2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
son alıntıyı cevaplamamışım, mutlaka yaptırmak lazım canım, baş edilmiyo bi yalnız bırakamıyorum hep oralara gidiyolar...

ya şu kocalar çok komik:) bende diyorum ki bak küçük hediyeler alınıyormuş gelenlere hatıra olarak veriliyormuş dedim eşim onların bize hediye getirmesi gerekiyor biz niye onlara hediye veriyoruz dedi, kaldım tabi. aslında haklı adam:):) iki doğum günü dediğin gibi çok zahmetli olur. bir tanesi bile bir sürü iş hele çalışırken iyice zor . eşimi hafta sonu Eminönü'ne gitmeye razı etmek için ne dil döktüm... zaten anlamıyor hiç bu işleri keselim bir pasta olsun bitsin diyor ama öyle değil işte:)

Son düzenleme:

haklısın o zaman kendini kusturuyorsa filan bişey olmasın çocuğa. biz herhalde çok küçükken 2-3 haftalık yaptık bu işi o kadar ağlamadı. 2-3 kere 10-15 dk ağladı sonra alıştı. akşam rutinimiz var her akşam onu yapıyoruz ve battaniyesi var ona sarılıp uyuyor. bizim doktor 7. aydan sonra akşam beslemesi yok dedi. biz o zaman kestik. zaten uyanmıyordu geceleri. kırk yılda bir uyandığında da pış pış yapıp sırtını sıvazlayınca uyuyordu yine. siz sordunuz mu doktorunuza akşam beslenmesini? belki gece emiyorsa gaz yapıyor veya hazımsızlık yapıyordur? ondan kalkıyor olabilir. bizim doktor şöyle açıklamıştı, biz nasıl gece uyku arasında yemek yediğimizde rahatsız olursak çocuğunuz artık büyüdü o da rahatsız olacaktır demişti. gece emzirmesi sizi emzik olarak kullanmasından başka birşey değil diye açıklamıştı. umarım yakında düzene girer uykunuz...

Ayni hisleri paylasiyorum arkadasim uykusuzluk cok zorrrrr

Yazdim canim.besigine yazdim okuyorum hep uyuturken yok yok uyumuyo

Canim.sen facetede varsin dimi orayada yazdim bugün artik uyku eğitimi vermeye karar verdim park yatagina yatirdim emzigini verdim bastan iyiydi güldü kalkti yatti filan sonra ağlamaya başladı aldim kucağıma sakinlestirdim yatirdim gene ayni agliyo zar zor pispislayarak uyuttum sence dogru mu yapiyorum devam mi etmelitim yoksa baska önerilerilerin var mi? Artik uykusuzluk canima tak etti gerçekten

Bizimkide emiyo acaba ondan mi uyumuyo bilmiyorum bende kesmeye calisiyorum gece beslenmesini ama bazenno kadar ağlıyor ki emmeden sakinlesmiyo bazen hic emmiyo bazen bir kere bazen cok karni aciktigi icin emmedigi belli tabi bende su veriyorum cogu zaman hepsini bir arada nasil yapicam.bilmiyorum.aglayincada üzülüyorum ama vazgecmekte istemiyorum bana bir akil ver ya

tıpkısının aynısını söyledi eşim de hepsi aynı demek :) gösterdiğim herşeye bi cvbı vardı zaten... hediyeler için konseptin deseninden kzımın resmiyle torba yaptıralım diyorum kendi çantalarına koysunlar bize ne diyo :) sonuçta benim abarttığımı düşündü... dışarda olursa bu afişi evde olursa bu afişi beğendim diyorum o afişin fiyatı mı bütün herşeyin fiyatı mı diyo...
bilmiyorum napıcaz biraz daha vakit var 6 mart bizim doğumgünümüz....
he bi de nerden aklına geliyo nerden buluyosun kimde gördün böyle şeyleri ben gittiğimiz hiçbi doğumgününde konsept monsept görmedim diyo, internetten araştırıyorum kendim buluyorum diyorum daha faydalı şeyler araştıraymışım internette :)

o da eminönünde daha uygundur bunlar üstünde resmi olmasa nolur falan dedi, var mı güzel şeyler fiyatlar nasıl gidince paylaşır mısın canım...

evet facebook'ta da varım:) yalnız bu konuda artık orada yazmıyorum çünkü çok fazla yorum oluyor. aslında artık genelde sadece buraya giriyorum. daha samimi bir ortamımız oldu burada:) Canım bak pışpışlayarak uyutabilmişsin ilk geceden bu ne kadar büyük bir başarı.çoğu kişi ilk gece uyutamayıp pes ediyor ki sen ne güzel becermişsin. inanki en fazla 1 hafta sürer sonrası çok rahat olacak. ağlaması normal yeni bir düzene alışmaya çalışıyor. psikolojisine birşey olur mu diye korkma ben 3 tane profesore sordum. hepsi onay verdi. sonunda mutlu anne mutlu çocuk. uykusuz cocuklar gün içerisinde de maalesef huzursuz oluyorlar. sen kendini düşün ne kadar kötü hissediyorsun uykuzusluk yüzünden, bebeğinde aynısını hissediyor çünkü oda sürekli uyanıyor. ağlayınca üzülmen normal anneyiz sonuçta ama bu işi oturtup cocuğun tüm gece uyuyunca sabahları yüzündeki ışıldamayı sende farkedeceksin ve çok hoşuna gidecek bunu düşün.

öncelikle bir uyku arkadaşı edinmesi lazım. uyku arkadaşı bizimkinin battaniyesi. her yatırdığında elinin arasına koy.bir süre sonra alışacaktır. polar battaniye daha çok seviyorlar yada havlu gibi olanlar. uzun tüylü olanlar değil. bizimki battaniyesini yalıyor ve 10 sn içinde gözler kapanıyor. küçük olmadığı için elinden düşüp uyanma gibi bir durumda yok. elinin altında duruyor öyle:) uyku arkadaşı olursa gece seni emme konusunu da büyük ölçüde halledersin. uyandığında hemen battaniyesini verip pışpışlarsın böylece emzik olmaktan kurtulursun. çocuklarımız neredeyse 1 yaşında artık gerçekten gece emmeye ihtiyaçları yok. ilk yatırdığında sırtını sıvazlayıp sevdiği bir şarkıyı mırıldanabilirsin. bizimki küçük kurbağaydı mesela, onu söyleyince sakinleşiyordu hemen. ilk zamanlar çok ağladığında 5 dk saat tutup bekle sonra yanına git. aynı odada bekleme sakın. kucağına alıp sakinleştir. ninni söyle yerine geri yatırıp battaniye veya neyse uyku arkadaşı onu ver, sonra odadan çık. ağlamaya başlayınca yine 5 dk saat tut dışarıda sonra yanına gir aynı işlemleri tekrarla. uyuyana kadar böyle. sonra her gün içeri girme süresini uzat. ikinci gün 7 dk. 3 . gün 10 dk, 4. gün 15 dk. gibi. ilk günler 1 saati bulabilir bu rutinlerle uyuması ama 1 hafta sonra tamamdır. olay çözülüyor ve ilk yatırmada uyku:)

yalnız bu konuda en önemli şey istikrar. bu olaya başladığında arada su koyverip rutini bozarsan maalesef işe yaramıyor bu yöntem. çocuklarımız çok akıllı bizleri kandırmayı çok iyi biliyorlar maalesef:) ben çok erken başladığım için uykusuzluk ne demek pek bilmedim. hatta kocam horlamaya başladı bir ay kadar onun yüzünden daha çok gece uykusuz kaldım:):) bazı anneler cocuğunu ağlatmak istemiyor buna da kesinlikle saygım var. bu iş tamamen tercih meselesi. doğru yanlış diye birşey yok. ben sadece deneyimlerimi paylaşıyorum o yüzden n'olur kötü bir yorum yada yanlış yapıyorsun diye bir yorum gelmesin:) geçmişte çok kötü yorumlar aldım ve bu konuda tövbe etmiştim yazmayacağım diye ama soran arkadaşlara yardım etmemekte olmuyor işte:) umarım çabuk geçer uykusuz gecelerin canım... 3 arkadaşıma bu konuda yardım ettim, her gördüklerinde öpüyorlar beni hala:):)

bu arada yatma saati akşam çok geç olmamalı. çok yorulmadan önce uyku rutini oluşturulmalı. bizimki şöyle. saat 6.45 gibi akşam yemeği, banyo, kremlenme, gece tahılı ve meyve, tuvalet , küçük bir hikaye okunması loş ışıkta uykuya geçiş için, ışık kapanması saat 8 ve iyi gecelerrrrr !!!

Son düzenleme:
Bu sabah cinnet geciriyodum dun aksam yemeden yatti sabah kalkti yine yemiyor zangir zangir titrerken annem geldi o da denedi sabah bisry yemedi anneme tum gun birsey vetmicem bakalim aksam ne yapacak dedim ac karnina yatti uyuyor...kalksn bakalim yiyecekmi....cok yoruldum cok tukendim ne sabir kaldi ne takatim yeter artik diye agliyorum hergun...doktor yemiorsa zorlama mama icsin madem dedi simdi onuda icmiyor.ne vericem ben ne kahvalti ne corba ne meyve ne yogurt ne mama....delirmeye bir tik kaldi...sabrimi cok zorluyor yeter artik.ac kalsinda acligi ogrensin....

Yazdiklarini gorunce sani biran ben yazdim sandim.ayni seyi tamda kelimesi kelimesine esim dedi biz niye hediye veiyoruz onlarin getirmesi gerekmiyormu diyor bende htira diyorum o da herzamanki gibi NE GEREK VAR diyor ya sen karisma ben halledicem diyorum zaten bana soranmi var deyip kusuyor kiziyla ugras babasiyla ugras d.gununde bende kiyafetime uygun huni takayim bari

Oyle de deneyim arkadasim. Sagol.

Denedim arkadasim yemiyor oyle. Baska bir sey olsa atar agzina yemegi atmiyor.

peki akşam 8 de uyuyorsa gündüz uykusu nasıl?kaç defa ve süresi ne kadar?yöntem aklıma yattı.benimkisigece 12 gibi ancak uyuyor.8 aylık olana kadar herşey iyiydi.büyüdükçe düzen falan kalmadı!!!!!!!!!!!!!!

birde tuvalet derken.yoksa tuvalet eğitimide mi verdin arkadaşım:))))))

Hosgeldiiinn....unuturmuyuz yada bn unutmam....bircok kisi gitti bir daha geri gelmedi...sen nasilsin bebegin nasil...arada gel buraya gidenleri merak ediyorum....

iyiyim çok şükür bebeğimle beraber şu sıralar dişten dolayı ateş var sen nasılsın bebeğin nasıl

Hosgeldiiinn....unuturmuyuz yada bn unutmam....bircok kisi gitti bir daha geri gelmedi...sen nasilsin bebegin nasil...arada gel buraya gidenleri merak ediyorum....

gidenler de iyi face de görüşüyoruz çoğuyla biz bugünler de diş derdindeyiz zor çıkartıyoruz sen nasılsın bebeğin nasıl

aslında hakkı var kocalarımızın. artık herşey için bir parti yapılıyor ve çok abartılı şeyler yapılıyor tabi ki kendi arkadaşlarımız çocuklarına böyle partiler yapınca bizimde abartmamız gerekiyor:) eski doğumgünü resimlerime baktım, ne güzel annem balonlarla süslemiş evi, güzel bir pasta yapmış, börek çörek çay arkadaşlar ne güzel samimi bir görüntü hoşuma gitti. şimdi bayrak flama takımı , disneyland gibi doğumgünleri. bende aldım herşeyi o ayrı ama bu ilk ve son hadi ilk doğumgünü diye yapıyorum diğerlerini evde sakin samimi geçirmeye karar verdim. yine de çok abartmayacağım. yok kurabiyeymiş, yok cupcake'miş yok efendim şeker masasıymış yok daha neler:) birsürü börek çörek yapıcaz, üstü şekerli o kurabiyelerin, cupcake'lerin hiçbirisi yenmiyor benim gördüğüm kadarıyla. hatta ben gittiğim hiçbir doğumgününde şeker kaplı o pastalarıda yiyemiyorum ki. cok ağır geliyor. görüntü süper ama tat yok. çare yok bende o seker kaplılardan yaptıracağım sanırım. çiçek sepeti'nde online sipariş gördüm. konuşan veya deneyen var mı acaba pasta için?

gece 12 saat kesintisiz uyuduğu için gündüz uykuları kısa. doktora sordum çok normal sen 12 saat uyusan gündüz uyur musun dedi:) ya bizim doktorda komik bir adam:):) sabah 11 gibi bir 45 dk uyuyor birde akşam üstü 3.30 gibi yine bir yarım saat 45 dk. bazen günde bir kez 1,5 saat gibi uyuyor. zaten gece uyusunda gündüz hiç umrumda değil. artık kendini oyaladığı için iş yapmak yada kendime zaman ayırmak çok daha rahat oldu. herkes kızım bebekken beni korkuttu bu rahat günlerin büyüyünce şöyle korkunç böyle zor falan filan diye ama bilmiyorum sizde durumlar nasıl ben büyüdükçe bayılıyorum bu hallerine. herşey de sanki daha kolaylaşıyor gibi geliyor. ikinci yi düşünmeye başladım bile:):)

diğerlerini sakin yapmak sadece senin hayalin canım, sonraki yıllar onların hayal gücüne kalıcak, esas o zaman gör sen disneyland gibi partileri :)
daha hiçbişey hazırlamadık biz, pasta için de görüşmedik ama pastayı en son ayarlarız sanırım, önce mekn netleşmeli bizde, sonra süsleme ve hediyelikler... çünkü mekana göre davetli listesi biraz değişebilecek... sen naptın canım fiyat verdiler mi, böyle bişey için ne kadar fiyat alınıyo merak ediyorum...

evet verdim:) 4 ay oldu

inanamıyorum, nasıl yani canım...
önce maşallah...
sonra da biraz bilgi verir misin canım :)

o da eminönünde daha uygundur bunlar üstünde resmi olmasa nolur falan dedi, var mı güzel şeyler fiyatlar nasıl gidince paylaşır mısın canım...

Eminönü 'ne gittik geçen hafta sonu . bir sokak var, orada hepsi bu tarz şeyler satan dükkanların ama çoğu babyshower doğumgünü herşeyi karışık satıyor onlar iyi değil. iki tanesi sadece doğumgünü malzemesi satıyor. onlardanda birisi daha pahalı diğeri daha ucuz du. problem şu, ben 1st birthday konseptli alayım herşeyi dedim. kocam yabancı olduğu için ve yabancı arkadaşlarımızda çok geleceği için illaki ingilizce olanı olsun dedim. o yüzden bizim işimiz hepten zorlaştı. iki dükkandada o konseptin bazı şeyleri var bazıları yok, ayrı ayrı alsan çingene işi gibi görünüyor. yani kocan haklı, ya hepsi aynı desenli olmalı yada hiç desensiz olsun daha iyi böylece değişik şeyleri kombin yapabilirsin. benim kocam en sonunda isyan bayrağını çekti kalabalıkta,çalıştığımız için maalesef hafta sonu gidebiliyoruz Eminönü'ne ve tabiki kalabalığı tahmin edersin.Bizde İstinye park'a gittik ertesi gün bir arkadaşımın tavsiyesi ile aldık ne lazımsa Balonevi - Partievinden, battık çıktık geldik:) ama tahminim eminönü' ndekinden 30 TL maksimum fazla vermişizdir. fiyatlar 1 - 1,5 TL fark ediyordu paket başına. ama Eminönünde pazarlıkta edilir tabi. eğer sabırlı bir kocan varsa yada yalnız gideceksen birde hafta sonu değil hafta içi gidersen belki değişik dükkanları araştırarak bir konsept tamamlayıp daha ucuza alabilirsin ama bizde mümkün olmadı maalesef:)

vallahi arkadaşım hakkaten tam Hunilik bir durum:) kocalarımıza da sabırlar dilerim çünkü onların da bizi anlaması zor. düşünce yapısı farklı erkeklerin ne yapsınlar:):)

ya haklısın aslında büyüyünce de onlar isteyecek değil mi:) yandık yandık:):) bizim bebişler de kış bebeği, yaz bebeği olsa arkadaşlarım parklarda filan yapıyorlar hem piknik gibi oluyor hemde çocuklar koşa oynaya eğleniyor ne güzel.

tuvalet ile ilgili facebook'ta bezsiz bebek diye bir grup var. orayı bir incele istersen. buradan bazı arkadaşlar da geldi oraya ve çok memnunlar:) benim o gruptan heberim yeni oldu.keşke daha önce olsaymış. ben 7. ayda kendi kafamdan annemlerin usülü lazımlığa koydum kızımı oda sanki bunu bekliyormuş. ilk koyduğumda kakasını yaptı yapış o yapış 4 aydır 2 kere ishal oldu kaçırdı altına onun dışında hepsi lazımlık, tuvalet, çalı dibi artık neresi müsaitse yapıyor. artık bir düzeni oldu. sabah ve akşam kaka yapıyor. saatleri bile belli. zorlama kesinlikle yok. benimki artık altına yapmak istemiyordu. sadece bezini açınca yapıyordu kakasını zaten. ağlıyordu yapmamak için ben öyle başladım. çiş olayını tam halledemedim çünkü evde değilim gün içinde inşallah ilk tatilimde 1 haftalık onu da halledicem ve bezsiz hayat:):) zaten çoğu zaman çişi de yapıyor lazımlığa bezi genelde hep kuru ama güvenip tamamen çıkaramıyorum kışın hasta olmasın birde altı ıslanırsa diye. yalnız bizim yaptığımız tuvalet eğitimi değil tuvalet iletişimi deniyor buna.zaten yaş itibariyle uygun değiller tuvalet eğitimine. biz sadece cocuktan gelen sinyalleri takip edip tuvalete tutuyoruz. cocukların hepsi aslında sinyal veriyor kaka ve çiş yapmadan.işte ben kendi başıma aklımın yönterdiği şekilde işleri hallettim uyku tuvalet yemek alışkanlıkları vs. halbuki ne çok kitaplar ve gruplar varmış, hepsinden çooook sonra haberim oldu. bizde durumlar böyle arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…