2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar elektrik süpürgesi bizim de favorimiz.
Fakat ben oğlumun son hastalığında onun tesiri olduğunu düşünüyorum.
İlk başta korkuyordu sesten, alışsın diye yavaş moddan başlayarak birlikte süpürmeye başladık.
Süpürürken minik toz zerrecikleri havada asılı kalıyor, bir de makinanın arkasından üfürülen tozlar var. Yani çocuk toz içinde.
Bir kaç gün süpürdük birlikte, hasta oldu oğlum. Doktor küf mantarları vs bişeylerden bahsetti.
Şimdi o ayrı odada kalıyor ben odayı süpürüp havalandırıyorum.

evet canım doğru süpürge açıkken yakınına bilhassa tozlu hava üflediği arkasına yaklaşmaması lazım, biz öyle yapıyoruz, ben kızımla oynuyorum ayrı odada, babası süpürüyo :)

kızlar bugün dışarı çıktık ama parka gitmedik bize yakın 2 yerle doğumgünü için görüştük, biri uçtu rakamlarda yaklaşmak mümkün değil...
ama biri makul ulaşılabilir... olur inşallah istediğim gibi, bikaç yere daha bakıp bu hafta netleştirmek istiyorum...
ilk görüştüğüm yer dışarıdan hiçbişey kabul etmiyo herşey oradan yenicek içicek ve fiyatlar tavan...
ikinci görüştüğüm yer sadece içecekler oradan ve servis ücreti diye kişi başı ücret istiyo, pasta da dahil herşeyi biz götürüp masa kurabilicez, benim içime sindi, görüşelim aklımızdaki diğer bikaç yerle de inşallah eşimin de içine siner ve istediğim gibi olur...

kızlar ben biraz unutkan oldum...kac defa yaptıgım corbayı yaktım mutfakta unutup içeride dalıyorum bir süre sonra aklıma geliyor yada kokudan anlıyorum...ne oldu böyle anlamadım..sizlerde varmı böyle??

kızlar benım kafam karıstı kızım aksam yemmegınde bızımle oturuyor 7 7 bucuk gıbı bır kase corba içiyor yanında yemekte ne varsa bı kac kasık yıyıp kalkıyor...saat 9 gıbı bır kasa tahıllı mama yıyor ve uykusu gelıncede emerek uyuyor...sızce cokmu gelıyordur???

bır ıkı saat sonra kalkıyor aglıyor ve sonra sureklı uyanıp meme dıye aglıyor ve emıyor bazen devam sutu verıyorum bıtırıp daha ıstıyor doymuyormu acaba ya??? aksam yedıklerı doyurucu degılmı sızce??aksam yemegı ne yemeliki

selam kızlar bebişler nasıl siz nasılsınız

biz iyi sayılırız benim boğaz enfeksiyonum var bu saat oldu uyuyamadım ağrıdan ilaçlarda işe yaramadım daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum

oğlum büyüyor. 28 inde doğum günümüz var ama benim hiç bişey yapıcak halim yok yapmakta istiyorum ama bakalım inşallah doğumgünü partimizi yapabiliriz

hala yürümüyo emeklemeside göbeğinin üzerinde evin her tarafını dolaşıyo
çok yaramaz oldu. elleme dediğim şeyleri alıp suratıma bakarak kaçması çok komik oluyo, takılı fiş görürse kabloyu çekiyo
yerde ne bulursa ağzına sokuyo sürekli dikkat isteyen bi oğlum var büyük oğluma yaramaz diyodum ama küçük büyüğü geçiceğe benziyo.

kızlar ben biraz unutkan oldum...kac defa yaptıgım corbayı yaktım mutfakta unutup içeride dalıyorum bir süre sonra aklıma geliyor yada kokudan anlıyorum...ne oldu böyle anlamadım..sizlerde varmı böyle??

canım arada ben de yapıyorum en son pazartesi günü kızıma ilk kez yapacağım kurufasulyeyi tenceresiyle beraber yaktım :)

canım maşallah baya yiyomuş akşamları, ben akşamları o kadar çok vermiyorum ve gece de hiç beslemiyorum, akşam genelde yarım kase gibi yemek yer 8 buçuk 9 gibi, sonra 11 buçuk 12 arası genelde süt içer 100-120 cc kadar, ya da devam sütüyle muhallebi yaparım 4-5 ölçekten... sabah 9a kadar falan da hiç bişey yiyip içmez, dün çok doymuş dün akşam yarım kase çorbasını bile yemeden direkt 100cc sütle uyudu mesela bu sabah da 9 buçukta 120cc süt içti 2 saat sonrasında da kahvaltı yapıcak ...
ben acaba şu tahıllı hazır mamalar mı acıktırıyo diye düşünmeye başladım kızlar, eskiden ben de bikaç kere kullanmıştım onlardan hakkaten kızım daha sık uyanır beslenirdi... onun yerine kendin muhallebi yapsana canım pirinç unuyla irmikle falan, sütle de yaparsın, istersen meyvelerle de tatlandırırsın labneli falan da olur, bence daha tok tutucaktır, faydalı da, hatta çok koyu yapma, ben muhallebiyi çok fazla pirinç unu ya da irmik tüketmesin diye çorba gibi akışkan kıvamda yapıyorum hatta bi de portakal suyuyla sulandırıyorum hem kızım daha rahat yiyo...

bazı geceler uyanıp yanımıza geiiyo kızım ve döne döne şekilden şekile girerek uyuyo dolayısıyla ben de aman uyusun diye şekilden şekile girince ve üstüm başım açılınca belim tutulmuş...

erdemine sık sık giriyorum foruma seni de buralarda görüyorum, paylaşımın yok, siz nasılsınız neler yapıyosunuz canım...

kızlar milupanın kahvaltı tahıllarını kullanan var mı...
ben hipp in 7 tahılını kullanıyodum o olmayınca milupanın kahvaltı tahıllarını aldım yeni açtım bugün, kötü bi koku var normal mi bu koku, son kullanma tarihi 2015 falan ve kapalı paketti bi sorun yok yani de böyle rutubet gibi kötü bi koku var o normal mi... hipp te hiç yoktu böyle bi koku...

bnm fikrim şu yönde. maşallah kızın güzel yiyor. iyi uyku için iyi yemek yemeleri gerekiyor. bence yedikleri çok gelmiyordur. Ama tahıllı mamalar genelde bebeklere gaz yapar. Ben de aynı sorunu yaşadığımdan tahıllı mama yapacağım saati gündüze çektim. bakliyatları da gündüze çektim. çünkü bütün gün hareket ettiklerinden gaz sorunu yaşamıyorlar.Şu açıdan düşünmek lazım. biz bile kuru fasulye falan yediğimizde rahatsız oluyoruz :) 6-7 gibi puding ya da arı mama veriyorum. gece yatmadan da 11 gibi 200 cc devam sütü içiriyorum ve içine iki adet cici bebe koyuyorum. emzirmediğim için gece uyanma alışkanlığı yok. sabaha kadar yedikleri tutuyor. bir de bu şekilde denemelisin bence.

canım ben çok uzun zamandır o mamaları yapmıyorum. bence bizimkiler artık baya büyüdüler. normal kahvaltı yaptırmayı denesen yer mi acaba? ben çalıştığımdan annem bakıyor ve düzenini bu şekilde ayarlamış. sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği çok büyükse bir dilim. üzerine tereyağ ve pekmez sürüyor. yumurta sarısı, ceviz, biraz tarçın, bir tatlı kaşığı buğday ruşeymi ve peyniri ayrıca karıştırıyor. bir lokma ekmek bir kaşık yumurtalı karışım yanına da ıhlamur ya da portakal suyu. hepsini kaşıkla yediriyor.meyve suları komposta gibi oluyor. Çünkü biberonla içirmeyi denedik boğazına kaçtı. Bir de böyle dene. Kahvaltı çok keyifli hale geldi bizim için. hem o tek tek yiyince çok daha güzel doyuyor. hem de bir ona bir kendine verince dışlanmadığını hissedip mutlu oluyor :)

erdemine sık sık giriyorum foruma seni de buralarda görüyorum, paylaşımın yok, siz nasılsınız neler yapıyosunuz canım...

Genelde bende okuyup pek yazamayanlardanim canim. Yememiz iyi cok sukur de gece cok sk uyanmalarimiz var. Emmek istiyor surekli ac olmadigina eminim. Geceleri Senin gibi bende aglayinca yanima aliyorum belim agriyo gercekten. Az sonra da ikeaya gidicem mama sandalyesinin tepsisini almamistik nedense gidip onu alicaz. Genelde de her gun oglumu disari cikarmaya calisiyorum temiz hava hem ona hem bana iyi geliyor. Artik dis kapinin onunden alamiyorum zaten:)

canım benimki yiyemiyo öyle kendisi, hala blendardan geçiriyorum herşeyi, kahvaltılıklarda çok hacimli olmuyo bi yumurta sarısı birazcık peynir bi zeytin biraz ceviz falan blendarla karıştırmak için miktarı çoğaltmak için devam sütüyle ıslıyorum onu da koyultmak için biraz tahıl atıyorum içine... zaten çorbalarda da ekmek falan kullanmıyorum ben o zaman süt içmiyodu, dün ekmek koydum çorbasına öğlende öyle doymuş ki akşam yemek yemedi, akşamüstü yoğurdunu bile seve isteye yemedi eskisi gibi...

zaten o devam sütünü neden içmezler anlamıyorum. sadece gece zorla içiriyorum bende. gündüz malesef içmiyor. bir biberon fazla içse daha iyi aslında ama sağlık olsun napalım. benim kızım da sadece kıymayı tavuğu yiyemiyor çorbalarında. Diğerlerini yiyebiliyor. o yüzden kahvaltı dışında herşey bizim de blendırdan geçiyor. Büyüseler de rahatlasak diyorum kızıyorlar bana yürüyünce napacaksın diye. Olsun yine de büyüseler de rahatlasak biraz :)

arkadaşlar benim bebeğimde 1 hafta sonra 11. ayını bitiricek. bizdeki en büyük sorun egzama bi geçiyo sonra tekrar başlıyo. üstünü değişirken artık alışkanlık oldu eli sürekli boynunda geçmiş olsa bile tekrarlıyo maleseff kaşıdıkça kızarıyo kızardıkça kaşıyası geliyo.
doktor kortizonlu krem verdi onu kullanıyorum ama kullanmakta istemiyorum. aynı zamanda mustelanın atopik ciltler için olan kremini… dediğim gibi ara ara tekrarlıyo aynı durumda olanlar varmı.

Sizler nasıl çözümler buldunuz...

ben de azıcık daha büyüsün yürümeye başlasın diye hevesle bekleyenlerdenim canım, aklı daha çok ericek kendi kendine oyalanabilecek ben daha rahat işimi yapabilicem, daha rahat ana kız gezebilicez arabada sıkıldıkça kendi pıtı pıtı yürüyebilecek, acıktığını daha iyi bilicek kendi yemeye başlıycak falan diye...şu an bahçeye inmek bile zor bize, önce arabayı indiriyorum kızımı reklam başına otortup, çıkarken de önce kızımla çıkıyorum yine onu reklam başına oturtup aşağıdan arabayı almaya gidiyorum, 1.katta merdiven var içinde kızım varken indiremiyorum arabayla, ama yürümeye başlasın bi kerede inip çıkıcaz :) ben arabayı indirirken o çıkarırken o merdivenlerden indiririm kızımı yere bekler...
beslenme zorluğu var bi de dediğin gibi, ben her gittiğim yere sadece meyve değil bi de blendar taşıyorum meyveyi taze vereyim diye evde hazırlayıp götürmüyorum...

egzama değil de bizim de pişikten mantara çeviren bişeyimiz var 2 merhemi vardı 1er tüp bitti 2.tüpleri de yarıyı geçti bıraktım artık kullanmayı, tam olarak geçmedi ara ara nokta nokta kısmi kızarıklıklar kaldı ama o kadar uzun süre o merhemleri kullanmaya da çekindim açıkçası, doktora mail atmıştım geçene kadar kullanabilirsin demiş eczacı da öyle dedi ama ne bileyim çekindim, sık değiştirmeye üfleyip kurutmadan kapamamaya özen gösteriyorum o kadar, artmaz da geçer artık inşallah, kızımın pürüzsüz bembeyaz bebek tenini özledim...

hatta geçenlerde maya ile yazışmıştık ya tuvalet iletişimi konusunu, ona başlamak istiyorum ben, tembellik edip başlamıyorum daha ama şu doğumgünü falan geçsin, biraz ilgilenip denemek istiyorum,daha az çişli kakalı bezle temas etmek durumunda kalır hatta alışırsa evde alıştırma külotlarıyla durur iç yüzeyi pamuklu falan, cildine de daha iyi gelir, bacak bölgesi tombiş çünkü bizde, 5 numaraya geçtik baya büyük bi bez ama bacakları yine sıkıyo yaz günü iyice zor olur bacaklar böyle tontiş giderse biz tuvalet eğitimine de çabuk geçebilsek iyi olur... bu yaz iletişime eçsek bi dahaki yaza kadar da eğitim tamamlasak ne güzel olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…