2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Slm kizlar. O kadar moralim bozuk ki sizinle konusmak ve rahatlamak istiyorum.

Bastan anlatayim. Medicana da incilay hanima gifiyorduk. Incilay hanim yeni acilacak bir hastaneye gectigi icin medicana da ESİN AÇIKGÖZ hanima kontrole gittik.

Esin hanim hic kilo almadigimizi soyledi ve oceons multi diye bir balik yagi surubu verdi. 15 gun sonra gelin dedi. Cok umutlanmistik. Daha hastaneden cikmadan randevumuzu almistik. Saat 11 e randevumuz vardi.Artik oglum kilo alacakti. Iyi ki bu dr a gitmistik.

Bu gun o bekledigimiz kontrole gitmek icin saat 10 u gecerken evden ciktik. Saat 10:40 da hastanedeydik. Saatleri yaziyorum cunku anlatacaklarim bununla da ilgili.

Gider gitmez sektere sordum onumuzde kac kisi var diye. 4 kisi oldugunu soyledi. Basladik beklemeye. Beklemek ama tam 1 saat boyunca.
:44:
Evet cocugumun uykusu gelmis acikmis ki sutum yok, mama hazirlamam gerek. Bebegim iyice bunaldi. Biz bekliyoruz hala simdi cagirdilar cagiracaklar diye.

Dayanamadim gittim sekreterin yanina. 4 kisi vardi, randevumuz 11 deydi dedim. Sekreter bana demesin mi dr a sorayim sizi diye. Nasil yani sirayla almiyor musunuz dedim. Acil durumlari once aliyoruz dedi. Kizlar etrafta acillik bir cocuk yoktu. Ustune ustluk gozumuze soka soka baska bir sekreterin tanidigini sirada one aldilar.

Acayip derecede sinirlendim ama dr la konusana kadar sesimi cikarmayacaktim. Nihayet iceri girdik. Esin AÇIKGÖZ hanima gayet nazik bir sekilde. Saat 11 de randevumuz oldugunu 1 saattir bekledigimizi ve sieada bir sorun oldugunu soyledim. ESİn AÇIKGÖZ ise bana bir doktora yakismayacak tarzda bir uslupla konustu.

Bizi sirayla aldigini, sikayetimiz varsa bashekime gitmemiz gerektigini, zaten gerektiginden fazla hastaya bakmak zorunda birakildigini( sanki bedava bakiyor 240 lira para aliyor) ve ailelerin kendi keyfi icin saat 10-11 e randevu aldigini bu saatlerden onceki saatlerin bos oldugunu soyledi!

Ben muayenedeyken esim hastane yonetimine sikayete cikmis ve ona incilay hanim gittikten sonra boyle yogunluk oldugu ve yapilacak baska bir sey olmadigi soylenmis.

Cok uzuldum. Neye ugradigimi sasirdim. Bebegimi o kadar bekletmistik. Bari kontrolumuz tamamlansin dedim. Sesimi cikarmadim.

Bebegim hic kilo almamis. Bize istah acici SİPRAKTİN adli bir ilac verdi. Gittik aldik hemen. Eve gelince prospektuse baktim ki ne goreyim. 2 yasindan once kullanilmamasi gereken bir alerji ilaci. Vermedim ilaci.

Bayindir hastanesinden pazartesi gunu icin randevu aldim. Incilay USTUNDAG hanimi aradim acikcasi. Yeni hastanesi memorial acilinca ona gitmeye karar verdim.

Arkadaslar bebegim yemeklere bastan onyargili agzini acmiyor. Bebelac veriyorum o da kilo aldirmadi. Artik tuzlu salcali yani bizim yemeklerden veriyorum. Eline veriyorum ona bile heveslenmiyor. Bana bir teselli ve akil verin lutfen. :26:

Kızlar bana uyku demeyin 11 aydır uykusuzum naptiysak ne ettiysek uyumuyo hele bu ara iyice gitti uykususu nasil derin uyuyo birden ağlamaya basliyo gecede kaç kere uyaniyo sayamiyorum eskiden avunurdu simdi öyle bir agliyo ki zor avutuyorum nazar dediler okuttuk ettik yine ayni ben her gece okuyorum ayni napicam bilmiyorum artik bitkin düşüp hasta oluyorum uykusuzluktan

Jelimiz ilac degil arkadasim bitkisel uzerinde gunde 6 kez kullanilabilir yaziyor bence gece en fazla 2 kez suruyorum....keske istahsizlik ondan olsa bizim yeme problemimiz 40 gunlukken basladi..

Ah arkadasim uzulme yalniz degilsin sirf bu yuzden p.tesi doktordaydik kan tahlili yapildi 50_170 arasindaki deger 53 cikti yememezlikten kan degerleri dustu....doktora yalnizca mama iciyor dedim birak icsin zorlama dedi ama kilo 8 kg.deneme icin mama verdi sverse rapor yazalim dedi...ayrca uzum crkirdegi surubu yada balik yagi surubu alin dedi....eczaci yakinimiz uzum cekirdegi surubu dha cabuk etkki ederhem istahi acilir hem kan dgerleri/artar dedi...nutrigen surubun adi sabah ac karnina veriyorum...ayri doktorun verdigi mamaya basladik gunde 2 kutu yani 400 cc.icecek diger ogunlerde
Bebelac veriyorum...mama icin rapor yazdi 60 kutu bunu ictigi icin baska bir ek giaya meyve yogurt vs.gerek yok....gelgelelim iciyormu hayir icmiyor mamalari isitip atiyorum ama bugun gordu ustten 3 dis patlayacak o yuzden yemiyor sanirim....bebegin kac kilo 8 kg.ve altina doktor veriyor rporla eczaneden siparisle aliyorsun....doktoruna bir danis istersen ilac vermektese.

aynen canım
evim evim güzel evim

kendi evimize taşındıktan sonra ikizleri duşa kabinde banyo yaptırmayı planlamıştım
biz babaannede hala kendi küvetlerinde ve inanmayacaksınız ama salonda yıkıyorduk
evimizde banyoya alışsınlar dedim
ama ikisi de çok korktular
sudan kaçmak için üstüme tırmandılar
suyun içinde kaldım, ağlamaları da cabası olmuştu
bugün yine denedim acaba ağlamadan yıkayabilir miyim duşa kabinde diye
ama eren banyoya girer girmez anladı yıkanacağını ve resmen bana yapıştı
ağlamaya başladı
hemen her şeyimizi topladık ve salona taşındık
güle oynaya banyomuzu yaptık ve uyuttum
çok şükür her günümüze
Allahım bu günlerimizi aratmasın

kızlar üzerimden dozer geçmiş gibi

Bende isigi artik banyoda yikiyorum daha once yatak odasinda kuvetinde yikiyordum artik zorlasmaya baslayinca banyoya gectim ama hergun defalarca poposu yikanmak icin grdigi banyoya nasil oluyorda anliyor yikanacagini aglamaya basliyor...kucagima aliyorum once agliyor son guluyor garip bu minnoslar

Okumadığım dua kalmıyor gece boyunca okuyorum canım bende dişmi acaba diyorum ortada dikte yokk

Sagol arkadasim. Soyledigin surubu yarin nobetci eczaneden alicam. Benim bebegim 2 aydir hic kilo almadi. Simdi 8750 kilosu. Pazartesi baska bir dr a gidicem. Insallah kilo alirlar.

Sagol arkadasim. Soyledigin surubu yarin nobetci eczaneden alicam. Benim bebegim 2 aydir hic kilo almadi. Simdi 8750 kilosu. Pazartesi baska bir dr a gidicem. Insallah kilo alirlar.

O mamayida sor bakalim belki verir...suan sadece onu iciyor ama icim rahat tum vitamin kalsiyum protein mineraller onun icinde var suan yemezse yemesin nasilsa mamayi iciyor diye rahatim...buyumeye yardimci mamaymis bakalim 1 ay sonunda kilo alimi ne olcak....

canım okudukça hem üzüldm hem sinir oldum ben de, asıl o çok hasta bakmaktan memnun değilse o başhekimle konuşsun, mecbur çocuklarımızla ilgilenmeye iyileştirmeye, insan sağlığı bu ya nasıl yanlış ilaç verirler, artık özel hastanelere de güvenmiyorum ben kaç kere sorun yaşadık biz de, çok da iyi doktorlar çalıştırdıkların düşünmüyorum en isim yapmış hastanelerin bile, esas iyi doktorlar muayene açmış hastane gerektiğinde dışardan gidiyolar özel hastanelere anlaşmalı olarak, biraz daha pahalıya geliyo ama çocuğu süründürmektense özel muayenesi olan iyi bi doktora gitmeyi tercih ediyorum artık, uzun uzun ilgileniyo, memnun kalasın diye gerçek anlamda ilgileniyo, ne saçmalıksa onda ilaçlarda sgk geçmiyo ama...

geçen gün okumuştum da aklıma geldi ondan yazdım canım...
benim kızımın kilo sorunu yok ama kolay yiyen bi bebek değil biberondan süt içmeme sorunu var bizde de, gece uykuya geçtikten sonra içmiyo sabah uyandığında kaşıkla içiriyorum ben içine azıcık tahıl ekleyip öyle dene istersen canım o reçeteli mamayı içmezse, yani kaşık biberondan daha kolay oluyo burnunu sıkıp oyalayıp içirebildiği kadar içirebiliyo insan...
bi de üzüm çekirdeği şurubu demişsin ya canım, tvda dinlemiştim üzüm çekirdeği çok faydalıymış çekirdeğiyle yenmeliymiş, bu hafta kurutulmuş çekirdekli siyah üzüm aldım bikaç gündür veriyorum muhallebinin içinde ya da meyve püresinin içinde, ama çok dikkat etmek gerekiyo blendardan iyice geçiriyorum çekirdekleri parçalansın iyice diye... çekirdekli üzüm de verin kızlar...

küvette mi, hala mı, bizimki asla durmaz, aylardır banyoda yıkıyoruz biz, artık orda bile durmuyo, tabure aldık onun için, babası tabureye oturuyo kucağına alıyo bi sırtüstü yatırıyo bacaklarının üzerinde bi yüzükoyun, kova dışarıda oluyo ben dışardan yıkıyorum duruluyorum kuruluyorum alıp kızımı gidiyorum giydirmeye... bu şekilde bile zorlanıyoruz, yere uzun süre basıp ayakta durarak yıkanabilmesini dört gözle bekliyoruz... nereye saldıracağını şaşırıyo bi süngere bi sabuna şampuana tepiniyo kaçmaya dönmeye çalışıyo, ayaklarıyla destek alıyo duvardan kabinden ittiriyo kendini zor zaptediyoruz...

Db55 inşallah sağlıklı bir şekilde kilo alır oğlun.yemeyen bebek çok zor bilîrim.

Ceylin Cnm magnetleri fotoğrafçıda yaptırmayı düşünüyorum.

Kızlar oğlum çok kabız. Öyle ki poposu çatlamış kaka yapmaya çalışırken çok ağlıyo yapamıyor. ne yapabilirim. Dra da Pazartesi gidicez..

Esim doktora gitmek istemedigini soyledi. Herkes hasta cocuga gececek diyor. Surubu da zarari olur 1 yasindan sonra verilir yaziyor diyor. Annem de destek veriyor ona. Ne yapicam bilmiyorum. :18:

Günaydın kızlar o kadar uzun süre oldu ki girmeyeli unutmuşsunuz dur beni zaten ama eskilerden birilerini görmek beni çok sevindirdi inşallah bebeklerimizin sağlığ yerinde dir allaha şükür biz iyiyiz biraz dış problemimız var dördüncü dışımız çıkıyor büyüdük çok şükür öpüyorum hepinizi

Hosgeldiiinn....unuturmuyuz yada bn unutmam....bircok kisi gitti bir daha geri gelmedi...sen nasilsin bebegin nasil...arada gel buraya gidenleri merak ediyorum....

yoruldummmm artık cok fenayım 5. aydan beri uyusuz geceler saat başı aglayarak kalkmalar gece tekrar uyutamamalar ne yapacagım bılmıyorum...gunduz sureklı hareket ayakta durmaya adım atmaya basladı o yuzden pesinden ayrılamıyorum..tuvalete gıtmek için bıle eşimi beklıyorum bazen akşama kadar yemekyemeyı unuttum 20 kılo verdım dogumdan bu yana bitkin bir görüntüm var artık evde pıjamayla gezıyorum dısarı cıkmıyorum...gece en azından 3 saat aralıksız uyuması ıcın ne yapıcam bilen varsa söylesin lutfen...butun gece uyumasından ümidimi kestim bırkac saat uyusam yetıcek

cnm allh yardımcn olsun ıns. Bzmkının de ıı degıl uykusu. Ayda yılda bır 3 saat delıksız uyudugu oluyor nasıl mutlu oluyoruz anlatamam. Bıraz daha dınc kalkıyorum ole olunca. Annm sutten kesılınceye kadar oyle olur dıyo snnkı emıyor mu bılmıyorum. ıns duzene gırer uykularıda daha ıı ılgılenırz hem onlarla

Canım allah yardım etsin. Uykusuzluk zor bilirim. Evin müsaitse kur bir salıncak at içine.En azından geceleri. Ben ilk oğluma bi dönem yapmıştım. İnsan bunalınca ne deseler medet umar oluyor. Bana da o zaman öyle demişlerdi. En azından yattığın yerden sallayabilirsin. Bir de bol bol dua et. Allah yardımcın olsun.

Bir çocuk uyumakta zorluk çekiyor ve bir türlü uyuyamıyorsa,aşağıdkai dua yazılıp beşiğine bağlanırsa inşallah şifa bulur ve rahat uyur.
“Bismillahirrahmanirrahim.Ve cealna nevmeküm sübata ve cealnalleyli libasa veceelnannehara meaşa birahmetike ya erhamerrahim.”

Bir yerde okumuştum. Umarım işe yarar. Arapça bilmeyenler türkçede yazabilirlermiş. Ayrıca 5 veya 7 gün okumaya devam etmek gerekiyormuş.

Bn dun yazmistim nebe suresi 9. Ve 10. Ayetler diye. Asmktan cok bn okuyorum her aksam mealide "uykunuzu bir dinlenme kildik geceyi de bir ortu yaptik"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…