Yürüyen bebişlerimize maşallah
Hasta olanlara acil şifalar.
Erdemine, başınız sağolsun canım, gerçekten zor.
Evet, dediğin gibi hayat devam ediyor.
Sağlıcakla, mutlulukla devam etsin inşallah.
Kızlar bir derdim var.
Oğlum emerek uyuyor. İş yeri eve yakın, çoğu vakit uyku saatinde gelmeye çalıştım ama artık olmuyor.
Annemler bizde, haftasonu gidecekler ve oğlum artık temelli bakıcıya kalacak.
Onlar çarşafa koyup sallayarak uyuttular. Birinde uyuduysa diğerinde hırçınlaştı. Yıkmış ortalığı.
Geçen hafta izinliydim, emmeye devam edelim dedim, bu seferde çok feci ısırmaya başladı emerken.
3-4 gün öyle geçti, iyice telaşlanmaya başladım, emmeyi bırakacak diye.
İlk başlar can havliyle çektim memeyi (8 diş olunca maşallah testere gibi).
Bağırınca korkup ağladığını sandım.
Sonra ayaklarımı, dişlerimi sıkıp kerpeten arasından kurtarmaya çalıştım :)
Bu sefer yüzüme bakıp çektim diye ağladı. Korkmamış yani :)
Bugün öğleden sonra annemle babamı kan ter içinde koymuş, ne yaptılarsa susturamamış, uyutamamışlar.
En son bizim yatağın üzerine çıkmış, yüz üstü uzanmış, ayaklarını da karnına çekmiş, sızmış. Güçsüz kalmış, yenik düşmüş uykuya.
Hemen geldim eve, uyandı, meme verdim, 10-15 dk sonra uyudu tekrar.
O kadar solmuş ki çiçeğim, harap olmuş resmenSaç baş tarumar, beniz soluk.
Bu emme işini nasıl yapacağım ben kızlar? Gündüzleri hiç emmese, gece uykusuna emerek dalsa?
Ya da fırsat buldukça emzirsem.
Ne bileyim, çocuk da bocalar mı acaba.
İnanın gece artık onunla yatıyorum, gece yüz sefer de uyansam umrumda değil. Zerrece usanmıyorum.
Çaresizim
uzuuun bir aradan sonra hepinize selam arkadaşlar...
size bahsetmiştim 23 yaşındaki kuzenim kalpten hastanede yatıyor diye malesef onu 3 hafta kadar önce kaybettik 3 yaşındaki kızı öksüz kaldı. Rabbim aldı yanına emanetini bıraktı. çok ama çok zor oldu hepimiz için atlatmaya çalışıyoruz henüz. ve evladıma daha sıkı sarılıyorum çünkü o evladına hasret gitti. sizden ruhuna fatiha istiyorum mümkünse...
gelelim bize hayat zor da olsa devam ediyor oğlum hala gece 100 defa kalkmakta, arkamdan anne anne diye bağırıyor yürütecinde, benden başka kimse de durmak istemiyor aslında beni çok yoruyor ama ona herşey feda...yaklaşık 3 haftadır falan sıralıyor yaşında yürür diye umut ediyorum biz 4 nisan doğumluyuz. doğumgünü cuma gününe denk geliyor o gün mevlid gibi olsun konu komşu arkadaş çağırıyım diye düşünüyorum sadece bayanlara özel etli pilav ve pasta ikramıyla. akabindeki pazar günü ise aile arası organizasyon yapmak istiyorum o gün için süslemelere ve ikramlara daha farklı hazırlanırım diye düşündüm bakalım kısmet...
sizler de iyisinizdir inşallah bebeklerinizi de öpüyorum...
Yürüyen bebişlerimize maşallah
Hasta olanlara acil şifalar.
Erdemine, başınız sağolsun canım, gerçekten zor.
Evet, dediğin gibi hayat devam ediyor.
Sağlıcakla, mutlulukla devam etsin inşallah.
Kızlar bir derdim var.
Oğlum emerek uyuyor. İş yeri eve yakın, çoğu vakit uyku saatinde gelmeye çalıştım ama artık olmuyor.
Annemler bizde, haftasonu gidecekler ve oğlum artık temelli bakıcıya kalacak.
Onlar çarşafa koyup sallayarak uyuttular. Birinde uyuduysa diğerinde hırçınlaştı. Yıkmış ortalığı.
Geçen hafta izinliydim, emmeye devam edelim dedim, bu seferde çok feci ısırmaya başladı emerken.
3-4 gün öyle geçti, iyice telaşlanmaya başladım, emmeyi bırakacak diye.
İlk başlar can havliyle çektim memeyi (8 diş olunca maşallah testere gibi).
Bağırınca korkup ağladığını sandım.
Sonra ayaklarımı, dişlerimi sıkıp kerpeten arasından kurtarmaya çalıştım :)
Bu sefer yüzüme bakıp çektim diye ağladı. Korkmamış yani :)
Bugün öğleden sonra annemle babamı kan ter içinde koymuş, ne yaptılarsa susturamamış, uyutamamışlar.
En son bizim yatağın üzerine çıkmış, yüz üstü uzanmış, ayaklarını da karnına çekmiş, sızmış. Güçsüz kalmış, yenik düşmüş uykuya.
Hemen geldim eve, uyandı, meme verdim, 10-15 dk sonra uyudu tekrar.
O kadar solmuş ki çiçeğim, harap olmuş resmenSaç baş tarumar, beniz soluk.
Bu emme işini nasıl yapacağım ben kızlar? Gündüzleri hiç emmese, gece uykusuna emerek dalsa?
Ya da fırsat buldukça emzirsem.
Ne bileyim, çocuk da bocalar mı acaba.
İnanın gece artık onunla yatıyorum, gece yüz sefer de uyansam umrumda değil. Zerrece usanmıyorum.
Çaresizim
kızım anneii diyorrrr
Yenikullanıcı yazmıyor kaç gündür merak ediyorum özelden görüşen filan var mı?
(İmza : Sessiz takipçiniz :) )
kızım anneii diyorrrr
Ay cok ozeniyorum tez zamanda biz de bir kitaplik yapmaliyiz. Ben kitap okumaya calisirken oglus beni dinlemiyor. Safya cevirmeye calisiyor.
Himmm... canim ingilizce okudugun serinin qdi nedir
" Winnie the witch" canım serinin adı pandora kitapçısı var Taksim'de oradan aldım:) başka kitaplarda okuyorum ama benim kızın favorisi o.
Canim bu sekilde verecegin idrar tahlili gecerli olmaz.idrar torbasi baska biyerle temas etmeden hqtta mumkunse yarim saat gecmeden idrar icine alinmali.ayrica idrar beze deymemeli direk posete akmali.heleki kultur busekilde yanlis cikar.ben ohluma her ay 4.5 senedir kizimada 11 aydir idrar veriyom bazen ayda 2 defa bile veriyorum.gecen sali kizima vermistim yarin yine vercem.benimkilerde dogustan idrar yollarinda sikinti var o yuzden duzenli veriyorum.yani bu sekilde asla olmaz.idrar bezin terside olsa deymemeli hicbiyere.bu arada niye veremiyosunuz.ben alti acik bekliyorum o sekilde aliyorum.
bendeeAyy gözün aydin papatya ya bizimki henüz demiyor..çok ozeniyorum anne diyen bebiklere
o maşallah kızında seviyomuş ktapları.iyi fikir bende İngilizce hikayeler okuyayım.gerçi ben heüz kendim öğrenme aşamasındayım.annelik öğrenme azmi getiriyomuş anladım senelrdir öğrenme niyetim vardı yapmadım şimdi oğlum herşeyi değiştirdi :)" Winnie the witch" canım serinin adı pandora kitapçısı var Taksim'de oradan aldım:) başka kitaplarda okuyorum ama benim kızın favorisi o.
kızlar salı günü kızımın kalp doktoruna gittik kalpteki üfürüm dedikleri delik kapanmamış ama büyüme de yok artık kapansa da kapanmasa da bişey farketmiyomuş hiçbi önemi kalmamış artık... akciğere giden bi damarda da tıkanma vardı o da azalmış çok şükür ama takip edilicek yine o... burda bizim gibi olan birisi daha vardı hatırlamıyorum kim olduğunu merak ettim onu da...
kızlar kitaptan bahsetmişsiniz de benim kızım hepsini yırtıyo hepsini ağzına sokuyo, özenip o kalın kartonlardan aldım müzikli konuşan mikalardan da aldım müzikli kendi okuyanı vura vura bozdu :) kalın mukavva olanları kenarlarını ısıra ısıra koparmış ıslamış, kalın karton olanı orta yerinden yırtmış... ben okuduğumda çok öyle anlayıp ilgilenip baktığı falan da yok gibi özeniyorum ben de...
Anladım canım. Biz alamıyoruz altı açık da çok tuttuk bir dk durmayan bir kızım var, dibinde bekledim peşinde gezdim yine olmadıBugün de alamazsam doktora alamadım diğer sonuçları değerlendirin artık diyeceğim. Elimden gelen her şeyi yaptım beceremiyorum almayı. Sonta ile alınıyormuş dr kesin isterse son çare onu uygular artık
kızlar salı günü kızımın kalp doktoruna gittik kalpteki üfürüm dedikleri delik kapanmamış ama büyüme de yok artık kapansa da kapanmasa da bişey farketmiyomuş hiçbi önemi kalmamış artık... akciğere giden bi damarda da tıkanma vardı o da azalmış çok şükür ama takip edilicek yine o... burda bizim gibi olan birisi daha vardı hatırlamıyorum kim olduğunu merak ettim onu da...
kızlar kitaptan bahsetmişsiniz de benim kızım hepsini yırtıyo hepsini ağzına sokuyo, özenip o kalın kartonlardan aldım müzikli konuşan mikalardan da aldım müzikli kendi okuyanı vura vura bozdu :) kalın mukavva olanları kenarlarını ısıra ısıra koparmış ıslamış, kalın karton olanı orta yerinden yırtmış... ben okuduğumda çok öyle anlayıp ilgilenip baktığı falan da yok gibi özeniyorum ben de...
papatyam gözünaydın anne diyomuş Zeyno :)
bendeebenimkide sadece baba dede mama diyor ben mamayım :)
o maşallah kızında seviyomuş ktapları.iyi fikir bende İngilizce hikayeler okuyayım.gerçi ben heüz kendim öğrenme aşamasındayım.annelik öğrenme azmi getiriyomuş anladım senelrdir öğrenme niyetim vardı yapmadım şimdi oğlum herşeyi değiştirdi :)
ben oğluma okumadığım kittaplardan veriyorum oynamayı yırtmayı seviyo allışssın kitaplı hayata.pek dinlemiyor beni ama emzirirken okuyorum en azından dili gelişsin diye.
İngilizce öğrenmek istiyorsan aslında çocuk kitapları senin içinde en uygun olur. senin bir taşla iki kuş vurmak olur ingilizce kitap okumak:) hem sana hem kızına:):)
kızlar ben her gün bebeklerimi dışarı çıkarıyorum
zaten çok bunaldıklarında kapıya gidip ayağa kalkıp
sürekli kapıya vurarak aç aç aç diyorlar
montlarını gösteriyorlar
parka gidiyoruz
salıncağa biniyorlar
ama hemen uykuları geliyor
5 dakika sonra gözler kapanmaya başlıyorlar
salıncaktan aldım
parkın yanında boş bir arsa var
taş toprak, yaprak, kum ne ararsanız var
orada oynayan çocuklar vardı
kum kovaları, kürekleri, pet şişeleri
bıraktım benim canavarları toprağın üstüne
inanılmaz şaşırdıar
önce toprağı, sonra kurumuş yaprakları, sonra da taşları ağızlarına götürdüler
öğrenmeye çalışmaları, tanıma çabaları çok güzeldi
kumda oynayan çocukların yanına gittiler
kum kalelerini yıkıyorlar falan
yani oyunlarını bozuyor benimkiler
en sonunda eren seni istemiyoruz dediler
umursamadım
ama nasıl mesutum anlatamam
en sonunda teyze çocuğunu al,bizi rahatsız ediyor dediler
aldım yavruları bu seferde çimin üzerine bıraktım
dokunuyorlar, yokluyorlar
tanımaya çalışıyrlar
üşürler yer soğuktur dedim
aldım yerden ama arabaya bindiremedim inanki
nasıl dieniyorlar
tekrar salıncak istiyorlar
sonra ağızlarına emziklerini verdim de bindiler arabalarına
hemen uyudular
eve gelince banyo yaptırdım
çorbalarını içirdim
uyudular hemen
çok şükür her günümüze arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?