Ebahcım aslında çok rahatım:))) oturduğu yerde oyuncakları ile oynuyo çocuğum çok sıkıldığında yürüteçine koyuyorum evi dört dönüyo çekmeceleri bile karıştırıyo yürüteçle:)) aman sağlıklı olsunda geç yürüsün geç emeklesinEmeklemiyorsa birden yurur...emekleyince yurumesi daha zor...isik pitir pitir emekliyor tum ihtiyacini emekleyerek karsiliyor yurumeye ihtiyac duymuyor....sanirim yurumesi epey zaman alacak...koltuklarda bastan basa emekliyor tutunacak yer kalmayinca elimi birakayim yuruyeyim demiyor atiyor kendini emekleyip tekrar tutunacak yere gidiyor...emeklemese belki caba gosterip yuruyecek....yurume ihtiyacmis gidemedigi yere ulasmak icin arac...isigin suan yurumeye gayreti yok...birgun bir bakacaksin istedigi yere adim atiyor...sen bile sasiracaksin....
Canım endişelenme bazı çocuklar emeklemeden yürüyebiliyor benim görümcemin kızı hiç emeklememiş mesela. O yüzden neden niçin diye sorgulayıp canını sıkma eninde sonunda yürüycek ztn :))
kızlar bugün ankarada güneş vardı ama hava epey serindi
yavruları sıkıca giydirdim
eşimle birlikte parka götürdük
salıncaka bindiler
benim mest olduğum andı
inanın gözlerim doldu
şimdiye kadar parka gidiyorduk, oynayan çocukları izliyorduk
bugün olaya dahil olduk ya
rabbim sana sonsuz şükürler olsun
eve gelince bir baktım erenin yüzü hem kızarmış hem de yanık olunca cilt su toplar gibi şişer ya
işte öyle şişmiş
bizde soğuk çarpması derler
doktor çok hassas bir cildi olduğunu söylemişti ama yinede öyle görünce çok üzüldüm
hemen ikisini de banyo yaptırdım
erenin kremini sürdüm yatırdım
uyandığında şişlik de kızarıklık da geçmişti
akşam da aneanneye gittik
bu saatte geldik
hemen ikisi de sızdılar
bu arada benim kuzular ne aykkabı ne panduf giyiyorlar
hatta görünce çıldırıyorlar
her neyse parkta bir baktım bizimkilerin akranı olabilecek bir bebek var
kaç aylık diye sordum 14 aylık dedi ama bebeğin maşallahı var, boy, kilo yerinde
ayağındaki pandufu sordum benim ilgimi çeken
acaba nasıl giydirdiğini, sevdirdiğini soracakken
kız demez mi
siz edebiyat öğretmenisiniz değil mi?
niğde mezunusunuz değil mi?
ben tabi şok oldum
meğersem aynı dönemde okumuşuz ama ben onu tanıyamadım
kız beni ismime kadar tanıdı
bize ne diyeceksiniz ya
bana ilginç geldi diye anlatayım dedim
her şeyi anlatıyorum ya sizlere
kızlar bugün ankarada güneş vardı ama hava epey serindi
salıncaka bindiler
benim mest olduğum andı
inanın gözlerim doldu
eve gelince bir baktım erenin yüzü hem kızarmış hem de yanık olunca cilt su toplar gibi şişer ya
işte öyle şişmiş
doktor çok hassas bir cildi olduğunu söylemişti ama yinede öyle görünce çok üzüldüm
bu saatte geldik
hemen ikisi de sızdılar
kaç aylık diye sordum 14 aylık dedi ama bebeğin maşallahı var, boy, kilo yerinde
kız demez mi
ben tabi şok oldum
bize ne diyeceksiniz ya
Cnm hic bir fikrim yok bizimki calpolu bayila bayila içer ama dolveni hiccccc mi hicc yanastirmazkızım calpol içmiyor kasık yaklasınca kokusundan anlayıp kacıyor zorla içerse kusuyor...baska hangi ilaç olabilir??
Evet canım emziriyorum. Sende emziriyorsun sanırım oyüzden sık uyanıyorlar. Uyanması sorun değil enaz1 saat uyutamıyorum dün gece saat 4 de uyandı sahada uyumadı saat 8 e kadar 8 de uyudu 9 da uyandıdün gece face de okudum vişne suyu uyku yapıyormuş denemişler sonuç başarılıymış.Uykusuzluğa Melatonin İçeren Vişne Suyu ile Son Verin! Vişne suyu bulursam deneyecem paylaşırım burda. Bi umut işte
Çok teşekkürler canım bende yarın deneyeyim yazarım nasıl olduğunu afiyet olsun kuzucuklara bol bol vitamin olsun
kıyafet ihtiyaçları kalmadı canım
bu senenin indirimlerinden önümüzdeki kışın kıyafetlerini bile aldım
oyuncak konusunu onlara bıraktım
ilk bisikletleri konusunda takıntılı bir babamız var
ilk bisikletlerini o almalıymış
künye olayında da çok takıntılıyım ben
o küçücük künyeler için neler yapabiliyorlar insanlar
korkarım ben künye takamam onlara
ne mızmızlandım değil mi?
artık herkes ne getirise kabul edip teşekkür edeceğiz
benimkinde problem yok canım
canım ben hiç emzirmedim
sütü eşit verebilmek adına sağıp verdim
hala da öyle devam ediyoruz
ben gece beslenmesini sütüm bitince keseceğim
süt olduğu müddetçe beslenmeye devam
canım ben hiç mama vermedim
gece maması, tahıllı falan yazıyor arkadaşlar onlardan biliyorum
yoksa ben yedirmedim hiç
gün boyunca ne yerlerse yiyorlar
uyumadan önce süt içiyorlar saat 9 gibi
ben 11 gibi uyuyorum, uyumadan önce onları bir kez daha uykularında sütle besliyorum
sanra gece bir kere de onlar acıktıkları için uyanıyorlar
başka bir sıkıntıları yoksa başka uyanmıyorlar
canım 3 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı portakal suyu
bir paket kabartma tozu
yarım su bardağından fazla esmer şeker
yarım su bardağından fazla yağ
aldığı kadar tam buğday, çavdar ve yulaf unu
çok güzel kabardı benimki
inşallah seninki de güzel olur canım
afiyet olsun
kızlar bebekleriniz artık bardak kullanabiliyor mu?
ben ara ara bardak içinde az su ile veriyordum ellerine
bugün nar ve portakal suyunu sıktım
çay bardaklarına az az doldurup verdim ellerine
döke saça içtiler
ama müthiş keyif aldılar
Selam kızlar
Maşallah yürüyen bebişlere... Çok şaşıracaksınız nerdeyse 11 aylık olduk hala emekliyemiyor oğlum
Doktoruyla çok görüştük bu konuyu emeklemek gelişim süreci ve belirtisi değildir emeklemek zorunda değik diyo ama insan yinede endişeleniyo yani şu anlamda en azından neden diye düşünüyorum yada ne zaman emekliyecek :)))
anlat tabi canım asyaseyhan haklı ben de çok severek takip ediyorum paylaşımlarını...kızlar bugün ankarada güneş vardı ama hava epey serindi
salıncaka bindiler
benim mest olduğum andı
inanın gözlerim doldu
işte öyle şişmiş
bu saatte geldik
hemen ikisi de sızdılar
kız demez mi
ben tabi şok oldum
bize ne diyeceksiniz ya
nerdeeebiz ilerleyeceğimize geri gidiyoruz yeme içme alışkanlıklarında, bardağı bırak biberon bile kullanamıyoruz artık bi tembel bi tembel sorma, armut piş ağzıma düş, kaşık gel ağzıöa ak şeklindeyiz, sütü bile kaşıkla kaseden içiyoruz 4 öğün, iştah maşalla ama tembel benim kızım...
Sweet im inşallah düzelmişdir oğluş.yaz arada nasıl olduğunu. .
Papatyam bende zevkle okuyorum yazdıklarını.sende yazmasan bomboş gözükür topiğimiz..
Kızlar ben ne yapicam ya.benim kizim hiç kilo alamiyor...iki aydir ayni yaaa 7 şubatta 10 aylık olucaz dun Ölçdüm 7.700 geldi.ikinci kezde 7.400 geldine yapiyim nasıl besliyim bilmiyorum doğduğu kiloya göre çok çok zayıf..3650 qramdi doğduğunda..kızlar akıl verin.bir düzen oluşturalim..bebeği iyi kilo allanlar lütfeeennnn yardim.program kuralım kızıma..çünki doğduğunu kiloya göre en zayif benimki
Sweet im inşallah düzelmişdir oğluş.yaz arada nasıl olduğunu. .
Papatyam bende zevkle okuyorum yazdıklarını.sende yazmasan bomboş gözükür topiğimiz..
Kızlar ben ne yapicam ya.benim kizim hiç kilo alamiyor...iki aydir ayni yaaa 7 şubatta 10 aylık olucaz dun Ölçdüm 7.700 geldi.ikinci kezde 7.400 geldine yapiyim nasıl besliyim bilmiyorum doğduğu kiloya göre çok çok zayıf..3650 qramdi doğduğunda..kızlar akıl verin.bir düzen oluşturalim..bebeği iyi kilo allanlar lütfeeennnn yardim.program kuralım kızıma..çünki doğduğunu kiloya göre en zayif benimki
Canım kilosu genetik falan da olabilir, önemli olan yeteri kadar yiyor mu, yediği içtiğinden eminsen kilosuna çok takılma,bizim kilo alımımız iyi ama benim bi sürü yanlışlarım var beslenmeyle ilgili,bizim sırrımız ben herşeyi kızımın keyfine göre veriyorum yeter ki beslensin gelişimi iyi olsun diye,zorlamadım,aman şimdi hasta aman şimdi diş sorunu var diye diye öteledim hep artık büyüdükçe düzelticek kendisi,hala herşeyi blenderdan yiyo, sevmediği şeyi sevdiği şeye karıştırarak yiyo, artık sütü bile kaşıkla içiyo düşün... ama en önemli sırırımız en faydalı en kalorili şeyleri ısrarla verdim, geçen ay mesela doğru düzgün yemiyodu her yediğini kusuyodu ama ısrarla o kustukça aynı şeyleri tekrar tekrar veriyodum, kahvaltıyı kustuysa labneyi zeytini çorbaya da katıyodum tekrar,cevizi meyveye de katıyodum tekrar,meyvesini kusuyosa muhallebiye meyve katıyodum falan... o dönemde kaymak verdim meyvesiyle,pekmezini verdim mutlaka, kustuysa bi daha verdim bi süre sonra... o ay bile iyi kilo almış maşallah... mesela sütü sadece uykuda içirebiliyodum uykusu geldiyse ve kısa süre önce yemek de yediyse aç değilse sütü içmeyeceğini bildiğimden uyutmadan önce kaşıkla veriyorum bi şekilde, yani günde 400-500 cc aralığında devam sütü içiriyorum bi şekilde, çorbalarını sulu değil de çok yoğun yapıyorum bol sebzeli her gün bi et çeşidiyle falan... yemeklerine tereyağ koy azıcık... miktarlar çocuktan çocuğa değişicektir, ben doktora da sormuştum şu kadar yemeli diye bi miktar yok, ama herşeyden dengeli beslendiğine emin ol, yoğurdu hergün veriyorum mutlaka, yumurtasını 1 gün arayla veriyorum mutlaka...Sweet im inşallah düzelmişdir oğluş.yaz arada nasıl olduğunu. .
Yenikullanıcı Cnm iştahı yerindeyse prensesin düzelir yeme şeklide. Bizimki de tembel hala kandıra kandıra reklam izleyerek ki yanlış olduğunu biliyorum, döke saça yiyoruz. Kabızlığımız düzeldi çok şükür. Anneannesi öyle besliyor ki günde 3 kere kaka yapmaya başladık :) maşallah.. Burda dra götürdüğümde rengine çok soluk dedi kan şurubu da kullanıyoruz. Bir de buradaki dra menenjit aşısını sordum yaşından sonra tek doz yeterli mutlaka tavsiye ediyorum yaptırın dedi.
Maşallah canım çok sevindim...benim kızım yiyib kilo alamayankardan malesef. ..yemediği arada oluyor ama çoğu zaman rahatlıkla yiyor maşallah. .ama niye kilo alamlyor anlamiyor..en çokta bu üzüyor...cok saolasin cnm elh bu gece yoktu atesi ins gecmistir tamamen. Suan yemiyor hic bisey sadece emmk istiyor arada da mama iciyor. Yemeyen bebeklerin anneleri Àllh gercekten yardimciniz olsun. O kadar emk hazirlayip yesin diye hazirliosun yemiyor bosa gidiyor. Zormus gercekten.dun arkasi aradim seni daha ii anliorum artik diye. Onun oglu da yemiyor bi turlu ve zayif. Her seferinde der yemk yemeyen ve soz dinlemeyen cocuktan Allaha siginirim diyebzmki zayif degil ama bunye sanirim ozel olarak hazirladigim bi program da yok
Canım kilosu genetik falan da olabilir, önemli olan yeteri kadar yiyor mu, yediği içtiğinden eminsen kilosuna çok takılma,bizim kilo alımımız iyi ama benim bi sürü yanlışlarım var beslenmeyle ilgili,bizim sırrımız ben herşeyi kızımın keyfine göre veriyorum yeter ki beslensin gelişimi iyi olsun diye,zorlamadım,aman şimdi hasta aman şimdi diş sorunu var diye diye öteledim hep artık büyüdükçe düzelticek kendisi,hala herşeyi blenderdan yiyo, sevmediği şeyi sevdiği şeye karıştırarak yiyo, artık sütü bile kaşıkla içiyo düşün... ama en önemli sırırımız en faydalı en kalorili şeyleri ısrarla verdim, geçen ay mesela doğru düzgün yemiyodu her yediğini kusuyodu ama ısrarla o kustukça aynı şeyleri tekrar tekrar veriyodum, kahvaltıyı kustuysa labneyi zeytini çorbaya da katıyodum tekrar,cevizi meyveye de katıyodum tekrar,meyvesini kusuyosa muhallebiye meyve katıyodum falan... o dönemde kaymak verdim meyvesiyle,pekmezini verdim mutlaka, kustuysa bi daha verdim bi süre sonra... o ay bile iyi kilo almış maşallah... mesela sütü sadece uykuda içirebiliyodum uykusu geldiyse ve kısa süre önce yemek de yediyse aç değilse sütü içmeyeceğini bildiğimden uyutmadan önce kaşıkla veriyorum bi şekilde, yani günde 400-500 cc aralığında devam sütü içiriyorum bi şekilde, çorbalarını sulu değil de çok yoğun yapıyorum bol sebzeli her gün bi et çeşidiyle falan... yemeklerine tereyağ koy azıcık... miktarlar çocuktan çocuğa değişicektir, ben doktora da sormuştum şu kadar yemeli diye bi miktar yok, ama herşeyden dengeli beslendiğine emin ol, yoğurdu hergün veriyorum mutlaka, yumurtasını 1 gün arayla veriyorum mutlaka...
iştahı iyi olduğu için sorun etmiyorum zaten canım, bi şekilde büyüdükçe öğrenicek o da nasıl yemesi gerektiğini :) esas yemeyen çocuk zor, yesin içsin de nasıl olursa olsun, gerçekten yemek istemeyince ne o ağız açılıyo açtıysa da yutturamıyosun... valla o reklam yanlışını biz de çok yapıyoruz ama napıyım bi tek o işe yarıyo bazen... ben de yaptırıcam canım menenjiti, 13.aya bi gelelim, iyice bi sorup soruşturup yaptırırım...
Cnm benim dr unla gorustun mu benim arkadasimin kizi da kilo alamiyordu 1 yasinda ve 9 kiloydu dr vitamin şurubu yazmış ve simdi kendi toparladi kizcagiz... yani bi standarti yok benim oglumun kilosu normal ama ozel birsey yapmiyorum dört ogunu var ve meyve arasi... sanirim klasik ama bu bunye meselesi...
Fenerbahçem bizimki de emeklemiyor daha :) koltukların kenarından sıralıyoruz. Bîkaç saniye tayyaylıyoruz ama yüzüstü yatınca basıyoruz çığlığı:) o pozisyonu bile sevmiyoruz biz. Emeklemeden yürüyecekler herhalde sağlık olsun. Ben de çok istiyordum emeklemesini çok şirin görünüyorlar..
Papatya bir zevk alıp okuyanlardan biri de benim Cnm:) herkesin yazdığını tek tek okuyorum. Cvp çok fazla yazamasam da her yazılanı önemsiyorum :)
Nazlma Cnm bizimki de zayıf daha doğrusu az kilo alıyor. 2 ayda yarım kîlo almış. Aslında yemesi de fena değil ama bilmiyorum. Sen Istersen önce bir doktorunla görüş. İştahı yerindeyse yoğun ve kalorili yiyecekler verebilîrsin. Yatarken tam tahıllardan muhallebi falan. Bir de kuru meyveler de kilo aldırıyor. Hem de sağlıklı. Ben her gün kuru üzüm kuru erik kuru incir kuru kayısı karışımı katıyorum kahvaltısına.bir de yeteri miktar günlük 500 cc kadar anne sütü ya da devam sütü. Ben bu ölçüye dikkat ettiğim zaman da değîştiğinî hissediyorum oğlumun. İnşallah sağlıkla kilo alır annesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?