Jelimiz ilac degil arkadasim bitkisel uzerinde gunde 6 kez kullanilabilir yaziyor bence gece en fazla 2 kez suruyorum....keske istahsizlik ondan olsa bizim yeme problemimiz 40 gunlukken basladi..aynen canım, yasak bişey yaparken yanına geldiğimde birden sıçrıyo panikliyo sonra gülümseyip sevimlilik yapıyo, nasıl kızayım gülüyorum eğleniyorum o hallerine, ama gerçekten muzur bişeyler yaptıklarının farkındalar artık...
canım bu aralar diş sıkıntısı bizde de var, geçen akşam nöbetçi ecaneye gidicekti hatta eşim şu diş jeli için ,internetten araştırıyodum ne almalıyız diye, o diş jelleri düşük dozlu anestezi ilacıymış aslında yani o bölgeyi uyuşturuyo geçici olarak, yutarsa boğazında da o uyuşma olurmuş ve yutkunmasını engeller yemek yemek istemezmiş, diş çıkarırken iştahsızlık sandığımız şey bu olabilir dikkat et, ben vazgeçtim aldırmadım, soğuk suyla yıkanmış hatta dolapta bekletilmiş temiz bi bezle kontrollü olarak oynamasına izin verin falan diyodu yazıda, diş kaşıyıcılarını dolaba koyduk sürekli olarak dolapta duruyo ihtiyaç halinde çıkarıp yine yıkayıp dolaba buzdolabına kaldırıyorum ben, yedek emziğini de dolapta tutabilirsin, onu ısırır rahatlar, şimdilik doğal yollarla idare ediyoruz... kızının iştahsızlığından bahsediyosun ya aklıma geldi yazayım dedim canım... parmakla dişin çıkacağı yere masaj yapmayı hatta ıslak bezle kaşımayı, bi yerde de taze soğanla ovmayı falan tavsiye ediyodu tabi henüz soğanı denemedik biz...
evii gibi yok insanın nereye gidersek gidelim dönünce evim evim güzel evim diyenlerdenim kızım da evinde kendini buluyo en çok evinde mutlu neşeli...
benim kızım çok döne döne uyur bizim yanımızda uyuyamıyodu uyanıyodu hep çok hevesliydim ben kızımla uyumaya, şimdi uyuyo diye pek bi mutluyum zaten...
birden fazla çocuğu olanlara pek bi saygım var artık, hele ikiz olanlara sonsuz :)
Ah arkadasim uzulme yalniz degilsin sirf bu yuzden p.tesi doktordaydik kan tahlili yapildi 50_170 arasindaki deger 53 cikti yememezlikten kan degerleri dustu....doktora yalnizca mama iciyor dedim birak icsin zorlama dedi ama kilo 8 kg.deneme icin mama verdi sverse rapor yazalim dedi...ayrca uzum crkirdegi surubu yada balik yagi surubu alin dedi....eczaci yakinimiz uzum cekirdegi surubu dha cabuk etkki ederhem istahi acilir hem kan dgerleri/artar dedi...nutrigen surubun adi sabah ac karnina veriyorum...ayri doktorun verdigi mamaya basladik gunde 2 kutu yani 400 cc.icecek diger ogunlerdeSlm kizlar. O kadar moralim bozuk ki sizinle konusmak ve rahatlamak istiyorum.
Bastan anlatayim. Medicana da incilay hanima gifiyorduk. Incilay hanim yeni acilacak bir hastaneye gectigi icin medicana da ESİN AÇIKGÖZ hanima kontrole gittik.
Esin hanim hic kilo almadigimizi soyledi ve oceons multi diye bir balik yagi surubu verdi. 15 gun sonra gelin dedi. Cok umutlanmistik. Daha hastaneden cikmadan randevumuzu almistik. Saat 11 e randevumuz vardi.Artik oglum kilo alacakti. Iyi ki bu dr a gitmistik.
Bu gun o bekledigimiz kontrole gitmek icin saat 10 u gecerken evden ciktik. Saat 10:40 da hastanedeydik. Saatleri yaziyorum cunku anlatacaklarim bununla da ilgili.
Gider gitmez sektere sordum onumuzde kac kisi var diye. 4 kisi oldugunu soyledi. Basladik beklemeye. Beklemek ama tam 1 saat boyunca.
:44:
Evet cocugumun uykusu gelmis acikmis ki sutum yok, mama hazirlamam gerek. Bebegim iyice bunaldi. Biz bekliyoruz hala simdi cagirdilar cagiracaklar diye.
Dayanamadim gittim sekreterin yanina. 4 kisi vardi, randevumuz 11 deydi dedim. Sekreter bana demesin mi dr a sorayim sizi diye. Nasil yani sirayla almiyor musunuz dedim. Acil durumlari once aliyoruz dedi. Kizlar etrafta acillik bir cocuk yoktu. Ustune ustluk gozumuze soka soka baska bir sekreterin tanidigini sirada one aldilar.
Acayip derecede sinirlendim ama dr la konusana kadar sesimi cikarmayacaktim. Nihayet iceri girdik. Esin AÇIKGÖZ hanima gayet nazik bir sekilde. Saat 11 de randevumuz oldugunu 1 saattir bekledigimizi ve sieada bir sorun oldugunu soyledim. ESİn AÇIKGÖZ ise bana bir doktora yakismayacak tarzda bir uslupla konustu.
Bizi sirayla aldigini, sikayetimiz varsa bashekime gitmemiz gerektigini, zaten gerektiginden fazla hastaya bakmak zorunda birakildigini( sanki bedava bakiyor 240 lira para aliyor) ve ailelerin kendi keyfi icin saat 10-11 e randevu aldigini bu saatlerden onceki saatlerin bos oldugunu soyledi!
Ben muayenedeyken esim hastane yonetimine sikayete cikmis ve ona incilay hanim gittikten sonra boyle yogunluk oldugu ve yapilacak baska bir sey olmadigi soylenmis.
Cok uzuldum. Neye ugradigimi sasirdim. Bebegimi o kadar bekletmistik. Bari kontrolumuz tamamlansin dedim. Sesimi cikarmadim.
Bebegim hic kilo almamis. Bize istah acici SİPRAKTİN adli bir ilac verdi. Gittik aldik hemen. Eve gelince prospektuse baktim ki ne goreyim. 2 yasindan once kullanilmamasi gereken bir alerji ilaci. Vermedim ilaci.
Bayindir hastanesinden pazartesi gunu icin randevu aldim. Incilay USTUNDAG hanimi aradim acikcasi. Yeni hastanesi memorial acilinca ona gitmeye karar verdim.
Arkadaslar bebegim yemeklere bastan onyargili agzini acmiyor. Bebelac veriyorum o da kilo aldirmadi. Artik tuzlu salcali yani bizim yemeklerden veriyorum. Eline veriyorum ona bile heveslenmiyor. Bana bir teselli ve akil verin lutfen. :26:
evii gibi yok insanın nereye gidersek gidelim dönünce evim evim güzel evim diyenlerdenim kızım da evinde kendini buluyo en çok evinde mutlu neşeli...
benim kızım çok döne döne uyur bizim yanımızda uyuyamıyodu uyanıyodu hep çok hevesliydim ben kızımla uyumaya, şimdi uyuyo diye pek bi mutluyum zaten...
birden fazla çocuğu olanlara pek bi saygım var artık, hele ikiz olanlara sonsuz :)
kendi evimize taşındıktan sonra ikizleri duşa kabinde banyo yaptırmayı planlamıştım
biz babaannede hala kendi küvetlerinde ve inanmayacaksınız ama salonda yıkıyorduk
evimizde banyoya alışsınlar dedim
ama ikisi de çok korktular
sudan kaçmak için üstüme tırmandılar
suyun içinde kaldım, ağlamaları da cabası olmuştu
bugün yine denedim acaba ağlamadan yıkayabilir miyim duşa kabinde diye
ama eren banyoya girer girmez anladı yıkanacağını ve resmen bana yapıştı
ağlamaya başladı
hemen her şeyimizi topladık ve salona taşındık
güle oynaya banyomuzu yaptık ve uyuttum
çok şükür her günümüze
Allahım bu günlerimizi aratmasın
kızlar üzerimden dozer geçmiş gibi
papatyacım, hayırlı uğurlu olsun yeni mekânınız.
Bugün sabah oğluma kaşarlı yumurta, zeytin, peynir, kuşburnu olan kahvaltısını yaptırıp, kendim lokma almadan koştur koştur gittim işe, karnım aç ve içim rahat olarak.
1 saat sonra tüm yediğini çıkarmış oğlum. Napalım
Bu arada doğum günü konuşulmuş.
Biz muhtemelen çok kalabalık olacağız. Biricik oğlum, annesi ve babası :)
Hediye konusuna gelince,
Mabel Matiz'in Kül Hece şarkısı eşliğinde (Hamileliğimin son dönemlerinde çok dinlemiştim) oğlumun doğumundan itibaren çektiğimiz fotoğraflardan seçme bir klip hazırlayıp sevdiklerimizin e-posta adresine göndermeyi düşünüyorum.
Masalımsı bir aşk şarkısı bu. "Fakat ben artık sana doğru yola çıktım" dediğim bebeğim aklıma geliyor her dinledikçe.
"Gözlerin şen çocuk sesleri açıyor
gözlerin yelkenimin fenerleri
bir sana titriyor gönüllü yaprağım
ellerim bir seni terliyor
Sana içlensin şimdi o melekler
sende dursun akrep ve yelkovan
içimdeki en acı suların bile şimdi bir tadı var
Uykular masal uykular sapsarı
şimdi güz yüzünün en güzel yanı
ay gümüş geceler şarkılarda mey
ah teninle konuşur tenim uyanır
Uykular büyü uykular bilmece
şimdi gül diken için bi kül hece
ay tutuklu geceler yürekte kor
ah ne fayda gün ayaz
tenim adını üşüyor."
Okumadığım dua kalmıyor gece boyunca okuyorum canım bende dişmi acaba diyorum ortada dikte yokkyok canım izmirle bağlantım oralı mısın diye merak ettim...
canım uyurken dua oku ben her akşam uyutup yatırdıktan sonra okurum...
benim kızım da dişten uyanıyo gece 2-3 gibi, bi süre mücadele ediyoruz acıktı mı süt yapalım uyumak mı istiyo sallayalım, gezmek mi istiyo omuzda gezdirelim derken susmuyo emziğiyle dişlerini kaşıyo diş sıkıntısı galiba bizdeki, yatırdıkça hemen uyanıyo, en sonunda pes edip yanımıza alıyoruz, 3 gecedir bizimle yatıyo yattığı gibi de uyuyo alıştı galiba, kendi yatağına alışmış çocuğun düzenini bozuyorum biliyorum ama çok da hoşuma gidiyo kızımla uyumak, onunla uyanmak...
hayırlı olsun papatyacım, kend evini kendi düzeniniz daha rahat olur... alışsın ikizler de evlerine..
rüya görüyodur canım korkma, bence de felak,nas,3 ihlas fatiha,ayetel kürsi oku, ben de her gece yatarken okurum..
Sagol arkadasim. Soyledigin surubu yarin nobetci eczaneden alicam. Benim bebegim 2 aydir hic kilo almadi. Simdi 8750 kilosu. Pazartesi baska bir dr a gidicem. Insallah kilo alirlar.Jelimiz ilac degil arkadasim bitkisel uzerinde gunde 6 kez kullanilabilir yaziyor bence gece en fazla 2 kez suruyorum....keske istahsizlik ondan olsa bizim yeme problemimiz 40 gunlukken basladi..
Ah arkadasim uzulme yalniz degilsin sirf bu yuzden p.tesi doktordaydik kan tahlili yapildi 50_170 arasindaki deger 53 cikti yememezlikten kan degerleri dustu....doktora yalnizca mama iciyor dedim birak icsin zorlama dedi ama kilo 8 kg.deneme icin mama verdi sverse rapor yazalim dedi...ayrca uzum crkirdegi surubu yada balik yagi surubu alin dedi....eczaci yakinimiz uzum cekirdegi surubu dha cabuk etkki ederhem istahi acilir hem kan dgerleri/artar dedi...nutrigen surubun adi sabah ac karnina veriyorum...ayri doktorun verdigi mamaya basladik gunde 2 kutu yani 400 cc.icecek diger ogunlerde
Bebelac veriyorum...mama icin rapor yazdi 60 kutu bunu ictigi icin baska bir ek giaya meyve yogurt vs.gerek yok....gelgelelim iciyormu hayir icmiyormamalari isitip atiyorum ama bugun gordu ustten 3 dis patlayacak o yuzden yemiyor sanirim....bebegin kac kilo 8 kg.ve altina doktor veriyor rporla eczaneden siparisle aliyorsun....doktoruna bir danis istersen ilac vermektese.
Sagol arkadasim. Soyledigin surubu yarin nobetci eczaneden alicam. Benim bebegim 2 aydir hic kilo almadi. Simdi 8750 kilosu. Pazartesi baska bir dr a gidicem. Insallah kilo alirlar.
Slm kizlar. O kadar moralim bozuk ki sizinle konusmak ve rahatlamak istiyorum.
Bastan anlatayim. Medicana da incilay hanima gifiyorduk. Incilay hanim yeni acilacak bir hastaneye gectigi icin medicana da ESİN AÇIKGÖZ hanima kontrole gittik.
Esin hanim hic kilo almadigimizi soyledi ve oceons multi diye bir balik yagi surubu verdi. 15 gun sonra gelin dedi. Cok umutlanmistik. Daha hastaneden cikmadan randevumuzu almistik. Saat 11 e randevumuz vardi.Artik oglum kilo alacakti. Iyi ki bu dr a gitmistik.
Bu gun o bekledigimiz kontrole gitmek icin saat 10 u gecerken evden ciktik. Saat 10:40 da hastanedeydik. Saatleri yaziyorum cunku anlatacaklarim bununla da ilgili.
Gider gitmez sektere sordum onumuzde kac kisi var diye. 4 kisi oldugunu soyledi. Basladik beklemeye. Beklemek ama tam 1 saat boyunca.
:44:
Evet cocugumun uykusu gelmis acikmis ki sutum yok, mama hazirlamam gerek. Bebegim iyice bunaldi. Biz bekliyoruz hala simdi cagirdilar cagiracaklar diye.
Dayanamadim gittim sekreterin yanina. 4 kisi vardi, randevumuz 11 deydi dedim. Sekreter bana demesin mi dr a sorayim sizi diye. Nasil yani sirayla almiyor musunuz dedim. Acil durumlari once aliyoruz dedi. Kizlar etrafta acillik bir cocuk yoktu. Ustune ustluk gozumuze soka soka baska bir sekreterin tanidigini sirada one aldilar.
Acayip derecede sinirlendim ama dr la konusana kadar sesimi cikarmayacaktim. Nihayet iceri girdik. Esin AÇIKGÖZ hanima gayet nazik bir sekilde. Saat 11 de randevumuz oldugunu 1 saattir bekledigimizi ve sieada bir sorun oldugunu soyledim. ESİn AÇIKGÖZ ise bana bir doktora yakismayacak tarzda bir uslupla konustu.
Bizi sirayla aldigini, sikayetimiz varsa bashekime gitmemiz gerektigini, zaten gerektiginden fazla hastaya bakmak zorunda birakildigini( sanki bedava bakiyor 240 lira para aliyor) ve ailelerin kendi keyfi icin saat 10-11 e randevu aldigini bu saatlerden onceki saatlerin bos oldugunu soyledi!
Ben muayenedeyken esim hastane yonetimine sikayete cikmis ve ona incilay hanim gittikten sonra boyle yogunluk oldugu ve yapilacak baska bir sey olmadigi soylenmis.
Cok uzuldum. Neye ugradigimi sasirdim. Bebegimi o kadar bekletmistik. Bari kontrolumuz tamamlansin dedim. Sesimi cikarmadim.
Bebegim hic kilo almamis. Bize istah acici SİPRAKTİN adli bir ilac verdi. Gittik aldik hemen. Eve gelince prospektuse baktim ki ne goreyim. 2 yasindan once kullanilmamasi gereken bir alerji ilaci. Vermedim ilaci.
Bayindir hastanesinden pazartesi gunu icin randevu aldim. Incilay USTUNDAG hanimi aradim acikcasi. Yeni hastanesi memorial acilinca ona gitmeye karar verdim.
Arkadaslar bebegim yemeklere bastan onyargili agzini acmiyor. Bebelac veriyorum o da kilo aldirmadi. Artik tuzlu salcali yani bizim yemeklerden veriyorum. Eline veriyorum ona bile heveslenmiyor. Bana bir teselli ve akil verin lutfen. :26:
Jelimiz ilac degil arkadasim bitkisel uzerinde gunde 6 kez kullanilabilir yaziyor bence gece en fazla 2 kez suruyorum....keske istahsizlik ondan olsa bizim yeme problemimiz 40 gunlukken basladi..
Ah arkadasim uzulme yalniz degilsin sirf bu yuzden p.tesi doktordaydik kan tahlili yapildi 50_170 arasindaki deger 53 cikti yememezlikten kan degerleri dustu....doktora yalnizca mama iciyor dedim birak icsin zorlama dedi ama kilo 8 kg.deneme icin mama verdi sverse rapor yazalim dedi...ayrca uzum crkirdegi surubu yada balik yagi surubu alin dedi....eczaci yakinimiz uzum cekirdegi surubu dha cabuk etkki ederhem istahi acilir hem kan dgerleri/artar dedi...nutrigen surubun adi sabah ac karnina veriyorum...ayri doktorun verdigi mamaya basladik gunde 2 kutu yani 400 cc.icecek diger ogunlerde
Bebelac veriyorum...mama icin rapor yazdi 60 kutu bunu ictigi icin baska bir ek giaya meyve yogurt vs.gerek yok....gelgelelim iciyormu hayir icmiyormamalari isitip atiyorum ama bugun gordu ustten 3 dis patlayacak o yuzden yemiyor sanirim....bebegin kac kilo 8 kg.ve altina doktor veriyor rporla eczaneden siparisle aliyorsun....doktoruna bir danis istersen ilac vermektese.
kendi evimize taşındıktan sonra ikizleri duşa kabinde banyo yaptırmayı planlamıştım
biz babaannede hala kendi küvetlerinde ve inanmayacaksınız ama salonda yıkıyorduk
evimizde banyoya alışsınlar dedim
ama ikisi de çok korktular
sudan kaçmak için üstüme tırmandılar
suyun içinde kaldım, ağlamaları da cabası olmuştu
bugün yine denedim acaba ağlamadan yıkayabilir miyim duşa kabinde diye
ama eren banyoya girer girmez anladı yıkanacağını ve resmen bana yapıştı
ağlamaya başladı
hemen her şeyimizi topladık ve salona taşındık
güle oynaya banyomuzu yaptık ve uyuttum
çok şükür her günümüze
Allahım bu günlerimizi aratmasın
kızlar üzerimden dozer geçmiş gibi
O mamayida sor bakalim belki verir...suan sadece onu iciyor ama icim rahat tum vitamin kalsiyum protein mineraller onun icinde var suan yemezse yemesin nasilsa mamayi iciyor diye rahatim...buyumeye yardimci mamaymis bakalim 1 ay sonunda kilo alimi ne olcak....
Günaydın kızlar o kadar uzun süre oldu ki girmeyeli unutmuşsunuz dur beni zaten ama eskilerden birilerini görmek beni çok sevindirdi inşallah bebeklerimizin sağlığ yerinde dir allaha şükür biz iyiyiz biraz dış problemimız var dördüncü dışımız çıkıyor büyüdük çok şükür öpüyorum hepinizi
cnm allh yardımcn olsun ıns. Bzmkının de ıı degıl uykusu. Ayda yılda bır 3 saat delıksız uyudugu oluyor nasıl mutlu oluyoruz anlatamam. Bıraz daha dınc kalkıyorum ole olunca. Annm sutten kesılınceye kadar oyle olur dıyo snnkı emıyor mu bılmıyorum. ıns duzene gırer uykularıda daha ıı ılgılenırz hem onlarlayoruldummmmartık cok fenayım 5. Aydan beri uyusuz geceler saat başı aglayarak kalkmalar gece tekrar uyutamamalar ne yapacagım bılmıyorum...gunduz sureklı hareket ayakta durmaya adım atmaya basladı o yuzden pesinden ayrılamıyorum..tuvalete gıtmek için bıle eşimi beklıyorum bazen akşama kadar yemekyemeyı unuttum 20 kılo verdım dogumdan bu yana bitkin bir görüntüm var artık evde pıjamayla gezıyorum dısarı cıkmıyorum...gece en azından 3 saat aralıksız uyuması ıcın ne yapıcam bilen varsa söylesin lutfen...butun gece uyumasından ümidimi kestim bırkac saat uyusam yetıcek
yoruldummmmartık cok fenayım 5. aydan beri uyusuz geceler saat başı aglayarak kalkmalar gece tekrar uyutamamalar ne yapacagım bılmıyorum...gunduz sureklı hareket ayakta durmaya adım atmaya basladı o yuzden pesinden ayrılamıyorum..tuvalete gıtmek için bıle eşimi beklıyorum bazen akşama kadar yemekyemeyı unuttum 20 kılo verdım dogumdan bu yana bitkin bir görüntüm var artık evde pıjamayla gezıyorum dısarı cıkmıyorum...gece en azından 3 saat aralıksız uyuması ıcın ne yapıcam bilen varsa söylesin lutfen...butun gece uyumasından ümidimi kestim bırkac saat uyusam yetıcek
Bn dun yazmistim nebe suresi 9. Ve 10. Ayetler diye. Asmktan cok bn okuyorum her aksam mealide "uykunuzu bir dinlenme kildik geceyi de bir ortu yaptik"Bir çocuk uyumakta zorluk çekiyor ve bir türlü uyuyamıyorsa,aşağıdkai dua yazılıp beşiğine bağlanırsa inşallah şifa bulur ve rahat uyur.
Bismillahirrahmanirrahim.Ve cealna nevmeküm sübata ve cealnalleyli libasa veceelnannehara meaşa birahmetike ya erhamerrahim.
Bir yerde okumuştum. Umarım işe yarar. Arapça bilmeyenler türkçede yazabilirlermiş. Ayrıca 5 veya 7 gün okumaya devam etmek gerekiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?