2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar benim kızım gece uyurken aniden bağırarak uyanıyor sanki kabus görmüş gibi uzunca bi sürede susturamıyoruz acaba neyden oluyor sizde de böyle bişe oluyormu

kızlar biz evimize taşındık
daha fazla yoruluyorum ama hepimiz daha mutluyuz, babaanne ve dedemizi de geldi bizimle
bugün okulu kapattık çok şükür
iki hafta boyunca kuzularımla beraberim inşallah

sabahları kahvaltıyı sadece kaşarla yapıyoruz
başka hiçbir şey yemiyorlar
dönemseldir diyorum bakalım

bir haftadır yazmıyorum ya dolmuşum iyice

papatyacım, hayırlı uğurlu olsun yeni mekânınız.
Bugün sabah oğluma kaşarlı yumurta, zeytin, peynir, kuşburnu olan kahvaltısını yaptırıp, kendim lokma almadan koştur koştur gittim işe, karnım aç ve içim rahat olarak.
1 saat sonra tüm yediğini çıkarmış oğlum. Napalım

Bu arada doğum günü konuşulmuş.
Biz muhtemelen çok kalabalık olacağız. Biricik oğlum, annesi ve babası :)
Hediye konusuna gelince,
Mabel Matiz'in Kül Hece şarkısı eşliğinde (Hamileliğimin son dönemlerinde çok dinlemiştim) oğlumun doğumundan itibaren çektiğimiz fotoğraflardan seçme bir klip hazırlayıp sevdiklerimizin e-posta adresine göndermeyi düşünüyorum.

Masalımsı bir aşk şarkısı bu. "Fakat ben artık sana doğru yola çıktım" dediğim bebeğim aklıma geliyor her dinledikçe.
"Gözlerin şen çocuk sesleri açıyor
gözlerin yelkenimin fenerleri
bir sana titriyor gönüllü yaprağım
ellerim bir seni terliyor

Sana içlensin şimdi o melekler
sende dursun akrep ve yelkovan
içimdeki en acı suların bile şimdi bir tadı var

Uykular masal uykular sapsarı
şimdi güz yüzünün en güzel yanı
ay gümüş geceler şarkılarda mey
ah teninle konuşur tenim uyanır

Uykular büyü uykular bilmece
şimdi gül diken için bi kül hece
ay tutuklu geceler yürekte kor
ah ne fayda gün ayaz
tenim adını üşüyor."

kizlarr asya uykusunda konusup duruyor saatlerdir.bir de sicrayip duruyor.kafayi yedim.neden yapiyor boyle? o konustukca kalkiyorum gidiyorum o sicradikca gidiyorum.mosmor oldu gozlerim.uykum kacti. )):

kizlarr asya uykusunda konusup duruyor saatlerdir.bir de sicrayip duruyor.kafayi yedim.neden yapiyor boyle? O konustukca kalkiyorum gidiyorum o sicradikca gidiyorum.mosmor oldu gozlerim.uykum kacti. )):

cnm felak nas ve 3 ıhlas okuyarak uyut. Ben her gece yatmadan okuyorum bır de nebe suresı 9 ve 10. Ayetlerı okuyup yuzune ufluyorum.

kizlarr asya uykusunda konusup duruyor saatlerdir.bir de sicrayip duruyor.kafayi yedim.neden yapiyor boyle? o konustukca kalkiyorum gidiyorum o sicradikca gidiyorum.mosmor oldu gozlerim.uykum kacti. )):

Canım burnu tıkalı olabilir mi, öyle olunca hep sıçrıyor benimki de

Kızlar ilk diş çıktıktan sonra her ay yenisi gelir mi? Kızım sürekli kulaklarını çekiyor ağzına aldığını sertçe sürtüyor ve çok mız mız

yok canım izmirle bağlantım oralı mısın diye merak ettim...

Kızlar benim kızım gece uyurken aniden bağırarak uyanıyor sanki kabus görmüş gibi uzunca bi sürede susturamıyoruz acaba neyden oluyor sizde de böyle bişe oluyormu

canım uyurken dua oku ben her akşam uyutup yatırdıktan sonra okurum...
benim kızım da dişten uyanıyo gece 2-3 gibi, bi süre mücadele ediyoruz acıktı mı süt yapalım uyumak mı istiyo sallayalım, gezmek mi istiyo omuzda gezdirelim derken susmuyo emziğiyle dişlerini kaşıyo diş sıkıntısı galiba bizdeki, yatırdıkça hemen uyanıyo, en sonunda pes edip yanımıza alıyoruz, 3 gecedir bizimle yatıyo yattığı gibi de uyuyo alıştı galiba, kendi yatağına alışmış çocuğun düzenini bozuyorum biliyorum ama çok da hoşuma gidiyo kızımla uyumak, onunla uyanmak...

daha fazla yoruluyorum ama hepimiz daha mutluyuz, babaanne ve dedemizi de geldi bizimle

hayırlı olsun papatyacım, kend evini kendi düzeniniz daha rahat olur... alışsın ikizler de evlerine..

rüya görüyodur canım korkma, bence de felak,nas,3 ihlas fatiha,ayetel kürsi oku, ben de her gece yatarken okurum..

bu sabah ilk yaramazlığımızı yaptık, salonda masanın kenarlarına tutuna tutuna geziyo benim kızımm, örtünün uçlarını kıvırıyorum hep çekmesin diye, kahvaltı tabağımı masanın üzerine bırakmıştım,çok da kenarda değildi, bi sıplayı tabağı kenarından tutup fırlattı güçlenmişler de, çok çok tehlikeli olmaya başladılar artık, her prizin önüne dolap kapaklarının önüne sandalye koyuyodum şimdi rahatça sandalyeleri ittiriyo geçiyo arkasına prizleri de karıştırıyo kabloları da ısırıyo çekmeceleri de karıştırıyo...

Ben prizlere emniyet kilidi aldim yoksa kucuk parmaklarini deliklere sokmaya calisiyor...salonda yemek masasinin altinda bir ucundan girip diger tarafindan cikiyor oradada 3 priz var birkac kez parmaklarini sokmaya calisti her defasinda sesimi yukselterek basimi ve parmagimi sallayip hayir dedim simdi oraya gelince bana bakiyor kendi kafasini hayir der gibi salliyor gulup oradan gecip gidiyor kahkaha atmamak icin zor tutuyorum kendimi bir gulsem yine parmagini sokacak....cok afacanlar yapilan yaramazliklara gulecegimi hic dusunmemistim....canim yavrum benim...

İsikta ruyasinda konusuyor cok komik himir himir....gozu kapali agliyor sanirim dis etleri rahatsiz ediyor oyle olunca once su veriyorum sonra dis jelini suruyorum parmagimda kalanini emzigie suruyorum icindekiler onu rahatlatiyor emerek tekrar uyuyor

yok öyle korkarak sıçramıyor.oyun oynuyor uykusunda.oyun oynarken çıkardığı sesleri çıkarıyor.sıçrıyor.hatta bir kaç kez yakaladım gözü kapalı ayağa kalkıyor ben yatırıyorum.

Yok Allah a çok şükür dişinden çok çekmedik öyle.bir kaç hafta doğru düzgün yatmadı o kadar.şimdide bu çıktı gene yatamıyoruz.

Son düzenleme:
magnetleri kendin mi hazırlayacaksın?nasıl? (ben de magnet yaptırmayı planlıyorum da !)
oh ne güzelll

sabahları kahvaltıyı sadece kaşarla yapıyoruz
başka hiçbir şey yemiyorlar
dönemseldir diyorum bakalım
bazen benim oğlum da öyle canım

aynı senin gibi prizin önüne sandalye koydum ama ittiriyor sıpam
çekmeceye kaç kez sıkıştırdı elini banamısın demiyor devam ediyo çekmeye

Bizimde bi ara öyleydi doktora sorduğumda rüya görüyordur dedi düştüğünü falan görüyordur dedi

sağol canım, evet daha mutluyuz evimizde çok şükür

canım biz 4 kişi yatıyoruz
ve bundan çok mutluyuz
alışsınlar bizimle yatmaya ne olacak ki?
ne kadar yaşarsak bu mutluluğu tadını çıkaralım bence

o yaramazlıkları iki ile çarp
o sevimlilik bir süre sonra asabiyet yapıyor bende

aynen canım, yasak bişey yaparken yanına geldiğimde birden sıçrıyo panikliyo sonra gülümseyip sevimlilik yapıyo, nasıl kızayım gülüyorum eğleniyorum o hallerine, ama gerçekten muzur bişeyler yaptıklarının farkındalar artık...

canım bu aralar diş sıkıntısı bizde de var, geçen akşam nöbetçi ecaneye gidicekti hatta eşim şu diş jeli için ,internetten araştırıyodum ne almalıyız diye, o diş jelleri düşük dozlu anestezi ilacıymış aslında yani o bölgeyi uyuşturuyo geçici olarak, yutarsa boğazında da o uyuşma olurmuş ve yutkunmasını engeller yemek yemek istemezmiş, diş çıkarırken iştahsızlık sandığımız şey bu olabilir dikkat et, ben vazgeçtim aldırmadım, soğuk suyla yıkanmış hatta dolapta bekletilmiş temiz bi bezle kontrollü olarak oynamasına izin verin falan diyodu yazıda, diş kaşıyıcılarını dolaba koyduk sürekli olarak dolapta duruyo ihtiyaç halinde çıkarıp yine yıkayıp dolaba buzdolabına kaldırıyorum ben, yedek emziğini de dolapta tutabilirsin, onu ısırır rahatlar, şimdilik doğal yollarla idare ediyoruz... kızının iştahsızlığından bahsediyosun ya aklıma geldi yazayım dedim canım... parmakla dişin çıkacağı yere masaj yapmayı hatta ıslak bezle kaşımayı, bi yerde de taze soğanla ovmayı falan tavsiye ediyodu tabi henüz soğanı denemedik biz...

evii gibi yok insanın nereye gidersek gidelim dönünce evim evim güzel evim diyenlerdenim kızım da evinde kendini buluyo en çok evinde mutlu neşeli...
benim kızım çok döne döne uyur bizim yanımızda uyuyamıyodu uyanıyodu hep çok hevesliydim ben kızımla uyumaya, şimdi uyuyo diye pek bi mutluyum zaten...
birden fazla çocuğu olanlara pek bi saygım var artık, hele ikiz olanlara sonsuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…