2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

başlarda böyle bir egitim vermeye gerek yoktu 6. aya kadar uykusu düzeni yerindeydi...sonra ne olduysa bu uyanmalar başladı sanırım ek gıdaya gecmemizle memeye daha düşkün oldu sürekli uyanıp emmek istiyor...evet gece sadece emzik gibi kullanıyor beni o şekilde uykuya dalıyor dogdu doğalı emzik almadı buda işi zorlastırdı....şu aralar diş huyszluguda var baya zordayız yani...umarım geçer kısa sürede...

ben de aynı şeyi düşünüyorum hep canım, bahara ya da yaza gelse süper olucaktı bahçe var bizim sitede çardak falan da, servis barı bile, yazın doğumgünü yapıyolar, çok özeniyodum bize kısmet olmıycak gibi, olsa süper olurdu bedava mekan,evden servis de kolay.. belki bundan sonraki yıllar 1-2 ay sonradan kutlar çoluk çocuğu bahçeye toplarım, asıl gününde de çekirdek ailemizle güzel bi yemeğe çıkarız babası çiçek falan alsın kızına romantik romantik şımartsın kızını, ne hayallerim var dimi :)
tuvalet eğitimi/iletişimi çok iyiymiş benim hiç haberim yoktu böyle şeylerden çok erken sanıyodum yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyebilirim bi araştırayım iyice... uyku eğitimini biliyodum başlardan çok konuşulmuştu burda da ama ben çok ihtiyaç duymadım tercih etmedim, uykusu fena değil benim kızımın bi problemi yoksa hasta değilse diş sıkıntısı yoksa güzel uyur, küçüklüğünde gaz sıkıntısını da çabuk atlattık maşalah, zaten çalışmıyorum evdeyim uyku beni çok zorlamıyo, uykusuz kalırsam gündüz uykularında beraber uyuyp dinleniyoruz... güzel uyur dediysem gece 12de uyuyo :) ama biz de böyle rahat ediyoruz hem babası geç geldiği için yeekten sonra oynayabiliyolar hem dışarıya çıkıyosak bizi engellemiyo eve gelince uyuyo çünkü dışarda seste uyuyamaz... ama bi sıkıntısı yoksa uyur sabah kadar,mesela dün gece 12ye yakın uyudu sabah 8de uyandı...

ya ne güzel olurmuş hazır bahçe varsa sitede tuvalet iletişimi diye araştırırsan internet'te bilgi bulabilirsin. bloglarda tutulmuş bu konuda uygulayan anneler tarafından. bir oku istersen denemekte bir zarar yok:) denemeye karar verirsen mutlaka facebook'ta bezsiz bebek grubuna üye ol arkadaşlar çok yardımcı oluyor gerçekten sorular ile ilgili. bana da sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. uykusu iyiyse zaten kızının gerek yok uyku eğitimine . hiç bozmayın düzeninizi. bizimki de erken yatıyor biz işten gelince çok zaman kalmıyor özlüyoruz gece kendisini ama 10 aylık düzeni de bozmak istemiyoruz tabi. hafta sonları bol bol mıncıklıyoruz:):)

Canım benim kızımda hiç emzik almadı, biberona bile zor alıştırdım işe başlayınca 7 aylıkken ama şimdi diyorum ki iyiki alışmamış emziğe, birde onu bıraktırmak var. kullanan arkadaşlarım çok dertli düşünce uyanıyormuş çocukları ikide bir o yüzden boşver iyiki alışmamış . uyku arkadaşı denedin mi? battaniye yada bir oyuncak gibi. benim kızımda memeden başka yerde uyumazdı bizim doktor 6. aydan sonra memede uyutmak yasak artık emzik yapma kendini dedi ve uyku arkadaşı vermemizi söyledi bizde dinledik kendisini ve rahat ettim.

üyelik isteği gönderdim bile :)
çok herşeyini saati satine yapan (yemeğini uykusunu bez değişimini...) bi anneyim,
annemler dalga geçiyolardı benle sen yakında tuvaleti de öğretirsin diye, geçenlerde benim kızım dışarda yapmaz kakasını batırmaz kendini dedim de, bugüne kadar sadece bir kez dışarda kakasını yaptı rota aşısı sonrası ishal olunca, onun dışında hangi saat aralığında dışarı çıkarsak çıkalım kakasını yapmadı, hep evinden çıkmadan ya da gelince yapıyo, ben çok hassasım kakası poposunda kalmasın pişmesin diye, şimdi bi de bu eğitimi verdiğimi duyarlarsa iyice dalga geçicekler benimle:)

evet bıraktırmk zor oluyor o yüzden emzik almadı dıye seviniyorum bı yandan...uyku arkadaşı denedim ama ne versem atıyor elinde uzun süre tutmuyor bişeyi..tekrar deneyecegım ama diş dönemi huysuzluğu da var durmaz gibi geliyor...emzık gibi kullanıyor beni agzında dursun yeter..

benim kızımda aynı senin kızın gibiydi o yüzden zaten ben başladım tuvalet işine. senin işinde benim gibi çok kolay olacaktır zaten. hadi bakalım bir deneyin nasıl olacak) merak ederim bana da anlatırsın gelişmeleri:):)

canım yatmadan önce ne yiyor kızın?akşam yemegimi sadece yoksa süt mü? dün gece yatırayım dedim yatagına,emerken uyudu hemen,bende koydum yatagına 1 saat uyudu sadece uyandı kalktım aldım pışpışladım uyuttum gene koydum 1 saat daha uyudu sonra agladı uyandı uyutamadım bi daha uyutmak degılde neden saat başı uyanıyor bu benım sorunum nereye koysam uyuyor ama 1 saat..buda meme alıskanlıgından sanrım

Kızlar selamm.bebişlerinizden yürüyen varmı merak ettimmm.ne hareketler yaplyorlar...

benim kızım saat 6,30 gibi yemek yiyor ama abartmıyorum akşam yemeğinde, sonra banyo yapıyoruz. banyodan sonra saat 7.30 gibi bir kase kadar yedi tahıl, devam formülü ve evde ne varsa meyve karışımından bir muhallebi uydurduk onu yiyor. benim kızım kendi bıraktı memeyi 1 ay önce almıyor artık o yüzden muhallebiye bayağı devam formülü koyduğum için tekrar süt vermiyorum. sonra mutlaka tuvaletini yapıyor muhallebi sonrası. sonrada suyunu içip yatıyor saat 8.00 de.en önce yapılması gereken emme ve uyku arasındaki bağlantının koparılması. emerek ilk uykusuna yatan çocuklar emmeden uyuyamayacağını sanıyorlar. uyandıkları zamanda emmeden sakinleşmiyorlar. benim kızımı da bebek monitöründen dinliyoruz salonda otururken, birçok kere uyanıyor sesler çıkarıp mırıldanıyor ama kendi kendisine uykuya dönmeye alışkın olduğu için tekrar geri dönüyor uykusuna. hiç yanına gitmiyoruz çünkü o sırada gitsek uyanır zaten. yani benim kızımda birçok kez uyanıyor her bebek gibi ama fark kendi uykuya geri dönebiliyor. uyku eğitiminin başı emzirerek uyutmayı bırakmak belli bir aydan sonra. önce bu alışkanlığı kırarsan gerisi kolay zaten. kolay gelsin arkadaşım... başka sorun olursa her zaman sorabilirsin!

diş sıkıntısı fena, gecince denersin tekrar canım uyku arkadaşını, sen birde polar veya havlu battaniye dene sonra belki işe yarar. benim 20 yaş dişlerimin acısını hatırlıyorum da yazık minik kuzulara acıyordur bayağı diş etleri:) ben koca kadın ağlamıştım bir kere:):)

yazarım canım daha başlamadık, bugün kusma günümüz, 3 öğün kustu, noldu anlamadım...
burada çok az paylaşım oluyo internette de üye oldum ben de, sen orda da vardın dimi, sadece isim yazıcam pınar mıydı adın, niyeyse o olduğunu düşündüm :)

Kızlar selamm.bebişlerinizden yürüyen varmı merak ettimmm.ne hareketler yaplyorlar...

uzun zamandır 7.aydan beri ayakta ve sıralıyo, ama sonrasında pek farklı bi gelişme yok bizimkinde, bi cesaretle yakın yere elini bırakıp gitmek istiyo bir belki 2 adımla atıveriyo kendini ya da biiraz uzakta kaldıysa düşüyo oturuyo 2.adımdan sonra... bazen ellerini bırakıp ayakta duruyo 10-15 sn. kadar... 6 mart doğumlu bu arada kızım...

Benim klzzım 7 nisan doğumlu. Rahatlıkla gutunib yürüyor ustalaşdı nerdeyse.desteksiz 5 10 san duruyor..
Kuzenimin oğlu 11 mart doğumlu 10 gündür yürüyor.az önce video attı bana.ayyyy nasıl tatlı yürüyor maşallah. Isırasım geldi..artık emeklemeyi bırakmış paşam..çok erken diye şaşırdım.belki yüryen bebişlerimiz vardır diye sordum..

Kızlar merhaba,
Benim bebeğim de desteksiz kısa süreli ayakta duruyor Emeklemeye devam.

İnternete 11 aylık bebek beslenmesi diye öylesine yazmıştım, bir sitede karşıma çıkan yiyecek miktarları beni epey şaşırttı:
"Uyanınca: Anne sütü

Sabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküvi

Ara: 1 çay bardağı meyve püresi

Öğle: 5-6 silme yemek kaşığı kıymalı sebze püreleri (kıymalı dolma içleri, terbiyeli veya sebzeli köfteler, sebzeler tavuk veya balık, kuru baklagil püreleri), 5-6 yemek kaşığı patates püresi, makarna, pilav vb. hamur işleri, 1 çay bardağı içecek (süt veya su)

İkindi: 8-10 yemek kaşığı yoğurt, ekmek, evde yapılmış bir ince dilim kek veya 2-3 bisküvi, 6 yemek kaşığı meyve püresi

Akşam: 8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğlenin aynısı, anne sütü"

Hemen hemen her öğünde "5-6 yemek kaşığı"nı miktar olarak veriyor. Hayır da neredeyse ben yiyorum o miktarlarda.
Yanlıştır, değil mi?
Doğruysa, vah yavruma. Kuş kadar yediriyormuşum ben ona.

Bunlar bayagi fazla bencede. Yemeklerini ve meyvesini kac kasik diye olcmedim ama yogurdunu 3yemek kasigi koyuyorum hep, bir kase oluyor ve oyunla felan zor bitirtiyorum. Genelde ayni boy kase kullandigim icin digerlerinden de yedigi en fazla 3yemek kasigi yani. Bizdede menu ogleye dogru kahvalti (hala karistirip yedirebiliyorum, yoksa agzini acmiyor), ogleden sonra meyve, aksamustu corba ve aksamda yogurt. Aralardada uyuyacagi zaman devam sutu iciyor gunde 3kez. Bu listenin yaninda kizimda kus kadar yiyor yani, o da zorla, oyunla:)))

evet canım Pınar:) doğru tahmin:):) a niye kusuyo minik bıdık ? herhalde diştendir değil mi?

Son düzenleme:

ben nerdeyse o kadar yediriyorum kıymalı yemek olarak belirttiğini hergün.ama yemeğin yanında 5-6 kaşık patates püresi filan yemez abartmışlar o ne canım. ikindide ekmek kek filan pofff bu ne ya:) 8-10 yemek kaşığı yoğurt muhallebi çok fazla rakamlar belki tatlı kaşığı demek istemişlerdir. benimki yalnız akşamları yemek + muhallebi yiyor:) bayağı çok yiyor benim kızım ama ona rağmen ayda 200 - 300 gr zor alıyor. çok hareketli hiç durmuyor. çocuk aç, yiyor bizimki habire:):)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…