kızlar kızımın bacağındaki kızarıklık için bugün yeni gidebildik doktora, kaşımaya başlamıştı zaten artık ve yayıldı o bölgede biraz, bez sıkınca pişirmiş ve bölge karanlık nemli olduğu için bakteri üretip mantara çevirmiş, 2 tane merhem verdi sabah akşam sürülecekler, başladık sürmeye... bezi de bi boy büyük kullanın artık dedi, 5 numaraya geçicez...
yarın tam 11 aylık oluyoruz gitmişken aylık kontrol de yaptırdık, maşallah çok iyiyiz mutlu etti beni kızım,77.5 cm 11300 gr olmuşuz baş çevresi 46ydı galiba...Eki Görüntüle 964483
bu da kızımın resmi, nihayet yükleyebildim...
bu aralar uykuları azaldı kızımın, 2 yada 3 kere uyurdu gündüzleri 3 saat falan uyurdu toplamda, dün hep 20 dak. yarım saat falan uyudu 4 uyku yaptı böyle kısa kısa... 12de yatıyo hala, gece bizim yanımıza geliyo çoğu kez ağlayıp ama bizim yanımızda döne döne ne o rahat uyuyabiliyo ne biz, eski düzenimize bi an önce dönmemiz lazım...
Maşallah prensesimize.Allah nazarlardan saklasın..yüzü hep gülsün...bye bye da yapmış akıllı kuzucuk.biz daha yapmıyoruz..ama alo deyince iki elinide kulağına götürüyor.
bizimki de telefona pek düşkün canım, ev tel.undan hoparlör açık konuşuyoruz o da duysun diye, o eline almak istiyo tel.onun elinde konuşuyoruz eviriyo çeviriyo konuşuyo tuşlara basıyo, ses zaten dışarı geldiği için kulağına götürmüyo daha ama bırakmak istemiyo sonra tel.u hiç...
en azından fırlatmıyor.
bizim kız hala biberonunu tutmuyor. tutturamadım bir türlü ben tutmasam bağırıyor.ne yapacağımı şaşırdım.kendi tutmaya çalışıncada döküyor her tarafa.
Canımcım hosgeldin..gecmis olsun yakisikli ya. .kv olayını ins cozersiniz... gercekten can.sıkıci bir durumslm kızlar nasılsınız?
db nasılsın ? batuhan nasıl ?
aklım hep burda takip ediyorum fırsat buldukça ama yazamıyorum
meriç inanç ta hasta günlerdir ateşli grip.
yürümeye başladı.3. düşü çıkıyo geç kalmıştık dişte 1 ayda 3. gelecek ükür.
doğum günü planı yapıyorum gerçi aile içi olcak ama
k.v. lerle görüşmüyoduk eşim d.gününde istiyorum diye
en son gelmeyin evime demiştim hangi yüzle gelecekler nasıl bakacaksak yüzyüze.
inş eşim getiremez onları diyorum çünkü çabası boş
geçen çözmeye çalıştık suçladılar gittiler hep haklılar her konuda
yani 9 ay torun saymadıkları suç değildi benim götürmemem suçmış
çocuk hastalandı zehirlendi 1 telefon açmadılar ama diyorum ya suçlamada 1 numaralar.
ölür belki bebek sevinme diye hamileyken yokunu gözledi kadın şimdi babane iyi anne kötü oldu :)
gülermisin ağlar mısın.
Himm ilk kez duydum bende bir arastiracagim tesekkurlertuvalet eğitimi değil bu tuvalet iletişimi (elimination communication) deniyor. bir süre sonra cocuğun ne zaman tuvaletini yapacağını şıp diye anlıyorsun tuvalete tutuveriyorsun. belli bir zaman sonra çok kolay yani. benim kızım altına yapmıyor tutuyor işte. öyle bir model çıktı bizimki:):) zorlama, eğitim filan yok. zaten 6 aylık çocuğa birşey öğretemezsin ki:) dediğim gibi kesinlikle eğitim değil. iletişim deniyor. tuvalet iletişimi diye araştırabilirsin.ful zamanlı yapman yada bezi tamamen çıkarman filan gerekmiyor. ileriye hazırlık. çocuk tuvaletin ne olduğunu biliyor yabancı bir kavram olmuyor onun için.biz 5 aydır böyleyiz aynen devam gidiyoruz. inşallah yaz gelir gelmez komple çıkaracağım bezi. akşamları bağlı hala uykudan kaldırmıyorum çiş için. o kadar da yapamadım yani, buna şükür zaten:):) gündüzleri de genelde açık altı alıştırma kulodu var ama dışarı çıkarken bağlıyorum ne olur ne olmaz.facebook'ta bezsiz bebek grubuna bir göz at istersen
Masallah size...ayni zamanda gecmis olsun cnm en kisa zamanda iyilesir inskızlar kızımın bacağındaki kızarıklık için bugün yeni gidebildik doktora, kaşımaya başlamıştı zaten artık ve yayıldı o bölgede biraz, bez sıkınca pişirmiş ve bölge karanlık nemli olduğu için bakteri üretip mantara çevirmiş, 2 tane merhem verdi sabah akşam sürülecekler, başladık sürmeye... bezi de bi boy büyük kullanın artık dedi, 5 numaraya geçicez...
yarın tam 11 aylık oluyoruz gitmişken aylık kontrol de yaptırdık, maşallah çok iyiyiz mutlu etti beni kızım,77.5 cm 11300 gr olmuşuz baş çevresi 46ydı galiba...Eki Görüntüle 964483
bu aralar uykuları azaldı kızımın, 2 yada 3 kere uyurdu gündüzleri 3 saat falan uyurdu toplamda, dün hep 20 dak. yarım saat falan uyudu 4 uyku yaptı böyle kısa kısa... 12de yatıyo hala, gece bizim yanımıza geliyo çoğu kez ağlayıp ama bizim yanımızda döne döne ne o rahat uyuyabiliyo ne biz, eski düzenimize bi an önce dönmemiz lazım...
kızlar hep yazıyodum dün de yazmıştım hatta, kızım asla bay bay yapmıyodu her sabah babasına yaptırmaya çalışıp öğretmeye çalışsam da, doktor bugün çıkarken el salladı güle gülee dedi baybay yapıyo mu diye sordu hayır dedim o kadar öğretmeye çalışıyorum yapmıyo hiç dedim, bizimki beni yalancı çıkardı sırıtıp sırıtıp el sallamaya başladı doktora... ilk defa burda yapıyo dedim, nasıl sevindik babasıyla...sonra babasına da yaptı, ne kadar ilginç bu bebekler ben kaç aydır öğretemiyorum doktor bi güle güle dedi öğrendi :)
Evet canım, Lisans, Yüksek Lisans orası, 8 ay da Asistandım orda. Sen de mi oralısın :)
Bende bu kurutma makinesi konusunda cahilim ütülemeye gerek kalmıyor mu onunla kurutunca. Fiyatları nekadar hangi marka sizinkiler
oglumda ole yapmisti. Uzun bi sure alkis yapmayi ogretmeye calistim. Yok bi turlu yapmadi. Sonra bi gun kreste alkis yaparken gordumkızlar hep yazıyodum dün de yazmıştım hatta, kızım asla bay bay yapmıyodu her sabah babasına yaptırmaya çalışıp öğretmeye çalışsam da, doktor bugün çıkarken el salladı güle gülee dedi baybay yapıyo mu diye sordu hayır dedim o kadar öğretmeye çalışıyorum yapmıyo hiç dedim, bizimki beni yalancı çıkardı sırıtıp sırıtıp el sallamaya başladı doktora... ilk defa burda yapıyo dedim, nasıl sevindik babasıyla...sonra babasına da yaptı, ne kadar ilginç bu bebekler ben kaç aydır öğretemiyorum doktor bi güle güle dedi öğrendi :)
masallh kuzuna sen devam et boyle insKızlar çok mutluyum.kızımı 5 gün önce tartmışdım bu saatlerde çıplak..bir kere 7.700 gəlmişdi. Sonrasında hep 7.400 geldi.neredeyse yüz kere ölçdüm hep aynı çıkmişdi.çok üzülmüşdüm..5 gündür baya yediriyorum maşallah. .az önce yine çıplak tarttım .7.800 geldi.maşallah.şükürler olsun.kızım az da olsa almış bu 5 güne.böyle devam edicem.umarım hep alirda annesi mutlu olur..iki gün sonra 10 aylık oluyoruz..
Hepinize çok teşekkür ederim..sizin fikirleriniz sayesinde ne vermem gerektiğini anladım kızıma.
Yok canım ben Tokat lıyım.
kızlar bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor?
benimkiler baba, dede, mama, gel, bay bay diyorlar
alkış diyince alkışlıyorlar
telefonu alıp kulağıma tutup baba diyor oğlum
kızım gel gel diyor bana
beden gelişimlerinin yanında zihin gelişimlerini görmek beni acayip mutlu ediyor
bu ayki zihin gelişimleri olağanüstü değil mi?
eskiden uyanınca sabahları ağlıyorlardı
artık uyanınca eğer yanımda değillerse
yataklarından doğrulup bize sesleniyorlar
gece eskiden uyandıklarında hiçbir şey onları mutlu etmezdi
teskin olmazlardı
şimdi uyandıkları zaman tamam anneciğim
ben buradayım dediğim zaman hemen susuyorlar
ve aç değillerse uyuyolar
allahım her gününe şükürler olsun
bu günleri de gördük ya
Kızlar çok mutluyum.kızımı 5 gün önce tartmışdım bu saatlerde çıplak..bir kere 7.700 gəlmişdi. Sonrasında hep 7.400 geldi.neredeyse yüz kere ölçdüm hep aynı çıkmişdi.çok üzülmüşdüm..5 gündür baya yediriyorum maşallah. .az önce yine çıplak tarttım .7.800 geldi.maşallah.şükürler olsun.kızım az da olsa almış bu 5 güne.böyle devam edicem.umarım hep alirda annesi mutlu olur..iki gün sonra 10 aylık oluyoruz..
Hepinize çok teşekkür ederim..sizin fikirleriniz sayesinde ne vermem gerektiğini anladım kızıma.
tamam canım teşekkür ederim araştırayım, şimdi anladım alılştırma olayı.çokta iyi yapmışsın kolayca öğrencek yavrum :) bende denerim bi araştırayım.tuvalet eğitimi değil bu tuvalet iletişimi (elimination communication) deniyor. bir süre sonra cocuğun ne zaman tuvaletini yapacağını şıp diye anlıyorsun tuvalete tutuveriyorsun. belli bir zaman sonra çok kolay yani. benim kızım altına yapmıyor tutuyor işte. öyle bir model çıktı bizimki:):) zorlama, eğitim filan yok. zaten 6 aylık çocuğa birşey öğretemezsin ki:) dediğim gibi kesinlikle eğitim değil. iletişim deniyor. tuvalet iletişimi diye araştırabilirsin.ful zamanlı yapman yada bezi tamamen çıkarman filan gerekmiyor. ileriye hazırlık. çocuk tuvaletin ne olduğunu biliyor yabancı bir kavram olmuyor onun için.biz 5 aydır böyleyiz aynen devam gidiyoruz. inşallah yaz gelir gelmez komple çıkaracağım bezi. akşamları bağlı hala uykudan kaldırmıyorum çiş için. o kadar da yapamadım yani, buna şükür zaten:):) gündüzleri de genelde açık altı alıştırma kulodu var ama dışarı çıkarken bağlıyorum ne olur ne olmaz.facebook'ta bezsiz bebek grubuna bir göz at istersen
maşallah kızına kocaman olmuş :) çok tatlı..kızlar kızımın bacağındaki kızarıklık için bugün yeni gidebildik doktora, kaşımaya başlamıştı zaten artık ve yayıldı o bölgede biraz, bez sıkınca pişirmiş ve bölge karanlık nemli olduğu için bakteri üretip mantara çevirmiş, 2 tane merhem verdi sabah akşam sürülecekler, başladık sürmeye... bezi de bi boy büyük kullanın artık dedi, 5 numaraya geçicez...
maşallah ona :) bizimkide 2 aydır filan öğrendi bi ara unuttu filan.şimdi telefonda dahi hadi görüşürz diyince elini sallıyor :) ma bizde asla yüzündeki orgnları öğretemiyoruz, inat bu yavrular ya :)kızlar hep yazıyodum dün de yazmıştım hatta, kızım asla bay bay yapmıyodu her sabah babasına yaptırmaya çalışıp öğretmeye çalışsam da, doktor bugün çıkarken el salladı güle gülee dedi baybay yapıyo mu diye sordu hayır dedim o kadar öğretmeye çalışıyorum yapmıyo hiç dedim, bizimki beni yalancı çıkardı sırıtıp sırıtıp el sallamaya başladı doktora... ilk defa burda yapıyo dedim, nasıl sevindik babasıyla...sonra babasına da yaptı, ne kadar ilginç bu bebekler ben kaç aydır öğretemiyorum doktor bi güle güle dedi öğrendi :)
bi sıkıntı yoktur inş, sen mi üzülüyosun zatıf diye dr mu takip et dedi ? ondan soruyorum.iyi olsunda yeterki kilo alnır.Kızlar çok mutluyum.kızımı 5 gün önce tartmışdım bu saatlerde çıplak..bir kere 7.700 gəlmişdi. Sonrasında hep 7.400 geldi.neredeyse yüz kere ölçdüm hep aynı çıkmişdi.çok üzülmüşdüm..5 gündür baya yediriyorum maşallah. .az önce yine çıplak tarttım .7.800 geldi.maşallah.şükürler olsun.kızım az da olsa almış bu 5 güne.böyle devam edicem.umarım hep alirda annesi mutlu olur..iki gün sonra 10 aylık oluyoruz..
canım benimkine hiç vermedim, ama önüne yemeğini koyunca parmaklarıyla yiyor kaşık çalışıyor ama beceremiyor.bardakta deneyim.kızlar bebekleriniz artık bardak kullanabiliyor mu?
ben ara ara bardak içinde az su ile veriyordum ellerine
bugün nar ve portakal suyunu sıktım
çay bardaklarına az az doldurup verdim ellerine
döke saça içtiler
ama müthiş keyif aldılar
Birde biz yürüyoruz, hiç emeklemeden yürüyüşe geçtik.tabi çok özgür değil daha desteğimiz var etrafını çevreliyoruz filan.bir arkadaş yazmıştı sanırım emeklemiyor diye hiç korkma direk yürür.
Masallah cnm..bizde cok uzun zamandir deli gibi ordan oraya siraliyoruz her yere ulasabiliyoruz desteksiz 30saniyeye kadar (ozellikle saydim) ayakta dikiliyoruz hatta elimizde oyuncak oluyor ona daliyor dikiliyor amaaaa adimmmmm yokkkkkk :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?