canım benim verdiğim her iki pzeytini de eşimin halası yaptığı için ve çok az tuzu olduğu için gönül rahatlığıyla veriyorum
evet canım kişi başı 4 tane rahat yiyorlar
ben versem daha fazlasını da yerler inan ki
benimkiler koca adam gibibesleniyorlar inan ki
mesela zeytini elimle ikiye bölüp çekirdeğini alıp
bir parçasını birine diğer parçasını öbürünün mama sandalyesinin önüne koyuyorum
yanına küçük bir ekmek parçası veriyorum
sonra kaşar veriyorum
sonra ekmek veriyorum
sonra küp küp portakal kesip veriyorum kahvaltıda
meyve suyu niyetine
o kadar şey anlatmışsın ne dikkatimi çekti
eşinin küçüklüğünü bilmek nasıl bir şey ya
hep merak ederim biz eşimle çocukluk arkadaşıyız diyenlere
sizleri tanıdıktan sonra derin'in duruşuna şaşırmadım ben :)))))
şeker konusunda haklısın ama
artık yaşlarına geldiler ve çok abartmadan veriyorum ben
mesela dün yeğenimin doğum günüydü
şekerli ev kurabiyesinden de verdim az az
onu da çok sevdiler
Teyzelere selam. Cansu kız dün akşamdan beri yürüyor.Nasıl mutluyuz anlatamam. Darısı yakın zamanda yürüyecek tüm bebeklere.
Geçen hafta Cansu ya "ilk sözcük kitabım" diye bir kitap aldım. Bir haftada kitabın içindeki nesnelerin çoğunu tanır oldu. Sorulduğunda parmakla göstermeyi öğrendi. Kelimeleri hızla çoğalıyor. Uş-dedi (Kuş-kedi) gibi kendince konuşmaya çalışıyor. Geçenlerde masal kitabı sormuştu bir arkadaşım okudum ama cevap yazamamıştım. Bebek kitapları diye bir seri var kızlar ve erkekler için farklı. Cansunun çok ilgisini çekiyor. Bizim 4-5 aydır elimizde hala sapasağlam duruyor. Tavsiye ederim.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=640892
Artik oglusumda 5 6 adim atarak yürümeye basladiiiiiii
Oglusum tam bir araba hastasi
Vinnvinnnnn dut duttttt diyerek hic elinden dusurmuyor.
Beni arabasi ile takip ediyor hep.
Disarida tv de taksileri gorunce dutdut diyor
Ama halaaaaa baba demiyor
Maşallah paytak paytak yürüyen tırtıllara
Minicek konuşan kelebeleklere
Zeytin kahvaltı sonunda felaketimiz oluyor kızlar.
Kabuklarını soyup mini mini vermeye çalışıyorum.
Yutuveriyor, sona doğru boğazına takılıyor bir parça, kahvaltıyı tümüyle çıkarıyor.
O nedenle mesafeli kaldım ben.
Bu sabah 2 dilim sucuk, 2 sigara böreği içi yedi ve ıhlamur içti.
kahvaltı yetersiz olunca hemen ara öğüne geçiyorum ben.
ben de bazen yediriyorum cnm yazmamışım yukarıda,pekmezi de gün içnde veriyorum..bir de kendi yediğimiz ekmekten içinden veriyorum labneyi yesin diye...kızlar kimse kahvaltıda verdikleri içinde zeytinden bahsetmiyo bi tek ben mi zeytin veriyorum, niye vermiyosunuz korktum yanlış mı yapıyorum diye, az tuzlu özel zeytin alıyorum ben, sabahları birer tane koyuyorum kahvaltısına...
sağol cnm ,kızçene afiyet şeker olsun.Yenisi eskisi olmaz canım buradaysan sen de kardeşimizsin
Ben yumurtanın beyazını 6. ayda başladım takip ettim alerji olmayınca devam ettik ve gün aşırı değil hergün veriyorum zaten tamamını hiç bitirmiyor. Haşlama yumurtayı yemiyor Melike. Tereyağında pişiriyorum, onun haricinde melemen, haşlama patatesten kahvaltı için ezme yapıyorum onu çok sever, az yağda patates kızartması (Eline parmak yiyecek gibi veriyorum kendi yiyor), Havuç ezmesi veririm yoğurtlu, maydanozlu peynirli omlet, yanında da ya süt veriyorum (Bir aydır süte başladım ben, ilk önce su ile karıştırdım hergün miktarını azalttım şimdi sırf süt içiyor ama çok az, çay bardağının çeyreğini anca içiyor) ya da sulandırılmış pekmez. Zeytin, domates, salatalık rutin kahvaltılıklarımız ama kızım hiçbir peyniri yemiyor maalesefOmletine az miktarda karıştırıyorum bazen alıyor bazen almıyor peyniri.
0Ben bile sormak istiyorum benim oğlum 10:30 da kalkıyor 11:00 de kahvaltı yapıyo hoş bende Osaatte uyanıyorum :) ama yanlışım yapıyorum bilmiyorum naapsam saat 8:00 de bana zor geliyo sizce naapmalıyım bizim gibi 10:00 da kalkan varmı ?
canım ya zahmet olmazsa krepi ölçüleriyle tarif edermisin bana?biz bugün kahvaltıda krep yedik
içi bol kaşarlı zaten kaşar şu andaki favori yiyecekleri
kocaman bir dilim veriyorum
elma yer gibi yiyorlar valla
bugün ilk defa fiskobirliğin fındık ezmesini aldım
içinde katkı maddesi yok
(ki bu konuya takıntılıyım, hiç market ürünü vermiyorum)
çok severek yediler
kahvaltımız çeşitlendi valla
oh ne güzellllevim savaş alanı gibi
bugün tek baktım kuşlara
canımı okudular valla
sadece karınlarını doyurup oyun oynadık tüm gün
ama mutluydular
Allah kolaylık versin arkadaşım hamileyken de bulantıdan çok çekmiştin hatırlıyorum.Ben bu cocugun uyku duzenini cozemedim bir yildir, her uyku saati ayni huzursuzluk evde, artik yeterrr diye bagirasim var. Sabah 9gibi kalkiyor, oglen 12-1 arasi tekrar uyuyor, sonra aksamustu 5-6arasi kisa bir uyku daha yapiyor. Bundan sonra gece yarisi oluyor uyutamiyoruz, biraksak sabaha kadar oturucak. Birakin sallamayi, uyutucaz diye kucagimizda bile durmak istemiyor, her gece 2de 3de aglata aglata uyutuyoruz ve ben artik cok yoruldum bu durumdan. Aksamustu uyutmuyorum, bu defada 9-10da uykusu gelip uyuyor ama aksamustu uykusu gibi yarim saat uyuyup kalkiyor. O zaman iyice mahvediyor bizi, uyutmanin imkani yok. Bugunde aksamustu uyutmadim, hatta 11e kadar oyaladim, oynattim, 11de yatti, 11bucukta kalkti, sonrasi bu saate kadar iskence hepimize. Napicam artik bilmiyorum ya deliricem valla, nasil alisicak normal bi saatte uyumaya. 12de bile yatsa ona da raziyim ya, yeterki aglayip bagirmadan uyusun bi gecede...
sucuk içini yakmadı mı asyacım?Maşallah paytak paytak yürüyen tırtıllara
Yutuveriyor, sona doğru boğazına takılıyor bir parça, kahvaltıyı tümüyle çıkarıyor.
bizim alezimizin altı naylonlu cnm,ayrıca yatağın özel bir alezi yok sizinki de iyiymiş yine dedün akşam 11 gibi banyosunu yaptı bezini o zaman değiştirmiş oldum, 12 gibi kaynamış suyu az kaldığı için 4 ölçek devam sütünden pirinç unlu muhallebi yedi, baktım az geldi daha yiyecek gibi doymadı gece uyanmasın diye biraz da süt vereyim dedim, akşam yemeği de yememişti çünkü dışarda olduğumuz için, pınarın devam sütünden ısıttım biraz 100cc de ondan verdim kaşıkla,uyudu hemen...
saat 3 buçuk gibi bi uyandı salladım azıcık yine uyudu, bi daha kalkış sabah 10da... bi baktım yatak ıslak, kustu mu acaba dedim, yok üstü ıslak değil, aldım kucağıma, popo ıslak, beli falan... o kadar yiyip içmeye alışkın değil yatarken, gece de hiç beslenmez, o yüzden sabah bezi pek dolu olmazdı ve daha erken uyanırdı 8de falan... sızdırmış bezi,badi,pijama,çorap,çarşaf,yatak hep ıslanmış...hemen önce küçük hanımı temizledik, iyi ki alezi çıkarılabilen yatak almışız hemen onu da çıkardık yıkanıyo... ayrıca altı naylonlu falan bi alez ihtiyacını da hissetmiş oldum... aklınızda bulunsun kızlar, böyle bi kazayla karşılaşmadan edinin :)
Maşallah paytak paytak yürüyen tırtıllara
dün akşam 11 gibi banyosunu yaptı bezini o zaman değiştirmiş oldum, 12 gibi kaynamış suyu az kaldığı için 4 ölçek devam sütünden pirinç unlu muhallebi yedi, baktım az geldi daha yiyecek gibi doymadı gece uyanmasın diye biraz da süt vereyim dedim, akşam yemeği de yememişti çünkü dışarda olduğumuz için, pınarın devam sütünden ısıttım biraz 100cc de ondan verdim kaşıkla,uyudu hemen...
saat 3 buçuk gibi bi uyandı salladım azıcık yine uyudu, bi daha kalkış sabah 10da... bi baktım yatak ıslak, kustu mu acaba dedim, yok üstü ıslak değil, aldım kucağıma, popo ıslak, beli falan... o kadar yiyip içmeye alışkın değil yatarken, gece de hiç beslenmez, o yüzden sabah bezi pek dolu olmazdı ve daha erken uyanırdı 8de falan... sızdırmış bezi,badi,pijama,çorap,çarşaf,yatak hep ıslanmış...hemen önce küçük hanımı temizledik, iyi ki alezi çıkarılabilen yatak almışız hemen onu da çıkardık yıkanıyo... ayrıca altı naylonlu falan bi alez ihtiyacını da hissetmiş oldum... aklınızda bulunsun kızlar, böyle bi kazayla karşılaşmadan edinin :)
Gunduz gayet iyiyiz keyifliyiz ama gece cileden cikariyor bizi, hem kendine hem bize iskence ediyor her gece. Bu hafta kontrole goturucem dra sorucam bakalim bu uyku duzenini nasil yapicaz diye. Gerci daha once sormustum, 2yasina kadar belli bir duzeni olmamasi normal, yapacak birsey yok demisti ama bir umut tekrar sorucam, insallah yapacak birsey vardir, yoksa cildiricam bi gece...
Bizde havayi guzel bulup parka gittik bugun, saldim kizimi cimlere ama bizimki dokunmak hatta oturmak bile istemedi yere, surekli kucagima uzandi alayim diye, sonradan ilerde top oynayan cocuklari gordu, birden fikrini degistirip emeklemeye basladi onlara dogru, sonrada yerlerde surundu hep, yerden alamadik. Eve gelincede hemen soyunup guzelce yikandik, uyumaya calisiyoruz simdi, uyursak:)))
Artik oglusumda 5 6 adim atarak yürümeye basladiiiiiii
Oglusum tam bir araba hastasi
Vinnvinnnnn dut duttttt diyerek hic elinden dusurmuyor.
Beni arabasi ile takip ediyor hep.
Disarida tv de taksileri gorunce dutdut diyor
Ama halaaaaa baba demiyor
dün akşam 11 gibi banyosunu yaptı bezini o zaman değiştirmiş oldum, 12 gibi kaynamış suyu az kaldığı için 4 ölçek devam sütünden pirinç unlu muhallebi yedi, baktım az geldi daha yiyecek gibi doymadı gece uyanmasın diye biraz da süt vereyim dedim, akşam yemeği de yememişti çünkü dışarda olduğumuz için, pınarın devam sütünden ısıttım biraz 100cc de ondan verdim kaşıkla,uyudu hemen...
canım ya zahmet olmazsa krepi ölçüleriyle tarif edermisin bana?
afiyet olsun erenle zeynebime
Az önce kızıma bizom yediğimiz çorbadan içine ekmek içi doğrayıb verdim.maşallah zevkle yedi 1 tabağı.ilk defa ikinci tabak hazırladım ekmekle.onuda yedi 3 kaşlk kaldi sadece. Nasll sevindim anlatamam....yürüyen bebişlerimize maşallah. ...bizimki ayakta duuyordu.şimdi istemiyor bayadırda durmayi birakti.....
Papatya m maşallah kuzularina.krep bizimki yemedi.tükürdü..bide kahvaltida fazla seçenek olmuyor bizde.kızım pirinç ununu seviyor bide unu kavuruyorum.su töküyorum....tereyağı filan.ina bayılıyor.favorimiz bu bir kaç gündür.dün içine yumurta sarisi koydum.onu da pek bir beyendi serçe parmağım
Gunduz gayet iyiyiz keyifliyiz ama gece cileden cikariyor bizi, hem kendine hem bize iskence ediyor her gece. Bu hafta kontrole goturucem dra sorucam bakalim bu uyku duzenini nasil yapicaz diye. Gerci daha once sormustum, 2yasina kadar belli bir duzeni olmamasi normal, yapacak birsey yok demisti ama bir umut tekrar sorucam, insallah yapacak birsey vardir, yoksa cildiricam bi gece...
Bizde havayi guzel bulup parka gittik bugun, saldim kizimi cimlere ama bizimki dokunmak hatta oturmak bile istemedi yere, surekli kucagima uzandi alayim diye, sonradan ilerde top oynayan cocuklari gordu, birden fikrini degistirip emeklemeye basladi onlara dogru, sonrada yerlerde surundu hep, yerden alamadik. Eve gelincede hemen soyunup guzelce yikandik, uyumaya calisiyoruz simdi, uyursak:)))
canım bir buçuk su bardağı un
bir buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı su
hepsini karıştırdıktan sonra
içine bir yumurta kır
ben iki tarafını da pişirdikten sonra henüz tavanın içindeyken
krepin yarısına rendelenmiş kaşarı dolduruyorum
krepin diğer yarısını kaşar dökülmüş kısmın üstüne kapatıyorum
bayılıyorlar valla benimkiler
afiyet olsun canım
canım ben yaklaşık 3 aydır bizim çorbalarımızdan içiriyorum
korkma hiçbir şey olmaz canım
çok çok teşekkürler canım inşallah Hamza'm da beğenir.
Ben de kendi çorbalarımızdan arada veriyorum.
Kızlar bizim doğum günümüz 27 şubat çok az kaldı haftaiçine geldiği için 1 mart cumartesi günü yapacağız kısmetse..
Menü planlarınız nedir sizin ben çok kararsızım:18: ve de çok heyecanlıyım
sütüm bitiyorrr(((
sadece gece iki kere verebiliyorum
çok alışmıştım sağmaya
inanın bir bağım kopuyor gibi hissediyorum
sütü olmayan arkadaşlar sakın yanlış anlamayın lütfen
nispet için söylemiyorum
yaşımıza geldik sayılır
keçi sütüne geçeceğim
sevmezlerse inek sütüne başlayacağım
anne sütüyle ancak 1 ay gidebiliriz o da donmuşlarla ancak
Bnm de oyle baya azaldi. Gece veriyorum sadece. O da ne kadar devam eder bilmiyorumsütüm bitiyorrr(((
sadece gece iki kere verebiliyorum
çok alışmıştım sağmaya
inanın bir bağım kopuyor gibi hissediyorum
sütü olmayan arkadaşlar sakın yanlış anlamayın lütfen
nispet için söylemiyorum
yaşımıza geldik sayılır
keçi sütüne geçeceğim
sevmezlerse inek sütüne başlayacağım
anne sütüyle ancak 1 ay gidebiliriz o da donmuşlarla ancak
çok çok teşekkürler canım inşallah Hamza'm da beğenir.
Ben de kendi çorbalarımızdan arada veriyorum.
Kızlar bizim doğum günümüz 27 şubat çok az kaldı haftaiçine geldiği için 1 mart cumartesi günü yapacağız kısmetse..
Menü planlarınız nedir sizin ben çok kararsızım:18: ve de çok heyecanlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?