2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ben model falan değil
sadece 20 numara istiyorum
renk falan da önemli değil ama
bulamadım
kifidis e bakacağım ama o da çok çok pahalı
150 lira falan
e bende de iki bebek olunca

baktım şimdi o sitede nerdeyse bütün modellerin 20si var canım bi bak sen de...
bobux un resmi satış sitesiymiş...
kifidisi ben de duydum ama 150 gerçekten çok, bende bi bebek olmasına rağmen bence de çok, çünkü zaten en en fazla 3 ay giyebileek, muhtemelen 2 ay... bi tane ayakabıyla da iş bitmiycek, en az bi tane de elbise ayakabısı lazım, sonra özenip spor ayakabı istenir falan... sonuçta baktığımız diğer marka ve modeller de gayet iyi markalar ve ürünler...

ben 11 aylıktan beri veriyorum yumuta beyazı bir sorun olmadı.

ben zaman zaman veriyorum zeytin. merak etme canım artık çocuklar büyüdü herşeyi yiyebilir yanlış diye birşey yok ki:) neyi seviyorsa onu ver, ben herşeyi veriyorum artık. normal süte bile başladım azar azar şimdilik bir sorun yaratmadı.

Selam hepinize. Dün Cansu yu parka götürdüm yanımıza bir bebek ve annesi geldi. İkimiz birlikte kızları sallarken benim kız herkese yaptığı şaklabanlıkları kadına yapınca başladık konuşmaya. Önce o sordu kaç aylık diye bende 20 gün sonra yaş olacak dedim. Kadın aaa biraz küçük kalmış dedi :18:Bende sordum sizin kız ne kadar ? Kadın demesin mi 9 aylık. Cansunun yanında rahat 1,5 yaş gibi duruyor. Benim kız harbiden minicik. 8 kilo 70 cm. boy. Ayakkabı bakıyorum yürüyor diye 19 numaranın önünde 1 parmak boşluk Gurme olarak gelmiş benim kız dünyaya herşeyin sadece tadına bakıyor. Siz bazen diyorsunuz versem şu kadar daha yer diye benim hiç öyle bir cümle olmaz herhalde.Zararlı zararsız tatlı tuzlu acı ekşi herşeyin tadına bakıyor ama doyumluk yok. Minik kasenin yarısında birşey yerse şükür yarabbi diyorum. Neyse hep söylüyorum mutlu, huzurlu, zihinsel gelişimi iyi bir bebek. Demekki yetecek kadar yiyor deyip avunuyorum bakalım.

Ayakkabı konuşan arkadaşlar ben ilk oğlumda sanbe kullanmıştım şimdi de kıza sanbe- toddler -tekiner- kaptan junior gibi markalara baktım. Hepsi deri fiyat makul ve rahat. Sonuçta giyecekleri 3 ay abartmaya gerek yok düşünüyorum.

Sevgili hanımlar,
uzun zamandır takip edemiyordum. artık bebişlerimiz 1 yaşına girecekler. Sormak istediğim şu. biz alttaki iki dişimizi 8 kasımda çıkarttık. Ama devamı bir türlü gelemedi.Sizde ne aralıklarla geldi dişler şu an kaçtane oldu. Bizim üstte yerleri bile belli değil çünkü

kızlar biz dün doğum günümüzü kutladık ilk yaşımıza girdik :)
stüdyoda fotoğraf çekimlerimiz vardı haftasonu.1 yaş albümü yaptırmak istedik hatıra.

dün akşamda aile içi pasta üfledik.malum bizde aileden uzaktayız gurbette.
sadece anneannemiz geldi doğum günü için..oğlum pasta yemek için çıldırdı resmen..
azıcık tattırdık ama devamını istedi hep.
pastayı kaybettik hemen gözünün önünden.çok sevimliydi o halleri :)

darısı başınıza artık kızlar malum doğum günleri yaklaşıyor artık :)

bizimde geç çıktı dişlerimiz canım.10 aylıkken alt iki dişimiz çıktı.
şimdi 1 yaşındayız üst iki dişimizide 10 gün önce çıkardık.toplam dört dişimiz var bizimde
yaklaşık iki ay arayla çıkardık.şimdi yine beklemedeyiz..

aynı durumdayız papatyacım.
benim oğlum emerken ısıra ısıra sol göğsümü yara yaptı 1 haftadır emziremiyordum
sağarak veriyordum sütümü ama dünden beri sağsamda gelmiyor artık çok fazla.
bende kendimi teselli ediyorum 1 yaşına kadar emzirdim sütümün son damlasına kadar verdim diye
ama o kadar alışmışım ki sütümü vermeye çok koyuyor bana şimdi emzirememek.özlüyorum..

biz inek sütüne başladık oğlum onuda severek içiyor allahtan..

9. ay başında çıktı işte bizim ama gerisi neden gelmiyor anlamadım. geç çıkan diş sağlıklı derler ama bizim baya gecikti 3 ay oldu gelmedi daha ikinciler. bizden bir hafta sonra bir arkadaşımın kızı alt iki dişi patlattı onun üst iki çıktı şimdi 4 tane daha geliyor patlamış. ve bizden bir ay küçük. acaba kalsiyum eksikliği ile ilgili bişi mi var bilemedim. gerçi öle olsa gelişiminden anlardık diye düşünüyorum ç.ünkü 7. aydan beri sıralıyor henüz yürüyemesede :)

Allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin cümlemizin evladına. Ama neden pastasından yedirmedin yavrum özenmiştir de :)
bir yaşına da girmiş bence bi zararı olmaz ben herşeyi yediriyorum çünkü.

tabi canım ya hepsi farklı boyda farklı boyda olucak bebekken de bu farkın olması normal, yeter ki dediğin gibi gelişimleri normal sağlıklı olsunlar ne önemi var tom bik olmuş zayıf olmuş uzun olmuş kısa olmuş... ama yeterince beslenmesi önemli tabi, Cansu da herşeyden azıcık da olsa yediğine göre herşeyin vitaminini alıyodur, aa yine de hiç reddetmeyip azıcık yeme huyu varsa bence sık sık besle ki azar azar da olsa toplamda çok şey yemiş olsun...

8 buçuk aylıkken çıktı bizim ilk dişimiz, çok yavaş çıktı bizim de hele 2. baya sonra 1 ay sonra falan çıktı, şimdi çıkmış 5 diş var 6.patlamak üzereydi patlamıştır heralde bakmadır bir iki gündür...

yaşı hayırlı olsun canım, darısı başımıza, ben de stüdyo çekimi yaptırıcam ilk yaşı için, aynı gün o günkü hallerimzle çekilsin istiyorum ama yetişir miyiz hereye kızımın da beslenme ve uyku düzenini bozmadan o gün bilmiyorum, belki bir iki gün sonrasına bırakabilirim bilmiyorum...

biz de bugün bahçeye indik gezdik arabamızla sallandık, salıncağı benim kızım da çok seviyo, apartmana girince mırıldanmaya başladı içeri girmek istemiyo, Allahtan uzun süre tutturmuyo ilerde iyice anladıkça yapar mı bilmem... havalar güzel gidiyo bundan sonra üşenmeyeyim de hergün indireyim kızımı d vitamini alsın bundan sonra çok önemli, yürümeye başlıycaklar, bacaklar için çok önemli havalar iyice ısınsa da bacakları açıp güneşlendirsek, biçok bebekte bacak eğriliği falan olabiliyo yürüdükçe ağırlıktan d vitamini eksik kalınca, ekstra ilaç falan veriyolar yeğenimde olmuştu d vştamini kullanmasına rağmen, sanki bizimkinin de bacaklar eğrildi mi ben mi vesvese yapıyorum bilmiyorum tombikleştiği için de olabilir ya da henğz tam olarak dimdik basmadığı için deolabilir, ama aklınızda bulunsun kızlar, zaten 1 yaşından sonra bunları kontrol ettirmek gerekiyo, geçen ay kontrolde doktora da d vitaminini 1 yaşına kadar mı kullanıcaktık dediğimde 1 yaşından sonra testler yapılıp başka da verilebilir demişti...
bi de benim kızım eline alıp bişey yemiyodu ya, aşağıya inerken eline hipp in bebe bisküvisinden verdim tırtıklasın diye, zaten öğle yemeğinin bi kızmını da kusmuştu,gerçi haklıydı kızım iğrençti ben de yiyemezdim :) brüksel lahanası pişirmiştim de kıymalı-havuçlu-bulgurlu-kapya biberli falan... neyse aşağıda açık havada yedi bitirdi bisküviyi, daha versem yerdi sanki... çok mutlu oldum, çocuk olmuş gibi geldi kızım... ama öyle tembel ki hakkaten baştan eliyle tutuyodu sonra bıraktı ağzında sıkıştırıp ordan kopara kopara içine çekiyo tembel tombişim benim...
bişey daha anlatıcam kızlar size, bizim kız bikaç gündür gündüz uykularını kendi kendine yapıyo, çok rahatladım, eskiden çok uğraştırıdı beni terletirdi, derdim kendi kendime yazın napıcam ben diye, sabah 9 da uyanıyo bu aralar, hemen devam sütü veriyorum kaşıkla :) 2 saat sonrasına kahvaltısını hazırlıyorum mama sandalyesinde yedirirken uyukluyo son 1-2 kaşığı uyuklarken veriyorum hatta, önlüğü çıkarıp emziği ağzına verip alıp kucağıma yatırıyorum hemen, odasına götürene kadar gazı da çıkıyo, tok olduğu için 1,5-2 saat uyuyo... 2.uykusunu en az 3-4 saat sonra yaptırıyodum yoğurttan sonra uyutuyodum çok zorlamadan kolay uyuyodu, bugün 2.uykuyu da kendi kendine yaptı, dışarı çıkınca yoruldu heralde, yoğurdunu yedirdim, brüksel lahanasını kustu ya öğlende azıcık ondan koyup suyla sulandırdım biraz da labne kattım yedi yarım kaseye yakın, baktım yiyo biraz daha koyayım dedim bi döndüm uyumuş, çıkardım önlüğü verdim emziği yatırdım yine hemen... canım kızım, büyüyo, uyandı şimdi yavrucum...

Okurken gözlerim doldu valla canımm(( çok iyi yapmışşsın arkadaşım senin adına çok sevindim bunalmıştın baya inş bundan sonra herşey daha güzel olur sizin için...

Saolasın canım bizdede malatya bulguru var :))) bu arada başınız saolsun canım duydum yazamadım bi türlü rabbim geride kalanlara sabır versin inşallah...

Ay çok iyi oldu bu ben daha en iyi ayakkabı markası hangisi araştırmama gerek kalmadan sayenizde öğrendik çok saol canım bizim 19 numara oluyo şu an için ömerciğe:)

Maşallah canım size çok özendim keşke bizimde parklı bahçeli olsaydı evimiz park bize çok yakın değil ama ananemiz yakın bi yaz gelsinde oraya gideriz bizde çok çok:)oğlumun kendi kendine uyuduğunu görebilecekmiyim bilmiyorum memede uyuduğu için uykudan gözleride kapansa asla uyumaz sadece meme:) bu yüzden dışarı çıkmak kabus oluyo bazen uykusu varsa bittik hiç durmadan ağlar inşalah bu konuda rahatlarım bende...

Nice yaşlara canım

Canım günlük gibi yazmışsın ne güzel :) maşallah derine büyüyorlar tabi annesi

Çocuklarızın yabancılara tavrı nasıl,benim oğlum 5-10 dk. kadar alışamıyor hatta onu almak isterlerse konuşurlarsa ağlıyor beni istiyor.bir de yanında yüksek sesle tartışır gibi mesela konuşulursa ağlamaya başlıyor,he bir de onun yanında bir çocuk ağlarsa...
balık burcu diye mi acaba bunlar ? umarım geçicidir millet yalnızlığa alışmış filan diyor halbuki alakası yok

Doğum günü heyecanı bizide sardı her gece yatarken neler yapabilirim sürekli bunları düşünüyorum sanki oğlumu evlendircem memleket meselesi oldu valla:)))

OKUMAYA DEĞER

Evlendiğimden beri annem evime ilk defa geliyordu. Daha önce eşya yerleştirmeye gelmişti ama bu başkaydı. Evimi güzelce temizleyip yemekleri yaptım. Öğleye 1 saat kalmıştı neredeyse gelir derken. Zil çaldı ve annem geldi.

Ev hediyesi diye birde hediye getirmişti. Paketi açınca şok geçirdim içinden kullanılmış sünger çıktı.

Sordum anneme senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mı bu diye evet dedi. Evde temizlik bezleri vardı ama bunu da kullanırım dedim.
Annem bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil dedi..
Yaa peki nasıl kullanacağım dedim geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın dedi. anlamamıştım.

Anneannem ve dedem hep kavga ederlermiş anneanneme dedem geçmişe bir sünger çek dermiş ama anneannem bunu hiç yapamazmış. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış.

Peki neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor dedim anneme annem çünkü erkekler unutkandırlar geçmişi hatırlamazlar kadınlar ise hassastır kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe acı çeker ve etrafındakilere de acı çektirirler dedi.

Anneannem de hatasının farkında olduğu ama düzeltemediği için anneme nasihat amacıyla onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretine bu hediye ile gitmiş.

Bize yaptığın taze kuru fasulyen ve pilavını afiyetle yedik karnımız doydu dedi.
Ama bayat yemeği önümüze çıkarsan keyifle yiyemez tam doymadan kalkardık dedi.
Evlilikte böyle bişey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz .

benim oğlum arabasında ve diğer arabalarda uyuyor ama onun harici bizim de uykuya dalmamız çok zor hatta bir tek ben uyutabiliyorum..önce emziriyorum sallıyorum o arada,sonra ayağa kalkıp meme ağzındayken sallıorum iyice bayılınca ayağıma alıyorum öyle uyuyor.
Doğum günü heyecanı bizide sardı her gece yatarken neler yapabilirim sürekli bunları düşünüyorum sanki oğlumu evlendircem memleket meselesi oldu valla:)))

hahaha aynen ilk doğumgünleri olduğundan heralde cnm
bu arada benim oğlumun da ikinci ismi Eymen ( Hamza Eymen )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…