kızlar kimse kahvaltıda verdikleri içinde zeytinden bahsetmiyo bi tek ben mi zeytin veriyorum, niye vermiyosunuz korktum yanlış mı yapıyorum diye, az tuzlu özel zeytin alıyorum ben, sabahları birer tane koyuyorum kahvaltısına...
Canım bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum protein çok fazla olduğu için böbrekleri yoruyor doktorunuza sor öyle ver istersen
Canım bıldırcın yumurtası 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum protein çok fazla olduğu için böbrekleri yoruyor doktorunuza sor öyle ver istersen
Canım tavuk yumurtası bıldırcın yumurtasından kat kat büyük ya, verilen değerler her ikisinin de 100 er gramı içindi benim okuduğum. (Proteinin 2-3 kat olması durumu) Yani bir tavuk yumurtası atıyorum 6 gram protein içeriyorsa 6-7 tane bıldırcın yumurtası da 10-15 gram kadar protein içeriyor anca, ki 9 kat olmasına imkan yok. Çünkü bıldırcın yumurtası zaten 9 gram. Sırf protein olsa tavuk yumurtasının sadece 1 gram protein içermesi gerekir ki yumurta yaklaşık 6 gram protein içerir.Bende geçen gun araştırdım tavuk yumurtasından 9 kat fazla protein içeriyormuş büyünden zormuş böbrekleri yoruyormuş 3 hatta 4 yaşından sonra veriliyormuş yoksa bende vermek istemiştim
papatya özendiriyosun valla, ben biraz pimpirikliyimdir yere falan bırakamam gibi daha, ama yine de özenmedim desem yalan olur...
salıncakta bile kedi falan binmiştir bunlara diye aklıma geliyo hep :) çıkınca yıkıyorum ellerini...
hatta bu aralar top havuzları gözüme batıyo :) hasta çocuklar falan da hep içinde mikrop doludur diye...
ama tabi ki sallanıcak tabi ki top havuzuna da girecek, ama napıyım beni de biraz huzursuz edicek...
süpersin papatyacım ben aynı senin gibiyim:) kızım sürekli yerlerde, parklarda taşın toprağın içinde. köpeklere de bayılıyor. hayvan sevgisini öğrensin istiyorum küçükten. çok uyumlu bir çocuk oldu o yüzden. hiçbir yeri yadırgamaz, kendi kendine oyunlar yaratır. bu şekilde rahat bırakmanın faydası olduğuna inanıyorum. bizimki de hergün bir bazen iki kere dışarı çıkıyor. keşke köy gibi bir yerde büyüyebilse çocuklarımız kim bilir ne kadar mutlu olurlar değil mi?
Seni pek tanimiyorum ama paylasimlarindan hareketle ablama cok benzetiyorum. Oyle kafasini herseye takmayan. Cocuklarini düşünen. Isin arka plani ile kafa yormayan biri gibi sin gibi geldi :)
sizler burda hepiniz birbirinizle kardeş gibisiniz ben sonradan katıldığım için genelde okumakla yetiniyorum sadece :)
daha evvel de yine ben sormuştum tekrar sorayım kuzularınız kahvaltı seviyor mu?neler yediriyorsunuz?
ben dönüşümlü olarak haşlanmış yumurta sarısı+labne , tavada yum.sarısı+labne bazen de kaşar , bir de sizden öğrendiğim unlu yoğurtlu yumurtalı omleti yapıyorum yanında yine labne ya da kaşar..ama çok nadir hepsini bitiriyor bugün mesela çeyrek miktarda yedi kahvaltısını..
beyazını vermeye başlayan var mı?
papatya valla ben de imrendim sana bu havalara güvenip yere salmışsın kuzuşları iyi cesaret :)
kızlar kimse kahvaltıda verdikleri içinde zeytinden bahsetmiyo bi tek ben mi zeytin veriyorum, niye vermiyosunuz korktum yanlış mı yapıyorum diye, az tuzlu özel zeytin alıyorum ben, sabahları birer tane koyuyorum kahvaltısına...
1 yaşından sonra nasıl süt vericez 4 numara devam sütü mü alıcaz, normal inek sütü mü vermeye başlıycaz hangisi daha doğru daha sağlıklı daha faydalı acaba, siz napıyosunuz ve napıcaksınız... 12.ay kontrolünde doktora da sorucam tabi de kendim de bi araştırmalıyım size de sorayım dedim... bi de 1 yaşından sonra günde ne kadar süt içmeli, beslenmesi nasıl ne kadar olmalı...
Ben de geçen gün parka götürdüm, salıncağa bindirdim, çok hoşlanmadı. Ama 1-2 binerse hoşuna da gider zannımca..
Ben zeytin vermek istiyorum ama yemiyorsen bunların hepsini blendırdan mı geçiriyorsun? Birde canım ablam söylemişti en kalitesi düşük peynir laneymiş başlarda yumuşak olduğu ve tuzsuz olduğu için doktorlar öneriyormuş ben beyaz peyniri suda bekleyip veriyorum artık
çok takma kafana canım
ben köyde büyüdüm
hem de sadece sokakta diyebilirim
onlar da şehirde imkanları ölçünde toza toprağa karışsınlar istiyorum
ben veriyorum canım
hem siyah
hem yeşilini
bayılarak yiyorlar hem de
ortalama 5 zeytin yiyorlar günde
canım ben mama vermeyeceğim
doktorumuz mamaya soğuk bakıyor
keçi sütü anne sütüne kısmen yakın dedi
sevmezse inek sütünü sulandırıp veririz dedi
ama ağır gelebilir, alerji yapabilir,
en iyisi inek sütüyle muhallebi dedi
o zaman kimyası değşiyor dedi
ama en iyisi 12. aydan sonra gece beslenmesini kesmek dedi
doktorumuz diyor ki
mamayı bebeklere veriyorlardı
şimdi hamilelere de içiriyorlar
korkarım yakında babalara da içirecekler dedi
ben salıncaktan indiremiyorum inanki
biz bugün kahvaltıda krep yedik
içi bol kaşarlı zaten kaşar şu andaki favori yiyecekleri
kocaman bir dilim veriyorum
elma yer gibi yiyorlar valla
bugün ilk defa fiskobirliğin fındık ezmesini aldım
içinde katkı maddesi yok
(ki bu konuya takıntılıyım, hiç market ürünü vermiyorum)
çok severek yediler
kahvaltımız çeşitlendi valla
Ben bu cocugun uyku duzenini cozemedim bir yildir, her uyku saati ayni huzursuzluk evde, artik yeterrr diye bagirasim var. Sabah 9gibi kalkiyor, oglen 12-1 arasi tekrar uyuyor, sonra aksamustu 5-6arasi kisa bir uyku daha yapiyor. Bundan sonra gece yarisi oluyor uyutamiyoruz, biraksak sabaha kadar oturucak. Birakin sallamayi, uyutucaz diye kucagimizda bile durmak istemiyor, her gece 2de 3de aglata aglata uyutuyoruz ve ben artik cok yoruldum bu durumdan. Aksamustu uyutmuyorum, bu defada 9-10da uykusu gelip uyuyor ama aksamustu uykusu gibi yarim saat uyuyup kalkiyor. O zaman iyice mahvediyor bizi, uyutmanin imkani yok. Bugunde aksamustu uyutmadim, hatta 11e kadar oyaladim, oynattim, 11de yatti, 11bucukta kalkti, sonrasi bu saate kadar iskence hepimize. Napicam artik bilmiyorum ya deliricem valla, nasil alisicak normal bi saatte uyumaya. 12de bile yatsa ona da raziyim ya, yeterki aglayip bagirmadan uyusun bi gecede...
Ben bu cocugun uyku duzenini cozemedim bir yildir, her uyku saati ayni huzursuzluk evde, artik yeterrr diye bagirasim var. Sabah 9gibi kalkiyor, oglen 12-1 arasi tekrar uyuyor, sonra aksamustu 5-6arasi kisa bir uyku daha yapiyor. Bundan sonra gece yarisi oluyor uyutamiyoruz, biraksak sabaha kadar oturucak. Birakin sallamayi, uyutucaz diye kucagimizda bile durmak istemiyor, her gece 2de 3de aglata aglata uyutuyoruz ve ben artik cok yoruldum bu durumdan. Aksamustu uyutmuyorum, bu defada 9-10da uykusu gelip uyuyor ama aksamustu uykusu gibi yarim saat uyuyup kalkiyor. O zaman iyice mahvediyor bizi, uyutmanin imkani yok. Bugunde aksamustu uyutmadim, hatta 11e kadar oyaladim, oynattim, 11de yatti, 11bucukta kalkti, sonrasi bu saate kadar iskence hepimize. Napicam artik bilmiyorum ya deliricem valla, nasil alisicak normal bi saatte uyumaya. 12de bile yatsa ona da raziyim ya, yeterki aglayip bagirmadan uyusun bi gecede...
evet canım koca kız oldu malesef hala blendar dan geçirip veriyorum... karıştırınca zeytin tadı ayırt edilmiyo zaten, bazen blendardan geçse bile zeytinin minicik derilerinden bile rahatsız oluyo,üşenmediğim zamanlar soyuyorum derilerini bıçakla mümkün olduğunca ince, iyice küçüldüğü için 2 tane veriyorum o zaman...
evet labne yağ oranı falan düşük bence de düşük kalite bi peynir ama bu dönem için uygundu tuzsuz kolay karıştırılabilir ve kalsiyum alsın diye verilebilir bişey, bi de rahat geldi açıkçası ne yalan söyliyeyim... ama ben de artık bizim peyniri suda bekletip vermeyi düşünüyorum canımkesinlikle daha kaliteli ve kalorili...
canım ben de bahçeli bi evde büyüdüm herkes yerde örtüde otururdu ben o yaşta sandalyede otururdum, pikniğe gidilirdi ben yanımda tabure taşırdım :) huylu tikli pikli biriyim işte çocukluğumdan beri, ben de hep sokaktaydım ip atlar top oynar ama koşturmaz öyle fazlaca üstü başı kirlenmez çocuklar olur ya ben onlardandım işte :) eşimi çocukluğumdan beridir tanıdığım için söyleyebiliyorum babası da öyleydi, yani bizim kızın çok fazla şansı yok bu konuda :)
5 taneyi biri mi yiyo canım, çok değil mi fazla tuzlu gelmesin, özellikle yeşil zeytin... onun tuzsuzu var mı görmedim ben hiç...
peki inek sütünü marketteki günlük sütlerden mi vericez, normal pastörize kutu süt mü, yoksa inek sütü derken sütçüden alınanı mı kastediyolar... ben evde her ihtimale karşı 4 numara mama bulundurmayı, hem günlük inek sütü hem günlük keçi sütünü vermeyi bi sefer birini alırsam başka sefer öbürünü almayı, markete gidilmediği alınmadığı anlarda devam sütünü kullanmayı falan düşünüyorum şimdilik...
salıncağı benim kızım da çok sevdi, bahçemizde var bizim, önden sallıyorum ben, bana doğru gelirken gülüyo eğleniyo çok...
papatyacım biz de çok alırız onu tamamen doğal ve içinde sadece fındık yağ ve şeker var,hem de baya çok şeker var, hatta yerken bile çıtır çıtır geliyo ağıza, yani fındık ezmesi vericeksek biz kendimiz ezip de verebiliriz sevmezse biz de azıcık şeker katabiliriz yağ katabiliriz, aynısı olur hem de az şekerlisi, o da işlem görmemiş fındık-şeker-yağ karışımı çünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?