Evet annelik çok güzel
Tüm yorgunluğa rağmen yine de işten eve koşa koşa geliyorum
Ama tüm bu zorlukların içinde bu yorgunlukla bir çocuk daha yapmak hem kızıma hem de yeni çocuğuma haksızlık olur
Benim evime yerleşip bana yardım edecek kimsem yok
Tek başıma da böyle bir işe asla kalkışamam
Çocuğum yokken hayalim bir kız bir erkekti
Napalım Allah kızıma sağlık versin
Kızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Çünkü ben hala kendime gelemedim
Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır
Doğum yaptığım gün başladı herşey
Ameliyathaneden neredeyse patlayacak derecede şiş bacak ve ayaklarla çıkmıştım
Ilk 5 günkü korkunçlukları yazarak anlatamam bile
ve 4 ay süren emmeme sorunu
Emmeyi bırakıp süt içmeme sorunu
Hala uyku sorunu
Neredeyse boşanma durumuna geldiğim evliliğim
Hala kendime hiç zaman ayıramamam
Yorgunluktan perişan perişan işe gitmem
Veremediğim 13 kg
Asla aklıma bile gelmeyecek yazmaya bile moralimin bozulduğu kıyafet bedenim
ve daha birçok şey
Bunları unutmam yıllar alır
Sonra da 40 yaşına gelirim
Canım ilk önce her şeyin hayırlısı. Herkes aynı hayatı yaşamıyor, yaşamayı istediklerimizle karşımıza gelenler aynı olmuyor. Seni sadece anlamaya çalışırım anlıyorum dersem yalan olur. Şu bir gerçek ki eş çok önemli, ben eşimden razıyım Allah da ondan razı olsun beni ve bebeğimizi her durumda idare etti, yeri geldi sen dinlen dedi acıkana kadar o avuttu. Eşin ile boşanma evresine kadar geldiğini söylüyorsun, buradan sonra tüm dünya durur yoldaşın sana yardımcı olmuyorsa, yardımı da geçtim köstek oluyorsa bu hem sana hem bebeklerine eziyet olur. Yanlış anlama ama kilo, beden, şişlik, iş vs. bunlar hep faso fiso. Allah evimizden huzuru eksik etmesin yeni bir bebek için ve varolanlar için tek gerekli şey bu.
Yeni kullanici canim benim basima medipolden gelmeyen kalmadi.daha once zeynep hanim ablamin 20 gunluk bebegine oksuruyo r diye tam anlayamadim filim cektirinde emin olayim demis diye yazmistim o zeynep degil melahat hanimmis.oglum kum dokuyormus 2 gun once acile gittik medipole idrar verdik adam bakti bisi yok agri kesici ver dedil.dun ayni tahlille nefrologa gittik adam cocuk ya kum yada kucuk tas dusuruyor dedi.sebebide medipolde ki baska bi doltorun ogluma verdigi bi damlaymis hemen kestik simdi kumla taşla ugrasiyoz.kesinlikle çok güzel ama çok yorucu canım, ben o yüzden kızım büyüyüp bana 2.çocuğu düşündürtene kadar düşünmem sanırım o zaman da kendimi yaşlı hissetmayip gözüm alırsa tabi :) ben de 32 yaşındayım da... bu arada gözünüz aydın canım, Allah analı babalı büyütsün...
evet canım o doktor, ilgili iyi bi doktor dedim ama yeterince bilgili değilmiş malesef... yaşadığım bu süreci maille yazıcam ama ona, hangi ilacın ne işe yaradığını bilmiyosa öğrensin de bundan sonra insanları oyalamasın, sırf o ilaçlar yüzünden hem iyileşemedik hem kusup kusup bişey yiyemedik süzüldü yavrum,hala da tam bi düzene giremedi... bi de çevremde kim ona gittiyse mukotik bricanyl veriyomuş şaka gibi... annemlerin komşusu daha geçen sene sanırım ilk açıldığı zamanlar ona gitmiş aynı ilaçları vermiş iyileşmeyince 2.gittiği doktor ona da aynı şeyleri söylemiş bi kaşığı fayda etmez fazlası verilmez hem bunlar balgamla kusturuyo çocuğu iyileştirmiyo diye... koyduğu teşhis bronşiolit ama verdiği ilaçlar bronşiolit ilaçları değil...orada remzi beyle serdar beyden memnun herkes oraya gideceksen onları bi dene istersen... ben bu sefer tavsiyeyle özel muayenehanesi olan bi doktora gittim, biraz pahalıya geldi muayene ücreti, ilaçları (hastane reçetesi olmayınca ilaçları sgk karşılamıyo çünkü), buhar makinesi derken...
sağol canım, bizde de diş sorunu var bi de, üst dişlerimiz çıkıyo bizim de biri patladı biri patlamak üzere kabarmış yeri belli olmuş...
Kızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Hala uyku sorunu
Veremediğim 13 kg
ve daha birçok şey
arkadaşlar herkese merhaba ve iyi yıllar, biz 2,5 haftadır yoktuk inanın özlemişim sizi çok:) bu arada forum bayağı hareketlenmiş. eskileri okuyayım dedim ama imkanı yok bitirmenin:):) maşallah bize, 41 kere maşallah:):)
2,5 haftalık zorlu tatilimizden evimize döndük. çok eğlendik ama eve dönünce de eşim, kızım ve ben kocaman bir ohhhhh çektik... 2,5 haftada 3 ülke, iki ayrı ev ve bir otelde kaldık. sürekli bavul topla bavul aç, kızım için yeni düzen kur filan derken şu anda üzerimden tren geçmiş gibi hissediyorum. akşam eve geldik, 3 makina çamaşır yıkadım, sabah işe geldim, akşama bir 3 makina daha çamaşır var:) oluşan ütü dağı görülmeye değer . pişmanmısın derseniz asla... kızım şimdiden seyahatlere o kadar iyi adapte oldu o kadar uyumluydu ki gurur duydum resmen... özellikle Avrupa'nın soğuk nevale bebeklerinin yanında herkese gülücükler dağıtıp sokaklarda herkese kur yapması insanları şoke etti... ilk kez köpekli evlerde kaldık ve kızım ilk kez bir hayvan ile yakın ilişkide oldu. ne yapacağını çok merak ettim başta, korkar mı, ağlar mı acaba diye ama kızım köpek aşığı çıktı. sabahtan akşama köpeklerle alt alta üst üste oynadı. oyuncakların bile yüzüne bakmadı:) keşke büyük bahçeli bir evimiz olsada bizde köpek bakabilsek. çocuk gelişiminde büyük faydası olacağına inanıyorum. hatta boynuna bile o kadar iyi geldi ki köpekleri takip edeceğim diye boynunu sürekli bakamadığı tarafa çevirdi. fizyoterapist bugün siz ne yaptınız bu çocuğa süper gelişme var dedi dünyalar benim oldu:) tek küçük sorunu akşamları yaşadık. biz kızıma doğduğundan beri uyku eğitimi verdiğimiz için bizimle hiç aynı odada yatmıyor. 2 aylıktan beri de sabaha kadar uyur 11 saat filan. ilk defa geçen yaz 2 hafta tatilde aynı odada kaldık kabus olmuştu aynı problem tekrar yaşandı. biz küçük hanımla aynı odada uyuyamıyoruuuuzzzz. hanfendi bizden rahatsız oluyor resmen tabiki bizde onun gece boyunca çıkardığı seslerden haberimiz yok paso uyandık karşılıklı. neyse bitti gitti. eve döner dönmez kızım ve biz iyi bir gece uykusu çektik:)
her nekadar çok güzel yerlerde gezmiş olsak, muhteşem bir tatilde olsa insanın evi ve ülkesi gibisi yok. umarım herkes yeni yıla sağlık mutluluk ve en önemlisi yeni umutlar ile girmiştir. Dün rüya yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlünüz neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sizlere onu getirsin.
kusura bakmayın uzun oldu ama dedim ya özlemişim sizleri:):)
aynen canım ya meliha hn.a başlayınca memnun gibi oldum ama bu hastalıktan sonra iyice bıktım yani... bi daha gitmeyi düşünmüyorum ben... canım merak ettim o damlanın adını burdan ya da özelden yazsana ... biz de bi damla kullandık da 1 yaşından önce kullanılmaması gereken... çok geçmiş olsun size de...Yeni kullanici canim benim basima medipolden gelmeyen kalmadi.daha once zeynep hanim ablamin 20 gunluk bebegine oksuruyo r diye tam anlayamadim filim cektirinde emin olayim demis diye yazmistim o zeynep degil melahat hanimmis.oglum kum dokuyormus 2 gun once acile gittik medipole idrar verdik adam bakti bisi yok agri kesici ver dedil.dun ayni tahlille nefrologa gittik adam cocuk ya kum yada kucuk tas dusuruyor dedi.sebebide medipolde ki baska bi doltorun ogluma verdigi bi damlaymis hemen kestik simdi kumla taşla ugrasiyoz.
Nefrologumuz prof ve ozel has.geliyo belli gunler.medipolede gidiyormus bize cocuklari oray a goturmeyin dedi sana dah a oncexe tavsiye ettigim erdal beye goturmemizi soyledi.ben illallah ettim medipolden.
Canım, hemen not aldım. Yarın deneceyeceğim inşallah.Bu sabah kahvaltida yumurtaya; maydonoz, lor peyniri, kasar peyniri karistirip cirpip tereyaginda pisirdim oglum severek yedi masallah. Kahvalti menusunde alternatifler arayanlar icin yazıyorum ayrica ben her sabah ihlamura pekmez karistirip iciriyorum yemek arasi biseyler icmek istiyor cunku. Belki isinize yarar arkadaşlar.
Sonsy'cim, tatlım bazen sana çok kızıyorumKızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Hala uyku sorunu
Veremediğim 13 kg
ve daha birçok şey
"Acının hafızası olmaz"Kızlar size göre biraz daha yaşım büyük sanırım. Size 2.çocukla ilgili anımı anlatayım. Ben ilk doğumumda (normal doğum) acı ile bağırırken doktorum bi daha doğuracakmısın diye sormuştu bende hayırrrrr bir daha asla demiştim. Doktorda bana "bak gör sen 2 sene kalmaz bi daha doğurursun 30 yaşına geldiğinde millet yeni başlarken bu işlere sen bitirmiş olursun" demişti. Gerçekten de ilk oğlum 2 yaşına kardeşiyle birlikte girdi. 25 ayda 2 çocuk annesi oldum. Şimdi 35 yaşındayım. Büyük oğlum 13 küçük oğlum 11 yaşında. Aslında herşey bitmişti. Rahata ermiştik. Ama kız çocuk aşkından hadi dedik bir daha ve başa döndük. Allaha binlerce şükür meleğimizi verdi. Şimdi hepimizin neşesi. Herkes delimisin ye iç gez keyfine bak demişti ben isterken. Ama iyiki de olmuş, hiç pişman olmadım. Allah herkesin evladını bağışlasın. Sağlıkla sıhhatle büyüsünler. Bir gülücükleri herşeyi unutturuyor insana. Bir doktor arkadaşım bana "acının hafızası olmaz" demişti. Gerçektende öyle her çocuk ayrı bir kişilik, karakterle dünyaya geliyor. Alışmak, anlamak zaman alıyor. Bir süre sonra hepimiz bebeklerimizi daha iyi anlayacağız. Tabi bebeklerimizde bizi. Zor zamanlar olacak ama hepsi geçecek. Allah isteyen herkese hayırlı evlat versin.
Bir be 2.cocuga hayir diyorum sanirim...allah kizima saglikli omurler versin basiman esksik etmesin insallah....esimin bir oglu var zaten yazdan yazada olsa onlar nihayetinde kardes o yuzden bizde totalda 2 cocuk var zaten....birde isigim tek olsun istiyorum ilk ve tek gozagrim....
Fenerbhcem arkadasim biraz daha iyiyim k.validem geldi simdi kendime zaman ayirmaya calisiyorum..
Yeme konusunda isik zaten problemli garip ama yemek saatlerinde gam gam aciyoruz yiyor demode kizyemek muzigimiz gam gam esime turkceden baska kore dili ogreniyor ingilizce olsa anlarizda konusurken korece konusursa anlayamyiz diyorum yemek eziyetini komediye ceviriyoru halim trajikomik
Youtube gam gamla arka arkaya gentleman 2 sarki mama sandalyesinde dans yemek isi tamam yani simdilikCanım çok sevindim iyi ol kötü olma zaten yavrularımızn bize ihtiyacı var bizim oğlanda aynı şahsın gentleman şarkısına bayılıyo arabada giderken açıyoruz hiç sesini çıkarmıyo yemek yerden de çok yardımcı oluyo:))) bide bir oynuyo görmelisiniz:))
Aynen canım bende her sabah ıhlamur pekmez karıştırıp veriyorum biz nasıl kuru kuru yiyemiyosak onlarda ihtiyaç duyuyor muhakkak tarifini deniycem teşekkürler tatlım...
Bende cok sikinti cektim arkadasim 40 gunluktu biberonu reddetti sutum yeterli degildi zaten 2.290 dogdu uzun bir sure premeture bezi kiyafeti kullandik ha istahi acilir ha kilo alir derken olmadi hep soyluyorum enjektorle besledim pamugumu haberlerde biberondan sut icen ayi yavrusunu kiskandim muhallebi pirinc mamasi hakgetire....suan hala yemek yemeyi bilmiyor....soyle yapin soyle faydali artik umrumda dgil bulamacsa bulamac yesinde nasil yerse yesin bazen burada okuyorum tek tek yesin soyle yesin ama kizima bakiyorum yemiyor mecbur karistirip veriyorum...yoksa o da bende eziyet cekiyoruz....es durumuna gelince babalik tecrubesi olmasina ragmen hala sudan cikmis balik gibi ama c.tesi gunku halimi gorunce sanki biraz beni anlamaya basladi.esim epey snirli titiz despot bir adam benim ve onun 2.evliliklerimiz inan sabirla 3 yila geldim....allah mukafatini veriyor isin dogrusu kizim olunca umursamamaya basladim....eskiden surat asardim simdi tartisiyorum sonra balkona cikiyorum odaya gelip baska konu aciyorum once cok sasirdi simdi oda ayni seyi yapiyor....gecen gece isik uyumadi bende biraz rahatsizdim isigin aglamasndan rahatsiz oldu beni hasta halimle birakip salona yatmaya gittiki isik icin 1 gece uykusuz kalmamistir...sabah soylemem gerekeni soyledim oglende tel.baska birsey icin aradim hicbirsey olmamis gibi konustum....ayy cok uzun oldu ama uzulme arkadasim hala 10 kilo fazlam var ama ben hala mutlu olmak icin yiyorum nasilsa gider kilolar....kafam yerinde olsun isigimin bana cok ihtiyaci var....Kızlar bu kadar kısa sürede tekrar çocuk yapma hayali kurmanıza bile şaşırdım inanın
Hala uyku sorunu
Veremediğim 13 kg
ve daha birçok şey
Sen o sarkiyi yazin soylemistin acip izletmistim arada aciyorum ama benim kucuk isigim korece dinlemeyi tercih ediyorBende varım canım benim kızımda beni çok yordu eşime kalsa 4 tane istiyormuş ben heralde Bakırköy'de olurum ozaman.senin kızında yemiyor benimkide öyle 5 gündür de hasta kaşığı elimde görünce kriz geçiriyor yemeyen çocuk gerçekten çok zorumuş. Bende gummy bear v tik tak diye bi müzik var onunla yediriyorum.
Eşim dün gece kızımı yataktan düşürdü çocuğun derdi azdı birde canı öyle yandı yavrumun öyle ağladım ki eşime de kızdım yanındaki çocuğu nasıl düşürür bi insan ya
ay canım üzüldüm... geçen pazar az kalsın bizim başımıza da geliyodu, kızım uyanmıştı, bizim yatağa aldım eşime buraktım ben kızıma kahvaltı hazırlıycaktım tembih de ettim baksın diye, sonra kızımın odasına girdim çıktım bi baktım yatak odasının kapısından kızım bizim yatakta benim yattığım kısımda en en uçta oturmuş sırtı boşluğa doğru, bi geri yaslansa yerde Allah korusun, bi çığlıkla odaya girdim eşim de kendi tarafında normal yatıyo ben çığlık atınca döndü uzandı aldı kızımı ama o sırada kıpırdasa düşecek çocuk, sonra kavga ettik biz de kesinlikle kabul etmiyo o bakıyomuş bişey olsa uzanabilecek gibiymiş, hayır kesinlikle değildi... öyle işte, en başta Allah korusun yavrularımız, sonra da çok dikkat etmek gerekiyo...
Yatağına çok uzak olmucak bi yere soğan kesip koyuyorum geceleri...beşiğinin başına ıslak havlu..ketılda su kaynatıp odaya koyuyorum buhar makinesi gibi olsun diye..aslında odada kaynatmak daha iyi ama acayip sesi var..Bu gece burun tikanikligindan uyuyamadik nasil aciyorsunuz tıkanıklığıni? Deniz suyu etkili olmuyor açıkçası bizde. Abimin esine saglik ocagindakii hemsire anne sütünu sk acilir demis ama denemedim. Bu arada fenerbahcemin dedigi gibi cocuk zor olsa da hatta cok zor olsa da 2. Cocugu istiyorum bi de erenime kiz kardes gelirse cok sevinirim tabi söyle 4 yil sonra falan. Rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah.yas 24. 30 a kadar kapanisi yapariz insallah:) Ben yeni dogum yaptigim da anneme beni dogurmaya nasil karar verdin resmen kendine iskence demistim ( 2. Cocugum). O da fikirler degisir merak etme demisti gercekten degisiyormus. Uykuyu cok cok seven ben dusunun ilk gecemizde bile hemen uyumak istemistim:) alisiyor herseye yeter ki evladim saglikli mutlu olsun diye dusunuyor.
Bu arada hepinize hayirli sabahlar, cok yormasin bugun kuzularimiz insaalah...
tarif için teşekkürler canımCanım, hemen not aldım. Yarın deneceyeceğim inşallah.
Ceylincim sen de sormuştun kahvaltı tarifi. Bilge'nin vardı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, 1 yumurta sarısını karıştırıp tereyağında pişirmek.
Yaptık biz, sevdi oğlum.
Sonsy'cim, tatlım bazen sana çok kızıyorum
Şu kara kara bulutları at üzerinden.
Hangimizin bebeği tam istediğimiz gibi yiyor?
Hangimiz şöylee derriiiiiiiin uykular çekiyoruz.
Hangimizin evliliği süt liman?
Kimi zaman sarmaş dolaştır, kimi zaman boğaz boğaza gelir tüm evlilikler.
Amma az olur kavgalar, amma çok.
Senin veremediğin 13 kilo bende devede kulak.
30 kilo var vermem gereken hanım 30 kilo :)
Az yürüyüş, az yemek, 4 ayda eski haline döneceksin hepsi bu..
"Gerçi herkes benim yaşadıklarımı yaşamamıştır"
Doğru, başkaları senden kat be kat sıkıntı çekmiştir emin ol.
Doğumda da çok acı çekmişsin.
Doğumdan sonra eve geldiğimde -ben de 30 kilo fazlalık, yavrum 2,750 gr- benim yaşadıklarımı da kimse yaşamamıştır.
"Ay hep sen beslenmişsin - yazar burada yiyip yiyip şişmiş evladından sakınmış/saklamış bütün minarelleri vitaminleri demek istiyor-"
"Ay ne zayıf bu çocuk, Somalililer gibi - Şair burada bu bebek çok yaşamaz, ölür demek istiyor-"
vs vs bütün zırvalıklar ve saçmalıklara kulak astığım için evladımla ilk haftalarımı bir onun sayılan kemiklerine ve sarkan derisine bir de ayna karşısında gördüğüm o korkunç görüntüye bakarak ağlayarak geçirdim.
Şimdi çok pişmanım.
Öyle ki "Edepsize bir tokat atsaydın" demişler Cenap Şahabettin'e; "Eldivenim yoktu, iğrendim" demiş.
Ben zayıflamaya devam ediyorum, oğlum da akranlarıyla aynı durumda.
Yorgunluktan perişan perişan işe gidiyormuşsun.
Ne mutlu sana! Perişan da olsan gidebileceğin bir işin var. Evde barkta aç çoluğu çocuğuyla karşılaşmamak için onların uyumasını bekleyip hırsız gibi evine giren işsiz babalar var.
"Kendine zaman ayırmak" ifadesi anne olduktan sonra kendi isteğimizle dilbilgisi kitaplarından kaldırdığımız eski bir cümle.
Kızma bana, darılma gücenme hiç.
Ne yapayım, bardağın boş tarafıyla ilgilenemem ben. Dolusundan kana kana içerim.
"Acının hafızası olmaz"
Waaaoww..
Asırlardır duyduğum en güzel cümlelerden
Bir de..
28 yaşındayım ben.
Eşim iki kez, tek çocuğun yeteceğini söyledi
Garibim ne kadar zorlandıysa.
Yine de bana bıraktı.
Gökalp'i de ben istemiştim.
4 Çocuğum olsun isterim kızlar.
Kısmet, nasip, hayırlısı..
Eşim dün gece kızımı yataktan düşürdü çocuğun derdi azdı birde canı öyle yandı yavrumun öyle ağladım ki eşime de kızdım yanındaki çocuğu nasıl düşürür bi insan ya
Yatağına çok uzak olmucak bi yere soğan kesip koyuyorum geceleri...beşiğinin başına ıslak havlu..ketılda su kaynatıp odaya koyuyorum buhar makinesi gibi olsun diye..aslında odada kaynatmak daha iyi ama acayip sesi var..
bir de otribebe ile çekmek çok işe yarıyormuş bilgin olsun...
tarif için teşekkürler canım
diğer yazdıklarından kendime de pay çıkardım çok çok sağol
çok geçmiş olsun tatlım ben de geçen aydı sanırım gözümün önünde düşüşünü gördüm içim koptu çok zor bi tecrübe....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?