kızlar bugün yine doktordaydık, kullandığımız ilaçlar hiçbi işe yaramadı daha bile kötü hatta, bi tek ateş düştü...
hastane değil tavsiyeyle özel muayenehaneye gittik, baya kötü durumdaymış kızım hastane yatırsanız yatırılır ama gerek yok dedi, yarın tekrar kontrole gidicez, iki bacağından 2 iğne oldu, ilaçları veermek için buhar makinası aldırdı, ağızdan ya da burundan buharlaştırarak 6 saatet bir vericez ilaçları, b de başka ilacımız var...
önceki doktorun verdiği ilaçlar hiç b işe yaramıyomuş bi tek antibiyotik işe yayarmış onu da baştan kusuyodu zaten...
verdiği ilaçlardan biri iyice balgam yapmış çocuğa ondan midesi bulanıp yemiyomuş kusuyomuş...
diğeri ise bi çay kaşığı verildiğinde hiçbi işe yaramazmış, bu yaştaki çocua da bi çay kaşığından fazla verilmezmiş kalp çarpıntısı yaparmış, yani boşu boşuna içmiş hepsini, daha ilerlemediğine şükredin dedi, tedavi olamadan beklemiş yavrum, he bi de verdiği damla 1 yaşından önce verilmezmiş, zaten eczacı da zararlı bu 3 günden fazla verme demişti, doktora kontrole gidince söylemiştim hayır 5 gün kullanılabiliyo dedi ve tekrar verdi, Allahtan vermedim ben onu 3 günden sonra ve 2.hasatalığında 1 kerecik verdim sadece...
ya bu kadar basit bilgileri her doktorun bilebilmesi gerekmiyo mu... 3 haftadır perişan yavrum, sesi de gitti ağlamaktan bağırmaktan...
ay canım ya senin de yüzün bi gülmedi doktordan
canım çok geçmiş olsun
size saçma gelebilir ama
ben çocuklarımı özele götürmüyorum, param olmadığından değil inan ki
devlet hastanelerine götürüyorum
mesela Ankara'da Sami ulus çocuk hastanesine veya gazi hastanesine
özeller bana güven vermiyor mevzu çocuk olunca
çocuğu sevip gönderiyorlar
sevme benim çocuğumu iyileştir
devlette hasta çok
tecrübe çok olduğu için tanı kolay konuluyor
oğlumun 6. hastalığında antibiyotik kullandırdılar
boşu boşuna geri zekalılar
ama devlete gidince tak diye dediler hastalığı
çok çok geçmiş olsun
daha kötüsünün önüne geçmişsiniz çok şükür
kızının adını ne canım merak ettim de
ya buradan birbirimizi gaza getirip zayıflayalım mart anneleri
ne dersiniz?:112::112::112::112::112:
kızlar bugün yine doktordaydık, kullandığımız ilaçlar hiçbi işe yaramadı daha bile kötü hatta, bi tek ateş düştü...
hastane değil tavsiyeyle özel muayenehaneye gittik, baya kötü durumdaymış kızım hastane yatırsanız yatırılır ama gerek yok dedi, yarın tekrar kontrole gidicez, iki bacağından 2 iğne oldu, ilaçları veermek için buhar makinası aldırdı, ağızdan ya da burundan buharlaştırarak 6 saatet bir vericez ilaçları, b de başka ilacımız var...
önceki doktorun verdiği ilaçlar hiç b işe yaramıyomuş bi tek antibiyotik işe yayarmış onu da baştan kusuyodu zaten...
verdiği ilaçlardan biri iyice balgam yapmış çocuğa ondan midesi bulanıp yemiyomuş kusuyomuş...
diğeri ise bi çay kaşığı verildiğinde hiçbi işe yaramazmış, bu yaştaki çocua da bi çay kaşığından fazla verilmezmiş kalp çarpıntısı yaparmış, yani boşu boşuna içmiş hepsini, daha ilerlemediğine şükredin dedi, tedavi olamadan beklemiş yavrum, he bi de verdiği damla 1 yaşından önce verilmezmiş, zaten eczacı da zararlı bu 3 günden fazla verme demişti, doktora kontrole gidince söylemiştim hayır 5 gün kullanılabiliyo dedi ve tekrar verdi, Allahtan vermedim ben onu 3 günden sonra ve 2.hasatalığında 1 kerecik verdim sadece...
ya bu kadar basit bilgileri her doktorun bilebilmesi gerekmiyo mu... 3 haftadır perişan yavrum, sesi de gitti ağlamaktan bağırmaktan...
arkadaşlar bu konunun yeri burası değil ama mevzuyu arkadaşlarımla konuşmak istedim
ben henüz bekarken okulumuzda 4 arkadaş iki ayın içinde doğum yaptılar
doğum izni sonu bir döndüler pir döndüler
konuştukları tek konu mama-kaka
hepsi göbekli, kilolu, paspal
ben doğum yapınca asla böyle olmayacağım,
sürekli iş yerimde bebek konuşmayacağım dedim AMA
bakımlı olmak için çok vaktim yok aslında
mesela bugün dersim 7.30 başlıyor
çocukları halledip evden çıkmak için 5.30 a saat kurup kalkıyorum
inanın çoğu zaman makyajımı kırmızı ışıkta arabanın aynasında yapıyorum
her gün bana garip garip bakan bir sürü tip görüyorum trafikte
okula giderken hep elbise giyiyorum, topuklu ayakkabı giyerim
1 hafta 10 günde bir fön çektiriyorum
ama bir şeyler eksik
sizler bu kısıtlı zamanlarda bakımlı ve hoş olabilmek için neler yapıyorsunuz?
Canım ya çok geçmiş olsun. Rahatsızlandığını biliyordum da yoğunluktan sürekli telden girip göz atıp çıkıyordum. Bunlar nasıl Dr ya. Burda insan hayatı söz konusu. Hele de bir de çocuk.. Tez elden iyileşsin eski haline dönsün inşallah yavrun..
Ben daha evvel Karatay diyeti yapmıştım bir de b-fit spor salonuna gittim 3 ay kadar çok faydasını gördüm tavsiye ederim.
çok sağol canım, amin inşallah, yapamadık buhar makinesiyle ilaç vermeyi, maskeyle de ağızdan da burundan da korktu makine çalıştıkça sesinden de, suratına onların takılmasından da... avaz avaz ağladı sesi zaten kısık ... nasıl iyileşicek anlamadım aradık yine doktoru uyurken suratına üfletin en azından onu solusun biraz da olsa işe yarar dedi, her sese uyanır benim kızım inşallah uyandırmadan başarabiliriz.. iyileşsin artık yarum gerçeten üzücü ve yorucu yıpratıcı bi süreç... Allah herkese şifa versin...
ay canım ya senin de yüzün bi gülmedi doktordan
canım çok geçmiş olsun
size saçma gelebilir ama
ben çocuklarımı özele götürmüyorum, param olmadığından değil inan ki
devlet hastanelerine götürüyorum
mesela Ankara'da Sami ulus çocuk hastanesine veya gazi hastanesine
özeller bana güven vermiyor mevzu çocuk olunca
çocuğu sevip gönderiyorlar
sevme benim çocuğumu iyileştir
devlette hasta çok
tecrübe çok olduğu için tanı kolay konuluyor
oğlumun 6. hastalığında antibiyotik kullandırdılar
boşu boşuna geri zekalılar
ama devlete gidince tak diye dediler hastalığı
çok çok geçmiş olsun
daha kötüsünün önüne geçmişsiniz çok şükür
Ben de özele götürmüyorum, zaten rutin kontrollere de götürmüyorum, hastalanırsa gidiyoruz doktora. Aynı senin gibi düşünüyorum canım. Hamilelik boyunca kontrollerimde özele gittim, doktor benim gebelik zehirlenmemi önemsemedi bile. 2 ay yaşamışım oysa ve son raddeye gelmiş, az daha ölüyormuşuz bebeğimle. Epidural normal doğum yapıyorlar mı diye (özel hastanede yapmıyorlardı) devlet hastanesine gittim, gitmişken bir de muayeneye girdim. Doktorun birden yüz ifadesi değişti ''Bu çocuk çok küçük, hiç gelişmemiş, sorun var,seni meram araştırmaya sevkediyorum '' dedi hemen, ve bana sevk kağıdını verdi. Kendi doktorum önemsemediği için ben de doktorun abarttığını düşündüm açıkçası, bekledim. 1 hafta sonra başka bir şikayetle aynı devlet hastanesine gittim, gebelik zehirlenmem son raddeye gelmiş, aynı doktor vardı ve bana kızdı ''ben seni sevketmemiş miydim, niye gitmedin şimdi bu halde olmazdın'' diye. Beni bırakmadı hastaneden, 4-5 saat nst ye bağlı tuttuktan sonra tıp fakültesi hastanesine gönderdi oradan hemen ambülansla. Aynı gün sezaryenle bebeğimi aldılar. Az daha geç kalsak ölecekmişiz. Ondan sonra özele hiç itimadım kalmadı. Çünkü şimdiye kadar hep devlette daha çok ilgi gördüm, sadece ilgi değil dediğin gibi hasta çok olduğundan çok ta tecrübeliler. Kızımı da özele götürmeyi düşünmüyorum o yüzden.
Ek gida kizimda son 1 haftadir yemiyor bende pes ettim biberon mamasi veriyorum....zaten zar zor yiyordu simdi tamamen reddediyor ozlesin biraz anne corbalarini yoksa evde kafama huni takip gezicem....
aaaaaaa sen konyada mısın?
benim eşim de konyalı, bozkırlı
ara sıra biz de geliyoruz aile ziyaretine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?