2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bu basligi her gordugumde icim ciz ediyor..

kizlar sanirim hamileyim.. gecen ay dusuk yapmistim bu ay gebelik cikti fakat degerlerim katlarmi bilemiyorum.. dua edin bana.. bir musab yigitim daha olsun...
Allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla...
çok geçmiş olsun ben de bugün pek halsizdim akşamüstü oğlum yatınca ben de uyudum sağolsun 1,5 saate yakın uyudu ben de uyumuşum çok iyi geldi ama hala başağrım var ara ara..

Yarın alışverşe çıkayım mustela alayım ben de nelerini alayım peki ?

Bizim kız ilk yalanını söylüyor. Bi yeğenimiz var kızımdan 2 aylık büyük ismi kuzey Serra kuzey neyaptı diyoruz kafasına vuruyor güya kendisini dövmüş:) iftiracı ya:) artık söylediğimiz çoğu şeyi anlıyor

Canım çok geçmiş olsun allah kolaylık versin kızın iyi oldu mu bari?

kızım bu hafta çok iyi canım öksürüğümüz de geçti...
ben de biraz biraz düzeldim daha iyiyim şimdi, öyle çok uzun süren bişey değil ama dün akşam ve bugün baya zorladı beni...

geçti canım bu hafta gayet iyi, ben de iyileştim gibi, annemler de kayınvalidemler de yakın ama ben istemedim gerek yok dedim, sağolsunlar akşam yemeği falan yapıp gönderdiler ama ... yarına pek bişeyim kalmaz gibi zaten...

geçmiş olsun canım sana da, bizde sadece iki yanağında olduğu için sadece şampuan almak yeter heralde, yüzüne bişey sürmüyorum ben çünkü hiç...

Yenikullanıcı Cnm çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Bebeğin iyileşmiştir inşallah. Hastayken bebeğin bakımı da zor oluyor.
Bende de sinizüt var. Beynimde davullar çalınıyor sanki. Oğlumun sesi bile
Zor dayanılır oluyor..

Sürmeli Cnm.. Allah kucağına da almayı nasip etsin..
Sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü olsun inşallah..

bugün ikimiz de gayet iyiyiz, teşekkür ederim canım, sana da geçmiş olsun da sinüzit zor...

kizlar sanirim hamileyim.. gecen ay dusuk yapmistim bu ay gebelik cikti fakat degerlerim katlarmi bilemiyorum.. dua edin bana.. bir musab yigitim daha olsun...

Canım önce allah acına sabır versin. Sonrada hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Sağ elini karnına koyup 99 kere Ya Mübdiü diye tekrarla ve bebeğini allaha emanet et. Korkma inşallah rabbim onu korur.

QUOTE=ceylin1907;33566518]Dr.a gidersen paylaş bizimle...

aynen biz de öyleyiz babbab dadda baa :)[/QUOTE]

canım maalesef gidemedim randevuyu bir buçuğa almıştım okuldan gelir gelmez gidecektim ama
bizim kız durmamış uyku vurmuş başına annem uyutmak zorunda kalmış o da maaşalalh uykuyu abartınca üçü geçmişti saat
gidemedik. inşallah pazartesi gideceğim.

canım önerin için teşekkür ederim bunu da değerlendireceğim
haklısın kuru bir ortam var ama türkiyedeki kuraklık biim kızı vurdu sanırım :)
kızımın dudakları bugün kanadı kuruluktan sırtı bacakları desen kuru kuru pütürlüklerle dolu.
yalnız dikkatimi çeken şu oldu bu kuruluklar gündüz hafif pembe ama elleyince kuruluğu belli oluyor
ancak akşamdan sonra kıpkırmızı ve korkunç bir görüntü alıyor
bende gündüzleri muz veriyorum
siz muzdan şüphelenince bende şüphelendim şimdi
biraz vermeyeceğim bende..

rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah canım bir daha evlat acısı göstermesin..

canım ben geçmiş olsun yazamadan sanırım iyileşemeye başlamışsın bile
çok sevindim rabbim şifa versin ne bebişler ne annişler hiçkimse hasta olmasın inşallah..

canım biz taki şimdiye kadar mustela sayesinde hiç kuruluk yaşamadık
sebamedi keser kesmez bıçak gibi kesildi yüünün kıarıklıığ da pütürlüğü de
ama şimdi maalesef vucuttaki kuruluklar baş gösterdi inşalalh buna da bir çözüm buluruz
inşallah size de fayda sağlar mustela

teşekkür edrim canım
biz bu konuda bilge hanıma gitmedik henüz.
dört aylıkken bu kuruluk mevzusunu açmıştık o zaman
bacakları kolları falan kupkuruydu yavrumun bilge hanım sık sık zzeytinyağı sürmemei tavsiye etmişti
ve şampuannı değiştirtmişti
yumuşatıcı kullanıp kullanmadığımı ve çamaşırlarını
neyle yıkadığımı somuştu hepsine de onay vermişti
hatta şampuan olarak sebamede de iyi demişti ancak demek ki
sizin cildiniz çok hassas çok dikkat istiyor herşeyi kullanamazsın diyerek musteleyı deneyelim bir demişti
çok şükür isabetli bir karar olmuş ki faydasını görmüştük
paartesi de bilge hanıma değil de bir cilt uzmanına götürmeyi düşünüyorum
ilgi alanları olduğu için hemen bilecektir diye ümit ediyorum
tatmin olmazsam bi de bilge hanıma gideceğim bizim için hep isabetli kararlar verdi çünkü..

canım bizim kuruluğumuz kafamıza kadar çıkmıştı o yüzden acayip konağımız oldu ilk 4-5 ay
kaşlarda alında bile. o yüzden bizim şampuanımız mustelanın konak önleyici şampuanıydı çok şükür konağımız da
kalmadı sonra. hala da bitmedi 5 aydır kullanıyoruz küçücük halbuki
bir ay bile gitmez bu demiştim eşim getirdiğinde :) köpük şeklindeydi.
bi de vucudu için vucut şampuanını da kullanıyoruz ikiside bira tuzlu ama
dediğim gibi hemen bitmiyor.

çok güldüm ya :)
gözümün önünde canalandırdım bir de :)
biim kızda öyle bizi dövüyor ah ah diyerek..

Kizlar bizde de egzama var ama ara ara çıkıyor yüzünde. Bize cildiyeci dr bioderma ABC isimli yüz yikama k
remi ve nemlendirici kremi tavsiye etti kullaniyoruz 3 ayliktan bu yana. Ama geçici bir çözüm tamamen gecmiyo ara ara kayboluyor sonra tekrar çıkıyor
bu arada artik geceleri mama icmeye kalkmiyoruz kalkmamak icin cabaliyorduk basardik sanirim 10 gündür kalkmiyor.

Kızım 10 aylık oldu hala daha gece en az 4 kez kalkıyor.Mama istediğinden de değil.Kalkıyor ağlıyor.Gözleri kapalı ama.Bir türlü çaresini bulamadım.Tecrübeli annişler varsa YARDIM !!

Cnm benim oglum emmiyo süt 7 aylikken bitti. Emzik emmeyen cocugu uyurken emzik emmeye alistirdim evet yanlış yapiyorum ama parmagini emmeye başlamıştı doktorumuz 9 ay-12 ay arasi bebeklerin bu donemde gece beslenmesinin kesilmesi ve deliksiz uyması gerektiğini soyledi hatta kizdi bana katilmadigimi ifade edince :) sonra geceleri uyutmadan 1 saat once tahilli gece kasik mamsi uyurken 60 lik devam sütü iciyo onceleri cok ağladı zor sabrettim uzuldum ama 5gunde kalkmalar azaldi uyanacagini sezdigim an emzik verdim sakinlesti uyandiginda ictigi mamayi da azalttim 30cc lik icmeye başladığında artik onuda kendisi icmek istemedi her uyanista emzikle devam ettirdim uykusunu simdilerde de nadiren 1 kez mizmizliyor ve emzik emiyor kararli olmak cok onemli sakin 1 gun verip diger gun vermemezlik etme yani sabret ve bebeğini sadece sakinlestir

benim kızım kendi kendine bıraktı canım, gece 3 gibi ve sabaha karşı 5-6 gibi uyanıyodu hala o saatlerde uyanıyo genelde ama azıcık sallayıp uyuyo tekrar, uyumak istiyo yani, sabah karşı 5-6 gibi süt yapıyorum bayadır aç diye, kesinlikle içmiyo reddediyo ağzını sıkıyo akıtıyo sütü ayılıyo uyanıyo...
uyanıkken de süt içmediği için sabah azıcık tahılla karıştırıp kaşıkla süt içiriyorum kızıma, bir-iki saat sonra da kahvaltı...
gece yatarken muhallebi vermiyorum ben genelde ve uyurken içtiği sütü de azalttı 90-100 cc içiyo en fazla ve onunla 8 saat falan duruyo kendisi bişey içmek istemiyo...

mama yerine meyve suyu vermeye başladım. ama çok zor illa istiyor alışmış. iki kez emiyor uyuyor sonra.emziği olduğu halde yapıyor bunları.Bu arada emzik iki yaşına kadar kötü değilmiş.Sadece uyurken kullandığın sürece sorun yok.Aksine faydaları varmış iki yaşına kadar.Tabi damaklı emzik olmak şartıyla.Diğerleri damakta problem yaratıyormuş sanırım.

emzik alırken ben o damaklı olanlardan alıyodum daha pahalı diye daha iyidir diye düşünerek, oradaki görevli kız damak problemi yoksa doktor tavsiyesi yoksa bundan almayın dedi, normal emziğini almıştım aventin, bi de bizde hem 6 ay sonrası için hem de 0-6 emzikler var, kızım sadece 0-6 ay arası olanları emmek istiyo, diğerini alıyo ağzına ama büyük olduğu için sık sık düşürüyo ağzından, uyuyoken uyanmasına sebep oluyo, hep de aklımda aslında damak gelişimİ açısından hala 0-6 ay emziği kullanması zararlı mıdır diye, bi de damaklı olanlar daha mı iyi şimdi aklıma takıldı, evdekiler 3 ayı geçti kullanıyoruz yeni emzik alıcam zaten bu aralar, damaklı mı alsam, ve 6 ay sonrası için mi almalıyım... bizim gibi 0-6 ay emzik kullanan var mı...

dişleri çıkmaya başladıktan sonra mutlaka damaklı emzik kullanmak gerek diye biliyorum.ama ben ezeli evveli damaklı kullandım.daha rahat ediyor kızım.bizde malesef 0-6 ay arası kullandık.geçen gün emziği kaybolmasa devam edicektik.babasını gece gece postaladık emzik bul diye.nöb. eczane arayıp durmuş.sonunda geldi. +18 ay almış emziğide kocama. "kociş bu ne yav" dedim. mecburen alıştı bir daha gitmem dedi çünkü baba. hala daha onu kullanıyoruz. diğer emziği gibi bağımlı değil ama buna iyi oldu bir yandan belki bu vesile ile emzik alışkanlığı kaybolur.

dun gun icinde toplamda 5 saat uyuyunca gece surekli kaltti oglum ya

kızlar alerjimiz muzaymış galiba 2 gündür vermiyorum kızarıklık hiç yok pütürlü sert doku nerdeyse yok gibi bugün artık, bu arada cevize 2 gündür başladım, inşallah bulmuşumdur neye alerjisi olduğunu...

muhallebi yaparken mama sandalyesinde bekleyen kızım ağzındaki emzikle yetinmeyip tezgahtaki 2.emziğini istedi, sonra bi onu bi öbürünü takıp çıkartırken uyuklamaya başladı uyuttu kendini, hemen muhallebiyi yarım bırakıp ocakta devam sütü çalkalayıp aldım ayağıma sallayarak içirdim uyudu, yatırdım yerine uyandı 2.emziği arıyo ağlıyo verdim eline yine 2.emziği yine tak çıkar uyudu, demin de 2.emziği kaybetmiş ağlııyo gittim yanına buldum yatakta verdim yine eline emziği yine uyudu, çok komik ya....

QUOTE=ceylin1907;33566518]Dr.a gidersen paylaş bizimle...

aynen biz de öyleyiz babbab dadda baa :)

canım maalesef gidemedim randevuyu bir buçuğa almıştım okuldan gelir gelmez gidecektim ama
bizim kız durmamış uyku vurmuş başına annem uyutmak zorunda kalmış o da maaşalalh uykuyu abartınca üçü geçmişti saat
gidemedik. inşallah pazartesi gideceğim.

canım önerin için teşekkür ederim bunu da değerlendireceğim
haklısın kuru bir ortam var ama türkiyedeki kuraklık biim kızı vurdu sanırım :)
kızımın dudakları bugün kanadı kuruluktan sırtı bacakları desen kuru kuru pütürlüklerle dolu.
yalnız dikkatimi çeken şu oldu bu kuruluklar gündüz hafif pembe ama elleyince kuruluğu belli oluyor
ancak akşamdan sonra kıpkırmızı ve korkunç bir görüntü alıyor
bende gündüzleri muz veriyorum
siz muzdan şüphelenince bende şüphelendim şimdi
biraz vermeyeceğim bende..

rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah canım bir daha evlat acısı göstermesin..

canım ben geçmiş olsun yazamadan sanırım iyileşemeye başlamışsın bile
çok sevindim rabbim şifa versin ne bebişler ne annişler hiçkimse hasta olmasın inşallah..

canım biz taki şimdiye kadar mustela sayesinde hiç kuruluk yaşamadık
sebamedi keser kesmez bıçak gibi kesildi yüünün kıarıklıığ da pütürlüğü de
ama şimdi maalesef vucuttaki kuruluklar baş gösterdi inşalalh buna da bir çözüm buluruz
inşallah size de fayda sağlar mustela

teşekkür edrim canım
biz bu konuda bilge hanıma gitmedik henüz.
dört aylıkken bu kuruluk mevzusunu açmıştık o zaman
bacakları kolları falan kupkuruydu yavrumun bilge hanım sık sık zzeytinyağı sürmemei tavsiye etmişti
ve şampuannı değiştirtmişti
yumuşatıcı kullanıp kullanmadığımı ve çamaşırlarını
neyle yıkadığımı somuştu hepsine de onay vermişti
hatta şampuan olarak sebamede de iyi demişti ancak demek ki
sizin cildiniz çok hassas çok dikkat istiyor herşeyi kullanamazsın diyerek musteleyı deneyelim bir demişti
çok şükür isabetli bir karar olmuş ki faydasını görmüştük
paartesi de bilge hanıma değil de bir cilt uzmanına götürmeyi düşünüyorum
ilgi alanları olduğu için hemen bilecektir diye ümit ediyorum
tatmin olmazsam bi de bilge hanıma gideceğim bizim için hep isabetli kararlar verdi çünkü..

canım bizim kuruluğumuz kafamıza kadar çıkmıştı o yüzden acayip konağımız oldu ilk 4-5 ay
kaşlarda alında bile. o yüzden bizim şampuanımız mustelanın konak önleyici şampuanıydı çok şükür konağımız da
kalmadı sonra. hala da bitmedi 5 aydır kullanıyoruz küçücük halbuki
bir ay bile gitmez bu demiştim eşim getirdiğinde :) köpük şeklindeydi.
bi de vucudu için vucut şampuanını da kullanıyoruz ikiside bira tuzlu ama
dediğim gibi hemen bitmiyor.

çok güldüm ya :)
gözümün önünde canalandırdım bir de :)
biim kızda öyle bizi dövüyor ah ah diyerek..[/QUOTE]

En tatlı ve en zor zamanları benim KPSS hayal oldu bir dakika durmuyor bütün odaları dolaşıyor çekmeceler dolaplar hep peşindeyim.

Ben emzik emen çocukları çok seviyorum ama kızımı neyaptıysam alıştıramadım almadığım emzik kalmadı ama alışmadı emziğin deliklerinden lastik bağladım kafasından geçirdim aynı gaz maskesi takmış gibi oldu:) yine diliyle itti hala ara ara teklif ediyorum yinede kabul etmiyor.annem diyoki yaşıtları emziği bırakmaya çalışıyor bizimkiler daha alışacak inşallah:) emziğe verdiğim paralara acıyorum.

hiç gülüceğim yoktu allah iyiliğini versin. bizimki de gece uyanıyor emzik ağzında yok diye. uyurken muhakkak istiyor sıpalar.

Ayy eltimin kızı geldi bugün 2 aylık henüz.bir tatlı bir tatlı maymuş.kucağımdan inmedi.eşimin kuzeni aldı eline gitarı çaldı nasıl dinliyor.Bir tane daha yapasım geldi inanın.Bu arada bizim kız gitarist olacak herhalde.bütün gün gitarın tepesinden inmiyor.

canım ben aslında bıraktırmak istiyorum,tam da geçen ay niyetlenmiştim bütün ayı hastalıkla geçirince bi de dişleri 4leyince mümkün olmadı iyice de bağlandı, aklı da eriyo artık iyice gün içinde de istiyo, çok fazla kullanmak istemiyorum dışarı çıktıkça yerlere düşürdükçe mikrop yuvası emzikler ben bi yaşına kadar bıraktırmayı istiyorum,önce bi eskisi gibi sadece uyku için kullanmayı başaralım dişler de toparlanınca bikaç gece uykusuzluğu göze alıp bırakabiliriz inşallah... ama bu akşam çok komikti hali gerçekten, gözler bayılıyo bi birini çıkarıyo bi birini takıyo defalarca yapıp uyuttu kendini ya...
siz de bi o kadar komikmişsiniz ama lastik bağlamak hiç aklıma gelmezdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…