2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Bu sitede mi yoksa bir yerde mi okumuştum hatırlamıyorum.Birinin çok problemli bir bebek büyütme dönemi olmuş.kadın asla yapmam bir daha demiş.spirali olduğu halde hamile kalmış.şu an iyikide olmuş diyordu.

Canım ilk önce her şeyin hayırlısı. Herkes aynı hayatı yaşamıyor, yaşamayı istediklerimizle karşımıza gelenler aynı olmuyor. Seni sadece anlamaya çalışırım anlıyorum dersem yalan olur. Şu bir gerçek ki eş çok önemli, ben eşimden razıyım Allah da ondan razı olsun beni ve bebeğimizi her durumda idare etti, yeri geldi sen dinlen dedi acıkana kadar o avuttu. Eşin ile boşanma evresine kadar geldiğini söylüyorsun, buradan sonra tüm dünya durur yoldaşın sana yardımcı olmuyorsa, yardımı da geçtim köstek oluyorsa bu hem sana hem bebeklerine eziyet olur. Yanlış anlama ama kilo, beden, şişlik, iş vs. bunlar hep faso fiso. Allah evimizden huzuru eksik etmesin yeni bir bebek için ve varolanlar için tek gerekli şey bu.

Çok doğru.Allah önce ağız tadı versin hepimize.Lohusalığım berbat geçince eşimle aramızda sorunlar olmuştu.Ama sonra toparlanıp silkelendim.Siz nasıl zor bir dönemdeyseniz eşinizde öyle.Ben bunu doğumdan sonra öğrendim.Babalardada lohusalık sendromu oluyormuş.Benim eşim kızım 4 aylık olana kadar baba olduğunu idrak bile edemedi.Bu konuda eşler arasında ne kadar zor olsada yumuşak başlı olmak önemli.

arkadaşlar herkese merhaba ve iyi yıllar, biz 2,5 haftadır yoktuk inanın özlemişim sizi çok:) bu arada forum bayağı hareketlenmiş. eskileri okuyayım dedim ama imkanı yok bitirmenin:):) maşallah bize, 41 kere maşallah:):)

2,5 haftalık zorlu tatilimizden evimize döndük. çok eğlendik ama eve dönünce de eşim, kızım ve ben kocaman bir ohhhhh çektik... 2,5 haftada 3 ülke, iki ayrı ev ve bir otelde kaldık. sürekli bavul topla bavul aç, kızım için yeni düzen kur filan derken şu anda üzerimden tren geçmiş gibi hissediyorum. akşam eve geldik, 3 makina çamaşır yıkadım, sabah işe geldim, akşama bir 3 makina daha çamaşır var:) oluşan ütü dağı görülmeye değer . pişmanmısın derseniz asla... kızım şimdiden seyahatlere o kadar iyi adapte oldu o kadar uyumluydu ki gurur duydum resmen... özellikle Avrupa'nın soğuk nevale bebeklerinin yanında herkese gülücükler dağıtıp sokaklarda herkese kur yapması insanları şoke etti... ilk kez köpekli evlerde kaldık ve kızım ilk kez bir hayvan ile yakın ilişkide oldu. ne yapacağını çok merak ettim başta, korkar mı, ağlar mı acaba diye ama kızım köpek aşığı çıktı. sabahtan akşama köpeklerle alt alta üst üste oynadı. oyuncakların bile yüzüne bakmadı:) keşke büyük bahçeli bir evimiz olsada bizde köpek bakabilsek. çocuk gelişiminde büyük faydası olacağına inanıyorum. hatta boynuna bile o kadar iyi geldi ki köpekleri takip edeceğim diye boynunu sürekli bakamadığı tarafa çevirdi. fizyoterapist bugün siz ne yaptınız bu çocuğa süper gelişme var dedi dünyalar benim oldu:) tek küçük sorunu akşamları yaşadık. biz kızıma doğduğundan beri uyku eğitimi verdiğimiz için bizimle hiç aynı odada yatmıyor. 2 aylıktan beri de sabaha kadar uyur 11 saat filan. ilk defa geçen yaz 2 hafta tatilde aynı odada kaldık kabus olmuştu aynı problem tekrar yaşandı. biz küçük hanımla aynı odada uyuyamıyoruuuuzzzz. hanfendi bizden rahatsız oluyor resmen tabiki bizde onun gece boyunca çıkardığı seslerden haberimiz yok paso uyandık karşılıklı. neyse bitti gitti. eve döner dönmez kızım ve biz iyi bir gece uykusu çektik:)

her nekadar çok güzel yerlerde gezmiş olsak, muhteşem bir tatilde olsa insanın evi ve ülkesi gibisi yok. umarım herkes yeni yıla sağlık mutluluk ve en önemlisi yeni umutlar ile girmiştir. Dün rüya yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlünüz neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sizlere onu getirsin.

kusura bakmayın uzun oldu ama dedim ya özlemişim sizleri:):)

Yeni kullanici canim benim basima medipolden gelmeyen kalmadi.daha once zeynep hanim ablamin 20 gunluk bebegine oksuruyo r diye tam anlayamadim filim cektirinde emin olayim demis diye yazmistim o zeynep degil melahat hanimmis.oglum kum dokuyormus 2 gun once acile gittik medipole idrar verdik adam bakti bisi yok agri kesici ver dedil.dun ayni tahlille nefrologa gittik adam cocuk ya kum yada kucuk tas dusuruyor dedi.sebebide medipolde ki baska bi doltorun ogluma verdigi bi damlaymis hemen kestik simdi kumla taşla ugrasiyoz.
Nefrologumuz prof ve ozel has.geliyo belli gunler.medipolede gidiyormus bize cocuklari oray a goturmeyin dedi sana dah a oncexe tavsiye ettigim erdal beye goturmemizi soyledi.ben illallah ettim medipolden.

Son düzenleme:

sağlık olsun huzur olsun kilo beden en önemsizi canım, veririz yaza kadar vermesek de nolur ki... herşeyin hayırlısı tabi de zamanı gelince 2.bebeği sen kendin istediğinde zaten tüm zorlukları unutmuş olucaksın... ki istemeye de bilirsin, ben bu fikre daha yakınım şu an ama belli mi olur...

hoşgeldiniz canım, size de maşallah ne güzel gezmişsiniz, biz de geçen akşam yaz tatilinde naparız nasıl bi yerde rahat ederiz diye konuşuyoduk şimdiden gözümde büyüyodu... bi de köpek dostluğu konusunda katılamıycam, ben çok korkarım kızımın da çok sevmesini istemiyorum :)

aynen canım ya meliha hn.a başlayınca memnun gibi oldum ama bu hastalıktan sonra iyice bıktım yani... bi daha gitmeyi düşünmüyorum ben... canım merak ettim o damlanın adını burdan ya da özelden yazsana ... biz de bi damla kullandık da 1 yaşından önce kullanılmaması gereken... çok geçmiş olsun size de...

Canım, hemen not aldım. Yarın deneceyeceğim inşallah.
Ceylincim sen de sormuştun kahvaltı tarifi. Bilge'nin vardı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, 1 yumurta sarısını karıştırıp tereyağında pişirmek.
Yaptık biz, sevdi oğlum.

Sonsy'cim, tatlım bazen sana çok kızıyorum
Şu kara kara bulutları at üzerinden.
Hangimizin bebeği tam istediğimiz gibi yiyor?
Hangimiz şöylee derriiiiiiiin uykular çekiyoruz.
Hangimizin evliliği süt liman?
Kimi zaman sarmaş dolaştır, kimi zaman boğaz boğaza gelir tüm evlilikler.
Amma az olur kavgalar, amma çok.
Senin veremediğin 13 kilo bende devede kulak.
30 kilo var vermem gereken hanım 30 kilo :)
Az yürüyüş, az yemek, 4 ayda eski haline döneceksin hepsi bu..

"Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır"
Doğru, başkaları senden kat be kat sıkıntı çekmiştir emin ol.

Doğumda da çok acı çekmişsin.
Doğumdan sonra eve geldiğimde -ben de 30 kilo fazlalık, yavrum 2,750 gr- benim yaşadıklarımı da kimse yaşamamıştır.
"Ay hep sen beslenmişsin - yazar burada yiyip yiyip şişmiş evladından sakınmış/saklamış bütün minarelleri vitaminleri demek istiyor-"
"Ay ne zayıf bu çocuk, Somalililer gibi - Şair burada bu bebek çok yaşamaz, ölür demek istiyor-"
vs vs bütün zırvalıklar ve saçmalıklara kulak astığım için evladımla ilk haftalarımı bir onun sayılan kemiklerine ve sarkan derisine bir de ayna karşısında gördüğüm o korkunç görüntüye bakarak ağlayarak geçirdim.
Şimdi çok pişmanım.
Öyle ki "Edepsize bir tokat atsaydın" demişler Cenap Şahabettin'e; "Eldivenim yoktu, iğrendim" demiş.
Ben zayıflamaya devam ediyorum, oğlum da akranlarıyla aynı durumda.

Yorgunluktan perişan perişan işe gidiyormuşsun.
Ne mutlu sana! Perişan da olsan gidebileceğin bir işin var. Evde barkta aç çoluğu çocuğuyla karşılaşmamak için onların uyumasını bekleyip hırsız gibi evine giren işsiz babalar var.
"Kendine zaman ayırmak" ifadesi anne olduktan sonra kendi isteğimizle dilbilgisi kitaplarından kaldırdığımız eski bir cümle.

Kızma bana, darılma gücenme hiç.
Ne yapayım, bardağın boş tarafıyla ilgilenemem ben. Dolusundan kana kana içerim.

"Acının hafızası olmaz"
Waaaoww..
Asırlardır duyduğum en güzel cümlelerden

Bir de..
28 yaşındayım ben.
Eşim iki kez, tek çocuğun yeteceğini söyledi
Garibim ne kadar zorlandıysa.
Yine de bana bıraktı.
Gökalp'i de ben istemiştim.
4 Çocuğum olsun isterim kızlar.
Kısmet, nasip, hayırlısı..

Eşim dün gece kızımı yataktan düşürdü çocuğun derdi azdı birde canı öyle yandı yavrumun öyle ağladım ki eşime de kızdım yanındaki çocuğu nasıl düşürür bi insan ya

Bende varım canım benim kızımda beni çok yordu eşime kalsa 4 tane istiyormuş ben heralde Bakırköy'de olurum ozaman.senin kızında yemiyor benimkide öyle 5 gündür de hasta kaşığı elimde görünce kriz geçiriyor yemeyen çocuk gerçekten çok zorumuş. Bende gummy bear v tik tak diye bi müzik var onunla yediriyorum.

iyi geceler kızlar. ikinci bebekler konuşulmuş. ben de düşünmüyorum. daha doğrusu düşünmemem gerekiyor. Allah,a şükür benim ne fazla kiloyla ne de bebeğin eziyeti ile derdim yok(tek sıkıntı iştahsızlığı idi sanırım onu da aştık) evim 4+1 ve gerçekten çok büyük. her hafta evimi ben temizlerim(bi ara kadın geliyordu ama bıraktım)gerçekten çok dağınık bir eşim var(traş takımlarını bile toplarım:)))öğretmenim 28 saat dersm var. artı bebeğime bakmak ütü yemek yapmak zorundayım. derken sadece diş fırçalama lüksüne sahip olduğumu görüyorum. ama bu tempo yıldıramaz beni. beni yıldıran şey eşimin protez kullanması ve ikinci bebeği yaparsak tek başına bakarsın demesi...şu anda zaten iki çocuğa bakıyorum(eşim ve kızım)eşim gündüz ilgilenir kızımla. ama yemek yedirmez. bisküvi ile geçiştirir kızımı. ben de teneffüslerde eve koşarım iki kaşık yedireyim diye. akşam da bir saat falan sever kızını o kadar.

çok dağınık yazdım. sadece ben istiyorum ama nasıl yaparım nasıl bakarım bilemiyorum. galiba kendime hiç güvenmiyorum. tek başıma büyütüyorum kızımı. yanımda sadece eşim var destek. psikolojim buna elvermez sanırım. çünkü eşime de kızıma da ben bakıyorum. bu yüzden ben de ikinci çocuğu mecburiyetten düşünmüyorum. düşünemiyorum...

Youtube gam gamla arka arkaya gentleman 2 sarki mama sandalyesinde dans yemek isi tamam yani simdilik
Bende cok sikinti cektim arkadasim 40 gunluktu biberonu reddetti sutum yeterli degildi zaten 2.290 dogdu uzun bir sure premeture bezi kiyafeti kullandik ha istahi acilir ha kilo alir derken olmadi hep soyluyorum enjektorle besledim pamugumu haberlerde biberondan sut icen ayi yavrusunu kiskandim muhallebi pirinc mamasi hakgetire....suan hala yemek yemeyi bilmiyor....soyle yapin soyle faydali artik umrumda dgil bulamacsa bulamac yesinde nasil yerse yesin bazen burada okuyorum tek tek yesin soyle yesin ama kizima bakiyorum yemiyor mecbur karistirip veriyorum...yoksa o da bende eziyet cekiyoruz....es durumuna gelince babalik tecrubesi olmasina ragmen hala sudan cikmis balik gibi ama c.tesi gunku halimi gorunce sanki biraz beni anlamaya basladi.esim epey snirli titiz despot bir adam benim ve onun 2.evliliklerimiz inan sabirla 3 yila geldim....allah mukafatini veriyor isin dogrusu kizim olunca umursamamaya basladim....eskiden surat asardim simdi tartisiyorum sonra balkona cikiyorum odaya gelip baska konu aciyorum once cok sasirdi simdi oda ayni seyi yapiyor....gecen gece isik uyumadi bende biraz rahatsizdim isigin aglamasndan rahatsiz oldu beni hasta halimle birakip salona yatmaya gittiki isik icin 1 gece uykusuz kalmamistir...sabah soylemem gerekeni soyledim oglende tel.baska birsey icin aradim hicbirsey olmamis gibi konustum....ayy cok uzun oldu ama uzulme arkadasim hala 10 kilo fazlam var ama ben hala mutlu olmak icin yiyorum nasilsa gider kilolar....kafam yerinde olsun isigimin bana cok ihtiyaci var....

Sen o sarkiyi yazin soylemistin acip izletmistim arada aciyorum ama benim kucuk isigim korece dinlemeyi tercih ediyor

Eşim dün gece kızımı yataktan düşürdü çocuğun derdi azdı birde canı öyle yandı yavrumun öyle ağladım ki eşime de kızdım yanındaki çocuğu nasıl düşürür bi insan ya

ay canım üzüldüm... geçen pazar az kalsın bizim başımıza da geliyodu, kızım uyanmıştı, bizim yatağa aldım eşime buraktım ben kızıma kahvaltı hazırlıycaktım tembih de ettim baksın diye, sonra kızımın odasına girdim çıktım bi baktım yatak odasının kapısından kızım bizim yatakta benim yattığım kısımda en en uçta oturmuş sırtı boşluğa doğru, bi geri yaslansa yerde Allah korusun, bi çığlıkla odaya girdim eşim de kendi tarafında normal yatıyo ben çığlık atınca döndü uzandı aldı kızımı ama o sırada kıpırdasa düşecek çocuk, sonra kavga ettik biz de kesinlikle kabul etmiyo o bakıyomuş bişey olsa uzanabilecek gibiymiş, hayır kesinlikle değildi... öyle işte, en başta Allah korusun yavrularımız, sonra da çok dikkat etmek gerekiyo...

Erkekler çok rahat bu konuda ben her seferinde uyarıyorum çocuğu düşürme dikkat et diye bu sefer uyarmadım söyleyince dalga geçiyor çünkü bi ben biliyormuşum

Yatağına çok uzak olmucak bi yere soğan kesip koyuyorum geceleri...beşiğinin başına ıslak havlu..ketılda su kaynatıp odaya koyuyorum buhar makinesi gibi olsun diye..aslında odada kaynatmak daha iyi ama acayip sesi var..
bir de otribebe ile çekmek çok işe yarıyormuş bilgin olsun...

tarif için teşekkürler canım
diğer yazdıklarından kendime de pay çıkardım çok çok sağol

çok geçmiş olsun tatlım ben de geçen aydı sanırım gözümün önünde düşüşünü gördüm içim koptu çok zor bi tecrübe....

Hiç bir şey kolay elde edilmiyorki.benim kızıma hamileyken Nazlim 20 aylıkdı.2 ay gece gündüz bensiz kaldı 2 ay.o kadar zorduki.hastanede geçmeyen günlerim vardi..sonra doğumum.lohusayken iki kızıma bakdim..hiç kimsem yoktu.tek Allahın kulu.şimdide öyleya zaten...bir qürbetin zorluğu ve iki çpcuk.yipraniyor insan...ama yinede doyamıyor...

Sağol canım Allah biradaha yaşatmasın inşallah

Oğlum çok hasta. Sabaha kadar uyumadım. Sabah doktora götürdük şükür ki ciğerlerine inmemiş öksürüğü. 6 saat dersim vardı. Üstüne tutmamam gereken bir nöbet. Resmen gözlerime acı biber sürmüşler gibi.........

kızlar merhaba.
galiba oğlum 6.hastalığa yakalandı

3 gündür hastanelerdeyiz..
ateşimiz 39 derece
iki farklı doktor muayene etti hiç bir enfeksiyon çıkmadı
zaten hastalık belirtiside yok öksürük burun tıkanlığı gibi..
6.hastalıktan şüphelendiler.
dün gece ateşimiz normale döndü
sabah uyandığımda boynunda ve yüzünde hafif kızarıklıklar farkettim
ama aşırı derecede belli değil çok hafif..
döküntüler başladı herhalde diye düşündüm ama emin değilim...
bakalım durum ne gösterecek..kötüye giderse tekrar gideceğiz artık doktorumuza

günlerdir halsiz ve uykusuzuz bizde.
çok bitkin düştü oğlum doğru düzgün birşey yiyemedi.sadece emzirdim o da ne kadar yettiyse artık

Rabbim hasta olan bütün bebeklere acil şifalar versinn..

birde burda okumuştum kimler yakalanmıştı bu 6.hastalığa isim olarak hatırlayamadım
kızlar bir bilgi verirmisiniz nasıl geçti bu süreç sizlerde?

araştırdığım kadarıyla çok önemli bir hastalık değilmiş.
ne kadar sürede toparlanır yavrum?

kızlar merhaba.
galiba oğlum 6.hastalığa yakalandı

3 gündür hastanelerdeyiz..
ateşimiz 39 derece
iki farklı doktor muayene etti hiç bir enfeksiyon çıkmadı
zaten hastalık belirtiside yok öksürük burun tıkanlığı gibi..
6.hastalıktan şüphelendiler.
dün gece ateşimiz normale döndü
sabah uyandığımda boynunda ve yüzünde hafif kızarıklıklar farkettim
ama aşırı derecede belli değil çok hafif..
döküntüler başladı herhalde diye düşündüm ama emin değilim...
bakalım durum ne gösterecek..kötüye giderse tekrar gideceğiz artık doktorumuza

günlerdir halsiz ve uykusuzuz bizde.
çok bitkin düştü oğlum doğru düzgün birşey yiyemedi.sadece emzirdim o da ne kadar yettiyse artık

Rabbim hasta olan bütün bebeklere acil şifalar versinn..

birde burda okumuştum kimler yakalanmıştı bu 6.hastalığa isim olarak hatırlayamadım
kızlar bir bilgi verirmisiniz nasıl geçti bu süreç sizlerde?

araştırdığım kadarıyla çok önemli bir hastalık değilmiş.
ne kadar sürede toparlanır yavrum?

Kızlar ben de mart annesiyim. Ikinci çocuk konuşulmuş ben de cesaret edemezdim sonra sanırım ama 1 defalık korunmamayla şimdi ikinciye hamileyim. Yani daha birincisi 1.5 yaşında olmadan ikinciyi kucağıma almış olucm. Iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum.artık birlikte büyürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…