2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım, bol sol sıvı ver bebeğine, su, meyve suyu (havuç elma karışımı olabilir) kahvaltısında ıhlamur vs.
Kayısı kurusu da iyi gelir.
Kabız yapıcı yiyeceklerden uzak tutmaya çalış. Ekmek, patates, muz, pirinç gibi.

Oğlum küçükken saf zeytinyağı içiriyordum. Bir de poposuna zeytinyağı sürülmüş kulak çöpü ile hafif hafif dokunurdum. (bu son dediğimi tavsiye etmeyenler de var. Bu uygulamayı tavsiye eden doktorlar olduğu gibi.)
Geçmiş olsun inşallah

db canım,derhal o doktoru sağlık bakanlığına şikayet et. Reçete numarasıyla birlikte. BİMER'e bir mesaj kâfi. Ben pek çok konuda başvuruda bulundum. Özellikle sağlık hususunda jet hızıyla geribildirim yapıyorlar.
Herkes işini doğru düzgün yapsın. Af yok, merhamet yok, acıma yok.
Kendim olsam dahi.
Ya biliçsiz bir anne olup prospektüsü okumadan ilacı verseydin bebeğine?
sinir oldum, sinir oldum, sinir oldum.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Canim haklisin. Ama esim yanasmiyor sikayet etmeye. Yan etki olarak istah aciyor diyor, belki veriliyordur diyor. Ilerde belki tekrar medinaya gitmemiz gerekir ugrasmayalim sikayetle diyor.

Cnm iyi doktor bulmak zor. Oglum kilo almiyor zorlayinca ogurup kusuyor. Vicdanim rahat elimden geleni yapiyorum cnm.
Cok tesekkur ederim destegin icin.

İlacı bi de eczacıya sorsaydın bakalım o ne diyecekti.Ama iyi ki prospektüsü okumuşsun Mama konusuna gelince bi ara ben de Bebelac verdim ama biz de işe yaramadı hatta oğlum ishal olup duruyordu ben de değiştirip aptamil vermeye başladım sorun ortadan kalktı çok şükür. İştah için pekmez de iyi geliyor ama veriyorsundur büyük ihtimalle.Bir de ben önceden oğluma gece uykusuna geçmeden önce hazır muhallebilerden tahıl karışımlarından falan veriyordum geçenlerde kayınvalidem tahıl çarşısından tüm tahıl unlarının karışımını almış onunla muhallebi yapıp veriyorum öyle uyutuyorum gece 2-3 saatte bi uyanan çocuk şimdi gece 1-2 kez uyanıyor maşallah Kilosunu tartmadım ama kucağına alan herkes ağırlaşmış bu çocuk diyor.Sen de bi dene istersen canım.

Kızlar oğlum çok kabız. Öyle ki poposu çatlamış kaka yapmaya çalışırken çok ağlıyo yapamıyor. ne yapabilirim. Dra da Pazartesi gidicez..
Canım hep sulu şeyler yedirmeye çalış muz,patates falan verme bikaç gün.Kuru kayısı da iyi gelir kabızlığa.Bebe bisküvisiyle elma rendesi ve kiviyi karıştırıp da verebilirsin.Saf zeytinyağı bulabiliyorsan çok az bişey içirebilirsin ya da poposuna bezine falan sür umarım tez zmnda geçer

Sagol arkadasim. Pekmez bile yemiyor. Hazir muhallebi deniycem ben de.

Esim doktora gitmek istemedigini soyledi. Herkes hasta cocuga gececek diyor. Surubu da zarari olur 1 yasindan sonra verilir yaziyor diyor. Annem de destek veriyor ona. Ne yapicam bilmiyorum. :18:

Canım benim kızım 8. ve 9. ayda hiç kilo almadı ama yemesi çok güzel hatta artırdı bile yemek miktarını beni emmesi de cabası. Mama kabul etmedi tahlil yapıldı çok şükür hiçbir sıkıntı çıkmayınca doktor bünyesi ile alakalı olabileceğini söyledi, yine de takibe aldı. 16 ocakta 10. ayını bitirdi ve tam 650 gr almış, şuan 8250 gr. Ben en çok genetiğe bağlıyorum çünkü kendim ve ailemde kilo almama gibi bir durum var yeriz ama bünye yakar, kızım da çok hareketli uykusunda bile durağan değil inan ki :) Sağlık açısından bir sıkıntı yoksa yiyorsa da oluruna bırak canım, kendiliğinden alıyor kiloyu. 8. ayında 7600 gr geldi 9. ayında 7590. Gözüme de hiç zayıf gelmiyor benim, belki gözüm alıştı bilemiyorum.

Yemiyor arkadasim agzini kapatiyor zorlarsam kusuyor. Bunyeyle alakali olabilir dedigin gibi.

Yemiyor arkadasim agzini kapatiyor zorlarsam kusuyor. Bunyeyle alakali olabilir dedigin gibi.

Canım kendi kendisine yemesini hiç denedin mi? Boğulmayacağından emin olduğun gıdaları koy mama sandalyesinin üzerine ya da sofra ser ortaya koy önüne, her şeyi ağzına götürüyorlar muhakkak alacaktır döke saça alsın ağzına. İlk zamanlar tükürecektir belki yine kusacaktır ama zamanla kendi yemenin keyfine varacaktır. Çok meraklılar bıkmadan usanmadan koy derim önüne, merakına yenik düşüp ağzına alacaktır, eğer denemediysen naçizane yapmanı tavsiye ederim.

bizim evin yakınında bir kafe var orası ile konuştum canım, patrona fiyat soracaklar bende bugün gidip öğreneceğim ne kadar diyecekler. ben şöyle konuştum. yeri kapatacaklar, zaten küçük bir yer kapatmasalar da başka birisi için yer kalmaz oturmaya:) onlardan sadece çay kahve servisi istiyorum geri kalan herşeyi biz getireceğiz (pasta, süslemeler, yiyecekler vb. ) bakalım ne fiyat verecekler merak ediyorum. esas şoku pastada yaşadım. pastaneye sordum 240 TL dediler.aynen düğün günlerine geri döndük. nasıl düğün pastasını abartıyorlar, doğum günü dediğin anda hooop 5 kat fiyat... siz sordunuz mu arkadaşlar , ne kadar fiyat veriyorlar kaç kişilik pasta için?

Kızlar ilk diş çıktıktan sonra her ay yenisi gelir mi? Kızım sürekli kulaklarını çekiyor ağzına aldığını sertçe sürtüyor ve çok mız mız

canım bu diş işleri hiç belli olmuyor. bazen mısır patlağı gibi aynı anda çıkıyorlar sonra aylarca bir şey yok. bizim 5,5 aydan beri 5 dişimiz var. 3 ' ü aynı anda çıktı sonra 2 ay sonra iki tane çıktı. 7,5 aydan beri de bir şey yok görünürde:)

biz iki hafta önce elektrikçi getirdik saatlerce uğraştı adam. tüm kablo priz olaylarını hallettik ancak ondan sonra içim rahatladı. prizlerin hepsinde emniyet takılı bence sandalyeyi filan bile çekerler artık. bebişler güçlendi. risk alma hemen tak korumaları. nedense bebekler takıntılı bu elektrik prizlerine, ya oynasalar ya güzelce oyuncakları ile nedir bu kablo priz takıntısı:)

Armut ve kayısı kurusu çok iyi geliyor . ben hergün veriyorum meyve olarak armut yoksa kayısı kurusu veya kayısı püresi Hipp'in. şimdilik kabızlık problemimiz olmadı. ilk katı gıdaya geçtiğimizde 8 gün yapmadığı bile oluyordu kızımın doktor kabız olduğunda muz, yoğurt, elma, patates verme demişti. bol lifli gıdalar, yeşil sebze (özellikle ıspanak çok iyi geliyor) tahıllar yardımcı oluyor kabızlığa. umarım geçer yakında canım.

insallah canım düzelir...evet hala emiyor kızım

canım akşam uykusu için uyku eğitimi vermen gerekli. internetten araştırırsan sistem hep aynı zaten.kitaplarda varmış ama ben bilmiyorum isimlerini bilen arkadaşlar varsa burada sana isim verebilirler. kontrollü bir şekilde kısa sürede halledersin. en fazla 10 gün sürüyormuş. ben çok erken yaptığım için bu olayı benimki iki gün filan sürmüştü. 2,5 aylıktan beri kızım akşam 8 de yatar sabah 8'de kalkar. hiç bozma moralini geçip gidecek bu günler. hemde çaresi olan bir konu. yalnız bu eğitimi yapmayan arkadaşlarımın çocukları var 2-3 yaşına kadar hatta daha büyüdüklerinde bile bir türlü uyumuyorlar bütün gece uyanıyorlar hala. yani dişini sıkıp istikrarlı bir şekilde bu eğitimi vermeni tavsiye ederim büyüdükten sonra çok daha zor. kolay gelsin arkadaşım. sorun olursa ilerde bana sorabilirsin. tecrübeli oldum artık bu konuda:)

ben ınternette bıkac baktım söylediğin gibi fiyatlar...çok pahalı 15 kişilik pasta için bu fiyatlar gereksiz...diğre pastalarla tek farkı üzerindeki süsü ve 5 kat fiyat farkı...vermem o kadar para

denedim canım onuda...daha önceki aylarda denedim olmadı nerdeyse 1 saate yakın agladı ve susmadı giderek arttı...artık kızardı aglarken nefesini tutyo falan resmen cocuga işkence gibi oldu...bunlar hafızasında yer ediyor ve psikolojisi olumsuz etkileniyor ilerki yaşlarında mutlaka bi şekilde ortaya cıkıyormuş....daha sonra çok aglaynca kusturmaya basladı kendini o yüzden bıraktım...bu aylarda diş çıkarma dönemi oldugu için denemiyorum....eğitim sırasında cocugun herhangı bir sorunu olmamalı diyor çünkü bilmiyorum ne yapıcam...genelde memeyı bırakınca düzelir dıyorlar onunla alakalı olabılırmiş..

ben ınternette bıkac baktım söylediğin gibi fiyatlar...çok pahalı 15 kişilik pasta için bu fiyatlar gereksiz...diğre pastalarla tek farkı üzerindeki süsü ve 5 kat fiyat farkı...vermem o kadar para

en iyisi doğum günü pastası demeyeceksin. normal pasta fiyatı sorup üstüne süsleme yapacaksın:) eskiden ne güzeldi annem bana hep pastamı yapmış kat kat mumlarla da süslemiş mis gibi olmuş işte:) eminim ev pastasının tadı onların pastasından kat kat güzel olur zaten.

aynen katılıyorum evde yapılanlar her acıdan daha güzel temiz içine ne koydugumuzu biliyoruz.

Inanki memeyi birakinca kesintisiz sabaha kadar uyuyacak ve sende inanamayacaksin.ogluku 2 sene emzirdim.sabahi sabah ettim o surede.hatta bu cocukta bi sorun var uyuyamiyo emar cektirelim diyodum esime o derece yanili.2 yasinda memeden kestim iki uc gun icinde kesintisiz uyumaya basladi.gunduz yarim saat uyuyan cocuk 3"saat uyumaya basladi.simdi kizimda ayni durumsa emiyor ve sabaha kadar kac kere uyaniyor sayamiyorum bile ama biliyorumki gececek ins.ayrica ben diyodumku uyumazsa buyumez yok buyume hormonu salgilamaz Allaha sukur oglumunda kiziminda gelisimi gayet normal.yani gececegini bil biraz sabret.

Kabız yapıcı yiyeceklerden uzak tutmaya çalış. Ekmek, patates, muz, pirinç gibi.

canım ekmek iyi gelir aslında tahıl lifli olduğu için, doktor da söylemişti bana...
mercancım diğer bildiğim herşeyi yazmış arkadaşlar inşallah düzelmiştir...

erkekler hep aynı, biz de bi sürü sorunlar yaşadıkça eşim boşver dedi hep...

Sagol arkadasim. Pekmez bile yemiyor. Hazir muhallebi deniycem ben de.

canım pekmez mutlaka ver hatta harnup pekmezi al ver, tek başına pekmez keskin lezzet geliyodur ondan yemiyodur, sevdiği azıcık bişeyin içine karıştır ver, bi dilim elmayla falan... tarhananın içinde veren bile arkadaşım var neyi seviyosa kat içine...

benim de istediğim aslında öyle bişey, masayı süslemeleri kendim hazırlamak mekanda yalnız olmak istiyorum ama yakınımızda hiç öyle uygun bi yer yok ya da ben bilmiyorum... iki doğumgünü mü yapsak diye düşündük eşimin ve benim aileme kardeşlerimize bi doğumgünü, arkadaş ve kuzenlere ayrı bi dğumgünü diye... ev küçük çünkü... öyle de zor olucak çocukla evde hazırlanmak zaten zor bi de 2 kere aynı telaş, bi de pastadan bahsetmişsin ya 2 pasta :) dün akşam internetten baktığım süsleme ve hediyelikleri gösteriyodum eşime çok eğlendik :) özenmen güzel ama abartmışsın dedi ne uçuk fiyatlar var hakkaten... gösteriyorum bu ne diyo, kürdan diyorum bizde yok mu diyo, var ama bunlar konsepte uygun süslü diyorum napıcaz bunları diyo her bi yiyecek tabağına koyucaz süs olsun diye diyorum balon assak olmaz mı diyo :) daha neler... çok eğlendim... bakalım nasıl süsliycez... pasta fiyatları öyle canım, ama pasta pahalı bişey zaten bana normal pasta da hep pahalı gelmiştir saçma bi şekilde, küçücük bi pasta alıyosan iyi biyerden 40-50 lira ödüyosun, kek-krema işte azıcık da kakao meyve yani ne kadar maliyetli olabilir ki, evde yapım konusunda haklısın, yapabiliyosanız süper olur şeker hamuruyla kaplamak da zor bişey değil sanırım süsleme falan da yapılabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…