2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bualcacım,
Dünkü tavsiyeni uyguladım. Polar battaniye örttüm oğluma.
Yine burda okumuştum, tok karnına yatırmanın bebeğin uykusuna sekte vurduğunu.
Yatmadan 1 saat önce yoğurt ile meyvesini yedirdim.
Saat 10 gibi uyudu.
Her seferinde -istisnasız- yattıktan yarım saat sonra ağlardı. Bu sefer ağlamadı.
İnanamıyorum ama gece 2'ye kadar hiç uyanmadı. Biri iki kez mızırdandı, daha yanına gitmeden geri uykuya devam etti.
Eşime "Bir kontrol edelim yahu, hasta filan olmasın" dedim

Artık polardan mıdır, tok karnına yatmadı ondan mıdır, keramet neydedir bilemiyorum ama "Allah'ım bitmesin bitmesin bu rüya"

kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
Dogum gunumuze bugun itibariyle 1 ay 4 gun kaldi....subat ayini arastirma ve hazirlikla geciririm banada mesgale olur....gelenlere hatira olsun diye hediye yaptiricam kizima elbise yaptiricam dogum gunu konsepti belirlemem gerek ona gore susleme pasta bulmam gerek...birde minik isigima slayt hazirlicam sarki belli resimleri toparlamaliyim....isim cok guzel bir gun olsun hem isima hem bize hem gelenlere...sizler neler yapacaksiniz...birbirimize fikir olur....

Tokluk uyutmuyormus...gecenlerde bir blokta eleme uyutma yontemi diye okumustum....oda sicakligi,ustundeki kiyafetlet,aclik-tokluk,uyuku saati,odanin nemi,odanin karanligi,odanin icindeki ses yada sessizlik bunlari tek tek deneyin eleyin uykusuzlugunu bulun diyordu....ben isiga 8 de sutunu veriyorum 9 a kadar sindirsin diye yere birakiyorum 8.30 da kitaplara bakmaya basliyoruz emzigini veriyorum....9 da hazirlanmaya basliyoruz 9.15 yatak....tam bir rutin olustu bu bile uyku saatini anlamasini sagliyormus....

bizim 28 şubat:) davetli listesi oluşturdum 75 kişi + 16 çocuk etti 91 kişi. Ne yapacağım ben:):)

Cok kalabalikmis....ben bu ilk sene diye en yakinlarimizi cagiricam....isik huysulanmasin diye....ablam cok kisi cagirmisti yegeni cok huzursu ve huysuz oldu d.gunu ablam icin stres yegenim ici aglamayla gecti...bana ders oldu...o yuzden en yakinlarimiz olacak en fazla 20 kisi olucaz....

bizim 28 şubat:) davetli listesi oluşturdum 75 kişi + 16 çocuk etti 91 kişi. Ne yapacağım ben:):)

gerçekten baya kalabalıkmış, bu kadar kişi evde mi olucak, ben 35-40 kişi gibi bi liste oluşturdum kafamda ama bizim evimiz çok küçük bu kadarı bile sığmaz, dışarda yapmamız gerekicek fiyat falan alıcaz da inşallah çok pahalıya gelmez, bazen diyorum eşimin ve beni ailem evde sade bi şekilde bi kutlasak sonra da özeniyorum ilk doğumgünü diye, kararsızım... daha ebahın da dediği gibi konsept belirlenecek, süslemeler pasta kızımın cicileri annesinin cicileri derken :)

ben de misafirlere hediye bişey yaptırmak istiyorum ama daha karar vermedim, slayt nasıl aklıma gelmedi benim ya ben de yapayım kızıma...
benim kızım da hep uyku saatini anlardı da dün akşam anlamayacağı tuttu yat kalk sersem olduk sabaha kadar, hala da düzene girmiş değil bi buçuk saat falan uyurdu gündüz ilk uykusunu yarım saat uyudu kalktı şimdi...

Yilin nasilsa daha 2.ayi olacak magnetli isigin resmi olan takvim yaptirmayi dusunuyorum herkes dolabina assin hem minik isigimi gorsun hem gunleri takip etsin....

ben de arada eti cicibebe veriyorum canım.
kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
bizim 27 şubat az kaldı...
Babaannemizi memleketine yolladık. 2 gün oğlumla babası başbaşa kalacaklar bakalım. Pazar günü de biz İzmir yılcusuyuz. Ailemi okadar özledim ki... Ve de dinlenmeye o kadar ihtiyacım var ki...
Senin adına çok sevindim canım şimdiden iyi tatiller
vee bize sabah oldu, babayı yatırdık sabah işe gidicek o bize kızımla oyun vakti...
kalktı demek ):
of of offf..ben benim ve eşimin kardeşlerini ve ailelerini çağıracam sadece bir de anneler babalar..böylelikle 30 kişiye yakınız..fazlası bizi fena bozar
Yilin nasilsa daha 2.ayi olacak magnetli isigin resmi olan takvim yaptirmayi dusunuyorum herkes dolabina assin hem minik isigimi gorsun hem gunleri takip etsin....

hımm güzel bir fikirmiş..ben de dolaba asılsın herkes de kuzumu görsün diye içinde resmi olan bir çerçeve magnet yaptırmayı planlıyorum.

benim kızımda gece en az 10-15 defa uyanıyor. Bende senin gibi her şeyi yaptım açmı , sıcakmı, soğukmu.Yok değişmedi bir şey. Ek gıdaya geçtiğim zamanlarda kızıma yoğurt yedirdiğimde ağzının çevresi kızarırdı. Mama ve devam sütünü reddederdi. Sonra birden 8.ayda devam sütü almaya başlamıştı. Kızarıklıklarda kayboldu. Öyle olunca doktorda alerji testi istemedi. Acaba devam sütümü rahatsız ediyor diye sütü kestim. su ve armutla tahıllı muhallebi verdim.üç gündür hiç süt içmiyor. Gece uyanmaları 3-4'e düştü. Hala gözlem aşamasındayım. Senin de öyle bir şey olabilir belki.1 hafta böyle deneyip tekrar süt vermeye başlayacağım. Gözlemlerimi paylaşırım.

28 şubat doğumluyuz biz

Babaannemizi memleketine yolladık. 2 gün oğlumla babası başbaşa kalacaklar bakalım. Pazar günü de biz İzmir yılcusuyuz. Ailemi okadar özledim ki... Ve de dinlenmeye o kadar ihtiyacım var ki...

benim deeeeee

bitmesin bitmesinnn
nolur bitmesin

91 kişi mi

bizim anneanne, dede, teyze, dayı
babaanne, dede, amca ve biz olacağız inşallah doğum günümüzde
sadece bize özel bir gün istiyoruz

Bugün kızımla alıştırma yapalım dedim mumu yaktım üflemeyi öğretelim diye ama bizim korkak kedi çok korktu ateşten ağladı doğum gününde de korkacak muhtelemen

Biz de kutlamıycaz...bizim ailede doğum günü kutlama yasağı var.

Önce duana amin. İşe yaramasına sevendim canım. Erkek bebekler sıcağı sevmez derler. Benim oğlanlar bebekken öyleydi.Ama kızımda sevmiyor. Bende bu ara iyice farkettim. Ağlamaya başladımı külotlu çorabı falan çıkarıyorum bir müddet alt taraf açık evin içinde dolanıyor. Anasına çekmiş kızımda bende sevmem sıcağı. Bu arada benim kız iki gündür ayağa kalkmayı öğrendi iki üç adım atıp oturuveriyor. 10-15 güne yürür inşallah.

bizim anneanne, dede, teyze, dayı
babaanne, dede, amca ve biz olacağız inşallah doğum günümüzde
sadece bize özel bir gün istiyoruz

bizim de öyle olucak ama o kadarı bile eşler çocuklarla birlikte baya tutuyo canım...

Biz de kutlamıycaz...bizim ailede doğum günü kutlama yasağı var.

niye ki canım..

bizim de öyle olucak ama o kadarı bile eşler çocuklarla birlikte baya tutuyo canım...

niye ki canım..

Canım eşim babam ailem bizbiraz katıyız bu konuda..sonradan ilave olunduğu için dinen yasak buluyoruz..sadece Kurban ve Ramazan kutlanır.başka hiç bir şey kutlamayız tatlım..:2:

Benimki uyumadan devam sütü içmeye alışık maalesef içmeden hiç uyuyamıyor. Ama dediğini bir denemeye çalışacağım teşekkür ederim.

Sevgili 2013 Mart ayının şanslı anneleri:) 1 yaş doğumgünü partileri için özel tasarımlar ve hediyelikler (aklınıza gelebilecek bir çok şey)yapıyorum. gayet de makul fiyatlara. ilgilenirseniz özelden mail adresimi ve diğer ayrıntıları paylaşabilirim. Hepiniz için sağlıklı ve huzurlu bir gün olsun!

bizde dışarıda yapmaya karar verdik şimdilik. 91 kişi çağırıyoruz ama bence 40-45 anca gelir diye düşünüyorum, yani umuyorum diyeyim:):) çok arkadaşımız var hepsi birbirini tanıyor hepsi de evli cocuklarda var tabi. birini çağırmasan küser , eşli çağırınca da olay çığrından çıktı. son dakikada evde aile arasına dönebilirim vallahi:)

canım ben de dışarıda yapmayı düşünüyorum nasıl bi yerde yapıyosunuz, pastane, kafe, parti evi ???
ben bu haftasonu bir-iki yerden fiyat almayı düşünüyorum ama nasıl bi menü veriilmeli nasıl olucak bilmiyorum, pastane fikrine daha yakınım şimdilik... dediğin gibi bi de davetlilerin gelmeme ihtimali var o zaman kötü olur yapılan masrafa...
biyerle anlaştıysan menü ve fiyat bilgilerini özelden paylaşırsan sevinirim...

Biz birer ay arayla 2 kere kutlayacağız :) bir izmirde bir de evimizde.. Anneannemizin gelme imkanı yok çünkü. Burda da evde kutlarız herhalde.çünkü çok kalabalık bir çevremîz yok. Arkadaşlar çocukları falan 30 kişi anca oluruz.misafirlere oğlumun resmi olan bir magnet hazırlayacağım bakalım.Yenikullanıcı Cnm izmirde doğdum büyüdüm. Üniversiteyi izmirde okudum.Ama çanakkaleliyim :) seninde mi var izmirle bağlantın yoksa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…