kızlar 3 saattir istanbulda nöbetçi eczanelerde serum fizyolojik arıyoruz, kıtlık geldi heralde, küçükçekmece,başakşehir,bağcılar,bahçelievler,bakırköy,esenler dolaşıyo eşim saatlerdir, bi yandan tel.la ulaşabildğini arayıp soruyo stoklarından bihaber eczacılar var deyip çağırıyo yok deyip gönderiyo dört dönüyo adam yollarda...
bugün gazetede de haber vardı biçok grip ilacı tğrkiyede şu an stoklarda olmadığı için tedavi edilemeyip bu kadar yagınlaşmış...
ama neden bişey yazmıyo...
bu akşam bizzat yaşıyoruz yani...
çok şükür kızım iyileşti ama doktorunu aradık pazar gününe kadar verin yine de diyo biz de arayıp duruyoruz işte neyse esenlerde bulundu sanırım doğruysa alınıp gelinecek...
Eki Görüntüle 927767
sokağa çıkarmıştım, yorgunluktan sızdılar
Annesi bin kere maşallah. Koca adam olmuş bunlar :) Allah nazarlardan saklasınEki Görüntüle 927767
Canım, çok sağolasın. Ben de farklı bir şeyler arıyorum ama geneli 3 yaş altı oluyor oyuncakların. Dikkat ettim, yumuşak sesli oyuncaklar ilgisini çekiyor oğlumun.Kızıma yeni yıl hediyesi olarak sihirli ayna diye bir oyuncak aldım. Çok eğlenceli bizim kızın favorisi bu ara ayna karşısında ağzını burnunu oynatıp kendini seyretmek. Ama internet fiyatları neden bu kadar değişik bilmiyorum. Ben tesadüfen bir yerden aldım 13.5 TL. internette 30 liradan başlıyor çok garip. Değişik oyuncak arayanlar için tavsiye ederim.
http://www.yumurcakdunyasi.gen.tr/laptoplar/440-sihirli-ayna.html
Kızıma yeni yıl hediyesi olarak sihirli ayna diye bir oyuncak aldım. Çok eğlenceli bizim kızın favorisi bu ara ayna karşısında ağzını burnunu oynatıp kendini seyretmek. Ama internet fiyatları neden bu kadar değişik bilmiyorum. Ben tesadüfen bir yerden aldım 13.5 TL. internette 30 liradan başlıyor çok garip. Değişik oyuncak arayanlar için tavsiye ederim.
http://www.yumurcakdunyasi.gen.tr/laptoplar/440-sihirli-ayna.html
Muhtemelen öyledir canım.Ben bi kere az bişey domates vereyim dedim yanakları falan al al oldu.Ya ben kuruyemiş ceviz falan yediremiyorum kahvaltı da ceviz veriyim dedim cevizi ufacık yapıp peynirle falan verdim hemen diliyle dışarı itti.Önceki aylarda bi yumurta sarısı yerdi şimdi yarısını yese seviniyorum.okuduğum yerde 7 yaşına kadar her bebek için kesilmesi gerektiği erkek bebek için 2 tane kesilmesinin daha uygun olacağı yazıyodu ama 2 tae kesilecekse ne kadar arayla diye bi bilgi yoktu, bence farketmez yani sonuçta 7 yıl bi süre verilmiş bize... ilk fırsatta müsait olunduğunda kesilir Allah kabul etsin...
alerji testi 2 yaşına kadar doğru sonuç vermeyebilirmiş doktor bir hafta arayla alerji yapması muhtemel yiyecekleri keserek denememi söyedi,
kuruyemişler, balık, yumurta, domates yaparmış... domates zaten kullanmıyoruz fındık bademi kesmiştim bikaç gündür geçmedi, 2 gündür cevizi de vermiyorum, balık zaten 10 gündür yemiyodur heralde, bikaç gün daha bekleyip yumurtayı deniycem... onun dışında değişik bişey vermiyorum meyve sebze et tavuk yani... inek sütü alerjisi de yok kakasının fotoğraflarını istedi baktı... bu alerjik durum 2 aydır falan var zaten, yani ek gıdalardan biri muhtemelen...
Eki Görüntüle 927767
kızlar 3 saattir istanbulda nöbetçi eczanelerde serum fizyolojik arıyoruz, kıtlık geldi heralde, küçükçekmece,başakşehir,bağcılar,bahçelievler,bakırköy,esenler dolaşıyo eşim saatlerdir, bi yandan tel.la ulaşabildğini arayıp soruyo stoklarından bihaber eczacılar var deyip çağırıyo yok deyip gönderiyo dört dönüyo adam yollarda...
bugün gazetede de haber vardı biçok grip ilacı tğrkiyede şu an stoklarda olmadığı için tedavi edilemeyip bu kadar yagınlaşmış...
ama neden bişey yazmıyo...
bu akşam bizzat yaşıyoruz yani...
çok şükür kızım iyileşti ama doktorunu aradık pazar gününe kadar verin yine de diyo biz de arayıp duruyoruz işte neyse esenlerde bulundu sanırım doğruysa alınıp gelinecek...
Muhtemelen öyledir canım.Ben bi kere az bişey domates vereyim dedim yanakları falan al al oldu.Ya ben kuruyemiş ceviz falan yediremiyorum kahvaltı da ceviz veriyim dedim cevizi ufacık yapıp peynirle falan verdim hemen diliyle dışarı itti.Önceki aylarda bi yumurta sarısı yerdi şimdi yarısını yese seviniyorum.
maşallahh allah nazarlardan korusun bu tatlı iki kardeşi :)
serum fizyolojik bende elimin altında bulunduruyorum muhakkak.
istanbulda olsam verirdim canım..gelmiş geçmiş olsun..
bir daha yakalanmasın inşallah hastalığa.. :)
Bu akşam dediğin gibi yaptım canım meyve kokteyli yapıp ceviz de kattım biraz ohhh afiyetle yedisadece peynirin içinde seçer ayırır belki ama çorba muhallebi meyve püresi gibi ok miktarlı bişeyin içinde ince rendlenmiş cevizi benim kızım bile ayırt edemiyo :) ki hep yazıyorum herşeyi blendardan yer azıcık pütürlü bişey olsun öğürür... yumurta sarısını da yediği kadarını yesin yemediğini yine öyle yap karıştır çorbasına canım ya da meyve püresine, yesin bi şekilde... sevdiği kadarını tek tek yesin yiyebiliyosa sevmediği kadarını kandırarak yedirelim bence...
Kızlar size ne zamandır soracağım unutuyorum. Bebekleriniz için "Akika Kurbanı" kestinizmi? Yada böyle birşey duydunuz mu? Benden size tavsiye eğer gücünüz yetiyorsa mutlaka kesin. Emin olun çok faydalı birşey. Ben çocuklarıma kesmiştim. Çok şükür büyükler 13 ve 11 yaşında bu zamana kadar hastanede bir gece yatmışlığımız yok.(maşallah) Bazen burda okuyorum çok hastalanıyor falan diye. Belki faydası olur. Bu kurban çocukları hastalıktan kaza beladan korurmuş. Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim.
Kızlar çok köyü bir şey oldu. Akşam
meyve getirdik. Yerken oğlumun eline havucu soyup verdim. Her zaman havucu alıp dişlerini kaşıyordu. Azıcık kenarlarından da tırtıklıyordu. Bi ara baktım boğuk boğuk sesler çıkarıyor. Neye uğradığımızı şaşırdık.hemen ters çevirip sırtına vurmaya başladık. Birimiz midesinden bastırdı. Yok çıkmıyor. Aklımız gitti. Sonra kayınpederim
Parmağını boğazına kadar soktu. Öğürmeyle çıktı. Kocaman bir parça koparmış.Yavrum ağladı ben ağladım. Allah kimseye yaşatmasın.. Emanetiyle sınamasın. Siz siz olun eline hiçbirşey vermeyin. Artık dişleri çok keskin. Her şeyi koparabiliyorlar.hatırladıkça çok kötü oluyorum..
Merhaba,kızlar merhaba.
galiba oğlum 6.hastalığa yakalandı
3 gündür hastanelerdeyiz..
ateşimiz 39 derece
iki farklı doktor muayene etti hiç bir enfeksiyon çıkmadı
zaten hastalık belirtiside yok öksürük burun tıkanlığı gibi..
6.hastalıktan şüphelendiler.
dün gece ateşimiz normale döndü
sabah uyandığımda boynunda ve yüzünde hafif kızarıklıklar farkettim
ama aşırı derecede belli değil çok hafif..
döküntüler başladı herhalde diye düşündüm ama emin değilim...
bakalım durum ne gösterecek..kötüye giderse tekrar gideceğiz artık doktorumuza
günlerdir halsiz ve uykusuzuz bizde.
çok bitkin düştü oğlum doğru düzgün birşey yiyemedi.sadece emzirdim o da ne kadar yettiyse artık
Rabbim hasta olan bütün bebeklere acil şifalar versinn..
birde burda okumuştum kimler yakalanmıştı bu 6.hastalığa isim olarak hatırlayamadım
kızlar bir bilgi verirmisiniz nasıl geçti bu süreç sizlerde?
araştırdığım kadarıyla çok önemli bir hastalık değilmiş.
ne kadar sürede toparlanır yavrum?
Döküntülü hastalıkları viral kaynaklı olup çocukluk çağında sık rastlanır. Bazıları tedavi gerektirmezken bazıları aşıyla engellenebilmektedir. Ancak bu hastalıklar, yaşamı tehdit eden ciddi komplikasyonlar ile ağır seyredebilir. Bu nedenle ateş ve döküntü yakınması olan her çocuk ayrıntılı muayene edilmeli ve bu hastalıklar,öldürücü döküntüler olarak adlandırılan hastalıklardan ayırt edilmelidir.
Çok saol inşallah tez zamanda düzelir gerçi mevsimsel felanda olabilir bakalım kimler aynı dertten müzdaripmiş
Canım sütün arkasında 150 ml.5 kaşık yazıyor.hep öyle yapiyoum.bu sefer 130 ml ye kattim.canım yedikleri fena değil aslında ama süt içmemesi kötü işte... benim kızım da öyle hastalığından beri... biberondan içmek istemiyo, ben de ya muhallebiye karıştırıyorum, ya kahvaltısına karıştıryorum, hatta bu aralar sabah kaşıkla içiriyorum devam sütünü, biberonla veriyorum içmiyo döküyorum kaseye bilgisayrdan canım kardeşimi açıyorum mama sandalyesinin karşısına kaşıkla içiriyorum npıyım bi şekilde karnına gitsin de... eskiden günde 5oo cc içerdi ama hastalıktan sonra iyice huy değiştirdi bi de dişler de çıkıyo bide de...
canım bi de 130 ml sudan yaptığın pirinç unu muhallebiye 5 ölçek toz devam sütü mü ekliyosun çok değil mi bağırsaklarını yormasın... ben en fazla 4 ölçek eklerim 130 ccden yaptığım muhallebiye....
evet canım bu sabah 4 buçukta 7 ye kadar uyandırdı ara ara, 7 buçuktan sonra da uyutmadı...
canım sen yoğurt vermiyo musun peki bebeğine, inek sütü alerjisi yoksa bişey olmaz ki, ben 6.aydan beri markettek, günlük inek sütlerinden alıp yoğurt mayalıyorum ve hergün yediriyorum... ama istiyosan keçi sütünden de mayalayabilirsin ben bikaç kez de öyle yapmıştım günlük keçi sütü alıp, maya olarak da keçi yoğurdu almıştım...
canım ben çok istiyorum kızımla yatalım sarmaş dolaş ama 5 buçuk ay beşiğinde yalnız yattı ondan sonra odasına geçti kendi karyolasında döne döne yatmaya alıştı, bizim yatakta bizimle uyuyamıyo dönüyo döndükçe bize çarptıkça uyanıyo uyuyamıyobu sabah dişten uyuyamıyodu pes edip aldım yanımıza ne o uyudu ne biz, oynaşıp durduk bizde :)
eskiden ben de bakar bakar güvenemez almazdım bişey, kızım doğduktan sonra istediğim zaman istediğim yere çıkamayınca çıktığımda da eskisi gibi uzun uzun dolaşamadığım için alıyorum artık ben en bilindik bikaç site var ya onlardan, bildiğim markaların ürünlerini alıyorum genelde, hoşuma gitmeyen bişey olduğunda da iade edebiliyorum, bikaç gün içinde ödemesi iade ediliyo, tabi taksitlendirdiğim zaman her ay taksit taksit geliyo, takip etmek gerekiyo işte, o işi de ben yapmıyorum eşim yapınca benim için sakıncası yok yani :)
Bizde kızım 21 günlükken bir tane kestik.inşallah Allah kabul eder..erkek bebişe 2 tane..Kızlar size ne zamandır soracağım unutuyorum. Bebekleriniz için "Akika Kurbanı" kestinizmi? Yada böyle birşey duydunuz mu? Benden size tavsiye eğer gücünüz yetiyorsa mutlaka kesin. Emin olun çok faydalı birşey. Ben çocuklarıma kesmiştim. Çok şükür büyükler 13 ve 11 yaşında bu zamana kadar hastanede bir gece yatmışlığımız yok.(maşallah) Bazen burda okuyorum çok hastalanıyor falan diye. Belki faydası olur. Bu kurban çocukları hastalıktan kaza beladan korurmuş. Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim.
Canlar bunlar maşallah. .topiğimiz şirin ikizlerineEki Görüntüle 927767
Geçmiş olsun canım. .bidaha yaşatmasın.bilirim o hissi.ilk kızıma kv.biskuvi verirken öyle olmuşdu.eşimde bende ağlamaya başladıjKızlar çok köyü bir şey oldu. Akşam
meyve getirdik. Yerken oğlumun eline havucu soyup verdim. Her zaman havucu alıp dişlerini kaşıyordu. Azıcık kenarlarından da tırtıklıyordu. Bi ara baktım boğuk boğuk sesler çıkarıyor. Neye uğradığımızı şaşırdık.hemen ters çevirip sırtına vurmaya başladık. Birimiz midesinden bastırdı. Yok çıkmıyor. Aklımız gitti. Sonra kayınpederim
Parmağını boğazına kadar soktu. Öğürmeyle çıktı. Kocaman bir parça koparmış.Yavrum ağladı ben ağladım. Allah kimseye yaşatmasın.. Emanetiyle sınamasın. Siz siz olun eline hiçbirşey vermeyin. Artık dişleri çok keskin. Her şeyi koparabiliyorlar.hatırladıkça çok kötü oluyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?