canım ekmek iyi gelir aslında tahıl lifli olduğu için, doktor da söylemişti bana...
mercancım diğer bildiğim herşeyi yazmış arkadaşlar inşallah düzelmiştir...
erkekler hep aynı, biz de bi sürü sorunlar yaşadıkça eşim boşver dedi hep...
canım pekmez mutlaka ver hatta harnup pekmezi al ver, tek başına pekmez keskin lezzet geliyodur ondan yemiyodur, sevdiği azıcık bişeyin içine karıştır ver, bi dilim elmayla falan... tarhananın içinde veren bile arkadaşım var neyi seviyosa kat içine...
benim de istediğim aslında öyle bişey, masayı süslemeleri kendim hazırlamak mekanda yalnız olmak istiyorum ama yakınımızda hiç öyle uygun bi yer yok ya da ben bilmiyorum... iki doğumgünü mü yapsak diye düşündük eşimin ve benim aileme kardeşlerimize bi doğumgünü, arkadaş ve kuzenlere ayrı bi dğumgünü diye... ev küçük çünkü... öyle de zor olucak çocukla evde hazırlanmak zaten zor bi de 2 kere aynı telaş, bi de pastadan bahsetmişsin ya 2 pasta :) dün akşam internetten baktığım süsleme ve hediyelikleri gösteriyodum eşime çok eğlendik :) özenmen güzel ama abartmışsın dedi ne uçuk fiyatlar var hakkaten... gösteriyorum bu ne diyo, kürdan diyorum bizde yok mu diyo, var ama bunlar konsepte uygun süslü diyorum napıcaz bunları diyo her bi yiyecek tabağına koyucaz süs olsun diye diyorum balon assak olmaz mı diyo :) daha neler... çok eğlendim... bakalım nasıl süsliycez... pasta fiyatları öyle canım, ama pasta pahalı bişey zaten bana normal pasta da hep pahalı gelmiştir saçma bi şekilde, küçücük bi pasta alıyosan iyi biyerden 40-50 lira ödüyosun, kek-krema işte azıcık da kakao meyve yani ne kadar maliyetli olabilir ki, evde yapım konusunda haklısın, yapabiliyosanız süper olur şeker hamuruyla kaplamak da zor bişey değil sanırım süsleme falan da yapılabilir...
denedim canım onuda...daha önceki aylarda denedim olmadı nerdeyse 1 saate yakın agladı ve susmadı giderek arttı...artık kızardı aglarken nefesini tutyo falan resmen cocuga işkence gibi oldu...bunlar hafızasında yer ediyor ve psikolojisi olumsuz etkileniyor ilerki yaşlarında mutlaka bi şekilde ortaya cıkıyormuş....daha sonra çok aglaynca kusturmaya basladı kendini o yüzden bıraktım...bu aylarda diş çıkarma dönemi oldugu için denemiyorum....eğitim sırasında cocugun herhangı bir sorunu olmamalı diyor çünkübilmiyorum ne yapıcam...genelde memeyı bırakınca düzelir dıyorlar onunla alakalı olabılırmiş..
yoruldummmmartık cok fenayım 5. aydan beri uyusuz geceler saat başı aglayarak kalkmalar gece tekrar uyutamamalar ne yapacagım bılmıyorum...gunduz sureklı hareket ayakta durmaya adım atmaya basladı o yuzden pesinden ayrılamıyorum..tuvalete gıtmek için bıle eşimi beklıyorum bazen akşama kadar yemekyemeyı unuttum 20 kılo verdım dogumdan bu yana bitkin bir görüntüm var artık evde pıjamayla gezıyorum dısarı cıkmıyorum...gece en azından 3 saat aralıksız uyuması ıcın ne yapıcam bilen varsa söylesin lutfen...butun gece uyumasından ümidimi kestim bırkac saat uyusam yetıcek
Bir çocuk uyumakta zorluk çekiyor ve bir türlü uyuyamıyorsa,aşağıdkai dua yazılıp beşiğine bağlanırsa inşallah şifa bulur ve rahat uyur.
Bismillahirrahmanirrahim.Ve cealna nevmeküm sübata ve cealnalleyli libasa veceelnannehara meaşa birahmetike ya erhamerrahim.
Bir yerde okumuştum. Umarım işe yarar. Arapça bilmeyenler türkçede yazabilirlermiş. Ayrıca 5 veya 7 gün okumaya devam etmek gerekiyormuş.
canım akşam uykusu için uyku eğitimi vermen gerekli. internetten araştırırsan sistem hep aynı zaten.kitaplarda varmış ama ben bilmiyorum isimlerini bilen arkadaşlar varsa burada sana isim verebilirler. kontrollü bir şekilde kısa sürede halledersin. en fazla 10 gün sürüyormuş. ben çok erken yaptığım için bu olayı benimki iki gün filan sürmüştü. 2,5 aylıktan beri kızım akşam 8 de yatar sabah 8'de kalkar. hiç bozma moralini geçip gidecek bu günler. hemde çaresi olan bir konu. yalnız bu eğitimi yapmayan arkadaşlarımın çocukları var 2-3 yaşına kadar hatta daha büyüdüklerinde bile bir türlü uyumuyorlar bütün gece uyanıyorlar hala. yani dişini sıkıp istikrarlı bir şekilde bu eğitimi vermeni tavsiye ederim büyüdükten sonra çok daha zor. kolay gelsin arkadaşım. sorun olursa ilerde bana sorabilirsin. tecrübeli oldum artık bu konuda:)
haklısın o zaman kendini kusturuyorsa filan bişey olmasın çocuğa. biz herhalde çok küçükken 2-3 haftalık yaptık bu işi o kadar ağlamadı. 2-3 kere 10-15 dk ağladı sonra alıştı. akşam rutinimiz var her akşam onu yapıyoruz ve battaniyesi var ona sarılıp uyuyor. bizim doktor 7. aydan sonra akşam beslemesi yok dedi. biz o zaman kestik. zaten uyanmıyordu geceleri. kırk yılda bir uyandığında da pış pış yapıp sırtını sıvazlayınca uyuyordu yine. siz sordunuz mu doktorunuza akşam beslenmesini? belki gece emiyorsa gaz yapıyor veya hazımsızlık yapıyordur? ondan kalkıyor olabilir. bizim doktor şöyle açıklamıştı, biz nasıl gece uyku arasında yemek yediğimizde rahatsız olursak çocuğunuz artık büyüdü o da rahatsız olacaktır demişti. gece emzirmesi sizi emzik olarak kullanmasından başka birşey değil diye açıklamıştı. umarım yakında düzene girer uykunuz...
ya şu kocalar çok komik:) bende diyorum ki bak küçük hediyeler alınıyormuş gelenlere hatıra olarak veriliyormuş dedim eşim onların bize hediye getirmesi gerekiyor biz niye onlara hediye veriyoruz dedi, kaldım tabi. aslında haklı adam:):) iki doğum günü dediğin gibi çok zahmetli olur. bir tanesi bile bir sürü iş hele çalışırken iyice zor . eşimi hafta sonu Eminönü'ne gitmeye razı etmek için ne dil döktüm... zaten anlamıyor hiç bu işleri keselim bir pasta olsun bitsin diyor ama öyle değil işte:)
Ayni hisleri paylasiyorum arkadasim uykusuzluk cok zorrrrr
Yazdim canim.besigine yazdim okuyorum hep uyuturken yok yok uyumuyo
Canim.sen facetede varsin dimi orayada yazdim bugün artik uyku eğitimi vermeye karar verdim park yatagina yatirdim emzigini verdim bastan iyiydi güldü kalkti yatti filan sonra ağlamaya başladı aldim kucağıma sakinlestirdim yatirdim gene ayni agliyo zar zor pispislayarak uyuttum sence dogru mu yapiyorum devam mi etmelitim yoksa baska önerilerilerin var mi? Artik uykusuzluk canima tak etti gerçekten
Bizimkide emiyo acaba ondan mi uyumuyo bilmiyorum bende kesmeye calisiyorum gece beslenmesini ama bazenno kadar ağlıyor ki emmeden sakinlesmiyo bazen hic emmiyo bazen bir kere bazen cok karni aciktigi icin emmedigi belli tabi bende su veriyorum cogu zaman hepsini bir arada nasil yapicam.bilmiyorum.aglayincada üzülüyorum ama vazgecmekte istemiyorum bana bir akil ver ya
Bu sabah cinnet geciriyodum dun aksam yemeden yatti sabah kalkti yine yemiyor zangir zangir titrerken annem geldi o da denedi sabah bisry yemedi anneme tum gun birsey vetmicem bakalim aksam ne yapacak dedim ac karnina yatti uyuyor...kalksn bakalim yiyecekmi....cok yoruldum cok tukendim ne sabir kaldi ne takatim yeter artik diye agliyorum hergun...doktor yemiorsa zorlama mama icsin madem dedi simdi onuda icmiyor.ne vericem ben ne kahvalti ne corba ne meyve ne yogurt ne mama....delirmeye bir tik kaldi...sabrimi cok zorluyor yeter artik.ac kalsinda acligi ogrensin....Canim haklisin. Ama esim yanasmiyor sikayet etmeye. Yan etki olarak istah aciyor diyor, belki veriliyordur diyor. Ilerde belki tekrar medinaya gitmemiz gerekir ugrasmayalim sikayetle diyor.
Cnm iyi doktor bulmak zor. Oglum kilo almiyor zorlayinca ogurup kusuyor. Vicdanim rahat elimden geleni yapiyorum cnm.
Cok tesekkur ederim destegin icin.
ya şu kocalar çok komik:) bende diyorum ki bak küçük hediyeler alınıyormuş gelenlere hatıra olarak veriliyormuş dedim eşim onların bize hediye getirmesi gerekiyor biz niye onlara hediye veriyoruz dedi, kaldım tabi. aslında haklı adam:):) iki doğum günü dediğin gibi çok zahmetli olur. bir tanesi bile bir sürü iş hele çalışırken iyice zor . eşimi hafta sonu Eminönü'ne gitmeye razı etmek için ne dil döktüm... zaten anlamıyor hiç bu işleri keselim bir pasta olsun bitsin diyor ama öyle değil işte:)
Oyle de deneyim arkadasim. Sagol.canım ekmek iyi gelir aslında tahıl lifli olduğu için, doktor da söylemişti bana...
mercancım diğer bildiğim herşeyi yazmış arkadaşlar inşallah düzelmiştir...
erkekler hep aynı, biz de bi sürü sorunlar yaşadıkça eşim boşver dedi hep...
canım pekmez mutlaka ver hatta harnup pekmezi al ver, tek başına pekmez keskin lezzet geliyodur ondan yemiyodur, sevdiği azıcık bişeyin içine karıştır ver, bi dilim elmayla falan... tarhananın içinde veren bile arkadaşım var neyi seviyosa kat içine...
benim de istediğim aslında öyle bişey, masayı süslemeleri kendim hazırlamak mekanda yalnız olmak istiyorum ama yakınımızda hiç öyle uygun bi yer yok ya da ben bilmiyorum... iki doğumgünü mü yapsak diye düşündük eşimin ve benim aileme kardeşlerimize bi doğumgünü, arkadaş ve kuzenlere ayrı bi dğumgünü diye... ev küçük çünkü... öyle de zor olucak çocukla evde hazırlanmak zaten zor bi de 2 kere aynı telaş, bi de pastadan bahsetmişsin ya 2 pasta :) dün akşam internetten baktığım süsleme ve hediyelikleri gösteriyodum eşime çok eğlendik :) özenmen güzel ama abartmışsın dedi ne uçuk fiyatlar var hakkaten... gösteriyorum bu ne diyo, kürdan diyorum bizde yok mu diyo, var ama bunlar konsepte uygun süslü diyorum napıcaz bunları diyo her bi yiyecek tabağına koyucaz süs olsun diye diyorum balon assak olmaz mı diyo :) daha neler... çok eğlendim... bakalım nasıl süsliycez... pasta fiyatları öyle canım, ama pasta pahalı bişey zaten bana normal pasta da hep pahalı gelmiştir saçma bi şekilde, küçücük bi pasta alıyosan iyi biyerden 40-50 lira ödüyosun, kek-krema işte azıcık da kakao meyve yani ne kadar maliyetli olabilir ki, evde yapım konusunda haklısın, yapabiliyosanız süper olur şeker hamuruyla kaplamak da zor bişey değil sanırım süsleme falan da yapılabilir...
Canım kendi kendisine yemesini hiç denedin mi? Boğulmayacağından emin olduğun gıdaları koy mama sandalyesinin üzerine ya da sofra ser ortaya koy önüne, her şeyi ağzına götürüyorlar muhakkak alacaktır döke saça alsın ağzına. İlk zamanlar tükürecektir belki yine kusacaktır ama zamanla kendi yemenin keyfine varacaktır. Çok meraklılar bıkmadan usanmadan koy derim önüne, merakına yenik düşüp ağzına alacaktır, eğer denemediysen naçizane yapmanı tavsiye ederim.
evet facebook'ta da varım:) yalnız bu konuda artık orada yazmıyorum çünkü çok fazla yorum oluyor. aslında artık genelde sadece buraya giriyorum. daha samimi bir ortamımız oldu burada:) Canım bak pışpışlayarak uyutabilmişsin ilk geceden bu ne kadar büyük bir başarı.çoğu kişi ilk gece uyutamayıp pes ediyor ki sen ne güzel becermişsin. inanki en fazla 1 hafta sürer sonrası çok rahat olacak. ağlaması normal yeni bir düzene alışmaya çalışıyor. psikolojisine birşey olur mu diye korkma ben 3 tane profesore sordum. hepsi onay verdi. sonunda mutlu anne mutlu çocuk. uykusuz cocuklar gün içerisinde de maalesef huzursuz oluyorlar. sen kendini düşün ne kadar kötü hissediyorsun uykuzusluk yüzünden, bebeğinde aynısını hissediyor çünkü oda sürekli uyanıyor. ağlayınca üzülmen normal anneyiz sonuçta ama bu işi oturtup cocuğun tüm gece uyuyunca sabahları yüzündeki ışıldamayı sende farkedeceksin ve çok hoşuna gidecek bunu düşün.
öncelikle bir uyku arkadaşı edinmesi lazım. uyku arkadaşı bizimkinin battaniyesi. her yatırdığında elinin arasına koy.bir süre sonra alışacaktır. polar battaniye daha çok seviyorlar yada havlu gibi olanlar. uzun tüylü olanlar değil. bizimki battaniyesini yalıyor ve 10 sn içinde gözler kapanıyor. küçük olmadığı için elinden düşüp uyanma gibi bir durumda yok. elinin altında duruyor öyle:) uyku arkadaşı olursa gece seni emme konusunu da büyük ölçüde halledersin. uyandığında hemen battaniyesini verip pışpışlarsın böylece emzik olmaktan kurtulursun. çocuklarımız neredeyse 1 yaşında artık gerçekten gece emmeye ihtiyaçları yok. ilk yatırdığında sırtını sıvazlayıp sevdiği bir şarkıyı mırıldanabilirsin. bizimki küçük kurbağaydı mesela, onu söyleyince sakinleşiyordu hemen. ilk zamanlar çok ağladığında 5 dk saat tutup bekle sonra yanına git. aynı odada bekleme sakın. kucağına alıp sakinleştir. ninni söyle yerine geri yatırıp battaniye veya neyse uyku arkadaşı onu ver, sonra odadan çık. ağlamaya başlayınca yine 5 dk saat tut dışarıda sonra yanına gir aynı işlemleri tekrarla. uyuyana kadar böyle. sonra her gün içeri girme süresini uzat. ikinci gün 7 dk. 3 . gün 10 dk, 4. gün 15 dk. gibi. ilk günler 1 saati bulabilir bu rutinlerle uyuması ama 1 hafta sonra tamamdır. olay çözülüyor ve ilk yatırmada uyku:)
yalnız bu konuda en önemli şey istikrar. bu olaya başladığında arada su koyverip rutini bozarsan maalesef işe yaramıyor bu yöntem. çocuklarımız çok akıllı bizleri kandırmayı çok iyi biliyorlar maalesef:) ben çok erken başladığım için uykusuzluk ne demek pek bilmedim. hatta kocam horlamaya başladı bir ay kadar onun yüzünden daha çok gece uykusuz kaldım:):) bazı anneler cocuğunu ağlatmak istemiyor buna da kesinlikle saygım var. bu iş tamamen tercih meselesi. doğru yanlış diye birşey yok. ben sadece deneyimlerimi paylaşıyorum o yüzden n'olur kötü bir yorum yada yanlış yapıyorsun diye bir yorum gelmesin:) geçmişte çok kötü yorumlar aldım ve bu konuda tövbe etmiştim yazmayacağım diye ama soran arkadaşlara yardım etmemekte olmuyor işte:) umarım çabuk geçer uykusuz gecelerin canım... 3 arkadaşıma bu konuda yardım ettim, her gördüklerinde öpüyorlar beni hala:):)
bu arada yatma saati akşam çok geç olmamalı. çok yorulmadan önce uyku rutini oluşturulmalı. bizimki şöyle. saat 6.45 gibi akşam yemeği, banyo, kremlenme, gece tahılı ve meyve, tuvalet , küçük bir hikaye okunması loş ışıkta uykuya geçiş için, ışık kapanması saat 8 ve iyi gecelerrrrr !!!
evet facebook'ta da varım:) yalnız bu konuda artık orada yazmıyorum çünkü çok fazla yorum oluyor. aslında artık genelde sadece buraya giriyorum. daha samimi bir ortamımız oldu burada:) Canım bak pışpışlayarak uyutabilmişsin ilk geceden bu ne kadar büyük bir başarı.çoğu kişi ilk gece uyutamayıp pes ediyor ki sen ne güzel becermişsin. inanki en fazla 1 hafta sürer sonrası çok rahat olacak. ağlaması normal yeni bir düzene alışmaya çalışıyor. psikolojisine birşey olur mu diye korkma ben 3 tane profesore sordum. hepsi onay verdi. sonunda mutlu anne mutlu çocuk. uykusuz cocuklar gün içerisinde de maalesef huzursuz oluyorlar. sen kendini düşün ne kadar kötü hissediyorsun uykuzusluk yüzünden, bebeğinde aynısını hissediyor çünkü oda sürekli uyanıyor. ağlayınca üzülmen normal anneyiz sonuçta ama bu işi oturtup cocuğun tüm gece uyuyunca sabahları yüzündeki ışıldamayı sende farkedeceksin ve çok hoşuna gidecek bunu düşün.
öncelikle bir uyku arkadaşı edinmesi lazım. uyku arkadaşı bizimkinin battaniyesi. her yatırdığında elinin arasına koy.bir süre sonra alışacaktır. polar battaniye daha çok seviyorlar yada havlu gibi olanlar. uzun tüylü olanlar değil. bizimki battaniyesini yalıyor ve 10 sn içinde gözler kapanıyor. küçük olmadığı için elinden düşüp uyanma gibi bir durumda yok. elinin altında duruyor öyle:) uyku arkadaşı olursa gece seni emme konusunu da büyük ölçüde halledersin. uyandığında hemen battaniyesini verip pışpışlarsın böylece emzik olmaktan kurtulursun. çocuklarımız neredeyse 1 yaşında artık gerçekten gece emmeye ihtiyaçları yok. ilk yatırdığında sırtını sıvazlayıp sevdiği bir şarkıyı mırıldanabilirsin. bizimki küçük kurbağaydı mesela, onu söyleyince sakinleşiyordu hemen. ilk zamanlar çok ağladığında 5 dk saat tutup bekle sonra yanına git. aynı odada bekleme sakın. kucağına alıp sakinleştir. ninni söyle yerine geri yatırıp battaniye veya neyse uyku arkadaşı onu ver, sonra odadan çık. ağlamaya başlayınca yine 5 dk saat tut dışarıda sonra yanına gir aynı işlemleri tekrarla. uyuyana kadar böyle. sonra her gün içeri girme süresini uzat. ikinci gün 7 dk. 3 . gün 10 dk, 4. gün 15 dk. gibi. ilk günler 1 saati bulabilir bu rutinlerle uyuması ama 1 hafta sonra tamamdır. olay çözülüyor ve ilk yatırmada uyku:)
yalnız bu konuda en önemli şey istikrar. bu olaya başladığında arada su koyverip rutini bozarsan maalesef işe yaramıyor bu yöntem. çocuklarımız çok akıllı bizleri kandırmayı çok iyi biliyorlar maalesef:) ben çok erken başladığım için uykusuzluk ne demek pek bilmedim. hatta kocam horlamaya başladı bir ay kadar onun yüzünden daha çok gece uykusuz kaldım:):) bazı anneler cocuğunu ağlatmak istemiyor buna da kesinlikle saygım var. bu iş tamamen tercih meselesi. doğru yanlış diye birşey yok. ben sadece deneyimlerimi paylaşıyorum o yüzden n'olur kötü bir yorum yada yanlış yapıyorsun diye bir yorum gelmesin:) geçmişte çok kötü yorumlar aldım ve bu konuda tövbe etmiştim yazmayacağım diye ama soran arkadaşlara yardım etmemekte olmuyor işte:) umarım çabuk geçer uykusuz gecelerin canım... 3 arkadaşıma bu konuda yardım ettim, her gördüklerinde öpüyorlar beni hala:):)
bu arada yatma saati akşam çok geç olmamalı. çok yorulmadan önce uyku rutini oluşturulmalı. bizimki şöyle. saat 6.45 gibi akşam yemeği, banyo, kremlenme, gece tahılı ve meyve, tuvalet , küçük bir hikaye okunması loş ışıkta uykuya geçiş için, ışık kapanması saat 8 ve iyi gecelerrrrr !!!
Hosgeldiiinn....unuturmuyuz yada bn unutmam....bircok kisi gitti bir daha geri gelmedi...sen nasilsin bebegin nasil...arada gel buraya gidenleri merak ediyorum....
Hosgeldiiinn....unuturmuyuz yada bn unutmam....bircok kisi gitti bir daha geri gelmedi...sen nasilsin bebegin nasil...arada gel buraya gidenleri merak ediyorum....
tıpkısının aynısını söyledi eşim de hepsi aynı demek :) gösterdiğim herşeye bi cvbı vardı zaten... hediyeler için konseptin deseninden kzımın resmiyle torba yaptıralım diyorum kendi çantalarına koysunlar bize ne diyo :) sonuçta benim abarttığımı düşündü... dışarda olursa bu afişi evde olursa bu afişi beğendim diyorum o afişin fiyatı mı bütün herşeyin fiyatı mı diyo...
bilmiyorum napıcaz biraz daha vakit var 6 mart bizim doğumgünümüz....
he bi de nerden aklına geliyo nerden buluyosun kimde gördün böyle şeyleri ben gittiğimiz hiçbi doğumgününde konsept monsept görmedim diyo, internetten araştırıyorum kendim buluyorum diyorum daha faydalı şeyler araştıraymışım internette :)
birde tuvalet derken.yoksa tuvalet eğitimide mi verdin arkadaşım:))))))
peki akşam 8 de uyuyorsa gündüz uykusu nasıl?kaç defa ve süresi ne kadar?yöntem aklıma yattı.benimkisigece 12 gibi ancak uyuyor.8 aylık olana kadar herşey iyiydi.büyüdükçe düzen falan kalmadı!!!!!!!!!!!!!!
aslında hakkı var kocalarımızın. artık herşey için bir parti yapılıyor ve çok abartılı şeyler yapılıyor tabi ki kendi arkadaşlarımız çocuklarına böyle partiler yapınca bizimde abartmamız gerekiyor:) eski doğumgünü resimlerime baktım, ne güzel annem balonlarla süslemiş evi, güzel bir pasta yapmış, börek çörek çay arkadaşlar ne güzel samimi bir görüntü hoşuma gitti. şimdi bayrak flama takımı , disneyland gibi doğumgünleri. bende aldım herşeyi o ayrı ama bu ilk ve son hadi ilk doğumgünü diye yapıyorum diğerlerini evde sakin samimi geçirmeye karar verdim. yine de çok abartmayacağım. yok kurabiyeymiş, yok cupcake'miş yok efendim şeker masasıymış yok daha neler:) birsürü börek çörek yapıcaz, üstü şekerli o kurabiyelerin, cupcake'lerin hiçbirisi yenmiyor benim gördüğüm kadarıyla. hatta ben gittiğim hiçbir doğumgününde şeker kaplı o pastalarıda yiyemiyorum ki. cok ağır geliyor. görüntü süper ama tat yok. çare yok bende o seker kaplılardan yaptıracağım sanırım. çiçek sepeti'nde online sipariş gördüm. konuşan veya deneyen var mı acaba pasta için?
evet verdim:) 4 ay oldu
o da eminönünde daha uygundur bunlar üstünde resmi olmasa nolur falan dedi, var mı güzel şeyler fiyatlar nasıl gidince paylaşır mısın canım...
Bu sabah cinnet geciriyodum dun aksam yemeden yatti sabah kalkti yine yemiyor zangir zangir titrerken annem geldi o da denedi sabah bisry yemedi anneme tum gun birsey vetmicem bakalim aksam ne yapacak dedim ac karnina yatti uyuyor...kalksn bakalim yiyecekmi....cok yoruldum cok tukendim ne sabir kaldi ne takatim yeter artik diye agliyorum hergun...doktor yemiorsa zorlama mama icsin madem dedi simdi onuda icmiyor.ne vericem ben ne kahvalti ne corba ne meyve ne yogurt ne mama....delirmeye bir tik kaldi...sabrimi cok zorluyor yeter artik.ac kalsinda acligi ogrensin....
Yazdiklarini gorunce sani biran ben yazdim sandim.ayni seyi tamda kelimesi kelimesine esim dedi biz niye hediye veiyoruz onlarin getirmesi gerekmiyormu diyor bende htira diyorum o da herzamanki gibi NE GEREK VAR diyorya sen karisma ben halledicem diyorum zaten bana soranmi var deyip kusuyor kiziyla ugras babasiyla ugras d.gununde bende kiyafetime uygun huni takayim bari
diğerlerini sakin yapmak sadece senin hayalin canım, sonraki yıllar onların hayal gücüne kalıcak, esas o zaman gör sen disneyland gibi partileri :)
daha hiçbişey hazırlamadık biz, pasta için de görüşmedik ama pastayı en son ayarlarız sanırım, önce mekn netleşmeli bizde, sonra süsleme ve hediyelikler... çünkü mekana göre davetli listesi biraz değişebilecek... sen naptın canım fiyat verdiler mi, böyle bişey için ne kadar fiyat alınıyo merak ediyorum...
inanamıyorum, nasıl yani canım...
önce maşallah...
sonra da biraz bilgi verir misin canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?