2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Yemeyen çocuk gerçekten zor.Çok şükür böyle bi sıkıntımız olmadı bizim(Diş çıkarma dönemleri hariç) Allah sabırlar versin arkadaşım. Keçiboynuzu pekmezini denedin mi hiç?Ben her sabah kahvaltısında azcık veriyorum.

merhaba güzel anneler.elimden geldiğince vaktim oldukça forumu okumaya çalışıyorum, oğluşum 18 martta doğdu 10 aylık olduk
sizlere bir sorum var meningokok aşısını yaptırdınız mı bebişlerinize?

Arkadaşlar kızım 10 bucuk aylık ve guzelim arabasında 30 dk fazla durmuyor artık kolum kopuyor onu taşırken esim olmadan dışarı cıkamıyoruz esim oldugunda da fazla uzaklasamıyoruz cunku cok direniyor arabasına binmemek icin kanguru kullandım tabi ama cok fazla ağırlık veriyor belime ergobaby organik kangurusunu oneriyorlar ve olumsuz yorum okumadım simdiye kadar aranizda veya cevrenizde kullanıp memnun kalan varmı ?

Ben hep keciboynuzu pekmezi veriyorum arkadsim hic uzum pekmezi vermedim ama olmuyor...dislerimi sikiyorum bazen patliyorum sonra cok uzuluyorum oyle gelgit yasaya yasaya 10,5 aylik oldu bile....
Bir doktorla görüşseniz.Belki iştah arttırıcı bir şeyler önerebilir.. =/ geçmiş olsun.
Dogdugundan beri boyle saglik acisindan problemi yok o yuzden doktor yeme nazlisi diyor....aslinda ben bebekken boyleymisim esimde oyleymis....annelerimize cektirmisiz simdi biz cekiyoruz....

Dogdugundan beri boyle saglik acisindan problemi yok o yuzden doktor yeme nazlisi diyor....aslinda ben bebekken boyleymisim esimde oyleymis....annelerimize cektirmisiz simdi biz cekiyoruz....

O zaman daha besleyici şeyler yedirmeye çalışın.Genel olarak ne yediriyorsunuz?belki verdiğiniz şeyleri beğenmiyordur.ben biraz tuz koyuyorum hoşuna gidiyor öyle yiyor.

İştahsızlık konuşulmuş. Gerçekten Allah yardımcınız olsun kızlar. Bizimki de zaman zaman yemiyor direniyor. O zaman zarfında hakikaten sabır gerekiyor.
Ben zahmetle hazırlıyorum, o burun kıvırıyor, üstümüzün başımızın batması da cabası.

Her gün yoğurt veriyorum diye yoğurt çorbası yapmıyordum. İki gündür o kadar severek yiyor ki. Pirinci önceden haşlayıp 1 yk yoğurtda 1 yk un karıştırıp piştikten sonra az tuz- zeytinyağı- nane koyuyorum, inanın şaşırıyoruz. Hep salçalı çorbalar yaptığımdan galiba farklı tat olunca yiyor oğlum.

Biraz da farklı mı olmak gerekiyor nedir.
Sağolsun -ismini unuttum, bağışlasın beni- burdan bir arkadaş, ayva tatlısı yaptığını söylemiş. Ben de yaptım.
Ayvaları haşlayıp, çatalla ezip -oğlum blendardan geçirilmiş şeyleri yemiyor, bulamaçtan ziyade lapa ve hafif taneli yiyecekleri yiyor- üzerine pekmez döktüm, maşallah severek yedi.
Ertesi gün biraz kalmıştı, burun kıvırdı sıpam.

Kahvaltıda tahin pekmez yedirmeye çalışıyordum, hemen öğürüyordu. Açıkçası unuttum sonraları vermeyi. Geçen ikindi vakti -klasik muz yoğurt ikilisi yerine- tahin pekmeze ekmek doğradım ve su ile hafif sulandırdım, yedi.

Birde yedirirken tatlı kaşığının ucu ile az miktarda vermeye çalışıyorum kızlar. Çok olunca öğürüyor.
Ve yine istemiyorsa eğer - ilk öğürmeden biraz zaman geçince- bir kaşık daha veriyorum yemezse asla zorlamıyorum. Kalkıyoruz sofradan.
Zira hem o yemeklerden soğuyacak hem de benim sinirlerim yay kıvamına gelecek.
Önlemeye çalışıyorum bu durumları.

Son olarak;
Mama önlüğünü çıkarttım hayatımızdan. İllâ ki illâ ki illâ ki dökülüyor ne kadar dikkat etsek. Ya benim üzerime ya onun üzerine, ayağımıza bacağımıza vs vs.
Zaten kıyafetleri küçüldü ya da yıkanmaktan yıprandı.
Eh, ben de ev içinde pijama partisi.
Çok sinirleniyordum. Uğraş, özen, hazırla yemeği, yemediği gibi üstüne bir de dökmemek için cambaz olmaya çalış.
Oturmalı mutfaktayız tüm gün. Halının üzerine - kaydığı için günde 30 sefer düzelttiğim- bir battaniye attık. Sık sık yıkıyoruz. Hem emeklediği için temiz oluyor hem de yemek dökmekten korkmuyoruz.

Ne bileyim, bunlar geldi aklıma.
Belki faydası olur.

Bu arada day day / tay tay durmaya başladık teyzeleri

Şöyle bir şeyde var.Söylemek isterim.Yemediği halde zorladığınızda inadına yemeyebiliyor.Benim kızım bir sabah bir de akşam normal yemek yiyor.Ara öğün 240 ml. mama hazırlıyorum onunla uyuyor.ama kilo alımı gayet normal.ama yemeği istemediği zamanda tamam aç değil demekki deyip vermiyorum.o acıkınca mama diye ağlıyor zaten.o zaman hazırlıyorum.

Birde yemekleri tatsız tuzsuz yapmayın.damak zevkleri gelişti bebelerin.artık biraz atın baharattır tuzdur şekerdir.

Son düzenleme:

Canım benim kız seninkinden de beter bak söylüyorum tüm gün yediğini: sabah 1 yemek kaşığı kahvaltı maması, bir kaç parça (zar büyüklüğü) tavada yumurtada, öğleden sonra 1 yemek kaşığı çorba, akşam yemeği 1 yemek kaşığı ne pişirdiysem, 30 ml. devam sütü yatmadan önce yine 1 yemek kaşığı hazır mama tüm bunlara ilaveten ne kadar yetiyor bilmiyorum ama anne sütü. İnan ki yediği 1 yemek kaşığını geçmiyor. Önceden ölçerek hazırlardım şimdi göz kararı. Minik kaselerin yarısı kadar.Yemiyor ama mız mız da yapmıyor mutlu bir bebek. Demekki aç değil yediği yetiyor diye kendimi teselli ediyorum. Hergün düzenli kaka yapıyor demekki besleniyor diye düşünüyorum. Anne sütüde aldığına göre herşey yolunda diye umut ediyorum.Arada bir psikopata bağlayıp allahım bu kız böyle büyürmü diye delirdiğim olmuyo değil ama ısrarın bir işe yaramadığınıda belirtmek istiyorum. Kızım doydumu mümkün değil ağzını açmıyor. Bende türlü çeşit devam sütü -mama- yemek denedim. Hepsinde miktar aynı 30 ml.sütten daha fazlasını içtiği gün bayram yapacam herhalde.

her bebeğin bünyesi farklı gelişimi normalse sorun yok.

Bu arada benim kızımda öne arkaya sallanma var.mesela emeklerken bir anda duruyor öne arkaya sallanıyor.uzun sürmüyor ama.sıralarken mesela koltuğa tutunduğunda bir kaç kez öne arkaya sallıyor poposunu.oyun mu oynuyor anlamadım.hadi yeni emeklese neyse.2 aydır sıralıyoruz.araştırdım int.te ama birşey bulamadım.otizm yazıyor ama o kadar da şiddetli değil.

Son düzenleme:
O patlamaları ben de uyuturken yaşıyorum bazen sonradan pişmanlık oluyor maalesef.Sen yine de çok zorlama aç olsa ağlayıp durur ztn. Bi kaşık ver yemiyorsa bırak.Emziriyor musun peki?Bir de kendi yemesi için eline bişeyler veriyor musun?
Sorma valla biz de aynı dertten muzdaribiz. Gündüz çıkıp bi hava alalım diyorum yok durmuyor.Pazara çıkıyoruz biraz oyalanıyor sonra başlıyor ağlamaya bebek arabası oluyor pazar arabası. Başka bebeklere bakıyorum mışıl mışıl uyuyorlar nasıl özeniyorum. Artık bir an önce yürümesini bekliyorum

canım bilge hanım bizede ısrarla antibiyotik vermedi hatta birgece öncesi gittiğimiz acilde şiddetli boğaz enfeksiyonu teşhisi konulmuştu ateşi 39.5 tan düşmüyordu fitille bile. ve antibiyotik vermişlerdi kesinlikle ihmal etmeyin diye diye..
ama bilge hanım vermemişti antibiyotiği. bu konuda gerçekten iyi ve isabetli kararlar verdiğini düşünüyorum ben.

cnm ordain baktim da 20-30 arasi normal sinirlarda ki. Arkadasimn ogle % 20 de bile degildi ona bile normal diodu dr.

evet bizimde aralığımız %20lerde doktorumuz çok sorun yapmıyor 56 kilo bir baba ve 57 kilo bir anneye bakarak genetik diyor :)

Sagolun kizlar. Moral verdiniz. Ama yavrum bu ay 100 gr cik almis sadece. Ondan dolayi endiseleniyoruz.
Biz artik ne yiyorsak veriyoruz. Salcali tuzlu. Tek yesin diye. Ama yemiyor.sutum de yok. Mama veriyorum.

canım bizimkide 150 taş çatlasın 200 gram alıyor ayda.
yemesi de güzel maaşalah ben emziriyorum ama benim kız maalesef çok az emiyor
ek gıdaya geçince iyice azaldı. günde 2 3 sefer emer o da 2-3 dakika ancak.
geceleri 2-3 kere kalkıp emiyor ama. gece gündüzden daha çok emiyor diyebilirim
4işte her çocuk farklı bende başlarda üzülüyordum hatta ben bakamıyorum herhalde diyordum
çalıştığım için annem geldi kızıma o bakıyor ben bunu topaç gibi yaparım sen merak etme dedi
her fırsatta yemek yedirmeye emdirmeye çalıştık daha çok üstüne düştük ama sonuç aynı 3 ay geçti kızım 500 gram alabildi
bizde artık kabullendik çok şükür sağlıklı yaaa :)

ben bebeklerim kaç kilo aldığına bir kere bile bakmadım ,inanın
hiç merak da etmedim
oğlum gündüz hiç süt içmiyor, ona tam uykuya dalmaz üzereyken 40-50 cc ancak içirebiliyorum
kızım ise gündüz en fazla 150 cc süt içiyor
bir haftadır dişten sebep pek bir iştahları yoktu
bu sabah yumurtalarına biraz tuz attım
daha iyi yediler
bir de benimkiler kendileri yemek istiyorlar
ne yedireceksem mama sandalyelerine koyuyorum parça parça
kendileri alıp yiyorlar ve iştahla yiyorlar
hiç bulamaç vermedim ben
belkide bunun faydasını görüyorum
kızımın eline ekmek parçası veriyorum,
önündeki tabağa bandırıyo
bilinçli olmadığını biliyorum,bizi taklit ediyor ama bu bile beni mutlu etmeye yetiyor
demem o ki ellerine verin bir şeyler
mesela benimkiler hiçbir şey yemek istemeseler bile ekmeğe hayır demiyorlar
ellerine büyük bir ekmek parçası veriyorum
ıslatıp ıslatıp yiyorlar

canım hiçbirfikrim yok çevremdede yok organik kanguru kullanan :26: ama olumsuz yorum olacağını bende sanmıyorum :44: cici kızın bu konuda cadılık yapmak istemiş valla kolay gelsin koluna kuvvet arkadaşımm keşke çabucak arabasını kabullense

ayy yok yaa sende kendine yeni bi sitres ne bulsam ne bulsam demiş gibisin kızımda emeklemeden önce (bazen ) yaylanıyor sonra emekliyor ee bende nişan alıyor kızım diyorummmm sağlıkla-keyifle ilerlesinler inşallah

Sagolun kizlar. Moral verdiniz. Ama yavrum bu ay 100 gr cik almis sadece. Ondan dolayi endiseleniyoruz.
Biz artik ne yiyorsak veriyoruz. Salcali tuzlu. Tek yesin diye. Ama yemiyor.sutum de yok. Mama veriyorum.
daha geçmiş mesajlarını görmedimm :26: zaten artık gram alacaklar diye biliyorum hatta 1 yaştan sonra sadece 1 yılda 1 kilo alırlarmış bebeişler komşumun bebeğine dr. öyle söylemiş gerçekten ne istiyorsa o kadar yesin napalım kararları var minik insanlarımızın

papatyacim maasallah kuzularina hayranlikla takip ediyorum maceralarini
yemek konusunda bizim kuzu da seninkiler gibi bizim emmek sikintili birazcik onuda takma maya calisiyorum buyudu artik oldugu kadar diyorum kilo konusuna gelince emin ol sen sikinti yapmassnda mahale bskisi yetip artiyor insana yok hic bajamamissin afrika cocugu gibi hiic 10 aylik cocuga benzemiyor vs.. gerci artik onuda takmiyorum normal araliklarda olmasi yeter. Ve saglikli olmasi tabiiki herseyden once.

O zaman daha besleyici şeyler yedirmeye çalışın.Genel olarak ne yediriyorsunuz?belki verdiğiniz şeyleri beğenmiyordur.ben biraz tuz koyuyorum hoşuna gidiyor öyle yiyor.

Onerileriniz icin tesekkur ederim arkadaslar surekli tekrarliyorum ama 40 gunluktu isik yemeyi birakti....o gun bu gundur hep sikinti....ek gidaya umut baglamistim yne olmadi...benim tezime gore isik karnimdayken beslenemedi kordon dolanmasindan zaten bu yuzden neredeyse premature bebek gibi dogdu beslenme aliskanligi olmadigi icin daha anne karninda simdide yok sanirim...ben isigin acliktan agladigni daha dymadim hep tok sevdigi severek yedgi hicbirsy yok....eline veiyorum onune koyuyorum tabakla veriyorum eline cesit cesit kasik veriyorum muzik reklam ne varsa dinletip izletiyorum yok yooookkkk.......yemekleri tek tek veriyorum olmuyor bulamac veriyorum olmuyor taneli pureli yok yemiyor....dun aksam yemek yemiyor cildirma noktasna geldim ki sevdigi sarki caliyor k.validem corabini giyiyordu ona bakarken agzini acti kendiliginden aaaaa anne giy cikar yemek bitene kadar dedim yazik kadin isigin maskarasi oldu giyip cikardi yemek sonuna kadar arka fonda gam gam k.validem corap giyip cikariyor bi kafamizda huni eksik ne icin isik kus aksam ymegi yesin diye

Ayyy anlattıkların canlandı gözümün önünde de gece gece hiç gülüceğim yoktu Kocam da noldu neye gülüyorsun bu kadar diyor.Delirdiğimi düşünücek adam da.Valla insanı maskara yapıyor bunlar ya

Bu aksamda yine yemiyor esime kalk gam gam dansi yap dedim iyi bari diyor ne olacak yapsan dun aksam annen usenmedi kadin corap giyip cikardi yemek sonuna kadar sende karsisinda zipla dedim sonuc 38 yasinda koca adam salonun ortasinda gam gam dansi yapti ve yemek bitti....her ogun gam gam aciyoruz ve ben isigin oglen yemegini yedirmeden disarida isim varsa cikamiyorum...annemle k.validem dun oglende guluyorlar gulmeyin ya interneti acip sarkiyi bulmayi ogrenin yada bu sarkiyi ezberleyin dedim...k.validem ben 3 ogun bu sarkiyi dinliyorum ezberlememe az kaldi ben soylerim annen dans eder diyor...tam timarhanelik halimiz 2 gr yemek yesin pamuk kiz diye
Çikolata ver bak nasıl yiyor.(benimkinden örnek.)

Ohhhh hemde nasil yiyor arada yalatiyorum donup dolasip onumden akamdan yalana yalana mam mam maaaaaaaammmm diye bagiriyor kucuk serseri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…