2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar kızımın bacağındaki kızarıklık için bugün yeni gidebildik doktora, kaşımaya başlamıştı zaten artık ve yayıldı o bölgede biraz, bez sıkınca pişirmiş ve bölge karanlık nemli olduğu için bakteri üretip mantara çevirmiş, 2 tane merhem verdi sabah akşam sürülecekler, başladık sürmeye... bezi de bi boy büyük kullanın artık dedi, 5 numaraya geçicez...

yarın tam 11 aylık oluyoruz gitmişken aylık kontrol de yaptırdık, maşallah çok iyiyiz mutlu etti beni kızım,77.5 cm 11300 gr olmuşuz baş çevresi 46ydı galiba...
bu da kızımın resmi, nihayet yükleyebildim...

bu aralar uykuları azaldı kızımın, 2 yada 3 kere uyurdu gündüzleri 3 saat falan uyurdu toplamda, dün hep 20 dak. yarım saat falan uyudu 4 uyku yaptı böyle kısa kısa... 12de yatıyo hala, gece bizim yanımıza geliyo çoğu kez ağlayıp ama bizim yanımızda döne döne ne o rahat uyuyabiliyo ne biz, eski düzenimize bi an önce dönmemiz lazım...

kızlar hep yazıyodum dün de yazmıştım hatta, kızım asla bay bay yapmıyodu her sabah babasına yaptırmaya çalışıp öğretmeye çalışsam da, doktor bugün çıkarken el salladı güle gülee dedi baybay yapıyo mu diye sordu hayır dedim o kadar öğretmeye çalışıyorum yapmıyo hiç dedim, bizimki beni yalancı çıkardı sırıtıp sırıtıp el sallamaya başladı doktora... ilk defa burda yapıyo dedim, nasıl sevindik babasıyla...sonra babasına da yaptı, ne kadar ilginç bu bebekler ben kaç aydır öğretemiyorum doktor bi güle güle dedi öğrendi :)

Kızlar çok mutluyum.kızımı 5 gün önce tartmışdım bu saatlerde çıplak..bir kere 7.700 gəlmişdi. Sonrasında hep 7.400 geldi.neredeyse yüz kere ölçdüm hep aynı çıkmişdi.çok üzülmüşdüm..5 gündür baya yediriyorum maşallah. .az önce yine çıplak tarttım .7.800 geldi.maşallah.şükürler olsun.kızım az da olsa almış bu 5 güne.böyle devam edicem.umarım hep alirda annesi mutlu olur..iki gün sonra 10 aylık oluyoruz..
Hepinize çok teşekkür ederim..sizin fikirleriniz sayesinde ne vermem gerektiğini anladım kızıma.

Son düzenleme:

Maşallah prensesimize.Allah nazarlardan saklasın..yüzü hep gülsün...bye bye da yapmış akıllı kuzucuk.biz daha yapmıyoruz..ama alo deyince iki elinide kulağına götürüyor.

Maşallah prensesimize.Allah nazarlardan saklasın..yüzü hep gülsün...bye bye da yapmış akıllı kuzucuk.biz daha yapmıyoruz..ama alo deyince iki elinide kulağına götürüyor.

bizimki de telefona pek düşkün canım, ev tel.undan hoparlör açık konuşuyoruz o da duysun diye, o eline almak istiyo tel.onun elinde konuşuyoruz eviriyo çeviriyo konuşuyo tuşlara basıyo, ses zaten dışarı geldiği için kulağına götürmüyo daha ama bırakmak istemiyo sonra tel.u hiç...

en azından fırlatmıyor.
bizim kız hala biberonunu tutmuyor. tutturamadım bir türlü ben tutmasam bağırıyor.ne yapacağımı şaşırdım.kendi tutmaya çalışıncada döküyor her tarafa.

en azından fırlatmıyor.
bizim kız hala biberonunu tutmuyor. tutturamadım bir türlü ben tutmasam bağırıyor.ne yapacağımı şaşırdım.kendi tutmaya çalışıncada döküyor her tarafa.

fırlatmaz olur mu hiç :)
işte o yüzden ayıkken teşebbüs bile edemiyorum biberonla süt vermeye,
uyuturken uykuya geçiş aşamasında eğer bayadır bişey yememişse çok acıkmışsa içiyo, ama uyku saati çok acıkmamış haline denk geliyosa içmiyo ben biberonu verdikçe ayılıyo sinirleniyo biberona saldırıyo içmeden uyuyo o zaman da kısa uyuyo tabi acıkıp... ben de artık biliyorum ne zaman içer ne zaman içmez ona göre kaşıkla verip uyutuyorum...
yani içmiyo diye vazgeçmedim hiç, biberondan içmiyosa kaşıkla veririm çorbaya katarım muhallebiye katarım bi şekilde en az 400cc vermeye çalışırım, şu an günde 1 kere biberonla içiyo artık... biraz daha büyüsün yaza doğru bardakla falan içsin sütünü sabah kahvaltısında ve gece uyurken, bi süre daha böyle idare edicez napalım...

Canımcım hosgeldin..gecmis olsun yakisikli ya. .kv olayını ins cozersiniz... gercekten can.sıkıci bir durum
Himm ilk kez duydum bende bir arastiracagim tesekkurler
Masallah size...ayni zamanda gecmis olsun cnm en kisa zamanda iyilesir ins

Bizim ki cok keyifci cani isterse yapar eger istemezse mumkunati yok yapmaz :))

kızlar halıları yıkamaya verdim, bütün oyuncaklar parkelerde bi ileri bi geri gacır gucur takır tukur sürükleniyo, halılar gelene kadar alt komşu idare eder inşallah bizi allah sabır versin ona da :)

Bende bu kurutma makinesi konusunda cahilim ütülemeye gerek kalmıyor mu onunla kurutunca. Fiyatları nekadar hangi marka sizinkiler

Canım sadece gömlek ve kumaş pantolanlara gerekiyor ama onlar bile çok muntazam çıkıyor bazen hemen alıp askıya astığım bile oluyor. Kırışıklık azaltıcı fonksiyonu var benimkinin ben gerçekten memnunum. Marka Bosch Avantix 2 yıl önce 1.000 tl. almıştım.

oglumda ole yapmisti. Uzun bi sure alkis yapmayi ogretmeye calistim. Yok bi turlu yapmadi. Sonra bi gun kreste alkis yaparken gordum Cocuklardan birinde gormus o zmn yapmaya basladi. Cok ilgincler cidden

masallh kuzuna sen devam et boyle ins

Maşallah ikizlere:)
Benim oğlan fiziksel olarak aktif olmasada dil gelişimi çok iyi maşallah
Baba dede mama meme gel bay bay aştık biz artık sabah uynadığında hadi hadi diyo benden öğrendi onuda sürekli kullandığım bi kelime babayı uyandırmak için:)
Anne kesinlikle demiyo ismimi söylüyo edda diyo bana:) kendi ismini söylüyo hemde o kadar mükemmel söylüyoki içimin yağları eriyo ömmmmerrrrrr diyo:)
Dışarı çıkmak istediğinde babaaa hınnnn hınnnn diyo araba sesi çıkarıyo:)
2 ye kadar sayıyo:) sürekli 1-2 diyo onuda pepeden öğrendik biz 1 diyoruz o İGİ diye bağırıyo:))
Hergün hoparlör açık babasıyla konuşuyo resmen bişeyler anlatıyo
Telefon hastalığı bizde de var dokunmatik ekran çok güzel kullanabiliyo hatta dedesinin tuşlu telefonunun ekranına bile dokunmatik gibi davranıyo çok gülüyoruz ileri geri minik parmakları ile ekrani itiyo teknoloji çocuğu işte:))
Elinde oyuncak varsa ıpad i ayağıyla yönetiyo))resmen ayağıyla ekranı değiştiriyo her yere giriyo bilinçsiz bi şekilde tabi ama geçen facede bişey paylaşıyodu az kalsın:)))
Alkış bay bay zaten yapıyoduk şimdi de yemek yerken her kaşıktan sonra kendini alkışlıyo:))) oda benim yemek yedirmek için kullandığım bi yöntemdi işlemiş çocuğa:)))
Genel anlamda söyletmek istediğimiz çoğu kelimeyi bilinçsizde olsa tekrarlıyo maşallah oğluşuma poposunu kaldırıp emeklemeyi beceremiyo ama dili uzun bayağı:)))
Rabbim nazarlardan saklasın tüm bebişleri.....

Maşallah canım bigünlük yedirme programını yazırmısın bende deneyeyim bakalım bizde ara öğün diye bişe yok sabah 8 de uyanıyor emiyor 9 gibi kahvaltı ama ne kahvaltı 2 lokma ancak 11 gibi yoğurt yediriyorum uyuyor 2 de çorba sonra 5 de yatıyor 7 gibi meyve püresi 9 da da muhallebi yediriyorum yanlış mı yapıyorum acaba ya çorba s
Öğlen akşam yiyip gece yatarkende muhallebimi olmalı.ama zamanda yetmiyor yemek yememiz 1 saat sürdüğü için diğer öğünlere zaman kalmıyor

tamam canım teşekkür ederim araştırayım, şimdi anladım alılştırma olayı.çokta iyi yapmışsın kolayca öğrencek yavrum :) bende denerim bi araştırayım.
maşallah kızına kocaman olmuş :) çok tatlı..
maşallah ona :) bizimkide 2 aydır filan öğrendi bi ara unuttu filan.şimdi telefonda dahi hadi görüşürz diyince elini sallıyor :) ma bizde asla yüzündeki orgnları öğretemiyoruz, inat bu yavrular ya :)
bi sıkıntı yoktur inş, sen mi üzülüyosun zatıf diye dr mu takip et dedi ? ondan soruyorum.iyi olsunda yeterki kilo alnır.

canım benimkine hiç vermedim, ama önüne yemeğini koyunca parmaklarıyla yiyor kaşık çalışıyor ama beceremiyor.bardakta deneyim.
maşallah kocaman olmuşlar, zeka gelişimleri benide şaşırtıyor maşallah hepsine.
o kadar mutlu oluyorum ki her geçen gün bişey öğrendiğinde.

Birde biz yürüyoruz, hiç emeklemeden yürüyüşe geçtik.tabi çok özgür değil daha desteğimiz var etrafını çevreliyoruz filan.bir arkadaş yazmıştı sanırım emeklemiyor diye hiç korkma direk yürür.

Masallah cnm..bizde cok uzun zamandir deli gibi ordan oraya siraliyoruz her yere ulasabiliyoruz desteksiz 30saniyeye kadar (ozellikle saydim) ayakta dikiliyoruz hatta elimizde oyuncak oluyor ona daliyor dikiliyor amaaaa adimmmmm yokkkkkk :))))

Masallah cnm..bizde cok uzun zamandir deli gibi ordan oraya siraliyoruz her yere ulasabiliyoruz desteksiz 30saniyeye kadar (ozellikle saydim) ayakta dikiliyoruz hatta elimizde oyuncak oluyor ona daliyor dikiliyor amaaaa adimmmmm yokkkkkk :))))

meriçle araları çok yakındı sanırım oğlunun değil mi ? bizimki 11 mart.şundan soruyorum meriç geçen hafta olayı çözdü.2-3 adımdan ilersine geçemiyordu.ayaktada yalpalayarak duruyodu hpsi geçen çarşamba oldu diyebilir.ayakta sabit durdu yarım metre kadar yrüdü sonra 1 metre oldu ve yürüyü durabiliyor.ama şimdi hastalıktn güçsüzleşti, 5-6 adımı geçmiyor.demem o ki oğluşun 1 günde çözecek ve hayret edeceksin.bana diyolardı erken yürür diye ya yürür dedim bi ayakta duramıyor filan.ama 1 günde çözdü yani şaşırdım.pekte erken yürüdü sayamıyorum çünkü arkadaşım meriçten 3 gün büyük oğlu aralık ın ortasında bu kadar yürüyodu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…