- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
Canım, bol sol sıvı ver bebeğine, su, meyve suyu (havuç elma karışımı olabilir) kahvaltısında ıhlamur vs.Db55 inşallah sağlıklı bir şekilde kilo alır oğlun.yemeyen bebek çok zor bilîrim.
Ceylin Cnm magnetleri fotoğrafçıda yaptırmayı düşünüyorum.
Kızlar oğlum çok kabız. Öyle ki poposu çatlamış kaka yapmaya çalışırken çok ağlıyo yapamıyor.ne yapabilirim. Dra da Pazartesi gidicez..
Kayısı kurusu da iyi gelir.
Kabız yapıcı yiyeceklerden uzak tutmaya çalış. Ekmek, patates, muz, pirinç gibi.
Oğlum küçükken saf zeytinyağı içiriyordum. Bir de poposuna zeytinyağı sürülmüş kulak çöpü ile hafif hafif dokunurdum. (bu son dediğimi tavsiye etmeyenler de var. Bu uygulamayı tavsiye eden doktorlar olduğu gibi.)
Geçmiş olsun inşallah
Slm kizlar. O kadar moralim bozuk ki sizinle konusmak ve rahatlamak istiyorum.
Bastan anlatayim. Medicana da incilay hanima gifiyorduk. Incilay hanim yeni acilacak bir hastaneye gectigi icin medicana da ESİN AÇIKGÖZ hanima kontrole gittik.
Esin hanim hic kilo almadigimizi soyledi ve oceons multi diye bir balik yagi surubu verdi. 15 gun sonra gelin dedi. Cok umutlanmistik. Daha hastaneden cikmadan randevumuzu almistik. Saat 11 e randevumuz vardi.Artik oglum kilo alacakti. Iyi ki bu dr a gitmistik.
Bu gun o bekledigimiz kontrole gitmek icin saat 10 u gecerken evden ciktik. Saat 10:40 da hastanedeydik. Saatleri yaziyorum cunku anlatacaklarim bununla da ilgili.
Gider gitmez sektere sordum onumuzde kac kisi var diye. 4 kisi oldugunu soyledi. Basladik beklemeye. Beklemek ama tam 1 saat boyunca.
:44:
Evet cocugumun uykusu gelmis acikmis ki sutum yok, mama hazirlamam gerek. Bebegim iyice bunaldi. Biz bekliyoruz hala simdi cagirdilar cagiracaklar diye.
Dayanamadim gittim sekreterin yanina. 4 kisi vardi, randevumuz 11 deydi dedim. Sekreter bana demesin mi dr a sorayim sizi diye. Nasil yani sirayla almiyor musunuz dedim. Acil durumlari once aliyoruz dedi. Kizlar etrafta acillik bir cocuk yoktu. Ustune ustluk gozumuze soka soka baska bir sekreterin tanidigini sirada one aldilar.
Acayip derecede sinirlendim ama dr la konusana kadar sesimi cikarmayacaktim. Nihayet iceri girdik. Esin AÇIKGÖZ hanima gayet nazik bir sekilde. Saat 11 de randevumuz oldugunu 1 saattir bekledigimizi ve sieada bir sorun oldugunu soyledim. ESİn AÇIKGÖZ ise bana bir doktora yakismayacak tarzda bir uslupla konustu.
Bizi sirayla aldigini, sikayetimiz varsa bashekime gitmemiz gerektigini, zaten gerektiginden fazla hastaya bakmak zorunda birakildigini( sanki bedava bakiyor 240 lira para aliyor) ve ailelerin kendi keyfi icin saat 10-11 e randevu aldigini bu saatlerden onceki saatlerin bos oldugunu soyledi!
Ben muayenedeyken esim hastane yonetimine sikayete cikmis ve ona incilay hanim gittikten sonra boyle yogunluk oldugu ve yapilacak baska bir sey olmadigi soylenmis.
Cok uzuldum. Neye ugradigimi sasirdim. Bebegimi o kadar bekletmistik. Bari kontrolumuz tamamlansin dedim. Sesimi cikarmadim.
Bebegim hic kilo almamis. Bize istah acici SİPRAKTİN adli bir ilac verdi. Gittik aldik hemen. Eve gelince prospektuse baktim ki ne goreyim. 2 yasindan once kullanilmamasi gereken bir alerji ilaci. Vermedim ilaci.
Bayindir hastanesinden pazartesi gunu icin randevu aldim. Incilay USTUNDAG hanimi aradim acikcasi. Yeni hastanesi memorial acilinca ona gitmeye karar verdim.
Arkadaslar bebegim yemeklere bastan onyargili agzini acmiyor. Bebelac veriyorum o da kilo aldirmadi. Artik tuzlu salcali yani bizim yemeklerden veriyorum. Eline veriyorum ona bile heveslenmiyor. Bana bir teselli ve akil verin lutfen. :26:
db canım,derhal o doktoru sağlık bakanlığına şikayet et. Reçete numarasıyla birlikte. BİMER'e bir mesaj kâfi. Ben pek çok konuda başvuruda bulundum. Özellikle sağlık hususunda jet hızıyla geribildirim yapıyorlar.
Herkes işini doğru düzgün yapsın. Af yok, merhamet yok, acıma yok.
Kendim olsam dahi.
Ya biliçsiz bir anne olup prospektüsü okumadan ilacı verseydin bebeğine?
sinir oldum, sinir oldum, sinir oldum.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.