aynı durumdayız..cok sık uyanıyor almazsam aglıyor ağladıkca tıkanıp kusabılıyor bu eziyet oluyor onun içinde..bende onu öyle cıglık cıglıga aglatamıyorum...eşimde durmuyor hemen beni istiyor..dün gece gene saat başı uyandı agladı kucagımda aglaya aglaya uyuttum koydum 1 saat sonra gene ama saat 2 den sonra bende yorgun düştüm kalkamadım gözüm falan karardı aldım yanıma,emzirerek uyuttum bıkac saat sonra gene uyandı falan aynı döngü...çok yorucu uykusuz geceler ve sinir stres oluyoruzemziriyormusun??
http://kadinnkadina.blogspot.com.tr/2012/12/uyku-egitiminin-zararlari.html
http://bebekvecocuk.milliyet.com.tr...agi/haberdetay/06.07.2012/1563678/default.htm
HİSLERİMİZE GÖRE HAREKET ETMEK EN İYİSİ SANIRIM...BEBEGIMIZIN DİLİNDEN EN İYİ BİZ ANLARIZ...HER BEBEK İÇİN HER TEKNİK UYGUN OLMAYABİLİYOR..
Kızlar merhaba,
Benim bebeğim de desteksiz kısa süreli ayakta duruyorEmeklemeye devam.
İnternete 11 aylık bebek beslenmesi diye öylesine yazmıştım, bir sitede karşıma çıkan yiyecek miktarları beni epey şaşırttı:
"Uyanınca: Anne sütü
Sabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküvi
Ara: 1 çay bardağı meyve püresi
Öğle: 5-6 silme yemek kaşığı kıymalı sebze püreleri (kıymalı dolma içleri, terbiyeli veya sebzeli köfteler, sebzeler tavuk veya balık, kuru baklagil püreleri), 5-6 yemek kaşığı patates püresi, makarna, pilav vb. hamur işleri, 1 çay bardağı içecek (süt veya su)
İkindi: 8-10 yemek kaşığı yoğurt, ekmek, evde yapılmış bir ince dilim kek veya 2-3 bisküvi, 6 yemek kaşığı meyve püresi
Akşam: 8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğlenin aynısı, anne sütü"
Hemen hemen her öğünde "5-6 yemek kaşığı"nı miktar olarak veriyor. Hayır da neredeyse ben yiyorum o miktarlarda.
Yanlıştır, değil mi?
Doğruysa, vah yavruma. Kuş kadar yediriyormuşum ben ona.
dün yavrularıma kek yaptım
tüm malzemeler onlara özeldi
yumurta, un, portakal suyu, süt, yoğurt
elimden geldiğince organik malzeme kullandım
ikisi de bayıldı
Arkadaşlar geçen yıl başımızdan geçen birşeyi anlatmak istiyorum. Bir akrabamızın oğlu 1 yaş doğum günü sonrası ateşleniyor. Sonra gribal enfeksiyon gibi oluyor. Babası eczacı ne yaptılarsa ateşi düşüremiyorlar. Alıp fakülteye acile götürüyorlar. Sonuç felaket. Lösemi çoktan ilerlemiş. Hemen hastaneye yatırdılar ama herşey 20 gün sürdü. Melek oldu yavrum. Ailenin ilk bebeğiydi. Ablamlar eşyaları toplarken açılmamaış hediyeleri duruyordu demişlerdi. Okadar içim acırki hala. Ne olur uyumuyor, yemiyor diye kendinize bebeğinize sıkıntı yapmayın. Sağlık, sağlık ve sağlık. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Bende büyük oğlumun rahatsızlığından dolayı 2 yıl hematoloji onkolojide takibe götürdüm. Oraya gittiğimde çaresiz anneleri gördükçe allaha şükredip ne kadar boş şeyleri dert ettiğimi görürdüm. Geçen televizyonda zihinsel engelli çocuğu olan bir anne keşke evladım markette bu oyuncağı al diye kendini yerler atsa tepinse bunun bile ne kadar kıymetli olduğunu bilemezsiniz demişti. Çocuğunuzun basit sıkıntılarında başkalarının ne büyük dertlerle uğraştığını hatırlayıp kendinizi teselli edin ne olur.
papatyacım doğumgünü başlıbaşına masraf, ona yardımcı olsunlar ozaman, pastasını biri kızının d.günü kıyafetlerini biri oğlununkini biri alsın mesela... ayakkabıları var... ileriki aylara göre beğendiğin istediğin oyuncak çeşitleri varsa olabilir ... 1 yaşından sonra 1.5 yaşında falan kart oyunlarını oynayabilmeye başlıyolar sanırım, onların setinden olabilir, siz kalabalık ne zevkli oynarsınız onları...
yazın kullanabileceklei boyda bisiklet olabilir,
cici künyeler falan olur yaza takarlar cici cici gezerken...
kızlar foruma girerken sorun yaşıyo musunuz ben bikaç gündür baya uğraşıyorum sayfa donuyo, ve sadece bu sitede forumda yaşıyorum bu sorunu internetimde ya da bilgisayarımda sorun yok...
yanında emzırerekmı uyutuyorsun canım?benımkıde uyanıyor sıkca aclıktanmı bılmıyorum..gece beslenmesınıkesın dıyorlar nasıl olcak anlamadımgece yatmadan ne yedırıyorsun??tahıllı gece maması yedıgı zaman daha sık uyanıyor hazmedemıyor galıba
Tarifini verebilirmiyim canım ben bi kaç defa denedim kabarmadı hiç ya. Bebeğimin yemekleri diye bi site var doktor bayan güzel şeyler yapıyor ordan almıştım tarifi ilk yaptığımda çok güzel kabardı diğer yaptıklarım olmadı bi türlü
Bunlar bayagi fazla bencede. Yemeklerini ve meyvesini kac kasik diye olcmedim ama yogurdunu 3yemek kasigi koyuyorum hep, bir kase oluyor ve oyunla felan zor bitirtiyorum. Genelde ayni boy kase kullandigim icin digerlerinden de yedigi en fazla 3yemek kasigi yani. Bizdede menu ogleye dogru kahvalti (hala karistirip yedirebiliyorum, yoksa agzini acmiyor), ogleden sonra meyve, aksamustu corba ve aksamda yogurt. Aralardada uyuyacagi zaman devam sutu iciyor gunde 3kez. Bu listenin yaninda kizimda kus kadar yiyor yani, o da zorla, oyunla:)))
ben nerdeyse o kadar yediriyorum kıymalı yemek olarak belirttiğini hergün.ama yemeğin yanında 5-6 kaşık patates püresi filan yemez abartmışlar o ne canım. ikindide ekmek kek filan pofff bu ne ya:) 8-10 yemek kaşığı yoğurt muhallebi çok fazla rakamlar belki tatlı kaşığı demek istemişlerdir. benimki yalnız akşamları yemek + muhallebi yiyor:) bayağı çok yiyor benim kızım ama ona rağmen ayda 200 - 300 gr zor alıyor. çok hareketli hiç durmuyor. çocuk aç, yiyor bizimki habire:):)
Uzulmeyin isik suan sadece mama iciyor....pure vs.yok....kestik corbalari pureleri.oylede yasiyor boylede...corba yemek yemiyorsa gunde 600_700 cc mama icsin dedi doktor gunde 500 icse bayram ediyoruz...
canım ben de yaklaşık bu kadar yediriyorum, tabi anne sütü yok bizde, devam sütü vermeye çalışıyorum, günde yaklaşık 400cc verebiliyorum artıık, biz de öğle yameğini öyle etli sebzeli yapıyoruz yanında patates püresi falan vermiyorum ama yemeğinin içinde oluyo çoğu zaman, ya da şehriye bulgur pirinç falan, miktar olarak da çok büyük olmayan yemek takımlarının çorba kaseleri olur ya onlarla bir kase dolusu veriyorum ben, kıvamı da yoğun oluyo, merak ettim su doldurup ölçtüm yaklaşık 20 silme kaşık su alıyo :)
ben de menümüzü yazayım isterseniz kızlar, önce maşallah diyeyim biz hala ayda 600-700 gr civarı alıyoruz...
sabah uyandığında, 120 cc devam sütü hazırlayıp kaşıkla içirebiliyorum...
2 saat sonrasında 60 cc devam sütü+labne+bazen yarım bazen tam ceviz+1 tuzsuz zeytin+1 arayla yumurta sarısı+2 tatlı kaşığı tahıl karıştırıp yedirebiliyorum...
öğlen uykusundan uyanınca kıymalı sebzeli tahıllı yemeğini bir kase yediriyorum
uyuturken 100 cc devam sütü içirmeye çalışıyorum içmeyebiliyo
eğer sütü içmediyse uyandığında 120cc suyla 4 ölçek devam sütüyle irmikli meyveli muhallebi yapıyorum... (içtiyse direkt yoğurda geçiyorum...)
2 saat sonrasında yoğurt makinesinin hazır kavanozuyla (yaklaşık 150cc süt alıyo) yoğurt yediriyorum...
yoğurt tok tutmuyo 1 saat sonra falan meyve püresi hazırlıyorum, içine yumurta verdiğim gün sadece üzüm pekmezi, yumurta vermediğim gün harnup pekmezi+tahin karıştırıyorum... miktarları bir buçuk tatlı kaşığı gibi... meyve püresi de bir dolu kase değil de yarın kaseden fazla oluyo...
muhallebi yediği gün akşam yine gündüzün çorbasından yada kalmadıysa etsiz bi çorba veriyorum yarım kase, çok vermiyorum çünkü uyurken süt içmiyo o zaman...
en az 3-3 buçuk saat sonra da 100-120 cc arası süt içirip uyutuyorum gece 12 civarı, sabaha kadar 8-9a kadar hiçbişey yemiyor içmiyor...
biberonu iyice bıraktı bizimki ,dün gece hiç içmedi, ayağımda sallarken tam uyurken biberonu verdikçe uyandı hep, kalktık kaşıkla içtik onu da öyle uyuduk :) böyle işte kızlar bizim menümüz...
cluecim yoktun bayadır ...
değil aslında, 3ünün de sebebi ayrı da hepsi aynı güne denk gelince kötü oldu... ilkinde hastalığında sonra alışkanlık edindi yemek yeken istemediğinde ve de bitince öksürtüp boğazını zorluyo kusturuyo kendini,ben de öyle yaptıkça emzziğini ağzına vererek çözüyorum durumu bu sefer emzik yanımızda olmayınca kusturdu kendini....
ikincisinde mama sandalyesinde bıraktım yedirip bi lavaboya gideyim geleyim dedim eline küçük kitabı var mukavva onu verdim kenarlarını ısırıp kağıt koğarmış boğazına doğru gitti öğürdü sanırım öyle kusturmuş olmalı... 3.de de daha ilk kaşıkta hanfendi yemeği beğenmeyin öğürdü içinde olandan birazını çıkardı, Allahtan kalanını yedirdik bu sefer :)
Çok geçmiş olsun canım, acil şifalar dilerim.Oglumun iki gundur atesi var. dun dra goturduk enfeksiyon yok cigerlerden de ses gelmio dedi burnu tikali amanefes alamiyo. Surekli ates dusurucu veriyorz biraz azaliyor sonra yine firliyor
Canım kaç gündür yazıcam fırsat bulamadım. Burdaki yemek kaşığı bebek yemek kaşığı sanırım.Eğer bizim kullandığımız yemek kaşığıysa benim kız için bunun bir öğünü bir günlük beslenme demek. İnanki dün akşam bir yemek kaşığı kıymalı ıspanak yanında bir yemek kaşığı yoğurt koydum. İkisinin de ancak yarısını yedi. Hala 8 kg. benim kızım ama mutsuz huzursuz bir bebek değil. Sanırım az yiyerek büyüyecek.Burada okuya okuya bende son zamanlarda yediklerini ölçmeye başladım. Oysa oğullarımı büyütürken ne ben bu kadar takardım nede onlar yemek konusunda zorluk çıkarmazlardı. Hatta küçük oğlum fazla yediği için sıkıntı yaşadığım zamanlar olurdu. (Gerçi hala öyle okulda 5 kere öğle yemeği sırasına giriyor insanlar bu çocuğun anası hiç yemek yedirmiyo sanıyordur.) Neyse allah sağlık versinde gerisi zamanla düzelir diye umut etmeye devam...
Allah onu unutturacak acı vermesin.Arkadaşlar geçen yıl başımızdan geçen birşeyi anlatmak istiyorum. Bir akrabamızın oğlu 1 yaş doğum günü sonrası ateşleniyor. Sonra gribal enfeksiyon gibi oluyor. Babası eczacı ne yaptılarsa ateşi düşüremiyorlar. Alıp fakülteye acile götürüyorlar. Sonuç felaket. Lösemi çoktan ilerlemiş. Hemen hastaneye yatırdılar ama herşey 20 gün sürdü. Melek oldu yavrum. Ailenin ilk bebeğiydi. Ablamlar eşyaları toplarken açılmamaış hediyeleri duruyordu demişlerdi. Okadar içim acırki hala. Ne olur uyumuyor, yemiyor diye kendinize bebeğinize sıkıntı yapmayın. Sağlık, sağlık ve sağlık. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Bende büyük oğlumun rahatsızlığından dolayı 2 yıl hematoloji onkolojide takibe götürdüm. Oraya gittiğimde çaresiz anneleri gördükçe allaha şükredip ne kadar boş şeyleri dert ettiğimi görürdüm. Geçen televizyonda zihinsel engelli çocuğu olan bir anne keşke evladım markette bu oyuncağı al diye kendini yerler atsa tepinse bunun bile ne kadar kıymetli olduğunu bilemezsiniz demişti. Çocuğunuzun basit sıkıntılarında başkalarının ne büyük dertlerle uğraştığını hatırlayıp kendinizi teselli edin ne olur.
Benim kızım 7 aylıkdan beri bardakda içiyor. .artık baya alıştı..dökmeden içiyor..kızlar bebekleriniz artık bardak kullanabiliyor mu?
ben ara ara bardak içinde az su ile veriyordum ellerine
bugün nar ve portakal suyunu sıktım
çay bardaklarına az az doldurup verdim ellerine
döke saça içtiler
ama müthiş keyif aldılar
kıyafet ihtiyaçları kalmadı canım
bu senenin indirimlerinden önümüzdeki kışın kıyafetlerini bile aldım
oyuncak konusunu onlara bıraktım
ilk bisikletleri konusunda takıntılı bir babamız var
ilk bisikletlerini o almalıymış
künye olayında da çok takıntılıyım ben
o küçücük künyeler için neler yapabiliyorlar insanlar
korkarım ben künye takamam onlara
ne mızmızlandım değil mi?
artık herkes ne getirise kabul edip teşekkür edeceğiz
benimkinde problem yok canım
canım ben hiç emzirmedim
sütü eşit verebilmek adına sağıp verdim
hala da öyle devam ediyoruz
ben gece beslenmesini sütüm bitince keseceğim
süt olduğu müddetçe beslenmeye devam
canım ben hiç mama vermedim
gece maması, tahıllı falan yazıyor arkadaşlar onlardan biliyorum
yoksa ben yedirmedim hiç
gün boyunca ne yerlerse yiyorlar
uyumadan önce süt içiyorlar saat 9 gibi
ben 11 gibi uyuyorum, uyumadan önce onları bir kez daha uykularında sütle besliyorum
sanra gece bir kere de onlar acıktıkları için uyanıyorlar
başka bir sıkıntıları yoksa başka uyanmıyorlar
canım 3 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı portakal suyu
bir paket kabartma tozu
yarım su bardağından fazla esmer şeker
yarım su bardağından fazla yağ
aldığı kadar tam buğday, çavdar ve yulaf unu
çok güzel kabardı benimki
inşallah seninki de güzel olur canım
afiyet olsun
Oglumun iki gundur atesi var. dun dra goturduk enfeksiyon yok cigerlerden de ses gelmio dedi burnu tikali amanefes alamiyo. Surekli ates dusurucu veriyorz biraz azaliyor sonra yine firliyor
Çok geçmiş olsun canım. .şimdi nasıl paşamız.iyidir umarim. ..
Selam kızlar
Maşallah yürüyen bebişlere... Çok şaşıracaksınız nerdeyse 11 aylık olduk hala emekliyemiyor oğlum
Doktoruyla çok görüştük bu konuyu emeklemek gelişim süreci ve belirtisi değildir emeklemek zorunda değik diyo ama insan yinede endişeleniyo yani şu anlamda en azından neden diye düşünüyorum yada ne zaman emekliyecek :)))
Canım endişelenme bazı çocuklar emeklemeden yürüyebiliyor benim görümcemin kızı hiç emeklememiş mesela. O yüzden neden niçin diye sorgulayıp canını sıkma eninde sonunda yürüycek ztn :))Selam kızlar
Maşallah yürüyen bebişlere... Çok şaşıracaksınız nerdeyse 11 aylık olduk hala emekliyemiyor oğlum
Doktoruyla çok görüştük bu konuyu emeklemek gelişim süreci ve belirtisi değildir emeklemek zorunda değik diyo ama insan yinede endişeleniyo yani şu anlamda en azından neden diye düşünüyorum yada ne zaman emekliyecek :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?