2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
slm canım ben bi çok kez aldım çoğunlukla istediğim gbi oldu kumaşları için hangi kumaştan olduğu yazıyor benim takip ettiğim bi site var giyim için istersen özelden yazarım

Ben uzun süredir tuzlu yediriyorum tuzsuz olunca hiç yemiyor. Ben yoğurdunu devam sütüyle yapmadım hep inek sütüyle yaptım hatta artık inek sütünden muhallebide yapıyorum doktora sordum verebilirsin alerjisi yok sonuçta dedi.seninde dediğin gibi zehir değil bu hep gözümüzü korkuttular biz inek sütüyle büyürmüşüz sonuçta. Ben geçen gün tahîn helvası verdim günlerdir açtı hasta çocuk baktım ona atılıyor ağzına bi parça verdim çok beğendi tekrar verdim yesin dedim. Ben artık yemeğin salçasını sonradan koyuyorum yemek pişerken 1 tabak alıyorum o da bizimle birlikte yiyor. Artık büyüdüler

canım yedikleri fena değil aslında ama süt içmemesi kötü işte... benim kızım da öyle hastalığından beri... biberondan içmek istemiyo, ben de ya muhallebiye karıştırıyorum, ya kahvaltısına karıştıryorum, hatta bu aralar sabah kaşıkla içiriyorum devam sütünü, biberonla veriyorum içmiyo döküyorum kaseye bilgisayrdan canım kardeşimi açıyorum mama sandalyesinin karşısına kaşıkla içiriyorum npıyım bi şekilde karnına gitsin de... eskiden günde 5oo cc içerdi ama hastalıktan sonra iyice huy değiştirdi bi de dişler de çıkıyo bide de...

canım bi de 130 ml sudan yaptığın pirinç unu muhallebiye 5 ölçek toz devam sütü mü ekliyosun çok değil mi bağırsaklarını yormasın... ben en fazla 4 ölçek eklerim 130 ccden yaptığım muhallebiye....

Kizlar uykuya dalamiyor oğlum sizdede ayni sikinti var mi ?

evet canım bu sabah 4 buçukta 7 ye kadar uyandırdı ara ara, 7 buçuktan sonra da uyutmadı...

canım sen yoğurt vermiyo musun peki bebeğine, inek sütü alerjisi yoksa bişey olmaz ki, ben 6.aydan beri markettek, günlük inek sütlerinden alıp yoğurt mayalıyorum ve hergün yediriyorum... ama istiyosan keçi sütünden de mayalayabilirsin ben bikaç kez de öyle yapmıştım günlük keçi sütü alıp, maya olarak da keçi yoğurdu almıştım...

biz artık yatakta 4 kişi yatıyoruz
yorganın altı kol bacak dolu
canım ben çok istiyorum kızımla yatalım sarmaş dolaş ama 5 buçuk ay beşiğinde yalnız yattı ondan sonra odasına geçti kendi karyolasında döne döne yatmaya alıştı, bizim yatakta bizimle uyuyamıyo dönüyo döndükçe bize çarptıkça uyanıyo uyuyamıyo bu sabah dişten uyuyamıyodu pes edip aldım yanımıza ne o uyudu ne biz, oynaşıp durduk bizde :)

eskiden ben de bakar bakar güvenemez almazdım bişey, kızım doğduktan sonra istediğim zaman istediğim yere çıkamayınca çıktığımda da eskisi gibi uzun uzun dolaşamadığım için alıyorum artık ben en bilindik bikaç site var ya onlardan, bildiğim markaların ürünlerini alıyorum genelde, hoşuma gitmeyen bişey olduğunda da iade edebiliyorum, bikaç gün içinde ödemesi iade ediliyo, tabi taksitlendirdiğim zaman her ay taksit taksit geliyo, takip etmek gerekiyo işte, o işi de ben yapmıyorum eşim yapınca benim için sakıncası yok yani :)

E canım maşallah daha ne yesin kuzu,onların midesi minicik, demek ki benimki gibi yese açlık grevine girdi diyeceksin. :) BAk bir de ben söyleyeyim, kızım çorba ve meyveden 2-3 kaşık yerse yer yemezse döker saçar kaçar. :) Sabah kalkınca 100 ml civarı mama yer arada az bir şey yoğurt, akşam yatarken de 150 ml civarı mama, gece 50-60 ml yerse yer, yemezse hiç bir şey yemez (uyanır durur ama ) iyiyken bundan biraz daha iyi yer hastayken tümden yemez bir şey. Rabbim sağlık versin de yemesini şimdilik takmıyorum.

slm canım ben bi çok kez aldım çoğunlukla istediğim gbi oldu kumaşları için hangi kumaştan olduğu yazıyor benim takip ettiğim bi site var giyim için istersen özelden yazarım

Olur canım. Benim takip ettiğim sitelerde kumaş cinsi yazmıyor.

Yenikullanıcı Cnm ilk evlendiğimde kardelende oturuyordum. Aile hekimim de dediğin gibi üst taraftaki sağlık ocağındaki Sevim Hanımdı. ( belki seninki de şuan odur :) ) ben öyle bi doktor hayatımda görmedim. Allah kimseyi ona düşürmesin. Ders saatinde gidiyorsam bana dersi kime bırakıp geldiğimi soruyordu :) eşim ciddi bir ameliyat oldu. Raporu bitince hastane uzak olduğu için ondan rapor almaya gittik. Vermedi muayene edeyim dedi. Eşim de ağzının payını verip çıktı. Muayene etmek için eli havada kaldı :) şimdi milli eğitimin oradaki sağlık Ocağı'na geçtik. Eşimin kuzeninin aile hekimiydi. Benim için önemli olan rapor. Oğlumun ciddi rahatsızlıklarında rapor almam gerekebiliuor. O da beni hiç kırmadı sağolsun.

Son düzenleme:
Ben de bugün günlük sakızı aldım. Oğlum çok öksürüyor. Bu gece yapıcam bakalım. Araştırdım hiçbir yan etkisi yokk. Ilaçtan çok daha sağlıklı. İnşallah iyi gelir oğluma.

Kızlar size ne zamandır soracağım unutuyorum. Bebekleriniz için "Akika Kurbanı" kestinizmi? Yada böyle birşey duydunuz mu? Benden size tavsiye eğer gücünüz yetiyorsa mutlaka kesin. Emin olun çok faydalı birşey. Ben çocuklarıma kesmiştim. Çok şükür büyükler 13 ve 11 yaşında bu zamana kadar hastanede bir gece yatmışlığımız yok.(maşallah) Bazen burda okuyorum çok hastalanıyor falan diye. Belki faydası olur. Bu kurban çocukları hastalıktan kaza beladan korurmuş. Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim.

6. hastalık diye bir hastalık varmış. Her bebek 1 kere olup ömür boyu bağışıklık kazanıyormuş. Benim kızım pazar günü ateşlendi, 3 gün 39-40 derece arası ateşi oldu, ilaçlarla en düşük 37 ye indirebildik. geceler uykusuz nöbette geçti, ılık duş falan. Neyse 4. gün ateşi düştü bu seferde 35.8-36 derece civarına ve vücudu soğuktu, soğuk terliyordu. Yüzünde ve gövdesinde kızamığa benzer lekeler çıktı. 2 gün sonra onlarda geçti ve şükür şimdi iyi kızım. Hastalığın tedavisi veya ilacı yok, ateşi kontrol altında tutmak lazım. başta uykusuzluk, sonra sürekli uyuma isteği, iştahsızlık görülüyor... Virüsle bulaşıyor ve kuluçka dönemi 2-3 hafta. Kızımdan 2 gün önce arkadaşımın çocuğuna da aynısı olmuş ama doktor başta teşhis koyamadığı için iğne falan vermiş, serum bağlanmış, 6. hastalık olduğunu anlayınca ilaçları bıraktırmış. Ben başta, dişi çıktığı için ateşlendi zannettim, 2. gün doktora götürdüm sadece ateş düşürücü verdi.

Bir de bizim 9. ay aşımız olmadı, aşı yokmuş, 1 ay geçti hala gelmedi. Siz yaptırdınız mı?

bizim aile hekimimiz feza hn. hamileliğimde bikaç kere gitmiştim aşı çin falan, bana pek güven vermemişti...

henüz kesmedik ama her bebeğin mutlaka 7 yaşına kadar kesilmesi gerekiyo diye biliyorum, bi ara kesicez biz de...
hastalık kaza bela yazıldıysa başa gelicek tabi de bu dinen zorunlu bişey diye biliyorum....

ben yaptırmadım ama şu an keşke yaptırsaydım diyorum...

Evet canım akika kurbanını duydum erkek çocuk için kesmek lazım diye biliyorum ama maalesef bi belimizi doğrultamadık ki

Ya kızlar bu 9.ayda yapılan kızamık aşısını yaptırdınız mı ben çok kararsızım yaptırsam mı yaptırmasam mı? :44:

Güzel bir hatirlatma teşekkürler... biz Allah kabul ederse kestik bir tane ama erkek cocuk icin 2 tane.kesilmesi gerekiyormus o nedenle nasipse 1 tane daha kesicez...

Evet canım akika kurbanını duydum erkek çocuk için kesmek lazım diye biliyorum ama maalesef bi belimizi doğrultamadık ki

yok canım kız için de erkek için de kesilmesi gerekiyo, ama erkek için 2 tane kesilmesi şart olmasa da daha uygun olurmuş... okumuştum ben bi yerde...

Ya kızlar bu 9.ayda yapılan kızamık aşısını yaptırdınız mı ben çok kararsızım yaptırsam mı yaptırmasam mı? :44:

9.ay kontrolüne gittiğim doktor gerek yok evde kendin bakıyosan demişti ama son gittiğim doktor çok salgın var yapılması iyi olur dedi, ben yaptırmayı düşünüyorum, ama şimdi yaptırırsam 12.ay aşıları da 1 ay sonraya kalıcakmış... bizim alerjik bi durumumuz var onun neye karşı olduğunu tespit etmeden yatırmıycam yumurtaya karşıysa yapılmazmış çünkü...

Öğrenmiş oldum canım sağol İkisini farklı zmnlarda kesmek olur mu peki? Yani aralarında en fazla şu kadar zmn olması gerekir gibisinden bişey var mı?İstiyorum ama Allah nasip eder inş. ya
Ben de hep evdeyim kardeş falan da yok karar veremedim sağlık ocağı da size kalmış bişey dedi.Sizin kesin bi test yaptırmanız lazım o zmn.

okuduğum yerde 7 yaşına kadar her bebek için kesilmesi gerektiği erkek bebek için 2 tane kesilmesinin daha uygun olacağı yazıyodu ama 2 tae kesilecekse ne kadar arayla diye bi bilgi yoktu, bence farketmez yani sonuçta 7 yıl bi süre verilmiş bize... ilk fırsatta müsait olunduğunda kesilir Allah kabul etsin...
alerji testi 2 yaşına kadar doğru sonuç vermeyebilirmiş doktor bir hafta arayla alerji yapması muhtemel yiyecekleri keserek denememi söyedi,
kuruyemişler, balık, yumurta, domates yaparmış... domates zaten kullanmıyoruz fındık bademi kesmiştim bikaç gündür geçmedi, 2 gündür cevizi de vermiyorum, balık zaten 10 gündür yemiyodur heralde, bikaç gün daha bekleyip yumurtayı deniycem... onun dışında değişik bişey vermiyorum meyve sebze et tavuk yani... inek sütü alerjisi de yok kakasının fotoğraflarını istedi baktı... bu alerjik durum 2 aydır falan var zaten, yani ek gıdalardan biri muhtemelen...

Son düzenleme:

oglumun dogdugunda kesildi 2 tane Allah kabul etsin. bnm de bildigim kiza 1 erkege 2 ve kesilmesi sunnet

Eki Görüntüle 927767
sokağa çıkarmıştım, yorgunluktan sızdılar

masallah ne guzel uyuyolar

kızlar 3 saattir istanbulda nöbetçi eczanelerde serum fizyolojik arıyoruz, kıtlık geldi heralde, küçükçekmece,başakşehir,bağcılar,bahçelievler,bakırköy,esenler dolaşıyo eşim saatlerdir, bi yandan tel.la ulaşabildğini arayıp soruyo stoklarından bihaber eczacılar var deyip çağırıyo yok deyip gönderiyo dört dönüyo adam yollarda...
bugün gazetede de haber vardı biçok grip ilacı tğrkiyede şu an stoklarda olmadığı için tedavi edilemeyip bu kadar yagınlaşmış...
ama neden bişey yazmıyo...
bu akşam bizzat yaşıyoruz yani...
çok şükür kızım iyileşti ama doktorunu aradık pazar gününe kadar verin yine de diyo biz de arayıp duruyoruz işte neyse esenlerde bulundu sanırım doğruysa alınıp gelinecek...

Akika kurbanından bahsedilmiş. Biz bir tane kestik. Allah kabul etsin. Diğerini de inşallah ileriki zamanlarda keseceğiz bakalım.

Eki Görüntüle 927767
sokağa çıkarmıştım, yorgunluktan sızdılar

canım maşallah, bikaç günüdr havalar güzel istanbulda da biz de hergün yarım saat iniyoruz bahçeye bize de iyi geldi temiz hava,eve çıkınca bi enerjik oluyo oynuyo ben de işime bakıyorum sonra kendiliğinden uykusu geliyo kolayca uyutuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…