2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benimkiler gece iki kere süt içiyorlar
sütüm şu ara can çekişiyor
bitince keçi sütünü deneyeceğim
severlerse vereceğim sevmezlerde inek sütü ile devam edeceğim

Pastorize mi kullanmayı düşünüyorsun. Eşim önceden köyde öğretmenlik yapıyordu sürekli keçi sütü getiriyordu şimdi bulamıyorum.

Buarada eşim kaza yapmıştı söylemiştim burda dün kendini hazır hissediyordu mezarlığa gittik vefat edenleri ziyaret etmek için okadar ağladım ki en çok bebeği olan anneden etkilendim Rabbim o yavrucuğa sahiplik etsin inşallah anasız kaldı ya

nkarada yaşıyorum canım
atatürk orman çiftliğinin günlük sütleri var
olardan kullanacağım

evet annesiz bir hayat çok zor
eskiler derler ya
annesiz kalacağına bir çocuk babasız kalsın
anne yavrusunu adam eder ama baba edemez diye
çok çok zor
rabbim kalanlarına sabır versin

Ayy bizim gibi zor yiyen nice cocuklar varmiss
Dosar cok zor. Bjzim ki elinde oyuncak da kabul etmiyor
Odamizin her yeri kanepeler
Yemekler ve kusmuk doluuu
Hava4in isinmasi ile dışarı da yiyoruz biz de 1 öğün
Cok acikinca kendikendine ennfazla yar dilim kasar iki lokma ekmek o kadar

kuzucuklarımın ilk ayakkabısını aldım
bobux da karar kılmıştım ama bulup alamadım
kanz dan aldım
tabanı yumuşak ve deri

oğlumunki geçen sezonun ürünüymüş 50 lira
kızımınki ise sezon ürünü 60l lira

Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı

sevindim canım, ben de sana güzel elbiseler bulabileceğin biyer söyleyecektim, biz de bu akşam kızımın doğumgünü elbisesini aldık, çok da beğendim... hepsi güle güle sağlıkla mutlulukla giysinler inşallah, kızıma bişey alınca sanki ben çocukmuşum da bana bişey alınmış gibi seviniyorum, akşam alışverişine anca elbiseyi sığdırdık ayakabı çorap ve tokayla tamamlarız yarın muhtemelen...
ben de yoğurdu 6 aydır inek sütüyle yapıyorum canım doktorlar muhallebiye de izin veriyolar biliyorum direkt süt içirmekten bahsetmiştim ben de, hani bu son aylarda yaşı yaklaştı bi yaşında sayılır diye içiriyolar ya ben cesaret edemem zaten takıntılı pimpirikli biriyim...
ben de istanbuldayım canım aoç nin günlük kei sütleri migroslarda da var her ürünü var hatta, ben de ordan almayı düşünüyorum... ama hep keçi sütü değil de arada veririm bazen de inek sütü... ama devam sütü de bi süre vericem ben, sabah birini içerse akşam birini...

güle güle hoplaya zıplaya giysinler canım, ben buldum bobuxun ayakabılarını burda ist.da ama almadım, şimdi elbise ayakabısı alıcam zaten, daha yürüyemiyo da evde çorapla durucak, dışarı çıkarken üşümesin diye converseleri de var yürüyene kadar böyle idare edicem bakalım o zamana kadar 21 olursa ayağı 21 alırım, şu an gerçekten acil ihtiyaç değil bize,zaten giyemiyo daha çıkarıyo tutmuyo ayağında, hele bi yürüsün bakalım...

Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı

ben labne veriyodum hep şimdiye kadar, sadece evde labne olmadığında bikaç kez normal beyaz peyniri suda bekletip vermiştim, artık labne vermemeye karar verdim bu hafta hep normal bizim yediğimiz beyaz peynirden verdim gece yatarken kasede suya koyuyorum sabah kadar iyice gidiyo tuzu, ama dün akşam unutmuşum akşamüstü yedirdim peyniri böyle durumlar için alıcam yine o minik labnelerden evde bulunsun nasılsa son kullanma tarihleri uzun,ama artık beyaz peynire geçtik biz... bugün kızıma kendim yerken minik minik kaşar peynir de koparıp verdim çok güzel yiyodu ki son parça boğazına takılıp yine öğürdü yine kustu halbuki öyle güzel yiyodu ki yarın böyle kahvaltı yaptırayım bulamaç vermeyeyim diye düşünüyodum, hazır değilmiş daha benim kızım...

Kızlar, oğluma tavuk göğsü tatlısı yapsam yer mi acaba?
Gece gece aklıma geldi

cannancım, bizim ufaklık kaşar harici yemiyor, genelde yumurtasına ekliyorum ben.
Papatyacım, tarifini verdiğin o bol bakliyatlı çorbadan yaptım ben de. Sevdi oğluş

Bizimkinin dönüşümlü yediği yemekler:
Sulu köfte
Yayla çorbası
Yüzük çorbası
Tarhana çorbası
Tavuk/ Et suyuna şehriye çorbası
Boz hamur dedikleri (kayınvalidem kesmişti, kare mantı)
10-15 güne bir balık.
Salata suyunda ekmek (Bayılıyor.)
Bazen de bizim yemeklerden (Kuru fasulye, pilav, makarna gibi)
Bizim yediğimiz onun yemedikleri (Tüm sebze yemekleri, pırasa, lahana vs.)

Birde ben tavuğu haşlayıp 3 parçaya ayırıyorum. Suyuyla birlikte iyice didikledikten sonra anne sütü saklama poşetine kalan 2 tanesini sonra kullanmak üzere dondurucuya atıyorum. O da zaten 1 hafta içinde tüketiliyor.

Kahvaltı hep sorun.
[Krep tarifi yazan arkadaşımız vardı, yapmadım henüz ama yapacağım,sağolsun]

Son olarak yemek yerken yer sofrasını kuruyorum, oğlumun da eline bir kaşık veriyorum. O genelde salatayı kurcalarken ya da kaşıkla tepsiye vururken yedirmeye çalışıyorum. Yemezse zorlama yok. Üstümüz başımız perişan, ben perişan, kimse yok işimize karışan

İçecek olarak ıhlamura bayılıyor, Bazen ıhlamur, bazen portakal suyu.
Annem kuru kuşburnu getirmişti, ondan yapacağım yarın inşallah.

Her gün muhakkak iki tatlı kaşığı pekmez içirmeye çalışıyorum. Kan ilacını çoooktan kesmiştik.
Muz ve yoğurt da var günlük menümüzde.
Akşamları kivi ve elma yedirmeye çalışıyorum.

Bütün bebekler çok çok yesin inşallah. Zorlanan arkadaşlar, en samimi hislerimle dua ediyorum size.
Yemediği zaman benim de iflahım kesiliyor.

Ve yine oğlum sıvışık, bulaşık yemekleri, öğürüyor, yani koyu kıvamlı olanları. Bugün buzdolabını temizledim, arkalarda öyle denemek için aldığım küçük kavanozda satılan bebek mamaları var ya -sebze çorbaları, meyve karışımları- yedireyim dedim, hemen öğürdü. Sulandırdım kısmen yedi.
O kavanozlarda gözüm vardı, hususi boşalttım

20 Şubat'ta sanki yarım adım atar gibi olduk.
İki azımız korna çalarak geliyor
"Anni" diyor canı isterse.
Bugün farkettik ki ağlamayı silah olarak kullanıyor.
Elinden bir şey alırsak ağlıyor, verince, geçmiyor siniri az daha devam ediyor mızmızlanmaya.
Önceden öğleden önce ve sonra olmak üzere süreleri belirsiz iki uykumuz vardı,
Şimdi teke düştü, öğleden sonra uyuyor.

Bizden şimdilik bunlar teyzeleri.
Ay çenem düştü, güya bir bakıp çıkacaktım

Kızlar bide bugün internette gördüm aptamil in formül maması toplatılacakmış ama üzerinde pdf yazan... Sanırım prematüre bebekler için kullanılıyor bu mama... İçinde yüksek oranda iyot varmış... Halbuki en iyi markalardan biri... Allahım kime güvenicez yaaa bu şekilde haberler duydukça tüylerim ürperiyor rabbim yawrularmızı korusun inş

canım yaz tabi okuyalım bizdeki durumlarla kıyaslayalım...
tavuk göğsü yer heralde bu çağdaki çoğu bebek, benimki hariç :) afiyet olsun şimdiden...
menüleriniz gayet güzelmiş de sebze çok az canım ya sevdiği şeylerin içinde ver azıcık azıcık...
öyle koyu kıvamlı şeyleri benimki de yemiyo öğürüyo akışkan koyu kıvamlı seviyoruz biz...
ben de bugün yazıaktım size, sorucaktım, biz de 2 uyku yapıyoduk 3-4 gündür tek uyku yapıyo,kahvaltıdan sonra uyurdu hep hatta kendi uyuklardı mama sandalyesinde, şimdi defalarca deniyorum uyutamıyorum durmuyo ne ayakta ne kucakta, uyumuyo, öğleden sonra tek uyku yapıyo bi daha uyumuyo yine gece 12ye kadar, öğlen uykusunu uzun yapıyo ama 2 saat civarı uyuyo..

canım ya biz de aptamil kullanıyoruz, hakkaten kime güvenicez, niye bebekler üzerinden yaparlar bu ticari yanlışları...

kızlar benim kızım çok gazlıi yani hiç gaz sorunu yok kendi kendine çıkarabiliyo ama resmen afedersiniz geyiriyo her öğünden sonra, normal misir, bi sindirim sistemi sorunu değildir dimi... çok yemişse o anda birazcık çıkarabiliyo da...

Keyifle okuyorum canım yazdıklarını
o çorbanın içine brokoli, havuç falan da ekledim
zaha zengin oldu vitaminimiz
arkadaşım sen karadenizdesin
bence balık öğününüzü artırabilirsiniz
hem siz taze taze bulabiliyorsunuzdur

biz hala iki uyku okuyoruz ama uzun değill

bence normal canım
biz akşama sağa dönüyoruz bırt
sola dönüyoruz bırt
ikisi de gazman

Yok annesi bence de gayet normal.
Geğirince bırakıyorum hemen yedirmeyi. Yiyesi varsa da vermiyorum, tamam doydu diyorum.

Dün iki kez o kadar ıkındı ve kötü koku yayıldı ki bezi allak bullak olmuştur dedik, gaz baloncuklarıymış :) Sabah anca yaptı.

sabah bir buçuk saat parka çıkardım
onun etkisiyle mi bilmem
iki saate yakındır uyuyorlar
uyansınlar da evi temizleyeyim diye bekliyorum
sonra yine park

parkın gelişimlerini çok hızlandırdığına ve gelişimlerine katkı sağladığına inanıyorum

Kızlar birşey soracağım...bebeklerinizin ateşi normalde kaç??? Biraz sıcak geldi alnı az önce ölçtüm 37 çıktı...gene ölçecegim yükselmez umarım..hergün ölçmem pek bilmiyorum normalde hergün kaç derce oluyor...gün içinde böyle hafif çıkıp iniyormu acaba hergün ölçmediğim için kızdım kendime

Yenikullanıcı hayırlı olsun elbiseniz :) geğirmesi gayet normal hatta normal bir sindirim sisteminde mutlaka alttan yada agızdan gaz cıkartmalı...

Bende emziriyorum ama artık azladı kızımda sürekli meme istiyor arada devam sütü veriyorum mecburen günde 1 defa yada 2...

Gece beslenmesini ne zaman kesmeyi düşünüyorsunuz? Emzirdiğim için herhalde gece 2 saatte kalkıp meme istiyor yada biberonla süt yoksa aglıyor..gece gündüz beslendiğinden daha çok besleniyor gbi

Canim ev yogurdunu suzdurunce labne gibi oluyor. Bol bol kalsiyum. .. onun disinda taze sütü kestiriyorum bazen. Cok az tuz koyuyorsun kaynarken kesiliyor o sonra suzduruyorsun.

Hiç olcmuyorum ki tatlim atesini bi sikinti olmadığı surece

Ben lor peyniri veriyorum tuzsuz ama lezzetli....tv.bir doktor soylemisti tum peynirlere oranla kalsiyum miktari fazla ozellikle spor yapanlar yemeli demisti...uzun suredir labne vermiyorum beyaz peynir hic vermedim ana kiz lor peyniri yiyoruz ki ben cocuklugumdan beri bayilirim....

Uyku durumlarinizi okumak iyi oldu 11.30 da yaptigi uyku kismen bitti ogleden sonra yani 16.00 uykusu yapiyor...bende uzuluyordum neden diye demekki genel bir durum var....doktorun verdigi diyet mama bitti pinar organik inek sutu veriyorum gece uyanirada bebelac veriyorum persembe gunu dogumgunu inek sutune baslamis oldum....sevdimi derseniz herzamanki gibi binbir naz niyaz maymunluk...simdi geriye aksam ogunu kaldi bunu cozemedim 4 ayliktan beri bizimle hep masada oturuyor amz hala ozenipte birsey yemiyor ben veriyorum yok onune koyuyorum yok aksam 8 gibi sut veriyorum kalanina muhallebi yapiyorum o kadar....ne yerse sabah ve oglen yiyor....muhallebininde deviri bitiyor sikildi arti yine caresizim....fikri olan varmi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…