2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Aklıma saçma sapan şeyler geliyordu.nihayet 12 günlük gecikme sonucu adetim geldi.çokkkkkk sevindim..artlk sıkı korunmam lazım...
Kızlar spiral kullanan varmı.şikayet memnuniyyet.yorumlarınlzı bekliyorum..

cnm ya cok gecmıs olsun oglumda da emerken olmustu nefes alamadı bı sure oyle cok korkmustum kırabbm elvatlarımızı korusun ıns

Herkese hayırlı kandiller. Allahım herkesin duasını kabul etsin. Bu arada bugün benim doğum günüm 35 mi oldum allahııııım ne ara bu kadar geçti zaman. Daha dün gibi 20 yaşıma sevindiğim zamanlar. Kızımda 10 ayını bitirdi bugün. Allah hepimize ailelerimizle hayırlı ömürler versin.

Canım, çok geçmiş olsun. Allah beterinden sakınsın, korusun.

Mevlid kandilimiz mübarek olsun.Herkese hayırlı kandiller...
Sağol canım, cümlemize.
Amin canım, büyük geçmiş olsun.

Aklıma saçma sapan şeyler geliyordu.nihayet 12 günlük gecikme sonucu adetim geldi.çokkkkkk sevindim..artlk sıkı korunmam lazım...
Hadi gözün aydın canım
Gördün mü bak 35 oldun :) Evlatlarınla ve eşinle cennet bahçesinden bir bahçe olsun yuvanız canım. Tebrik ederim.

Canım çok geçmiş olsun, Allah korusun hepsini, ben de veriyorum bazen havuç falan dikkat etmek lazım...

yumurta da 6 aydan beri veriyoruz biçoğumuz, alerjisi yoksa verebilirsin canım, ama beyazı alerjk olduğu için genelde 1 yaşından önce önermiyo doktorlar, ilk defa vermeye başlıycaksan yarın hemen sarısının tamamını verme bence, bi nohut kadardan başlayıp bir hafta içinde arttırarak 1 tam sarı vermeye başlamıştım ben, ve bi gün arayla veriyorum ben yumurtayı, beyazını hiç vermedim daha...

Amin canım hepimize hayırlı kandiller, nice hayırlı sağlıklı seneler canım kızınla...

nazlma canım, ben de mayalayamıyordum. Hâlâ da öyle.
Yoğurt makinası aldık. Memnunuz.
İhmal etme kuzunun yoğurdunu. 1 Yaşını bekleme bence. İlk fırsatta vermeye başla.
Bugün yoğurt çorbası yaptım, prinçleri önceden haşladım epey.
Bayağıdır yapmıyordum, karnı da açtı biraz. Pek severek yedi.

Hepinize hayırlı kandiller kızlar..
Mercan çok geçmiş olsun ben de oğluma havuç veriyorum özellikle biz çay-mısır filan tüketirken onu mama sandalyesine koyup eline veriyoruz iyi oluyor-duuu...ama baktım ki benimki de koparmaya başladı artık korkuyorum vermeye..
Kızlar ben de hiç yoğurt mayalamadım ama arada annem mayalayıp getiriyor arada da hazır yoğurt yediriyorum tamam iyi değil diyeceksiniz ama Dr.umuz demiştiki bakkaldan alacağın süt te o yoğurt gibi yüzde yüz doğal değil bu yüzden verebilirsin demişti ben de arada veriyorum..
Benim afacan oğlum bu sıralar çok yaramazlık yapıyor..heryere asılarak kalkmaya çalışıyor koltuklar arası sıralıyor..poposunun üstüne oturmayı unuttu nerdeyse! sürekli gözü tv sehpasındaki uydu alıcısı ve ses sistemi konsolunda :)

Tamam canım öyle yaparım..ilk kızıma bir yaşında vermişdim.direk 1 tane beyazıyla.ama o anne sütü çok içiyordu.ona başka bir şeye gerek yoktu tüm vitaminleri alıyordu.bu kızçem içmiyor doğru dürüst.ama keçi sütü ve mamayladengeliyor bence.gecede anne sütü içiyor..

Bizde yoğurt makinesi yok canım.mağazadan alıp versem olurmu acaba.:26:yoksa yayla çorbasi filan olarak bişiribmi veriyim.ekmekte doğrarım:26:
Bugun kızım.bir muz yarım elma ve bir dilim portakal yedi çok şükür. Dünde yedirmişdim meyve.

Ben dogumdan sonraki 40. Gunde taktirdim...simdilik bir sikinti yok gecen hafta sali kontrole gittim kayma vs.yokmus simir testi icin ornek aldi...ben 2.cocuk dusunmedigim icin bu yontemi istedim...takilirken biraz agri oldu ama normal dogum yapan birine belki hictir o agri...birazda kanama oldu....birde adet gunu surem tam 4 gundu simdi 1 haftada bitiyor en negatif yonu bu....

Canım peki spor filan yapa biliyormuyuz sonra.sporsuz yapamam ben çünki. ..

Ya ben de kafayı yemek üzereyim 2 hafta geçti, doğumdan önce de adet düzensizliğim vardı ztn.Psikolojik midir nedir bilmem midemde bulanıyor sanki. Bi test alıp yapmaya cesaret edemiyorum valla.

canım sakın yanlış anlama ama bence verme hazır yoğurt, sadece bebekler için değil bizim bile tüketmememiz gerekir hazır yoğurt nerdeyse bir ay son kullanma tarihi olan kaskatı nerdeyse peynir kıvamında olan yoğurt ne kadar doğal ve sağlıklı olabilir ki, mutlaka koruyucular var mutlaka katkı maddeleri kıvam arttırıcılar var, doktorlar da bazen insanı yanlış yönlendiriyo ya da bilgisi ve asıl ilgi alanı olmayan her konuda fikir beyan ediyolar, tabi ki marketten aldığımız günlük süt ile hazır yoğurtları bir tutamayız, zaten günlük sütü bikaç gün içinde tüketmek gerekiyo katkı falan yok belli bi ısıda hızlıca mikropları öldürülüp şişeleniyo, eşim gıda mühendisi benim ve bi doktordan daha bilgili bu konuda ... yine de içine sinmezse devam sütüyle de mayalayabilirsin canım, 150cc falan devam sütü hazırlayıp bi çay kaşığı kadar yoğurdu karıştırıp sarıp sıcak beklet 5-6 saat sonra da bikaç saat dolapta beklet bu kadar... ben de bu yaşıma kadar hiç yoğurt mayalamamıştım canım, kızım 6 aylık olunca başladım mayalamaya başlarda bi tuttu bi tutmadı bi türlü beceremedim istikrarlı olarak mayalamayı, tutmayınca o gün veremiyodum falan, sonunda çareyi yoğurt makinasında buldum ben de, çok kolay çok rahat, alışınca hiç zor gelmiyo, tutmama riski de yok makina uygun ısıya getiriyo sonuçta, makina çok pahalı bişey de değil, ben sadece bebekliğinde değil sürekli olarak ev yoğurdu yedirmek istiyorum kızıma, belki mayalamayı becerebilirsem tencereyle hepimize bol bol mayalamaya başlarım bi gün...

canım ceyline de yazdım, ukalalık gibi algılamayın nolur ama bence verme verme hazır yoğurt, yani o zaman bütün katkı maddeli market ürünlerini verebiliriz, almak istersen makina çok uygun, ya da belki makinasız da mayalayabilirsin bi dene bence...

Yoğurt u nasıl mayaliyim.yazarsaniz çok sevinirim.bide kaç gün saklıya bilirim..

Bide yayla çorbasi ni hazır yoğurtla yapsam olurmuki..pişiyor orda diye soruyorum..
Yenikullanici çok sağol canım yazın için.

yoğurt u nasıl mayaliyim.yazarsaniz çok sevinirim.bide kaç gün saklıya bilirim..

cnm sutu kaynattıktan sonra ılımaya bırakıyorsun ıcıne parmagını batır 7 sn kadar ıcınde tutabılıyorsan ısısı ıyı demektır yada termometreyle olc yaklasık 45 derece olucak. Sonra bı kapta mayalık yogurda sutten koy yavas yavas karıstırıp sıvılastır sonra da sutuN ıcıne koy. ıstersen baska bı kaba alabılırsın mayalı sutu yada o tencerede mayala sen bılırsın. Ben kucuk kucuk saklama kaplarına alıyorum taze taze oluyor tuketmesı. Kaplara bosalttıktan sonrada ıster fırının ıcıne koy ıstersen kalın bıseylerle sar kapları. ılk seferlık az bı sutle dene tutuyor merak etme

Son düzenleme:
Yeni kullanıcı haklısın yazdıklarında canım teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın...

Nazlıma ben de 3 gün önce adet oldum ilk adetimden 2,5 ay sonra

yap cnm bnce ne olacak kı olanı ıkı kasık yogurt koycaksın
Sağol sweet im.simdi yapicam. Biraz fazla yapicam buyuk kizimda yer.
Nasılsın canim.paşamız nasıl.
Yeni kullanıcı haklısın yazdıklarında canım teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın...

Nazlıma ben de 3 gün önce adet oldum ilk adetimden 2,5 ay sonra
Insan nasıl rahatlıuor dimi.Allah olmayan isteyen her kese nasip etsin

canım cok sağol. hasta olmadı kızım ama bende sinüzit var çok kötü tuttu oralar da ben hasta oldum biraz ama atlattık geçti. ben eskilerin lafını dinlerim hep:) bilirsin sakınan göze çöp batar derler:) ben rahat bir anne olmaya karar verdim baştan beri öyle yetiştiriyorum bizim kızı... şimdiye kadar çok iyi gidiyor. her yerde yerlere bırakıyorum emekliyor. herşeyi yesin, tattırıyorum. kedi köpek sevsin izin veriyorum. yurtdışında tüm çocuklar köpekli evlerde büyüyor hiçbirşey olmuyor. doktora da sordum en iyisini yapıyorsun anneler çocuklarını fanus içinde büyütüyor sonra çocuklar sürekli hasta mikroplarla karşılaşmadıği için vücutları dedi. içim daha da rahatladı. özellikle çok yabancı arkadaşımız var burada yaşayan aynı zamanda geziyoruz sürekli dışarıda, oralardaki çocuk yetiştirme tarzı tamamen farklı. çocuklar çok sakin, kendi kendilerine vakit geçiriyorlar çünkü kısıtlama daha az olduğu için çocukların ilgi gösterebileceği çok şey var.bağımsız yetişiyorlar anne odaklı değiller ve gördüğüm kadarıyla pek hasta olmuyorlar. hoşuma gidiyor onların yöntemleri. yine de her annenin farklı metodu vardır tabiki. herkes kendine en uygun olanı seçecektir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…