ben de azıcık daha büyüsün yürümeye başlasın diye hevesle bekleyenlerdenim canım, aklı daha çok ericek kendi kendine oyalanabilecek ben daha rahat işimi yapabilicem, daha rahat ana kız gezebilicez arabada sıkıldıkça kendi pıtı pıtı yürüyebilecek, acıktığını daha iyi bilicek kendi yemeye başlıycak falan diye...şu an bahçeye inmek bile zor bize, önce arabayı indiriyorum kızımı reklam başına otortup, çıkarken de önce kızımla çıkıyorum yine onu reklam başına oturtup aşağıdan arabayı almaya gidiyorum, 1.katta merdiven var içinde kızım varken indiremiyorum arabayla, ama yürümeye başlasın bi kerede inip çıkıcaz :) ben arabayı indirirken o çıkarırken o merdivenlerden indiririm kızımı yere bekler...
beslenme zorluğu var bi de dediğin gibi, ben her gittiğim yere sadece meyve değil bi de blendar taşıyorum meyveyi taze vereyim diye evde hazırlayıp götürmüyorum...
egzama değil de bizim de pişikten mantara çeviren bişeyimiz var 2 merhemi vardı 1er tüp bitti 2.tüpleri de yarıyı geçti bıraktım artık kullanmayı, tam olarak geçmedi ara ara nokta nokta kısmi kızarıklıklar kaldı ama o kadar uzun süre o merhemleri kullanmaya da çekindim açıkçası, doktora mail atmıştım geçene kadar kullanabilirsin demiş eczacı da öyle dedi ama ne bileyim çekindim, sık değiştirmeye üfleyip kurutmadan kapamamaya özen gösteriyorum o kadar, artmaz da geçer artık inşallah, kızımın pürüzsüz bembeyaz bebek tenini özledim...
bende boynu için aynı şeyi söylüyorum kızarık olmayan pürüzsüz tenini özledim. heleki azcık tırnağı olsun mahvediyo boynunu anında çiziyoo kremler işe yararda geçer inş. Alerji testi yaptırmayı düşünüyoruz bakalım hayırlısıyla çözeriz inşallah.
Anneside gevezeymiş bebekken bana çekmiş demek ki😁malatya ya 2 kez gittim canım bulgurunun iyi olduğunu bir çok kişiden duydum sen nasıl bilmezsin hatta aktarlarda da malatya bulguru diye satılır😁😁😁:) bizim kız çok Geveze eline kitabı alıp bide bide bide diyo güya okuyormuş. Kızlar Geveze olurda erkeğin gevezesini ilk defa görüyorum:) eşin Malatya'nın neresinden. Sen malatyAyı görmüşsündür ozaman. Valla ben bilmiyordum meşhur olduğunu eşin mi söyledi belki memleketini kıymetlendirmek için söylemiş olabilir:)
Gece en az 6 kez uyanıyo canım😔gündüz uykumuzda sorun yok amaCanım çok şükür bizim uyku düzenimiz var hergün aynı saatte yatıp kalkar ama uyurken ya sallıycam ya da meme yani dışarıda çok skntı oluyo evde önemli değil...
bizimkide hep memede uyur yoksa aglar durur...ama malesef gecede cok sık uyanıp meme ıstıyor...emenler gece sık uyanır dıye sordum senınkı uyuyormuş ne güzel masallah....
Canım bzde hipp kullanıyoruz hero baby almıştım oda aynıydı ama aptamil hiç almadım sadece kavanoz maması almıştım kötü kokuyo diye vermedim skt geçmemişse sorun yoktur ama için rahat etmiyecekse verme istersenkızlar milupanın kahvaltı tahıllarını kullanan var mı...
ben hipp in 7 tahılını kullanıyodum o olmayınca milupanın kahvaltı tahıllarını aldım yeni açtım bugün, kötü bi koku var normal mi bu koku, son kullanma tarihi 2015 falan ve kapalı paketti bi sorun yok yani de böyle rutubet gibi kötü bi koku var o normal mi... hipp te hiç yoktu böyle bi koku...
Dün gece hafif ateşli geçirdik 38,1 'i geçmedi ama ara ara inleme halindeydi kuzum o böyle olunca ben de uyku uyumadım.Acaba diş mi geliyor halsiz ve de çok iştahlı değil bugün...meyvesinin de bir kısmını kustu..
Kızımda bıngıldak hala kapanmadı bilmiyorum normali nedir doktorada sormadım hiç....
Arkadaşım Adidas'tan almıştı yumuşaktı baya ben pek gezemedim ayakkabı için sizce Adidas nasıl
Sevgili hanımlar,
uzun zamandır takip edemiyordum. artık bebişlerimiz 1 yaşına girecekler. Sormak istediğim şu. biz alttaki iki dişimizi 8 kasımda çıkarttık. Ama devamı bir türlü gelemedi.Sizde ne aralıklarla geldi dişler şu an kaçtane oldu. Bizim üstte yerleri bile belli değil çünkü
kızlar biz dün doğum günümüzü kutladık ilk yaşımıza girdik :)
stüdyoda fotoğraf çekimlerimiz vardı haftasonu.1 yaş albümü yaptırmak istedik hatıra.
dün akşamda aile içi pasta üfledik.malum bizde aileden uzaktayız gurbette.
sadece anneannemiz geldi doğum günü için..oğlum pasta yemek için çıldırdı resmen..
azıcık tattırdık ama devamını istedi hep.
pastayı kaybettik hemen gözünün önünden.çok sevimliydi o halleri :)
darısı başınıza artık kızlar malum doğum günleri yaklaşıyor artık :)
biz de bugün bahçeye indik gezdik arabamızla sallandık, salıncağı benim kızım da çok seviyo, apartmana girince mırıldanmaya başladı içeri girmek istemiyo, Allahtan uzun süre tutturmuyo ilerde iyice anladıkça yapar mı bilmem... havalar güzel gidiyo bundan sonra üşenmeyeyim de hergün indireyim kızımı d vitamini alsın bundan sonra çok önemli, yürümeye başlıycaklar, bacaklar için çok önemli havalar iyice ısınsa da bacakları açıp güneşlendirsek, biçok bebekte bacak eğriliği falan olabiliyo yürüdükçe ağırlıktan d vitamini eksik kalınca, ekstra ilaç falan veriyolar yeğenimde olmuştu d vştamini kullanmasına rağmen, sanki bizimkinin de bacaklar eğrildi mi ben mi vesvese yapıyorum bilmiyorum tombikleştiği için de olabilir ya da henğz tam olarak dimdik basmadığı için deolabilir, ama aklınızda bulunsun kızlar, zaten 1 yaşından sonra bunları kontrol ettirmek gerekiyo, geçen ay kontrolde doktora da d vitaminini 1 yaşına kadar mı kullanıcaktık dediğimde 1 yaşından sonra testler yapılıp başka da verilebilir demişti...
bi de benim kızım eline alıp bişey yemiyodu ya, aşağıya inerken eline hipp in bebe bisküvisinden verdim tırtıklasın diye, zaten öğle yemeğinin bi kızmını da kusmuştu,gerçi haklıydı kızım iğrençti ben de yiyemezdim :) brüksel lahanası pişirmiştim de kıymalı-havuçlu-bulgurlu-kapya biberli falan... neyse aşağıda açık havada yedi bitirdi bisküviyi, daha versem yerdi sanki... çok mutlu oldum, çocuk olmuş gibi geldi kızım... ama öyle tembel ki hakkaten baştan eliyle tutuyodu sonra bıraktı ağzında sıkıştırıp ordan kopara kopara içine çekiyo tembel tombişim benim...
bişey daha anlatıcam kızlar size, bizim kız bikaç gündür gündüz uykularını kendi kendine yapıyo, çok rahatladım, eskiden çok uğraştırıdı beni terletirdi, derdim kendi kendime yazın napıcam ben diye, sabah 9 da uyanıyo bu aralar, hemen devam sütü veriyorum kaşıkla :) 2 saat sonrasına kahvaltısını hazırlıyorum mama sandalyesinde yedirirken uyukluyo son 1-2 kaşığı uyuklarken veriyorum hatta, önlüğü çıkarıp emziği ağzına verip alıp kucağıma yatırıyorum hemen, odasına götürene kadar gazı da çıkıyo, tok olduğu için 1,5-2 saat uyuyo... 2.uykusunu en az 3-4 saat sonra yaptırıyodum yoğurttan sonra uyutuyodum çok zorlamadan kolay uyuyodu, bugün 2.uykuyu da kendi kendine yaptı, dışarı çıkınca yoruldu heralde, yoğurdunu yedirdim, brüksel lahanasını kustu ya öğlende azıcık ondan koyup suyla sulandırdım biraz da labne kattım yedi yarım kaseye yakın, baktım yiyo biraz daha koyayım dedim bi döndüm uyumuş, çıkardım önlüğü verdim emziği yatırdım yine hemen... canım kızım, büyüyo, uyandı şimdi yavrucum...
hatta geçenlerde maya ile yazışmıştık ya tuvalet iletişimi konusunu, ona başlamak istiyorum ben, tembellik edip başlamıyorum daha ama şu doğumgünü falan geçsin, biraz ilgilenip denemek istiyorum,daha az çişli kakalı bezle temas etmek durumunda kalır hatta alışırsa evde alıştırma külotlarıyla durur iç yüzeyi pamuklu falan, cildine de daha iyi gelir, bacak bölgesi tombiş çünkü bizde, 5 numaraya geçtik baya büyük bi bez ama bacakları yine sıkıyo yaz günü iyice zor olur bacaklar böyle tontiş giderse biz tuvalet eğitimine de çabuk geçebilsek iyi olur... bu yaz iletişime eçsek bi dahaki yaza kadar da eğitim tamamlasak ne güzel olur...
Nasil yani wc egitimi ?
Ben kacirdim orayi
kızlar benım kafam karıstı kızım aksam yemmegınde bızımle oturuyor 7 7 bucuk gıbı bır kase corba içiyor yanında yemekte ne varsa bı kac kasık yıyıp kalkıyor...saat 9 gıbı bır kasa tahıllı mama yıyor ve uykusu gelıncede emerek uyuyor...sızce cokmu gelıyordur???
bır ıkı saat sonra kalkıyor aglıyor ve sonra sureklı uyanıp meme dıye aglıyor ve emıyor bazen devam sutu verıyorum bıtırıp daha ıstıyordoymuyormu acaba ya??? aksam yedıklerı doyurucu degılmı sızce??aksam yemegı ne yemeliki
selam kızlar bebişler nasıl siz nasılsınız
biz iyi sayılırız benim boğaz enfeksiyonum var bu saat oldu uyuyamadım ağrıdan ilaçlarda işe yaramadım daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum
oğlum büyüyor. 28 inde doğum günümüz var ama benim hiç bişey yapıcak halim yok yapmakta istiyorum ama bakalım inşallah doğumgünü partimizi yapabiliriz
hala yürümüyo emeklemeside göbeğinin üzerinde evin her tarafını dolaşıyo
çok yaramaz oldu. elleme dediğim şeyleri alıp suratıma bakarak kaçması çok komik oluyo, takılı fiş görürse kabloyu çekiyo
yerde ne bulursa ağzına sokuyo sürekli dikkat isteyen bi oğlum var büyük oğluma yaramaz diyodum ama küçük büyüğü geçiceğe benziyo.
bazı geceler uyanıp yanımıza geiiyo kızım ve döne döne şekilden şekile girerek uyuyo dolayısıyla ben de aman uyusun diye şekilden şekile girince ve üstüm başım açılınca belim tutulmuş...
canım eğitim değil tuvalet iletişimi, çişini kakasını yapacağı zaman nasıl sinyaller verdiğini gözlemliyosun o sinyalleri aldığında tuvalete tutuyosun bezini bağlasan da altı kuru kalıyo tuvalet eğitimine geçiş kolay oluyo ve zamanla bezi bırakabiliyolar,alıştırma külotlarını kullanabiliyolar falan, tuvalet eğitimindeki gibi zorunluluk yok yani bezine de yapabilir ama mümkün olduğunca o sinyalleri takip edip tuvalete yapmasını sağlıyosun, mesela uykudan uyandığında oturtuyosun tuvalete falan, bunun gibi bişey, facede bezsiz bebek diye bi grup var oradan daha çok bilgi alabilirsin, 0-18 ay bebekler için bu iletişim, bence bu yaz bunu uygulayabiliriz, bebekler de sıcakta rahat eder...
bu arada aklında bulunsun, bana alerjik besinlerin, kuruyemişler, muz,yumurta,domates ve balık olduğunu söylemişti, hurma da verdiğimi söyleyince onu da kes demişti...
önce kuruyemişleri kestim ben ceviz,fındık ve bademi düzelmedi...
muzu kestim sonra ki hiç beklemiyodum çünkü çok uzun zamandır veriyodum muzu hergün ve bu alerji sonradan olmuştu ama yine de muzdanmış biaç haftadır muz yemiyo ve kızarıklarımız hiç yok...
hurmayı aynı anda kesmiştim zaten geçenlerde verdim 2 gün kızardı yine hemen demek ona da varmış alerjisi onu da vermiyorum...
alerjisi olduğun udüşünğyosan sen de bu besinleri sırayla birer hafta vermemeyi bi dene istersen...
ne zaman arttığına göre de tespit edersin, bizde mesela akşamüstü artmaya başlıyodu kızarıklar akşamları al yanaklı oluyodu kızım, akşamüstü veriyorum diye yoğurttan bile şüphelenmiştim keçi sütüyle keçi yoğurduyla yoğurt yapıyodum yine düzelmemişti...
aynı saatlerde meyve de veriyodum ama uzun süredir muz verdiğim için hiç muzdan şüphelenmemiştim..
Yed8jkeri cok doyurucu hatta fazla doyurucu bizim de senin gibi
evet doyması lazım ama neden uyanıp duruyor anlamıyorum canım...her uyandıgında meme dıye aglıyor meme vermeyıp kucagıma alıp uyutmaya calısıyorum biberonu görüp mama diye aglıyor bu sefer :) 200 verıyorum sütü yapıp lıkır lıkır içiyo...hep açmı bu çocuk anlamadım
kızlar ya çok sinirim bozuldu...kızım için tütü siparişi verdim geçenlerde rengi boyu ölçüleri falan söyledim anlaştık tamam dendi bana..2 gün önce mesaj yazdım bana daha bugün cevap veriliyor;ücreti ödemeden siparişe başlamıyoruz bilmiyomusunuz diye
baştan söylense bilirdim günlerdir boşa bekliyorum10 gün kaldı yetiştirebilcek birini nasıl bulacagım ben
dha ürünü görmeden ücret ödmek normalmi sizce
bence sizde yapabilirsiniz tütü kolay yapımı. bnde kızım için yapmıştım. tabi ne tarz bişey istiyorsunuz bilemiyorum ama baglamalı yapılanlar var çok kolay sıkmayın canınızı kendiniz bikaç saat içinde yapabilirsiniz bence
bende keçeden ürünler yapıyorum. yaptıgım kişiyle iletişim içinde oluyorum telefonuna mailine örnek fotolar atıyorum. nasıl olduguna dair adım adım fotolar atıyorum bilgilendirme adına ürün bitince fotosunu yolluyorum kargoya veriyorum aynı günde karşıdaki kişi ödememi yapıyor. ama hiç bi işe başlamadan daha hiç ödeme almadım. haklısınız bu konuda. size bilgi verilmeliydi iletişimde sıkıntı olmuş...
kızlar ya çok sinirim bozuldu...kızım için tütü siparişi verdim geçenlerde rengi boyu ölçüleri falan söyledim anlaştık tamam dendi bana..2 gün önce mesaj yazdım bana daha bugün cevap veriliyor;ücreti ödemeden siparişe başlamıyoruz bilmiyomusunuz diye
baştan söylense bilirdim günlerdir boşa bekliyorum10 gün kaldı yetiştirebilcek birini nasıl bulacagım ben
dha ürünü görmeden ücret ödmek normalmi sizce
kendim denedim fakat hoş durmadı sanki...birde kızımla ugrasmaktan tütü bi yana yemek bile yapamıyorum...çok sinirim bozuk ben nerden bileyim daha ortada ürün yokken para alınacagını...alagaım ürünü görmeden para isteniyor benden...ya yapmazsa yetıstırmezse param ne olacak? hadi böyle bari önceden söyle,ben kızıma ne gıydıreyım şimdi((
bildiğiniz tütücü varsa yazın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?