Bu arada benim kızımda öne arkaya sallanma var.mesela emeklerken bir anda duruyor öne arkaya sallanıyor.uzun sürmüyor ama.sıralarken mesela koltuğa tutunduğunda bir kaç kez öne arkaya sallıyor poposunu.oyun mu oynuyor anlamadım.hadi yeni emeklese neyse.2 aydır sıralıyoruz.araştırdım int.te ama birşey bulamadım.otizm yazıyor ama o kadar da şiddetli değil.
ama bu haller çok tatlııı...
canım a o kadar özenip uğraşıysun yemeyince çok zor, Allah yardımcın olsun ne diyeyim biraz sabır isteyerek büyüycek senin nazlı güzel...
evet canım menenjit, iyi oldu söylediğin ben istiyorum çünkü yaptırmayı, peki 2.doz yapılıcak mı size, ne zaman yapılacak...
merhaba, bizde ergobaby var. duyduğum kadarıyla burada cok pahalı. eşim amerika'dan getirmişti o yüzden biz daha uyguna almış olduk. açıkçası bende hem ergobaby hem cybex var cybex'den daha memnunum. Ergobaby neredeyse hiç kullanılmadı. hiçbir özelliği yok ve çocuğu yüzü dışarı dönük taşıyamıyorsun çok sıkılıyor içinde dışarı bakamadığı için. bu nedenle hiç alma derim o kadar paraya bu saatten sonra. zaten ağırlar dediğin gibi kanguru zamanı biraz geçti.
Canım benim kuzu sabah 7-8 gibi uyanır yatakta biraz oyunlar oynarız sonra sütünü içip tekrar uyur saat 10a kadar falan.Ama gece çok uyanıyor ya 5-6 kere uyanıyor normal mi acaba?Kızlar sizin kuzular gece uykusuna kaçta geçerse geçsin sabah aynı saatte mi uyanıyorlar?
Bir de kuzusunun yüzünde egzama problemi (sadece kırmızılık görüntü olarak) olan var mı?
yok canım o sallanma dans etmesidir. hiç getirme öyle aklına otizm filan... bir dikkat et bakalım etrafta müzik oluyor mu? benim kızım dansöz olacak herhalde. kapı gıcırtısı olsa dans ediyor çok şeker poposunu sallaya sallaya. özellikle Michael Jackson hastası. deliriyor onu duyunca:):) bazen ben kendim na na na na diye şarkı uyduruyorum ona bile sallanıyor. birde eşlik ediyor na na na diye evde orkestra kurduk!
Cnm Allah korusun bnde biseyler arastiriken o cikmisti karsima vesvese yapip durdum.hatta doktora bile goturdum doktor bi tane biseyle oyle bisey soylenmez ki cocucta ole bisey yok dedi. Sende vesvese yapma rabbim Ruhen bedenen saglikli eylesin ins hepsiniBu arada benim kızımda öne arkaya sallanma var.mesela emeklerken bir anda duruyor öne arkaya sallanıyor.uzun sürmüyor ama.sıralarken mesela koltuğa tutunduğunda bir kaç kez öne arkaya sallıyor poposunu.oyun mu oynuyor anlamadım.hadi yeni emeklese neyse.2 aydır sıralıyoruz.araştırdım int.te ama birşey bulamadım.otizm yazıyor ama o kadar da şiddetli değil.
Canım banada almanyadan kaynım gelecek ne istiyorsunuz diye sordu dusuneyim dedim aklımda ergobabay vardı simdi kararsiz kaldim(
Bize de siz de mintonsunuz bu bebek de oyle olacak dedi ama vitamini degistirdi kontrole cagirdi tekrar.canım bilge hanım bizede ısrarla antibiyotik vermedi hatta birgece öncesi gittiğimiz acilde şiddetli boğaz enfeksiyonu teşhisi konulmuştu ateşi 39.5 tan düşmüyordu fitille bile. ve antibiyotik vermişlerdi kesinlikle ihmal etmeyin diye diye..
ama bilge hanım vermemişti antibiyotiği. bu konuda gerçekten iyi ve isabetli kararlar verdiğini düşünüyorum ben.
evet bizimde aralığımız %20lerde doktorumuz çok sorun yapmıyor 56 kilo bir baba ve 57 kilo bir anneye bakarak genetik diyor :)
canım bizimkide 150 taş çatlasın 200 gram alıyor ayda.
yemesi de güzel maaşalah ben emziriyorum ama benim kız maalesef çok az emiyor
ek gıdaya geçince iyice azaldı. günde 2 3 sefer emer o da 2-3 dakika ancak.
geceleri 2-3 kere kalkıp emiyor ama. gece gündüzden daha çok emiyor diyebilirim
4işte her çocuk farklı bende başlarda üzülüyordum hatta ben bakamıyorum herhalde diyordum
çalıştığım için annem geldi kızıma o bakıyor ben bunu topaç gibi yaparım sen merak etme dedi
her fırsatta yemek yedirmeye emdirmeye çalıştık daha çok üstüne düştük ama sonuç aynı 3 ay geçti kızım 500 gram alabildi
bizde artık kabullendik çok şükür sağlıklı yaaa :)
Haklisin iste de cok az almis kilo cok uzuluyorum.daha geçmiş mesajlarını görmedimm :26: zaten artık gram alacaklar diye biliyorum hatta 1 yaştan sonra sadece 1 yılda 1 kilo alırlarmış bebeişler komşumun bebeğine dr. öyle söylemişgerçekten ne istiyorsa o kadar yesin napalım kararları var minik insanlarımızın
sen aklında baska bir ihtiyacın varsa onu iste hazır fırsat varken istersen:) bizimki evde toz topluyor. dediğim gibi en kötü özelliği cocuğun dışarı doğru bakamaması. benim boynumda rahatsızlık var benim kullandığım aylarca " mobywrap" diye bir sistem var cocuğu üzerine bağlıyorsun ve ağırlığı en eşit dağıtan da oydu. onlarda burada çok daha pahalı Almanya'dan isteyebilirsin. youtube'a girersen nasıl kullanıldığı anlatılıyor. ondan çok memnundum.
Canım benim kuzu sabah 7-8 gibi uyanır yatakta biraz oyunlar oynarız sonra sütünü içip tekrar uyur saat 10a kadar falan.Ama gece çok uyanıyor ya 5-6 kere uyanıyor normal mi acaba?
Bizimkinin de yanakları kırmızı oluyor.Kontrole gittiğimizde doktora sordum çocuğun yüzüne bakmadan egzama deyip ilaç yazdı ben de almadım.Şimdi bi cildiyeciye göstermek istiyorum bakalım.
Yenikullanıcı cnm mesajı alıntılayamadım teşekkürler cevabın için bizde besin alerjisi var mı yok mu anlayamadm bir türlü ara ara çıkıyor bu kırmızılıklar dr. egzama dedi kortizonlu krem veriyor kullanınca geçiyor ama şu 2 aydır filan kullanmıyorum bir de genelde hasta olunca çıkıyor bu kırmızılar...şampuan filan ne kullanıyorsunuz ?
benim oğlum uyandıktan en az 2 saat sonra tekrar uyur böylelikle günde 3 kere uyuyor..ama bugün İstanbul kapalıydı diye sanırım sabah 45 dk geç kalktı ve 2 kere uyudu 1,5 saat filan uyudu ikisinde de
maalesef gece biz de çok sık kalkıyoruz dişlerden diye umuyorum
ben yaptırmayı düşünüyodum 9.ayda, en başından beri gittiğim doktor 9.ayda yapılmasını öneriyordu, 9.ayda başka bi doktora gittim o şimdi yaparsanm tekrar 2.doz yapılması gerekir 1 yaşından sonra yaparsam tek doz yetiyo 13.ayda tek doz yapalım dedi, ondan sonra başka bi doktora gitmiştim ona da sordum o da 2 yaşından önce yapıldığında 2 doz yapılması gerektiğini ve aşının 2 yaşından önceki bebeklerde ağır geçtiğini kendisinin önermediğini zaten olasılığı düşük bi hastalık olduğunu söyledi napıcam ben de şaşırdım... sizin doktorlarınız ne düşünüyo kızlar paylaşın ki belki netleşir kafamda 13.aya kadar...
benim oğlumunda yanağında hep aynı yerde para büyüklüğünde kızarıklık kuruluk oluyordu.muz vermeyi kestim kızarıklık geçti bir daha olmadı.yarımdan fazla muz yiyordu sanırım ağır geliyordu.şimdi biz yerken canı çekmesin diye ufacık bir parça veriyorum.canım ben de analayamadım hala neye alerjisi var, bizde de ara ara çıkıyodu şimdi sabit hep var o kuruluk ve sertlik yanaklarda ggenelde akşamları da pembeleşiyo... şampuan da sabun da bebe yağı da en başından beri sebamed kullanıyoruz... ıslak mendil de uni baby yenidoğan... yani bizimki onda değildir diye düşünüyorum değiştirmdik hiç, bu kızarıklıklar da son aylarda oluştu ek gıda döneminde yani...
Bir de gece uyandığında çok ağlıyor sanki bişeyden korkmuş gibi. Kaç tane dişi çıktı canım?benim oğlum uyandıktan en az 2 saat sonra tekrar uyur böylelikle günde 3 kere uyuyor..ama bugün İstanbul kapalıydı diye sanırım sabah 45 dk geç kalktı ve 2 kere uyudu 1,5 saat filan uyudu ikisinde de
maalesef gece biz de çok sık kalkıyoruz dişlerden diye umuyorum
Kızlar sizin kuzular gece uykusuna kaçta geçerse geçsin sabah aynı saatte mi uyanıyorlar?
Bir de kuzusunun yüzünde egzama problemi (sadece kırmızılık görüntü olarak) olan var mı?
iyi geceler hanimlar,sizden fikir almak istiyorum.benim kizim cokkkkkkkk gec uyaniyor.aslinda iki kizimda oyle.mesela bugun saat 11.30 da uyandilarsaat 12 ye anca kahvalti yaptirdim.kacda uyurla uyusunlar bu boyle.ne yapiyim sizde uyandiriyimmi.cunki kucuk kizcem.kahvaltisini saat 12 de yapinca ogle yemegi ssat 4 de geliyor.o zaman da meyve istemiyor.saat 8 de aksam yemegi.gecede meme..... her ke sbana kizlarimin tembel oldugunu soyluyor ne yapiyim sizce.:26::26::26:
canım ben de analayamadım hala neye alerjisi var, bizde de ara ara çıkıyodu şimdi sabit hep var o kuruluk ve sertlik yanaklarda ggenelde akşamları da pembeleşiyo... şampuan da sabun da bebe yağı da en başından beri sebamed kullanıyoruz... ıslak mendil de uni baby yenidoğan... yani bizimki onda değildir diye düşünüyorum değiştirmdik hiç, bu kızarıklıklar da son aylarda oluştu ek gıda döneminde yani...
Vallahi ne yapacağımı şaşırdım bendebenim oğlumunda yanağında hep aynı yerde para büyüklüğünde kızarıklık kuruluk oluyordu.muz vermeyi kestim kızarıklık geçti bir daha olmadı.yarımdan fazla muz yiyordu sanırım ağır geliyordu.şimdi biz yerken canı çekmesin diye ufacık bir parça veriyorum.
aynen bizimki de öyle,6 tane var şimdilik..Sizin?Bir de gece uyandığında çok ağlıyor sanki bişeyden korkmuş gibi. Kaç tane dişi çıktı canım?
bize hipokort diye bir krem verdiler kortizonlu olduğundan her defasında artık sürmek istemiyorum..benim yanaklarımda pütürlüdür bazen sebepsiz kırmızıdır ama o kadar rahatsız etmez beni görüntü ama oğlumdaki çok canımı sıkıyor..
evet canım
kaçta yatarsak yatalım hep aynı saatte kalkıyorlar
benim ğlumda da var kızarıklık
doktorumuz bebek egzaması dedi
advantan die bir krem verdi
sürünce geçiyor, bir süre sonra tekrar çıkıyor
ben genetik olduğunu düşünüyorum çünkü
küçükken bede de vardı
canım bizde kaşıntı hiç olmadı bence sizinki kesin egzama..çocuk alerji Dr.una gitseniz daha iyi olur sanki...mustelayı ben de duydum ben de bi ona geçeyim bakayım ne olucak..arkadaşlar kızarıklıklardan konuşulmuş bizimde ilk dört ay yüzde gçmeyen kıarıklığımız kuruluğumuz vardı
hatta kızım bir gece kaşıntıdan tüm yüzünü yara yapmılştı sürekli nemlendirmemize rağmen.
sabah uyandığında yüzünde tırnak izlerini görmüştüm ve kaptığım gibi doktora gitmiştim
bizde kullandık advantan krem ama iki günden fazla kullandırmadı doktorumuz
kortizon çünkü. daha sonra doktorumuz sebamedi değiştirmemizi istedi belki ondan olabilir dedi çünkü cildimiz çok hassasmış
musteleyı denedik doktorumuzun tavsiyesiyle inanırmısınız o haftadan sonra bir dahada olmadı
belki tesadüf bilemeyecğim ama biz o günden beri musteladayız
ancaaak gelgelelim bacağımzıın ön kısmında nohut büyüklüğü kadar pütür pütür kuru bir kırmızılığımız vardı o büyüdü büyüdü..
demre yada temre diye düşünerek dedemize okuttuk yazdırdık çok şükür kayboldu derkeeennn
şimdi bacaklarının arka kısmında var yine ufacıktı büyüdüler iki bacağında da var. hatta göbeğinde ve tüm sırtında da yer yer olduğunu fark ettim bugün. yarın doktora götüreceğim böyle olan var mı aranızda
besin alerjisi olabilir mi acaba
ya da egzema mıdır acaba çünkü az az başlayıp artan bir şey
bir de kızlar kızımın dudakları kuruyor alt ve üst dudağının ortası yarılmış hatta kızarık duruyor,
kanamamış ama kanayacak hale gelmiş nerdeyse
ne yapabilirim sizce acıyordur yaaaa....
krem tarzı şeyler de süremedim ağız sonuçta ne olduuğnu bilmediğim bişi sürmek istemem
bir önerisi fikri olan ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?