kızlar kızımın bacağının sadece birinde tam da bezin lastiğinin denk geldiği yerde baya uzunca kızarıklık var bikaç gündür, gören bezi kesiyodur emekledikçe diyo ama öyle olsa niye tek tarafta olsun hem bezi sıkı falan değil, bana o bölgede bişey çıkmış gibi geliyo hafif pütürlü gibi de, ne sürmeliyim nedir o acaba, doktora çocuk doktoruna mı götürmeliyiz cildiyeye falan mı acaba...
bu arada bi gözünün altı yanağı da morardı güzel kızımın, yürümeye teşebbüsler var ya bu aralar, sandalyeden elini bırakıp aktivite masasına doğru yürümek istedi iki adımdan sonra düştü hep düşer ama önünde bu sefer aktivite masası olduğu için ona çarptı gözünün altına denk gelmiş morardı...
Yedigi surece ver zaten.Maşallah canım çok sevindim...benim kızım yiyib kilo alamayankardan malesef. ..yemediği arada oluyor ama çoğu zaman rahatlıkla yiyor maşallah. .ama niye kilo alamlyor anlamiyor..en çokta bu üzüyor...bugün maksimum 2 saat bekletdim yemek aralarini.hep yedirdim.mart sonu konrol var.hiç böyle çok yedirmiyordumm.inşallah işe yararda kilo alır cadı kızım...
Cnm cilt kizarikliklarinda dr tavsiyesi ile krem kullan riskli çünkü ayrica gecmis olsun..annem cocuk yurumeye baslayinca boynuzu eksik olmaz derdi :)) o hesap içimiz acisa da sanirim rengarenk olmalarina alisacagiz :))kızlar kızımın bacağının sadece birinde tam da bezin lastiğinin denk geldiği yerde baya uzunca kızarıklık var bikaç gündür, gören bezi kesiyodur emekledikçe diyo ama öyle olsa niye tek tarafta olsun hem bezi sıkı falan değil, bana o bölgede bişey çıkmış gibi geliyo hafif pütürlü gibi de, ne sürmeliyim nedir o acaba, doktora çocuk doktoruna mı götürmeliyiz cildiyeye falan mı acaba...
bu arada bi gözünün altı yanağı da morardı güzel kızımın, yürümeye teşebbüsler var ya bu aralar, sandalyeden elini bırakıp aktivite masasına doğru yürümek istedi iki adımdan sonra düştü hep düşer ama önünde bu sefer aktivite masası olduğu için ona çarptı gözünün altına denk gelmiş morardı...
Canım çok sağol. .suoer anlatmışsln detayıyla..yemesi çok iyi maşallah. .kaymaği mağazadan alıb veriyim bende..ben yemeklerini hep zeytin yağıyla yaptım cevizde vermemişdim hiç..ekmekte katmıyordum yemeğine.bugün çorbasına ekmek kattim bolca tereyağında yaptim yemeğini...meyvesinede ilk defa ceviz ve 1 kaşık pekmez kattım..artık dikkatli olucam.bol kalorili şeyler vericem inşallah. ..2 ay içinde 1 kilo alirsa super olur . açığı kapatir.inşallah başarlrım..
Canım çok sağol. .suoer anlatmışsln detayıyla..yemesi çok iyi maşallah. .kaymaği mağazadan alıb veriyim bende..ben yemeklerini hep zeytin yağıyla yaptım cevizde vermemişdim hiç..ekmekte katmıyordum yemeğine.bugün çorbasına ekmek kattim bolca tereyağında yaptim yemeğini...meyvesinede ilk defa ceviz ve 1 kaşık pekmez kattım..artık dikkatli olucam.bol kalorili şeyler vericem inşallah. ..2 ay içinde 1 kilo alirsa super olur . açığı kapatir.inşallah başarlrım..
Belki bir yere çarpmışdir canım. .alerjisi filan varmı.ondan ola bilirmi...geçmesse götür doktora. Prensesimize çok geçmiş olsun. .
Cnm cilt kizarikliklarinda dr tavsiyesi ile krem kullan riskli çünkü ayrica gecmis olsun..annem cocuk yurumeye baslayinca boynuzu eksik olmaz derdi :)) o hesap içimiz acisa da sanirim rengarenk olmalarina alisacagiz :))
Canım yaa :)
Anlat her şeyi bize. Zira bu forumda en sevilenlerden ve merak edilenlerdensin, emin ol :)
Nazar etmişsin annesi kuzucuğa, ondan olmuş Eren, geçmiş olsun.
Ne güzel tanıdıklara/tanıyanlara rast gelmek.
Ben bilebilir miyim acep kimmiş bu Niğde mezunu
Oyyy erenime kiyamam :)) yaşadığın şey cidden şaşılacak şey :))))))
Çok teşekkürler canım bende yarın deneyeyim yazarım nasıl olduğunu afiyet olsun kuzucuklara bol bol vitamin olsun
Papatya esmer şekerin zararı yokmuymuş ben hiç şeker vermedim şimdiye kadar
nerdeeebiz ilerleyeceğimize geri gidiyoruz yeme içme alışkanlıklarında, bardağı bırak biberon bile kullanamıyoruz artık bi tembel bi tembel sorma, armut piş ağzıma düş, kaşık gel ağzıöa ak şeklindeyiz, sütü bile kaşıkla kaseden içiyoruz 4 öğün, iştah maşalla ama tembel benim kızım...
anlat tabi canım asyaseyhan haklı ben de çok severek takip ediyorum paylaşımlarını...
Sweet im inşallah düzelmişdir oğluş.yaz arada nasıl olduğunu. .
Papatyam bende zevkle okuyorum yazdıklarını.sende yazmasan bomboş gözükür topiğimiz..
Kızlar ben ne yapicam ya.benim kizim hiç kilo alamiyor...iki aydir ayni yaaa 7 şubatta 10 aylık olucaz dun Ölçdüm 7.700 geldi.ikinci kezde 7.400 geldine yapiyim nasıl besliyim bilmiyorum doğduğu kiloya göre çok çok zayıf..3650 qramdi doğduğunda..kızlar akıl verin.bir düzen oluşturalim..bebeği iyi kilo allanlar lütfeeennnn yardim.program kuralım kızıma..çünki doğduğunu kiloya göre en zayif benimki
kızlar kızımın bacağının sadece birinde tam da bezin lastiğinin denk geldiği yerde baya uzunca kızarıklık var bikaç gündür, gören bezi kesiyodur emekledikçe diyo ama öyle olsa niye tek tarafta olsun hem bezi sıkı falan değil, bana o bölgede bişey çıkmış gibi geliyo hafif pütürlü gibi de, ne sürmeliyim nedir o acaba, doktora çocuk doktoruna mı götürmeliyiz cildiyeye falan mı acaba...
Yok canım yaa, hatırlayamadım.
canım 2004 mezunlarından
gündüz bölümü öğrencisi
adı seyhan
sarışın, uzun boylu havalı bir tipti
o yüzden tanımadım zaten
acayip kilo almış, daha doğrusu doğum kilolarını verememiş
saçları uzundu , kısalmış derkn tanıyamadım
nerelerdesin kaçak?
afiyet olsun canım
canım illaki faydalı değildir ama bir yaşımıza ne kaldı şunun şurasında diyip verdim
sağol canım, ben de seni her gün okuyorum
bu arada kızının eline portakal dilimi versen
yemesini beklesen
belki böyle böyle alışır derin hanım,
evet canım buranın müdavimlerindenim
canım daha önce de burada peynir vermediğini yazmıştın
şekerli, tuzlu, zararlı şeyleri çık
biz ne yiyorsak verr
ben bugün krep yaptım
hem de teryağndaı pişirdim
içine bolca kaşar doldurdum
zaten içinde yumurta, süt, un var
krepin yanında da ev yapımı zeytinimiz var
peynir seviyorlar diye tuzu azne kadar peynir varsa aldım onlara
birer kaşık da pekmez içiriyorum kahvaltıda
tahin pekmeze bayılıyorlardı, yemiyorlar şimdi
o yüzen ne yiyorlarsa onları üzmeden yedirmeye çalışıyorum
labne hayranıydılr
şimdi yemiyorlar, şimdi kaşar yiyorlar
mesela yarın kıymalı makarna yapacağım onlara
tavsiye ederim sen de yap
bir de ben makarnayı mama sandalyelerine koyuyorum kendileri elleriyle yiyor tek tek
yanında da nar suyu vermeyi planlıyorum
canım benim erenimde de oldu
kesik gibi tek taraflı kırmızı bir iz
ama üzerinde durmadım bez kesmiştir diye
takılma canım
öyledir
yerlerinde durmuyorlardır ki
kim bilir nasılbir şekil almıştırr bezi
canım yaa, kahvaltı bizde de sıkıntı. Krep en kaliteli kahvaltı gibi geliyor. Peynir zeytin sanki yetersiz gibi geliyor. Biz bu aralar ıspanaklı yumurta da veriyoruz. yani ki yine ve yeniden yumurta ve türevleriKahvaltılarımız berbat geçiyor karıştırarak vermiyorum ben bi defa verdim beğenmedi zaten. Birgün tereyağında yumurta peynir zeytin, birgün haşlama yumurta peynir zeytin, birgünde krep yapıyorum. Ama bıktı artık bunlardan yemiyor siz neler veriyorsunuz
sağol canım, ben de seni her gün okuyorum
bu arada kızının eline portakal dilimi versen
yemesini beklesen
belki böyle böyle alışır derin hanım,
canım benim erenimde de oldu
kesik gibi tek taraflı kırmızı bir iz
ama üzerinde durmadım bez kesmiştir diye
takılma canım
öyledir
yerlerinde durmuyorlardır ki
kim bilir nasılbir şekil almıştırr bezi
Yok canım yaa, hatırlayamadım.
Bez konuşulmuş kızlar tam da ben bahsedecektim.
Oğlum öyle çok kilolu değil, ama basenli ve popolu, annesine çekmiş.
Doğduğundan beri Molfix kullanıyoruz. En son 5+'ya geçmiştik. 13-27 kiloluk olan. Baktım bez izi çok fazla, resmen sıkıyor bebeğimi 6'yı deneyim dedim ektra large 16 kilo üzeri.
O da çok bol oldu.
Sanırım ara bedene ihtiyacımız var.
5+'ya tekrar döndük. Hiç memnun değilim. Bugün hem çok hareketli olduğu hem de bez sıktığı için 3 kez dışına çıktı kakası ve üzerini komple değiştirmek zorunda kaldık. Ayrıca bez izi çok fazla ve kızarıklıklar artmış.
Hehee ben diğer türlü anladım pardon :)))dokotr vermeden bişey sürmem zaten canım ne süreceğimi bilmiyorm anlamında yazdım yarın gideriz doktora azalmıyo çünkü...
aynen öyle canım düşse de çarpsa da bi cesaret üzerinde atıveriyo kendini sanki yürüycek :)
Kahvaltılarımız berbat geçiyor karıştırarak vermiyorum ben bi defa verdim beğenmedi zaten. Birgün tereyağında yumurta peynir zeytin, birgün haşlama yumurta peynir zeytin, birgünde krep yapıyorum. Ama bıktı artık bunlardan yemiyor siz neler veriyorsunuz
biz prima premium care in 4 numarasını kullanıyoruz canım ama küçük değil tam geliyo bence, zaten tek bacağı kızarmış ... sızma falan yapmıyo bizim zaten... kızarıklara bişey yapıyo musun peki canım krem falan...
Canım benim oğlumun da bacağında dediğin gibi izler oluyor arasıra ya pişik kreminden sürüyorum biraz ya da zeytinyağı diğer gün bişeyi kalmıyor.Artık o kadar hareketliler ki :)kızlar kızımın bacağının sadece birinde tam da bezin lastiğinin denk geldiği yerde baya uzunca kızarıklık var bikaç gündür, gören bezi kesiyodur emekledikçe diyo ama öyle olsa niye tek tarafta olsun hem bezi sıkı falan değil, bana o bölgede bişey çıkmış gibi geliyo hafif pütürlü gibi de, ne sürmeliyim nedir o acaba, doktora çocuk doktoruna mı götürmeliyiz cildiyeye falan mı acaba...
kızlar bugün ankarada güneş vardı ama hava epey serindi
yavruları sıkıca giydirdim
eşimle birlikte parka götürdük
salıncaka bindiler
benim mest olduğum andı
inanın gözlerim doldu
şimdiye kadar parka gidiyorduk, oynayan çocukları izliyorduk
bugün olaya dahil olduk ya
rabbim sana sonsuz şükürler olsun
eve gelince bir baktım erenin yüzü hem kızarmış hem de yanık olunca cilt su toplar gibi şişer ya
işte öyle şişmiş
bizde soğuk çarpması derler
doktor çok hassas bir cildi olduğunu söylemişti ama yinede öyle görünce çok üzüldüm
hemen ikisini de banyo yaptırdım
erenin kremini sürdüm yatırdım
uyandığında şişlik de kızarıklık da geçmişti
akşam da aneanneye gittik
bu saatte geldik
hemen ikisi de sızdılar
bu arada benim kuzular ne aykkabı ne panduf giyiyorlar
hatta görünce çıldırıyorlar
her neyse parkta bir baktım bizimkilerin akranı olabilecek bir bebek var
kaç aylık diye sordum 14 aylık dedi ama bebeğin maşallahı var, boy, kilo yerinde
ayağındaki pandufu sordum benim ilgimi çeken
acaba nasıl giydirdiğini, sevdirdiğini soracakken
kız demez mi
siz edebiyat öğretmenisiniz değil mi?
niğde mezunusunuz değil mi?
ben tabi şok oldum
meğersem aynı dönemde okumuşuz ama ben onu tanıyamadım
kız beni ismime kadar tanıdı
bize ne diyeceksiniz ya
bana ilginç geldi diye anlatayım dedim
her şeyi anlatıyorum ya sizlere
Benim kızım 7 aylıkdan beri bardakda içiyor. .artık baya alıştı..dökmeden içiyor..
Fenerbahçem bizimki de emeklemiyor daha :) koltukların kenarından sıralıyoruz. Bîkaç saniye tayyaylıyoruz ama yüzüstü yatınca basıyoruz çığlığı:) o pozisyonu bile sevmiyoruz biz. Emeklemeden yürüyecekler herhalde sağlık olsun. Ben de çok istiyordum emeklemesini çok şirin görünüyorlar..
Papatya bir zevk alıp okuyanlardan biri de benim Cnm:) herkesin yazdığını tek tek okuyorum. Cvp çok fazla yazamasam da her yazılanı önemsiyorum :)
Nazlma Cnm bizimki de zayıf daha doğrusu az kilo alıyor. 2 ayda yarım kîlo almış. Aslında yemesi de fena değil ama bilmiyorum. Sen Istersen önce bir doktorunla görüş. İştahı yerindeyse yoğun ve kalorili yiyecekler verebilîrsin. Yatarken tam tahıllardan muhallebi falan. Bir de kuru meyveler de kilo aldırıyor. Hem de sağlıklı. Ben her gün kuru üzüm kuru erik kuru incir kuru kayısı karışımı katıyorum kahvaltısına.bir de yeteri miktar günlük 500 cc kadar anne sütü ya da devam sütü. Ben bu ölçüye dikkat ettiğim zaman da değîştiğinî hissediyorum oğlumun. İnşallah sağlıkla kilo alır annesi..
benimki de 8 aydan beri içiyor bardakla ama kendi elinde tutmuyor ben tutuyorum yine de. bende eline vereyim bakalım döke saça ne yapacak:):) benim kızım 10. ayda biberona geçtiği için biberonu tutmayı bile bilmiyor:) almadı daha önce biberonu. ben tutuyorum hep ağzına. eline verirsem havaya kaldırmıyor dişlerini kaşıyor. nasıl alıştırabilirim acaba elinde tutup içmeye biberonu?? yada ben en iyisi bardağa alıştırayım doğrudan nasılsa biberonu günde 3 kez kullanıyor. su'yu bardaktan içiyor. ne dersiniz?
eline ne versem ağzına götürür ama eline yiyecek ne versem atıveriyo tutmak bile istemiyo önüne mama sandalyesine koysam bii sağ bi sol ittiriveriyo etrafa saçıyo hiç sevmiyo mama sandalyesinin önünde bişeyler olmasını :)elimle ağzına minicik bişey vermek istesem dudaklarını sıkıyo, bi görseniz... yemeyen bi çocuk değil şikayetçi değilim ama hakkaten tembel, nasılsa aç bırakılmıyo vakti gelince hazır ağzına layık löp löp doyuran var hiç yormuyo kendini...
baltan acaba bez mi dedim takipteyim bikaç gündğr ama geçmiyo ve sanki biraz çoğaldı ve kabarcıklı gibi, bence ciltle ilgili bişey çıktı eşim de öyle diyo, ama tam da bezinin lastiğinin altı olunca ne bileyim, bi gösterelim de rahatlayalım, en azından ne süreceğimi bileyim bi merhem krem bişey verir... erenin ne kadar sürmüştü geçmesi...
Yettim burdayım artıkın :))) ya papatya yazın musait bir zamanda kuzuları tanistiralim artik ne dersin?
Canım Niğde Üni.den mezunsun? Benimde görümce Niğde Üni.de medikoda hemşire. Eşide Edebiyat Fakültesinde Doçent. Bu arada herşey anlatman güzel oluyor. Ben hergün yazılanları okudukça sanki birileriyle konuşmuş kadar rahatlıyorum. Gurbette yanlız olunca konuşacak insanlarda sınırlı.Birbirimiz görüp tanımasakta bence zevkli bir sohbet...
dersaneyi bıraktın mı canım
hoş geldin
özled,m valla muhabbetini
tanıştıralım tabi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?