Valla ben 7 aylıkten beri hep inek sütüyle yoğurt yapıyorum. Tv'de doktor diyordu 1 yaşına kadar inek sütü içirmeyiniz ama inek sütünden yoğurt yapabilirsiniz o zmn yapısı değişiyor diye. Hem bu zmna kadar öyle büyütülmedik mi?
Kızlar alışveriş sitelerinden kendinize kıyafet alıyor musunuz ? Ben sürekli gezerim bu siteleri bir sürü şey de beğenirim ama daha bir tane bile bir şey almadım. Cesaret edemiyorum. Sanki beğendiğim gibi çıkmayacak gibi geliyor. Sonuçta kumaşını falan bilemiyoruz ya.
Yoğurt u nasıl mayaliyim.yazarsaniz çok sevinirim.bide kaç gün saklıya bilirim..
canım cok sağol. hasta olmadı kızım ama bende sinüzit var çok kötü tuttu oralar daben hasta oldum biraz ama atlattık geçti. ben eskilerin lafını dinlerim hep:) bilirsin sakınan göze çöp batar derler:) ben rahat bir anne olmaya karar verdim baştan beri öyle yetiştiriyorum bizim kızı... şimdiye kadar çok iyi gidiyor. her yerde yerlere bırakıyorum emekliyor. herşeyi yesin, tattırıyorum. kedi köpek sevsin izin veriyorum. yurtdışında tüm çocuklar köpekli evlerde büyüyor hiçbirşey olmuyor. doktora da sordum en iyisini yapıyorsun anneler çocuklarını fanus içinde büyütüyor sonra çocuklar sürekli hasta mikroplarla karşılaşmadıği için vücutları dedi. içim daha da rahatladı. özellikle çok yabancı arkadaşımız var burada yaşayan aynı zamanda geziyoruz sürekli dışarıda, oralardaki çocuk yetiştirme tarzı tamamen farklı. çocuklar çok sakin, kendi kendilerine vakit geçiriyorlar çünkü kısıtlama daha az olduğu için çocukların ilgi gösterebileceği çok şey var.bağımsız yetişiyorlar anne odaklı değiller ve gördüğüm kadarıyla pek hasta olmuyorlar. hoşuma gidiyor onların yöntemleri. yine de her annenin farklı metodu vardır tabiki. herkes kendine en uygun olanı seçecektir...
Geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar.. Yoğurttan bahsedilmiş bende mayaladım birkaç kere ağız kenarlarında kızarıklık olunca bıraktım.
Yenikullanıcı Cnm kendiniz içinde mayalayabilirsin. Sütün yanında mayasını veriyorlar. Bizim sitenin yanında doğal ürünler satan yer var. Oradan alabilirsin ne kadar maya katacağın sorunu da olmuyor. Bebeklerimizi düşündüğümüz kadar kendimizi de düşünmeliyiz aslında . Çünkü onların bize ihtiyacı var :)
Kızlar çok köyü bir şey oldu. Akşam
meyve getirdik. Yerken oğlumun eline havucu soyup verdim. Her zaman havucu alıp dişlerini kaşıyordu. Azıcık kenarlarından da tırtıklıyordu. Bi ara baktım boğuk boğuk sesler çıkarıyor. Neye uğradığımızı şaşırdık.hemen ters çevirip sırtına vurmaya başladık. Birimiz midesinden bastırdı. Yok çıkmıyor. Aklımız gitti. Sonra kayınpederim
Parmağını boğazına kadar soktu. Öğürmeyle çıktı. Kocaman bir parça koparmış.Yavrum ağladı ben ağladım. Allah kimseye yaşatmasın.. Emanetiyle sınamasın. Siz siz olun eline hiçbirşey vermeyin. Artık dişleri çok keskin. Her şeyi koparabiliyorlar.hatırladıkça çok kötü oluyorum..
Herkese hayırlı kandiller. Allahım herkesin duasını kabul etsin. Bu arada bugün benim doğum günüm 35 mi oldum allahııııımne ara bu kadar geçti zaman. Daha dün gibi 20 yaşıma sevindiğim zamanlar. Kızımda 10 ayını bitirdi bugün. Allah hepimize ailelerimizle hayırlı ömürler versin.
canım inek sütünden yapıcaksan kaynatıp parmak dayanacak ısıya kadar (7-8e kadar saydığında elin yanıcak şekilde) soğut ama marketten şişe günlük süt alıp yapıcaksan boşuna kaynatıp tekrar vitaminlerini öldürme onlar zaten o ısıya hızlıca getirilip mikropları öldürülüp şişeleniyo sadece parmak dayanacak ısıya kadar ısıtman yeterli mayalamak için, ben öyle yapıyorum... sonrası yazılmış zaten, ben küçük kavanozlara bi çay kaşığı maya kullanıyorum, 1 lt süte de 1-2 çorba kaşığı yeter heralde,bir iki denemeyle olur
ilk mayanı haızr yoğurtttan kullanıcaksın mecburen, sonrakileri hep kendi yaptığın yoğurttan kullanırsın. aslında daha uzun süre kullanılırmış ama ben 3 günlük yapıyoum kızıma, 3 günde bir taze taze yesin diye... ama devam sütünden yaptığımda bir kerelik yapıyorum... afiyet olsun canım yavrularına...
Cnm ben de çok sıkı değilim.ama kimyasal mikrop ( Çin malı oyuncaklar, herhangi bir ürünün dışı vb. ) ağız mikrobu , ve hayvan kılı gibi şeylerden ki bunların hastalıkları ciddi olur, Allah korusun korkarım. Onun dışında ben de çocuğu kısıtlamaktan yana değilim. Tedbirimi alır bırakırım yere keşfetsin,kurcalasın ama kendine zarar vermesin.. Bu arada nerede yaşıyorsun Biga'da mı ? Ben istanbuldayım..
Sağol sweet im.simdi yapicam. Biraz fazla yapicam buyuk kizimda yer.
Nasılsın canim.paşamız nasıl.
Insan nasıl rahatlıuor dimi.Allah olmayan isteyen her kese nasip etsin
Canım peki spor filan yapa biliyormuyuz sonra.sporsuz yapamam ben çünki. ..
Tamam canım sağol.sayenizde yapıcam...bide bu gün yumurtanin sarisinin 3/1 kadar verdim kızıma..sonra nezaman artiriyim yarınmi...
Kahvalti olarak neler veriyorsunuz..peyniridemi kendimiz yapıyoruz.....
İkimci bebişim ama acemiyim.ilk kızıma.eltim sabah akşam hazir kaşık maması ver demişdi.öyle yapmışdım 1.5 yaşına kadar.sonra normal kahvaltiya geçmiştik.ama yanlışmış bunu gördübide seviyordu.bu hayatt yemez öyle..
ya şuçin malı oyuncaklar başa bela. biz şanslıyız oyuncaklarımız hep alman qbir arkadaşımdan geliyor o da hep Almanya'dan almış oralarda hiç olmazsa insanın kıymeti daha fazla, denetimlerini de daha iyi yapıyorlar... biz de Istanbul'da oturuyoruz annemler Biga'da hala:) biz Cihangir'de oturuyoruz sen nerelerdesin?
çin malı oyuncaktan bahsedilmiş ama
ben çinde üretilmeyen oyuncak göremedim
chiccodan, fisher price ya kadar tüm ürünler çin menşeili
iyiki doğdun canım,
ailenle nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle... bende mayısta 35 olacağım, zaman su gibi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?