2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

nasıl bir enfeksiyon canım.ben bu aralar kızamık aşısına takık durumdayımda.geçmiş olsun.

Karatay diyetini ben sağlıksız buluyorum açıkçası. Protein ağırlıklı diyet kısa sürede kilo verdirebilir ama bence uzun vadede zararlı.Protein diyetlerinin kilo verdirme mantığı şu aslında: Vücut önce aldığı karbonhidratı sonra yağı sonra da yokluğunda proteini enerji olarak kullanıyor. Vücuda karbonhidrat almazsan yağ yakımına geçiyor, yağ almazsan vücuttaki depo yağlar yakılıyor ve akabinde protein yıkımı başlıyor ki esasen bu çok tehlikeli, zira protein yıkımı demek kas yıkımı demek.(besin kimyası dersi aldım da ) Proteinin tok tutma özelliği var doğru, ama ekmek te önemli beslenmede meyve de. Profesörden daha mı iyi bileceksin diyeceksiniz, elbet onun bilgisi çok daha fazladır ama diğer tüm kardiyologlar bile ona karşı çıkarken körü körüne onun diyetini uygulamak ta bana saçma geldi açıkçası. Bir ara atkins diyeti vardı, bir de dukan. Karatay diyetine benzetiyorum onları, atkinste de yağlar proteinler serbestti, ona göre bir şey olmazdı buzdan kayıp düştüğü söylense de doktorun kalp rahatsızlığından öldüğü de söylenenler arasında, bunu da göz ardı etmemek lazım bence.

En iyisi hepsinden yiyip, boğazı tutabilirsek az yemek :)

Ay canım ya..olur evet.2 gün önce aynisini bizde yaşadik.hemen anladim.diş jeli sürdüm.rahatladi kızım.uyudu hemen

Ne tatlı maşallah. Yemelik olmuş tam.kuzular artik yerlerinde durmuyorlarki...biz çekmeceleri iple bağladik.yoksa açıb döküyor..

Su 10 aydir ne annelik heyecani yasadim ne anne oldugumu anladim boyle olunca aramizdaki iletisimde sicaklikta bitmek uzere cunku ben artik tukendim yoruldum....anne olmak bu kadar zor olmamali....oyle olsa kimse birden fazla cocuk yapmazdi.....10 aydir beslemek uyutmak icin yapmadigim sey kalmadi....keske hastaliktan disten buyume atagindan diyebilsem ama malesef degil hep boyle....odada yedirmeye calisirken kizim reddedince mutfaga gidip elime ne gecerse firlattip atiyorum cinnet gecirmekten korkuyorum aylarca mama degistir biberon degistir olmadi gecenin bir vakti kalktim enjektorle besledim her sabah gunesin dogusunu gordum....gecer dediler ek gidaya gectim bir neves ama yine olmadi....saglikliysa bosver diyenler olacak ama biliyorumki bagisiklik simdi olusuyor...yemeden uyumadan nasil vitamin alacak...kilosu umrumda degil ama yemiyor uyumuyor....hep boyleydi aylar su gibi geciyor ama isik hep ayni....gece mamayi zorla verdim ac acliktan uyumuyor geceden beri birsey yemedi su saate kadar...ne yani yinemi enjektorle besleyeyim....ek gidadan gectim bibeon mamasi yesin yok yemiyor.....aglamaktan hal oldum sinirlerim yiprandi dayanamiyorum artik cok tukendim....aramizdaki anne bebek iliskisi kalmadi bugunler geri gelmeyecek ama ben hala daha beslemek ve uyutmak icin son gucumu kullaniyorum ama gucum bitmek uzere....doktor nazli bebek diyor niye en nazlisi bana denk geldi....ben o iyi beslensin duzeni olsun diye istifa ettim kendimi eve kapattim 15 gundur sokak yuzu gormedim sonuc ne hicbirsey....dayanamiyorum artik en guzel en heyecanli gunlerim heba oldu.....cok yoruldum....

Bizde 3 gündür çok hastamız ateşi 38 sürekli hem diş çıkarıyor hemde grip olmuş doktorumuzda antibiyotik verme sakın diyor bende kayınvalidemlerdeyim o da antibiyotik ver eziyet ediyorsun çocuğa diyor eşimde ondan etkilenip üzerime geliyor doktor antibiyotiklik bi durumu yok diyor vücut bi kere antibiyotiğe alıştımı her öksürdüğünde antibiyotik kulanman gerekecek diyor. Dün devletin aciline götürdük oradaki doktor da antibiyotik yazdı gönderdi kararsız kaldım ya. Kuru bi öksürüğü var ve ateşi acaba kullansam mı?

Canım bu depresyonu çalışmadığın için yaşıyor olabilir misin? Yaz tatilinde ben de depresyondaydım çünkü. Evden markete bile çıkamıyordum, 74 kilo olmuştum hareketsizlikten, yemekten, çocuğum uyumuyordu ve ben düştüğüm durumdan nefret ediyordum. Ne zaman okullar açıldı ben dışarı çıktım, çocuğu da anneme bırakarak, okuldan gelirken markete uğradım, anneme çocuğu almaya gitmeden eve uğradım, çocuk ağlayacak endişesi olmadan banyomu, yemeğimi yaptım, işte o zaman kendimi daha mutlu daha huzurlu hissettim. Aldığım kilolar da yaşam kalitemi etkiliyormuş meğerse, yere oturduğumda bile tutunmadan kalkamıyordum, çok dedim kendi kendime, ''çocuk doğurdum yaşam kalitemi mahvettim, ona da yetmiyorum ki neden doğurdum'' diye, ama Allaha binlerce şükür hepsi geçti. Ha kızım hala uyumaz doğru dürüst, sabah 5 te 5 buçukta ayaktayız,gece defalarca uyanır, okul açıldığından beri bir kere bile saat kurmadım ki geç kalmamak için en geç 6 buçukta kalkmalıyım. 1 haftadır gece ağzına mama da koymuyor bir de hastayız üstelik, uyanıp uyanıp emzik istiyor, burnu tıkalı emziği alınca nefes te alamıyor, emziksiz uyuyamadığından da tüm gecemiz uyanık geçiyor mecburen. Aç olduğu için uyuyamaması da cabası. Buna rağmen şükür, binlerce şükür, ben artık evde tüm gün onun peşinde koşmuyorum kendime de vakit ayırabiliyorum, eski yaşam kaliteme de kavuştum sayılır ya o bana yeter. Şükür kızımın grip dışında bir sağlık problemi de yok, o yüzden şimdi çok daha iyiyim. İşe tekrar başlamayı düşünmez misin, inan çok iyi geliyor.

Suan icin imkansiz gibi....arada disari cikiyordum ama eve don yine ayni seyler....simdi tamamen kendimi eve kapattim...bugun esim sirkete cagirdi ablalariyla vakit gecirsin belki sende rahatlarsin diyor isin aci tarafi araba kapi onunde ama ben bu aglamaktan sismis gozlerle ve bu dalginlikla disari cikmak istemiyorum.....

nasıl bir enfeksiyon canım.ben bu aralar kızamık aşısına takık durumdayımda.geçmiş olsun.

Canım vücut zayıflatılmış bile olsa mikrop alıyor ve en ufak şeyden kapıyor, aşının doğrudan bir etkisi yok. Doktor çok farklı sebeplerden dolayı olabilir dedi. Biz ağzına her şeyi sokmasından olduğunu düşünüyoruz, vücut güçsüz kaldığı için tepki olarak döküntü vermiş.

Seni anlayabiliyorum benim hayatım da alt üst oldu
Onun yemeği uykusu süt içme saati sürekli bunları hesaplıyorum
Dışarı bile bu yüzden çıkarmıyorum
Kimselere gitmiyorum
Haklısın yemiyorsa çok zor
Benim başlarda öyleydi kaşığı görür görmez ağzını kapatırdı
Sonra onu huy ediniyorlar
Bence zorlama
Aç kalınca mecbur yer
Bekle saatler geçsin
Ben öyle yaparak düzelttim

Mesela artık gece süt içmiyor
Eskiden olsa kafama takardım
Şimdi aç olsa içer diyorum
9da içiyor yatıyor 9.30 10 gibi uyuyor
Sallıyorum ayağımda
Sonra gece birkaç kez uyanıyor
Ama sadece sabaha karşı 5ten sonra sütü kabul ediyor
Uyanınca az bişey bir daha içiyor
Kahvaltısını da bekletiyorum
10 a kadar
Acıkıyor ağzını açıyor.
Biraz sen ona karşı yaklaşımını değiştir
İnan anlıyorlar
Ben de çok geriliyorum
O uyuyunca bile birşey yapasım gelmiyor
Bu günler de geçecek napalım
Her bebeğin huyu aynı değil
Çok tatlı bir kızın var instagramdan biliyorum
Nazı da olacak :)
Çek annesi :))

Bizi anlatmışsın canım, bizim bir de ek gıdayı reddetmemiz var 2-3 gündür. Uyku desen her saat başı kalkıyor gece, gündüz de iki uykumuz var bazen 1 saati buluyor bazen 10dk onda belirli bir süremiz yok.

neden böyle oluyo acaba aclıktanmı uyanıyorlar??anlamadım...gece cayları anason falan denemek gerekecek galıba....hiç durmuyor gece gunduz dakika oturup nefes alamıyorum...

kızlar depresyon konusulmus bence butun gun evde olmak en buyuk sebep...butun gece uyutmayan bir bebek gün içinde gene sürekli ilgi isteyen bir bebek,onun maması gazı sütü derken birde evdeki işler yemek falan....heleki pek görüştüğün kımse yoksa tam bunalım oluyor...bıraz olsun cocuktan uzaklasınca kafa dinliyor insan rahatlıyor,çalışmak oyönden iyi...ben evdeyım malesef ve bı yere gıtmıyorum evde oturdukca kendını salıyor insan butun gun pijamayla gezıyorum bazen

kilolar başa bela oluyor dimi kızlar....ben aldıgım kıloları verdım aslında kılo olarak fazlam yok ama orantı olarak kötu karında kalan bır cıkıntı var,bacaklar kollar baya zayıf incecik...emzırdıgım ıcın üst taraf geniş bıde karındakı cıkıntı altta ınce bacaklar...kılo yok ama orantıya bakın...karın bölgesını erıtmek lazım acilen

ayyyyyy bu kızçe çok tatlı maşallahhhh ona bizimkide kıpır kıpır hşç yorulmak bilmiyo bir haftadır akşam 1 de uyuyoruz koca adam bizi bizimle yatıp bizimle kalkıyo bi tek sorumlarımız ayağa kalkıyo yürümek istiyo ellerini bırakınca çok fena düşüyo içim acıyo o zaman ama zaptedemiyorum

Son düzenleme:
merhaba güzel mart anneleri. benim de 8 mart doğumlu güzeller güzeli bir kızım Azra'm var. sizi baştan beri takip ediyorum ancak yazmak kısmet olmamıştı bugüne kadar. ilk hamileliğimde hamileliğimi öğrenir öğrenmez temmuz annelerine yazmaya başlamıştım ta ki bebeğimi 10 haftalıkken kaybedene kadar. bu yüzden bu hamileliğimde yazmaya hep korktum, tam yazacakken hep durdurdum kendimi. ya yine yarım kalırsa...rabbime şükürler olsun ki bebeğimi kucağıma aldım nerdeyse 10 ay bitecek hatta. günler su gibi akıp geçiyor.

ebahcım yazını görünce yazmak istedim. evet anne olmak zor bizim gibi bebeğinin üstüne titreyene, bebeğini sokağa atıp umursamayana zor. ben de senin gibi hiç kolay bi 10 ay geçirmedim. bebeğimi doğurdum yanımda kimsem yoktu lohusayken yalnızdım düşün. lohusalık depresyonu , emzirme problemlerimiz , göğüs ucu yaralarım bir yandan, azranın kolik olması diğer yandan halimi görseniz acırdınız. daha azra 40 günlükken emzirme sıkıntılarımız yüzünden göğsümde oluşan apse nedeniyle ameliyat olmam ve azrayla hastanedeki rezilliğimiz(eşimi yanıma refakatçi almadılar)ameliyat sonrası sütümü kesmek zorunda kalmamız, azranın daha da huysuzlaşması, kızımı bu kadar kısa sürede sütten kesmenin verdiği acı... 6ay gazdan uyumadı uyutmadı, sürekli huysuzdu hala da devam ediyor eskiye göre azalsa da. gündüz sürekli kucakta. o zamanlar bugünler geçer mi acaba atlatırmıyım diyordum. en az 2 çocuk isteyen ben bi daha asla diyordum. şimdi sorsanız azrayı düşünmesem hemen yapıcam 2.yi:))))ama hepsi geçiyor. benim kızımın da hep iştahsızlık problemi vardı yaşıtlarına göre kilosu da az.1 aydır ağzını açmıyor kaşığa çıldıracaktım doktorlara götürdüm çok şükür şimdilik bi rahatsızlık çıkmadı mutlu oldum. geçici bişey belki dişten falan diye avuttum kendimi.düşün 1 aydır ağzına lokma koymadı devam sütü dışında ki onu da çok içmedi. son bikaç gün üsteledim baktım daha da ters tepiyor kendi haline bıraktım yemeye başladı az da olsa. artırması ümidiyle her lokmada doymuş gibi oluyorum. evet bizimkiler biraz nazlı, ben de çok nazlıymışım annesine çekmiş bizimki:)))ama onlar da düzelecek. biraz daha sabır.arkadaşların dediği gibi dışarı çık fırsat oldukça kafa dağıt. ben çok daraldığım zaman bırakıyorum azrayı görümceme, takıyorum koluma kocacığımı atıyorum kendimi sokaklara. ilk başlarda onu da vicdan yapıyordum azrayı evde bıraktım diye.evet biz anneyiz ancak aynı zamanda birer kadınız. ihtiyaçlarımız var bunlardan vazgeçmemeliyiz. arkadaşların da bahsettiği gibi anne değilken yaptığımız makyajımızı, gezmelerimizi vb. hayatımızdan çıkarmamalıyız. bi dönem ben de kendimi eve kapatmıştım aynada kendime tahammülüm yoktu. baktım olmuyor kendime çekidüzen verdim. bebeğim hala zor bi bebek ancak ben kzımın dışında bişeyler yapabildiğim için mutluyum. şubatta da göreve başlayacağım inşallah. kızıma da görümcem bakacak. eminim hem kızım hem benim için iyi gelecek. inşallah konuşması kolay diye düşünmezsin yaşadıklarım seninkiyle aynı belki daha bile fazla biri olarak seni anlıyorum ve hissettiklerimi paylaşmak istedim. sabır biraz daha sabır canım. allah yardımcın olsun. bakarsın güzel kuzun yarın tamamen huy değiştirmiş.

bebişleri hasta olan anneler çok geçmiş olsun. kuzular hasta olmasın(((

papatyacım sana yazmadan edemiycem. anneliğine ve ikizlerine hayranım. bayılıyorum maceralarınıza. her yazdığını büyük bir zevkle okuyorum. diğer arkadaşlardan öğrendiğim gibi çok da şey öğreniyorum. seninkilerin şu geceki maceralarını okurken çok gülmüşüm eşim sorunca neye gülüyorsun diye ona da anlattım çok güldük gözümün önüne getirdin hallerini nasıl da tatlılardır yavrular. tabi gecenin bi yarısı sizin durumunuzu düşününce sustuk. inşallah düzelirler.

Tesekkur ederim arkadaslar biliyorum bunu yasayan bir ben degilim ama insan saniyorki bir isik yemiyor bir isik uyumuyor....bugun kahvaltiyi atladik az once biberon mamasinin icine yarim muz 4 tane buskivi koydum icti ama nasil icti....sandimki biberona atlar yine istemedi zorladim bitirdi sirada aksam ogunu var....meyve yogurt bizde yok yemedigi icin yogurt yaptirmiyorum artik anneme....cope atilan hippler smalar emek vererek yaptigim corbalar pureler onlarla kac cocuk buyurdu icim gidiyor atarken kac kutu pirinc kasik mamasi attim bir bilseniz birkez kullandim attim surekli...allah kimseye istahsi cocuk vermesin donem donem olsa bas ustune hep boyleydi....hicbir ayini tadinca geciremedim yuce rabimden bundan sorasi icin yardim diliyorum bugunlerimiz boyle gecmesin diye.....her yemek sonrasi kendi kendime konusuyorum sen buyuyuce benden cips cikolata istersin bulursun diyorum

neden böyle oluyo acaba aclıktanmı uyanıyorlar??anlamadım...gece cayları anason falan denemek gerekecek galıba....hiç durmuyor gece gunduz dakika oturup nefes alamıyorum...

Valla canım yatmadan önce de iyi yiyordu aslında, bu aralar ek gıdayı reddediyor ama ondan önce yerdi. Resmen göbek yapmıştı, açlıktan olduğunu pek sanmıyorum. En çok üzerinde durduğum emerek uyumasını alışkanlık etti, gece çok dönüyor ister istemez uyanıyor ve uyumak için beni kullanıyor güzel de emiyor aslında ama yatmadan da iyi emiyor boşa emmediği kesin. İnşallah en kısa zamanda uzun uykuya geçerler artık.

Kızlar siz tontişlerinize danino felan veriyomumusunuz:44:y:44::44:

bizdede emme alışkanlıgı var emerek uyuyor yuzden uyanıp duruyor sanırım...alıskanlık oldu endı uyuyamıyor meme olmayınca aglıyor...insallah gecer canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…