2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ben bir şey soracağım.benim 7 haftalık bir bebeğim var.doktorlar 2 saatten önce meme vermeyin gaz birikir,hazımsızlık yapar bebeğe diyor.etraftan da doktorlara bakma sen sık sık emzir diyorlar.kızım çok gazlı kimi dinlesem bilmem.siz nasıl yapıyordunuz ilk aylarda emzirmeyi?ne yapsam doğru olur kızımı aç mı bırakıyorum 2-3 saatte bir emzirince ?

Dogru yapiyorsun canim 2 saat cok normal. Guzel emerse acikmaz 2 saatten once bende zorla da olsa 2 saatte veriyordum memeyi sonra etrafı cok dinledim sk emzirdim simdi meme bagimlisi bir oglum oldu. Acliktan emmedigine eminim. Yani bastan zor olsa da onu oyalamak emzirme 2 saatten once.

Bu arada sabahtan beri yazicam firsat olmadi hasta bebeklere acil sifalar diliyorum. BIzim de ustten 3 dis ayni anda gelicek sanirim o yuzden gece sk ve bagirarak kalkiyoruz uzun zamandir boyleyiz insallah tamamen cikinca rahatlar yavrum.

doktor bana da en az iki saat arayla emzir demisti. oglumda reflu vardi ve cok kusuyordu. ben cok nadir iki saatten once emzirmisimdir. guzel emince acikmaz zaten ac kalmaz merak etme.

geçmiş olsun canım, her doktor başka bişey diyor da gerçekten şu anki salgın çok güçlü biz de bi hafta antibiyotiksiz tedavi gördük daha da ilerledi hala uğraşıyoruz düzelmedi iğneden geldik şimdi, buharla ilaç vermeye çalışıyoruz çok zor...

dedikleri gibi doyduğuna eminsen kilo alımı iyi gidiyosa acıktığından ağlamıyosa bence de 2-3 saatte bir emzir rahat edersin, ama her çocuk bir olmuyo ben zamansız emziriyodum kimi zaman az kimi zaman çok kimi zaman sık kimi zaman uzun aralıklı, ne zaman isterse o zaman yani... her zaman kendini doyuramıyodu çünkü bi ses olduğunda odada birisi olduğunda bırakırdı çünkü mecbur bi sonraki emzirme daha yakın olurdu falan...

Yanakları tombik tombik maşallah
Benim kızım 9.ayda 73cm 9 kg idi
Benimkinin yüzü çok ufak minicik duruyor genelde bebeklerin yüzleri toplu toplu olur ben severim öyle :)
Boyu maşallah uzun
Bir ara bizim de ayda 2şer 3er artıyordu
Sonra 1e düştü

Süt içirmedeki sıkıntılarından çok bahsettin ama kızının maşallahı var iyi bakmışsın :)

Çok geçmiş olsun size de Allah'tan sen iyisin bizde bende hastayım Halim yok kucağıma bile alamıyorum kollarım ağrıyor

teşekkür ederiz :) ama kolay bi bebek değil, onun kurallarına uyulmazsa yeme içmez :) o yüzden pek dışarı çıkamıyorum ben... misafirimiz zaten pek olmaz...
sessiz ve yalnız bi odada sadece uykuya geçiş aşamasında içer, erken veririsen ayılır sinir yapar inatlaşır hiç almaz, geç kalırsan uykuya dalar hiç içmez falan... ek gıdaları mutlaka blendardan geçicek...
uykusu çok hafiftir hiç ama hiç ses olmıycak...
çok takardım kafayı kilosuna beslenmesine, bu ay hep hastalıkla geçince artık iyi olsun istiyorum... kaç keredir doktora gidiyoruz hiç ölçtürmüyorum bile, eskiden hep merak ederdim bu ay ne kadar oldu diye...
dün kusmadı öksürük de azalmıştı sevindim iyileşiyo diye, bugün yine arttı, kahvaltı sonrası yine kusuldu, iğne de oluyoruz ilaçlar da var, buharla ilaç da verebildiğimiz kadarıyla veriyoruz daha napılıcak da iyileşicek çok canım sıkılıyo valla... çocuk bi kendine gelemedi...

Çok geçmiş olsun size de Allah'tan sen iyisin bizde bende hastayım Halim yok kucağıma bile alamıyorum kollarım ağrıyor
evet canım ben iyiyim çok şükür, iyiyken bile o kadar yorucu bi süreç ki, Allah kolaylık versin sana da...

uykuuuuu lütfen artık gece uykusu uyumak istiyorum...sabaha kadar degıl 3- 4 saat kesintisiz uyusak bari...

benım kızım saat başı kalkar aglar bende kalkıp alır emzırırı uyutur gene yatagınakoyardım koyarken uyanır gene al uyut derken yat kalk bel agrısı kol agrısı aşırı uykusuzluk yordu beni...yanıma aldım emzırırken yatıp dınlenıyorum hatta bazen o sekılde uyuyorum kızımda uykuya dalıyor,eskiye göre yorgunluk azaldı ama uykusuzluk deam edıyor yanımdayen de uyanıyor...

uyuması için anason cayı tavsiye edildi deneyen varmı???

Bende aynı durumdayım canım tam uyuyor yatağına koyarken uyanıyor şimdi birde hasta daha da güzelleşti kolum boynum ağrıyor benimde boynum uyuşuk bi durumda artık şimdi birde grip oldum

İyi geceler kızlar. Bebişleriniz ve sizlet iyisiniz inşallah. Benim cadi tepemde oynuyor.uyumuyor cadi..
Korkuyorum çok Korkuyorum. Geçen ayın 1 ilk defa regl olmuşdum..bu ay 1 olmalıydım yok ortada birşey...eminim hamile değilim.sadece Korkuyorum. .hiç böyle olmamıçdi ilk kızımda. Normal her ay olmuşdum.Allah korusun.olursa ne yaparim.büyük kızım daha 3 yaşında. Offff ne yapmalıyım.adet söktürücü bitkiler hangileri.
Bir el atın bana canlar çok kötüyüm.eşime belli etmiyorum

ben de ilk adetimi 21 ekimde oldum daha olmadım sonra ama kendimizden emin olduğumuzdan test filan da yapmadım.
emziriyorsan düzensizlik normal dediler bana

ben de ilk adetimi 21 ekimde oldum daha olmadım sonra ama kendimizden emin olduğumuzdan test filan da yapmadım.
emziriyorsan düzensizlik normal dediler bana

Sağol cevabin için.inan içime su serpdin..eminim bende.sadece bir yandan ola bilirmi acaba diyorum. Emziriyorum bu arada

Bizde görmek istiyoruz arkadaşımızı:) sonys le tanıştık sizide merak ediyorum:)))

Cnm bende ilk adetimden sonra yaklaşık 2.5 ay adet olmadım. Eminsen korkma. Düzensizlik normal. Maydanoz suyu iyi bir adet söktürücü. Kuzenim hemşire. Adeti gecikince içerdi. Ordan biliyorum.

Cnm bende ilk adetimden sonra yaklaşık 2.5 ay adet olmadım. Eminsen korkma. Düzensizlik normal. Maydanoz suyu iyi bir adet söktürücü. Kuzenim hemşire. Adeti gecikince içerdi. Ordan biliyorum.
Sağol güzelim ya.inan rahatliyorum okudukca.. maydanoz suyunu deniyim.hatta şimdi..

öksürmesi kusması balgamı atamadığından olabilir canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…