2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Merhabalaarr
Iste geldim buradayim ama seni göremedim
Oglusun yürümüş gozun aydin masallah darisi başım iza bizde ufak ufak yürümeye calisiyoruz ama daha guvenli bir sekilde degil

gece mesaisi arkadaşım hoş geldinnnn
doğumdan sonra hepiniz kayboldunuz buradan
ama ben forumu bekledim
ne güzel ettiniz, geldiniz
hoş geldiniz
çok güzel ve faydalı paylaşımlar oluyor gerçekten

ne güzel yürüyen bebeklerimiz var
ben de oğlum bir kaç saniye tutunmadan duruyor diye seviniyor
yürüdü yürüyecek diye bekliyordum
o zaman daha bekleyeceğim herhalde (

benden önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli çamaşır makinasını açtıklarını söylüyorlardı
aman ne kadar da abartıyorlar derdim içimden
çocuğun el kadar kıyafetleri her zaman makinayı nasıl doldursun derdim
valla ben neredeyse her gün makina açıyorum
çamaşır askısındakiler kurumadan yeniler geliyor bazen
evimin bir odasında askılık, ütü masası ve ütüm her daim açık duruyor

benimkiler birbirlerini sevmeye çalışıken farkına varmadan bribirlerine zarar veriyorlardı
ben de sürekli cici cici diye bir onu bir diğerini seviyordum
bugün birbirlerinin saçını sevip cici cici diyorlardı birbirlerine
öldüm bittim o an

şu anki en büyük eğlenceleri damacanın ucundan su içmek
suyu damacanın ucundan içine çekiyorlar
su boğazlarına kaçıyor
öksürüyorlar
sonra yine devam ediyorlar

kızlar masal kitabı almayı düşünüyorum
sayfaları kolay yırtılmayan, büyük resimleri olan
önerebileceğiniz kitap var mı?
bir de masal okuyan arkadaşlarınıza sormak istiyorum
kuzularınızın kitaba ilgileri nasıl

bir de benimkiler benim kütüphanemin alttan iki rafını sürekli boşaltıyorlar
hem de günde bir kaç kere
ama yırtmıyorlar
kitap haricindeki peçete, gazete gibi her şeyi yırtıyorlar
acaba onlara kitap bilinci oluşturmak için uyduruktan bir kitaplık yapsam
içine de onlara aldığım masal kitaplarını koysam
o sahiplik duygusunu onlara versem
anneleri ve babaları gibi onları kitap aşığı yapabilir miyim
belki biraz erken ama ben deneyeceğim
sonuçlarını da sizinle paylaşacağım canlar

çenem düştü
yazdım yine bir sürü şey
kimsecikler de yok
kendi kendime konuştum gidiyorum
herkese iyi geceler

Fizyoterapist boyun? Ne icin cnm? Ayrica faydali bilgin icin tesekkur ederim..
Selam kızlar
İşi gücü bıraktım artık aranızdayımm
Özledim eve sizden öğreneceğim çok şey var
Hosgeldin cnm nasilsin? Mesut bebek nasil.ins bu yaz ne yapip edip gorusme ayarlayacagim gelirsin degil mi?
Ayy papatya cok sanslisin...ne cok isterdim ikiz bebegim olsun...
Gecmis olsun cnm..masallah kuzuya..bizimki henuz anne demiyor...dede mama cici diyor :))
Ayyy ölürüm ben size ya kardeş işte. ..
çenem düştü
yazdım yine bir sürü şey
kimsecikler de yok
kendi kendime konuştum gidiyorum
herkese iyi geceler

Be geldim sen gittin..yakalayamadım :)

Duygucum bebişler çokkkkkk tatlı maşallah. ..Allah nazarlardan saklasın onları ve ailenizi...yazılarını zevkle okuyorum.
Yürüyen bebişlerimize kocaman maşallah. ..benim kızım bu gün ilk kez baya uzunnnnn ayakta durdu..çok sevindim.bir de artik kendini atmıyor.sakince dizlərinin üzərinə çömeliyor...
Bizdede haberler böyle. ..

gece mesaisi arkadaşım hoş geldinnnn
doğumdan sonra hepiniz kayboldunuz buradan
ama ben forumu bekledim
ne güzel ettiniz, geldiniz
hoş geldiniz
çok güzel ve faydalı paylaşımlar oluyor gerçekten
Hosbulduk papatyacimm
Masaallah canim sana yürümüş gitmissin :) iki cock hem ev hem forum
Masaallahin var kuzum
Ustune camasur
Ustune ütü :)
Ben calisirken hafta lık temizlikci aliyordum ama yine de bas edwmiyordum.
Yerim ben onlari yaaaa. Demek damacana dan su ixiyorlar

Ben de düşünüyorum canım ayni seyi. .. kitapkari cok seviyoruz. Ktap kapagini acip acip kapatiyoryz.
Bayiliyor bunu yapmaya bir de sadece isaret parmagi ile dokunuyor. Bir de yiyor kitaplari :) yani gercek bir kitap kurdu. Tam olarak kemiriyor. Demir eksijligi olabilir mis bu durumda. Aksatarak da olsa demir ilacini vermeye calisiyorum.
Benim oglus masal dinlemeyi sevmiyo. Daha kuCukken uyduruyordum bi siler en azindan onlari dinlyirdu. Simdi durdurmak ne mumkun

Masallah kuzuya..zaten hep böyle basliyorlar cnm..bende desteksiz kac saniye duruyor diye hep sayiyordum oğluşun kendi rekoru 30sn dikilmekti :)) ve sonrasinda 3 adim :))
Gelirim canim hatta buz seninle yazi bile beklemesek olur. Yakin oturuyoruz ne de olsa.

Tabi neden olmasin cnm..sen hamileykende göksuya giderdim mesut guneslensin diye :)) simdi de kendisini getirirsin :)))

Yazin db papatya Candaş sonsy sen ben baska ankarali varmiydi bilmiyorum ama ne yapip edip toplayacam sizi :)))

Benim kızımın kitaplığı oldu sayılır:) kitap okumaktan çok zevk alıyor ben ilk başlarda pahalı yırtılmayan kitaplardan aldım ses çıkaranı aldım açıkçası 1 liralık aldıklarım daha çok dikkatini çekti biz her gece uyumadan önce okuyup öyle yatıyoruz.kitaplarınıda hiç yırtmıyor. Şimdi en sevdiği kitabı kırmızı başlıklı kız kitabı eline alıp kımır kımır söyleniyor okuyormuş gibi kurdu gösterip uuuu diyo ananesini gösterip nene diyor. Kurdu gösterip ah ah diyor anlıyor artık Mağden yırtmıyorlar sende 1 liralık çeşit çeşit al oku
Canım çok eğlenirler eminim

kızlaarrrr benim kuzu yürüyor 20 gündür. çok tatlı yürüyüşü yalpa yalpa:)))anlatamam haylazlıklarını:)))bu arada ben çok kötü kalpli olarak birşey yaptım. benim annemlerin evine hırsız girmişti. ertesi gün kayınvalidemin ve onun kız kardeşinin yanında konuştum böyle böyle olmuş annemlere diye. onlar beni dinleme zahmetinde bile bulunmayıp şu krem çok güzel bu krem çok güzel diye kahkahalarla konuşmuşlardı. sadece kayınvalidemin annesi üzüldüğünü belirtip sorular sorarak üzüntümü paylaşmaya çalışmıştı. dün de kayınvalidemin annesinin evine hırsız girmiş. olayı öğrenip zarar ziyan olmadığını anladıktan sonra şeytan içime vesvese yi soktu ve içimden benim durumumu anlamayanları neden anlamaya çalışayım ilgisiz kalayım da onlar da anlasınlar diye geçirirken eşim düşüncelerimi anladı ve bana çok kzıdı. ben de ona yapılan terbiyesizlik sadece bana mı ait diye çıkıştım. o da sana yakıştıramam böyle düşünceleri diye tekrar çıkışıp ayrı yattı. ya ben haklı mıyım haksız mıyım. evet çok üzücü bir durum. ama kin tutuyorum ve önüne geçemiyorum. midem bulanıyor bu düşünce aklımdan geçti diye ama hala aynı düşünce kafamda -ders çıkarırlar da öyle davranırlar mı acaba diye-

dün kemik suyu ve tavuk kaynatılacak anne yapar mısın dedim.eşim öğren ve sen yap dedi. midem kaldırmaz kokusunu diye açıklama yaptım. kayınvalidem o benim görevim oğlum diye çıkışarak konuştu. ne diyim şimdi o kadarını da yapamaz mısın anne torunun için demek geçiyor içimden ama susuyorum.

eşim arada kaldı yeter artık diye feryat figan geziyor. ben bunalımın eşiğindeyim. burdan gitmemiz ve ya gitmem imkansız. dün gece bağırıyor eşim artık ölmek istiyorum bir gün daha yaşamak istemiyorum diye. ben kafayı yemek üzereyim. anlattım kırıldığım yerleri anlamayan bi kayınvalidem var. ve içli dışlı olmak zorunda bırakılıyorum. ben çok çok çok bunaldım artık. tek tesellim kızım

şu anki en büyük eğlenceleri damacanın ucundan su içmek
suyu damacanın ucundan içine çekiyorlar
su boğazlarına kaçıyor
öksürüyorlar
sonra yine devam ediyorlar

Bizim ki de aynı, içine çekmekten çok bir yandan basıp bir yandan ağzına dayıyor su gelmeyince damacanaya söyleniyor :) Kaşlarını çatıp elini açıyor ağzı laf dolu, en sonunda da çığlık atıp ısırıyor damacanayı =) Tam bir su delisi bizim kız, onu döküp elleri ile vuracak çok seviyor su ile oynamayı.

Eki Görüntüle 972300 Canım bu tarz bir şey ayarlayabilirsin, ben üzerinde bazı değişiklikler yaparak yeni bir çizim yaptım marangoza onu yaptıracağım, benim kızım her kağıdı (peçete, kitap defter hiç fark etmiyor) hatta kartonları bile koparıp yeme çabasında onun için her deneme hüsranla sonuçlanıyor. Bebekler için yapılmış sert malzemeli kitaplar var onları kullanıyoruz ilgisini çekiyor, zamanla içine ilgi duyunca zenginleştireceğim kütüphanesini.

Canım kuzuna maşallah, darısı tüm bebeklere. Biz 1 ayı aşkındır istediğimiz kadar sorutuyoruz düşmeden oturuyoruz. 10. ayına girdiğinde 5-6 adım atarak bize gelmeye çalışıyordu ama sonrası korkmaya başladı düşmediği halde. Hala hazır hissetmiyor kendini sanırım bekleyeceğiz hanım efendiyi artık :)
Kayınvaliden konusunda da Allah sabır versin anlayış olmayınca gerçekten zor geçinmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…