canım ben emzirmediğim için sana fikir veremeyeceğim
ben sadece geceleri anne sütü veriyorum
gündüz hiç süt vermiyorum
Zordur eminum canim.bizde emerek uyuyoruz ama sadece geceleri..yani öğlen artik bende süt vermiyorum papatya gibi....ayakta sallansa uyumazmi.yada salıncakda.benim kızım öğlenleri bu şekilde uyuyor çoğu zaman
cnm oglumda emerek uyuyor.bir arkadasim bakiyor 2 haftadir artik o yuzden gunduzleri emmiyor mama verip uyutuyor o ama gece emerek devam ediyor
bizde öyleyiz emerek uyuyor yoksa uyumuyor aglayıp duruyor,gece gündüz alışkanlık oldu sürekli meme istiyor...
Başınız sağolsun. Allah yardımcınız olsun.
Canım çok zor. Cansu da genelde emerek uyuyor. Gece saat başı "emme" diye uyanıyor. Bende aynı durumda sabrımın son noktasındayım. Az kaldı emme işini tümden bırakacağım. Zaten işe başlama vaktide geldi. Oğlanlarıda yaş olunca kesmiştim. Senin kararın ama yaş olduktan sonra bitirmeyi düşünebilirsin. Emzirmeye bir düzene koymak gerçekten zor. Sadece akşam emsin yada ben verince emsin maalesef hiç duymadım. Yapabilen varsa helal olsun. Cansu da olayı çığrından çıkardı. Resmen canı sıkıldıkça "emme" deyip yakama yapışıyor. Aslında çok güzel birşey insan kıyamıyor ama benden ilgi bekleyen iki çocuğum daha var. 10 yaşında olmasına rağmen abimiz bazen o emme diyince veriyorsun ben acıktım diyince bekle diyorsun diye sitemlerini bildirmeye başladı. Bende senin gibi kendimden vazgeçtim 3 çocuk, ev işleri, birde çok çalışan bir eş ve gurbette tek başına. Allah hepimize yardım etsin. :18:
Candascim demek sen mamasin o da guzelmis ")
Maya kitap adi ixin tesekkur ederim canim :)
Asyaseyhan. Canim bebegin emerek uyumaya alistigi icin zorlaniyormussun. Emmeden uyumayi senin yaninda ogrenmeli tatlim.
Hem emmemek hem sensizlik cok yipratir bebegini. ve her zaman bu sekildw uyumayi sensiLikl ozdestirir.
Senin yaninda senin sesini duyarak uyumaya calismali. Calisirken bazi swyleri oturtmak cok zor oluyor.
Cocuk zaten az görüyor deyip inun istesigini yapiyoruz.
kızlar ben her gün bebeklerimi dışarı çıkarıyorum
zaten çok bunaldıklarında kapıya gidip ayağa kalkıp
sürekli kapıya vurarak aç aç aç diyorlar
montlarını gösteriyorlar
parka gidiyoruz
salıncağa biniyorlar
ama hemen uykuları geliyor
5 dakika sonra gözler kapanmaya başlıyorlar
salıncaktan aldım
parkın yanında boş bir arsa var
taş toprak, yaprak, kum ne ararsanız var
orada oynayan çocuklar vardı
kum kovaları, kürekleri, pet şişeleri
bıraktım benim canavarları toprağın üstüne
inanılmaz şaşırdıar
önce toprağı, sonra kurumuş yaprakları, sonra da taşları ağızlarına götürdüler
öğrenmeye çalışmaları, tanıma çabaları çok güzeldi
kumda oynayan çocukların yanına gittiler
kum kalelerini yıkıyorlar falan
yani oyunlarını bozuyor benimkiler
en sonunda eren seni istemiyoruz dediler
umursamadım
ama nasıl mesutum anlatamam
en sonunda teyze çocuğunu al,bizi rahatsız ediyor dediler
aldım yavruları bu seferde çimin üzerine bıraktım
dokunuyorlar, yokluyorlar
tanımaya çalışıyrlar
üşürler yer soğuktur dedim
aldım yerden ama arabaya bindiremedim inanki
nasıl dieniyorlar
tekrar salıncak istiyorlar
sonra ağızlarına emziklerini verdim de bindiler arabalarına
hemen uyudular
eve gelince banyo yaptırdım
çorbalarını içirdim
uyudular hemen
çok şükür her günümüze arkadaşlar
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. Ancak fırsat bulabildim yazmaya. Kusura bakmayın.
Oğlum sadece uyurkenm emiyor, gündüz uyku harici emme yok. Şimdi uyku-emme ilişkisini kesersem memeyi tümden bırakır, anne sütü alamaz diye endişe ediyorum. Biberon almıyor ki sağıp bıraksam.
Ama cemremm dediğin gibi uyku=anne olunca yıpranacak oğlum.
Hayırlısı olsun inşallah. Ne yapalım, oluruna bırakacağız.
Yazmıştım ya, oğlum acayip ısırıyor diye.
Sadece göğsümü değil, yakaladıkça, babasını beni ısırıyor, dişlerini geçiriveriyordu.
Bir de başını yere vurmaya başladı. Daha önce buzdolabına ya da duvara sırtını verip, kafasını önce hafiften sonra hızını artırarak vuruyordu m,n,k minik, canı acıyınca da duruyordu.
Diş çıkarıyormuş yavrum, dün farkettim. Üstten iki diş uç vermiş.
Geçtiğimiz hafta yine gripti, 3 ayda 3. gribi. Doktorumuz alerjiden şüphelendi, yakın zamanda hasta olursa tekrar alerji testi yapalım dedi.
Meğer hem diş hem hastalık iyice çırpmış oğlumu. Farkedemedik.
1 haftada 400 gr birden verdi.
Haricinde yürümemiz yok henüz, sanki Zeyno gibi, "annii, eanni" diyor, emeklememiz jet hızı. Işık deyince ışığa bakıyor. Lambaları söndürme işini iyice ilerletti. "hadi kapat ışığı oğlum" diyorum kucağıma alıp, düğmeye basıyor, basma işini de ilerlettik.
Ve babasını iyiden iyiye tanımaya başla.
Akşam işten gelince babamız, kucağından inmek istemiyoruz.
Bir de dua etmeye başladık. :) Bir teyzemiz bana "Annesi bu miniğin mini mini ellerini aç, ona dua etmeyi öğret" demişti.
ellerini tutuyorum, birleştirip dua poziyonu alıyor, "Allahım biz seni çok seviyoruz, sen de bizi çok sev" deyip, elimizi yüzümüze sürüyoruz.
Olmuyor ama gülüşüyoruz :)
sizler burda hepiniz birbirinizle kardeş gibisiniz ben sonradan katıldığım için genelde okumakla yetiniyorum sadece :)
sessiz kalma arkadaşım
evet ben de çok merak ettim kendisini
inşallah önemli bir şey yoktur
okur okumaz dön bize olur mu?
sizler burda hepiniz birbirinizle kardeş gibisiniz ben sonradan katıldığım için genelde okumakla yetiniyorum sadece :)
daha evvel de yine ben sormuştum tekrar sorayım kuzularınız kahvaltı seviyor mu?neler yediriyorsunuz?
ben dönüşümlü olarak haşlanmış yumurta sarısı+labne , tavada yum.sarısı+labne bazen de kaşar , bir de sizden öğrendiğim unlu yoğurtlu yumurtalı omleti yapıyorum yanında yine labne ya da kaşar..ama çok nadir hepsini bitiriyor bugün mesela çeyrek miktarda yedi kahvaltısını..
beyazını vermeye başlayan var mı?
daha evvel de yine ben sormuştum tekrar sorayım kuzularınız kahvaltı seviyor mu?neler yediriyorsunuz?
ben dönüşümlü olarak haşlanmış yumurta sarısı+labne , tavada yum.sarısı+labne bazen de kaşar , bir de sizden öğrendiğim unlu yoğurtlu yumurtalı omleti yapıyorum yanında yine labne ya da kaşar..ama çok nadir hepsini bitiriyor bugün mesela çeyrek miktarda yedi kahvaltısını..
Kahvaltimiz sabit bizim. Yumrta bebe biskuvisi devam sutu ve ceviz karisimi. Labneyi evde yogurt yoksa yediriyorum cunku ikindi gakti meyveli yogurt yediriorum.
Ya bn direk sute gecmeyi planliorum keci sutu alicam ogluma. O daha dogal diye dusunuyorum1 yaşından sonra nasıl süt vericez 4 numara devam sütü mü alıcaz, normal inek sütü mü vermeye başlıycaz hangisi daha doğru daha sağlıklı daha faydalı acaba, siz napıyosunuz ve napıcaksınız... 12.ay kontrolünde doktora da sorucam tabi de kendim de bi araştırmalıyım size de sorayım dedim... bi de 1 yaşından sonra günde ne kadar süt içmeli, beslenmesi nasıl ne kadar olmalı...
Yenisi eskisi olmaz canım buradaysan sen de kardeşimizsin
Ben yumurtanın beyazını 6. ayda başladım takip ettim alerji olmayınca devam ettik ve gün aşırı değil hergün veriyorum zaten tamamını hiç bitirmiyor. Haşlama yumurtayı yemiyor Melike. Tereyağında pişiriyorum, onun haricinde melemen, haşlama patatesten kahvaltı için ezme yapıyorum onu çok sever, az yağda patates kızartması (Eline parmak yiyecek gibi veriyorum kendi yiyor), Havuç ezmesi veririm yoğurtlu, maydanozlu peynirli omlet, yanında da ya süt veriyorum (Bir aydır süte başladım ben, ilk önce su ile karıştırdım hergün miktarını azalttım şimdi sırf süt içiyor ama çok az, çay bardağının çeyreğini anca içiyor) ya da sulandırılmış pekmez. Zeytin, domates, salatalık rutin kahvaltılıklarımız ama kızım hiçbir peyniri yemiyor maalesefOmletine az miktarda karıştırıyorum bazen alıyor bazen almıyor peyniri.
kızlar ben her gün bebeklerimi dışarı çıkarıyorum
zaten çok bunaldıklarında kapıya gidip ayağa kalkıp
sürekli kapıya vurarak aç aç aç diyorlar
montlarını gösteriyorlar
parka gidiyoruz
salıncağa biniyorlar
ama hemen uykuları geliyor
5 dakika sonra gözler kapanmaya başlıyorlar
salıncaktan aldım
parkın yanında boş bir arsa var
taş toprak, yaprak, kum ne ararsanız var
orada oynayan çocuklar vardı
kum kovaları, kürekleri, pet şişeleri
bıraktım benim canavarları toprağın üstüne
inanılmaz şaşırdıar
önce toprağı, sonra kurumuş yaprakları, sonra da taşları ağızlarına götürdüler
öğrenmeye çalışmaları, tanıma çabaları çok güzeldi
kumda oynayan çocukların yanına gittiler
kum kalelerini yıkıyorlar falan
yani oyunlarını bozuyor benimkiler
en sonunda eren seni istemiyoruz dediler
umursamadım
ama nasıl mesutum anlatamam
en sonunda teyze çocuğunu al,bizi rahatsız ediyor dediler
aldım yavruları bu seferde çimin üzerine bıraktım
dokunuyorlar, yokluyorlar
tanımaya çalışıyrlar
üşürler yer soğuktur dedim
aldım yerden ama arabaya bindiremedim inanki
nasıl dieniyorlar
tekrar salıncak istiyorlar
sonra ağızlarına emziklerini verdim de bindiler arabalarına
hemen uyudular
eve gelince banyo yaptırdım
çorbalarını içirdim
uyudular hemen
çok şükür her günümüze arkadaşlar
Bugün kızımın tarhana çorbasına iki tane bıldırcın yumurtası ekledim. (Çorba 2 günlük) Kızım yumurtayı sevmezdi, çorba içinde farkında olmadan yedi. :)
Bir de bıldırcın yumurtasının beyazını falan ayırmadım. Zaten artık beyazını da yiyebilecek kadar büyüdü kuzum. 10 martta doğum günümüz, e neredeyse 1 yaşında artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?