2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

öksürük için bişey diyemem yalnız biz çok grip oluyoruz yerlerde gezerken üşüyo heralde peditus veriyoruz günde 2-3 kez.
biz asist kullanmıştık ilk hastalığımızda çok öksürüyordu. bildiğim kadarıyla ASİST BOĞAZDAKİ BALGAMI KAKADAN ATMASINI SAĞLIYORMUŞ. ama doktor görmeden asist verme. ama peditusun zararı yok. geçmiş olsun

Bizde öksürük olduk göğsüne bal sürdüm üzerine ılık havlu kapatıp uyuttum iyi geldi yumuşatdı biraz deneyin isterseniz

benim başıma gelse nasıl sinir olurum kime ne başkasının bebeğinin nasıl beslendiğinden, sanki çok doğru düşünüyolar çok doğru biliyolar da karışıyolar, geçen gün biz misafirliğe gittiğimizde benim kızıma da vericeklerdi ben hemen müdahale ettim :) sonra kendi torununa verdi her pasta hamurişinden, maşallah benimkinden daha tombik ama daha mı sağlıklı o tartışılır... benimki tarhanayla yoğurda talim etti onca hamurişinin içinde o gün :) hayır o yiyeceklerin hangi büyüğe ne faydası var ki küçüğe olsun hangi maksatla yesin... tombik olmak zorunda mı bi bebek... ya da tombik olmak uğruna bi sürü zararlı şey verilmesi mübah mı... kendi çocuğuna bunları verenlere bile müdahale edilmeli bence :) hele başkasının çocuğuna hiç karışmasınlar...

valla pes canım, söyleyince karşı çıkınca bi de biz çok bilmiş oluyoruz...
biraz da onlar kendini bilse... hem onca şekerli şeyi ver çocuğa hem de kendi ağzına soktuğun kaşıkla...

geçmiş olsun sonsy cim, kızım da geçen hafta hastaydı sadece burnu akıyodu ve ara ara öksürüyodu, bir de iştahı kesilmişti... doktor üst solunum yolları enfeksiyonu olduğunu dışardan mikrop aldığını söylemişti, içeriye de akıntısı olduğu için iştahının kesildiğini söylemişti, iburamin cold ve mukotik diye 2 şurup verdi 5 gün boyunca günde 3 kere 1 çay kaşığı kullan 5 günde geçmezse antibiyotik veririz demişti iyileşti gitmedik de kontrole, bi de otrivine burun spreyi verdi günde 3 kere 1er fısfıs, eczacı onu 3 günden fazla kullanma zararı dedi onu 3 gün kullandım...
doktor vermeden bu ilaçları kullan diyemem ama biz bunları kullanmıştık canım...

daha önce bronşit başlangıcı olduğunda calpol-ventolin-asist-azro falan biz de kullanmıştık ama bunlar daha ağır ilaçlar antibiyotik falan biri...

canım biz bu hafta hep uykusuzuz, düzelmedi, 3. diş de hala gelmedi :)
sizin için de bizim için de ben de umarım canım :)

Gcmiş olsun canım peditus veriyorum ben soğuk algınlığı hissettğimde

Teşekkürler kızlar
bugun yine akşam yemeğinden sonra kustu
yarın da kötü olursa doktora götüreceğim

Canım tahin pekmeze ben de başlamıştım ama hastalanınca yemedi, unuttum ben de vermeyi. Devam edeyim kaldığımız yerden.

Çok güzel alternatif olmuş. Yarın kahvaltıya deneyeceğim inşallah. Çok sağol canım.

Sonsy canım geçmiş olsun. Sanırım doktora götürmek en iyisi, diyeceğim ama ben tam 4 farklı doktora gösterdim, hepsi farklı farklı ilaç verdi, grip başlangıcı, geçer dedi. En son kendi doktorumuza götürdüğümüzde neredeyse hastaneye yatış yapacaktı, -son kontrolde söyledi yatırmayı düşündüğünü.
Kızlar bir de bir limonu sıkıp içine yarım kaşığı tuz atıp içmek gribe birebirmiş. Teyzem bu yolla 2 yıldır grip olmadığını söylüyor, doğrusu benim de bir kaç gündür kırgınlığım, öksüreğim, boğaz ağrım vardı, içtim, şimdi kısmen iyiyim. Gerçi ben biraz abarttım, limon ve ıhlamur ağacı olayazacaktım azdan :)

evde misafir vardı, bebekleri başka bir odaya yatırmıştım, eren mızırdadı diye yanına gittim, yanına uzanmıştım uyusun diye
1 saatten fazla uyumuşum
kalktımki evde misafir yok, gitmişler
ayıp oldu ama napıyım, uyumuşum
çok yorgundum

canım tuz bebek için biraz fazla olur heralde sanırım bizler için bu... geçmiş olsun sana da, herkes hasta, kızım da tam iyileşmişti, yine arada öksürmeye başladı yarın götürücem ben de...

canım tuz bebek için biraz fazla olur,tarif sanırım bizler için... sana da geçmiş olsun, herkes hasta, kızım da tam iyileşmişti yine başladı biraz öksürük, yarın götürücem doktora ben de...

kızımın öksürüğü baya sıklaştı, geçen haftaki şuruplarını vereyim dedim verdim şimdi, içirdikten sonra aklıma geldi, buzdolabından çıkarıp verdim şurupları, öksüren çocuğa soğuk soğuk.... üfff yaaaa üffff.... bişey olmaz inşallah benim yüzümden...

canım tuz bebek için biraz fazla olur,tarif sanırım bizler için... sana da geçmiş olsun, herkes hasta, kızım da tam iyileşmişti yine başladı biraz öksürük, yarın götürücem doktora ben de...
Canım evet o tarif bizim için.
Ben böyle acil durumlarda ısıtıcıda suyu kaynatıp, bir kaba koyuyor ve (ne vereceksem ki genellikle yoğurt oluyor) ılıtıveriyorum. Bir kerecikten bir şey olmaz annesi. Geçmiş olsun tekrar.

Annesi,
Durum şu:
Böyleyken
Böyle
Misafirlerini gidişini görünce de durum bu:

Eşimin amcasının vefat haberini aldık bu sabah. Evlerden ırak kanser hastasıydı. Hani ölüm bir kurtuluşmuş ya..
Nur içinde yatsın inşallah.
Kayınvalidem de eşimle birlikte apar topar gitti. 3 aydır bizdeydi.
Ben de şimdi böyleyim:

Kızlar bugün de kızım kötü olunca doktora götürdük
Kendi doktorumuzda sıra dolmuş
Çoğu hastanede hiç boş yok
Evin yakınında bir tıp merkezine götürdüm
Küçükken de bir iki defa götürmüştüm
Bir şurup ( Mukotik )
Bir de burun spreyi verdi
Antibiyotik de yazdı ama hemen verme dedi Pazartesi'ye geçmezse ver dedi
İnşallah geçer hiç istemiyorum antibiyotik vermek.
Boğazı kızarmış dedi
Hafif ateşi de oluyor
Balgam da var öksürürken geliyor.

Çocuk hasta kadın da boy kilo ölçüyor
Bıngıldağına bakıyor kafasını ölçüyor
Çocuk daha çok ağlıyor
Sinir oldum
Göğüs ucunu sıkıyor bir de
Çok sinirlendim
Pazartesi bir de kendi doktorumuza götürücem

Hastalık ne zormuş
Moralim çok bozuk
Onu bu halde görmek çok üzüyor beni
İnşallah Pazartesi'ye iyileşir

aynı hatayı ben de yapmıştım
insan kendine çok kızıyor değil mi?
inşallah bir şey olmaz canım

başınız sağolsun canım
sana da kolay gelsin, yalnız kalacaksın birkaç gün

yoksa bilgi tıp merkezine mi götürdün
boy ve kiloyla ilgilendiyse pek önemli bir şey görmemiş olabilir
canını sıkmamaya çalış
bebekler çok kolay hastalanıp, çok kolay iyileşiyorlar

ben de öyle yapıyorum normalde ama birden aklıma gelmedi ilacın soğuk olduğu, çıkardım dolaptan verdim sonradan aklıma geldi

başınız sağolsun canım, Allah rahmet eylesin...
sana da ayrıca bi gözünaydın o zaman :)

biz de bugün doktora gittik canım, öksürüğü çoğaldı, hırıltı da var, burun akıntısı ateş falan yok ama...
bronşlarına inmiş bu sefer, bronşiolit olmuş, geçen hafta mukotik kullanmıştık biz de, yine onu verdi, ilaveten brcanyl diye bi şurup daha verdi, bi de macrol diye bi antibiyotik... serum fizyolojik de kullanabilirsin dedi...
hastane tıklım tıklımdı burda da, herkes hasta.... Allahtan kontroldü bizimki, geçen hafta gitmiştik zaten kontrol diye girdik arada...
size de çok geçmiş olsun canım, bizim geçen hafta öyle başlamıştı iyileşir gibi oldu şimdi brpnşlara inmiş dikkat et canım ama virüstenmiş bu hastalık üşütmeten değil... bugün süzüldü biraz yavrum hasta hasta bakıyo seni çok iyi anlıyorum insan nasıl üzülüyo...

canım ben son simgelerini yanlış anladım sanırım kusura bakma, papatyanın yorumunu okuyunca anladım :)

şu ana ankara 8 derece
çocukları sıkıca giyindirdim çıkarttım dışarı
acayip rahatladılar
getirdim dışardan uyuttum

şu ana ankara 8 derece
çocukları sıkıca giyindirdim çıkarttım dışarı
acayip rahatladılar
getirdim dışardan uyuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…