Kızlar siz tontişlerinize danino felan veriyomumusunuz:44:y:44::44:
Tesekkur ederim arkadaslar biliyorum bunu yasayan bir ben degilim ama insan saniyorki bir isik yemiyor bir isik uyumuyor....bugun kahvaltiyi atladik az once biberon mamasinin icine yarim muz 4 tane buskivi koydum icti ama nasil icti....sandimki biberona atlar yine istemedi zorladim bitirdi sirada aksam ogunu var....meyve yogurt bizde yok yemedigi icin yogurt yaptirmiyorum artik anneme....cope atilan hippler smalar emek vererek yaptigim corbalar pureler onlarla kac cocuk buyurdu icim gidiyor atarken kac kutu pirinc kasik mamasi attim bir bilseniz birkez kullandim attim surekli...allah kimseye istahsi cocuk vermesin donem donem olsa bas ustune hep boyleydi....hicbir ayini tadinca geciremedim yuce rabimden bundan sorasi icin yardim diliyorum bugunlerimiz boyle gecmesin diye.....her yemek sonrasi kendi kendime konusuyorum sen buyuyuce benden cips cikolata istersin bulursun diyorum
Ben vermiyoru canım ya vermeyide düşünmüyorum
Valla aynı seyleri bende düşünüyorum emin ol uykusuzluk beni bitirdi bu sabah eşime uykusuzluktan ölmezsem kahrimdan ölücem verem olucam artık diye ağladım senin bide üstüne yemiyo anlıyorum ne kadar zor olduğunu ama yalnız değilsin bende aynı şeyleri düşünüyorum bazen zaten bicok yerde de yaziyo anneler ilk 1 sene kendilerini anne gibi değil bakıcı gibi hissederler diye cok normal yani hissettiklerin gecicek bugünlerde sabretmekten baska çaremiz yok maalesefuzağız biraz ama araba kapidaysa çık gel bana valla bak çok ciddiyim bende evdeyim koca gün bebislerde oynar arkadaş olurlar bizde iki cene calariz insan konustukca rahatliyo inanki bekliyorum bak bu arada instagramda takibe aldım seni :)
evet canım anca öyle ayakta sallayıp veriyoruz da makine ses yapıyo baştan bi irkiliyp uyanıyo ki makineyi de kapı dışına koyuyoruz kablosu yettiğince, sonra burnuna yakın üfletiyorum ama havaya açığa üflüyo mecburen, ne maskeyle ne ağıza boruyla ne de burna hortumla kabul etmiyp uyanıyo ağlıyo çok kötü korkuyo, doktor da uyurken verin mümkün olduğunca ağza burna yakın tutun dedi yapıcak başka bişey yok, bugün yine kontrole gittik iyiye gidiyo muş ilaca iğneye buhara devam, salı yine gidicez kontrole...Bir yandan ayağında sallarken bir yandan da verebilirsiniz. Uyuduktan bi 45 dk sonra derin uykuya geçiyorlarmış. Tekrardan geçmiş olsun. Gitsin bir daha gelmesin..
Su 10 aydir ne annelik heyecani yasadim ne anne oldugumu anladim boyle olunca aramizdaki iletisimde sicaklikta bitmek uzere cunku ben artik tukendim yoruldum....anne olmak bu kadar zor olmamali....oyle olsa kimse birden fazla cocuk yapmazdi.....10 aydir beslemek uyutmak icin yapmadigim sey kalmadi....keske hastaliktan disten buyume atagindan diyebilsem ama malesef degil hep boyle....odada yedirmeye calisirken kizim reddedince mutfaga gidip elime ne gecerse firlattip atiyorum cinnet gecirmekten korkuyorum aylarca mama degistir biberon degistir olmadi gecenin bir vakti kalktim enjektorle besledim her sabah gunesin dogusunu gordum....gecer dediler ek gidaya gectim bir neves ama yine olmadi....saglikliysa bosver diyenler olacak ama biliyorumki bagisiklik simdi olusuyor...yemeden uyumadan nasil vitamin alacak...kilosu umrumda degil ama yemiyor uyumuyor....hep boyleydi aylar su gibi geciyor ama isik hep ayni....gece mamayi zorla verdim ac acliktan uyumuyor geceden beri birsey yemedi su saate kadar...ne yani yinemi enjektorle besleyeyim....ek gidadan gectim bibeon mamasi yesin yok yemiyor.....aglamaktan hal oldum sinirlerim yiprandi dayanamiyorum artik cok tukendim....aramizdaki anne bebek iliskisi kalmadi bugunler geri gelmeyecek ama ben hala daha beslemek ve uyutmak icin son gucumu kullaniyorum ama gucum bitmek uzere....doktor nazli bebek diyor niye en nazlisi bana denk geldi....ben o iyi beslensin duzeni olsun diye istifa ettim kendimi eve kapattim 15 gundur sokak yuzu gormedim sonuc ne hicbirsey....dayanamiyorum artik en guzel en heyecanli gunlerim heba oldu.....cok yoruldum....
Kızlar siz tontişlerinize danino felan veriyomumusunuz:44:y:44::44:
haftada 3 gün gidiliyor ben çok memnun kalmıştım.çok sağol canım, amin inşallah, yapamadık buhar makinesiyle ilaç vermeyi, maskeyle de ağızdan da burundan da korktu makine çalıştıkça sesinden de, suratına onların takılmasından da... avaz avaz ağladı sesi zaten kısık ... nasıl iyileşicek anlamadım aradık yine doktoru uyurken suratına üfletin en azından onu solusun biraz da olsa işe yarar dedi, her sese uyanır benim kızım inşallah uyandırmadan başarabiliriz.. iyileşsin artık yarum gerçeten üzücü ve yorucu yıpratıcı bi süreç... Allah herkese şifa versin...
b-fiti biliyorum ben de, bi arkadaşım gidiyodu çok fazla kilo vermese de vücut toparlanıyo daha fit oluyo sanki daha çok kilo vermiş gibi görünüyo... çok uzun süre spor yapılmıyo sanırım 45 dk. gibi bi süre belli sırası varmış hangi aletleri kullanacağının hepsini yapıp çıkıyomuşsun, bi de düzenli gitmek gerekiyomuş...bide sadece bayanlara ait bi yer diye biliyorum...
inşallah aynı şehirde hatta aynı mahallede olursunuz ben o yönden çok şanslıyım 5 dk.lık yürüme mesafesinde annemOğlum yeni uyudu şaka gibi..
Bugün15.30 a kadar dersim vardı..
Akşam 10 kişi misafir ağırladım..
Gece 3 saatlik uykuyla duruyorum.
Kadınlar güçsüz anneler güçlüdür demişler.. Boşa dememişler..
Günden arta kalan yoğunbir bel ağrısı..çok çok yorgunum. Uykusuzluktan ölüyorum. Ara tatil gelse de anneme gitsem.. Ailesiyle aynı şehirde yaşayanlar ne kadar da şanslısınız..bende istiyorumm dua edin (
maşallah çok tatlı3 gün içinde arka arkaya iki diş çıkardık, ayağa kalkmaya ve tırmanmaya başladık aynı süreçte, sabah bunları yaşadık akşamına sürünen kızım aylardır emekliyormuş gibi emeklemeye başladı. Bir anda gelişen atak karşısında hem sevindim hem de garipsedim açıkçası :) Kızamık aşısında enfeksiyon kaptığımız için ev ile meram araştırma arasında mekik dokuduk kızım bitkin düştü yoruldu derken enerji depolamış meğer :) Eki Görüntüle 918744 Fındık kurdum benim
İstediğin kiloya geldikten sonra ekmek yasak değil karatayda,tabi az yenecek yine..Karatay diyetini ben sağlıksız buluyorum açıkçası. Protein ağırlıklı diyet kısa sürede kilo verdirebilir ama bence uzun vadede zararlı.Protein diyetlerinin kilo verdirme mantığı şu aslında: Vücut önce aldığı karbonhidratı sonra yağı sonra da yokluğunda proteini enerji olarak kullanıyor. Vücuda karbonhidrat almazsan yağ yakımına geçiyor, yağ almazsan vücuttaki depo yağlar yakılıyor ve akabinde protein yıkımı başlıyor ki esasen bu çok tehlikeli, zira protein yıkımı demek kas yıkımı demek.(besin kimyası dersi aldım da) Proteinin tok tutma özelliği var doğru, ama ekmek te önemli beslenmede meyve de. Profesörden daha mı iyi bileceksin diyeceksiniz, elbet onun bilgisi çok daha fazladır ama diğer tüm kardiyologlar bile ona karşı çıkarken körü körüne onun diyetini uygulamak ta bana saçma geldi açıkçası. Bir ara atkins diyeti vardı, bir de dukan. Karatay diyetine benzetiyorum onları, atkinste de yağlar proteinler serbestti, ona göre bir şey olmazdı buzdan kayıp düştüğü söylense de doktorun kalp rahatsızlığından öldüğü de söylenenler arasında, bunu da göz ardı etmemek lazım bence.
En iyisi hepsinden yiyip, boğazı tutabilirsek az yemek :)
papatyam, hah işte ben tam da o 4 arkadaşa benzeyen anneyim. Göbekli, kilolu ve de paspalın paspalı :) Gerçi az toparladım ama hâlâ aynı kategoride sayılırım.arkadaşlar bu konunun yeri burası değil ama mevzuyu arkadaşlarımla konuşmak istedim
ben henüz bekarken okulumuzda 4 arkadaş iki ayın içinde doğum yaptılar
doğum izni sonu bir döndüler pir döndüler
konuştukları tek konu mama-kaka
hepsi göbekli, kilolu, paspal
ben doğum yapınca asla böyle olmayacağım,
sürekli iş yerimde bebek konuşmayacağım dedim AMA
bakımlı olmak için çok vaktim yok aslında
mesela bugün dersim 7.30 başlıyor
çocukları halledip evden çıkmak için 5.30 a saat kurup kalkıyorum
inanın çoğu zaman makyajımı kırmızı ışıkta arabanın aynasında yapıyorum
her gün bana garip garip bakan bir sürü tip görüyorum trafikte
okula giderken hep elbise giyiyorum, topuklu ayakkabı giyerim
1 hafta 10 günde bir fön çektiriyorum
ama bir şeyler eksik
sizler bu kısıtlı zamanlarda bakımlı ve hoş olabilmek için neler yapıyorsunuz?
Canım, takviminden takip ediyorum. İlk baktığımda 3 kilo idi. Şimdi maşallah :)Evlendiğim kiloya 1 kilom kaldı, ama ben o kilomdan da memnun değildim ki :)
Yesin onu teyzesi, yesin onu teyzesi :)3 gün içinde arka arkaya iki diş çıkardık, ayağa kalkmaya ve tırmanmaya başladık aynı süreçte, sabah bunları yaşadık akşamına sürünen kızım aylardır emekliyormuş gibi emeklemeye başladı. Bir anda gelişen atak karşısında hem sevindim hem de garipsedim açıkçası :) Kızamık aşısında enfeksiyon kaptığımız için ev ile meram araştırma arasında mekik dokuduk kızım bitkin düştü yoruldu derken enerji depolamış meğer :) Eki Görüntüle 918744 Fındık kurdum benim
Deme böyle..Su 10 aydir ne annelik heyecani yasadim ne anne oldugumu anladim boyle olunca aramizdaki iletisimde sicaklikta bitmek uzere cunku ben artik tukendim yoruldum....anne olmak bu kadar zor olmamali....oyle olsa kimse birden fazla cocuk yapmazdi.....10 aydir beslemek uyutmak icin yapmadigim sey kalmadi....keske hastaliktan disten buyume atagindan diyebilsem ama malesef degil hep boyle....odada yedirmeye calisirken kizim reddedince mutfaga gidip elime ne gecerse firlattip atiyorum cinnet gecirmekten korkuyorum aylarca mama degistir biberon degistir olmadi gecenin bir vakti kalktim enjektorle besledim her sabah gunesin dogusunu gordum....gecer dediler ek gidaya gectim bir neves ama yine olmadi....saglikliysa bosver diyenler olacak ama biliyorumki bagisiklik simdi olusuyor...yemeden uyumadan nasil vitamin alacak...kilosu umrumda degil ama yemiyor uyumuyor....hep boyleydi aylar su gibi geciyor ama isik hep ayni....gece mamayi zorla verdim ac acliktan uyumuyor geceden beri birsey yemedi su saate kadar...ne yani yinemi enjektorle besleyeyim....ek gidadan gectim bibeon mamasi yesin yok yemiyor.....aglamaktan hal oldum sinirlerim yiprandi dayanamiyorum artik cok tukendim....aramizdaki anne bebek iliskisi kalmadi bugunler geri gelmeyecek ama ben hala daha beslemek ve uyutmak icin son gucumu kullaniyorum ama gucum bitmek uzere....doktor nazli bebek diyor niye en nazlisi bana denk geldi....ben o iyi beslensin duzeni olsun diye istifa ettim kendimi eve kapattim 15 gundur sokak yuzu gormedim sonuc ne hicbirsey....dayanamiyorum artik en guzel en heyecanli gunlerim heba oldu.....cok yoruldum....
Kendime yeni bir pijama takımı aldım bugünkızlar depresyon konusulmus bence butun gun evde olmak en buyuk sebep...butun gece uyutmayan bir bebek gün içinde gene sürekli ilgi isteyen bir bebek,onun maması gazı sütü derken birde evdeki işler yemek falan....heleki pek görüştüğün kımse yoksa tam bunalım oluyor...bıraz olsun cocuktan uzaklasınca kafa dinliyor insan rahatlıyor,çalışmak oyönden iyi...ben evdeyım malesef ve bı yere gıtmıyorum evde oturdukca kendını salıyor insan butun gun pijamayla gezıyorum bazen
Yok canım.Kızlar siz tontişlerinize danino felan veriyomumusunuz:44:y:44::44:
Canım kızının 9.ay kontrolünde boy kilo kaçtı
Maşallah çok beğendim :)
Canım en son eklediğin resimde gayet iyi görünüyordun, hem ikizler hem de iş spor niyetine seni zaten zayıflatıyordur.
Su 10 aydir ne annelik heyecani yasadim ne anne oldugumu anladim boyle olunca aramizdaki iletisimde sicaklikta bitmek uzere cunku ben artik tukendim yoruldum....anne olmak bu kadar zor olmamali....oyle olsa kimse birden fazla cocuk yapmazdi.....10 aydir beslemek uyutmak icin yapmadigim sey kalmadi....keske hastaliktan disten buyume atagindan diyebilsem ama malesef degil hep boyle....odada yedirmeye calisirken kizim reddedince mutfaga gidip elime ne gecerse firlattip atiyorum cinnet gecirmekten korkuyorum aylarca mama degistir biberon degistir olmadi gecenin bir vakti kalktim enjektorle besledim her sabah gunesin dogusunu gordum....gecer dediler ek gidaya gectim bir neves ama yine olmadi....saglikliysa bosver diyenler olacak ama biliyorumki bagisiklik simdi olusuyor...yemeden uyumadan nasil vitamin alacak...kilosu umrumda degil ama yemiyor uyumuyor....hep boyleydi aylar su gibi geciyor ama isik hep ayni....gece mamayi zorla verdim ac acliktan uyumuyor geceden beri birsey yemedi su saate kadar...ne yani yinemi enjektorle besleyeyim....ek gidadan gectim bibeon mamasi yesin yok yemiyor.....aglamaktan hal oldum sinirlerim yiprandi dayanamiyorum artik cok tukendim....aramizdaki anne bebek iliskisi kalmadi bugunler geri gelmeyecek ama ben hala daha beslemek ve uyutmak icin son gucumu kullaniyorum ama gucum bitmek uzere....doktor nazli bebek diyor niye en nazlisi bana denk geldi....ben o iyi beslensin duzeni olsun diye istifa ettim kendimi eve kapattim 15 gundur sokak yuzu gormedim sonuc ne hicbirsey....dayanamiyorum artik en guzel en heyecanli gunlerim heba oldu.....cok yoruldum....
bebişleri hasta olan anneler çok geçmiş olsun. kuzular hasta olmasın(((
papatyacım sana yazmadan edemiycem. anneliğine ve ikizlerine hayranım. bayılıyorum maceralarınıza. her yazdığını büyük bir zevkle okuyorum. diğer arkadaşlardan öğrendiğim gibi çok da şey öğreniyorum. seninkilerin şu geceki maceralarını okurken çok gülmüşüm eşim sorunca neye gülüyorsun diye ona da anlattım çok güldük gözümün önüne getirdin hallerini nasıl da tatlılardır yavrular. tabi gecenin bi yarısı sizin durumunuzu düşününce sustuk. inşallah düzelirler.
Kızlar neler kaynatmışsınız oku oku iflahım kesildi valla :)
papatyam, hah işte ben tam da o 4 arkadaşa benzeyen anneyim. Göbekli, kilolu ve de paspalın paspalı :) Gerçi az toparladım ama hâlâ aynı kategoride sayılırım.
Bekarlığımda da evlendiğimde de kendime çok nadir özen göstermişimdir. Makyaj malzemem yok desem?
Bir rimelim vardı, o da gün sonuna doğru akıyor diye, kestim kullanmayı. Son kullanma tarihini aşalı epey olmuştur.
Kıyafet, ayakkabı, çanta, vs vs, hiç hiç umrumda değil.
Bir yazlık bir kışlık ayakkabım var, bir paltom ve bir çantam.
Bir ara heves etmiş bir kaç çeşit çanta almıştım. Baktım ki onu ona boşalt, eskisinde anahtar unut, telefon öbüründe kalsın filan. Baktım bana göre değil. Sanırım bir bayan olarak çooooooooook tembelim :)
Benzetmek değil amacım lütfen. Yanlış anlayacaksanız okumamış sayın.
Derler ki Einstein'ın aynı takım elbiseden -tıpkısının aynısı- 11 adet varmış ve kirlendikçe değiştirirmiş. Dış görünüşle uğraşmayı gereksiz bulurmuş.
Kilo konusunda ne kadar muzdarip olduğumu biliyorsunuz. Ben zayıfladığım vakit bakımlı ve hoş bir bayan olacağıma inanıyorum.
Geçen eşimle çarşıda buluştuk. Evden çıkarken sadece tokayı çıkarmış, topuz olan saçlarımı salıvermiştim [O da hava soğuktu, kafam üşümesin diye :)]
Garibim eşim: "Sen kuaföre mi gittin" dedi.
Biliyor musunuz? Ben artık Allah'tan yeni bir şey dilemiyorum. Yani eskiden şu olsun, bu olsun. Şunu isterim bunu isterim derdim.
Şimdiyse en büyük duam şu:
"Allah'ım, senden yeni bir şey dilemiyorum. Sadece bana verdiklerini/ sahip olduklarımı benden alma."
inşallah aynı şehirde hatta aynı mahallede olursunuz ben o yönden çok şanslıyım 5 dk.lık yürüme mesafesinde
aaaaaaa sen konyada mısın?
benim eşim de konyalı, bozkırlı
ara sıra biz de geliyoruz aile ziyaretine
slm anneler uzun süredir sizi takip ediyorum ama hiç yazamamıştım benim de 15 mart doğumlu bir kızım var uzun süredir diş çıkarma belirtileri gösteriyordu biz alttan patlayacak diye beklerken bi anda üstten patladı dişler aranız da bebeği ilk üstten diş çıkaran var mıı
Yenikullanıcı seni rüyamda gördüm canım. Sabah hatırlıyordum. Şimdi unuttum:)
Kizlar okuyorum da cogunuz hayatinizi bebege gore yasiyorsunuz, onun uykusu, yemegi icin evden cikmiyoruz felan yazmissiniz. Bende bebek icin isden ayrildim ama kendimi eve kapatmadim. Hemen hemen hergun disari cikiyorum. Soguk sicak demiyoruz pek, atkimizi beremizi takip cikiyoruz, cok nazli bir bebek olmasini istemiyorum, sokagada alissin)) Eger arabayla biyere gideceksek cikacagimiz saati uyku saatine denk getiriyorum arabada uyur diye ki gidene kadar uyuyor, sonra geziyoruz. Arabasiz cikicaksak da uyaninca cikiyoruz hemen. Hic olmadi markete gidiyoruz, ordan parka ugruyoruz, cadde boyunca yuruyup bakiniyoruz bir saat, hava aliyoruz. Gecen sabah kahvaltiya gittik mesela, sabah uyaninca mamasini icirdim, sonra hazirlanip ciktik, kahvaltisini yanima aldim ama zaten evdede dogru duzgun yemedigi icin orda da yemedi. Ama etrafa bakip guldu eglendi, yaramazlik yapti, ortaligi dagitti, cigliklar atti, cok da mutlu oldu, ordan cikinca arabada uyudu, avmye gittik, aksama kadarda orda gezip alisveris yaptik, acikinca mama icti, aksam evdede corba ve yogurdunu yedi ki cok istahli degildir zaten, zarzor uc bes kasik yese super bizim icin:) Sizde kendinizi eve hapsedip bunaltmayin, birakin sogugada sicagada alissin bebisler. Ogunleri de uykulari da size uyabilir bence, onlarin da evden cikmaya, degisiklige ihtiyaci var. Birde ev isine dalip da yipratmayin iyice kendinizi, gezin dolasin, alisveris yapin, bi kahve icip hava alin, ev herzaman temizlenir, bu kadar bunalmayin, biraz da kendinizi dusunun:)
bir de ogluma kabak tatlisi yaptim bugun pekmezli
5 dk. Dahi uyumadım. Ölüyürum..Artık gaz sancılarımız bitsin. Eşek kadar olduk ya ........::
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?