2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canım bozkırın neresindensiniz?
eşim dere-sorkun kasabasından
tanıdık çıkarmışız bir de

canım bozkırın neresindensiniz?
eşim dere-sorkun kasabasından
tanıdık çıkarmışız bir de

Dogma buyume istanbul canim ama ailemin koyu var bozkir da buyuk hisarlik koyu. Bozkır kucuk bi yer zaten belki dedeler falan taniyordur:)

Bu gece burun tikanikligindan uyuyamadik nasil aciyorsunuz tıkanıklığıni? Deniz suyu etkili olmuyor açıkçası bizde. Abimin esine saglik ocagindakii hemsire anne sütünu sk acilir demis ama denemedim. Bu arada fenerbahcemin dedigi gibi cocuk zor olsa da hatta cok zor olsa da 2. Cocugu istiyorum bi de erenime kiz kardes gelirse cok sevinirim tabi söyle 4 yil sonra falan. Rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah.yas 24. 30 a kadar kapanisi yapariz insallah:) Ben yeni dogum yaptigim da anneme beni dogurmaya nasil karar verdin resmen kendine iskence demistim ( 2. Cocugum). O da fikirler degisir merak etme demisti gercekten degisiyormus. Uykuyu cok cok seven ben dusunun ilk gecemizde bile hemen uyumak istemistim:) alisiyor herseye yeter ki evladim saglikli mutlu olsun diye dusunuyor.

Bu arada hepinize hayirli sabahlar, cok yormasin bugun kuzularimiz insaalah...

günaydınnn :)
hep okuyup yazamıyorum ya..
nasılsınız ? bebişler nasıl kızlar ....
biz büyüyoruz cmts 10. aya giriyoruz yada bitiriyoruz ne derseniz :)
ama hala dişimiz yok.
aşırı hareketli, uzun süre ayakta duruyor, sıralıyor, elinden tuttuğunda koşuyor ! evet evet koşuyor !
az kaldı sanırım yürümesine.çok geç uyuyor yalnız
12 den önce mümkün değil.sizinkiler nasıl ?
birde bu aralar öğrenmeye çok açık ...

bebek demişken arkadaşlar

bebeklerinize kardeş düşünüyor musunuz?
ya da ne zaman düşünüyorsunuz?

canım sanırım en erken düşünen benim :)
mecburi tabi :)
mayısta dr um gel tedaviye başlayalım dedi.
haziran yada temmuzda gitcem.kardeşimin düğünü var mersinde çünkü :)
o geçsinde seyahat edebileyim dimi..
ama imkan varsa ertelemek istiyorum 1 sene kadar.
yoksa ikinci bebek hatta bebekler :) 2015 martta filan kucağımda olur gibi.tabi tutarsa.
ikizde istiyoruz ısrarla o yüzden ne kadar ertelersek o kadar kar

inşallah antibiyotiğe gerek kalmadan atlatırsınız canım ,çok geçmiş olsun size de... güle güle kullanın koltuğunuzu sağlıkla bol bol gezin...

biz de burun tıkanıklığından çok uykusuz kaldık canım, bi burun spreyi vermişlerdi bize ama tavsiye etmiyorum 1 yaşından önce kullanılmamalıymış zaten o, bazen okyanus suyu yapıyoduk biz de, zor oluyodu ama onu yaptığımızda biraz daha rahatlıyodu işe yarıyodu sanki... geçmiş olsun size de...

maşallah canım...
biz de 12den önce uyumayanlardanız...
yeni bebişler için de Allah gönlüne göre versin...

Bir be 2.cocuga hayir diyorum sanirim...allah kizima saglikli omurler versin basiman esksik etmesin insallah....esimin bir oglu var zaten yazdan yazada olsa onlar nihayetinde kardes o yuzden bizde totalda 2 cocuk var zaten....birde isigim tek olsun istiyorum ilk ve tek gozagrim....
Fenerbhcem arkadasim biraz daha iyiyim k.validem geldi simdi kendime zaman ayirmaya calisiyorum..
Yeme konusunda isik zaten problemli garip ama yemek saatlerinde gam gam aciyoruz yiyor demode kiz yemek muzigimiz gam gam esime turkceden baska kore dili ogreniyor ingilizce olsa anlarizda konusurken korece konusursa anlayamyiz diyorum yemek eziyetini komediye ceviriyoru halim trajikomik

Bu sabah kahvaltida yumurtaya; maydonoz, lor peyniri, kasar peyniri karistirip cirpip tereyaginda pisirdim oglum severek yedi masallah. Kahvalti menusunde alternatifler arayanlar icin yazıyorum ayrica ben her sabah ihlamura pekmez karistirip iciriyorum yemek arasi biseyler icmek istiyor cunku. Belki isinize yarar arkadaşlar.

Canım çok sevindim iyi ol kötü olma zaten yavrularımızn bize ihtiyacı var bizim oğlanda aynı şahsın gentleman şarkısına bayılıyo arabada giderken açıyoruz hiç sesini çıkarmıyo yemek yerden de çok yardımcı oluyo:))) bide bir oynuyo görmelisiniz:))

Aynen canım bende her sabah ıhlamur pekmez karıştırıp veriyorum biz nasıl kuru kuru yiyemiyosak onlarda ihtiyaç duyuyor muhakkak tarifini deniycem teşekkürler tatlım...

kızıma bulamaç şeyler yediremiyorum ben..nasıl sevdirebilirim bulamaç şeyleri? :44:

kızıma bulamaç şeyler yediremiyorum ben..nasıl sevdirebilirim bulamaç şeyleri? :44:

Canim biz de bulamac yemiyoruz zaten hatta hic yemedik hep tek tek verdim. Bu klasik omlet aslinda elimle parca parca veriyorum. Zaten bulamac yememesi daha iyi diye düşünüyorum acikcasi. Sonucta buyuduler artik yavas yavas normal birey kivamina gelmeleri lazim.

Ben düşünenlerdenim, Rabbimde nasip ederse inşallah. Öncesinde bir kaza falan olmazsa seneye bu zamanlar korunmayı bırakmayı düşünüyoruz, inşallah rabbim kızım da olduğu gibi hemen verirse eylül çocuğu olur (eylül doğumluyum ondan :=) babamız 17 mart kızım 16 kıskançlık hat safhada ) Aralarında da 2,5 yaş olmuş olacak benim açımdan çok ideal olur, hem kızım artık kendini kurtarmış olur; tuvalet eğitimiydi, kendi yemesi, giyinmesi vs derken beni yıpratması az olur hem de ben çok rahata alışmadan 2. yi de büyütürüm. Tek çocuk çok zor Konya da gurbetteyiz çok çevrem yok, kızım yalnızlık çekiyor çocuk gördümü çok seviniyor yoldaş olurlar birbirlerine.

Bu arada nedendir bilmiyorum.Kuşuma kardeş yapasım geliyor. Eltim yeni doğum yaptı.Onun bebişini gördükçe insan yeni bebek özlüyor yahuu..

Tabi sonradan nasıl bakıcam diyorsun.

çorbayı bile bir ekmek bir çorba olarak istiyor hanımefendi. karıştırınca yemiyor.tatları ayrı ayrı almak istiyor diye okumuştum bir yerde.

Kızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Çünkü ben hala kendime gelemedim
Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır
Doğum yaptığım gün başladı herşey
Ameliyathaneden neredeyse patlayacak derecede şiş bacak ve ayaklarla çıkmıştım
Ilk 5 günkü korkunçlukları yazarak anlatamam bile
ve 4 ay süren emmeme sorunu
Emmeyi bırakıp süt içmeme sorunu
Hala uyku sorunu
Neredeyse boşanma durumuna geldiğim evliliğim
Hala kendime hiç zaman ayıramamam
Yorgunluktan perişan perişan işe gitmem
Veremediğim 13 kg
Asla aklıma bile gelmeyecek yazmaya bile moralimin bozulduğu kıyafet bedenim
ve daha birçok şey
Bunları unutmam yıllar alır
Sonra da 40 yaşına gelirim

canım niye bulamaç yedirmek istiyosun ki...
ne üzel işte tetk tek yiyebiliyosa...
benim kızım hala öyle bulamaç yiyo keşke tek tek yiyebilse, biraz daha büyüsün dişler de iyice çıksın diye ümit ediyorum ben de...
kızın doğrusunu yapıyo bence, zorlama...

ben de sezeryan oldumm.ödemimi daha yeni yeni atıyorum.fazla 20 kilom var.kızım gece 7 kez uyanıyor.gündüz tuvalete gitsem bile peşimden ağlıyor.dişimiz çıkıyor yemek yemiyor.ateşi çıkıyor.gece şebeklik yapa yapa perişan ola ola uyutuyoruz.ama yinede annelik çok güzel bir şey.ve diğer çocuğum olursa inşallah birbirlerini kıskanmasınlar istiyorum.arada ki yaş farkı fazla olmasın istiyorum.öte yandan kayınvalidem kızın ezilir erken yaparsan diyor.bilmiyorum kafam karıştı.kızımı çok seviyorum öte yandan zamanı ne zaman bilmiyorum.

Kızlar size göre biraz daha yaşım büyük sanırım. Size 2.çocukla ilgili anımı anlatayım. Ben ilk doğumumda (normal doğum) acı ile bağırırken doktorum bi daha doğuracakmısın diye sormuştu bende hayırrrrr bir daha asla demiştim. Doktorda bana "bak gör sen 2 sene kalmaz bi daha doğurursun 30 yaşına geldiğinde millet yeni başlarken bu işlere sen bitirmiş olursun" demişti. Gerçekten de ilk oğlum 2 yaşına kardeşiyle birlikte girdi. 25 ayda 2 çocuk annesi oldum. Şimdi 35 yaşındayım. Büyük oğlum 13 küçük oğlum 11 yaşında. Aslında herşey bitmişti. Rahata ermiştik. Ama kız çocuk aşkından hadi dedik bir daha ve başa döndük. Allaha binlerce şükür meleğimizi verdi. Şimdi hepimizin neşesi. Herkes delimisin ye iç gez keyfine bak demişti ben isterken. Ama iyiki de olmuş, hiç pişman olmadım. Allah herkesin evladını bağışlasın. Sağlıkla sıhhatle büyüsünler. Bir gülücükleri herşeyi unutturuyor insana. Bir doktor arkadaşım bana "acının hafızası olmaz" demişti. Gerçektende öyle her çocuk ayrı bir kişilik, karakterle dünyaya geliyor. Alışmak, anlamak zaman alıyor. Bir süre sonra hepimiz bebeklerimizi daha iyi anlayacağız. Tabi bebeklerimizde bizi. Zor zamanlar olacak ama hepsi geçecek. Allah isteyen herkese hayırlı evlat versin.

Maşallah canım ne kadar tatlı.
Kilosu için çok takılma derim yemesi güzel olduğu halde almaması normal çünkü artık çok hareketliler sürekli ayağa kalkma, emekleme, yürüme gibi istekleri var, meraklı olmaları da cabası bir soluk durmuyorlar. Yakıyorlar yediklerini.

Şimdi sen beni heveslendirdinn.

Evet annelik çok güzel
Tüm yorgunluğa rağmen yine de işten eve koşa koşa geliyorum
Ama tüm bu zorlukların içinde bu yorgunlukla bir çocuk daha yapmak hem kızıma hem de yeni çocuğuma haksızlık olur
Benim evime yerleşip bana yardım edecek kimsem yok
Tek başıma da böyle bir işe asla kalkışamam

Çocuğum yokken hayalim bir kız bir erkekti
Napalım Allah kızıma sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…