2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ay canım çok zor, aynı durumdayız bizimki uyumaz daha 1 saat sonra başlıycaz aynı seanslara, sabaha kadar 20 dk.arayla kalkıcaz emzik vericez pış pışlıycaz sallıycaz kucakta gezdiricez sabah sersem gibi oluyoruz sonra, neyse ben gün içinde o uyurken dinleniyorum da eşim bir haftadan fazladır sersem gibi gidiyo işe onun da sinir sistemi bozuldu...

aylardır mart annelerini takip ediyorum ama üye olmak yeni aklıma geldi nedense ben de mart annesi olucam inşallah, aranıza kabul ederseniz sevinirim.ben zaten çoğunuzu tanıyor gibiyim..
Hoş geldin dizzyblue, inşallah sağlık sıhhatle kucağına alırsın bebeğini.

Annesi, az daha dayan, hasta yavrucak, o da bu halinden hiç memnun değil emin ol.

Çok cicisiniz

Ben işe gidiyorum
hasta değilken eşimi kaldırmıyordum içeride yatıyor o
Ama dün kaldırdım çünkü artık biraz uyumak istedim gece 3ten sonra o baktı ben salonda uyumuşum 6 ya kadar
Bakalım bugün başımıza neler gelecek

Şimdiden kolay gelsin canım
Bizimki uyudu gibi görünüyor
Yatağına koyayım da ben de fırsattan istifade biraz uyuyayım

Iyi geceler

papatyacım güle güle kullanın ne güzel oyun arkadaşı oluyolar birbirlerine...
kullanabiliyolar mı peki şu an, benimki tahterevalliyi belki ama arabayı şu an kullanamaz sanırım...

evet canım tahterevalli de sevinçten çığlıklar attılar
onu çok rahat kullandılar ama atv ye bindiklerinde arkalarından mutlaka tutmak gerekiyor şimdilik

ağlayınca kalkmasa da uyanıyo o da, her duyduğumda kalkıyorum ben ama ben çok uykusuz kalınca artık sese pek uyanamaz hale geliyorum, o zaman o uyanıyo bakıyo ben hiç duymuyorum bile :) bazen bunalınca uyandırıyo beni :)
size de kolay gelsin canım huzurla uyurlar inşallah bu gece...

evet canım tahterevalli de sevinçten çığlıklar attılar
onu çok rahat kullandılar ama atv ye bindiklerinde arkalarından mutlaka tutmak gerekiyor şimdilik

güle güle neşeyle kullansınlar canım... sizin ev park gibi hakkaten...

Beni hatırlayananınız vardır umarım..

sonsy, paaptya, yenikullanıcı gibi eskileri unutmadım ben.

benim aöf vize final sınav çalışmaları yoğun olduğu için pek giremiyorum. ama okuyorum arada.

Hasta olan bebeişlere çok geşmiş olsun. Sonsy sabırlı ol canım iyileşiyolar kısa sürede.

Ben de 3 defa grip defalarca ateş atlattım, bildiklerinizi yapın, gerisi hikaye.

Dişleri yeni çıkan bebişler var galiba, bizim 6.dişimizde patladı. :))

Kızlar bebişime yaklaşık iki buçuk aydır aynı kahvaltı karışımı veriyorum. onlar da bebe büskivisi, labne, tahin-pekmez, yumurta sarısı, ceviz ve port.suyu.

sizce alternatif verebileceğim kahvaltı varmı aklınızda. yada artık kahvaltıları artık ayrı ayrı mı vermeliyim. ne dersiniz??
bu arada bilge diye bi arkadaş yum.sarısı, yoğurt ve unda oluşan omlet tarifi vermiş. denicem bakalım.
tabi ben daha farklı ve faydalı şeyler arıyorum..

ben o verdiğim tarifin içine peynir de koyuyorum..yanına da yeni sıkılmış meyve suyu...
bebe bisküvisinden iyidir,ben artık bebe bisküvisi vermiyorum...tatlıları ve tuzluları karıştırıp vermiyorum..damak tadı oluşması açısından olabildiğince ayrı ayrı veriyorum..hem de daha ii yiyor,karmakarışık olunca yemiyor benim kızım..

merhaba güzel anneler..koskoca 2013 yılını geride bırakıyoruz.geçen sene bu zamanlarda karnımızda tekmeler sallayan miniklerimiz artık büyüdüler yaramazlık yapmaya bile başladılar çok şükür.rabbim seneye de nasip etsin sağlıkla sıhatlle güzel bir yıl geçirmeyi.hepinize eşinizle, çocuklarınızla,sevdiklerinizle musmutlu bir yıl diliyorum...

hatırlıyorum canım ben de doğumdan sonra 4 ay gibi ara verdikten sonra dönebildim foruma, bebe bisküvisi hariç güzel şeyler veriyosun kahvaltıda, ayrı ayrı verdiğinde yerse öyle ver tabi, bizim kahvaltı çok daha kötü durumda herşeyi karmakarışık ve blendardan geçirip vermek zorundayım, benim kızım da artık ısırarak tek tek yiyebilse keşke....

kızım aç aç uyuyo, halsizlikten...
dün gece 00:20 gibi 70 cc devam sütü içirebiildim, bi daha sabaha kadar hiç bişey içmedi ve sabah 9 buçuk gibi kahvaltısını yedirirken sonuna doğru yediği herşeyi çıkardı yine...3 sabahtır aynı... ilaç da vermem lazımdı baktım uyukluyo bi tatlı kaşığı pekmez verip şuruplarını verdim hemen... uyurken aldım ayağıma sallarken biraz devam sütü içireyim dedim ayılıyo kesinlikle içmiyo biberonu ağzına bile sürmek istemiyo, ve imdi 1 saatten fazladır uyuyo aç aç... kusma olayı çok kötü ya, bütün yediği gidiyo... ne biçim salgınmış bu dün akşam haberlerde bile vardı, yeğenim de hasta dün hem gündüz hem akşam hastaneye gitmişler her iki seferde de de tıklım tıklımmış...

Kızlar Bilge'nin tarifini ben de yaptım. Çok sevdi oğlum. Hem farklı hem besleyici.
Ben de tek tek vermeye çalışıyorum. Kahvaltı da ağırlıkla ıhlamur kaynatıyorum. Bazen nar suyu veriyorum. Acilse pekmez sulandırıyorum. Gariptir, tadı bana acı gelmesine rağmen ıhlamuru seviyor bebeğim.
Yumurta haşladığımda da pek yiyemiyor katı olarak. Ben de kaşığa biraz koyup ıhlamurla sulandırıyorum.
Pek karıştırmamaya çalışıyordum ama şimdi peynir-zeytini de dahil ettim.
Tereyağında yumurtaya da bir dilim kaşar koyuyorum.
Tüm bunlara rağmen hep aynı şeyleri yiyormuş gibi geliyor.

mrb güzel anneler.ben çok kötü bir ikilemdeyim.bu kızamık aşısı kafamı bulandırıyor.dr.gerek yok dedi.12.ayda zaten var dedi.ikidir sağlık ocağından arıyorlar kızamık salgını varmış.sağlık bak.hem 9.ayda hem 12.ayda 2 doz vurulması gerektiğini karara bağlamış.bebeğim daha yeni çok ağır bir hastalıktan kendine gelmeye çalışıyor.sonuçta bu aşının ateş gibi yan etkileri var.eşim vurdurmayalım sabredelim diyor.bulunduğum ilde suriyeliler kaynıyor.nerdeyse bizden fazlalar!!!hava kötü old.için kapalı avm.lere götürüyoruz kızımı.ve malesef suriyelilere orda oluyorlar.bu hastalık hava yoluyla bulaşıyor.off.ne yapmalıyım.ya sizler ne yaptınız??üstelik nerdeyse 10.aya yaklaşıyoruz.lütfen beni cevaplayın.

beni de sağlık ocağından 2 kere arayıp söylediler ama 9.ay kontrolünde doktor önermeyince yaptırmadım ben 12.ayda normal zamanında yapılıcak, yine de sen bilirsin canım...

kızlar bu çocuk geceden beri aç, kahvaltıyı kusmuştu, çorbayı azıcık içirdim öksürmeye öğürmeye başlayınca bıraktım bari yediği kadarı içinde dursun diye... sevindim ne güzel bişeyler yedi diye.... on dakka sonra içerde oynarken yine bi gıcık geldi öksürürken yine çıktı herşey, nasıl iyileşicek bu çocuk, ne yediği kalıyo içinde ne ilacı... Kızlar kapı dışarı çıkmayın ne biçim bi virüs ne biçim bi hastalık bu herkes hasta etrafımızda duyuyorum her hastane tıklım tıklım... valla bu hastalıkla uğraşıcanıza evde oturun bi süre daha iyi..
bu kusmayla ilgili napabilirim, kusmasa doğru düzgün beslenip ilaçlarını alsa bu kadar sıkılmıycam,yine ayakta hep koltukta sandalyede ama kafasını dayıyo yatıyo koltuklara sandalyelere, masanın altın kolu bacağı açıp yatıyo halsiz, üzülüyorum bu haline, tam gelişme döneminde geriliyo yavrucağım...

cevap için sağol cnm.geçmiş olsun bebişine.sanırım kusarak balgamı atıyor.böylece bronşlara inmez.sen ona bol bol ılık su,ıhlamur,nane limon ver.yemek yedirmeye çalışma.içebiliyorsa mama ver.ilaçlarını aç olsada içir.tok olunca ilaçlar kusturuyor olabilir.özellikle peditusun böyle bir durumu varmış.ve evet bir virüs dolaşıyor.bizde atlattık.

Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu aklınıza gelen her türlü iyi dileğinizin gerçekleştiği, çocukların yüzünün hep güldüğü, sevdiklerinizin yanınızdan hiç ayrılmadığı, evinizinden neşe, bolluk bereket taşan nice yıllar diliyorum. Allahım hiçbirimizi bu yılda evlatlarımızla, hastalıkla ve yoksullukla sınamasın inşallah. Kocaman

Ben yaptırdım kızlar. doktor 12. ayda yapılmayacak tekrar dedi.

Canim bizlerde koca insanlar hasta olunca yemek yiyemiyoruz kizinda hasta midesi almiyodur.azaz yedirmeye calis.yemekten ziyade sivi ver.hiz 5 gun hastanede yattik beslenemedi istahi yoktu sadece sivi verdiler serumla antibiyotkte verdiler ac demediler.birazdaha sabret yakinda toparlar kendini yemeklerini yer.3-4 gun yememekle bisi olmaz korkma.burnunu acik tutmaya calis doluysa oda midesini bulandirir.annesi iyice ogrenmesin kusmayi sonra huy ediniyolar bisure zorlama.

Sule2013
merhaba hatırladım seni hoşgeldin
Ben kahvaltıyı baştan beri ayrı ayrı veriyorum karışık sevmemişti şansıma. Ben yumurta sarısı sıvı kıvamda, labne, ceviz, ekmek (yumurta ve peynirine ufalayarak), hazır kaşık maması Bebelacın tahıllı olanı bunları veriyorum.
Mama vermemin nedeni de toz probiyotik alması gerekiyor birkaç kaşık ayırıp tozla yediriyorum baktım istiyor devamını da yediriyorum
O omleti ben de deneyeceğim de bu aralar hasta yutamıyor çiğneyemiyor
Bizim de toplam 7 dişimiz var

Yenikullanıcı
Canım yediğini sayma
Benimki de yemiyor içmiyor
Kusuyor
Olduğu kadar
İçi almıyordur zorlama yazık
Bak hatırlarsan benim kızım akşam 8-9 gibi içerdi sonra gece 2 kez daha içerdi ama hasta olduğundan beri gece içmiyor sabah 5-6 oluyor o zaman içiyor gece hiç bez değiştirmez oldum. Hatırlarsan 2 kez değiştirirdim hatta okuyunca şaşıranlar olmuştu
Kahvaltı da annem yemiyor diyor
Saat 11 olmuş daha yeni yedirdim diyor iki parçada yemiş
Hastayken düzen bozuluyor
Sen sıcak tut üşütme banyo yaptırma az az yedir ilacı yemeğin hemen arkasına verme Ben bunları yapıyorum elimden başka bişey gelmiyor gerisi o ne isterse o
Balgamı kusarak atıyorlarmış
Balgam kusturuyormuş
Dün benimki tepindi tepindi sonra kustu rahatladı
İnşallah bir iki güne iyileşir bebeklerimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…