kızlar masal kitabı almayı düşünüyorum
sayfaları kolay yırtılmayan, büyük resimleri olan
önerebileceğiniz kitap var mı?
bir de masal okuyan arkadaşlarınıza sormak istiyorum
kuzularınızın kitaba ilgileri nasıl
bir de benimkiler benim kütüphanemin alttan iki rafını sürekli boşaltıyorlar
hem de günde bir kaç kere
ama yırtmıyorlar
kitap haricindeki peçete, gazete gibi her şeyi yırtıyorlar
acaba onlara kitap bilinci oluşturmak için uyduruktan bir kitaplık yapsam
içine de onlara aldığım masal kitaplarını koysam
o sahiplik duygusunu onlara versem
anneleri ve babaları gibi onları kitap aşığı yapabilir miyim
belki biraz erken ama ben deneyeceğim
sonuçlarını da sizinle paylaşacağım canlar
kızlaarrrr benim kuzu yürüyor 20 gündür. çok tatlı yürüyüşü yalpa yalpa:)))anlatamam haylazlıklarını:)))bu arada ben çok kötü kalpli olarak birşey yaptım. benim annemlerin evine hırsız girmişti. ertesi gün kayınvalidemin ve onun kız kardeşinin yanında konuştum böyle böyle olmuş annemlere diye. onlar beni dinleme zahmetinde bile bulunmayıp şu krem çok güzel bu krem çok güzel diye kahkahalarla konuşmuşlardı. sadece kayınvalidemin annesi üzüldüğünü belirtip sorular sorarak üzüntümü paylaşmaya çalışmıştı. dün de kayınvalidemin annesinin evine hırsız girmiş. olayı öğrenip zarar ziyan olmadığını anladıktan sonra şeytan içime vesvese yi soktu ve içimden benim durumumu anlamayanları neden anlamaya çalışayım ilgisiz kalayım da onlar da anlasınlar diye geçirirken eşim düşüncelerimi anladı ve bana çok kzıdı. ben de ona yapılan terbiyesizlik sadece bana mı ait diye çıkıştım. o da sana yakıştıramam böyle düşünceleri diye tekrar çıkışıp ayrı yattı. ya ben haklı mıyım haksız mıyım. evet çok üzücü bir durum. ama kin tutuyorum ve önüne geçemiyorum. midem bulanıyor bu düşünce aklımdan geçti diye ama hala aynı düşünce kafamda -ders çıkarırlar da öyle davranırlar mı acaba diye-
dün kemik suyu ve tavuk kaynatılacak anne yapar mısın dedim.eşim öğren ve sen yap dedi. midem kaldırmaz kokusunu diye açıklama yaptım. kayınvalidem o benim görevim oğlum diye çıkışarak konuştu. ne diyim şimdi o kadarını da yapamaz mısın anne torunun için demek geçiyor içimden ama susuyorum.
eşim arada kaldı yeter artık diye feryat figan geziyor. ben bunalımın eşiğindeyim. burdan gitmemiz ve ya gitmem imkansız. dün gece bağırıyor eşim artık ölmek istiyorum bir gün daha yaşamak istemiyorum diye. ben kafayı yemek üzereyim. anlattım kırıldığım yerleri anlamayan bi kayınvalidem var. ve içli dışlı olmak zorunda bırakılıyorum. ben çok çok çok bunaldım artık. tek tesellim kızım
Bizim ki de aynı, içine çekmekten çok bir yandan basıp bir yandan ağzına dayıyor su gelmeyince damacanaya söyleniyor :) Kaşlarını çatıp elini açıyor ağzı laf dolu, en sonunda da çığlık atıp ısırıyor damacanayı =) Tam bir su delisi bizim kız, onu döküp elleri ile vuracak çok seviyor su ile oynamayı.
Benim kızımın kitaplığı oldu sayılır:) kitap okumaktan çok zevk alıyor ben ilk başlarda pahalı yırtılmayan kitaplardan aldım ses çıkaranı aldım açıkçası 1 liralık aldıklarım daha çok dikkatini çekti biz her gece uyumadan önce okuyup öyle yatıyoruz.kitaplarınıda hiç yırtmıyor. Şimdi en sevdiği kitabı kırmızı başlıklı kız kitabı eline alıp kımır kımır söyleniyor okuyormuş gibi kurdu gösterip uuuu diyo ananesini gösterip nene diyor. Kurdu gösterip ah ah diyor anlıyor artık Mağden yırtmıyorlar sende 1 liralık çeşit çeşit al oku
Canım çok eğlenirler eminim
papatyacım bence kesinlikle yap. benim kızımda kitap çok seviyor. uzun zamandır akşamları kitap okuyorum. hele bir kitap serisi var ona bayılıyor değişik sesler çıkarark okuyorum o sesleri tanıyor ve el çırpıyor:) özellikle abrakadabra'lı bir kısmı var görmelisin halini çığlık çığlığa abrakadabra demeye çalışıyor:) o seri'yi önerirdim sana ama ingilizce... benim tavsiyem sende böyle bir seri bul ve biraz sesler çıkararak sesini değiştirerek oku bebişlerine . bayılırlar...
sonunda kızımda pişik olduşimdiye kadar hiç olmamıştı 2 gündür baya kötü durumda yara olacak gibi...neden oldu anlamadım bile çok can acıtan birşey..
doğum günü için süsleri nereden alıyorsunuz??
Ay cok ozeniyorum tez zamanda biz de bir kitaplik yapmaliyiz. Ben kitap okumaya calisirken oglus beni dinlemiyor. Safya cevirmeye calisiyor.
Himmm... canim ingilizce okudugun serinin qdi nedir
Zeytinyagi kesinlikle cok cok cok iyi geliyor. Elim yandiginda ben de kullandim. Sizisini zeytinyagindan baska hicbir sey almadi.
Zeytinyagi sur bebisin rahatlasin.
Ayy papatya cok sanslisin...ne cok isterdim ikiz bebegim olsun...
Ayyy ölürüm ben size ya kardeş işte. ..
Be geldim sen gittin..yakalayamadım :)
Duygucum bebişler çokkkkkk tatlı maşallah. ..Allah nazarlardan saklasın onları ve ailenizi...yazılarını zevkle okuyorum.
Yürüyen bebişlerimize kocaman maşallah. ..benim kızım bu gün ilk kez baya uzunnnnn ayakta durdu..çok sevindim.bir de artik kendini atmıyor.sakince dizlərinin üzərinə çömeliyor...
Bizdede haberler böyle. ..
Hosbulduk papatyacimm
Masaallah canim sana yürümüş gitmissin :) iki cock hem ev hem forum
Masaallahin var kuzum
Ustune camasur
Ustune ütü :)
Ben calisirken hafta lık temizlikci aliyordum ama yine de bas edwmiyordum.
Yerim ben onlari yaaaa. Demek damacana dan su ixiyorlar
Ben de düşünüyorum canım ayni seyi. .. kitapkari cok seviyoruz. Ktap kapagini acip acip kapatiyoryz.
Bayiliyor bunu yapmaya bir de sadece isaret parmagi ile dokunuyor. Bir de yiyor kitaplari :) yani gercek bir kitap kurdu. Tam olarak kemiriyor. Demir eksijligi olabilir mis bu durumda. Aksatarak da olsa demir ilacini vermeye calisiyorum.
Benim oglus masal dinlemeyi sevmiyo. Daha kuCukken uyduruyordum bi siler en azindan onlari dinlyirdu. Simdi durdurmak ne mumkun
Benim kızımın kitaplığı oldu sayılır:) kitap okumaktan çok zevk alıyor ben ilk başlarda pahalı yırtılmayan kitaplardan aldım ses çıkaranı aldım açıkçası 1 liralık aldıklarım daha çok dikkatini çekti biz her gece uyumadan önce okuyup öyle yatıyoruz.kitaplarınıda hiç yırtmıyor. Şimdi en sevdiği kitabı kırmızı başlıklı kız kitabı eline alıp kımır kımır söyleniyor okuyormuş gibi kurdu gösterip uuuu diyo ananesini gösterip nene diyor. Kurdu gösterip ah ah diyor anlıyor artık Mağden yırtmıyorlar sende 1 liralık çeşit çeşit al oku
Canım çok eğlenirler eminim
Eki Görüntüle 972300 Canım bu tarz bir şey ayarlayabilirsin, ben üzerinde bazı değişiklikler yaparak yeni bir çizim yaptım marangoza onu yaptıracağım, benim kızım her kağıdı (peçete, kitap defter hiç fark etmiyor) hatta kartonları bile koparıp yeme çabasında onun için her deneme hüsranla sonuçlanıyor. Bebekler için yapılmış sert malzemeli kitaplar var onları kullanıyoruz ilgisini çekiyor, zamanla içine ilgi duyunca zenginleştireceğim kütüphanesini.
papatyacım bence kesinlikle yap. benim kızımda kitap çok seviyor. uzun zamandır akşamları kitap okuyorum. hele bir kitap serisi var ona bayılıyor değişik sesler çıkarark okuyorum o sesleri tanıyor ve el çırpıyor:) özellikle abrakadabra'lı bir kısmı var görmelisin halini çığlık çığlığa abrakadabra demeye çalışıyor:) o seri'yi önerirdim sana ama ingilizce... benim tavsiyem sende böyle bir seri bul ve biraz sesler çıkararak sesini değiştirerek oku bebişlerine . bayılırlar...
Kızlar Melike'den idrar örneği alamıyordum ve alternatif yollar aramaya başlamıştım netten bunu buldum. Benim gibi zorlananlara belki yarar. Ben bu akşam babamız torba getirince hemen deneyeceğim. Eki Görüntüle 972736
Bezin dış kısmı bebeğe bağlanıyor, emiciliği olmadığı için açılan delikten torbaya doluyor, yatarken işe yaramıyormuş mutlaka bebek oturur ya da ayakta durur şekilde olacak
Yürüyen bebişlerimize maşallah
Hasta olanlara acil şifalar.
Erdemine, başınız sağolsun canım, gerçekten zor.
Evet, dediğin gibi hayat devam ediyor.
Sağlıcakla, mutlulukla devam etsin inşallah.
Kızlar bir derdim var.
Oğlum emerek uyuyor. İş yeri eve yakın, çoğu vakit uyku saatinde gelmeye çalıştım ama artık olmuyor.
Annemler bizde, haftasonu gidecekler ve oğlum artık temelli bakıcıya kalacak.
Onlar çarşafa koyup sallayarak uyuttular. Birinde uyuduysa diğerinde hırçınlaştı. Yıkmış ortalığı.
Geçen hafta izinliydim, emmeye devam edelim dedim, bu seferde çok feci ısırmaya başladı emerken.
3-4 gün öyle geçti, iyice telaşlanmaya başladım, emmeyi bırakacak diye.
İlk başlar can havliyle çektim memeyi (8 diş olunca maşallah testere gibi).
Bağırınca korkup ağladığını sandım.
Sonra ayaklarımı, dişlerimi sıkıp kerpeten arasından kurtarmaya çalıştım :)
Bu sefer yüzüme bakıp çektim diye ağladı. Korkmamış yani :)
Bugün öğleden sonra annemle babamı kan ter içinde koymuş, ne yaptılarsa susturamamış, uyutamamışlar.
En son bizim yatağın üzerine çıkmış, yüz üstü uzanmış, ayaklarını da karnına çekmiş, sızmış. Güçsüz kalmış, yenik düşmüş uykuya.
Hemen geldim eve, uyandı, meme verdim, 10-15 dk sonra uyudu tekrar.
O kadar solmuş ki çiçeğim, harap olmuş resmenSaç baş tarumar, beniz soluk.
Bu emme işini nasıl yapacağım ben kızlar? Gündüzleri hiç emmese, gece uykusuna emerek dalsa?
Ya da fırsat buldukça emzirsem.
Ne bileyim, çocuk da bocalar mı acaba.
İnanın gece artık onunla yatıyorum, gece yüz sefer de uyansam umrumda değil. Zerrece usanmıyorum.
Çaresizim
Kızlar bir derdim var.
Oğlum emerek uyuyor. İş yeri eve yakın, çoğu vakit uyku saatinde gelmeye çalıştım ama artık olmuyor.
Onlar çarşafa koyup sallayarak uyuttular. Birinde uyuduysa diğerinde hırçınlaştı. Yıkmış ortalığı.
Geçen hafta izinliydim, emmeye devam edelim dedim, bu seferde çok feci ısırmaya başladı emerken.
Bugün öğleden sonra annemle babamı kan ter içinde koymuş, ne yaptılarsa susturamamış, uyutamamışlar.
En son bizim yatağın üzerine çıkmış, yüz üstü uzanmış, ayaklarını da karnına çekmiş, sızmış. Güçsüz kalmış, yenik düşmüş uykuya.
Bu emme işini nasıl yapacağım ben kızlar? Gündüzleri hiç emmese, gece uykusuna emerek dalsa?
İnanın gece artık onunla yatıyorum, gece yüz sefer de uyansam umrumda değil. Zerrece usanmıyorum.
Çaresizim
Kızlar bir derdim var.
Çaresizim
Evet meriç teyzesi, ben çalışıyorum 8. ayda başladım devletteydim ya zaten mecburdum.canım face de evde montessori uygulamalrına bakıyorum tavsiye ederim çocukların algısını açıyor.Evet canim dogru hatirliyorsun. Beyefendinin adi mesut... senin mericti degil mi. Sen neler yapiyorsun. Mericle nasil gidiyir.Calisiyormusun. Br de bir aktivite kulubu falan mi var yazmissin da. Onu merak ettim ankara da misin hala.
hmm tamamIrmikli uygulamayı paylaşan ben değildim canım bende face de görüp yaptım açıkçası çok yaratıcı bi anne değilim faceden bakıyorum nekadar güzel ve yaratıcı şeyler yapıyorlar
ben kesinlikle varım buluşmaya ayarlayım havalar ısınınca.Masallah kuzuya..zaten hep böyle basliyorlar cnm..bende desteksiz kac saniye duruyor diye hep sayiyordum oğluşun kendi rekoru 30sn dikilmekti :)) ve sonrasinda 3 adim :))
Tabi neden olmasin cnm..sen hamileykende göksuya giderdim mesut guneslensin diye :)) simdi de kendisini getirirsin :)))
Yazin db papatya Candaş sonsy sen ben baska ankarali varmiydi bilmiyorum ama ne yapip edip toplayacam sizi :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?