2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ben yaptırdım kızlar. doktor 12. ayda yapılmayacak tekrar dedi.

Bana 9. Ay yapılırsa 12.ay tekrar yapılacak dediler
Kreşe gitmiyorsa 12.ayı bekleyebilirsin dedi doktor
Ben de yaptırmadım
Neden böyle farklı farklı konuşuyorlar
Sağlık bu

Beni de sağlık ocağı aradı doktorumuz böyle dedim peki dedi mecburen :)

Bugün Migros'a gittim
Oyuncaklarda %30 indirim varmış
Dayanamadım Playskool ilk arabamı aldım :)
Bizimki şaşkın şaşkın bindi tabiki destekle :)
Ayakta da sürülebiliyor ama henüz kızım onu itekleyerek yürüyebilecek yetenekte değil

arkadaşım önemli olan burnunun açılması değil ki. Eğer akıntı geniz yoluyla içeri akarsa bronşit olur o daha kötü. burun açmaktansa temizlemek gerekli bence ağlıyorlar ama onlar da rahatlıyorlar sonra. nurse harvey damla kullan yastığının her iki tarafına da 2 şer damla fazla değil o da rahatlatır ama mutlaka temizle. tavsiyem otri bebe hortumlu olan ağzınla içine çektiğin.

biz de kızamık aşımızı 10 ayda yaptırdık
12 . ayda kızamıkçık aşısı yapılacakmış
tekrarı yok dediler
aşı iki doz değil tek dozmuş
zamanını öne çekmiş bakanlık
bize yapılan açıklama bu yönde arkadaşlar

inşallah canım kusması bi işe yarasın bari atsın balgamı virüsü... içiriyorum ilaçlarını mutlaka saatinde de kustukça fayda etmez diye korkuyorum... bi süredir iyiyiz aman....

ben de öğürmeyi alışkanlık edinmesinden çekiniyorum, olmaz inşallah... sıvı tam tersine tüketemiyo, böyle iştahsız durumlarda süt içemeye karşı koyuyo o istemedikçe içiremiyorum kaşık mamalarını bi şekilde verebiliyorum suyu da çok içen bi çocuk değil sık sık su teklif ediyorum içtiği kadar artk... yeterli olmadığını bezlerinin bomboş oluşundan anlıyorum ama... burnu evet dolu çoğu zaman, biraz daha dikkat edeyim ona...

inşallah canım ya...

Uzun zamandır yazılarınızı takip edemiyordum sanırım sizin bebelerin de çoğu hasta..Benim oğlum da 1 haftayı geciktir geniz akıntısıyla savaşıyor.Allah tüm bebelerimize şifa versin çok zormuş onların acıları

Bende chicconun pompası vardı dr. otribebe tavsiye etti aldım ama nafile oğlum hiçbirşekilde temizletmeye yanaşmıyor elleri tutsam başı tutamıyorum sabit durmadığından çekemiyorum bir türlü içeriyi...e temizlenmeyen geniz yüzünden de iyileşemiyoruz bir türlü

Otribebe de kullandım
Çok ağlıyor resmen çıldırıyor otribebe ile temizlerken
Ben de uykuya dalınca yaptım bir iki sefer
Zor ya bu burun işi

Yenikullanıcı
Canım bizim kızların huyları çok benzer
Sen yazdıkça hep aynı diyorum
Su için ben bu aralar damlalık kullanıyorum
Oyun gibi onu ağzına uzatıp sıkıyorum içeri
Yoksa su içeceği yok

iyi fikirmiş, d vitamini acd3 kullanıyoruz biz damlalıklı o, bitmek üzere zaten boşaltayım da su koyayım içine öyle vereyim bari, yeni d vitamini de almıştık var evde onu kullanmaya başlarız...
paylaşımların faydası işte, hiç aklıma gelmemişti...

Ben de onu kullanıyorum
Ama yeni kutuları kısa yapmışlar
Damlalıksız
Ters çevirip damlatılan olmuş
Ben de ayrıca damlalık aldım eczaneden

hepimize sağlıklı-keyifli yıllar dilerim bebişlerimizle sıkıntısızca hayırlıca ilerleyelim inşallah kızlar

oglum yediklerinden bizim agzimiza da veriyordun agzindan cikardigini vermeye calisiyordu bir arkadasima da
tamam bu sezon huyları demekki kızımda yapıyor elindeki menüyü hem yiyor hem bana hem babasına yediriyor

biz aşı olduk teyzesi 9 aylıkken :2: geçmiş olsun öptük

tatlım ayıp olmazsa ne kadara aldın :26: bende uzunca süre almak istediğim ilk arabam eğer uyarsa ve belli süresi varsa migrostaki indirimin derhal almak istiyorumm da kızım o kıvamda çünkü teyzesi sizde yakında tadına bakarsınız güle-güle kullanın bu arada

Ebahcığım kızın nasıl odasına geçti yanlış okumadıysam

asyaseyhan başınız sağolsun mekanı cennet olsun

yeni kullanıcı, sonsy ve gözümden kaçan başka bebiş anneleri varsa geçmiş olsun çabucak iyileşmeniz dileğiyle

şu tarif hangisi kızlar kahvaltıda :26: biz sıkıntı yaşıyoruz ek besinde

benim kızım yiyemiyo öyle, yapamıyorum şimdilik ama bi gün yediğinde yapmak için aklımda tutuyorum :) bi yumurta sarısı bi tatlı kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı unu karıştırıp çok ince dökmeden biraz pofuduk pişiriyolar sifaacım...
bi de arasıra uğra böyle, iyi seneler bu arada...

canım sağol tarif için yaa hep burdayım ama yazamıyordumm kızım artık geç uyuyor gece uykusuna gündüz dersen kapım-telefonum pek susmaz sağolsunlar ee kızımda gündüzleri kısa uyuyor ve oldukça hareketliyiz derken bakınıp okuyum öyle yazamadan üzgün gidiyordum öptük sizi kocaman

canım sana yazmayı unutmuşum

malesef kızımada komşu teyze lokum yedirmişti üstelik aromalı ve üzeri hindistan cevizli bişiydi çok kötü olmuştum yaaa güvenemiyecekmiyiz kimselere

Canım çok geçmiş olsun. Sana bi kaç tavsiyede bulunmak istedim umarım yanlış anlamazsın.birincisi bebeğinin odası 25 derece çok sıcak bebeğin zaten rahatsız o derecede de çocuk hiç nefes alamaz ben yatak odasının peteğini kapattım 20- 21 derece oluyor uyurken ama üzerini sıkı giydiriyorum sıcak havada çocukların nefes alması dahada zorlaşıyor.uyku tulumu polar olanı almayı düşünüyorum demişsin ben giyim öğretmeniyim en sağlıksız kumaş polar ben kesinlikle evime sokmuyorum onu tozu pisliği içine çekiyor ve atık maddelerden yapılıyor. Şu sıralar nekadar yemek isterse okadar yesin zorlama. Bol sıvı içirmeye çalış ki hem balgam atsın hem de Boğazı'nın gıcık tutmasına iyi gelsin öksürdükçe boğazı tahriş oluyor ve iyice öksürüğü artıyor kusuncada korkma balgamı atıyor. Hasta diye bebeği dışarı çıkarmamazlıkda yapma bence benimde bebeğim 10 gün önce çok rahatsızdı çok aşırı soğuklar hariç sıkıca giydirip ağzınada atkısını sarıp çıkardım hep yarım saat duruyoruz dışarda. Birde ben gece yatmadan önce birgün göğsüne birgün sırtına bal sürdüm üzerinede ılık havlu koydum aynı zamanda hem sırtına hem göğsüne sürme ama. Gün içinde de mamaya zorlamak yerine bol sıvı içirdim. Kefir verdim, 1 bütün elmayı kabuğuyla 4 e böldüm içine kabuk tarçın koyup kaynattım ılıdıktan sonrada üzüm pekmezi koyup küçük bi biberonu var onun içine koydum içirdim eğer içmiyorsa karşısına koy biberonu sende eline bi bardak al kafana dik bak aynısını yapıyor birde bol ıhlamur ver. Ama en önemlisi yattığı odanın sıcaklığı bebeğinin rahatsızlığına sebep olan o bence. Birde 3 defa odasını havalandır özellikle de uyumadan önce.rabbim bol şifa versin inşallah. Akıl vermek olarak düşünme olurmu ben yeğenlerimide büyüttüm biraz tecrubeliyim bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…