2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689154&p=33841601#post33841601
keçeden yaptığımız ürünlerimizi görmek isterseniz linki tıklayın lütfen
keçe bebek şekeri, lohusa tacı , kapı süsü, diş buğdayı magnetleri tütü etek setlerimz mevcuttur buyrun bir göz atın bebeğinizin 1 yaş doğum günü içinde ürünlerimiz vardır isteğe göre de yapılır

kızlar evimdeki ütü abartmıyorum boyuma erişti
yardım ediiinnnnnnnnnn banaaaaaa

bende de bulaşıklar aynı durumda canım ,yardım eden de yok :)
kurutma makinesini ben de tavsiye ederim canım, doğumdan hemen sonra acil bi ihtiyaç olduğunu farkedip aldık :)
ortalıkta hiç çamaşır olmuyo yıka-kurut-katla-kaldır.... hem ne lazımsa hemen yıkayıp kurutup kullaniliyosun...
bizim çok ütülğk çamaşırımız da olmuyo, eşim kumaş takım falan giymiyo çalışırken, ben de zaten eşofman taytla geçiriyorum günlerimi :) kızımın da dışarı gezmeye giderkenki kıyafetlerini ütülüyorumbi tek, çok da gezmediğimiz için o da çok olmuyo :)

aynen canım kabul ediyorum ben alıştırdım onun acıkmasına susamasına fırsat vermeden ben hemen veriyorum, eğer biraz gecikmişsem bizimki de hüp hüüp diye içine çekiyo su istiyo koltukları ısırmaya yalamaya başlıyo :)
dün akşam biz yemekteyken eline küçük bi salatalık verdim oyalansın mama sandalyesinde diye, yemiyo, diş kaşıyıcı muamelesi yaptı kocaman kocaman parçalar da koparmış biriktirmiş ağzında,bi de hhüüp hüüüpp diye suyunu içine çekince boğazına kaçtı kustu biraz öncesinde yedirdiğim akşam çorbasını... dişleri sıra sıra dizmeden aklı iyice ermeden beceremiycek benimki yemeyi :) annesi de biraz beceriksiz galiba alıştıramadım ama inanın ki kızım da öyle :)

benim kızım da sesleri çok net çıkarabiliyo ama pek bilinçli konuşmuyo daha, anne,dede,hadi diyo, tekrarlayarak söylettiğimiz bişeyi ya da oyuncağın söylediği şeyi taklit edip söylüyo o anlık... kapı açıldığında ıhh ııhhh gibi sesler çıkarıyo o da çıkmak istiyo eğer çıktıysak beraber babasını beklerken hadi hadi hadi diyo, annesinden öğrendi :) bi kere bile baba demedi ısrarla baba demiyo kızım bozuluyo artık babası...
söylediğimi anlıyo gibi gel yapma cıs falan dediğimde anlıyo kaçışları muzur gülüşleri var... bizi eğlendirmek güldürmek için sevimlilikler yapıyo... telefonla konuşurken hoğarlörü açıyorum ona konuşuyolar gülüyo anlamsız sesler çıkarıyo... gel gel yapıyo eliyle, alkış yapıyo bi müzk çalarken kendiliğinden, bay bay yapmıyo... bazen aşağı yukarı sallanarak oynuyo müzikte... bi de bana sarılışı var ki eriyorum resmen, kollarıyla sıkıp boynuma sarılıyo kızlar, bi tek bana yapıyo ve benim kucağımdayken kimseye gitmez, bi tek babası işten geldiğinde özlediği için bi atılıyo hem sonrasına çağırırsam yine gelir bana... oyuncaklarıyla daha bilinçli oynuyo, bebeğini ayağına koyup sallatıyorum gülüyo çok eğleniyo... hayvanları ağzını burnunu falan öğretemiyorum anlamıyo daha...

paylaş canım görelim de ben tütü istemiyorum sonra da giyebileceği güzel bi elbise olsun istiyorum da kötü zamana denk geldi, doğru düzgün bişey kalmadı indirimde, zaten kışlıklar kalınlar, mart bi de kapalı ortamda o kalabalıkta çok soğuk olmıycak terlemesin çocuk ve sonraki aylarda bahar, bahara doğru da giyebileceği şık bi elbise istiyorum ama yeni sezon bişeyler de çıkmaz ki bikaç hafta içinde...

Cnm herseyi bardaktan iciyor ama devam sütü hariç onuda 7 ayda birakti daha dogrusu ek gidaya gecince kendi icin gerekli olan herseyi geride birakti... bizim icin ek gida oncesi ve sonrasi var maleseff...

Masallah bebiklerinize :)) benim oğluşum sanırım geç konuşacak ama benim hatam yeteri kadar konuştuğumu düşünmüyorum...
Alıcı dil gelişti ama ifade edici dil çok gelismedi.. cici ve dede diyordu artık onuda demiyor sanırım unuttu :)
Değişik sesler çıkarıyor ama ben o sesleri herhangi bir seye benzetemiyorum :))

canım bunları dünyaya getirene kadar o kadar uğraştım ki
zorlukları elbette oluyor ama hep şükrediyorum
hem zaman öyle çabuk geçiyor ki
bak yaşlarına geldiler
hemen yap ikinciyi valla
ileride can ciğer kuzu sarması olurlar

açkcası bu konuda pek cahilim
bu makinayla çamaşırlar buruşmuyor mu?
yani ütü istemiyor mu?
bir de çamaşırları yıprattığını duymuştum, yanlış mı bilgilendirilmişim,

Ah canım, Mevlüt Bey benim eski amirim :)

ben tanıyamadım canım ya

ayva veriyorum ben canım
hem koparması zor, hem mevsimi, hem de tadı var

canım beceriksizlikle alakası yok
bunu en iyi ben anlarım şu an
ikizlerin istekleri, yaptıkları, o kadar farklı ki
ikisini de ben yetiştiriyorum
ama bireysel fark kendini öyle hissettiriyor ki
kızımın uykusu çok güzel, kendi kendine uyur mesela
oğlum ise kucakta sallanarak uyuyor
demem o ki onlar neyi nasıl isterse öyle oluyor her şey
zamanı geldiğinde illaki öğrenecekler her şeyi

okuldan öğretmen arkadaşım kansere yakalandı
sadec 30 yaşında daha
bugün onu ziyarete gittim
iki tane kızı var
birisi 3.5 yaşında bir diğeri ise 1.5 yaşında
tam 3. yü yapmaya niyetleniyordu
bu hastalık ortaya çıktı

her şey boş arkadaşlar
yaşamın ve sevdiklerimizin kıymetini bilelim
ne zaman başımıza ne geleceğini bilmiyoruz
insanız ve her şey bizim için
çok etkilendim çok
o küçük yavruları evdde öyle görü

Allah yardim etsin cok zor cidden (

Tütü dediniz de aklıma geldi, geçenlerde bir arkadaşım bebeğine diş bulguru yaptı. İki kızı var, ikisine de tütüyü kendi yaptı. Gördüm, yapımı da oldukça basit geldi. Söyleyeyim dedim :) Bebekler için esneyen bir saç bandı alıp aynı renk tülleri banda bağlamıştı, çok ta güzel olmuştu. Denemek lazım. :)

açkcası bu konuda pek cahilim
bu makinayla çamaşırlar buruşmuyor mu?
yani ütü istemiyor mu?
bir de çamaşırları yıprattığını duymuştum, yanlış mı bilgilendirilmişim,

Yok canım kırışmıyor. Yıpratma olayı henüz birşey yok. Yani 2 yıldır kullanıyorum niye daha önce almamışım diye çok hayıflanıyorum.

Bende bu kurutma makinesi konusunda cahilim ütülemeye gerek kalmıyor mu onunla kurutunca. Fiyatları nekadar hangi marka sizinkiler

kızlar evimdeki ütü abartmıyorum boyuma erişti
yardım ediiinnnnnnnnnn banaaaaaa
Biçoğumuzun durumu aynı sanırım.Kocişin giyecek pantolonu gömleği kalmayınca bu akşam mecbur ütüye giriştim.1-1,5 saat sürdü sanırım kollarım kas yaptı

aynı tarzda ürünleri atınca kırışmıyo canım, mesela tshirtlerle kot pantolonları aynı anda atarsan kotlar ağır geldiği için tshirt gömlek gibi daha ince hafif şeyleri kırıştırıyo, bi de modele markaya göre de değişiyodur belki... her kurutma sonrası filtrede biriken havlara bakılırsa yıpratıyo olması lazım ama şu ana kadar benim de yıprandığını farkettiğim bişeyim olmadı, o havların bi kısmı zaten etrafa dökülecek olan kıyafet tozlarıdır ama bi kısmı da aslında dökülmeyecek olan kıyafet tüyleridir ipleridir, ama o yıpranmayı farkedeceğimiz uzunlukta kullanmıyoruz ki artık hiçbişeyi, zaten sık sık kıyafet havlu çarşaf alınıyo... rahatlığı için değer en başta, asılı çamaşır yok etrafta,bişey lazım olduğunda kurumasını beklemiyosun falan...

zorlamıycam artık biraz büyüsün aklı ersin o zaman kendi yesin napıyım yediği içinde kalsın çıkana üzülüyorum sonra, altta 2 üstte 3 dişle onu da koparır,ayva ben de veriyorum canım ama haşlıyorum yumuşayınca blendar ve pekmez... bazen günkurusu ve kuru siyah üzüm de katıyorum içine...
gerçekten her bebeğin huyu farklı,ben onun huyuna gidiyorum sadece, benim hatam zorlamıyorum biraz acıkmasını bikaç gün öğüre öğüre alışmasını göze almıyorum nasılsa evdeyim uğraşmaya nazını çekmeye vaktim var, kıyamıyorum da nasılsa vaktim var diye,aman yesin diye nasıl istiyosa öyle herşey :)

çok üzüldüm gerçekten, daha önce burada bahsetmiştim beni de kızım 5 buçuk aylıkken yüzümden kanserli bi oluşum alındı, o ana kadar hiç haberimin olmadığı... o dönemde işte emzirmeyi bırakmıştık biz... öyle işte, herşeyden önce ve herşeyden önemlisi sağlık...

Bende bu kurutma makinesi konusunda cahilim ütülemeye gerek kalmıyor mu onunla kurutunca. Fiyatları nekadar hangi marka sizinkiler

yok canım ütü gerektiren normalde ütülediğin şeyleri yine ütülüyosun gömlek falan gibi de günlüük giysiler çoraplar falan çok muntazam çıkıyo bizim makinede... bizimki siemensin bi modeli ve fiyatlar baya değişiyo canım, ama ben bizimkini tavsiye etmiyorum o modelde teknik bi sorun yaşanıyomuş bize de denk geldi 2 kere aynı arızayı yapınca değiştirdiler yenisiyle geçen hafta...

Canım, Mevlüt Bey bizim zamanımızda Eğitim'deydi. Fen- Edebiyat'a Doçent olarak geldi. Dersimize girmedi yani bizim.

Canım sende mi Niğde üni.mezunusun. Dünya küçük derler ya bak birbirimizi görmeden bir yerlerden bağlantı kurabiliyoruz.
Evet canım, Lisans, Yüksek Lisans orası, 8 ay da Asistandım orda. Sen de mi oralısın :)

Ben tuvalet konusunda acele etmiyorum..zamanl gelince öğrenicek çünki. .ilk kızıma 18 aylıkken verdiğim 20 günlük eğitim bizi fazlasıyla yordu..bikmiştim çiş kaka oluyordu her taraf..sonra bekledim.ikinci kizim doğdu.1 ay sonra yani 29 aylıkken 4 güne halletdik..bu kızımıda bıktırmıycam.çocuk insanda yoruluyor..önümüzdeki sene yaza öğreticem kuzuma.eminimki oda ablası gibi 3 4 güne öğrenicek

slm kızlar nasılsınız?
db nasılsın ? batuhan nasıl ?
aklım hep burda takip ediyorum fırsat buldukça ama yazamıyorum
meriç inanç ta hasta günlerdir ateşli grip.
yürümeye başladı.3. düşü çıkıyo geç kalmıştık dişte 1 ayda 3. gelecek ükür.
doğum günü planı yapıyorum gerçi aile içi olcak ama
k.v. lerle görüşmüyoduk eşim d.gününde istiyorum diye
en son gelmeyin evime demiştim hangi yüzle gelecekler nasıl bakacaksak yüzyüze.
inş eşim getiremez onları diyorum çünkü çabası boş
geçen çözmeye çalıştık suçladılar gittiler hep haklılar her konuda
yani 9 ay torun saymadıkları suç değildi benim götürmemem suçmış
çocuk hastalandı zehirlendi 1 telefon açmadılar ama diyorum ya suçlamada 1 numaralar.
ölür belki bebek sevinme diye hamileyken yokunu gözledi kadın şimdi babane iyi anne kötü oldu :)
gülermisin ağlar mısın.

nasıl ya 6 aylık çocuğa mı tuvalet eğitimi verdin maya ? nasıl oldu o iş ? ne grubu merak ettim bende bakayım.

bende montessori eğitimiyle ilgileniyorum bilmiyorum konusu geçti mi ama cidden algıları açılıyo çocukların.

tuvalet eğitimi değil bu tuvalet iletişimi (elimination communication) deniyor. bir süre sonra cocuğun ne zaman tuvaletini yapacağını şıp diye anlıyorsun tuvalete tutuveriyorsun. belli bir zaman sonra çok kolay yani. benim kızım altına yapmıyor tutuyor işte. öyle bir model çıktı bizimki:):) zorlama, eğitim filan yok. zaten 6 aylık çocuğa birşey öğretemezsin ki:) dediğim gibi kesinlikle eğitim değil. iletişim deniyor. tuvalet iletişimi diye araştırabilirsin.ful zamanlı yapman yada bezi tamamen çıkarman filan gerekmiyor. ileriye hazırlık. çocuk tuvaletin ne olduğunu biliyor yabancı bir kavram olmuyor onun için.biz 5 aydır böyleyiz aynen devam gidiyoruz. inşallah yaz gelir gelmez komple çıkaracağım bezi. akşamları bağlı hala uykudan kaldırmıyorum çiş için. o kadar da yapamadım yani, buna şükür zaten:):) gündüzleri de genelde açık altı alıştırma kulodu var ama dışarı çıkarken bağlıyorum ne olur ne olmaz.facebook'ta bezsiz bebek grubuna bir göz at istersen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…