Kızlar doğum günü konseptiniz ne olacak karar vermişsinizdir
Canım bizim konseptimiz bıyık olucak :) Yani inş. son anda kararım değişmezse :)Kızlar doğum günü konseptiniz ne olacak karar vermişsinizdir
İsikta benim elimden ve evde yemek istemiyor....gecen hafta havlar guzeldi oglen yemegini hep parkta yedirdim...gecen hafta sonu esimle tatildeyken annem bakti isiga yeirdiklerini soyleyonce sok oldum...ne bulduysa yemis bana gelince kilitli bir agiz...ayyhhh gecen aksam senin benimle zorun ne diyorum suratima bakip elindeki firlatip ustune guluyor derdi ben onunla oynayayim....Bizde öyleydim canım yediği bir lokmanın hesabını yapıyoruz mutfakta yemek yedirirler dolapta ne kadar eşya varsa çıkarıyorum her lokmaya farklı bi kap kacak yedirirler sinirden kolum uyuşuyor. Hele kahvaltımız var ya hiç sabah olmasın istiyorum bugün saat 3 te yedirdim uyuttum güya ben bulaşık yıkayayım dedim hanımefendi arkamdan uyanmış ağlamış kusmuş odaya bi girdim ödüm koptu yatak sırılsıklam birde o kuşağın üstüne yatıp ağlamışmı. Annem ümreye gidiyor bugün kadını yolcu etmeye gidecez banyo yaptıramadım çıktık apar topar bizimki kimsenin yanında farklı evde yemekte yemiyor orda burnundan getirdi ne şakrabanlık yaptıysak bi lokma yemedi bu saate kadar aç durdu şimdi geldik yedirdim zorla uyuttumbaşka biyere gidince ne emiyor ne uyuyor nede emiyor kapı dışarı çıkamıyorum ya
canım sen yemeyen bebek annesi olarak en tecrübelimizisin sanırım, yarın öyle denerim artık ama ben yedirmeye kalktığımda bizimki yine elindekileri bırakır elime kaşığa falan vurur gibime geliyo, bugün çok zorladı beni gerçeken döke saça 30-40 dak.da yedik her bi öğünü terledim mama sandalyesine eğilip bükülmekten belim ağrıdı...
aa eğer küçükse kalıpları 23ün de küçük gelme ihtimali var bi ayakkabıcı 3 ayda bir ayaka numarası artıcak demişti çünkü... neyse ucuza aldım şansımızı deniycez bi bakalım olmazsa hediye ederiz olan birisine...
ne bileyim ahkkaten korkutmuşlar inek sütünden hiç cesaret etmedm, bizimki daha 1 yaşına girmedi ben çok takılırım herşey tamı tamına olucak diye :) 1 yaşından sonra ben de azar azar başlamayı arada devam sütü de vermeyi hatta arada keçi sütü de vermeyi düşünüyorum, yeter ki içsin :)
aynı bizim gibi, ben de başka yere gidince besleyemiyorum, bu gece aç uyudu hala bekliyorum uyansı da süt içireyim diye, en son 6 buçuk gibi yoğurt yemişti babaannesine gitmiştik 10 gibi kalktık acıktı iyice diye araba uyudu hala uyanmıyo üzerini çıkardım falan hiiiç...
ebahcım taktiğin işe yaradı sabah süt içirirken (biliyosunuz biz sütü de kaşıkla içiyoruz) unuttum döke saça oldu, biraz önce kahvaltıda önce bikaç kaşık güzel yiyodu sonradan aklına geldi heralde başladı çırpınmaya kağığa vurmaya, aklıma geldi din yazdığın hemen masanın üstünden su bi donu kapağını erdim eline bitene kadar oyaladı, tabi karşımızda canım kardeşim de açık...
bu arad değişik bi kahvaltı yaptık bugün öğünlerimiz şaşatı, kızımın organik yumurtası bitmş unutmuşuz,akşam suya peynir koymayı da unutmuşum,kahvaltılık vericek pek bişey kslmadı yani, ben de bi portakalın suyu yarım elma bi ceviz 3 bebe bisküvisi 2 tatlı kaşığı pekmezle kahvaltı yaptırdım kızıma, akşamüstü meyve saatinde de peynirli muhallebi yedirmeyi planlıyorum babası yumurtayı yetiştirirse yaz domatesi sosu peynir yumurtayla menemen gibi bişey de hazırlayabilrim...
İsikta benim elimden ve evde yemek istemiyor....gecen hafta havlar guzeldi oglen yemegini hep parkta yedirdim...gecen hafta sonu esimle tatildeyken annem bakti isiga yeirdiklerini soyleyonce sok oldum...ne bulduysa yemis bana gelince kilitli bir agiz...ayyhhh gecen aksam senin benimle zorun ne diyorum suratima bakip elindeki firlatip ustune guluyor derdi ben onunla oynayayim....
İse yaradigina sevindim cunku gozu degil eli cok oynuyor...nasil bir gucse masallah az daha cirpinsa ucup gidecek mama sandalyesinden....evde ne var ne yok yznima topluyorum tek tek eline veriyorum...bu ararlar renkli yuvarlari sopaya sokuyor onu onune koyuyorum sokup cikirken yarim tabak oluyor geri kalanini kutu tabak limon sikacagi pecetelik gozlukle idare ediyorum
oğluşumun doğum gününü kutlayan annelere çok tşk ederiz :)
size tavsiyem doğum gününe çok şey sığdırmaya çalışmayın yavrular yorulup sıkılabilir.
biz bu yüzden fotoğraf çekimlerini bir gün önceden yaptık.
hatta sonlara doğru sıkıldı ilk pozlarda hep gülüyordu sonradan mızıklamaya başladı hep.
alışık değiller yoruluyorlar. :)
Bende bir kere inek sütü verdim oğluma aman nolcak biz neyle büyümüş sanki herşeyi çok abartıyoruz deyip verdim valla ama herşeyin bir sebebi var işte... Buda prof bi doktorun yazısından alıntı... Bağırsaklara ciddi zararı olduğunu duymuştum ilerleyen yaşlarda ortaya çıkarmış allah korusun...
Amin tatlım biz de aynen anlattığın gibiyiz.
benim oğlum da mama sandalyesinde zaptediliyor anca onun harici yemek yedirmem çok zor..uyumak dersen ayakta meme emerek sağa sola sallanarak zorrla uyutuyorum.Allah yardımcmız olsun cnm annenin umresi de kabul olsun inş. Allah kavuştursun
Ben inek sütünü bazen muhallebilerinde ve yoğurt yaparken kullanıyorum canım emzirdiğim için ana besin kaynağımız inek sütü olmuyor gülbin gökçayın kitabında bebeklerin ana besin kaynağı olarak inek sütü almaları zararlı diyor anne sütünün ve formül mamaların yerine kullanılması zararlıymış yani.muhallebi ve yoğurtta bir zararının olmadığını yazıyor.1-İnek sütü ile beslenen bebekler ihtiyaçlarından çok fazla Protein, Sodyum, Potasyum, Klor alırlar. Bu da bebeklerin henüz tam gelişmemiş böbreklerine hasar verir.
2-İnek sütü; Demir ve C vit. açısından yetersizdir. Bu nedenle barsaklarda kanamalara ve demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilir.
3-İlk bir yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıkları başta olmak üzere, allerjik hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir.
4-İNEK SÜTÜ; anne sütü ve bazı mamalarda bulunabilen ve hayati önem taşıyan, bebeğin göz, beyin hücreleri, sinir sistemi gelişiminde rol oynayan Omega-3/ Omega-6 yağlarını içermez.
5-İnek sütünün, içerdiği yağ nedeniyle, sindirimi oldukça güçtür.
6-İnek sütü alan bebeklerde, düşük D vit. ve yüksek Fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik ve iskelet gelişimi sağlanamaz.
Zira inek sütünde demir az miktarda bulunur,emilim yüzdesi 5'i geçmez.İçinde gizli kanamaya neden olan proteinlerin varlığı da gösterilmiştir.İlk yıl içinde bu etki daha da fazladır.Bunlara bağlı olarak inek sütüne ağırlık verilerek beslenen süt çocuğunda demir eksikliği ve anemisi gelişir.Ayrıca inek sütü sabitken anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre devamlı değişkenlik göstermesi de en önemli unsurlardan birisidir.İnek sütü ile beslenen bazı çocuklarda ishal,barsak kanaması,allerjik deri döküntüleri,akciğer rahatsızlıkları ile karakterize inek sütü allerjisi görülebilmektedir.
Özetle bebeklerimizin ilk 1 yıl içinde inek sütü almaları sonucu:
1-'Demir eksikliği anemisi' riskinin önemli derecede artmasına,
2-'İnek sütü proteini alerjisine'
3-İyot eksikliğine bağlı olarak 'zeka gelişiminin geri kalmasına', Bebeklerde iyot eksikliği akranlarına göre zeka düzeyinin en az 13 puan düşük olmasına sebep olmaktadır.
4-Barsakta 'gizli kanamalara',
5-Yüksek orandaki protein,sodyum,potasyum ve klor nedeniyle 'vücutta su kaybına',
6-Sindirimi güç olduğu için 'gaz ve kabızlık sorununa' neden olabilir..
Bebeğin günlük demir ihtiyacını karşılamak için 28 litre ,
D vitamini ihtiyacını karşılamak için 110 litre,
iyot ihtiyacını karşılamak için 3 litre inek sütü içmesi gerekmektedir. SİZCE BU MÜMKÜNMÜDÜR ???
Ayrıca bir dananın vücut ağırlığı 40-50 gün sonra doğum ağırlığının iki katına ulaşır,halbuki insan yavrusu bebeklerimiz için bu süre 3 kat daha uzun olup 5 aylık olunca doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar.Yani özetle bir dana ile bir bebek aynı kefeye konmamalıdır, vede her canlıya kendi türünün sütü veya o süte en çok yaklaştırılmış formula mamalar verilmelidir, İNEK SÜTÜ DEĞİL...
1-İnek sütü ile beslenen bebekler ihtiyaçlarından çok fazla Protein, Sodyum, Potasyum, Klor alırlar. Bu da bebeklerin henüz tam gelişmemiş böbreklerine hasar verir.
2-İnek sütü; Demir ve C vit. açısından yetersizdir. Bu nedenle barsaklarda kanamalara ve demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilir.
3-İlk bir yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıkları başta olmak üzere, allerjik hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir.
4-İNEK SÜTÜ; anne sütü ve bazı mamalarda bulunabilen ve hayati önem taşıyan, bebeğin göz, beyin hücreleri, sinir sistemi gelişiminde rol oynayan Omega-3/ Omega-6 yağlarını içermez.
5-İnek sütünün, içerdiği yağ nedeniyle, sindirimi oldukça güçtür.
6-İnek sütü alan bebeklerde, düşük D vit. ve yüksek Fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik ve iskelet gelişimi sağlanamaz.
Zira inek sütünde demir az miktarda bulunur,emilim yüzdesi 5'i geçmez.İçinde gizli kanamaya neden olan proteinlerin varlığı da gösterilmiştir.İlk yıl içinde bu etki daha da fazladır.Bunlara bağlı olarak inek sütüne ağırlık verilerek beslenen süt çocuğunda demir eksikliği ve anemisi gelişir.Ayrıca inek sütü sabitken anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre devamlı değişkenlik göstermesi de en önemli unsurlardan birisidir.İnek sütü ile beslenen bazı çocuklarda ishal,barsak kanaması,allerjik deri döküntüleri,akciğer rahatsızlıkları ile karakterize inek sütü allerjisi görülebilmektedir.
Özetle bebeklerimizin ilk 1 yıl içinde inek sütü almaları sonucu:
1-'Demir eksikliği anemisi' riskinin önemli derecede artmasına,
2-'İnek sütü proteini alerjisine'
3-İyot eksikliğine bağlı olarak 'zeka gelişiminin geri kalmasına', Bebeklerde iyot eksikliği akranlarına göre zeka düzeyinin en az 13 puan düşük olmasına sebep olmaktadır.
4-Barsakta 'gizli kanamalara',
5-Yüksek orandaki protein,sodyum,potasyum ve klor nedeniyle 'vücutta su kaybına',
6-Sindirimi güç olduğu için 'gaz ve kabızlık sorununa' neden olabilir..
Bebeğin günlük demir ihtiyacını karşılamak için 28 litre ,
D vitamini ihtiyacını karşılamak için 110 litre,
iyot ihtiyacını karşılamak için 3 litre inek sütü içmesi gerekmektedir. SİZCE BU MÜMKÜNMÜDÜR ???
Ayrıca bir dananın vücut ağırlığı 40-50 gün sonra doğum ağırlığının iki katına ulaşır,halbuki insan yavrusu bebeklerimiz için bu süre 3 kat daha uzun olup 5 aylık olunca doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar.Yani özetle bir dana ile bir bebek aynı kefeye konmamalıdır, vede her canlıya kendi türünün sütü veya o süte en çok yaklaştırılmış formula mamalar verilmelidir, İNEK SÜTÜ DEĞİL...
Ben medipol uni.has.doc.nalan hanima goturmustum kizimi 6 aylik olunca.ekgida kitapcigi verdi.kitapcigin ustunde istanbul univ.cocuk ana bilim dali bas.yaziyordu yani orasi hazirlamis.6 aydan itibaren yogurt muhallebi yani sutle yapilacak herseyin pastorize inek sutuyle tarif edilmisti.hatta geri donup sordum okuduktan sonra biyanlislik olmasin dedim hayir yanlislik yok dedi.direk icilmesini uygun bulmuyoruz 1 yasina kadar ama diger seylercsutle yapilcak dedi.1 yasindan sonra anne sutubalmiyosa kademeli olarak inek sutu icirilcek ama kesinlikle kutubdegil pastorize olcak dedi.benim kiz hala ekgida almiyor sadece anne sutu.bana faydasi olmadi kitapcigin ama belki size faydasi olur.ayrica bende 1 yasindan sonra inek sutunu daha dogru buluyorum niyeyse mamalara hic isinamadim.hergun haklarinda olumsuz bisi cikiyor.
aynen canımKutu mamayla ilgili söylediklerim nolur yanlış anlaşılmasın benimde sütüm çok yeterli değildi 4 aya kadar mama ve anne sütü verdim 4 aydan sonra ek gıdaya geçer geçmez bıraktım mamayı
aynen canım
ben de ilk 4 ay anne sütü + mama şeklinde gittim
ek gıdayla mamayı bıraktım
tekrar asla başlamam
verirken hep üzülerek verdim zamanında
allaha yarvardığımı hatırlıyorum
ikisinin de rızkını ver allahım sütüm artsın diye :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?