2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bende boynu için aynı şeyi söylüyorum kızarık olmayan pürüzsüz tenini özledim. heleki azcık tırnağı olsun mahvediyo boynunu anında çiziyoo… kremler işe yararda geçer inş. Alerji testi yaptırmayı düşünüyoruz bakalım hayırlısıyla çözeriz inşallah.

bizde alerji de vardı canım yanaklarda kızarma ve sertleşip pütürlü dokusu oluyodu, neye alerjisi olduğunu bulup onu çözdük çok şükür yumuşacık oldu yine kızımın yanakları da o dönemde doktor alerji testinin 2 yaşından önce doğru sonuç vermeyeeğini alerjik besinleri birer hafta arayla keserek deneme yoluyla bulmamı söylemişti öyle buldum ben, yaptırısan testi burda paylaş bizim de bi fikrimiz olsun...
inşallah geçer geçmiş olsun size de...

bu arada aklında bulunsun, bana alerjik besinlerin, kuruyemişler, muz,yumurta,domates ve balık olduğunu söylemişti, hurma da verdiğimi söyleyince onu da kes demişti...
önce kuruyemişleri kestim ben ceviz,fındık ve bademi düzelmedi...
muzu kestim sonra ki hiç beklemiyodum çünkü çok uzun zamandır veriyodum muzu hergün ve bu alerji sonradan olmuştu ama yine de muzdanmış biaç haftadır muz yemiyo ve kızarıklarımız hiç yok...
hurmayı aynı anda kesmiştim zaten geçenlerde verdim 2 gün kızardı yine hemen demek ona da varmış alerjisi onu da vermiyorum...
alerjisi olduğun udüşünğyosan sen de bu besinleri sırayla birer hafta vermemeyi bi dene istersen...
ne zaman arttığına göre de tespit edersin, bizde mesela akşamüstü artmaya başlıyodu kızarıklar akşamları al yanaklı oluyodu kızım, akşamüstü veriyorum diye yoğurttan bile şüphelenmiştim keçi sütüyle keçi yoğurduyla yoğurt yapıyodum yine düzelmemişti...
aynı saatlerde meyve de veriyodum ama uzun süredir muz verdiğim için hiç muzdan şüphelenmemiştim..

Anneside gevezeymiş bebekken bana çekmiş demek ki😁malatya ya 2 kez gittim canım bulgurunun iyi olduğunu bir çok kişiden duydum sen nasıl bilmezsin hatta aktarlarda da malatya bulguru diye satılır😁😁😁

Cok gecmis olsun canim

Kızımda bıngıldak hala kapanmadı bilmiyorum normali nedir doktorada sormadım hiç....

Bizim de kapanmadi daha
Bizim zaten normalden daha buyuktu aciklika arkalar kapandi

Arkadaşım Adidas'tan almıştı yumuşaktı baya ben pek gezemedim ayakkabı için sizce Adidas nasıl

Ayakkabilarimiz bize kuzenlereen kaldi
Ohhhh hepsi tazecik
Bi tane de ev icinde giymek icin ortopedik alacagim
Ama yürümeye basladiklri icin
Ayakkabisiz yurumeleri daha iyi diyenler var siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Sqnirim dis cikarma sirasi karisik
Bizim de ilk alt dislerimiz cikti 2 tane sonra 1 tane ust sonra bir tane daha alt sonra ust

Evet ... abartmayayim diyorum diyorumkafamda bin turlu senaryo var

Ayyyy ben de yapıyorum oyke sacma corbalar ve senin gibi facia ile sonlaniyor
Güneş iyi hos da bir de 3sinti var yaaa biz hala katkat cikiyoruz disari

ARTIIIKK
daha uzun mesafwli yürüyor pasacik

Bugun oyle yemegini kumda yedik :)
Kuslara amcalara baka bakaaa
Allah im yemek ve uyku eğitimi icin erken mi yoksa gec mi kaldim bilemiyorum
Bu konuda fikri olan ?

Nasil yani wc egitimi ?
Ben kacirdim orayi

kızlar şu an ayak numarası 20 olan kız bebeklerimizin ayak numaraları önümüzdeki sene kaç numara olur sizce, tecrübeli anneler varsa yardım lütfen, papatya sen kış alışverişi yaptığına göre belki ayakabı alışverişi de yapmışsındır senden de yardım bekliyorum... mesela önümüzdeki sene kasımdan itibaren kaç numara olur...

Nasil yani wc egitimi ?
Ben kacirdim orayi

canım eğitim değil tuvalet iletişimi, çişini kakasını yapacağı zaman nasıl sinyaller verdiğini gözlemliyosun o sinyalleri aldığında tuvalete tutuyosun bezini bağlasan da altı kuru kalıyo tuvalet eğitimine geçiş kolay oluyo ve zamanla bezi bırakabiliyolar,alıştırma külotlarını kullanabiliyolar falan, tuvalet eğitimindeki gibi zorunluluk yok yani bezine de yapabilir ama mümkün olduğunca o sinyalleri takip edip tuvalete yapmasını sağlıyosun, mesela uykudan uyandığında oturtuyosun tuvalete falan, bunun gibi bişey, facede bezsiz bebek diye bi grup var oradan daha çok bilgi alabilirsin, 0-18 ay bebekler için bu iletişim, bence bu yaz bunu uygulayabiliriz, bebekler de sıcakta rahat eder...

Yed8jkeri cok doyurucu hatta fazla doyurucu bizim de senin gibi

Cok gecmis olsun canim

O bizim her zaman ki halimiz tur atıyor yatakta. .. gece gezmesi yapiyor

Himmm tamam anladim

Son düzenleme:

canım bu söylediklerinin genelini bende veriyorum ceviz muz balık… dediğini denicem kese kese bakalım ne kadar düzelcek…
çok teşekkürler...

Kızım önceden kahvaltıda bizimle yiyordu şuaralar iştahsız bugün kahvaltıya bi muhallebi yaptım çok hoşuna gitti
Ben artık muhallebilerinde inek sütü ve esmer şeker kullanıyorum.
Yumurta
Pirinç unu
Süt
Esmer şeker
Muz
Labne
Yumurtayla unu çırpıyoruz sütün içine esmer şekercide koyup pişiriyoruz kıvamı akışkan olmuyor o sırada muzu ve labneyi koyduktan sonra akışkan oluyor kıvamını biraz koyu yapın çünkü labne Koyunca cıvıyor kızım ilk defa bir kase yemek yedi

kızlar ben muhallebiye hiç şeker koymuyorum,meyve suyu koyuyorum, mesela dün akşam pirinç unu muhallebi yaptım devam sütlü,tabi devam sütü şekerli biliyorum ama çok tat vermiyo o, asıl içine 1 orta boy narın suyunu koydum tamamen meyveli bi lezzet oldu kıvam sulanıyo tabi koyu bi çorba kıvamı gibi,zaten benim kızım da o kıvamı seviyo katı muhallebi kıvamı damağına yapışıyo öğürüyo...
aynı muhallebiyi irmikle de yapabiliyrum,
aynı muhallebide meyve olarak en çok portakalı kullanıyorum bir bütün portakalın suyunu...
bi kere günkurusuyla yapıp blendardan geçirmiştim...
devam sütünden alıyo zaten benimki şeker, ben doğal besinlerin haricinde daha bi süre ekstra şeker kullanmayı istemiyorum...

yemek yedirmek çok zorlaştı iştahsızlık mı şımarıklık mı bilmiyrum, hangi öğün olduğu farketmiyo yemek yemek istemiyo 3 gündür zorla yediriyorum,artık zorla yedirmek de kolay değil, eskiden burnunu sıkardım şimdi ellerime kaşığa vurma huyu başladı yapamıyorum onun ellerini zaptetmek gerekiyo önce, o zamanda bin takla bekliyorum ağzını açsın diye nasıl sıkıyo dudaklarını kaşığı deyirine... bilg.karşımızda çizgi film izleyip arada sinirlenip ağlasın da ağzını açsın diye bekleyerek yediriyorum, bu ara yine dişlerle çok haşır neşir kaşıyıp duruyo umarım yine ondandır yoksa yemeyen çocuk mu,Allah olana kolaylık versin...

kızlar ya çok sinirim bozuldu...kızım için tütü siparişi verdim geçenlerde rengi boyu ölçüleri falan söyledim anlaştık tamam dendi bana..2 gün önce mesaj yazdım bana daha bugün cevap veriliyor;ücreti ödemeden siparişe başlamıyoruz bilmiyomusunuz diye
baştan söylense bilirdim günlerdir boşa bekliyorum 10 gün kaldı yetiştirebilcek birini nasıl bulacagım ben
dha ürünü görmeden ücret ödmek normalmi sizce

bence sizde yapabilirsiniz tütü kolay yapımı. bnde kızım için yapmıştım. tabi ne tarz bişey istiyorsunuz bilemiyorum ama baglamalı yapılanlar var çok kolay sıkmayın canınızı kendiniz bikaç saat içinde yapabilirsiniz bence …

bende keçeden ürünler yapıyorum. yaptıgım kişiyle iletişim içinde oluyorum telefonuna mailine örnek fotolar atıyorum. nasıl olduguna dair adım adım fotolar atıyorum bilgilendirme adına… ürün bitince fotosunu yolluyorum kargoya veriyorum aynı günde karşıdaki kişi ödememi yapıyor. ama hiç bi işe başlamadan daha hiç ödeme almadım. haklısınız bu konuda. size bilgi verilmeliydi… iletişimde sıkıntı olmuş...

kendim denedim fakat hoş durmadı sanki...birde kızımla ugrasmaktan tütü bi yana yemek bile yapamıyorum...çok sinirim bozuk ben nerden bileyim daha ortada ürün yokken para alınacagını...alagaım ürünü görmeden para isteniyor benden...ya yapmazsa yetıstırmezse param ne olacak? hadi böyle bari önceden söyle,ben kızıma ne gıydıreyım şimdi((

bildiğiniz tütücü varsa yazın lütfen

Canım üzülme panik yapma daha 10 günün varmış yetişir ama tabi son güne bırakma daha erken bi tarih ver isterken nolur nolmaz bak böyle şeyler yaşanabiliyo,tütü dikimi çok uzun süren bişey değildir yetişir yeter ki doğru düzgün biyer bulabil,aynı yere güveniyosan ürünlerine ona yaptır istersen vakit var nasılsa ödersen yaparlar heralde, ben ürünü görmeden hele ki son anda gelicekse güvenemem hani önceden gelse beğenmezsem başka bişey ayarlayabileyim diye, daha önce yaptıran memnun kalan birileri olsa da tavsiyeyle yaptırabilsen en azından...
ben tütü yaptırmıycam normal şık bi elbise alıcam, sonra bir iki ay sonra düğün falan var orda da giyer...
bulursam tabi ortalıkta mevsimden dolayı doğrudüzgün bişey de yok...

yardımcı olmak isterdim ama bildiğüim biri yok maleseff… doğum günü için dimi inşalllah ayarlayabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…