- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
Kızlar elektrik süpürgesi bizim de favorimiz.
Fakat ben oğlumun son hastalığında onun tesiri olduğunu düşünüyorum.
İlk başta korkuyordu sesten, alışsın diye yavaş moddan başlayarak birlikte süpürmeye başladık.
Süpürürken minik toz zerrecikleri havada asılı kalıyor, bir de makinanın arkasından üfürülen tozlar var. Yani çocuk toz içinde.
Bir kaç gün süpürdük birlikte, hasta oldu oğlum. Doktor küf mantarları vs bişeylerden bahsetti.
Şimdi o ayrı odada kalıyor ben odayı süpürüp havalandırıyorum.
Canım çok şükür bizim uyku düzenimiz var hergün aynı saatte yatıp kalkar ama uyurken ya sallıycam ya da meme yani dışarıda çok skntı oluyo evde önemli değil...
bizimkide hep memede uyur yoksa aglar durur...ama malesef gecede cok sık uyanıp meme ıstıyor...emenler gece sık uyanır dıye sordum senınkı uyuyormuş ne güzel masallah....
kızlar ben biraz unutkan oldum...kac defa yaptıgım corbayı yaktımmutfakta unutup içeride dalıyorum bir süre sonra aklıma geliyor yada kokudan anlıyorum...ne oldu böyle anlamadım..sizlerde varmı böyle??
kızlar benım kafam karıstı kızım aksam yemmegınde bızımle oturuyor 7 7 bucuk gıbı bır kase corba içiyor yanında yemekte ne varsa bı kac kasık yıyıp kalkıyor...saat 9 gıbı bır kasa tahıllı mama yıyor ve uykusu gelıncede emerek uyuyor...sızce cokmu gelıyordur???
bır ıkı saat sonra kalkıyor aglıyor ve sonra sureklı uyanıp meme dıye aglıyor ve emıyor bazen devam sutu verıyorum bıtırıp daha ıstıyordoymuyormu acaba ya??? aksam yedıklerı doyurucu degılmı sızce??aksam yemegı ne yemeliki
kızlar benım kafam karıstı kızım aksam yemmegınde bızımle oturuyor 7 7 bucuk gıbı bır kase corba içiyor yanında yemekte ne varsa bı kac kasık yıyıp kalkıyor...saat 9 gıbı bır kasa tahıllı mama yıyor ve uykusu gelıncede emerek uyuyor...sızce cokmu gelıyordur???
bır ıkı saat sonra kalkıyor aglıyor ve sonra sureklı uyanıp meme dıye aglıyor ve emıyor bazen devam sutu verıyorum bıtırıp daha ıstıyordoymuyormu acaba ya??? aksam yedıklerı doyurucu degılmı sızce??aksam yemegı ne yemeliki
kızlar milupanın kahvaltı tahıllarını kullanan var mı...
ben hipp in 7 tahılını kullanıyodum o olmayınca milupanın kahvaltı tahıllarını aldım yeni açtım bugün, kötü bi koku var normal mi bu koku, son kullanma tarihi 2015 falan ve kapalı paketti bi sorun yok yani de böyle rutubet gibi kötü bi koku var o normal mi... hipp te hiç yoktu böyle bi koku...
erdemine sık sık giriyorum foruma seni de buralarda görüyorum, paylaşımın yok, siz nasılsınız neler yapıyosunuz canım...
canım ben çok uzun zamandır o mamaları yapmıyorum. bence bizimkiler artık baya büyüdüler. normal kahvaltı yaptırmayı denesen yer mi acaba? ben çalıştığımdan annem bakıyor ve düzenini bu şekilde ayarlamış. sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği çok büyükse bir dilim. üzerine tereyağ ve pekmez sürüyor. yumurta sarısı, ceviz, biraz tarçın, bir tatlı kaşığı buğday ruşeymi ve peyniri ayrıca karıştırıyor. bir lokma ekmek bir kaşık yumurtalı karışım yanına da ıhlamur ya da portakal suyu. hepsini kaşıkla yediriyor.meyve suları komposta gibi oluyor. Çünkü biberonla içirmeyi denedik boğazına kaçtı. Bir de böyle dene. Kahvaltı çok keyifli hale geldi bizim için. hem o tek tek yiyince çok daha güzel doyuyor. hem de bir ona bir kendine verince dışlanmadığını hissedip mutlu oluyor :)
canım benimki yiyemiyo öyle kendisi, hala blendardan geçiriyorum herşeyi, kahvaltılıklarda çok hacimli olmuyo bi yumurta sarısı birazcık peynir bi zeytin biraz ceviz falan blendarla karıştırmak için miktarı çoğaltmak için devam sütüyle ıslıyorum onu da koyultmak için biraz tahıl atıyorum içine... zaten çorbalarda da ekmek falan kullanmıyorum ben o zaman süt içmiyodu, dün ekmek koydum çorbasına öğlende öyle doymuş ki akşam yemek yemedi, akşamüstü yoğurdunu bile seve isteye yemedi eskisi gibi...
zaten o devam sütünü neden içmezler anlamıyorum. sadece gece zorla içiriyorum bende. gündüz malesef içmiyor. bir biberon fazla içse daha iyi aslında ama sağlık olsun napalım. benim kızım da sadece kıymayı tavuğu yiyemiyor çorbalarında. Diğerlerini yiyebiliyor. o yüzden kahvaltı dışında herşey bizim de blendırdan geçiyor. Büyüseler de rahatlasak diyorum kızıyorlar bana yürüyünce napacaksın diye. Olsun yine de büyüseler de rahatlasak biraz :)
arkadaşlar benim bebeğimde 1 hafta sonra 11. ayını bitiricek. bizdeki en büyük sorun egzama bi geçiyo sonra tekrar başlıyo. üstünü değişirken artık alışkanlık oldu eli sürekli boynunda geçmiş olsa bile tekrarlıyo maleseff kaşıdıkça kızarıyo kızardıkça kaşıyası geliyo.
doktor kortizonlu krem verdi onu kullanıyorum ama kullanmakta istemiyorum. aynı zamanda mustelanın atopik ciltler için olan kremini dediğim gibi ara ara tekrarlıyo aynı durumda olanlar varmı.
Sizler nasıl çözümler buldunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?