2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ay kızlar cok mutluyum oğluşum bugün koltuktan tutunmayi birakip bana dogru 3 adim atti..inanilir gibi degil aniden hic beklemeden oldu :))) daha 3gun once CANDAS la konustuk aniden olur bende ihtimal vermiyorum diyordum :)) ayy harika bir duygu ya bu çocukları anlamak imkansız hiç de caktirmiyorlar cidden :)))

Masallah masallah 41 kere masallah, cok tatli bir Kizin var:)

Candaş cım evet cnm yakinlar 14mart dogumluyuz :) çocuğu benim kuzumdan büyük olan arkadaşlarım bir anda yürür inanamazsin diyorlar senin gibi :) ama işte insan yasamadan ihtimal veremiyor :)))

Biz fizyoterapiste gidiyoruzya boyun için o şöyle açıkladı aktarayım size:) iç kulakta dengeyi sağlayan bir kemik varmış. Bu kemik yeterince geliştiğinde cocuk dengesini sağlayabileceğini anlıyor ve yürümeye o anda başlıyormuş. O yüzden birden başlıyorlar yürümeye şaşırtıcı şekilde. Boşu boşuna ellerinden filan tutarak yürütme egzersizi filan yapmayın işe yaramaz herşey iç kulaktaki düzeneğin hazır olmasına bağlı ondan önce ne yapsanız yürümez dedi ...

Ben onunla oynuyorum ama mutlaka kendi kendine de oynaması için bırakıyorum. Bana yapışık ve bağımlı olmasını istemiyorum. Bir arkadaşım tuvalete bile gidemiyor yalnız. oğluyla gidiyor. Resmen yapışıklar . çok üzülüyor kız , cocuk sürekli huzursuz, ayrılma sendromu mu ne deniyormuş. Ama ben kendim yaptım böyle hiç yalnız bırakmadım diyor

kızlar bugün kuaföre gittim
saçlarımı kestirdim
kıldan tüyden kurtuldum
kendime geldim
yarın okul açılıyor
okula gitmek istemeyen tembel öğrenciler gibiyim
hiç işe gitmek istemiyorum
ikizler de bana acayip alıştılar
alıştılar diyorum zira babannelerini anneleri zannediyorardı :)))
şimdi varsa yoksa anneleri
düşündükçe üzülüyorum
arkamdan ağlayacaklar diye
aman ne zor işler bunlar ya

bende talepte bulundum gruba katılmak için. montessori ilgimi çekiyor bakalım neler öğreneceğim heyecanlıyım:) beni de eklermisin? ismim pınar

Bende ilgileniyorum kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum burdan neler yaptığımızı paylaşsak fikir olur aslında.
ben yaptıklarımızı yazarım elimden geldiğince canım fikir our tabi, misal en favori oyunumuz pet şişeye nohut boncuk mısır gibi şeyleri atmak, başlarda deliği tutturamazdı artık pratik yaptık ince motor gelişimi için güzel bir uygulama olabilir.
dün bir arkadaşımızın kızı geldi, meriç o kadar sakindi ki uyurken gülüyodu en son.arkadaş oldu oyun için çok mutluydu ilkkez bu kadar belli etti arkadaşlık durumu.dedimki hayır candaş ertleme yorul ağla ama en fazla 2 sene sonra rahata ereceksin en azıbndan her an zor olmayacak, o yüzden kardeş ypmalısın dedim.kıyafet konusuda mantıklı ortak renkte biraz büyük alıp yaptığın yapılabilir.allah yardımcın olsun yinede.ben eminimki onların gelişimi bizim bebeklerimizden daha ilerdedir çünkü birbrilerinden daha çok şey öğreniyolar.allah nazarlardan saklasın.yeni döneminde hayırlı olsun :)
irmikli paylaşımı apan arkadaş senmiydin canım ? diğeri benim arkadaşımdı 2 kişiydi bu paylaşımı yapanda demek ki sensin :) tabi foto paylaştıysan.keltoş olan erkek bebekte benim oğlum :)

Evet canim dogru hatirliyorsun. Beyefendinin adi mesut... senin mericti degil mi. Sen neler yapiyorsun. Mericle nasil gidiyir.Calisiyormusun. Br de bir aktivite kulubu falan mi var yazmissin da. Onu merak ettim ankara da misin hala.

kızlar merhaba.
uzun süredir hastaydım hala tam toparlayamadım öksürük devam ediyor..
yine ara açıldı uğrayamadım buralara

biz tam 1 hafta sonra 1 yaşında oluyoruz
zaman ne çabuk geçmiş...ilk yaş günü için heyecanlanmaya başladım :)

bu arada oğlum artık yürüyor.
zaman zaman dengeyi kaybetsede evi dolaşıyoruz yürüyerek artık..
bende peşinden gidiyorum hep henüz yalnız bırakamıyorum yürürken..

birde şu günlerde beni en mutlu eden şey oğlum "anne" diyor
o anne dedikçe içim eriyor..bunun dışında baba dede mama ve gel gel diyoruz..

birde geçmişe biraz göz attım arkadaşlar montessori eğitiminden söz edilmiş
bende ilgilenmeye başladım bununla bir süredir okuyorum internetten
deneyimlerinizi paylaşırsanız bizde faydalanırız kızlar :)

Irmikli uygulamayı paylaşan ben değildim canım bende face de görüp yaptım açıkçası çok yaratıcı bi anne değilim faceden bakıyorum nekadar güzel ve yaratıcı şeyler yapıyorlar

Papatyaaaaa Cook tatlılaaarrrrr maşallah maşaallahhh

papatya çok tatlılaar, insanın iyi ki 2 taneler diyesi geliyo bakınca, benziyolar da birbirlerine, çok şekerler maşallah...

maşallah 41 kere , çok tatlılar :):)

maşallah yavrularıma ya benziyolar da valla :) gözler süper allah nazarlardan saklasın iksiinide.

Rabbim esirgesin maşallah çok tatlılar ya

çok sağ olun arkadaşlarım
sağlıkla büyütelim hepimiz inşalah yavrularımızı

Evet canim dogru hatirliyorsun. Beyefendinin adi mesut... senin mericti degil mi. Sen neler yapiyorsun. Mericle nasil gidiyir.Calisiyormusun. Br de bir aktivite kulubu falan mi var yazmissin da. Onu merak ettim ankara da misin hala.

Merhabalaarr
Iste geldim buradayim ama seni göremedim
Oglusun yürümüş gozun aydin masallah darisi başım iza bizde ufak ufak yürümeye calisiyoruz ama daha guvenli bir sekilde degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…