2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba
ben de ana kucağı bakıyorum, ana kucağında bebeğimin sırtının rahat olamaması endişesi duyuyorum. Bir arkadaşım aşağıdaki kiddy markasını tavsiye etti? Oto koltukları da güvenlik testlerinde çok başarılı dedi. Ana kucağı düze yakın yatıyormuş, Alman markası. Duyan bilen, kullanan, yorum yapabilecek olan anne ve anne adaylarının yardımlarını rica ederim. Başka hangi markaları önerirsiniz?
https://www.facebook.com/KiddyTR
www.kiddy.com.tr

benim kızım suluğunu da biberonunu da tutmazgerçekten çok tembel :)

benim kızım suluğunu da biberonunu da tutmazgerçekten çok tembel :)

canım sen alıştırdın sanırım prensesi öyle
suyunu verme bakalım
bak sen nasıl alıp içecek

bizim evde 6 tane suluk 2 tane biberon var
evin her yerine su koyuyorum
susadıklarında hemen dikiveriyorlar tepelerine

bir de benimkiler susayınca bırrr diyorlar
hemen anlıyoruz artık

kızlar bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor?
benimkiler baba, dede, mama, gel, bay bay diyorlar
alkış diyince alkışlıyorlar
telefonu alıp kulağıma tutup baba diyor oğlum
kızım gel gel diyor bana
beden gelişimlerinin yanında zihin gelişimlerini görmek beni acayip mutlu ediyor
bu ayki zihin gelişimleri olağanüstü değil mi?
eskiden uyanınca sabahları ağlıyorlardı
artık uyanınca eğer yanımda değillerse
yataklarından doğrulup bize sesleniyorlar
gece eskiden uyandıklarında hiçbir şey onları mutlu etmezdi
teskin olmazlardı
şimdi uyandıkları zaman tamam anneciğim
ben buradayım dediğim zaman hemen susuyorlar
ve aç değillerse uyuyolar
allahım her gününe şükürler olsun
bu günleri de gördük ya

Birde al, ver, koy, gel gibi emir cumlerini anliyor yapiyor. Bazen totoyu kaldiramiyor istedigi bi oyuncaga gel gel yapio Alkis deyince alkisliyor. Bazen bay bay yaparken bay diyoPapatya gercekten onun o halini gorunce o kadar mutlu oluyorum ki bnde

arkadaşım kızıma tütü dikmiş doğum günü hediyesi,
o kadar cici oldu ki giyince doğum günü resimlerini paylaşırım buradan
aslında resim paylaşmak istiyorum ama
fotoğraf makinamızın çektiği resimlerin ebatı buranın formatına uymuyor
doğum günü kıyafeti için belki birilerine fikir olur diye paylaşmak istedim

kızlar evimdeki ütü abartmıyorum boyuma erişti
yardım ediiinnnnnnnnnn banaaaaaa

Bende aynı durumdayım çamaşırı yıkıyorum çamaşırlıktan alıp giyiniyoruz katlayıp yerine bile koyamıyorumki ütü çok lüks oldu bizim için eskiden iç çamaşırları, çarşafları, havluları herşeyi ütülerdim şimdi nerdeeee eşimin kıyafetlerini zorla ütülüyorum o da çoğu zaman anneciğim ütülüyor

Bende kurban bayramında dikmiştim şimdi doğum günündede dikecem giyim öğretmenliği okudum okadar atanamadım bari bişe yarasın diplomamız.

Benim kızım çok fena montunu görünce bağırıyor atta datti bizde mıntumuzu giyince adtta datti diyo. Ben sürekli kitap okuyorum oradaki hayvan seslerini çıkarıyorum o da kitabı eline alıp o sesleri çıkarıyor. Kitapta yemek yiyen hayvanlar var onları işaret edip mama diyor gerçekten çok güzel bi duygu insan hem mutlu oluyor büyüyor diye hemde hüzünleniyor hep küçük kalsa sevsem diyor

az önce kızkardeşim geldi
ütüleri görünce abla geleyim de beraber ütüleyelim sen bunu bitiremezsin dedi
gerçekten başına geçsem 5 saatte bitiremem

Ay hergun daha sevimli oluyorlar dimi, masallah hepsine. Kizim sureki konusup duruyor ama bilincli kelimesi pek yok henuz. En belirgini uykusu gelince mam mam demeye basliyor (mama icip uyuyacak yani), onun disinda nennen diyoki sanirim anne demek bu, dede, baba, dayi gibi sesler cikariyor. Oksuruk ve kahkaha taklit etmeye bayiliyor, bazen taklit edicem diye gercekten oksurmeye basliyor:) alkisss deyince alkis yapiyor, baybay yap deyince ellerini salliyor. Opucuklu baybay yapmayi ogretiyodum gecen, opucuk yap deyip kendim elimi opup sallayinca oyle ogrendi. Simdi opucuk yap deyince elini benim agzima getiriyor, ben opuyorum o salliyor:))) yemekte onune koydugum ekmek kirintilarindan yerken hani anneye deyince benim agzima uzatiyor, elinden alip yiyincede cok mutlu oluyor. Bide aloooo deyince ev telefonuna gidiyor, alip kulagina tutuyor, oyuncak arimiz var, adi ari bizbiz kaldi, ari bizbiz deyince onu arayip buluyor. Bide acaip dans seviyor, kapi en ufak bi muzik sesine bile kollarini kaldirip oynuyor hemen:))) bunlar disinda da al,ver, gel, git, yapma, hayir gibi komutlari biliyor. Ha birde yaramazlik yaparken hayir kizim olmaz,onu elleyemezsin dersem birakip aaaaa diye bagiriyor bana sinirli sinirli:))) ay bide gozleri kapali birini gorurse gidip parmagiyla gozune bastiriyor acsin gozunu diye, uyutmuyor yani yaninda kimseyi:)))

Aa cnm 10 aydan sonra mı biberona alisti..nasil alistirdiniz ya bende alissin istiyorum 7 ayda biberonu birakti( tekrar nasil donebiliriz

ben on ay emzirdim sonra memeyi bıraktı kızım kendisi. emerken ağına biberon verince öğürüyordu, neler denedim olmadı. çalıştığım için sadece sabahları ve akşam geldikten sonra emiyordu çok üzülüyordum. sağdığım sütü içmiyordu. memeyi bıraktığı günün ertesi günü sanki senelerdir biberon alıyormuş gibi biberon almaya başladı bizde anlamadık. o yüzden canım sana yardımcı olamayacağım biberon konusunda. bizimki tamamen garip bir durum:) bardaktan denedin mi süt vermeyi?

sanki benim kızımı anlatmışsın:) aynı şeyleri yapıyor bizim minik canavarda:):) birde bizim bakıcımız vay başına gelenler öğretmiş. ellerini kafasına koyup sallıyor vay başıma gelenler deyince, çok komik:):) bizim kızın biraz daha geç konuşmasını bekliyoruz iki dil öğreniyor. şimdilik ilk kelimeler ingilizce hep , herhalde eşimle ben aramızda ingilizce konuştuğumuz için onları kapıyor. bende daha çok ingilizce konuşup şarkı söylüyorum kızıma. eşim işten eve geldikten sonra az zaman kalıyor zaten çocukla vakit geçirmesi için birbirlerini anlamayacaklar ileride diye korkuyorum:) bakıcımızda çok komik, biraz ingilzce biliyor, ingilizce öğretmeye çalışıyor kızıma... bizim evde iletişim bayağı karışık yani!!!!

papatyacım maşallah, ikizlerin olması ne güzel birbirlerine bile birşeyler öğretiyorduk senin minik bıdıklar. bir arkadaşım arka arkaya çocuk yaptı araları 1 yaş ve dedi ki ikinci birinciden çok daha erken yaşta herşeyi öğreniyor çünkü ablasını taklit ediyor ona yetişmeye çalışıyor.kısmetse bende hemen ikiciyi istiyorum beraber güzel güzel büyüsünler. özellike senin pozitif yazıların gözümdeki ikiz büyütmenin korkunç birşey olduğu tabusunu yıktı, çok sağol arkadaşım, hep böyle pozitif ol. eminim sende birçok sıkıntı çekmişsindir ama bize hep olumlu taraflarını yazıyorsun hep. hemen ikinciyi yapmak için umut veriyorsun bana:)

kızlar evimdeki ütü abartmıyorum boyuma erişti
yardım ediiinnnnnnnnnn banaaaaaa

Canım hemen bir kurutma makinesi al.Kesinlikle tavsiye ederim. Bende bütün çamaşırları ütüleyen takıntılı bir tiptim. Makineyi aldım şimdi ayda bir kere çok lazım şeyleri ütülüyor. Makineden çıkanları hemen katlayıp doğru dolaba. Süper bir alet. Allah bulandan bin kere razı olsun.

Maşallah. Gerçekten eğlenceli kısmı şimdi başlıyor bebişlerin. Benim kızda hemen hemen seninkiler gibi. Bizim farkımız iki abiyle büyüyünce anne, baba ile birlikte gooo demeyi öğrendi. Topa ayağıyla vurup gooo diye bağırıyor. 3 tane şarkı söyleyen oyuncağımız var. Hangisinin şarkısını söylesek tutup onu bize getiriyor. Genellikle komutları anlıyor. Al- ver- getir- at vb. Cansu yere birşeyler sürterek gürültü yapmayı seviyor. O gürültü yapınca alt komşumun adı Yasemin hep birlikte Yasemin geliyor diye bağırıyoruz hemen kaçıyor olduğu yerden.Abilerle saklambaç ve top oynaya bayılıyor. Onların yaptığı herşeye kahkalar atıyor. Öpücük atıyor. Gidenlere el sallıyor. Kuşlara ve kedilere deliriyor. Apartman merdivenlerinden ses duyarsa kapıya tutunup ayağa kalkıp vurup bağırıyor sanki bende burdayım diye. Ve en güzeli öyle net ve güzel anne diyor ki içim eriyor. Rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…