2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Oğlum reklamları kapatıp radyoya geçtiğim için televizyona bakıp bıdır bıdır söyleniyor sıpam akıl küpü maşallah radyodaki reklamları bile cankulağıyla dinliyor değişmeyen ekrana geçip bakıyor :)

aynı durumdayız kızım memede uyuyor gece gunduz fark etmiyor...uyku düzeni olsada rahat etsek....gece uyanıyormu sık sık ??

Malatya bulgurumu:) ben malatyalım da

Benim kızım çok korkak şu sıralar gölgesinden çok korkuyor gündüz perdeleri açamıyoruz ışık yansımasından bile korkuyor sizinkiler gölgelerine nasıl tepki veriyor?

Eşimi suriyelilere Türkçe öğretmek için konteynır kente verdiler kazadan sonra eski okuluna gidemiyordu. Şimdi bizimde kaygı aldı orda bulaşıcı hastalık çok ya eşim evede getirirse diye. Melencit aşısını yaptırmadık aranızda yaptıran var mı arkadaşlar?

Kızım İlhami diyor eşimin dedesinin ismi babaannesi İlhami İlhami deyip duruyor bizimkide ondan kapmış okadar komik söylüyor ki ama:) çok taklitçiler ya bebeği var ayağına koyup sallıyor eee eee diyor sonra bebeğe bağırıp bitane vuruyor:) kayınvalidemlerde diyor ki seni ele veriyor sende çocuğu uyuturken dövüyorsun heralde ayy valla vurmadım şimdiye kadar hiç nerden öğrenmiş bilmiyorum.:26:

Benim kızım çok korkak şu sıralar gölgesinden çok korkuyor gündüz perdeleri açamıyoruz ışık yansımasından bile korkuyor sizinkiler gölgelerine nasıl tepki veriyor?

benimki bağıran birisi olunca ya da bağıra bağıra ağlayan bi çocuk olunca korkuyo ağlıyo, gölgesini hiç farketti mi bilmiyorum...

menenjti 13.ayda yaptırıcam canım da asıl kızamık aşısını yaptırsaydın keşke, sağlık bakanlığı bu suriyeliler yüzünden erkene almıştı ya 9.aya...
ben yaptırmadım 12.ayda olucak...

Benim oğluş da siniden korkuyor. Evet, yanlış okumadınız, sini :)
Yer sofrasında yiyoruz biz, yükseltmek için ahşaptan ayak var altında. Biz yerken oğlum ayakta duruyor, tepsinin başına dikilip ne var ne yok didikliyor.
Biz de bir elimiz tepside yemeye çalışıyoruz hızlı hızlı.
İşimiz bitince kapının arkasına koyuyorum. Kapı çarptığında ya da kendisi bir şekilde ona dokunduğunda çıkan sesten ürküyor.
Yavrum yaa :)

Kızlar bugün oğluma ilk kez fındık verdim. 5-6 tane ezdim havanda, çay kaşığının ucuyla bir fındık bir de yazdan dolaba attığım siyah erik vardı, onu şerbet yapmıştım, bir kaşık da ondan.
Çok sevdi.
Öyle ki bir kaç saat sonra 3 tane daha fındık yedi. Dİşimle ezip onun dişine verdim, çıtır çıtırlık hoşuna gitti galiba.
Ay bir şey daha yazacaktım unuttum :)
Hatırladım :)
Sabah da kahvaltıda biraz süt kaymağı vermiştim. Bir çay kaşığı kadar. Yedi fakat az sonra yüzünde minik minik kırmızılıklar oluştu.
Yerim ben senin alerjini miniğim :)

Çenem düştü amma.
Eskiden oğlumun üstü başı eli yüzü yemek olurdu.
Şimdi ikimizin.
Kaşığı alıp ağzıma vermeye çalışıyor, ben de kırmıyorum. Maaile yemek oluyoruz. Saç baş hak getire.

gölgeden korkmuyoruz biz cnm
biz yaptırmadık,inşallah öyle bir şey olmaz cnm.
benimki bağıran birisi olunca ya da bağıra bağıra ağlayan bi çocuk olunca korkuyo ağlıyo, gölgesini hiç farketti mi bilmiyorum...
benim oğlum gibi derincik te...

Arabada bile uyumuyor çok enteresan yaa allah kolaylık versin bize...
Ömer diyoruz eymeni pek kullanmıyoruz ama okulda eymen derler herhalde:))
aynı durumdayız kızım memede uyuyor gece gunduz fark etmiyor...uyku düzeni olsada rahat etsek....gece uyanıyormu sık sık ??
Canım çok şükür bizim uyku düzenimiz var hergün aynı saatte yatıp kalkar ama uyurken ya sallıycam ya da meme yani dışarıda çok skntı oluyo evde önemli değil...
Malatya bulgurumu:) ben malatyalım da
Selam hemşehrim:))) eşim malatyalı canım ben sivaslıyım:) malatya bulguru meşhurdur değilmi?

Sonunda benim oğlana konuşan arkadaş:)) bizimkide dayısını çok seviyo ismi ahmet diğer dayılarınıda ahmet diye çağırıyo:))dilleri iyice bi açıılsın tam yemelik olcaklar hele tatlı kızlar:))
Bu arada sana katılıyorum canım taklit yetenekleri inanılmaz...

Bizimkide herşeyden korkuyo nerdeyse 6 ay fön makinesi sesi ile uyudu şimdi çıldırıyo makine açılınca hiç korkmazdı anlamadım süpürge dahil mutfak robotu sesine bile tahammülü yok çok korkuyo deli gibi ağlıyo valla.. Bide evdeki süs eşyalarından korkuyo elini süremiyo özellikle çiçek görünce cici cici der ama asla dokunamaz:)

bizim kız enteresan babası süpürünce problem yok da ben süpürünce ağlıyo, heralde yanına gideyim onu bırakmayayım istiyo, canım kızım annesinin yorulmasını istemiyodur belki :) eskiden çalışna süpürgenin yanına gidemiyodu korkuyodu şimdi ısrarla yanına gidiyo pek bi meraklı...
bi de blendarı onun yanında çalıştırınca birden ağlayabiliyo, önce ona gülümseyerek oyunmuş gibi açınca da gülüyo, nasıl bi korkuysa gülünç bi şey de olabiliyo :)

canım yaaa...benimkinin fazla korktuğu bir şey uok...:44:qaliba hiç yoksüpürgeye bayılıyor.deli ediyor beni.süpürgenin üzerine çıkıyorhava yerine yüzü deyince hopppp düşüyor.kabloyu çekiyor.süpürge nerde o orda...ben önde süpürge ortada oda peşimizdeama ablamlz var çok şüKür. . Babamız olmayinca odasında oyallyor kardeşini ben iş yapınca...ilk göz ağrim o benim prensesin canım...

:) bizim kız çok Geveze eline kitabı alıp bide bide bide diyo güya okuyormuş. Kızlar Geveze olurda erkeğin gevezesini ilk defa görüyorum:) eşin Malatya'nın neresinden. Sen malatyAyı görmüşsündür ozaman. Valla ben bilmiyordum meşhur olduğunu eşin mi söyledi belki memleketini kıymetlendirmek için söylemiş olabilir:)

bizimkiler eve gelen her aile dışı üyeden korkuyorlar
paçalarıma yapışıp
deliler gibi ağlayıp bana sarılıyorlar iki bacağımdan

mop aldım fıs fıs sesinden ve buharlı ütünün buhar çıkarırkenki sesinden çok korkuyorlar benimkiler

canım ben fındığı ve cevizi 4,5 aydır havanda ezip çay kaşığı ile veriyorum neredeyse
fındığa bayılıyorlar
hatta canım
gün kurusunu , inciri, ya da üzümü fındığa ya da cevize bandırıp veriyorum
bazen bizim bir öğünümüz oluyor bu menü

kaymağı da 4,5 aydır veriyorum canım
ilk başlarda seviyorlardı şimdi pek oralı olmuyorlar

ben de az önce sucuk verdim
sende okumuştum
kızım pek hazzetmedi ama eren bir dilime yakın yedi

bugün dersim yok evdeyim
tüm günüm ikizlerin
şimdi çorbalarını koydum ocağa
sarı mercimek, yeşil mercimek, pirinç,bulgur
az nane, az kekik,az tereyağ, yazdan dolaba konmuş domates sosu ve bir kase et suy
bol bakliyatlı bir çorba
sonra parka gideceğiz
hava harika ankarada

ohh afiyet olsun, dün çok çirkin çorba yapmıştım kızıma brüksel lahanası ağırlıklı, bugün güzel çorba yapıyorum seveceğine eminim,
tavuk suyuna tavuk parçaları, soğan, kereviz, havuç, tel şehriyeli çorba var bizim de menümüzde... azıcık da tereyağlı...
sonra biz de parka :) istanbulda da hava çok güzel size de iyi eğlenceler...
papatyacım kız ve erkeklerin damak zevkleri daha bebekken nasıl ayrışıyo ya, erkek bebekler sucuk sevdi, kızlar ııh... etobur oluyo bu erkekler versen pastırma da yerler :) ki en sağlıklı şarküteriymiş, sucuk yerine pastırma da verin bence....
bizim eve sayılı girmiştir pastırma hatta sucuk bile, o yüzden bizim kız biraz geç tanışır onlarla...

Bzmki de oyle korktugu bisey yok. Supurgeyi de cok seviyor neresini kurcalasam diye arayip duruyo. Gecen gun butun evi babasiyla supurduler. Misafir gelecekti bn mutfaktaydim bi ara bi ses geldi esim pirizde birakmis makinayi bzmki dugmesine basip calistirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…