2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

aynen ben de güldüm okurken ebahçım ama Allah kolaylık versin ya eltimin kızı öyle kadını deli ediyor ondan biliyorum..

süpersiniz gerekeni fazlasıyla yapıp azcıkda olsa yedirmişsin canım yarasın , şifa olsun kızımında bu huyu var yemek yiyecekse mutlaka dikkatini çekecek bişiler olmalı bazen gündüzleri bu konuda çok zorlanıyorumm eli kolu ve gözü hep bişilerle uğraşacak

Kızlar sizin kuzular gece uykusuna kaçta geçerse geçsin sabah aynı saatte mi uyanıyorlar?
Bir de kuzusunun yüzünde egzama problemi (sadece kırmızılık görüntü olarak) olan var mı?

ben yaptırmayı düşünüyodum 9.ayda, en başından beri gittiğim doktor 9.ayda yapılmasını öneriyordu, 9.ayda başka bi doktora gittim o şimdi yaparsanm tekrar 2.doz yapılması gerekir 1 yaşından sonra yaparsam tek doz yetiyo 13.ayda tek doz yapalım dedi, ondan sonra başka bi doktora gitmiştim ona da sordum o da 2 yaşından önce yapıldığında 2 doz yapılması gerektiğini ve aşının 2 yaşından önceki bebeklerde ağır geçtiğini kendisinin önermediğini zaten olasılığı düşük bi hastalık olduğunu söyledi napıcam ben de şaşırdım... sizin doktorlarınız ne düşünüyo kızlar paylaşın ki belki netleşir kafamda 13.aya kadar...

canım çok miktarda yemiyo belli ki, o yüzden miktar ve hacim olarak az ama kalorisi besleyiciliği yüksek şeyler ver bence, benim kızım hastayken ve diş çıkarma dönemlerinde bi iştahtan kesiliyo onun haricinde belli bi düzeni var memnunum beslenmesinden, o yüzden seni anlayabiliyorum gerçekten çok zor, ben işthahsız dönemlerinde miktar hacim olarak az ama kalori ve faydası yüksek şeyler vermeye çalışıyodum,mesela kahvaltısı önemli yumurta sarısı labne zeytin ve 20-30 cc kadar devam sütü çok bi hacim kaplamıyo bikaç kaşıkta bağıra çağıra burnunu sıkıp çizgi film reklam falan izleyip bitiyo, pekmezi bi ara bi tatlı kaşığı kadar tek başına vermek yine kolay oluyo bi kerede vermek zor oluyo yarım yarım 2 kerede veriyorum bitiyo, çorbayı azıcık veriyodum çeyrek kase gibi ama içeriğinin kuvvetli olmasına dikkat ediyorum mesela bir kasede ne kadar kıyma kullanıyosam yine içinde o kadar var ve her seferinde sebze de var içinde tahıl-pirinç-irmik-bulgur dan biri de,ekmek hiç kullanmıyorum zaten tok tutmasın başka şeyler de yesin içsin diye,meyve yine az da olsa mutlaka veriyorum ne kadar yerse ve eğer devam sütü içremiyosam verebildiğim kadar kaşıkla veriyorum azıcık tahılla koyultup bazen, ya da devam sütüyle irmikli muhallebi yapıp veriyorum ne kadar yerse içine mutlaka portakal ya da mandalina suyu ekleyip... yani miktarları azaltıp ama herşeyden vermeye çalışıyorum o dönemlerde çünkü az miktarı bişekilde verebiliyorum... mesela kaymak kalorili faydalı birazcık kaymağı azıcık meyve püresine karıştırabilirsin canım,cevizi bi tatlı kaşığı bile olsa meyveye çorbaya ekleyebilirsin çok hacimli değil ama faydalı ve kalorili yani...

ayva tatlısı yapan bendim canım ,afiyet olsun size de bizde de sevilmişti, tavsiye ediyorum herkese,ceviz ve kaymak da eklenebilir...

240 ml yi bir kerede mi içiyo canım, ne bileyim 240 mlnin hacmini düşündüm de o kadar mideleri var mı ki, benim kızım günde toplam 500cc içiyo ama bi kerede o kadar içmesi mümkün değil, içse bile o kadar vermeye cesaret edemem heralde...

Çikolata ver bak nasıl yiyor.(benimkinden örnek.)

canım gerçekten veriyo musun çikolata, alıştırma verme fayda hiç yok zarar sadece, ben kendim çok severim çok çok da tüketirim kızım öylece bakıyo karşıma geçip, vermiyorum hiç bi de çok çirkin deyip kandırıyorum kızımı :) büyüdükçe napıcam mahrum mu kalıcam çikolatalardan

canım sen de mi, vermeyelim kızlar ya çikolata falan, tahmin bile edemezsiniz ne kadar tükettiğimi ne kadar düşkün olduğumu,ama kızımın benim gibi olmasını istemiyorum aklı erdikçe gerçekten ben de bırakmayı düşünüyorum, abartttım sanki biraz sanki sigara alkolden bahseder gibi oldu ama :)

şifacım benim kızım da öyle mama sandalyesini hiç sevmiyo çok sıkılıyo aç olsa bile yediği şeyi seviyo olsa bile ağzını açıyo kendiliğinden ama mızmızlanarak ağlayarak ve sandelyede gerine gerine kalkmak için... o yüzden ben de çoğu sefer laptopta canım kardeşimi açıyorum karşısında, tek sevdiği çizgi film o bu arada başka hiçbirini izlemiyo, oyalanırsa onunla duruyo işte hızlıca yediriyorum...

Kızlar sizin kuzular gece uykusuna kaçta geçerse geçsin sabah aynı saatte mi uyanıyorlar?
Bir de kuzusunun yüzünde egzama problemi (sadece kırmızılık görüntü olarak) olan var mı?

hayır canım erken yattıysa daha erken geciktiyse sabah daha geç kalkıyo...
benim kızımda bikaç aydır anaklarında kızarma var ve dokusu sert pütürlü oldu ama gören 3 doktor da besin alerjisi olduğunu söyledi hiç egzamadan bahseden olmadı...

Çikolata konusunda bende çok katıyım kızlar.kesinlikle vermiyorum.buyuk kizim da 18 aylıkdan sonra ara sira yer.şimdi bile her gün izin vermiyorum ki 3 yaşında.kv yemek yemezse ver çikolatayı vücudunda bir şey olsun der.tabii ki vermiyorum.çikolata olucağına aç kalsın daha iyi...küçük kızım tadını bile bilmiyor..belkide abartiyorum.

valla 3 günde bir falan veriyorum çikolata. ilginç bir şekilde iştah açıyor. paketinden tanıyor zaten.gördümü peşimden ağzını açarak dolaşıyor.

büyüyünce zaten sen izin vermesen de yiyecek.

240 ml. direk içmiyor.içse olay olur. iki kez uyuyor gündüz.120 birinde 120 birinde.gece uyurkende mama yapıyorum. bizimki mama olmadan uyumuyor

Kahvaltisi yumurta labne yada lor peyniri (kalsiyum yuksek diye) ceviz bir gun ihlamur bir gun kusburnu birgun devam sutu icinde 3 tane ya buskivi yada tahilli ekmek arkasindan devam sutu,oglen ya et suyuna ya tavuk suyuna sebzeli yada kiymali (hergun degisiyor tatli kabak,patates,kereviz,brokoli,karnibahar,sogan,yerelmasi) tahilli ( hergun degisiyor ama irmik sabit pirinc,bulgur,sehriye) corba yapiyorum....arada zorla yogurt yada pekmezli elma yada muzlu sut...aksamlari masada biz ne yersek onune koyuyorum sonrada milupa gece tahillari....ama bunlari yazdigima bakma ben yapiyorum hergun yemesede ama sonuc cop....cok az tuz koyuyorum lezzetlensin diye ama ne istiyor ilmiyorum

Yanlis anlasimasin cikolata yedimiyorum zate ahtim var sen smdi bisey yemiyosun benden cikolata cips sakin isteme vermem diye...parmagimin ucunu yalatiyorum ki ayda yilda bir....k.valideme ve anneme sakin vermeyin diye zaten kati kural koyuyorum..

meningokok menenjit değil mi? biz yaptırdık. doktor'a sordum yurtdışı seyahat ediyorsunuz özellikle seyahat edenlere tavsiye ediyorum dedi. bizde gezenti olduğumuz için yaptırdık iki hafta önce, kızım 10,5 aylık. yan etkisi olmadı

merhaba, bizde ergobaby var. duyduğum kadarıyla burada cok pahalı. eşim amerika'dan getirmişti o yüzden biz daha uyguna almış olduk. açıkçası bende hem ergobaby hem cybex var cybex'den daha memnunum. Ergobaby neredeyse hiç kullanılmadı. hiçbir özelliği yok ve çocuğu yüzü dışarı dönük taşıyamıyorsun çok sıkılıyor içinde dışarı bakamadığı için. bu nedenle hiç alma derim o kadar paraya bu saatten sonra. zaten ağırlar dediğin gibi kanguru zamanı biraz geçti.

yok canım o sallanma dans etmesidir. hiç getirme öyle aklına otizm filan... bir dikkat et bakalım etrafta müzik oluyor mu? benim kızım dansöz olacak herhalde. kapı gıcırtısı olsa dans ediyor çok şeker poposunu sallaya sallaya. özellikle Michael Jackson hastası. deliriyor onu duyunca:):) bazen ben kendim na na na na diye şarkı uyduruyorum ona bile sallanıyor. birde eşlik ediyor na na na diye evde orkestra kurduk!

ya canım benim güldürdün beni:) bizim de boyun egzersizlerini yaparkenki halimiz tam huni tak oyna:):):) hala gülüyorum sende hep gül inşallah:):)

ya canım benim güldürdün beni:) bizim de boyun egzersizlerini yaparkenki halimiz tam huni tak oyna:):):) hala gülüyorum sende hep gül inşallah:):)

bu arada youtube'da "baby dancing Psy gangnam style" birde power of gangnam style- baby benjamin diye ara çok güleceksin:)

ben kinder veriyorum.kayınvalidem vermiş ucundan ilk.haberim yoktu.şimdide gördümü durmuyor. sonra bu hale geliyor.
Eki Görüntüle 935072

ama bu haller çok tatlııı...

canım a o kadar özenip uğraşıysun yemeyince çok zor, Allah yardımcın olsun ne diyeyim biraz sabır isteyerek büyüycek senin nazlı güzel...

evet canım menenjit, iyi oldu söylediğin ben istiyorum çünkü yaptırmayı, peki 2.doz yapılıcak mı size, ne zaman yapılacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…