Puppa 53 kilo olmuş
edlin fotosunu gördüm sanki benimle aynı gün doğum yapan o değil
Daha başka kişiler de gördüm nick hatırlamıyorum ama instagram'da
benimse instagram'da ne kendimin ne de kızımla fotom yok farkettiyseniz
çünkü korkunç haldeyim
balıketli bir insandım evlenmeden önce 168 boy 63 kilo
normal görünüyordum
Eşim yüzünden 10 kg aldım ye ye ye
73 oldum hamile kalmak istedim kilo vermeye çalıştım olmadı
hamile olunca mide bulantısı olur 3-5 veririm doğum sonrası da emzirme bebekle uğraşır nasıl olsa veririm dedim
ama hamileliğimde bir gram bile vermediğim gibi 23 kg aldım
Son haftalar doktorun verdiği tansiyon ilacı
aşırı ödem ben ve bebeğimde
kızım 4200 doğdu
zavallım o da benim gibi şişmiş
doğum sonrası korkunç ödem 2 hafta sürdü
hala ayaklarım 1 numara büyük
ilk bir hafta 13 kg gitti ondan sonra da hiç veremedim
4 ay emdi
10 ayda da 3 kg daha almışım
86 kg ile geziyorum
kendimi tanıyamıyorum
eski hiçbir kıyafetim olmuyor
işe gidiyorum mecbur birşeyler aldım
hiçbiri yakışmıyor
(((
altta 2 dişimiz var galiba 3.geliyo bikaç gecedir uyanıyo kızım ve emziğini üst damağını kaşırcasına çıkarı takıyo ayılamadan ağlıyo, uyumak istiyo uyuyamıyo, sallayıp uyutuyorum daha yatağa koyarken ağlıyo uyanıyo falan 1-2 saat böyle mücadele ediyoruz, her dişte olucak mı böyle...
kızlar bizde nihayet ilk dişimizi çıkardık hemen arkasıdan ikincide gelecek
bugün yarın patlar baya kabarmış.
bir süredir tutunmadan ayakta durabiliyorduk tek bir adım atıp devriliyorduk
iki gündür adım sayıları hızlı bir şekilde arttı.
bugün sabah yürüme alıştırmaları yaparken
bağımsız bir şekilde hızlı hızlı yürüdü 5 - 6 adım attı öyle devrildi
çok mutlu oldumm
birkerelik birşey mi diye denedim defalarca ama aynı şekilde yürüdü hep.
emeklemeyi geç keşfeden oğlum yürümeyi çabuk keşfetti
aynen canım, sersem gibiyiz eşim de ben de... hadi ben evdeyim ama o uyurken de evde yapıcak başka bişeyler oluyo uyuyamıyorum, ya da yatsam tam ben uyumaya başlıycakken kızım uyanıyo o uyurken aynı dakikada uykuya dalamıyorum ki :)canım aynı sıkıntılar içindeyiz bizde.
bende her dişte böyle mi olucak diye düşünüyorum
uyku düzenimiz alt üst oldu..ağlayarak uyanıyoruz.
kucağıma alıp sarılıyorum omzumda uyuyakalıyor.yatırıyorum tekrar ağlıyor.
iyice dalmasını bekliyorum uykuya öyle yatırıyorum artık..
her uyandığında emzirmiyorum çünkü sık uyanmaya başladı.
diş sıkıntısından önce 1 kere kalkar emerdi sabaha kadar uyuyurdu ne güzel..
ahhhh geri gelsin o günler :))
Valla ben vermek cok istiyorumda kizim yemiyor.oyunla filan agzini actiginda ben kasigi agzina sokup bos kasigi geri cikaramadan o agzina soktugumu geri cikariyor.cok hizli yani:)) yemiyor napayim.eline verdigimi yiyor ama cubuk kraker biskuvi ekmek gibi.suyu agzina surmez.bitek tarana icer keyfi varsa oda kucuk yarim kase.sadece emiyor.Allaha sukur kilosu iyi 8 mart dogumlu 10.500 kilo.bende acikcasi ugrasmiyom deniyom yemezse birakiyom dilini uzatiyo kasiga tadina bakiyo yemiyo.
Merhaba kizlar oglusum hasta dün sebepsiz yere ateşi cikti bide kulagini elletmedigini farkettim hemen götürdük dr a muaynede bişey cikmadi kan ve idrar tahlilleride temiz 6.hastalik olabilir dedi dr suan sadece ates düşürücü kullaniyoruz bir daha 39 lari bulursa ates antibiyotik ismi verdi onu kullanin dedi ama atesi düşmüyo ya daha doğrusu iniyo çıkıyo papatya 50 canım siz gecirdiniz galiba bu hastalığı öyle kalmış aklımda ne kullandınız bu sürede ateş düşürücü gibi bisey mi yoksa antibiyotik mi hafif burun akintisida var bu arada bilemedim ya gizli bi enfeksiyon mu yoksa 6.hastalik mi
bu zamana kadar anne sütüyle nasıl idare ettin??:26::26::26:benim sütüm baya azaldı,sütünü nasıl arttırıyorsun çok merak ettimbiraz bilgilendirir misin ??ben de ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ,hala devam ediyorum ama eskisi kadar istekli emmiyor,gündüz hiç aklına gelmiyor gibi,ben veriyorum yatmadan önce...geceleri de emmek için baya kalkıyor...
arkadaşlar bi de şunu yazıcam,bebklerimiz artık 10 aylık oldu,siz sofranızda ne yiyorsanız onlar da yiyebilir(bal hariç),çok vesveseleniyorsunuz bu konuda..balık konusunda da her hafta değişik balıklar yediriyorum kızıma..çok şükür hiçbişe olmadı,çok da güzel tok tutuyor,hatta balığın tadını sevmediyse,çorbasına katıyorum..
fındık,ceviz gibi kuruyemişleri rondodan geçiriyorum,ağzı kapalı halde buzdolabında muhallebilerinin içine girmek için hazır bekliyorlar
bal hariç herşeyi tattırıyorum,tadını beğendiyse,o öğünü o yemekle geçiriyorum..yavaş yavaş bunlara alışmalı,nihayetinde o da bi insan evladıuzaylı gibi davranmaya gerek yok,bebeğinizi korumak için böyle davranıyorsunuz,tabi ki ben de evladımı en iyi ve en sağlıkllı şekilde beslemek isterim ama doğrusu bu arkadaşlar..bu benim ikinci yavrum..ilkine göre biraz daha tecrübeliyim
akşam akşam telaşınızı birazcık almak istedim,inş. yanlış anlaşılmam,çünkü burda bne de sizden çok şey öğrendim,paylaşımlar süper
Bende aynı senin gibi besliyorum ve düşünüyorum canım artık kızım sabah ve akşam yemeklerinde bizimle yiyor ara öğünlerde kesinlikle muhallebi yemiyor tarhana canavarı çok faydalı sonuçta bende artık zorlamıyorum günde bi sebze katıyorum tarhanasına o şekilde yediriyorum akşamda yatmadan sade tarhana yediriyorum eskiden çok zorluyordum muhallebi yemesi için ama sadece 2 kaşık yedirebiliyordum vazgeçtim artık muhallebilerden
vesvese yapmak demeyelim de özeniyoruz diyelim
etraftaki her şey hormonlu ya da gdo lu ya
nasıl daha iyi ve doğal besleyebilirim kaygısı var bende
ek gıdaya geçtiklerinde 3 ay peynirlerini evde yaptım
daha doğalını yedirebilmek adına
yoksa her market peynir dolu
mesela reçel yasak değil ama ben hiç vermiyorum
saatlerce şeker içinde kaynayan meyvenin ne faydası var diyip vermiyorum
ben izmir tulumuna bayılırım ama çok tuzlu diye yavrularıma vermiyorum
kızartmaya bayılırım ama zararlı diye vermiyorum
demem o ki
ileride zaten isteseler de kaçamayacaklar bu besinlerden
ben henüz vücutları körpe iken koruyabildiğim kadar koruma taraftarıyım
yoksa akşam sofraya bizimle oturdular,hepimiz aynı yemeği yedik
ama onlar bize değil biz menümüzü onlara uydurduk
Teyzelerimiz, kuzum ve ben
]
Masallah bareallah Rabbim yuzunden o gulumsemeyi eksik etmesin ins
maşallah sana ve kuzuna
pardon arkadaşım ama nerde o 80 kilo
hiç göstermiyorsun valla
Maşallah canım Allah bağışlasın
geçmiş olsun canım, geçmez inşallah yavruna da...
amin canım...
maşallah canım...
Kızlar hepinize teşekkür ederim. Çok sağolun.
Canım tez vakitte geçsin inşallah.Merhaba kizlar oglusum hasta dün sebepsiz yere ateşi cikti bide kulagini elletmedigini farkettim hemen götürdük dr a muaynede bişey cikmadi kan ve idrar tahlilleride temiz 6.hastalik olabilir dedi dr suan sadece ates düşürücü kullaniyoruz bir daha 39 lari bulursa ates antibiyotik ismi verdi onu kullanin dedi ama atesi düşmüyo ya daha doğrusu iniyo çıkıyo papatya 50 canım siz gecirdiniz galiba bu hastalığı öyle kalmış aklımda ne kullandınız bu sürede ateş düşürücü gibi bisey mi yoksa antibiyotik mi hafif burun akintisida var bu arada bilemedim ya gizli bi enfeksiyon mu yoksa 6.hastalik mi
Kızlar ben kahvaltı öğünü için bocalamaya başladım. Her gün aynı şeyi yiyor. Ya yumurta ya da peynir-zeytin. Farklı bir şey yapayım diyorum ama bilemiyorum. Yaptığım farklı besin yumurtasına kaşar koymak olmuştu :)
Tarhanayı benim kuzum da seviyor. Ve biz de artık ne yersek ona yediriyoruz. Aç ise iştahlı, hasta-tok ise iştahsız. Bu nedenle öğün aralarını açmak istiyoruz.
BU arada kayınvalidem sabah 2 çay kaşığı keçiboynuzu, akşam 2 çay kaşığı dut pekmezi içiriyor, şurup niyetine.
Emekleme, tutunarak kalkmaya çalışma bizde de var.
Ben, en çok da bir şeye dokunurkenki keşif haline bayılıyorum.
Önce çok yumuşak dokunuyor, parmakları kımıldıyor, alışınca sıkıveriyor :)
Geçen kvdem börek açıyordu, koyduk unu önüne, döktü saçtı ve çok keyif aldı.
Bugün balık vardı, eline verecektim, üst komşumuz verdirmedi.
Mutfağa şampuanını koydum, ısıtıcıda suyu azcık ısıtıveriyorum. Hop ellerimiz tertemiz.
Bu arada kızamık aşımızı da olduk bugün.
altta 2 dişimiz var galiba 3.geliyo bikaç gecedir uyanıyo kızım ve emziğini üst damağını kaşırcasına çıkarı takıyo ayılamadan ağlıyo, uyumak istiyo uyuyamıyo, sallayıp uyutuyorum daha yatağa koyarken ağlıyo uyanıyo falan 1-2 saat böyle mücadele ediyoruz, her dişte olucak mı böyle...
arkadaşlar bi de şunu yazıcam,bebklerimiz artık 10 aylık oldu,siz sofranızda ne yiyorsanız onlar da yiyebilir(bal hariç),çok vesveseleniyorsunuz bu konuda..balık konusunda da her hafta değişik balıklar yediriyorum kızıma..çok şükür hiçbişe olmadı,çok da güzel tok tutuyor,hatta balığın tadını sevmediyse,çorbasına katıyorum..
fındık,ceviz gibi kuruyemişleri rondodan geçiriyorum,ağzı kapalı halde buzdolabında muhallebilerinin içine girmek için hazır bekliyorlar
bal hariç herşeyi tattırıyorum,tadını beğendiyse,o öğünü o yemekle geçiriyorum..yavaş yavaş bunlara alışmalı,nihayetinde o da bi insan evladıuzaylı gibi davranmaya gerek yok,bebeğinizi korumak için böyle davranıyorsunuz,tabi ki ben de evladımı en iyi ve en sağlıkllı şekilde beslemek isterim ama doğrusu bu arkadaşlar..bu benim ikinci yavrum..ilkine göre biraz daha tecrübeliyim:34
akşam akşam telaşınızı birazcık almak istedim,inş. yanlış anlaşılmam,çünkü burda bne de sizden çok şey öğrendim,paylaşımlar süper
Bugün kuaföre gittim kızımı kayınvalideme bıraktım eşimin babaannesi kızıma şekerpare yedirmiş kv izin vermemiş ama dinlememiş kadını öyle kızdım ki anlatamam ya anne vermiyorsa bu çevredekilere ne dert düşüyor anlamıyorum misafir varmış onlarda onaylamış benim 4 aylık torunum var bi dilim yaş pasta çikolata yiyor çay içiyor demiş ne yese o karmış benim kızım oyüzden zayıfımış
Kızlar ben kahvaltı öğünü için bocalamaya başladım. Her gün aynı şeyi yiyor. Ya yumurta ya da peynir-zeytin. Farklı bir şey yapayım diyorum ama bilemiyorum. Yaptığım farklı besin yumurtasına kaşar koymak olmuştu :)
Tarhanayı benim kuzum da seviyor. Ve biz de artık ne yersek ona yediriyoruz. Aç ise iştahlı, hasta-tok ise iştahsız. Bu nedenle öğün aralarını açmak istiyoruz.
BU arada kayınvalidem sabah 2 çay kaşığı keçiboynuzu, akşam 2 çay kaşığı dut pekmezi içiriyor, şurup niyetine.
Valla bende bilmiyorumki nasil idare ettim ve edicem.uzun sure daha sadece emecek gibi kizim.sutumude arttirmak icin tek yaptigim sey sut varmi yokmu dusunmeden devamli emzirmek.kizim ilk 6 ay agzindan burnundan oluk oluk kusuyordu millet bana bu bebegin icinde ne kaliyoda bukadar kilolu diyodu.sutum yariyo heralde.inan 24 saat hic dinlenmiyorum .4, 5 yasindada oglum var.kizim hic durmuyor oglenleri yemek yedigim sayilidir.gece toplamda 4 saat uyumussam kendimi sansli hissediyorum kizimi uykuyla alakasi yok gecede gunduzde.oglumda ayniboyleydi.49 kiloyum goguslerim tahta gibi dumduz :)) ama demekki var iste gorunurde bisi yok.sutum hic toplanmiyor artik.hukadar yorgunluga uykusuzluga iyi yani ama devamli emiyo heralde ondan sut oluyo.buay kizim 5 gun hastanede yatti.orda dinlendim sonucta kizimla yatakta durdum hep bide devamli duzenli yemegim geldi yedim ayniilk dogum yaptigim gunler gibi sutum akmaya basladi.eve geldim yine yorgunluktan eskiye dondu.yani arkadasim hicbisi yapmiyorum.gecen ay 200 gr almisti kizim buay 400 gr almis coksukur. Ac diyeuzuluyom ama kilo aldigina gore doyuyodur heralde.bugun bu saate kadar sadece 5-6 tatli kasigi elma suyu icti.
vesvese yapmak demeyelim de özeniyoruz diyelim
etraftaki her şey hormonlu ya da gdo lu ya
nasıl daha iyi ve doğal besleyebilirim kaygısı var bende
ek gıdaya geçtiklerinde 3 ay peynirlerini evde yaptım
daha doğalını yedirebilmek adına
yoksa her market peynir dolu
mesela reçel yasak değil ama ben hiç vermiyorum
saatlerce şeker içinde kaynayan meyvenin ne faydası var diyip vermiyorum
ben izmir tulumuna bayılırım ama çok tuzlu diye yavrularıma vermiyorum
kızartmaya bayılırım ama zararlı diye vermiyorum
demem o ki
ileride zaten isteseler de kaçamayacaklar bu besinlerden
ben henüz vücutları körpe iken koruyabildiğim kadar koruma taraftarıyım
yoksa akşam sofraya bizimle oturdular,hepimiz aynı yemeği yedik
ama onlar bize değil biz menümüzü onlara uydurduk
maşallah canım ya, ben de pıtı pıtı yürümesii merakla bekliyorum, bizimki uzn süredir ayakta da bireysel adım atmıyoruz daha, bikaç gündür bi yerden başka yakın biyere giderken uzanıp tutunamıyosa yere inip emekleyip bir iki adım öyle kalkıyodu şimdi bi cesaretle atılıyo yürüyecekmiş gibi oturup emeklemiyo, ama daha hazır değil tabi yalnız adım atamıyo ben bi elini tutup karşılarsam sallana sallana bir iki adım atıyo tek elle tutup gidiyo istediği yere... 9 ay 20 günlük benim kızım siz ne kadarlıksınız...
aynen canım, sersem gibiyiz eşim de ben de... hadi ben evdeyim ama o uyurken de evde yapıcak başka bişeyler oluyo uyuyamıyorum, ya da yatsam tam ben uyumaya başlıycakken kızım uyanıyo o uyurken aynı dakikada uykuya dalamıyorum ki :)
Kızlar nezle oldum iki gün rapor aldım evdeyim dünden beri
ben iyileştim sadece öksürük kaldı
ama bugün kızım sesi kısık uyandı
hırıltısı var
öksürüyor
zor uyuttum hep ağzına sıvı geliyor ağlıyor
Ne verebilirim acaba
doğduğundan beri calpolden başka bildiğim bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?