2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ben emzirmediğim için sana fikir veremeyeceğim
ben sadece geceleri anne sütü veriyorum
gündüz hiç süt vermiyorum

Zordur eminum canim.bizde emerek uyuyoruz ama sadece geceleri..yani öğlen artik bende süt vermiyorum papatya gibi....ayakta sallansa uyumazmi.yada salıncakda.benim kızım öğlenleri bu şekilde uyuyor çoğu zaman

cnm oglumda emerek uyuyor.bir arkadasim bakiyor 2 haftadir artik o yuzden gunduzleri emmiyor mama verip uyutuyor o ama gece emerek devam ediyor

bizde öyleyiz emerek uyuyor yoksa uyumuyor aglayıp duruyor,gece gündüz alışkanlık oldu sürekli meme istiyor...

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. Ancak fırsat bulabildim yazmaya. Kusura bakmayın.
Oğlum sadece uyurkenm emiyor, gündüz uyku harici emme yok. Şimdi uyku-emme ilişkisini kesersem memeyi tümden bırakır, anne sütü alamaz diye endişe ediyorum. Biberon almıyor ki sağıp bıraksam.
Ama cemremm dediğin gibi uyku=anne olunca yıpranacak oğlum.
Hayırlısı olsun inşallah. Ne yapalım, oluruna bırakacağız.

Yazmıştım ya, oğlum acayip ısırıyor diye.
Sadece göğsümü değil, yakaladıkça, babasını beni ısırıyor, dişlerini geçiriveriyordu.
Bir de başını yere vurmaya başladı. Daha önce buzdolabına ya da duvara sırtını verip, kafasını önce hafiften sonra hızını artırarak vuruyordu m,n,k minik, canı acıyınca da duruyordu.
Diş çıkarıyormuş yavrum, dün farkettim. Üstten iki diş uç vermiş.
Geçtiğimiz hafta yine gripti, 3 ayda 3. gribi. Doktorumuz alerjiden şüphelendi, yakın zamanda hasta olursa tekrar alerji testi yapalım dedi.
Meğer hem diş hem hastalık iyice çırpmış oğlumu. Farkedemedik.
1 haftada 400 gr birden verdi.

Haricinde yürümemiz yok henüz, sanki Zeyno gibi, "annii, eanni" diyor, emeklememiz jet hızı. Işık deyince ışığa bakıyor. Lambaları söndürme işini iyice ilerletti. "hadi kapat ışığı oğlum" diyorum kucağıma alıp, düğmeye basıyor, basma işini de ilerlettik.
Ve babasını iyiden iyiye tanımaya başla.
Akşam işten gelince babamız, kucağından inmek istemiyoruz.
Bir de dua etmeye başladık. :) Bir teyzemiz bana "Annesi bu miniğin mini mini ellerini aç, ona dua etmeyi öğret" demişti.
ellerini tutuyorum, birleştirip dua poziyonu alıyor, "Allahım biz seni çok seviyoruz, sen de bizi çok sev" deyip, elimizi yüzümüze sürüyoruz.
Olmuyor ama gülüşüyoruz :)

Ben de goksuya götürdüm. .. teyzemizi yakaldik. Ördekler le kazlarla konustuk oglumun diliyle. .. ben de cimler nsoguk diye birakamiyorum daha toprakimiz da henuz sicak degil.

Her cocum farkli huylu işte. Allah islerini kolaylastirsin. Ben de dua etmeyi ogreteyim. Uyuturken sarki soyluyorum ben de ogluma. Allah oglumu cok sever oglum Allah i cok sever. Oglum Rabbine asiktir Rabbi oglumu hep korur diye

Seni pek tanimiyorum ama paylasimlarindan hareketle ablama cok benzetiyorum. Oyle kafasini herseye takmayan. Cocuklarini düşünen. Isin arka plani ile kafa yormayan biri gibi sin gibi geldi :)

sessiz kalma arkadaşım
evet ben de çok merak ettim kendisini
inşallah önemli bir şey yoktur
okur okumaz dön bize olur mu?
sizler burda hepiniz birbirinizle kardeş gibisiniz ben sonradan katıldığım için genelde okumakla yetiniyorum sadece :)

daha evvel de yine ben sormuştum tekrar sorayım kuzularınız kahvaltı seviyor mu?neler yediriyorsunuz?
ben dönüşümlü olarak haşlanmış yumurta sarısı+labne , tavada yum.sarısı+labne bazen de kaşar , bir de sizden öğrendiğim unlu yoğurtlu yumurtalı omleti yapıyorum yanında yine labne ya da kaşar..ama çok nadir hepsini bitiriyor bugün mesela çeyrek miktarda yedi kahvaltısını..
beyazını vermeye başlayan var mı?

ben hep aynı kahvaltıyı veriyorum canım,
labne,tuzsuz zeytin,1 gün arayla yumurta sarısı,ceviz,7 tahıllıyı devam sütüyle karıştırıp veriyorum...
yumurtanın beyazına ben daha başlamadım 1 yaşından sonra yavaş yavaş başlıycam azara azar artırarak...
pekmezini kahvaltısıyla vermiyorum kahvaltıda devam sütü ve labne kullandığım için, on daha sonra ya tek başına veriyrum bi ara ya da meyveyle...
kızlar ben de yumurtayı her gün veriyo musunuz diye sorucaktım, artık hergün yiyebilirler mi ben hala 1 gün arayla veriyorum ve yumurta vermediğim gün kahvaltısı çok zayıf oluyo...

Kahvaltimiz sabit bizim. Yumrta bebe biskuvisi devam sutu ve ceviz karisimi. Labneyi evde yogurt yoksa yediriyorum cunku ikindi gakti meyveli yogurt yediriorum.

kızlar kimse kahvaltıda verdikleri içinde zeytinden bahsetmiyo bi tek ben mi zeytin veriyorum, niye vermiyosunuz korktum yanlış mı yapıyorum diye, az tuzlu özel zeytin alıyorum ben, sabahları birer tane koyuyorum kahvaltısına...

Kahvaltimiz sabit bizim. Yumrta bebe biskuvisi devam sutu ve ceviz karisimi. Labneyi evde yogurt yoksa yediriyorum cunku ikindi gakti meyveli yogurt yediriorum.

ben yoğurdu hergün mutlaka veriyorum ve labneyi de kahvaltıda mutlaka veriyorum canım, kalmadıysa evde evdeki beyaz peyniri suda bekletip veriyorum veriyorum, mümkün olduğunca kalsiyum alsın ne zararı olucak ki hem yoğurdu yesin hem peyniri, hatta labne paketleri artık gözüme küçük gelmeye başladı pınar labnenin büyük kutusundan aldım geçen hafta ondan gözümü doyuracak kadar :) koydum kahvaltılarına... bugün hatta kahvaltıda bi küçük paket vermiştim akşam çorbası lezzetlensin diye bi küçük paket de ona koydum...

1 yaşından sonra nasıl süt vericez 4 numara devam sütü mü alıcaz, normal inek sütü mü vermeye başlıycaz hangisi daha doğru daha sağlıklı daha faydalı acaba, siz napıyosunuz ve napıcaksınız... 12.ay kontrolünde doktora da sorucam tabi de kendim de bi araştırmalıyım size de sorayım dedim... bi de 1 yaşından sonra günde ne kadar süt içmeli, beslenmesi nasıl ne kadar olmalı...

Ya bn direk sute gecmeyi planliorum keci sutu alicam ogluma. O daha dogal diye dusunuyorum

Yenisi eskisi olmaz canım buradaysan sen de kardeşimizsin
Ben yumurtanın beyazını 6. ayda başladım takip ettim alerji olmayınca devam ettik ve gün aşırı değil hergün veriyorum zaten tamamını hiç bitirmiyor. Haşlama yumurtayı yemiyor Melike. Tereyağında pişiriyorum, onun haricinde melemen, haşlama patatesten kahvaltı için ezme yapıyorum onu çok sever, az yağda patates kızartması (Eline parmak yiyecek gibi veriyorum kendi yiyor), Havuç ezmesi veririm yoğurtlu, maydanozlu peynirli omlet, yanında da ya süt veriyorum (Bir aydır süte başladım ben, ilk önce su ile karıştırdım hergün miktarını azalttım şimdi sırf süt içiyor ama çok az, çay bardağının çeyreğini anca içiyor) ya da sulandırılmış pekmez. Zeytin, domates, salatalık rutin kahvaltılıklarımız ama kızım hiçbir peyniri yemiyor maalesef Omletine az miktarda karıştırıyorum bazen alıyor bazen almıyor peyniri.

Bugün kızımın tarhana çorbasına iki tane bıldırcın yumurtası ekledim. (Çorba 2 günlük) Kızım yumurtayı sevmezdi, çorba içinde farkında olmadan yedi. :)

Bir de bıldırcın yumurtasının beyazını falan ayırmadım. Zaten artık beyazını da yiyebilecek kadar büyüdü kuzum. 10 martta doğum günümüz, e neredeyse 1 yaşında artık..

Domates salatalığı bu mevsimde vermeseydin keşke canım, doğallarını bekleseydin. Neyse yine de afiyet olsun kuzuya :)

Ben de geçen gün parka götürdüm, salıncağa bindirdim, çok hoşlanmadı. Ama 1-2 binerse hoşuna da gider zannımca..

Yaz gelsin o park senin bu park benim gezmek istiyorum..oğluşum toza toprağa çime karissin paytak paytak kossun piniklere gidelim...hadi ama yaaa (((

Selam bende oğlumdan bahsedeyim benim oğlumda yaklaşık 10 gündür yürüyor maşallah onu ilk yürürken gördüğümde çığlık çığlığa bağışım 15 dakika çünkü niye bilmiyorum belkide doğduğunda bile bukadar sevinmemişimdir o paytak paytak yuruyunce dünyalar benim oluyo Rabbim herkese nasip etsin maşallah bütün bebeklere yalnız çok konuşamıyo sadece mama diyebiliyor ha bi su yanı dü diyor okadar olsun e a o diye sesler çıkarıyor biz anlaşıyoruz onunla bide bu ara acayıp alıngan ben yada babası kallarımızı çatında başlıyor ağlamaya önce oda bize kızıyo sonra ağlıyor çok tatlı yemek olayıda biz ne yersek oda onu yiyor kahvaltıda tahin bebek ekmeği pekmez peynir yumurta ve reçel karıştırıyorum varsa ceviz de eZiyorum öğleden sonra meyveli yoğurt akşam çorba sonra meyve yatarken kaşık maması yiyip yatıyo arada emiyo sürekli tabi

Canım bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum protein çok fazla olduğu için böbrekleri yoruyor doktorunuza sor öyle ver istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…