2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Ben zeytin vermek istiyorum ama yemiyor sen bunların hepsini blendırdan mı geçiriyorsun? Birde canım ablam söylemişti en kalitesi düşük peynir laneymiş başlarda yumuşak olduğu ve tuzsuz olduğu için doktorlar öneriyormuş ben beyaz peyniri suda bekleyip veriyorum artık

Canım bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum protein çok fazla olduğu için böbrekleri yoruyor doktorunuza sor öyle ver istersen

Bende geçen gun araştırdım tavuk yumurtasından 9 kat fazla protein içeriyormuş büyünden zormuş böbrekleri yoruyormuş 3 hatta 4 yaşından sonra veriliyormuş yoksa bende vermek istemiştim

Ben bile sormak istiyorum benim oğlum 10:30 da kalkıyor 11:00 de kahvaltı yapıyo hoş bende Osaatte uyanıyorum :) ama yanlışım yapıyorum bilmiyorum naapsam saat 8:00 de bana zor geliyo sizce naapmalıyım bizim gibi 10:00 da kalkan varmı ?

Canım bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum protein çok fazla olduğu için böbrekleri yoruyor doktorunuza sor öyle ver istersen

Canım bizim doktorumuz yok. :) Ama bebeklere veriliyor diye biliyorum. Sadece sürekli vermemek, sınırlandırmak gerekiyormuş. Öyle duymuştum. Şimdi baktım da ''gurme bebek'' sitesinde de öyle yazıyor. Her gün vermeyeceğim zaten,ama arada bir vermenin de sakıncası olmaz sanırım.

Bende geçen gun araştırdım tavuk yumurtasından 9 kat fazla protein içeriyormuş büyünden zormuş böbrekleri yoruyormuş 3 hatta 4 yaşından sonra veriliyormuş yoksa bende vermek istemiştim
Canım tavuk yumurtası bıldırcın yumurtasından kat kat büyük ya, verilen değerler her ikisinin de 100 er gramı içindi benim okuduğum. (Proteinin 2-3 kat olması durumu) Yani bir tavuk yumurtası atıyorum 6 gram protein içeriyorsa 6-7 tane bıldırcın yumurtası da 10-15 gram kadar protein içeriyor anca, ki 9 kat olmasına imkan yok. Çünkü bıldırcın yumurtası zaten 9 gram. Sırf protein olsa tavuk yumurtasının sadece 1 gram protein içermesi gerekir ki yumurta yaklaşık 6 gram protein içerir.

çok takma kafana canım
ben köyde büyüdüm
hem de sadece sokakta diyebilirim
onlar da şehirde imkanları ölçünde toza toprağa karışsınlar istiyorum

kesinlikle canım
rahat olursak bebekler de rahat oluyor
bunu bilir bunu söylerim

Seni pek tanimiyorum ama paylasimlarindan hareketle ablama cok benzetiyorum. Oyle kafasini herseye takmayan. Cocuklarini düşünen. Isin arka plani ile kafa yormayan biri gibi sin gibi geldi :)

evet canım doğru gibi
işim işte bırakırım mesela
işi özel hayatıma hiç taşımam
ailem dışındakilere pek kafa yormam
kayınvalidemle yaşıyorum bebeklerim nedeniyle
kafama taksam mutsuz olurum
hiç umursamıyorum
çocuklarım sevgi ile büyüyor ya
o bana yetiyor

ben beyazını 7. aydan itibaren veriyorum canım

papatya valla ben de imrendim sana bu havalara güvenip yere salmışsın kuzuşları iyi cesaret :)

rahat olmak lazım arkadaşım

ben veriyorum canım
hem siyah
hem yeşilini
bayılarak yiyorlar hem de
ortalama 5 zeytin yiyorlar günde

canım ben mama vermeyeceğim
doktorumuz mamaya soğuk bakıyor
keçi sütü anne sütüne kısmen yakın dedi
sevmezse inek sütünü sulandırıp veririz dedi
ama ağır gelebilir, alerji yapabilir,
en iyisi inek sütüyle muhallebi dedi
o zaman kimyası değşiyor dedi

ama en iyisi 12. aydan sonra gece beslenmesini kesmek dedi
doktorumuz diyor ki
mamayı bebeklere veriyorlardı
şimdi hamilelere de içiriyorlar
korkarım yakında babalara da içirecekler dedi

Ben de geçen gün parka götürdüm, salıncağa bindirdim, çok hoşlanmadı. Ama 1-2 binerse hoşuna da gider zannımca..

ben salıncaktan indiremiyorum inanki

biz bugün kahvaltıda krep yedik
içi bol kaşarlı zaten kaşar şu andaki favori yiyecekleri
kocaman bir dilim veriyorum
elma yer gibi yiyorlar valla
bugün ilk defa fiskobirliğin fındık ezmesini aldım
içinde katkı maddesi yok
(ki bu konuya takıntılıyım, hiç market ürünü vermiyorum)
çok severek yediler
kahvaltımız çeşitlendi valla

evim savaş alanı gibi
bugün tek baktım kuşlara
canımı okudular valla
sadece karınlarını doyurup oyun oynadık tüm gün
ama mutluydular

Ben bu cocugun uyku duzenini cozemedim bir yildir, her uyku saati ayni huzursuzluk evde, artik yeterrr diye bagirasim var. Sabah 9gibi kalkiyor, oglen 12-1 arasi tekrar uyuyor, sonra aksamustu 5-6arasi kisa bir uyku daha yapiyor. Bundan sonra gece yarisi oluyor uyutamiyoruz, biraksak sabaha kadar oturucak. Birakin sallamayi, uyutucaz diye kucagimizda bile durmak istemiyor, her gece 2de 3de aglata aglata uyutuyoruz ve ben artik cok yoruldum bu durumdan. Aksamustu uyutmuyorum, bu defada 9-10da uykusu gelip uyuyor ama aksamustu uykusu gibi yarim saat uyuyup kalkiyor. O zaman iyice mahvediyor bizi, uyutmanin imkani yok. Bugunde aksamustu uyutmadim, hatta 11e kadar oyaladim, oynattim, 11de yatti, 11bucukta kalkti, sonrasi bu saate kadar iskence hepimize. Napicam artik bilmiyorum ya deliricem valla, nasil alisicak normal bi saatte uyumaya. 12de bile yatsa ona da raziyim ya, yeterki aglayip bagirmadan uyusun bi gecede...

evet canım koca kız oldu malesef hala blendar dan geçirip veriyorum... karıştırınca zeytin tadı ayırt edilmiyo zaten, bazen blendardan geçse bile zeytinin minicik derilerinden bile rahatsız oluyo,üşenmediğim zamanlar soyuyorum derilerini bıçakla mümkün olduğunca ince, iyice küçüldüğü için 2 tane veriyorum o zaman...
evet labne yağ oranı falan düşük bence de düşük kalite bi peynir ama bu dönem için uygundu tuzsuz kolay karıştırılabilir ve kalsiyum alsın diye verilebilir bişey, bi de rahat geldi açıkçası ne yalan söyliyeyim... ama ben de artık bizim peyniri suda bekletip vermeyi düşünüyorum canımkesinlikle daha kaliteli ve kalorili...

canım ben de bahçeli bi evde büyüdüm herkes yerde örtüde otururdu ben o yaşta sandalyede otururdum, pikniğe gidilirdi ben yanımda tabure taşırdım :) huylu tikli pikli biriyim işte çocukluğumdan beri, ben de hep sokaktaydım ip atlar top oynar ama koşturmaz öyle fazlaca üstü başı kirlenmez çocuklar olur ya ben onlardandım işte :) eşimi çocukluğumdan beridir tanıdığım için söyleyebiliyorum babası da öyleydi, yani bizim kızın çok fazla şansı yok bu konuda :)

5 taneyi biri mi yiyo canım, çok değil mi fazla tuzlu gelmesin, özellikle yeşil zeytin... onun tuzsuzu var mı görmedim ben hiç...

peki inek sütünü marketteki günlük sütlerden mi vericez, normal pastörize kutu süt mü, yoksa inek sütü derken sütçüden alınanı mı kastediyolar... ben evde her ihtimale karşı 4 numara mama bulundurmayı, hem günlük inek sütü hem günlük keçi sütünü vermeyi bi sefer birini alırsam başka sefer öbürünü almayı, markete gidilmediği alınmadığı anlarda devam sütünü kullanmayı falan düşünüyorum şimdilik...

salıncağı benim kızım da çok sevdi, bahçemizde var bizim, önden sallıyorum ben, bana doğru gelirken gülüyo eğleniyo çok...

papatyacım biz de çok alırız onu tamamen doğal ve içinde sadece fındık yağ ve şeker var,hem de baya çok şeker var, hatta yerken bile çıtır çıtır geliyo ağıza, yani fındık ezmesi vericeksek biz kendimiz ezip de verebiliriz sevmezse biz de azıcık şeker katabiliriz yağ katabiliriz, aynısı olur hem de az şekerlisi, o da işlem görmemiş fındık-şeker-yağ karışımı çünkü...

zor canım gerçekten, dün akşam biz 3 ten 6 buçuğa kadar uyku mücadelesindeydik yine diş yüzünden, hep öyle olduğunu düşünemiyorum...
bizim uyku düzenimiz çok öyle örnek gösterilecek gibi değil ama kendince bi düzeni var normalde,daha çok uyusa onun için daha iyi tabi de ben memnunum bu düzeninden de beni zorlamıyo çok...
gündüz genelde 2 uzun uyku yapıyo 1-1,5 saat gibi, bazen bi tanesi 2 saati bulabiliyo... ya da 4odak.-1 saat arası 3 uyku yapıyo... akşam 12den önce uyumuyo ben de hiç öncesinde zorlamıyorum 11 de falan uyutmaya çalıştığımda zorlanıyorum uyumak istemiyo terletiyo yoruyo beni de o yüzden ben onun düzenine uyuyorum o bu kadar uyumak istiyo bu kadar uyuyo... sabah da 8 gibi falan uyanıyo... tabi 1 saat öncesi de olabiliyo bi saat sonrası da...

uykusuzluk cok zor oluyor gercekten. Oglum surekli gece kalmis olsada gece gec saate kalamiyor. 10 u gectigini hatirlamiyorum pek. 8 civari uyuyo. Bugun bizmkide yarm saat uyudu gunduz uyumk istemiyor bi turlu cok uykusu olmasina ragmen. 9 bucuk gibi uyudu gece bakalim uzun uyurmuyuz. Sende gunduz uyku saatini birz gec saate ceksen ise yarar mi acaba. Cok uykusz kalincada uyku baslarina vuruyo hic uyumuolar. Deliksz uyucamiz gunlerde gelcek ins

canım benim verdiğim her iki pzeytini de eşimin halası yaptığı için ve çok az tuzu olduğu için gönül rahatlığıyla veriyorum
evet canım kişi başı 4 tane rahat yiyorlar
ben versem daha fazlasını da yerler inan ki

benimkiler koca adam gibibesleniyorlar inan ki
mesela zeytini elimle ikiye bölüp çekirdeğini alıp
bir parçasını birine diğer parçasını öbürünün mama sandalyesinin önüne koyuyorum
yanına küçük bir ekmek parçası veriyorum
sonra kaşar veriyorum
sonra ekmek veriyorum
sonra küp küp portakal kesip veriyorum kahvaltıda
meyve suyu niyetine

o kadar şey anlatmışsın ne dikkatimi çekti
eşinin küçüklüğünü bilmek nasıl bir şey ya
hep merak ederim biz eşimle çocukluk arkadaşıyız diyenlere

sizleri tanıdıktan sonra derin'in duruşuna şaşırmadım ben :)))))

şeker konusunda haklısın ama
artık yaşlarına geldiler ve çok abartmadan veriyorum ben
mesela dün yeğenimin doğum günüydü
şekerli ev kurabiyesinden de verdim az az
onu da çok sevdiler

Bizde de var uyku problemi.. uykusunda da hep yaninda istiyor. Calisma doneminden kalma bir aliskanlik. Gunduz bakicisi h3p yaninda durudu. Gece de ben.
Simdi de hep yaninda olayim istiyo. Aksam 8.00 gozlerini ovmaya basliyor
Ama uyutmaya gelince is yok. Ben de bekliyorum. 9 a kadar. 9.30 a kadar gece mamasini yediriyorum suyunu iciriyorum. Sonra emiyor sonra salliyorum. Hah uyudu diyorum yatagina koyuyorum. Bi cay iceyim diyorum. Cayim yarida kaliyor hemen uyaniyor. Öyle 12 ye kadar basinda duru6orum. Salla emzir. Besikte salla. Bir de oyun yapiyor bazen yatakta done done tur atiyor. Bir cozumu vardir illaki. Bakalim daha yogunlasamadim bu mevzuya.

Teyzelere selam. Cansu kız dün akşamdan beri yürüyor. Nasıl mutluyuz anlatamam. Darısı yakın zamanda yürüyecek tüm bebeklere.

Geçen hafta Cansu ya "ilk sözcük kitabım" diye bir kitap aldım. Bir haftada kitabın içindeki nesnelerin çoğunu tanır oldu. Sorulduğunda parmakla göstermeyi öğrendi. Kelimeleri hızla çoğalıyor. Uş-dedi (Kuş-kedi) gibi kendince konuşmaya çalışıyor. Geçenlerde masal kitabı sormuştu bir arkadaşım okudum ama cevap yazamamıştım. Bebek kitapları diye bir seri var kızlar ve erkekler için farklı. Cansunun çok ilgisini çekiyor. Bizim 4-5 aydır elimizde hala sapasağlam duruyor. Tavsiye ederim.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=640892

Papataya ozendiim kiz valla. Koca adam gibi zeytin di kasardi krepdi. Iyi yiyorlar.
Biz oldu olasi yemek problemliiz. Hep pure ya da sulu seyler. Yani mesela pirinc pilavini yoguryla falan veriyorum.
Ogluma yemek yedirisimi gorenler bana aciyor.
Tv yi aciyoruz mecbur. Ona bakarken arada bi iki kaşık oyun oynarkenbi iki kasik. Camdandisari bakarken de oyle... oyle oyle diyerek yiyoruz.
Bu zor duruma ragmen aksatmadan yedirmeye çalışıyorum. Hr öğün bir kase oluyor. Gec uyursa ya da uyanrsa bir ogun daha ekliyorum.
Buna ragmen kus gibi oglum.
Gunde 2 kere dolu dolu kakasi var.
Sindirim ve bosaltim sistemi iyi calisiyor.

Yine de alismasi icin eline birseyler veriyorum mutlaka. Havuc kasar salatalik ekmek börek köfte oglum bi kendisi yaliyor bit gibi bi tane isiriyor sonra annesine yediriyor :) agzima agzima uzatiyor :)

Yumurta aki zeytin ve sut konusulmus. Ymurta akini ara ara yedik biz. Zeytin saha hiiic yemedi. Yumurtadan aliyor zati protein. Sut ise mamalarina ara ara kattim bir sikinti olmadi. Zaten bayadir muhallebide sutlu tatlida tukettik onlardan

Oglusum tam bir araba hastasi
Vinnvinnnnn dut duttttt diyerek hic elinden dusurmuyor.
Beni arabasi ile takip ediyor hep.
Disarida tv de taksileri gorunce dutdut diyor

Ama halaaaaa baba demiyor

Maşallah paytak paytak yürüyen tırtıllara
Minicek konuşan kelebeleklere

Zeytin kahvaltı sonunda felaketimiz oluyor kızlar.
Kabuklarını soyup mini mini vermeye çalışıyorum.
Yutuveriyor, sona doğru boğazına takılıyor bir parça, kahvaltıyı tümüyle çıkarıyor.
O nedenle mesafeli kaldım ben.

Bu sabah 2 dilim sucuk, 2 sigara böreği içi yedi ve ıhlamur içti.
kahvaltı yetersiz olunca hemen ara öğüne geçiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…