Kk daki grubun linki verebilirmisin
kızlar kızımın bacağındaki kızarıklık için bugün yeni gidebildik doktora, kaşımaya başlamıştı zaten artık ve yayıldı o bölgede biraz, bez sıkınca pişirmiş ve bölge karanlık nemli olduğu için bakteri üretip mantara çevirmiş, 2 tane merhem verdi sabah akşam sürülecekler, başladık sürmeye... bezi de bi boy büyük kullanın artık dedi, 5 numaraya geçicez...
yarın tam 11 aylık oluyoruz gitmişken aylık kontrol de yaptırdık, maşallah çok iyiyiz mutlu etti beni kızım,77.5 cm 11300 gr olmuşuz baş çevresi 46ydı galiba...Eki Görüntüle 964483
bu da kızımın resmi, nihayet yükleyebildim...
bu aralar uykuları azaldı kızımın, 2 yada 3 kere uyurdu gündüzleri 3 saat falan uyurdu toplamda, dün hep 20 dak. yarım saat falan uyudu 4 uyku yaptı böyle kısa kısa... 12de yatıyo hala, gece bizim yanımıza geliyo çoğu kez ağlayıp ama bizim yanımızda döne döne ne o rahat uyuyabiliyo ne biz, eski düzenimize bi an önce dönmemiz lazım...
Candaş cım evet cnm yakinlar 14mart dogumluyuz :) çocuğu benim kuzumdan büyük olan arkadaşlarım bir anda yürür inanamazsin diyorlar senin gibi :) ama işte insan yasamadan ihtimal veremiyor :)))
Bir sorum var..bebiklerinizin kendi kendilerine oynamalarina firsat veriyormusunuz?
Örneğin ben illaki annesiyle verimli vakit gecirsin adina her oyununa müdahil olmuyorum..benimle oynamasi kadar kendi kendine de oynamasi gerektigine inaniyorum..ama nekadar dogru yapiyorum bilmiyorum..sizler ne düşünüyorsunuz?
Eki Görüntüle 969951
kuzularım benimmmmmmm
Eki Görüntüle 969951
kuzularım benimmmmmmm
tamam canım ekledim seni, evet yaşın girince daha doğrusu 16-17 ayda daha fazla aktivite olcak şimdi bende kendi çapımda değerlendiriyorum.bildiğim kdarıyla yardımcı olurum tabi, geçen seminere gittim ben hatta tekrar gelirlerse mutlka tavsiye ederim.bide diğer arkadaşlara da diyim, evde montessori uygulamalrı süper aktif.
Eki Görüntüle 969951
kuzularım benimmmmmmm
ben yaptıklarımızı yazarım elimden geldiğince canım fikir our tabi, misal en favori oyunumuz pet şişeye nohut boncuk mısır gibi şeyleri atmak, başlarda deliği tutturamazdı artık pratik yaptık ince motor gelişimi için güzel bir uygulama olabilir.Bende ilgileniyorum kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum burdan neler yaptığımızı paylaşsak fikir olur aslında.
dün bir arkadaşımızın kızı geldi, meriç o kadar sakindi ki uyurken gülüyodu en son.arkadaş oldu oyun için çok mutluydu ilkkez bu kadar belli etti arkadaşlık durumu.dedimki hayır candaş ertleme yorul ağla ama en fazla 2 sene sonra rahata ereceksin en azıbndan her an zor olmayacak, o yüzden kardeş ypmalısın dedim.kıyafet konusuda mantıklı ortak renkte biraz büyük alıp yaptığın yapılabilir.allah yardımcın olsun yinede.ben eminimki onların gelişimi bizim bebeklerimizden daha ilerdedir çünkü birbrilerinden daha çok şey öğreniyolar.allah nazarlardan saklasın.yeni döneminde hayırlı olsun :)
canım çok zorlandığım, zırıl zırı ağladığım zamanlar oldim
ama hepsi bir şekilde geçiyor inanki
tek bakabilir miydim
ASLA
seni yarı yolda bırakmayacak birine mutlaka ihtiyacın oluyor
maddi anlamda ise
ilk hazırlık eşyaları külfetli oluyor
iki beşik
iki oto koltuğu
iki ana kucağı
iki araba
onlar da bir şekilde alınıyor
kıyafet konusu ise
ben he chicco ve mothercareden alıyorum
kaliteli ve uzun ömürlü penyeleri var
mavi ya da pembe değil de kırmızı, sarı, krem, beyaz gibi renkler aldım
oğlum daha iri olduğu için önce eren giyiyor sonra zeynep giyiyor aynı kıyafeti
ikiz bebeklerde mama çok masraf oluyor
arkadaşımın ikizleri ayda 450 liralık mama yiyor
benim o masrafım olmadı şükürler olsun
beze gelince şu anda ayda 4 paket kullaıyorum
canım maddiyat hallediliyor
rabbim rızıklarını da veriyor emin ol
iş bakabilmekte
ben bundan sonra kuzularımın keyfini çıkarmak istiyorum
bugün bana gel gel diyip elleriyle de beni çağırıyorlar
can feda onlara
(bugün toplamda 20 dk uyudular, çılgın gibiydiler, saldırganlardı, ağrımayan bir yerim yok kızlar
gerisini tahmin edin artık )
arkadaşının yerinde olsam ben de ağlardım
rabbim kolaylığını verir inşallah
paylaşın biz de öğrenelim
benim bir bilgim yok arkadaşlar
bence de :)))
irmikli paylaşımı apan arkadaş senmiydin canım ? diğeri benim arkadaşımdı 2 kişiydi bu paylaşımı yapanda demek ki sensin :) tabi foto paylaştıysan.keltoş olan erkek bebekte benim oğlum :)Biz yumurta kaplarına ceviz diziyoruz,bi kaba nohut koyuyorum onu yere boşaltıp sonra tekrar dolduruyoruz, tepsinin içine irmik koydum bi kaçtanede makarna o makarnaları seçiyor içinden, ay kumu yaptım undan yere bi sofra bezi serdim istediği gibi döke saça oynadı elinede bi kaşık verdim kaşıkla küplerinin içine o ay kumunu doldurmaya çalıştı. Herşeye dokunduruyorum zaten çok meraklı bizimki mutlaka herşeye bi parmağını sokacak ve dokunarak anlıyor herşeyi yemek yiyeceği zaman kâseye elini sokmak istiyor izin veriyorum tarhanayı çok seviyor tarhanaysa parmaklarıyla hissedip ağzını açıyor. Sizler neler yapıyorsunuz
Canım inan bizide çok şaşırtıyo annem bana benzediğini söylüyor ben 8 aylıkken başlamışım konuşmaya 1 buçuk yaşında çok rahat derdimi anlatabiliyomuşum:)))mesela yürüteçimiz vak vak şarkılı onu istediği zaman bile va va va diye bana seslenir babası işe gittiğinde bay bay yapmaz gel gel yapar eliyle gitmesin diye daha bir çok şey:))erkek kardeşimin ismi ahmet onu çok iyi söylüyo hemde bilinçli bi şekilde maşallah barekallah diyelim geçen günde eşime bağırırıyorum aşkım diye oda akkımmm diye taklit ediyo beni kesinlikle tesadüf falan değil çoğu şeyi söylemeye çalışıyo zaten bide cısss dediğim şeylere dokunmuyor hemen elini çekiyor cıss nerde anne nerde baba nerde dayı nerde bunlara da cevap alıyoruz :)ama gel gelelim poposunu kaldırıpda bi adım ilerliyemiyo:)))
canım maşallah suphanallah diyelim, dile yetenekli demekki oğlun.bizimki bence çok yetenekli değil ama yeteneksizde değilmiş, dün gelen arkadaşım diyor ağzı laf dolu bu elifi geçer.ki 3 ay büyük elif bizimkinden.elifte bıcır bıcırdı maşallah bayıldık konuşmasına.ama diyorum ya sayı olayına şaşırdım maşallah yeteneğini mutalaka değerlendir derim.montesoriyle destekle.bizimki diyorum ya konuşamıyor ama nesneleri filan öğrenmiş bide biz özellikle üstünde durmadık biz ismini söylerken çözmüş olayı.Bide 2 ye kadar sayması anlık bişey değil yabancı biri de 1 diye seslense hemen 2 diyo ve 1-2 diye tekrarlıyo ...bunu pepe nin iki ekmek aldım eve gidiyorum şarkısı var ya ordan öğrendik:))) keşke ses kaydı gönderme şansımız olsada gönderebilsem eşime sürekli atıyorum whatsapp dan bayılıyo:))
gruplar süper ya bende tesadüfi keşfettim çok fazla uygulama yapamadık daha ama sevdiklerini tekrar ediyoruz en kötü.yalnız farkettiğim ben denemeler başladıktan sonra algısı iyice açılmış misal halka geçirmeyi sadece dağıtırdı şimdi takmaya çalışıyo.Bende ilgileniyorum canım, KK da grup da var onların aktivitelerini takip ediyorum. Henüz küçüğüz ama biz başladık 2 aydır montessoriye göre bazı şeyleri yapıyoruz. Evimizi ona göre düzenledik. Aldığım oyuncaklar bile ona göre :) BU aralar en çok sevdiği bultaklar. Tam beceremese de aynı şekilleri bir araya topluyor, haftaya 11 aylık olacağız doldur boşalt oyununa başlayacağız.
ayy maşallah erkeğime ya.bak birden oldu işte tamda yaşadıklarımız gibi inanılır değildi başardı :))Ay kızlar cok mutluyum oğluşum bugün koltuktan tutunmayi birakip bana dogru 3 adim atti..inanilir gibi degil aniden hic beklemeden oldu :))) daha 3gun once CANDAS la konustuk aniden olur bende ihtimal vermiyorum diyordum :)) ayy harika bir duygu ya bu çocukları anlamak imkansız hiç de caktirmiyorlar cidden :)))
aaa hayırlı olsun canım hakkınızda mesut çok sevincek bence :) inş yanlış hatırlamamışımdır adını :) nasılsın ?Selam kızlar
İşi gücü bıraktım artık aranızdayımm
Özledim eve sizden öğreneceğim çok şey var
canım grup benim değil bir arkadaştan takip ediyorum bende evde montessori uygulamarı yaz çıar, istek gönder.,bende talepte bulundum gruba katılmak için. montessori ilgimi çekiyor bakalım neler öğreneceğim heyecanlıyım:) beni de eklermisin? ismim pınar
Eki Görüntüle 969951
kuzularım benimmmmmmm
maşallah yavrularıma ya benziyolar da valla :) gözler süper allah nazarlardan saklasın iksiinide.
Eki Görüntüle 969951
kuzularım benimmmmmmm
Papatyaaaaa Cook tatlılaaarrrrr maşallah maşaallahhh
papatya çok tatlılaar, insanın iyi ki 2 taneler diyesi geliyo bakınca, benziyolar da birbirlerine, çok şekerler maşallah...
maşallah 41 kere , çok tatlılar :):)
maşallah yavrularıma ya benziyolar da valla :) gözler süper allah nazarlardan saklasın iksiinide.
Rabbim esirgesin maşallah çok tatlılar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?