2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bizde öyleyiz emerek uyuyor yoksa uyumuyor aglayıp duruyor,gece gündüz alışkanlık oldu sürekli meme istiyor...

Başınız sağolsun. Allah yardımcınız olsun.

Canım çok zor. Cansu da genelde emerek uyuyor. Gece saat başı "emme" diye uyanıyor. Bende aynı durumda sabrımın son noktasındayım. Az kaldı emme işini tümden bırakacağım. Zaten işe başlama vaktide geldi. Oğlanlarıda yaş olunca kesmiştim. Senin kararın ama yaş olduktan sonra bitirmeyi düşünebilirsin. Emzirmeye bir düzene koymak gerçekten zor. Sadece akşam emsin yada ben verince emsin maalesef hiç duymadım. Yapabilen varsa helal olsun. Cansu da olayı çığrından çıkardı. Resmen canı sıkıldıkça "emme" deyip yakama yapışıyor. Aslında çok güzel birşey insan kıyamıyor ama benden ilgi bekleyen iki çocuğum daha var. 10 yaşında olmasına rağmen abimiz bazen o emme diyince veriyorsun ben acıktım diyince bekle diyorsun diye sitemlerini bildirmeye başladı. Bende senin gibi kendimden vazgeçtim 3 çocuk, ev işleri, birde çok çalışan bir eş ve gurbette tek başına. Allah hepimize yardım etsin. :18:

Yenikullanıcı yazmıyor kaç gündür merak ediyorum özelden görüşen filan var mı?
(İmza : Sessiz takipçiniz :) )

ceylincim, papatyacım, burdayım arkadaşlar...
kızım da ben de çok iyiyiz, misafire hazırlıkla geçti son bikaç günümüz, evin biraz toparlanmaya ihtiyacı varmış, atlattık bugünü bundan sonra yine sıkı takipteyim :)
bakmaya çalışıyodum arada ama daha önce de yazmıştım foruma girerken ekran donuyo bi uyarı kutusu çıkıyo defalarca deneyerek girebiliyorum, çok sinir bozucu, çok vaktim olmayınca da uğraşmayıp bıraktım, benden başka kimsede olmuyo mu bu, sadece bu sitede oluyo bilg.ım bozuk değil yani... bu arad ne çok şey yazılmış konuşulmuş, kızımı besleyip uyutayım döneceğim tekrar :)

Anladım canım. Biz alamıyoruz altı açık da çok tuttuk bir dk durmayan bir kızım var, dibinde bekledim peşinde gezdim yine olmadı Bugün de alamazsam doktora alamadım diğer sonuçları değerlendirin artık diyeceğim. Elimden gelen her şeyi yaptım beceremiyorum almayı. Sonta ile alınıyormuş dr kesin isterse son çare onu uygular artık

kızlar salı günü kızımın kalp doktoruna gittik kalpteki üfürüm dedikleri delik kapanmamış ama büyüme de yok artık kapansa da kapanmasa da bişey farketmiyomuş hiçbi önemi kalmamış artık... akciğere giden bi damarda da tıkanma vardı o da azalmış çok şükür ama takip edilicek yine o... burda bizim gibi olan birisi daha vardı hatırlamıyorum kim olduğunu merak ettim onu da...
kızlar kitaptan bahsetmişsiniz de benim kızım hepsini yırtıyo hepsini ağzına sokuyo, özenip o kalın kartonlardan aldım müzikli konuşan mikalardan da aldım müzikli kendi okuyanı vura vura bozdu :) kalın mukavva olanları kenarlarını ısıra ısıra koparmış ıslamış, kalın karton olanı orta yerinden yırtmış... ben okuduğumda çok öyle anlayıp ilgilenip baktığı falan da yok gibi özeniyorum ben de...

papatyam gözünaydın anne diyomuş Zeyno :)

Ayy gözün aydin papatya ya bizimki henüz demiyor..çok ozeniyorum anne diyen bebiklere
bendee benimkide sadece baba dede mama diyor ben mamayım :)
" Winnie the witch" canım serinin adı pandora kitapçısı var Taksim'de oradan aldım:) başka kitaplarda okuyorum ama benim kızın favorisi o.
o maşallah kızında seviyomuş ktapları.iyi fikir bende İngilizce hikayeler okuyayım.gerçi ben heüz kendim öğrenme aşamasındayım.annelik öğrenme azmi getiriyomuş anladım senelrdir öğrenme niyetim vardı yapmadım şimdi oğlum herşeyi değiştirdi :)

ben oğluma okumadığım kittaplardan veriyorum oynamayı yırtmayı seviyo allışssın kitaplı hayata.pek dinlemiyor beni ama emzirirken okuyorum en azından dili gelişsin diye.

canım şükürkapanmasada yolundda gidiyomuş herşey.allah dahada iyi etsin inş ....

Poseti takip altini bezlediginde posetmi dusuyor oyle niye veremedin.poseti biraz asagidan tak yukardan takarsan cis disari akiyor.benim kizda durmuyor ama ben emzirerek telefonda bisi acarak filan ayagimda yatirip bekliyorum durdugu kadar.valla ben artik profesyonel oldum her turlu deniyorum mecburum cunku vermeye.sondaylada alabilirler acil bi durum varsa.

öncelikle geçmiş olsun ve çok sevindim sağlığınızın yerinde olmasına.

ben kitap okurken yanına oturuyorum yada o yatağında oluyor ben koltukta oturuyorum kitabı eline vermiyorum, o beni dinliyor. yanımda oturuyorsa resimlere bakıyor ama almaya kalkışırsa vermiyorum. onun zaten dişlemek için bir sürü kendi kitabı var kalın olanlardan. içinde değişik tüyler, kumaşlar vs. olanlardan, dokun öğren tarzı . ayrımı biliyor artık sanırım kendi kitapları ve annenin kitapları diye:) bazende ben kitap okurken ona da kendi kitaplarını veriyorum. beni taklit ediyor sayfaları çevirip sesler çıkarıyor okurmuş gibi, çok tatlı:) merak etme bizimde evde parçalanmış, ısırılmış, koparılmış kitaplar mevcut:) benimki de başlarda ilgilenmiyordu ama zaman geçtikçe ilgisini çekti.

Candascim demek sen mamasin o da guzelmis ")

Maya kitap adi ixin tesekkur ederim canim :)

Asyaseyhan. Canim bebegin emerek uyumaya alistigi icin zorlaniyormussun. Emmeden uyumayi senin yaninda ogrenmeli tatlim.
Hem emmemek hem sensizlik cok yipratir bebegini. ve her zaman bu sekildw uyumayi sensiLikl ozdestirir.
Senin yaninda senin sesini duyarak uyumaya calismali. Calisirken bazi swyleri oturtmak cok zor oluyor.
Cocuk zaten az görüyor deyip inun istesigini yapiyoruz.

çok çok geçmiş olsun canım
inşallah o da geçer en kısa zamanda

kızlar ben her gün bebeklerimi dışarı çıkarıyorum
zaten çok bunaldıklarında kapıya gidip ayağa kalkıp
sürekli kapıya vurarak aç aç aç diyorlar
montlarını gösteriyorlar
parka gidiyoruz
salıncağa biniyorlar
ama hemen uykuları geliyor
5 dakika sonra gözler kapanmaya başlıyorlar
salıncaktan aldım
parkın yanında boş bir arsa var
taş toprak, yaprak, kum ne ararsanız var
orada oynayan çocuklar vardı
kum kovaları, kürekleri, pet şişeleri
bıraktım benim canavarları toprağın üstüne
inanılmaz şaşırdıar
önce toprağı, sonra kurumuş yaprakları, sonra da taşları ağızlarına götürdüler
öğrenmeye çalışmaları, tanıma çabaları çok güzeldi
kumda oynayan çocukların yanına gittiler
kum kalelerini yıkıyorlar falan
yani oyunlarını bozuyor benimkiler
en sonunda eren seni istemiyoruz dediler
umursamadım
ama nasıl mesutum anlatamam
en sonunda teyze çocuğunu al,bizi rahatsız ediyor dediler
aldım yavruları bu seferde çimin üzerine bıraktım
dokunuyorlar, yokluyorlar
tanımaya çalışıyrlar
üşürler yer soğuktur dedim
aldım yerden ama arabaya bindiremedim inanki
nasıl dieniyorlar
tekrar salıncak istiyorlar
sonra ağızlarına emziklerini verdim de bindiler arabalarına
hemen uyudular
eve gelince banyo yaptırdım
çorbalarını içirdim
uyudular hemen
çok şükür her günümüze arkadaşlar

papatya özendiriyosun valla, ben biraz pimpirikliyimdir yere falan bırakamam gibi daha, ama yine de özenmedim desem yalan olur...
salıncakta bile kedi falan binmiştir bunlara diye aklıma geliyo hep :) çıkınca yıkıyorum ellerini...
hatta bu aralar top havuzları gözüme batıyo :) hasta çocuklar falan da hep içinde mikrop doludur diye...
ama tabi ki sallanıcak tabi ki top havuzuna da girecek, ama napıyım beni de biraz huzursuz edicek...

süpersin papatyacım ben aynı senin gibiyim:) kızım sürekli yerlerde, parklarda taşın toprağın içinde. köpeklere de bayılıyor. hayvan sevgisini öğrensin istiyorum küçükten. çok uyumlu bir çocuk oldu o yüzden. hiçbir yeri yadırgamaz, kendi kendine oyunlar yaratır. bu şekilde rahat bırakmanın faydası olduğuna inanıyorum. bizimki de hergün bir bazen iki kere dışarı çıkıyor. keşke köy gibi bir yerde büyüyebilse çocuklarımız kim bilir ne kadar mutlu olurlar değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…