2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

papatyacım bence kesinlikle yap. benim kızımda kitap çok seviyor. uzun zamandır akşamları kitap okuyorum. hele bir kitap serisi var ona bayılıyor değişik sesler çıkarark okuyorum o sesleri tanıyor ve el çırpıyor:) özellikle abrakadabra'lı bir kısmı var görmelisin halini çığlık çığlığa abrakadabra demeye çalışıyor:) o seri'yi önerirdim sana ama ingilizce... benim tavsiyem sende böyle bir seri bul ve biraz sesler çıkararak sesini değiştirerek oku bebişlerine . bayılırlar...

sonunda kızımda pişik oldu şimdiye kadar hiç olmamıştı 2 gündür baya kötü durumda yara olacak gibi...neden oldu anlamadım bile çok can acıtan birşey..

zor gercekten herkesin anlayışlı uyumlu kaynanası olsa keşke...ama olmuyor malesefki..hele birsey söylemedikçe daha çok laf sokuluyor sanırım....en iyisi çok az görüşmek ve susmak sanırım yoksa çok zor..

aynen damacana hastalığı bızde de var bayılıyor..suylaoynamayıda seviyor...mama sandalyesınde pek oturmazdı bende yemek yaparken alıyorum yanıma tepsisine biraz su döküyorum oturup oynuyor suya vuruyor zaman geciriyor....

istanbulda beylikdüzü taraflarında oturan varmı aranızda kızlar,ev bakıyoruz o taraflarda tavsiyeniz varmı??

Ay cok ozeniyorum tez zamanda biz de bir kitaplik yapmaliyiz. Ben kitap okumaya calisirken oglus beni dinlemiyor. Safya cevirmeye calisiyor.

Himmm... canim ingilizce okudugun serinin qdi nedir

sonunda kızımda pişik oldu şimdiye kadar hiç olmamıştı 2 gündür baya kötü durumda yara olacak gibi...neden oldu anlamadım bile çok can acıtan birşey..

Zeytinyagi kesinlikle cok cok cok iyi geliyor. Elim yandiginda ben de kullandim. Sizisini zeytinyagindan baska hicbir sey almadi.
Zeytinyagi sur bebisin rahatlasin.

doğum günü için süsleri nereden alıyorsunuz??

Kızlar 1 aydır doğum günü hazırlığı içindeyim son 1 ayımız kaldı eminöünden malzeme alıp kendim bişiler yapmak istiyodum hem eğlenceli olur hemde daha ekonomik diye düşünüyodum şimdi parti dünyası var nette ordan bakıyorumda fiyatlar gayet uygun istediğiniz konsepte yapıyolar bide istanbulda oturanlar için marmara forumda mağazaları var ben çok abartmıyacağım için bir kaç parça bişiyler alabilrim bu hafta sonu oraya gidicem izlenimlerimi paylaşırım sizinle...

Kızlar Melike'den idrar örneği alamıyordum ve alternatif yollar aramaya başlamıştım netten bunu buldum. Benim gibi zorlananlara belki yarar. Ben bu akşam babamız torba getirince hemen deneyeceğim.
Bezin dış kısmı bebeğe bağlanıyor, emiciliği olmadığı için açılan delikten torbaya doluyor, yatarken işe yaramıyormuş mutlaka bebek oturur ya da ayakta durur şekilde olacak

Hayvanlarla ilgili olanlardan al hayvan seslerini taklit et birde ses tonunu yükseltim alçatarak oku canım sayfaları çevirmesinde izin ver çevirdiği sayfayı tekrar oku ben çoğu zaman kendim uyduruyorum kendisin kullandığı kelimelerle olunca daha hoşuna gidiyor bizimki nene baba falan diyor kitapta ben onları gösterip nenesi babası deyince gülüyor sonra kendisi eline alıp işaret edip nene baba diyor

uzuuun bir aradan sonra hepinize selam arkadaşlar...
size bahsetmiştim 23 yaşındaki kuzenim kalpten hastanede yatıyor diye malesef onu 3 hafta kadar önce kaybettik 3 yaşındaki kızı öksüz kaldı. Rabbim aldı yanına emanetini bıraktı. çok ama çok zor oldu hepimiz için atlatmaya çalışıyoruz henüz. ve evladıma daha sıkı sarılıyorum çünkü o evladına hasret gitti. sizden ruhuna fatiha istiyorum mümkünse...

gelelim bize hayat zor da olsa devam ediyor oğlum hala gece 100 defa kalkmakta, arkamdan anne anne diye bağırıyor yürütecinde, benden başka kimse de durmak istemiyor aslında beni çok yoruyor ama ona herşey feda...yaklaşık 3 haftadır falan sıralıyor yaşında yürür diye umut ediyorum biz 4 nisan doğumluyuz. doğumgünü cuma gününe denk geliyor o gün mevlid gibi olsun konu komşu arkadaş çağırıyım diye düşünüyorum sadece bayanlara özel etli pilav ve pasta ikramıyla. akabindeki pazar günü ise aile arası organizasyon yapmak istiyorum o gün için süslemelere ve ikramlara daha farklı hazırlanırım diye düşündüm bakalım kısmet...

sizler de iyisinizdir inşallah bebeklerinizi de öpüyorum...

Ayy papatya cok sanslisin...ne cok isterdim ikiz bebegim olsun...

Ayyy ölürüm ben size ya kardeş işte. ..

Be geldim sen gittin..yakalayamadım :)

ay beli mi olur senin ikinci yavru belki ikiz olur
iki değil 3 evladın olur

çok sağol canım

canım kayınvalide ile kayınpeder bizdeler
yoksa işin içinden çıkamazdı kesinlikle

canım ben hiç vermedim demir ilacı
geçen kontrolde doktorumuz bunların demirleri çok iyi
ilacı keselim dedi
ben de tamam dedim :)))

evet canım ne beğeneceklerini bilmediğim için
ne bulursam alacağım sanırım

güzelmiş canım ama ben kartondan yapmayı düşünüyorum
ileride de severlerse gerçek bir kütüphane kurarım ya da benimkilerden bir raf veririm onlara

tavsiyene uyacağım canım

Canim bu sekilde verecegin idrar tahlili gecerli olmaz.idrar torbasi baska biyerle temas etmeden hqtta mumkunse yarim saat gecmeden idrar icine alinmali.ayrica idrar beze deymemeli direk posete akmali.heleki kultur busekilde yanlis cikar.ben ohluma her ay 4.5 senedir kizimada 11 aydir idrar veriyom bazen ayda 2 defa bile veriyorum.gecen sali kizima vermistim yarin yine vercem.benimkilerde dogustan idrar yollarinda sikinti var o yuzden duzenli veriyorum.yani bu sekilde asla olmaz.idrar bezin terside olsa deymemeli hicbiyere.bu arada niye veremiyosunuz.ben alti acik bekliyorum o sekilde aliyorum.

Yürüyen bebişlerimize maşallah
Hasta olanlara acil şifalar.
Erdemine, başınız sağolsun canım, gerçekten zor.
Evet, dediğin gibi hayat devam ediyor.
Sağlıcakla, mutlulukla devam etsin inşallah.

Kızlar bir derdim var.
Oğlum emerek uyuyor. İş yeri eve yakın, çoğu vakit uyku saatinde gelmeye çalıştım ama artık olmuyor.
Annemler bizde, haftasonu gidecekler ve oğlum artık temelli bakıcıya kalacak.
Onlar çarşafa koyup sallayarak uyuttular. Birinde uyuduysa diğerinde hırçınlaştı. Yıkmış ortalığı.
Geçen hafta izinliydim, emmeye devam edelim dedim, bu seferde çok feci ısırmaya başladı emerken.
3-4 gün öyle geçti, iyice telaşlanmaya başladım, emmeyi bırakacak diye.
İlk başlar can havliyle çektim memeyi (8 diş olunca maşallah testere gibi).
Bağırınca korkup ağladığını sandım.
Sonra ayaklarımı, dişlerimi sıkıp kerpeten arasından kurtarmaya çalıştım :)
Bu sefer yüzüme bakıp çektim diye ağladı. Korkmamış yani :)

Bugün öğleden sonra annemle babamı kan ter içinde koymuş, ne yaptılarsa susturamamış, uyutamamışlar.
En son bizim yatağın üzerine çıkmış, yüz üstü uzanmış, ayaklarını da karnına çekmiş, sızmış. Güçsüz kalmış, yenik düşmüş uykuya.
Hemen geldim eve, uyandı, meme verdim, 10-15 dk sonra uyudu tekrar.
O kadar solmuş ki çiçeğim, harap olmuş resmen Saç baş tarumar, beniz soluk.
Bu emme işini nasıl yapacağım ben kızlar? Gündüzleri hiç emmese, gece uykusuna emerek dalsa?
Ya da fırsat buldukça emzirsem.
Ne bileyim, çocuk da bocalar mı acaba.
İnanın gece artık onunla yatıyorum, gece yüz sefer de uyansam umrumda değil. Zerrece usanmıyorum.
Çaresizim

canım ben emzirmediğim için sana fikir veremeyeceğim
ben sadece geceleri anne sütü veriyorum
gündüz hiç süt vermiyorum

Zordur eminum canim.bizde emerek uyuyoruz ama sadece geceleri..yani öğlen artik bende süt vermiyorum papatya gibi....ayakta sallansa uyumazmi.yada salıncakda.benim kızım öğlenleri bu şekilde uyuyor çoğu zaman

Uf ya cocuğu uyutcam diye 1 saat uğraş uyusun uyku sen kaç naapim şimdi akıl verin bana

cnm oglumda emerek uyuyor.bir arkadasim bakiyor 2 haftadir artik o yuzden gunduzleri emmiyor mama verip uyutuyor o ama gece emerek devam ediyor

Evet canim dogru hatirliyorsun. Beyefendinin adi mesut... senin mericti degil mi. Sen neler yapiyorsun. Mericle nasil gidiyir.Calisiyormusun. Br de bir aktivite kulubu falan mi var yazmissin da. Onu merak ettim ankara da misin hala.
Evet meriç teyzesi, ben çalışıyorum 8. ayda başladım devletteydim ya zaten mecburdum.canım face de evde montessori uygulamalrına bakıyorum tavsiye ederim çocukların algısını açıyor.
Irmikli uygulamayı paylaşan ben değildim canım bende face de görüp yaptım açıkçası çok yaratıcı bi anne değilim faceden bakıyorum nekadar güzel ve yaratıcı şeyler yapıyorlar
hmm tamam

ben kesinlikle varım buluşmaya ayarlayım havalar ısınınca.

Erdemin E canm allah sabır versin kuzenine ve yavrusuna çok üzüldüm mekanı cennet olsun.yavrusunu tüm kötülüklerden korusun rabbim.

Herkese musmutlu günlerr
Kızlar bebişine bıldırcın yumurtası veren var mı ya da ne zmn verilmeli?İnternette bakıyorum herkes başka başka şeyler söylemiş kafam karıştı :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…