2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ilk yazdığın ilaç ismi son 2 harfi yer değiştirmesi lazım sanırım, onu kullandık biz de, bi işe yaramazmış onun bi çay kaşığı kullanılması, bronşlara inemezmiş tedavi edemezmiş daha fazla dozu da bebeğe verilmezmiş o yüzden boşu boşuna içmiş içmiş kusmuş benim yavrum da... aynen canım ya ilaç kutusu doldu buzdolabı, yenileri masa üstüne eskiler dolaba,birikti...

muzlu yoğurt kahvaltıda sevmez gece açlığında sonra ama diğer kahvaltılıklar güzel canım... yalnız ben cicibebe vermiyorum... onun yerine kahvaltı tahıllarından veriyorum...

Bir de salçalı tuzlu yemeklerinizden tattırmalık mı veriyorsunuz yoksa öğün olarak verdiğiniz de oluyormu?

ben hiç vermiyorum canım salça ve tuz, tuzsuz ev salçam yok zaten, hala ayrı yemek pişiriyorum ben kızıma...

iki tane diş çıkaran canavar var elimde

yalandan ağlamayı öğrendiler
bir şey gönüllerince değilse yalandan bağırıveriyorlar
yorgunluktan tabanlarım ağrıyor inanın

Allah kolaylık versin canım, dillenip ayaklandıkça daha da zor günler bekliyo :)

merhaba 2013 mart anneleri ben de 2014 mart annesi olucam inşallah özellikle öğretmen olan arkadaşlara sormak istediğim şeyler var doğum izni aktarırken şubat tatiline denk gelen haftaları da aktarabildinizmi ben sordum idareye sadece 3 haftanızı aktarabilirsiniz tatile denk gelen kısımlarınızı aktaramazsınız dediler sizlerin nasıl oldu cevaplarsanız sevinirim.

Evet Cnm malesef aktarılmıyor. Benim de aktarılmamıştı. Yönetmelikte çalışılmayan günler aktarılamaz diye bir ibare var. O nedenle..

kızlar ya benim kuzu 8700 kilo 73 boy çıktı yine durdu kilo alımı. ama iştahı iyi. normal mi sizce yoksa yedikleri yetmiyor ben mi iyi yiyor zannediyorum. bu da dünkü halleri. ata binip öpücük atıyoruz:* dişleri de altıladık:))

Eklentiler

• $Fotoðraf0015.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 46
  • $Fotoðraf0037.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 51
  • $Fotoðraf0042.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 55

maşallah ne tatlısın sen ya.canım benim oğlan da 10 kilo 77 de boy.bu ara hasta ateşlerde yandı bebişim.yüzü minik kaldı.ama takmıyorum geçici bunlar.büyüyünce kilo ile derdi olacağına olağan kilosu olsun yeter.tabi dirençli olması için herşeyden bol bol yedirmeye çalışıyorum.allah sağlık versin geriisi önemli değil

merhaba 2013 mart anneleri...
ben de mart annesiyim 6 martta aldım kızımı kucağıma
aslında sizi takip ediyorum sürekli ama ilk defa yazıyorum...
kızım 9,600 kg 75 cm boyunda 3 diş patlattı 4.yolda gece uykusuzluğumuz hat safhada.gündüzleri de uyumamaya direniyor.
ben ise işe yeni başladım ama içimdeki huzursuzluk ve vicdan azabı rahat bırakmıyor beni (

Bugün doktora gittik bizede buhar makinası verdiler. Günde 3 kere kullanacağız. Kullandıktan sonra çocuğun yüzünü özellikle gözlerini silmemiz gerekiyor belki doktorun söylememiştir canım ben söyleyeyim dedim. Biz babamda kullanıyorduk ozaman doktor söylemişti göze ve cilde zararlı diye bugün uyarmadı bizi belki sanada söylememiştir

İyi yiyordur da bence senin zannın zayıf olmasına :)

Bence kilosu gayet iyi yavrunun, zayıf değil ki maşallah, benimki de o civarlarda, bana hiç te zayıf gelmiyor. Benim bir arkadaşın komşusunun bebeği var bizimkilerle akran, bebek henüz 6 buçuk kilo, o bebişin annesi ne desin garibim :)

Canım ben aktardım. Şubat tatilinin ilk haftası 32 haftam doluyordu, 10 günüm yanacaktı. 31 haftalıkken bebeğimin haftasına dair hastaneden bir kağıt aldım. Onunla beraber idareye ''Doğum iznimi 11 şubat 2013 ten itibaren kullanacağım'' diye dilekçe verdim. Böylelikle aktarılmış oldu.

ben de tattırıyorum ama adamakıllı öğün yerine yedirmiyorum.
nasıl bu yoğurtlu omlet bana da yazar mısınız?
bu arada peynirle pekmezi aynı anda vermeyin diyorlar birbirlerinin faydasını götürüyormuş.
çok geçmiş olsun ah şu insanlar anlamıyorlar işte
iki tane diş çıkaran canavar var elimde

yalandan ağlamayı öğrendiler
bir şey gönüllerince değilse yalandan bağırıveriyorlar
yorgunluktan tabanlarım ağrıyor inanın
Allah kolaylık versin elleirnde oynatıyorlar bizi bunlar...
Biz de bir ara kullandık Dr.umuz böyle bir şey demedi ama bir daha kullanırsak silerim ben de...

Kod:
[CODE]
[/CODE]
Maşallah canım boncuk kızına, çok güzel görünüyo, yediklerinden eminsen kilosuna takılma gayet iyi görünüyo, yeter ki yeterli beslenmiş olsun... bu aylarda çok az kilo alınırmış hatta alınmayabilinirmiş de, daha hareketli oluyolar çünkü...

canım çok geçmiş olsun size de, biz maskeyle ağızdan burundan yapamadık ancak mümkün olduğunca yakın tutarak üfletebiliyoruz, çoğu zaman da uyurken ayakta sallayarak yapabildik... hiç söylemedi bize canım, hiç de silmedim, silerim bundan sonra, bugün kontroldeydik biz de, pazara kadar kullanıcakmışız sadece azalttı 2 ilacımız vardı bizim biri 12 saatte bir biri 6 saatte birdi, şimdi ikisini de günde 2 kere yapıcaz. makineyi aldınız mı siz canım, annem söyledi bazı polikliniklerde oluyomuş saatinde gidip ilaçlarını verip kullanabiliyomuşsun. aldıysanız ne kadara aldınız siz, biz 135e aldık,almadıysanız yakınınızdaki polikliniklere bi soru isterseniz... iğnelerimiz bitti bi daha olmıycaz... akşamları bi toz ilaç vardı meyve suyuna karıştırıp verdiğimiz onu bir ay kullanmaya devam edicekmişiz, alerjik bronşit önleyiciymiş o...

kızlar bugün doktora kızamık ve menenjit aşılarını sordum yine...
sinir oldum resmen sinir...
tıp pozitif bilim değil mi doğrusu tek değil mi, her doktor kendine göre yorumlayabilir mi...
sağlık ocağından arayıp kızamık aşısını doktorunuza sorun önerirse gelin yapalım demişlerdi, 9.ay kontrolünde srdum doktra kendin bakıyosan kreşe gitmiyosa gerek yok 12.ayda yaparız dedi... bu dktor kesinlikle yapılsın çok salgın var, önemli diyo... şimdi de yapılabilirmiş ama 12.ay aşılarını bir ay ötelermiş, yani 13.aya sarkıcak onlar... arada 3 ay olmalıymış..
menenjit aşısını 9.ay kontrolünde sorduğumda şimdi de yapabilirim ama şimdi olursa 2.doz gerekir 13.ayda yapalım 1 yaşından sonra olursa tek doz yeterli oluyo dedi... bgünkü doktor 2 yaşından önce çift doz gerektiğini 2 yaşından sonra tek doz yapılabileceğini söylüyo, 2 yaşından önce bu çağlarda yaptığı her bebeğin ağır atlattığını zaten şu an salgınlar da var gerek yok baya ağır geçiceğini söyledi önermedi olasılığı daha düşük bi hastalık ama kızamık çok daha önemli şu an dedi...
ama yapılması için yumurta alerjisi olmaması gerekiyomuşi benim kızımın yanaklarında kızarıklıklar oluyo, onun neden olduğunu bikaç gün izleyip emin olucaz o zaman haftaya yapıcaz sanırım kızamık aşısını...
bir de 1-2 yaş arasında mutlaka her bebeğin göz taramasına gitmesi gerekiyomuş, bu aralar gitmeyin sakın mümkün olduğunca hastanelere az gidin her yer salgın mikrop dedi, bahar yaz gelsin mikroplar azalsın göz kontrolü de yapılsın dedi...
benim kızımın alerjik bronşiti varmış, bi miikroğ aldığında bikaç gün içinde bronşlara inermiş, 5 yaşına kadra böyle sık hastalanırmış...
bizden haberler böyle kızlar...

inşallah bir de kızının iyileştiğini yazarsın canım
ben kızamık aşısını yaptırmıştım, çünkü doktorumuz yaptır demişti

Biz almadık canım doktor kendisi verdi cuma gününe kadar kullanın dedi bizede iki ilaç verdi birini yarım diğerini tam kullanıyoruz ilacın biri ventolin diğeri budecort. Ventolin günde 1 kere diğeri günde 3 defa ama bize bi saat söylemedi. Benim kızım izin vermiyor çok ağlıyor uyurkende yapınca makinanın sesinden uyanıyor.

Bugün doktora gittik kızımın kulağında iltihap olmuş ama doktor emzirme şekli hatalı oyüzden dedi ben yatarak emziriyordum ondan oluyormuş sizde dikkat edin kızlar yatarak emzirmeyin

iyiymiş o zaman, ne iyi doktor :)
bizde ventolini 6 saatte bir yapıyoduk şimdi günde 2 kere yapıcaz onu da, içine tabi serum fizyolojik de katıyoruz...
diğer ilacımız pulmicort bizim, o 12 saatte bir, yine serum fizyolojikle yapıyoruz...
benim kızım da makinanın sesinden uyanıyo canım, ben onun odasında kapıya yakın oturup kapının hemen yanında ayağımda sallıyorum, kapının altından kabloyu geçiriyoruz, makine kapının dışında kalıyo böylece sesi daha az oluyo, eşim kapının dışında makinayı çalıştırıp kapatma görevini yapıyo ben hava üfletiyorum... ilk üflediği anda makina çalışınca bi irkiliyo uyanıyo ama sallamaya devam edince emziği de ağzına verince kapıyo gözlerini ,sonra burnuna ğflettikçe rahatlıyo zaten, bi süre sonra emziği de çıkarıp iyice burnuna yakın üfletiyorum, hatta irkilip uyanmazsa bi de mendil kapatıyorum yüzüne mümkün olduğunda üflenen ilacı solusun diye... ama uykusu hafifse mendilden rahatsız oluyo kapamıyorum... siz de makinayı oda dışına alıp kapıya yakın sallamayı bi deneyin canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…