Maya2013 Cnm peki ........... bağlantın var mı? :)
neye bağlantım ? pardon canım anlamadım:)
Kızlar merhaba,
Benim bebeğim de desteksiz kısa süreli ayakta duruyorEmeklemeye devam.
İnternete 11 aylık bebek beslenmesi diye öylesine yazmıştım, bir sitede karşıma çıkan yiyecek miktarları beni epey şaşırttı:
"Uyanınca: Anne sütü
Sabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküvi
Ara: 1 çay bardağı meyve püresi
Öğle: 5-6 silme yemek kaşığı kıymalı sebze püreleri (kıymalı dolma içleri, terbiyeli veya sebzeli köfteler, sebzeler tavuk veya balık, kuru baklagil püreleri), 5-6 yemek kaşığı patates püresi, makarna, pilav vb. hamur işleri, 1 çay bardağı içecek (süt veya su)
İkindi: 8-10 yemek kaşığı yoğurt, ekmek, evde yapılmış bir ince dilim kek veya 2-3 bisküvi, 6 yemek kaşığı meyve püresi
Akşam: 8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğlenin aynısı, anne sütü"
Hemen hemen her öğünde "5-6 yemek kaşığı"nı miktar olarak veriyor. Hayır da neredeyse ben yiyorum o miktarlarda.
Yanlıştır, değil mi?
Doğruysa, vah yavruma. Kuş kadar yediriyormuşum ben ona.
Kızlar merhaba,
Benim bebeğim de desteksiz kısa süreli ayakta duruyorEmeklemeye devam.
İnternete 11 aylık bebek beslenmesi diye öylesine yazmıştım, bir sitede karşıma çıkan yiyecek miktarları beni epey şaşırttı:
"Uyanınca: Anne sütü
Sabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküvi
Ara: 1 çay bardağı meyve püresi
Öğle: 5-6 silme yemek kaşığı kıymalı sebze püreleri (kıymalı dolma içleri, terbiyeli veya sebzeli köfteler, sebzeler tavuk veya balık, kuru baklagil püreleri), 5-6 yemek kaşığı patates püresi, makarna, pilav vb. hamur işleri, 1 çay bardağı içecek (süt veya su)
İkindi: 8-10 yemek kaşığı yoğurt, ekmek, evde yapılmış bir ince dilim kek veya 2-3 bisküvi, 6 yemek kaşığı meyve püresi
Akşam: 8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğlenin aynısı, anne sütü"
Hemen hemen her öğünde "5-6 yemek kaşığı"nı miktar olarak veriyor. Hayır da neredeyse ben yiyorum o miktarlarda.
Yanlıştır, değil mi?
Doğruysa, vah yavruma. Kuş kadar yediriyormuşum ben ona.
Bunlar bayagi fazla bencede. Yemeklerini ve meyvesini kac kasik diye olcmedim ama yogurdunu 3yemek kasigi koyuyorum hep, bir kase oluyor ve oyunla felan zor bitirtiyorum. Genelde ayni boy kase kullandigim icin digerlerinden de yedigi en fazla 3yemek kasigi yani. Bizdede menu ogleye dogru kahvalti (hala karistirip yedirebiliyorum, yoksa agzini acmiyor), ogleden sonra meyve, aksamustu corba ve aksamda yogurt. Aralardada uyuyacagi zaman devam sutu iciyor gunde 3kez. Bu listenin yaninda kizimda kus kadar yiyor yani, o da zorla, oyunla:)))
evet canım Pınar:) doğru tahmin:):) a niye kusuyo minik bıdık ? herhalde diştendir değil mi?
Facebook hesabimi tekrar actim 2013 subat mart anneleri 2 grup var sizler hangisindesiniz
cluecim yoktun bayadır ...
Facebook hesabimi tekrar actim 2013 subat mart anneleri 2 grup var sizler hangisindesiniz
Aleni yazmıştım sonra yanlış olduğunu anlayıp özel msj attım. Çok merak ediyorum hemen cvplarsan sevinirim :)
canım ben de yaklaşık bu kadar yediriyorum, tabi anne sütü yok bizde, devam sütü vermeye çalışıyorum, günde yaklaşık 400cc verebiliyorum artıık, biz de öğle yameğini öyle etli sebzeli yapıyoruz yanında patates püresi falan vermiyorum ama yemeğinin içinde oluyo çoğu zaman, ya da şehriye bulgur pirinç falan, miktar olarak da çok büyük olmayan yemek takımlarının çorba kaseleri olur ya onlarla bir kase dolusu veriyorum ben, kıvamı da yoğun oluyo, merak ettim su doldurup ölçtüm yaklaşık 20 silme kaşık su alıyo :)
ben de menümüzü yazayım isterseniz kızlar, önce maşallah diyeyim biz hala ayda 600-700 gr civarı alıyoruz...
sabah uyandığında, 120 cc devam sütü hazırlayıp kaşıkla içirebiliyorum...
2 saat sonrasında 60 cc devam sütü+labne+bazen yarım bazen tam ceviz+1 tuzsuz zeytin+1 arayla yumurta sarısı+2 tatlı kaşığı tahıl karıştırıp yedirebiliyorum...
öğlen uykusundan uyanınca kıymalı sebzeli tahıllı yemeğini bir kase yediriyorum
uyuturken 100 cc devam sütü içirmeye çalışıyorum içmeyebiliyo
eğer sütü içmediyse uyandığında 120cc suyla 4 ölçek devam sütüyle irmikli meyveli muhallebi yapıyorum... (içtiyse direkt yoğurda geçiyorum...)
2 saat sonrasında yoğurt makinesinin hazır kavanozuyla (yaklaşık 150cc süt alıyo) yoğurt yediriyorum...
yoğurt tok tutmuyo 1 saat sonra falan meyve püresi hazırlıyorum, içine yumurta verdiğim gün sadece üzüm pekmezi, yumurta vermediğim gün harnup pekmezi+tahin karıştırıyorum... miktarları bir buçuk tatlı kaşığı gibi... meyve püresi de bir dolu kase değil de yarın kaseden fazla oluyo...
muhallebi yediği gün akşam yine gündüzün çorbasından yada kalmadıysa etsiz bi çorba veriyorum yarım kase, çok vermiyorum çünkü uyurken süt içmiyo o zaman...
en az 3-3 buçuk saat sonra da 100-120 cc arası süt içirip uyutuyorum gece 12 civarı, sabaha kadar 8-9a kadar hiçbişey yemiyor içmiyor...
biberonu iyice bıraktı bizimki ,dün gece hiç içmedi, ayağımda sallarken tam uyurken biberonu verdikçe uyandı hep, kalktık kaşıkla içtik onu da öyle uyuduk :) böyle işte kızlar bizim menümüz...
cluecim yoktun bayadır ...
değil aslında, 3ünün de sebebi ayrı da hepsi aynı güne denk gelince kötü oldu... ilkinde hastalığında sonra alışkanlık edindi yemek yeken istemediğinde ve de bitince öksürtüp boğazını zorluyo kusturuyo kendini,ben de öyle yaptıkça emzziğini ağzına vererek çözüyorum durumu bu sefer emzik yanımızda olmayınca kusturdu kendini....
ikincisinde mama sandalyesinde bıraktım yedirip bi lavaboya gideyim geleyim dedim eline küçük kitabı var mukavva onu verdim kenarlarını ısırıp kağıt koğarmış boğazına doğru gitti öğürdü sanırım öyle kusturmuş olmalı... 3.de de daha ilk kaşıkta hanfendi yemeği beğenmeyin öğürdü içinde olandan birazını çıkardı, Allahtan kalanını yedirdik bu sefer :)
canım ben özel mesaja nedense cevap yazamadım birtürlü , her 5 dk bir mesaj atabilirsiniz filan diyor. ama ben buradan yazayım farketmez:) benim annem Gelibolu'lu babam Balıkesir'li Biga'ya öğretmen olarak tayinleri çıkmış orada kalmışlar. Geyikkırı'na birkaç kez gitmişliğim vardır ama bir bağlantım yok:)
Buralardayim canim ama kizla ugrasmaktan pek yazmaya firsat bulamiyorum, okuyarak takip ediyorum genelde cogu zaman. Nasilsiniz, sanirim kizin hastaydi, iyilestimi?
geçen ayı hasta geçirdik bu ay iyiyiz çok şükür canım...
2013 subat & mart annelerinde burdaki cogu kisi. Digeri subat mart degil, sadece subat anneleri diye geciyor canim.
ya facebook'a üye olup sakın burayı bırakmayın... ben çok zamandır üyeyim iki gruba da ama burası gibisi yok:)
neyse hepsinin sebebi ayrıysa denk gelmiş. bazı annelerin bebekleri sanırım sürekli yiyip kusuyor , zor birşeybu arada masallah senin kız silip süpürüyor tüm yemekleri. ben benimki çok yiyor diyordum ama seninki bizi geçmiş:):) eşimde şişmanladı bu çocuk deyip duruyoe sanki rejim yaptıracağız minicik bebeğe:):) ya bu babalar hakkaten çok alem:)
Tamam Cnm. Ailemle kahvaltıda konuşurken sizlerden bahsettim. Oradan bizim bir akrabanın eşi de yabancıymış. Ailesi bigadaymış. Senin profiline tıpatıp uyuyor:) acaba dedim o yüzden sordum. Merak ettim:)
Clue nasılsın Cnm bebeğin nasıl?
Facebook a gitmeyin bence de.. Yoğunluktan çok fazla paylaşımda bulunamasam da sürekli takip ediyorum. Sizleri seviyorum:)
Buralardayim canim ama kizla ugrasmaktan pek yazmaya firsat bulamiyorum, okuyarak takip ediyorum genelde cogu zaman. Nasilsiniz, sanirim kizin hastaydi, iyilestimi?
2013 subat & mart annelerinde burdaki cogu kisi. Digeri subat mart degil, sadece subat anneleri diye geciyor canim.
bence de, ben burasını seviyorum o yüzden face e hiç üye olmamıştım şimdiye kadar ama bırada paylaşımlar çok azaldı orada daha çok diye yazılıyodu hep bi bakayım dedim, gerçekten de orada daha çok konu konuşuluyo, ama buraya da geliyorum gördüğünüz gibi :)
dün okudum senin kız da baba dolayısıyla boylu posluymuş bizimki de öyle :) tombiş değil ama kalıplı bi kız :) erkekler hep aynı bizimki de öyle diyo, sana çekmiş kocaman diyorum :)
buralardayım ben de canım ama gelin daha çok paylaşım yapılsın,
face e gittim dün biraz okudum neler neler öğrendim, doğumgünü süslemeleri için mesela keyfekedersaatlerim diiye bi blogdan bütün doğumgünü süslemeleri indirilip ozalitçide falan yaptırılabiliyomuş...
daha bi sürü konu işte...
Haklısın Cnm. Sen yazmazsan ben yazmassam kim yazacak. Ama bir msjı bazen bir saatte yazıyorum. Şuan olduğu gibi :) bir de tlfndan yazınca sanırım okumak daha kolay geliyor. Dediğin bloğa baktım ne güzel şeyler var öyle. Ama tlfndan girdiğim için sanırım indiremedim.
Tamam Cnm. Ailemle kahvaltıda konuşurken sizlerden bahsettim. Oradan bizim bir akrabanın eşi de yabancıymış. Ailesi bigadaymış. Senin profiline tıpatıp uyuyor:) acaba dedim o yüzden sordum. Merak ettim:)
Clue nasılsın Cnm bebeğin nasıl?
Facebook a gitmeyin bence de.. Yoğunluktan çok fazla paylaşımda bulunamasam da sürekli takip ediyorum. Sizleri seviyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?