2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım, eşim Sivaslı benim, az daha kurcalasak kesin akraba çıkacağız :)

Öyle olacak galiba. En dibe inersek hepimiz kardeşiz zaten.Biz karışık bir aileyiz canım. Ben Tokatlıyım eşim Konyalı çocukların doğum yeri Erzincan İzmir ve Diyarbakır. 4 ay sonra nereli olacağız onuda bilmiyorum.

o zaman eşin asker :)))

Candaş cım evet cnm yakinlar 14mart dogumluyuz :) çocuğu benim kuzumdan büyük olan arkadaşlarım bir anda yürür inanamazsin diyorlar senin gibi :) ama işte insan yasamadan ihtimal veremiyor :)))

benim ki inatla biberon istiyor uyumadan önce.yoksa uyumuyor. tam tersi seninkinin.bir de bizim ki artık adım atmaya başladı yardımsız.bir iki adım atıyor tutunuyor sonra.

en azından bir kaç adım yürüyormuş.bizim ki bugün adım atmaya başladı.sizinkiler bayağı hızlı sanırım.

Bir sorum var..bebiklerinizin kendi kendilerine oynamalarina firsat veriyormusunuz?
Örneğin ben illaki annesiyle verimli vakit gecirsin adina her oyununa müdahil olmuyorum..benimle oynamasi kadar kendi kendine de oynamasi gerektigine inaniyorum..ama nekadar dogru yapiyorum bilmiyorum..sizler ne düşünüyorsunuz?

benimkiler sürekli beraber oynuyorlar canım
birinin elinde ne varsa diğeri için kıymetli oluyor
bu kırık dökük bir oyuncak bile olabiliyor
ne zaman ki sıkılıyorlar
beraber oyuncak topluyoruz
ya da sepeti boşaltıyoruz
kule yapıyoruz
kuleden tek tek kutu alıyorlar bu aralar favori oyunları
sıkıldıkları zaman ceee yapıyoruz
sonra kudurunca yürüteçlerine bindirip evdeki tüm halıları topluyoruz
çılgınlar gibi evi turluyorlar

yani onlar beni istedikleri zaman yanlarında oluyorum

minikbalikasya ve candaş maşallah bebeklerinize,biz 6 mart doğumluyuz ve hala 2.adımda düşer haldeyiz merakla bekliyorum yürümesini...

tabi ki canım, hatta çoğu zaman kendi kendine oynuyo benim kızım, yeter ki onunla aynı odada olayım, ara ara yanıma gelir bilg.a saldırır bazen bacağıma sarılır bazen ısırır :) yine dalar oyuncaklarına, kalkar gezinir çıkar odadan muzur yerlere gider ben peşinden giderim, daha çok sıkılınca muzurluk peşinde oluyo o zaman işim yoksa beraber oynar oynaşırız... zaten benimle oynamıyo ben onun yanına gelip oynayınca bana odaklanıyo gülüp eğleniyo mutlu oluyo üstüme çıkıyo üstümden atlıyo patpat vuruyo... oyuncaklarıyla kendi başına daha güzel oynuyo, babasıyla da öyle... aynı oyuncaklarla aynı şeyi yapıyorum umrunda olmuyo babası yapınca çok eğleniyo...

maşallah canım oğluna, aşmış resmen.benim bildiğim kadarıyla bunlar için çok erken yani birkaç kelime tamam da herşeyi tekrar etmesi ve özellikle ilgimi çekti 2 ye dek sayması.maşallah diyeyim.erkekler geç konuşur derler ondanda 2 kez şaşırdım.bizde 3 kelime sabit, baba, mama, dede.baba ya çok çalıştırdım ilk söylesin diye, dedeyide birkaç hafta çalıştık ancak öğrendi.mama sanırım içgüdüseldi.peki organlarını ağzını burnunu gösteriyo mu? ama baskısız diyor yoğunlaşmadan aniden sorduğunuzda ? çünkü bizde önce burun burun diyolar haliyle çocuk burun sorunca gösteriyor, ama aada sorsak gösteremiyor.da bide şu ilgimi çekti, aile fertlerini ve kuşumuzutanıyo gösteriyo sorunca, balonu gösterio en enteresan gelen bu oldu :)
Candaş cım evet cnm yakinlar 14mart dogumluyuz :) çocuğu benim kuzumdan büyük olan arkadaşlarım bir anda yürür inanamazsin diyorlar senin gibi :) ama işte insan yasamadan ihtimal veremiyor :)))
hemde çok yakınmışız :) evet evet yaşamadan garip gliyo ama inan bir anda olcak.
canım meriç inanç genelde yalnız oynuyor bilinçsiz yapıyodum bunu ama gerekliymiş.ama uzun süreli değil tabi 10-15 dk.ama bu aylarda 40 dk sabit yalnız oynayabilmeliymiş.birde ben biraz montessoriyel ilgileniyorum, onunla ilgili faaliyetlerde çok sıkılmıyor seviyor.bence doğru yapıyorsun diyorum, tabi sevgi pekişmesi adına arada bizimde katılmamız şart diye düşünüyorum.
canlarım benim ya maşallah onlara.en şanslı bebekler onlar bence arkadaş ihtiyaçları yok.
ve birbirleriden görerek öğrenmelirde hızlanıyor değil mi ? kardeşlerim öyleydi benim (ikizler)
oyuncaklaını toplamayı biliyolar mı canım ? ayy yerim ben ominik elleri.
ya alakasız belki ama bizim bir arkadaşın ikizleri vardı şuan 14 aylıklar ve 5 ay sonra yeniden bebekleri olcak.
plansız kadın ağlıyo ne yapcam diye ve o da öğretmen.
benimse mayısta tedavi olma ihtimalim var (yani bu yıl kesin olcam da ağustosa uzatmayı düşünüyorum dr uygun görürse)
1 haftadırda meriç perişan ben perişan.
elimden bardağı düşürüyorum su içerken, yemek yerken kaşığı düşürüp tabağı kırıyorum.
eşim diyo ee ikiz istiyosun sen ölürsün o zman napcan.
akıl işi midir papatya ? ben hep ikizlerin belli bi dönemden sonra ebeveynlerini zorlmadığını düşünüyorum maddiyatta sıkıntı yoksa.
senin fikrin nedir ?

canım olsun yürür bence yaşına kadar, kimi bebekler garantici oluyomuş düşmeksizin yürümek istiyolarmış, kızında da kusursuz olma isteği olabilir :) birde benim eşim çocuğu 4. ayda yürütüyodu düşün, çok alıştırma yaptırdık onun etkisi gibi.

Meyvede dahil 5 kere yedirdim canım .bu ara.ama en önemlisi ilk defa.ölçüb verdim yemeğini anlamak için..
Evet tatlım hep üzülüyorum zayif olduğu için.ama dk birşey demedi.normal diyo..her çocuk aynı olamazmiş..

Masallah cnm..bizde cok uzun zamandir deli gibi ordan oraya siraliyoruz her yere ulasabiliyoruz desteksiz 30saniyeye kadar (ozellikle saydim) ayakta dikiliyoruz hatta elimizde oyuncak oluyor ona daliyor dikiliyor amaaaa adimmmmm yokkkkkk :))))

en azından bir kaç adım yürüyormuş.bizim ki bugün adım atmaya başladı.sizinkiler bayağı hızlı sanırım.

Kızlar maşallah bebişlere.biz 7 nisan doğumluyiz.o kadar sabıraızlanıyorumki.bir az önce yürümesini istiyorjm.
Bir de konişşan bebeğimiz varmış.yerim onu ya maşallah. .

Dogru yapiyormusum demekki tesekkurler kuzlar..CANDAS canim bende montessori ileilgileniyorum cokda begeniyorum cnm ama uygulamak icin yasina girsin istiyorum..facede montessori ile buyuyorum gurubuna dahilim..facen varsa beni eklermisin bu konu hakkinda sorularim olabilir sana..sevda koyuncu Coşar adım cnm..

tamam canım ekledim seni, evet yaşın girince daha doğrusu 16-17 ayda daha fazla aktivite olcak şimdi bende kendi çapımda değerlendiriyorum.bildiğim kdarıyla yardımcı olurum tabi, geçen seminere gittim ben hatta tekrar gelirlerse mutlka tavsiye ederim.bide diğer arkadaşlara da diyim, evde montessori uygulamalrı süper aktif.

Bende ilgileniyorum kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum burdan neler yaptığımızı paylaşsak fikir olur aslında.

canım çok zorlandığım, zırıl zırı ağladığım zamanlar oldim
ama hepsi bir şekilde geçiyor inanki
tek bakabilir miydim
ASLA
seni yarı yolda bırakmayacak birine mutlaka ihtiyacın oluyor
maddi anlamda ise
ilk hazırlık eşyaları külfetli oluyor
iki beşik
iki oto koltuğu
iki ana kucağı
iki araba
onlar da bir şekilde alınıyor
kıyafet konusu ise
ben he chicco ve mothercareden alıyorum
kaliteli ve uzun ömürlü penyeleri var
mavi ya da pembe değil de kırmızı, sarı, krem, beyaz gibi renkler aldım
oğlum daha iri olduğu için önce eren giyiyor sonra zeynep giyiyor aynı kıyafeti
ikiz bebeklerde mama çok masraf oluyor
arkadaşımın ikizleri ayda 450 liralık mama yiyor
benim o masrafım olmadı şükürler olsun
beze gelince şu anda ayda 4 paket kullaıyorum
canım maddiyat hallediliyor
rabbim rızıklarını da veriyor emin ol
iş bakabilmekte
ben bundan sonra kuzularımın keyfini çıkarmak istiyorum
bugün bana gel gel diyip elleriyle de beni çağırıyorlar
can feda onlara
(bugün toplamda 20 dk uyudular, çılgın gibiydiler, saldırganlardı, ağrımayan bir yerim yok kızlar
gerisini tahmin edin artık )

arkadaşının yerinde olsam ben de ağlardım
rabbim kolaylığını verir inşallah

paylaşın biz de öğrenelim
benim bir bilgim yok arkadaşlar

Bende ilgileniyorum kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum burdan neler yaptığımızı paylaşsak fikir olur aslında.

bence de :)))

Son düzenleme:
Biz yumurta kaplarına ceviz diziyoruz,bi kaba nohut koyuyorum onu yere boşaltıp sonra tekrar dolduruyoruz, tepsinin içine irmik koydum bi kaçtanede makarna o makarnaları seçiyor içinden, ay kumu yaptım undan yere bi sofra bezi serdim istediği gibi döke saça oynadı elinede bi kaşık verdim kaşıkla küplerinin içine o ay kumunu doldurmaya çalıştı. Herşeye dokunduruyorum zaten çok meraklı bizimki mutlaka herşeye bi parmağını sokacak ve dokunarak anlıyor herşeyi yemek yiyeceği zaman kâseye elini sokmak istiyor izin veriyorum tarhanayı çok seviyor tarhanaysa parmaklarıyla hissedip ağzını açıyor. Sizler neler yapıyorsunuz

Bizde de oyun işine ablamız bakiyor..kızım bizden çok ablasiyla oynamayi seviyor..odalarrina girib 1 saat sessiz oynadıklaru oluyor..her şeyi öğretiyor kardeşine Nazlım.yemek yedirirkende şakrabanlıklar bile yapiyor..ama bazen bizi çok kızdırıyor.defalarca uyarmamıza rağman kardeşini kucağına alıb oda oda gezdiriyor peşinden..diğeride gülüyor cadi.

Bende ilgileniyorum canım, KK da grup da var onların aktivitelerini takip ediyorum. Henüz küçüğüz ama biz başladık 2 aydır montessoriye göre bazı şeyleri yapıyoruz. Evimizi ona göre düzenledik. Aldığım oyuncaklar bile ona göre :) BU aralar en çok sevdiği bultaklar. Tam beceremese de aynı şekilleri bir araya topluyor, haftaya 11 aylık olacağız doldur boşalt oyununa başlayacağız.

Kk daki grubun linki verebilirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…