benimkiler gece iki kere süt içiyorlar
sütüm şu ara can çekişiyor
bitince keçi sütünü deneyeceğim
severlerse vereceğim sevmezlerde inek sütü ile devam edeceğim
Pastorize mi kullanmayı düşünüyorsun. Eşim önceden köyde öğretmenlik yapıyordu sürekli keçi sütü getiriyordu şimdi bulamıyorum.
Buarada eşim kaza yapmıştı söylemiştim burda dün kendini hazır hissediyordu mezarlığa gittik vefat edenleri ziyaret etmek için okadar ağladım ki en çok bebeği olan anneden etkilendim Rabbim o yavrucuğa sahiplik etsin inşallah anasız kaldı ya
Biz de aksine, mama sandalyesini, yürüteci boşa almışız. İkisinde de 5 dk dan fazla durmadı. (Belki önceleri yürüteçte az daha fazla)
Benimki rahat hareket etmek istiyor, e tabii istediği zaman da kaçabilmeyi :)
Ben reklam açıp yastık üzerine yatırarak yedirmeye çalışıyorum. İstemediği yerde kaçıveriyor elimden. Ben de zorlamıyorum tabii..
Ayy bizim gibi zor yiyen nice cocuklar varmissBizde öyleydim canım yediği bir lokmanın hesabını yapıyoruz mutfakta yemek yedirirler dolapta ne kadar eşya varsa çıkarıyorum her lokmaya farklı bi kap kacak yedirirler sinirden kolum uyuşuyor. Hele kahvaltımız var ya hiç sabah olmasın istiyorum bugün saat 3 te yedirdim uyuttum güya ben bulaşık yıkayayım dedim hanımefendi arkamdan uyanmış ağlamış kusmuş odaya bi girdim ödüm koptu yatak sırılsıklam birde o kuşağın üstüne yatıp ağlamışmı. Annem ümreye gidiyor bugün kadını yolcu etmeye gidecez banyo yaptıramadım çıktık apar topar bizimki kimsenin yanında farklı evde yemekte yemiyor orda burnundan getirdi ne şakrabanlık yaptıysak bi lokma yemedi bu saate kadar aç durdu şimdi geldik yedirdim zorla uyuttumbaşka biyere gidince ne emiyor ne uyuyor nede emiyor kapı dışarı çıkamıyorum ya
yenikullanıcı canım tütüyü hallettim yapacak tütücü hanım konustuk....
süt konusunda bende hiç vermemiştim yeni yeni muhallebi yapıyorum süt ile severek yiyor...biraz süt biraz su karıstırıyorum...bilmiyorum doktoru dinliyorum sadece...
kızım ne kadar tok olsada gece sürekli kalkıp meme dıye aglıyor meme alıncada pek emmıyor zaten alıskanlık olmus anladım artık
ben de istanbuldayım canım aoç nin günlük kei sütleri migroslarda da var her ürünü var hatta, ben de ordan almayı düşünüyorum... ama hep keçi sütü değil de arada veririm bazen de inek sütü... ama devam sütü de bi süre vericem ben, sabah birini içerse akşam birini...
nkarada yaşıyorum canım
atatürk orman çiftliğinin günlük sütleri var
olardan kullanacağım
evet annesiz bir hayat çok zor
eskiler derler ya
annesiz kalacağına bir çocuk babasız kalsın
anne yavrusunu adam eder ama baba edemez diye
çok çok zor
rabbim kalanlarına sabır versin
kuzucuklarımın ilk ayakkabısını aldım
bobux da karar kılmıştım ama bulup alamadım
kanz dan aldım
tabanı yumuşak ve deri
oğlumunki geçen sezonun ürünüymüş 50 lira
kızımınki ise sezon ürünü 60l lira
Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı
Kızlar, oğluma tavuk göğsü tatlısı yapsam yer mi acaba?
Gece gece aklıma geldi
cannancım, bizim ufaklık kaşar harici yemiyor, genelde yumurtasına ekliyorum ben.
Papatyacım, tarifini verdiğin o bol bakliyatlı çorbadan yaptım ben de. Sevdi oğluş
Bizimkinin dönüşümlü yediği yemekler:
Sulu köfte
Yayla çorbası
Yüzük çorbası
Tarhana çorbası
Tavuk/ Et suyuna şehriye çorbası
Boz hamur dedikleri (kayınvalidem kesmişti, kare mantı)
10-15 güne bir balık.
Salata suyunda ekmek (Bayılıyor.)
Bazen de bizim yemeklerden (Kuru fasulye, pilav, makarna gibi)
Bizim yediğimiz onun yemedikleri (Tüm sebze yemekleri, pırasa, lahana vs.)
Birde ben tavuğu haşlayıp 3 parçaya ayırıyorum. Suyuyla birlikte iyice didikledikten sonra anne sütü saklama poşetine kalan 2 tanesini sonra kullanmak üzere dondurucuya atıyorum. O da zaten 1 hafta içinde tüketiliyor.
Kahvaltı hep sorun.
[Krep tarifi yazan arkadaşımız vardı, yapmadım henüz ama yapacağım,sağolsun]
Son olarak yemek yerken yer sofrasını kuruyorum, oğlumun da eline bir kaşık veriyorum. O genelde salatayı kurcalarken ya da kaşıkla tepsiye vururken yedirmeye çalışıyorum. Yemezse zorlama yok. Üstümüz başımız perişan, ben perişan, kimse yok işimize karışan
İçecek olarak ıhlamura bayılıyor, Bazen ıhlamur, bazen portakal suyu.
Annem kuru kuşburnu getirmişti, ondan yapacağım yarın inşallah.
Her gün muhakkak iki tatlı kaşığı pekmez içirmeye çalışıyorum. Kan ilacını çoooktan kesmiştik.
Muz ve yoğurt da var günlük menümüzde.
Akşamları kivi ve elma yedirmeye çalışıyorum.
Bütün bebekler çok çok yesin inşallah. Zorlanan arkadaşlar, en samimi hislerimle dua ediyorum size.
Yemediği zaman benim de iflahım kesiliyor.
Ve yine oğlum sıvışık, bulaşık yemekleri, öğürüyor, yani koyu kıvamlı olanları. Bugün buzdolabını temizledim, arkalarda öyle denemek için aldığım küçük kavanozda satılan bebek mamaları var ya -sebze çorbaları, meyve karışımları- yedireyim dedim, hemen öğürdü. Sulandırdım kısmen yedi.
O kavanozlarda gözüm vardı, hususi boşalttım
20 Şubat'ta sanki yarım adım atar gibi olduk.
İki azımız korna çalarak geliyor
"Anni" diyor canı isterse.
Bugün farkettik ki ağlamayı silah olarak kullanıyor.
Elinden bir şey alırsak ağlıyor, verince, geçmiyor siniri az daha devam ediyor mızmızlanmaya.
Önceden öğleden önce ve sonra olmak üzere süreleri belirsiz iki uykumuz vardı,
Şimdi teke düştü, öğleden sonra uyuyor.
Bizden şimdilik bunlar teyzeleri.
Ay çenem düştü, güya bir bakıp çıkacaktım
Kızlar bide bugün internette gördüm aptamil in formül maması toplatılacakmış ama üzerinde pdf yazan... Sanırım prematüre bebekler için kullanılıyor bu mama... İçinde yüksek oranda iyot varmış... Halbuki en iyi markalardan biri... Allahım kime güvenicez yaaa bu şekilde haberler duydukça tüylerim ürperiyor rabbim yawrularmızı korusun inş
Kızlar, oğluma tavuk göğsü tatlısı yapsam yer mi acaba?
Gece gece aklıma geldi
cannancım, bizim ufaklık kaşar harici yemiyor, genelde yumurtasına ekliyorum ben.
Papatyacım, tarifini verdiğin o bol bakliyatlı çorbadan yaptım ben de. Sevdi oğluş
Bizimkinin dönüşümlü yediği yemekler:
Sulu köfte
Yayla çorbası
Yüzük çorbası
Tarhana çorbası
Tavuk/ Et suyuna şehriye çorbası
Boz hamur dedikleri (kayınvalidem kesmişti, kare mantı)
10-15 güne bir balık.
Salata suyunda ekmek (Bayılıyor.)
Bazen de bizim yemeklerden (Kuru fasulye, pilav, makarna gibi)
Bizim yediğimiz onun yemedikleri (Tüm sebze yemekleri, pırasa, lahana vs.)
Birde ben tavuğu haşlayıp 3 parçaya ayırıyorum. Suyuyla birlikte iyice didikledikten sonra anne sütü saklama poşetine kalan 2 tanesini sonra kullanmak üzere dondurucuya atıyorum. O da zaten 1 hafta içinde tüketiliyor.
Kahvaltı hep sorun.
[Krep tarifi yazan arkadaşımız vardı, yapmadım henüz ama yapacağım,sağolsun]
Son olarak yemek yerken yer sofrasını kuruyorum, oğlumun da eline bir kaşık veriyorum. O genelde salatayı kurcalarken ya da kaşıkla tepsiye vururken yedirmeye çalışıyorum. Yemezse zorlama yok. Üstümüz başımız perişan, ben perişan, kimse yok işimize karışan
İçecek olarak ıhlamura bayılıyor, Bazen ıhlamur, bazen portakal suyu.
Annem kuru kuşburnu getirmişti, ondan yapacağım yarın inşallah.
Her gün muhakkak iki tatlı kaşığı pekmez içirmeye çalışıyorum. Kan ilacını çoooktan kesmiştik.
Muz ve yoğurt da var günlük menümüzde.
Akşamları kivi ve elma yedirmeye çalışıyorum.
Bütün bebekler çok çok yesin inşallah. Zorlanan arkadaşlar, en samimi hislerimle dua ediyorum size.
Yemediği zaman benim de iflahım kesiliyor.
Ve yine oğlum sıvışık, bulaşık yemekleri, öğürüyor, yani koyu kıvamlı olanları. Bugün buzdolabını temizledim, arkalarda öyle denemek için aldığım küçük kavanozda satılan bebek mamaları var ya -sebze çorbaları, meyve karışımları- yedireyim dedim, hemen öğürdü. Sulandırdım kısmen yedi.
O kavanozlarda gözüm vardı, hususi boşalttım
20 Şubat'ta sanki yarım adım atar gibi olduk.
İki azımız korna çalarak geliyor
"Anni" diyor canı isterse.
Bugün farkettik ki ağlamayı silah olarak kullanıyor.
Elinden bir şey alırsak ağlıyor, verince, geçmiyor siniri az daha devam ediyor mızmızlanmaya.
Önceden öğleden önce ve sonra olmak üzere süreleri belirsiz iki uykumuz vardı,
Şimdi teke düştü, öğleden sonra uyuyor.
Bizden şimdilik bunlar teyzeleri.
Ay çenem düştü, güya bir bakıp çıkacaktım
kızlar benim kızım çok gazlıi yani hiç gaz sorunu yok kendi kendine çıkarabiliyo ama resmen afedersiniz geyiriyo her öğünden sonra, normal misir, bi sindirim sistemi sorunu değildir dimi... çok yemişse o anda birazcık çıkarabiliyo da...
Yok annesi bence de gayet normal.kızlar benim kızım çok gazlıi yani hiç gaz sorunu yok kendi kendine çıkarabiliyo ama resmen afedersiniz geyiriyo her öğünden sonra, normal misir, bi sindirim sistemi sorunu değildir dimi... çok yemişse o anda birazcık çıkarabiliyo da...
Dün iki kez o kadar ıkındı ve kötü koku yayıldı ki bezi allak bullak olmuştur dedik, gaz baloncuklarıymış :) Sabah anca yaptı.
Keyifle okuyorum canım yazdıklarını
o çorbanın içine brokoli, havuç falan da ekledim
zaha zengin oldu vitaminimiz
arkadaşım sen karadenizdesin
bence balık öğününüzü artırabilirsiniz
hem siz taze taze bulabiliyorsunuzdur
biz hala iki uyku okuyoruz ama uzun değil
Sağol canım, ben de aynen öyle.
Balığı çok severim normalde ama eşim biraz mesafeli.
Aslında seviyor ama sanırım balık için eşref saatinin gelmesi lazım
Eh evde mesafe olunca çok da yapamıyorum.
Yok canım yaa, arsız esnaf her yerde arsız esnaf. Defalarca söylüyorum, bak bebeğe yedireceğim bayat olmasın diye. Arasına karıştırıyorlar iki üç günlük balıkları.
Bugün senin çorbadan yapacağım yine, öğle öğünü niyetine, evde karnabahar vardı ondan karıştırayım :)
bence normal canım
biz akşama sağa dönüyoruz bırt
sola dönüyoruz bırt
ikisi de gazman
Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı
Kızlar birşey soracağım...bebeklerinizin ateşi normalde kaç??? Biraz sıcak geldi alnı az önce ölçtüm 37 çıktı...gene ölçecegim yükselmez umarım..hergün ölçmem pek bilmiyorum normalde hergün kaç derce oluyor...gün içinde böyle hafif çıkıp iniyormu acaba hergün ölçmediğim için kızdım kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?