Canım, eşim Sivaslı benim, az daha kurcalasak kesin akraba çıkacağız :)
Öyle olacak galiba. En dibe inersek hepimiz kardeşiz zaten.Biz karışık bir aileyiz canım. Ben Tokatlıyım eşim Konyalı çocukların doğum yeri Erzincan İzmir ve Diyarbakır. 4 ay sonra nereli olacağız onuda bilmiyorum.
meriçle araları çok yakındı sanırım oğlunun değil mi ? bizimki 11 mart.şundan soruyorum meriç geçen hafta olayı çözdü.2-3 adımdan ilersine geçemiyordu.ayaktada yalpalayarak duruyodu hpsi geçen çarşamba oldu diyebilir.ayakta sabit durdu yarım metre kadar yrüdü sonra 1 metre oldu ve yürüyü durabiliyor.ama şimdi hastalıktn güçsüzleşti, 5-6 adımı geçmiyor.demem o ki oğluşun 1 günde çözecek ve hayret edeceksin.bana diyolardı erken yürür diye ya yürür dedim bi ayakta duramıyor filan.ama 1 günde çözdü yani şaşırdım.pekte erken yürüdü sayamıyorum çünkü arkadaşım meriçten 3 gün büyük oğlu aralık ın ortasında bu kadar yürüyodu :)
fırlatmaz olur mu hiç :)
işte o yüzden ayıkken teşebbüs bile edemiyorum biberonla süt vermeye,
uyuturken uykuya geçiş aşamasında eğer bayadır bişey yememişse çok acıkmışsa içiyo, ama uyku saati çok acıkmamış haline denk geliyosa içmiyo ben biberonu verdikçe ayılıyo sinirleniyo biberona saldırıyo içmeden uyuyo o zaman da kısa uyuyo tabi acıkıp... ben de artık biliyorum ne zaman içer ne zaman içmez ona göre kaşıkla verip uyutuyorum...
yani içmiyo diye vazgeçmedim hiç, biberondan içmiyosa kaşıkla veririm çorbaya katarım muhallebiye katarım bi şekilde en az 400cc vermeye çalışırım, şu an günde 1 kere biberonla içiyo artık... biraz daha büyüsün yaza doğru bardakla falan içsin sütünü sabah kahvaltısında ve gece uyurken, bi süre daha böyle idare edicez napalım...
meriçle araları çok yakındı sanırım oğlunun değil mi ? bizimki 11 mart.şundan soruyorum meriç geçen hafta olayı çözdü.2-3 adımdan ilersine geçemiyordu.ayaktada yalpalayarak duruyodu hpsi geçen çarşamba oldu diyebilir.ayakta sabit durdu yarım metre kadar yrüdü sonra 1 metre oldu ve yürüyü durabiliyor.ama şimdi hastalıktn güçsüzleşti, 5-6 adımı geçmiyor.demem o ki oğluşun 1 günde çözecek ve hayret edeceksin.bana diyolardı erken yürür diye ya yürür dedim bi ayakta duramıyor filan.ama 1 günde çözdü yani şaşırdım.pekte erken yürüdü sayamıyorum çünkü arkadaşım meriçten 3 gün büyük oğlu aralık ın ortasında bu kadar yürüyodu :)
Bir sorum var..bebiklerinizin kendi kendilerine oynamalarina firsat veriyormusunuz?
Örneğin ben illaki annesiyle verimli vakit gecirsin adina her oyununa müdahil olmuyorum..benimle oynamasi kadar kendi kendine de oynamasi gerektigine inaniyorum..ama nekadar dogru yapiyorum bilmiyorum..sizler ne düşünüyorsunuz?
Bir sorum var..bebiklerinizin kendi kendilerine oynamalarina firsat veriyormusunuz?
Örneğin ben illaki annesiyle verimli vakit gecirsin adina her oyununa müdahil olmuyorum..benimle oynamasi kadar kendi kendine de oynamasi gerektigine inaniyorum..ama nekadar dogru yapiyorum bilmiyorum..sizler ne düşünüyorsunuz?
maşallah canım oğluna, aşmış resmen.benim bildiğim kadarıyla bunlar için çok erken yani birkaç kelime tamam da herşeyi tekrar etmesi ve özellikle ilgimi çekti 2 ye dek sayması.maşallah diyeyim.erkekler geç konuşur derler ondanda 2 kez şaşırdım.bizde 3 kelime sabit, baba, mama, dede.baba ya çok çalıştırdım ilk söylesin diye, dedeyide birkaç hafta çalıştık ancak öğrendi.mama sanırım içgüdüseldi.peki organlarını ağzını burnunu gösteriyo mu? ama baskısız diyor yoğunlaşmadan aniden sorduğunuzda ? çünkü bizde önce burun burun diyolar haliyle çocuk burun sorunca gösteriyor, ama aada sorsak gösteremiyor.da bide şu ilgimi çekti, aile fertlerini ve kuşumuzutanıyo gösteriyo sorunca, balonu gösterio en enteresan gelen bu oldu :)Maşallah ikizlere:)
Benim oğlan fiziksel olarak aktif olmasada dil gelişimi çok iyi maşallah
Baba dede mama meme gel bay bay aştık biz artık sabah uynadığında hadi hadi diyo benden öğrendi onuda sürekli kullandığım bi kelime babayı uyandırmak için:)
Anne kesinlikle demiyo ismimi söylüyo edda diyo bana:) kendi ismini söylüyo hemde o kadar mükemmel söylüyoki içimin yağları eriyo ömmmmerrrrrr diyo:)
Dışarı çıkmak istediğinde babaaa hınnnn hınnnn diyo araba sesi çıkarıyo:)
2 ye kadar sayıyo:) sürekli 1-2 diyo onuda pepeden öğrendik biz 1 diyoruz o İGİ diye bağırıyo:))
Hergün hoparlör açık babasıyla konuşuyo resmen bişeyler anlatıyo
Telefon hastalığı bizde de var dokunmatik ekran çok güzel kullanabiliyo hatta dedesinin tuşlu telefonunun ekranına bile dokunmatik gibi davranıyo çok gülüyoruz ileri geri minik parmakları ile ekrani itiyo teknoloji çocuğu işte:))
Elinde oyuncak varsa ıpad i ayağıyla yönetiyo))resmen ayağıyla ekranı değiştiriyo her yere giriyo bilinçsiz bi şekilde tabi ama geçen facede bişey paylaşıyodu az kalsın:)))
Alkış bay bay zaten yapıyoduk şimdi de yemek yerken her kaşıktan sonra kendini alkışlıyo:))) oda benim yemek yedirmek için kullandığım bi yöntemdi işlemiş çocuğa:)))
Genel anlamda söyletmek istediğimiz çoğu kelimeyi bilinçsizde olsa tekrarlıyo maşallah oğluşuma poposunu kaldırıp emeklemeyi beceremiyo ama dili uzun bayağı:)))
Rabbim nazarlardan saklasın tüm bebişleri.....
hemde çok yakınmışız :) evet evet yaşamadan garip gliyo ama inan bir anda olcak.Candaş cım evet cnm yakinlar 14mart dogumluyuz :) çocuğu benim kuzumdan büyük olan arkadaşlarım bir anda yürür inanamazsin diyorlar senin gibi :) ama işte insan yasamadan ihtimal veremiyor :)))
canım meriç inanç genelde yalnız oynuyor bilinçsiz yapıyodum bunu ama gerekliymiş.ama uzun süreli değil tabi 10-15 dk.ama bu aylarda 40 dk sabit yalnız oynayabilmeliymiş.birde ben biraz montessoriyel ilgileniyorum, onunla ilgili faaliyetlerde çok sıkılmıyor seviyor.bence doğru yapıyorsun diyorum, tabi sevgi pekişmesi adına arada bizimde katılmamız şart diye düşünüyorum.Bir sorum var..bebiklerinizin kendi kendilerine oynamalarina firsat veriyormusunuz?
canlarım benim ya maşallah onlara.en şanslı bebekler onlar bence arkadaş ihtiyaçları yok.
benimkiler sürekli beraber oynuyorlar canım
birinin elinde ne varsa diğeri için kıymetli oluyor
bu kırık dökük bir oyuncak bile olabiliyor
ne zaman ki sıkılıyorlar
beraber oyuncak topluyoruz
ya da sepeti boşaltıyoruz
kule yapıyoruz
kuleden tek tek kutu alıyorlar bu aralar favori oyunları
sıkıldıkları zaman ceee yapıyoruz
sonra kudurunca yürüteçlerine bindirip evdeki tüm halıları topluyoruz
çılgınlar gibi evi turluyorlar
yani onlar beni istedikleri zaman yanlarında oluyorum
minikbalikasya ve candaş maşallah bebeklerinize,biz 6 mart doğumluyuz ve hala 2.adımda düşer haldeyiz merakla bekliyorum yürümesini...
tabi ki canım, hatta çoğu zaman kendi kendine oynuyo benim kızım, yeter ki onunla aynı odada olayım, ara ara yanıma gelir bilg.a saldırır bazen bacağıma sarılır bazen ısırır :) yine dalar oyuncaklarına, kalkar gezinir çıkar odadan muzur yerlere gider ben peşinden giderim, daha çok sıkılınca muzurluk peşinde oluyo o zaman işim yoksa beraber oynar oynaşırız... zaten benimle oynamıyo ben onun yanına gelip oynayınca bana odaklanıyo gülüp eğleniyo mutlu oluyo üstüme çıkıyo üstümden atlıyo patpat vuruyo... oyuncaklarıyla kendi başına daha güzel oynuyo, babasıyla da öyle... aynı oyuncaklarla aynı şeyi yapıyorum umrunda olmuyo babası yapınca çok eğleniyo...
Meyvede dahil 5 kere yedirdim canım .bu ara.ama en önemlisi ilk defa.ölçüb verdim yemeğini anlamak için..Maşallah canım bigünlük yedirme programını yazırmısın bende deneyeyim bakalım bizde ara öğün diye bişe yok sabah 8 de uyanıyor emiyor 9 gibi kahvaltı ama ne kahvaltı 2 lokma ancak 11 gibi yoğurt yediriyorum uyuyor 2 de çorba sonra 5 de yatıyor 7 gibi meyve püresi 9 da da muhallebi yediriyorum yanlış mı yapıyorum acaba ya çorba s
Öğlen akşam yiyip gece yatarkende muhallebimi olmalı.ama zamanda yetmiyor yemek yememiz 1 saat sürdüğü için diğer öğünlere zaman kalmıyor
Evet tatlım hep üzülüyorum zayif olduğu için.ama dk birşey demedi.normal diyo..her çocuk aynı olamazmiş..tamam canım teşekkür ederim araştırayım, şimdi anladım alılştırma olayı.çokta iyi yapmışsın kolayca öğrencek yavrum :) bende denerim bi araştırayım.
maşallah kızına kocaman olmuş :) çok tatlı..
maşallah ona :) bizimkide 2 aydır filan öğrendi bi ara unuttu filan.şimdi telefonda dahi hadi görüşürz diyince elini sallıyor :) ma bizde asla yüzündeki orgnları öğretemiyoruz, inat bu yavrular ya :)
bi sıkıntı yoktur inş, sen mi üzülüyosun zatıf diye dr mu takip et dedi ? ondan soruyorum.iyi olsunda yeterki kilo alnır.
canım benimkine hiç vermedim, ama önüne yemeğini koyunca parmaklarıyla yiyor kaşık çalışıyor ama beceremiyor.bardakta deneyim.
maşallah kocaman olmuşlar, zeka gelişimleri benide şaşırtıyor maşallah hepsine.
o kadar mutlu oluyorum ki her geçen gün bişey öğrendiğinde.
Birde biz yürüyoruz, hiç emeklemeden yürüyüşe geçtik.tabi çok özgür değil daha desteğimiz var etrafını çevreliyoruz filan.bir arkadaş yazmıştı sanırım emeklemiyor diye hiç korkma direk yürür.
Masallah cnm..bizde cok uzun zamandir deli gibi ordan oraya siraliyoruz her yere ulasabiliyoruz desteksiz 30saniyeye kadar (ozellikle saydim) ayakta dikiliyoruz hatta elimizde oyuncak oluyor ona daliyor dikiliyor amaaaa adimmmmm yokkkkkk :))))
en azından bir kaç adım yürüyormuş.bizim ki bugün adım atmaya başladı.sizinkiler bayağı hızlı sanırım.
benimkiler sürekli beraber oynuyorlar canım
birinin elinde ne varsa diğeri için kıymetli oluyor
bu kırık dökük bir oyuncak bile olabiliyor
ne zaman ki sıkılıyorlar
beraber oyuncak topluyoruz
ya da sepeti boşaltıyoruz
kule yapıyoruz
kuleden tek tek kutu alıyorlar bu aralar favori oyunları
sıkıldıkları zaman ceee yapıyoruz
sonra kudurunca yürüteçlerine bindirip evdeki tüm halıları topluyoruz
çılgınlar gibi evi turluyorlar
yani onlar beni istedikleri zaman yanlarında oluyorum
minikbalikasya ve candaş maşallah bebeklerinize,biz 6 mart doğumluyuz ve hala 2.adımda düşer haldeyiz merakla bekliyorum yürümesini...
tabi ki canım, hatta çoğu zaman kendi kendine oynuyo benim kızım, yeter ki onunla aynı odada olayım, ara ara yanıma gelir bilg.a saldırır bazen bacağıma sarılır bazen ısırır :) yine dalar oyuncaklarına, kalkar gezinir çıkar odadan muzur yerlere gider ben peşinden giderim, daha çok sıkılınca muzurluk peşinde oluyo o zaman işim yoksa beraber oynar oynaşırız... zaten benimle oynamıyo ben onun yanına gelip oynayınca bana odaklanıyo gülüp eğleniyo mutlu oluyo üstüme çıkıyo üstümden atlıyo patpat vuruyo... oyuncaklarıyla kendi başına daha güzel oynuyo, babasıyla da öyle... aynı oyuncaklarla aynı şeyi yapıyorum umrunda olmuyo babası yapınca çok eğleniyo...
maşallah canım oğluna, aşmış resmen.benim bildiğim kadarıyla bunlar için çok erken yani birkaç kelime tamam da herşeyi tekrar etmesi ve özellikle ilgimi çekti 2 ye dek sayması.maşallah diyeyim.erkekler geç konuşur derler ondanda 2 kez şaşırdım.bizde 3 kelime sabit, baba, mama, dede.baba ya çok çalıştırdım ilk söylesin diye, dedeyide birkaç hafta çalıştık ancak öğrendi.mama sanırım içgüdüseldi.peki organlarını ağzını burnunu gösteriyo mu? ama baskısız diyor yoğunlaşmadan aniden sorduğunuzda ? çünkü bizde önce burun burun diyolar haliyle çocuk burun sorunca gösteriyor, ama aada sorsak gösteremiyor.da bide şu ilgimi çekti, aile fertlerini ve kuşumuzutanıyo gösteriyo sorunca, balonu gösterio en enteresan gelen bu oldu :)
hemde çok yakınmışız :) evet evet yaşamadan garip gliyo ama inan bir anda olcak.
canım meriç inanç genelde yalnız oynuyor bilinçsiz yapıyodum bunu ama gerekliymiş.ama uzun süreli değil tabi 10-15 dk.ama bu aylarda 40 dk sabit yalnız oynayabilmeliymiş.birde ben biraz montessoriyel ilgileniyorum, onunla ilgili faaliyetlerde çok sıkılmıyor seviyor.bence doğru yapıyorsun diyorum, tabi sevgi pekişmesi adına arada bizimde katılmamız şart diye düşünüyorum.
canlarım benim ya maşallah onlara.en şanslı bebekler onlar bence arkadaş ihtiyaçları yok.
ve birbirleriden görerek öğrenmelirde hızlanıyor değil mi ? kardeşlerim öyleydi benim (ikizler)
oyuncaklaını toplamayı biliyolar mı canım ? ayy yerim ben ominik elleri.
ya alakasız belki ama bizim bir arkadaşın ikizleri vardı şuan 14 aylıklar ve 5 ay sonra yeniden bebekleri olcak.
plansız kadın ağlıyo ne yapcam diye ve o da öğretmen.
benimse mayısta tedavi olma ihtimalim var (yani bu yıl kesin olcam da ağustosa uzatmayı düşünüyorum dr uygun görürse)
1 haftadırda meriç perişan ben perişan.
elimden bardağı düşürüyorum su içerken, yemek yerken kaşığı düşürüp tabağı kırıyorum.
eşim diyo ee ikiz istiyosun sen ölürsün o zman napcan.
akıl işi midir papatya ? ben hep ikizlerin belli bi dönemden sonra ebeveynlerini zorlmadığını düşünüyorum maddiyatta sıkıntı yoksa.
senin fikrin nedir ?
canım olsun yürür bence yaşına kadar, kimi bebekler garantici oluyomuş düşmeksizin yürümek istiyolarmış, kızında da kusursuz olma isteği olabilir :) birde benim eşim çocuğu 4. ayda yürütüyodu düşün, çok alıştırma yaptırdık onun etkisi gibi.
Dogru yapiyormusum demekki tesekkurler kuzlar..CANDAS canim bende montessori ileilgileniyorum cokda begeniyorum cnm ama uygulamak icin yasina girsin istiyorum..facede montessori ile buyuyorum gurubuna dahilim..facen varsa beni eklermisin bu konu hakkinda sorularim olabilir sana..sevda koyuncu Coşar adım cnm..
tamam canım ekledim seni, evet yaşın girince daha doğrusu 16-17 ayda daha fazla aktivite olcak şimdi bende kendi çapımda değerlendiriyorum.bildiğim kdarıyla yardımcı olurum tabi, geçen seminere gittim ben hatta tekrar gelirlerse mutlka tavsiye ederim.bide diğer arkadaşlara da diyim, evde montessori uygulamalrı süper aktif.
ve birbirleriden görerek öğrenmelirde hızlanıyor değil mi ? kardeşlerim öyleydi benim (ikizler)
oyuncaklaını toplamayı biliyolar mı canım ? ayy yerim ben ominik elleri.
ya alakasız belki ama bizim bir arkadaşın ikizleri vardı şuan 14 aylıklar ve 5 ay sonra yeniden bebekleri olcak.
plansız kadın ağlıyo ne yapcam diye ve o da öğretmen.
benimse mayısta tedavi olma ihtimalim var (yani bu yıl kesin olcam da ağustosa uzatmayı düşünüyorum dr uygun görürse)
1 haftadırda meriç perişan ben perişan.
elimden bardağı düşürüyorum su içerken, yemek yerken kaşığı düşürüp tabağı kırıyorum.
eşim diyo ee ikiz istiyosun sen ölürsün o zman napcan.
akıl işi midir papatya ? ben hep ikizlerin belli bi dönemden sonra ebeveynlerini zorlmadığını düşünüyorum maddiyatta sıkıntı yoksa.
senin fikrin nedir ?
tamam canım ekledim seni, evet yaşın girince daha doğrusu 16-17 ayda daha fazla aktivite olcak şimdi bende kendi çapımda değerlendiriyorum.bildiğim kdarıyla yardımcı olurum tabi, geçen seminere gittim ben hatta tekrar gelirlerse mutlka tavsiye ederim.bide diğer arkadaşlara da diyim, evde montessori uygulamalrı süper aktif.
Bende ilgileniyorum kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum burdan neler yaptığımızı paylaşsak fikir olur aslında.
maşallah canım oğluna, aşmış resmen.benim bildiğim kadarıyla bunlar için çok erken yani birkaç kelime tamam da herşeyi tekrar etmesi ve özellikle ilgimi çekti 2 ye dek sayması.maşallah diyeyim.erkekler geç konuşur derler ondanda 2 kez şaşırdım.bizde 3 kelime sabit, baba, mama, dede.baba ya çok çalıştırdım ilk söylesin diye, dedeyide birkaç hafta çalıştık ancak öğrendi.mama sanırım içgüdüseldi.peki organlarını ağzını burnunu gösteriyo mu? ama baskısız diyor yoğunlaşmadan aniden sorduğunuzda ? çünkü bizde önce burun burun diyolar haliyle çocuk burun sorunca gösteriyor, ama aada sorsak gösteremiyor.da bide şu ilgimi çekti, aile fertlerini ve kuşumuzutanıyo gösteriyo sorunca, balonu gösterio en enteresan gelen bu oldu :)
Canım inan bizide çok şaşırtıyo annem bana benzediğini söylüyor ben 8 aylıkken başlamışım konuşmaya 1 buçuk yaşında çok rahat derdimi anlatabiliyomuşum:)))mesela yürüteçimiz vak vak şarkılı onu istediği zaman bile va va va diye bana seslenir babası işe gittiğinde bay bay yapmaz gel gel yapar eliyle gitmesin diye daha bir çok şey:))erkek kardeşimin ismi ahmet onu çok iyi söylüyo hemde bilinçli bi şekilde maşallah barekallah diyelim geçen günde eşime bağırırıyorum aşkım diye oda akkımmm diye taklit ediyo beni kesinlikle tesadüf falan değil çoğu şeyi söylemeye çalışıyo zaten bide cısss dediğim şeylere dokunmuyor hemen elini çekiyor cıss nerde anne nerde baba nerde dayı nerde bunlara da cevap alıyoruz :)ama gel gelelim poposunu kaldırıpda bi adım ilerliyemiyo:)))
Bide 2 ye kadar sayması anlık bişey değil yabancı biri de 1 diye seslense hemen 2 diyo ve 1-2 diye tekrarlıyo ...bunu pepe nin iki ekmek aldım eve gidiyorum şarkısı var ya ordan öğrendik:))) keşke ses kaydı gönderme şansımız olsada gönderebilsem eşime sürekli atıyorum whatsapp dan bayılıyo:))maşallah canım oğluna, aşmış resmen.benim bildiğim kadarıyla bunlar için çok erken yani birkaç kelime tamam da herşeyi tekrar etmesi ve özellikle ilgimi çekti 2 ye dek sayması.maşallah diyeyim.erkekler geç konuşur derler ondanda 2 kez şaşırdım.bizde 3 kelime sabit, baba, mama, dede.baba ya çok çalıştırdım ilk söylesin diye, dedeyide birkaç hafta çalıştık ancak öğrendi.mama sanırım içgüdüseldi.peki organlarını ağzını burnunu gösteriyo mu? ama baskısız diyor yoğunlaşmadan aniden sorduğunuzda ? çünkü bizde önce burun burun diyolar haliyle çocuk burun sorunca gösteriyor, ama aada sorsak gösteremiyor.da bide şu ilgimi çekti, aile fertlerini ve kuşumuzutanıyo gösteriyo sorunca, balonu gösterio en enteresan gelen bu oldu :)
Canım inan bizide çok şaşırtıyo annem bana benzediğini söylüyor ben 8 aylıkken başlamışım konuşmaya 1 buçuk yaşında çok rahat derdimi anlatabiliyomuşum:)))mesela yürüteçimiz vak vak şarkılı onu istediği zaman bile va va va diye bana seslenir babası işe gittiğinde bay bay yapmaz gel gel yapar eliyle gitmesin diye daha bir çok şey:))erkek kardeşimin ismi ahmet onu çok iyi söylüyo hemde bilinçli bi şekilde maşallah barekallah diyelim geçen günde eşime bağırırıyorum aşkım diye oda akkımmm diye taklit ediyo beni kesinlikle tesadüf falan değil çoğu şeyi söylemeye çalışıyo zaten bide cısss dediğim şeylere dokunmuyor hemen elini çekiyor cıss nerde anne nerde baba nerde dayı nerde bunlara da cevap alıyoruz :)ama gel gelelim poposunu kaldırıpda bi adım ilerliyemiyo:)))
Bende ilgileniyorum canım, KK da grup da var onların aktivitelerini takip ediyorum. Henüz küçüğüz ama biz başladık 2 aydır montessoriye göre bazı şeyleri yapıyoruz. Evimizi ona göre düzenledik. Aldığım oyuncaklar bile ona göre :) BU aralar en çok sevdiği bultaklar. Tam beceremese de aynı şekilleri bir araya topluyor, haftaya 11 aylık olacağız doldur boşalt oyununa başlayacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?