2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

süt 1 yaşına kadar vermeyin diyorlar ama yoğurtta bir sakınca yok. ben 5 aylıktan beri hergün veriyorum....

ben geçen senelerde bir sürü şey sipariş ettim hepsini geri gönderdim. orada özel ortamda fotoshop'la yapılmış çekimler. eve geldiğinde hepsi paçavra gibi görünüyor. ancak ayakkabılar bazen ucuz oluyor. onu da mağazasına gidip deniyorum numarasını filan sonra sipariş veriyorum. üst giyim tavsiye etmem...

Yoğurt u nasıl mayaliyim.yazarsaniz çok sevinirim.bide kaç gün saklıya bilirim..

canım inek sütünden yapıcaksan kaynatıp parmak dayanacak ısıya kadar (7-8e kadar saydığında elin yanıcak şekilde) soğut ama marketten şişe günlük süt alıp yapıcaksan boşuna kaynatıp tekrar vitaminlerini öldürme onlar zaten o ısıya hızlıca getirilip mikropları öldürülüp şişeleniyo sadece parmak dayanacak ısıya kadar ısıtman yeterli mayalamak için, ben öyle yapıyorum... sonrası yazılmış zaten, ben küçük kavanozlara bi çay kaşığı maya kullanıyorum, 1 lt süte de 1-2 çorba kaşığı yeter heralde,bir iki denemeyle olur
ilk mayanı haızr yoğurtttan kullanıcaksın mecburen, sonrakileri hep kendi yaptığın yoğurttan kullanırsın. aslında daha uzun süre kullanılırmış ama ben 3 günlük yapıyoum kızıma, 3 günde bir taze taze yesin diye... ama devam sütünden yaptığımda bir kerelik yapıyorum... afiyet olsun canım yavrularına...

Cnm ben de çok sıkı değilim.ama kimyasal mikrop ( Çin malı oyuncaklar, herhangi bir ürünün dışı vb. ) ağız mikrobu , ve hayvan kılı gibi şeylerden ki bunların hastalıkları ciddi olur, Allah korusun korkarım. Onun dışında ben de çocuğu kısıtlamaktan yana değilim. Tedbirimi alır bırakırım yere keşfetsin,kurcalasın ama kendine zarar vermesin.. Bu arada nerede yaşıyorsun Biga'da mı ? Ben istanbuldayım..

Geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar.. Yoğurttan bahsedilmiş bende mayaladım birkaç kere ağız kenarlarında kızarıklık olunca bıraktım.
Yenikullanıcı Cnm kendiniz içinde mayalayabilirsin. Sütün yanında mayasını veriyorlar. Bizim sitenin yanında doğal ürünler satan yer var. Oradan alabilirsin ne kadar maya katacağın sorunu da olmuyor. Bebeklerimizi düşündüğümüz kadar kendimizi de düşünmeliyiz aslında . Çünkü onların bize ihtiyacı var :)

haklısın canım ama ne bileyim kızıma tam yetebiliyorum da kendimizi biraz ihmal ediyorum kızıma kaç öğün yemek hazırlıyorum hergün yeni yeni, ama kendimize yapadığım da oluyo ya da basit şeyler :)
daha biraz önce eşimle konuşuyodum napyosun diyo kızıma ayva tatlısı yaptım diyorum hani bana diyo adamcağız :)
ama kızımınki çok kolay doğra-haşla-blendar-pekmezle karıştır bitti...
yoğurdu bize de mayalamayı istiyorum aslında...

çok çok geçmiş olsun, benim kızımın da soluk borusuna ceviz kabuğu kaçmıştı, ömrümün yarısı gitmişti resmen, yavrularımızı Allah korusun!!!

iyiki doğdun canım,

ailenle nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle... bende mayısta 35 olacağım, zaman su gibi:)

Tamam canım sağol.sayenizde yapıcam...bide bu gün yumurtanin sarisinin 3/1 kadar verdim kızıma..sonra nezaman artiriyim yarınmi...
Kahvalti olarak neler veriyorsunuz..peyniridemi kendimiz yapıyoruz.....
İkimci bebişim ama acemiyim.ilk kızıma.eltim sabah akşam hazir kaşık maması ver demişdi.öyle yapmışdım 1.5 yaşına kadar.sonra normal kahvaltiya geçmiştik.ama yanlışmış bunu gördübide seviyordu.bu hayatt yemez öyle..

ya şu çin malı oyuncaklar başa bela. biz şanslıyız oyuncaklarımız hep alman bir arkadaşımdan geliyor o da hep Almanya'dan almış oralarda hiç olmazsa insanın kıymeti daha fazla, denetimlerini de daha iyi yapıyorlar... biz de Istanbul'da oturuyoruz annemler Biga'da hala:) biz Cihangir'de oturuyoruz sen nerelerdesin?

Hadi kolay gelsin o zamn elh cnm biz iyiyiz oglumda 10 ayi doldurdu bekliyoruz ne zaman yurur diye gerci o zaman hic durmayacak dolaplar surekli acik icindekiler bosaltiliyor

Sağol sweet im.simdi yapicam. Biraz fazla yapicam buyuk kizimda yer.
Nasılsın canim.paşamız nasıl.

Insan nasıl rahatlıuor dimi.Allah olmayan isteyen her kese nasip etsin

Canım peki spor filan yapa biliyormuyuz sonra.sporsuz yapamam ben çünki. ..

Hayat kalitesini hicbir sekilde etkilemiyor cinsel birliktelikte dahil....ayrica adet zamanlari duzene giriyor...burada okuyorum dogumdan sonra brcok kisinin duzensizlesmis 6 ay emzirmeme ragmen 40.gun takildi o gundur adetim hic dogum yapmamis emzirmemis gibi duzenli gununde geliyor...gecen haftaki kontrolde doktor spor agir kaldirma ikinma yani zorlayici hicbir durumun spirali etkilemeyecegini soyledi ete degil kas dokusunun icine yerlestirildigini anlatti...her yil kontrol edilmesi gerekiyor yalnica....

artık baya büyüdüler ben daha 6 ayına 1 hafta kala azar azar artırarak bir hafta içinde 1 tam sarıya ulaşmıştım, 6 aydan beri de 1 gün arayla 1 tam sarı veriyorum canım, yarın da yarım ver alerjik bişey olmadıysa sonra 1 gün arayla 1 tam sarı verebilirsin bence...
ben tuzsuz olduğu için ve kıvam olarak her istediğim şeye (bazen muhallebiye bazen meyve püresine bazen tarhana çorbası gibi çorbalara bazen de sütlü tahıllı kahvaltı karışımına...) karıştırabildiğim için labne peyniri kullanıyorum canım, pınarın minik paketleri var bebekler için onlardan alıyorum, bazen bittiyse falan bi gece önceden evdeki normal beyaz peynirden küçük bi parça kesip suda bekletiyorum sabaha kadar, tuzu büyük ölçüde gidiyo, onu kullanıyorum... kahvaltı olarak zeytin de veriyorum ben, bazen 1 bazen 2 tane özel az tuzlu zeytin alıyorum marketten onlardan veriyorum... pekmez veriyorum ama kahvaltıda değil ayrıca veriyorum pekmezi ya da meyveye karıştırıyorum çünkü pekmez süt ürünleriyle birlikte verilirse demir emilimi azalırmış... yarım ceviz-1 fındık-1tuzsuz badem rendeleyip veriyodum ama bi haftadır vermiyorum sanırım alerji yapıyo bizde deniyorum şimdilik... bu hafta bikaç kez kaymak verdim, ama süttozundan yapılanlardan değil taze süt kaymağı canım, ya ayrı olarak bi çay kaşığı veriyorum ağzına, ya da meyve püresine 1 tatlı kaşığı kadar karıştırıyorum, ayrı yemeyi sevmiyo benim kızım hatta pazar günü 2.kaşığı vereyim derken bütün kahvaltıyı kustu... domates salatalık mevsimden dolayı vermiyorum ben...

çin malı oyuncaktan bahsedilmiş ama
ben çinde üretilmeyen oyuncak göremedim
chiccodan, fisher price ya kadar tüm ürünler çin menşeili

Ewet Şanslıymışsın Cnm. Ben halkalıdayım.

çin malı oyuncaktan bahsedilmiş ama
ben çinde üretilmeyen oyuncak göremedim
chiccodan, fisher price ya kadar tüm ürünler çin menşeili

Evt Cnm.Benim Çin'den kastım Çin'den ithal edilen fason üretimden. Kansorejen içerikli olanlardan. Bende fdediğin markalardan alıyorum genelde. Ama bütün dünya markaları artık Çin'de üretiliyor. İş gücü olarak yararlanılıyor.

iyiki doğdun canım,

ailenle nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle... bende mayısta 35 olacağım, zaman su gibi:)

Sağol canım herkes mutlu olsun inşallah. Evet gerçekten zaman su gibi allah geçmeyen zamanlardan korusun.

Son düzenleme:
Amin canım hepimize hayırlı kandiller, nice hayırlı sağlıklı seneler canım kızınla...[/QUOTE]

Sağol canım.Hepimize çoluk çocuk hayırlı yaşlar olsun inşallah...

Oyuncak konusunda bizde şanslıyız.almanyada bu tür şeyler denetleniyor.ama burda oyuncaklar acayip pahalı.bazen ikinci el.bazen yeni aliyoruz.

Gördün mü bak 35 oldun :) Evlatlarınla ve eşinle cennet bahçesinden bir bahçe olsun yuvanız canım. Tebrik ederim.[/QUOTE]

Sağol arkadaşım; iyi dileklerimiz hepimiz için olsun inşallah.

Slm kizlar.
Bebegimi kontrole goturduk. Bu ay doktorumuz degisti. Doktorumuzu cok begendim. Kilosu az diye balik yagi surubu verdi ve 15 gun sonra kontrole cagirdi. Ogun arasini ac demedi, cok hosuma gitti.

Insallah kilosu normale donecek bebegimin. Kilosu standartlarin altindaymis ve bu ay 100 gr almis sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…