- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
Dogum gunumuze bugun itibariyle 1 ay 4 gun kaldi....subat ayini arastirma ve hazirlikla geciririm banada mesgale olur....gelenlere hatira olsun diye hediye yaptiricam kizima elbise yaptiricam dogum gunu konsepti belirlemem gerek ona gore susleme pasta bulmam gerek...birde minik isigima slayt hazirlicam sarki belli resimleri toparlamaliyim....isim cok guzel bir gun olsun hem isima hem bize hem gelenlere...sizler neler yapacaksiniz...birbirimize fikir olur....kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
Bualcacım,
Dünkü tavsiyeni uyguladım. Polar battaniye örttüm oğluma.
Yine burda okumuştum, tok karnına yatırmanın bebeğin uykusuna sekte vurduğunu.
Yatmadan 1 saat önce yoğurt ile meyvesini yedirdim.
Saat 10 gibi uyudu.
Her seferinde -istisnasız- yattıktan yarım saat sonra ağlardı. Bu sefer ağlamadı.
İnanamıyorum ama gece 2'ye kadar hiç uyanmadı. Biri iki kez mızırdandı, daha yanına gitmeden geri uykuya devam etti.
Eşime "Bir kontrol edelim yahu, hasta filan olmasın" dedim
Artık polardan mıdır, tok karnına yatmadı ondan mıdır, keramet neydedir bilemiyorum ama "Allah'ım bitmesin bitmesin bu rüya"
bizim 28 şubat:) davetli listesi oluşturdum 75 kişi + 16 çocuk etti 91 kişi. Ne yapacağım ben:):)
bizim 28 şubat:) davetli listesi oluşturdum 75 kişi + 16 çocuk etti 91 kişi. Ne yapacağım ben:):)
Dogum gunumuze bugun itibariyle 1 ay 4 gun kaldi....subat ayini arastirma ve hazirlikla geciririm banada mesgale olur....gelenlere hatira olsun diye hediye yaptiricam kizima elbise yaptiricam dogum gunu konsepti belirlemem gerek ona gore susleme pasta bulmam gerek...birde minik isigima slayt hazirlicam sarki belli resimleri toparlamaliyim....isim cok guzel bir gun olsun hem isima hem bize hem gelenlere...sizler neler yapacaksiniz...birbirimize fikir olur....
Tokluk uyutmuyormus...gecenlerde bir blokta eleme uyutma yontemi diye okumustum....oda sicakligi,ustundeki kiyafetlet,aclik-tokluk,uyuku saati,odanin nemi,odanin karanligi,odanin icindeki ses yada sessizlik bunlari tek tek deneyin eleyin uykusuzlugunu bulun diyordu....ben isiga 8 de sutunu veriyorum 9 a kadar sindirsin diye yere birakiyorum 8.30 da kitaplara bakmaya basliyoruz emzigini veriyorum....9 da hazirlanmaya basliyoruz 9.15 yatak....tam bir rutin olustu bu bile uyku saatini anlamasini sagliyormus....
gerçekten baya kalabalıkmış, bu kadar kişi evde mi olucak, ben 35-40 kişi gibi bi liste oluşturdum kafamda ama bizim evimiz çok küçük bu kadarı bile sığmaz, dışarda yapmamız gerekicek fiyat falan alıcaz da inşallah çok pahalıya gelmez, bazen diyorum eşimin ve beni ailem evde sade bi şekilde bi kutlasak sonra da özeniyorum ilk doğumgünü diye, kararsızım... daha ebahın da dediği gibi konsept belirlenecek, süslemeler pasta kızımın cicileri annesinin cicileri derken :)
ben de misafirlere hediye bişey yaptırmak istiyorum ama daha karar vermedim, slayt nasıl aklıma gelmedi benim ya ben de yapayım kızıma...
benim kızım da hep uyku saatini anlardı da dün akşam anlamayacağı tuttu yat kalk sersem olduk sabaha kadar, hala da düzene girmiş değil bi buçuk saat falan uyurdu gündüz ilk uykusunu yarım saat uyudu kalktı şimdi...
ben de arada eti cicibebe veriyorum canım.ben hiç bebe bisküvisi vermiyodum ama kahvaltısına katıyorum 2 gündür artık bikaç tane, hipp in bebe bisküvisini bulamıyorum bi türlü, eti cici bebe veriyorum, kızım çok sevdi ama çok içime sinmiyo, hipp kullanan var mı siz nerden alıyosunuz, civardaki tüm marketlere ve avmlerdeki marketlere bakıyorum hep yok yok, e-bebekte bile yok, 6 ay sonrası için olanı merkezden istiyolarmış ordan gelmiyomuş...
bizim 27 şubat az kaldı...kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
Senin adına çok sevindim canım şimdiden iyi tatillerBabaannemizi memleketine yolladık. 2 gün oğlumla babası başbaşa kalacaklar bakalım. Pazar günü de biz İzmir yılcusuyuz. Ailemi okadar özledim ki... Ve de dinlenmeye o kadar ihtiyacım var ki...
kalktı demek ):vee bize sabah oldu, babayı yatırdık sabah işe gidicek o bize kızımla oyun vakti...
of of offf..ben benim ve eşimin kardeşlerini ve ailelerini çağıracam sadece bir de anneler babalar..böylelikle 30 kişiye yakınız..fazlası bizi fena bozarbizim 28 şubat:) davetli listesi oluşturdum 75 kişi + 16 çocuk etti 91 kişi. Ne yapacağım ben:):)
Yilin nasilsa daha 2.ayi olacak magnetli isigin resmi olan takvim yaptirmayi dusunuyorum herkes dolabina assin hem minik isigimi gorsun hem gunleri takip etsin....
Oyy maşAllah Allah bozmasın. Hiç adetim değildi önceki gün kızımın kaç defa uyandığını sayacağım tuttu. 16 kere uyandı kızım gece. Dün daha fazla.. Ve bu bir-iki güne has bir şey değil. Çok şükür kızım hasta da değil. Mama yiyor, yatmadan 1 biberon mama yapıp veriyorum. Suyunu veriyorum (pek içmiyor) Oda nemlensin diye sürekli peteğin üzerinde ıslak havlu.. Terledi diye üstünü açıyorum aynı, üşüdü diye örtüyorum aynı.. Uyanıp uyanıp emziğini istiyor. Daldı mı düşürüyor sonra aynı nakarat işte. Üstelik çoklukla da gece uyanıp oturuyor yatağın içinde olmadı ayağa kalkıp bana bakıyoırHani halka filminde kızın kuyudan çıkış sahnesi var ya, önce eller görünür sonra kafa çıkar, bizimki de o hesap.. Ağrı kesici veriyorum bir kaç gündür gecenin bir yarısı, bir yeri ağrıyorsa diye. Gündüz bir şey yok ama..Diş çıkartıyor ondan desem o da değil çünkü hep böyle. Çok nadir bilirim gece 2-3 defa kalktığını. Kızımın uyanmadan bir kaç saat uyanması için ne yapmam gerekir kızlar? Açlıktan uyanmıyor, terlediği-üşüdüğü için de değil, emziği alınca susuyor. Emziği bıraktıramam artık çok geç, hem bıraksa bile başka bir şeyle uyumak isteyecek bu kez. Sizce ne yapmalıyım?
kızlar şubat doğumlu mart anneleri vardır içinizde, doğumgünü yaklaşan yok mu ...
Babaannemizi memleketine yolladık. 2 gün oğlumla babası başbaşa kalacaklar bakalım. Pazar günü de biz İzmir yılcusuyuz. Ailemi okadar özledim ki... Ve de dinlenmeye o kadar ihtiyacım var ki...
Bualcacım,
Saat 10 gibi uyudu.
Her seferinde -istisnasız- yattıktan yarım saat sonra ağlardı. Bu sefer ağlamadı.
İnanamıyorum ama gece 2'ye kadar hiç uyanmadı. Biri iki kez mızırdandı, daha yanına gitmeden geri uykuya devam etti.
Artık polardan mıdır, tok karnına yatmadı ondan mıdır, keramet neydedir bilemiyorum ama "Allah'ım bitmesin bitmesin bu rüya"
Bualcacım,
Saat 10 gibi uyudu.
bizim anneanne, dede, teyze, dayı
babaanne, dede, amca ve biz olacağız inşallah doğum günümüzde
sadece bize özel bir gün istiyoruz
Biz de kutlamıycaz...bizim ailede doğum günü kutlama yasağı var.
bizim de öyle olucak ama o kadarı bile eşler çocuklarla birlikte baya tutuyo canım...
niye ki canım..
Benimki uyumadan devam sütü içmeye alışık maalesef içmeden hiç uyuyamıyor. Ama dediğini bir denemeye çalışacağım teşekkür ederim.benim kızımda gece en az 10-15 defa uyanıyor. Bende senin gibi her şeyi yaptım açmı , sıcakmı, soğukmu.Yok değişmedi bir şey. Ek gıdaya geçtiğim zamanlarda kızıma yoğurt yedirdiğimde ağzının çevresi kızarırdı. Mama ve devam sütünü reddederdi. Sonra birden 8.ayda devam sütü almaya başlamıştı. Kızarıklıklarda kayboldu. Öyle olunca doktorda alerji testi istemedi. Acaba devam sütümü rahatsız ediyor diye sütü kestim. su ve armutla tahıllı muhallebi verdim.üç gündür hiç süt içmiyor. Gece uyanmaları 3-4'e düştü. Hala gözlem aşamasındayım. Senin de öyle bir şey olabilir belki.1 hafta böyle deneyip tekrar süt vermeye başlayacağım. Gözlemlerimi paylaşırım.
Cok kalabalikmis....ben bu ilk sene diye en yakinlarimizi cagiricam....isik huysulanmasin diye....ablam cok kisi cagirmisti yegeni cok huzursu ve huysuz oldu d.gunu ablam icin stres yegenim ici aglamayla gecti...bana ders oldu...o yuzden en yakinlarimiz olacak en fazla 20 kisi olucaz....
bizde dışarıda yapmaya karar verdik şimdilik. 91 kişi çağırıyoruz ama bence 40-45 anca gelir diye düşünüyorum, yani umuyorum diyeyim:):) çok arkadaşımız var hepsi birbirini tanıyor hepsi de evli cocuklarda var tabi. birini çağırmasan küser , eşli çağırınca da olay çığrından çıktı. son dakikada evde aile arasına dönebilirim vallahi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?