2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Benimki de kesik kesik uyurdu öğleleri, dün 4 saat uyudu, ben de bekledim durdum, uyansın da süpürgeyi çalıştırayım diye ama :)

Anca akşamüstü süpürebildim evi öyle olunca. Biz parkta çok kalmıyoruz, annemden alıp eve gelirken bi 10 dk sallıyorum salıncakta sonra eve geliyoruz. Zaten parkımız küçük çocuk ta çok olunca pek fırsat gelmiyor benimkine. Oturacak yer de yok henüz park yeni yapıldığından. Ayakta da yoruluyor haliyle insan, hele ki okuldan 2 buçuk saat yürüyerek eve gelince. :)

biz gece beslenmesini çoktan kestik kendi kesti yan, bir aydan fazla olmuştur, öncesinde de sadece bi kere uyanıp 100 cc kadar içerdi, sonra kalktığında hiç içmemeye içmeden sallanarak uyumaya başladı bazen de uyanmıyodu, içmeyince ben de yapmadım artı, şimdi gece 11 buçuk 12 arası içtiği 100cc civarında sütle ya da 4-5 ölçek mamayla yaptığım muhallebiyle sabah 9-9 buçuğa kadar duruyo, hatta onu da zorla içiyo o kadar aç kaldıktan sonra...

bence de çocuklarla içiçe olmak onlardan bişeyler görüp öğrenmek çok katkı yapar hatta evde kendinden büyük kardeşi olan bebekler daha erken gelişim gösterir ya hep... çok şanslısın seninkiler hem birbirine katkı yapıyo hem de hergün park çocuklar falan...
biz insek de bahçeye çok boş oluyo yok çocuk falan ...

kızlar bizim yemek düzenimiz iyice bozuldu uyku düzeni bozulunca, sabah kalkıyo devam sütü içiyo, 2 saat sonra hatta bitiminde 2 buçuk saati de geçiyo kahvaltısını yapıyo, ondan sonra emen uyunca iyi oluyodu uyanınca azıcık bekletip çorbasını veryodum, şimdi uyumuyo kahvaltıdan sonra bekliyo bekliyo ondan sonra aç açına uyuyo bi de 2 saat civarında uyuyo 4-4 buçuk saat aç kalıyo hemen uyanır uyanmaz da veremiiyorum çorbayı, bitene kadar saat 4 falan oluyo bu durumda yoğurdu meyveyi verince öğünler bitiyo bi daha akşam yemeği yemiyo, sonrasında da muhallebi ya da sütle uyuyo zaten... hem süt içimi azaldı hem de yarım kase veridğim akşam öğünü gitti... bence yeterli besleniyo yine de,herşeyden yemiş oluyo hergün sonuçta...

kızlar içine pirinç nohut falan koyduğunuz kaplar veriyosanız vermeyin arık, ben veriyodum çok da seviyodu ses çıkardıkça, su şişesine ve tupperware in mama kapları var ya renkli artık küçük geliyolar diye oyuncak olarak veriyodum onları kızıma, birine su birine pirinç nohut falan... baya sıkı sıkıya kapanıyo hava almıyo açamazdı, dün eşm yerde kapağı açılmış buldu içinde nohutlar dökülmemeden duruyo,açmış açtığını farketmeden bırakmış muhtemelen,ya atsa nohutları ağzına Allah korusun,hemen boşalttım kapları öyle verdim... artık güçlendiler güvenip de açamaz diye tehlikeleri şeyleri vermemeliyiz...
bu arada çok düşüyoruz biz içim gidiyo her seferinde yürüsün istiyorum artık kızım...

Ben düşünce hiç tepki vermiyorum hatta ''hoop düştü kızım'' deyip gülüyorum, sonra o da gülüyor, tepki versem ''aman'' falan desem ağlamaya başlıyor çünkü. :)

benimkiler muz yemeyi bıraktılar bu ara
favorileri ise portakal

Bizimde favorimiz ayva, deli oluyor ayva gorunce, kesip bir dilim veriyoruz, bir saat kemirip bitirene kadar yiyor onu. Eskiden meyve sepetinin basinda mandalinalari kemirir, sikar, onlarla oynardi. Simdi koca bir ayva kucaklayip bize uzatiyor keselim diye:)))

Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı

Ben hep lor veriyorum, aylardir lor yapiyorum ona kahvalti icin. Genelde once kizima kahvalti ettiriyorum, sonra biz kahvalti ederken de bir dilim kasar ve tam bugday ekmegi veriyorum elini, o zaman kasar da kemirip yiyor.

Günaydınn mutlu haftalaarr
Ben hergün evde olduğum için hiç pazartesi sendromu yaşamıyorum.Bana hergün pazartesi :)
Kızlar bebeklerinize kuru fasülye,nohut falan veriyor musunuz?Benim oğlum küçükken çok gazlı bi bebekti o yüzden baya uğraştırmıştı bizi.Şimdi de bu yemekleri vermeye korkuyorum valla.

kızlar doğum günü için süsleri nerden aldınız??uçan balon pek bulamadım ben??kırtasiyelerde olurmu süslemeler??

yorucu bir gecenin sabahında gene uykusuzluktan bitiyorum gece 11 de emerek uyuyan kızım 12 de aglayarak uyandı susturamadım yarım saat geze geze uyuttum gene uyandı uyudu derken 1 de yattık..saat 2.30 da gene aglayarak uyandı cıglık cıglıga uyutamadım süt hazırladım hemen bıtırdı uyuttum..aralarda gene mıy mıy aglamaklı uyana uyana 6 da gene kalktı...meme sonra 7 de kalktı sonra 8 de kalktı temelli ( aylardır böyle doktor bişey demıyor ben çaresiz bitki cayı falan içirdim ama işe yaramadı,uykusuzluk dayanılmaz 20 kılo verdım hamıleyken 10 almıştım oysaki ((

Allah kolaylıklar versin sana canım diş sıkıntısı olabilir mi acaba?

ben nohut vermiştim bi kere, bi sorun olmadı...
geçen hafta kurufasulyede verecektim tencereyle birlikte yakmasaydım...
önümüzdeki bikaç gün içinde veririm yine kurufasulye...
normalde gazını çıkarabilen bi bebek ama bizimki...

kızlar doğum günü için süsleri nerden aldınız??uçan balon pek bulamadım ben??kırtasiyelerde olurmu süslemeler??

internette parti malzemeleri satan yerler var,
isme özel ya da resimli bişeyler yaptırmayacaksan avmlerde parti dünyası var, internet sitesinden de satış yapıyo,
ist.daysan eminönünde falan dha uygun olabilir...
uçan balon helyumlu balon var yine buralarda, ama daha uygun çözüm çift taraflı bantla falan tavana yapıştırıyolarmış tabi iz kalır mı bilmem :)
ben henüz süsleme de almadım, süsleme için bi yerle görüşüyorum o olmazsa parti dünyasından alıcam galiba bikaç şey...

Bebeklerinize hangi peyniri veriyorsunuz kızlar labne zararlı diyorlar bugün biride kaşat zararlı dedi evde yaptığım peynirinde beğenmiyor evde labne yapmaya çalıştım olmadı

Labne de verdiğim oldu, süzme peynir de. Tabii market işiydi ikisi de, arada lor peyniri de yapıp verdim. Az önce de biraz çökelek yaptım kızıma, onu vereceğim inşAllah..

Oğluşum sağolsun her günümüz bol aksiyonlu geçiyor artık.Bu akşam da tam yemeğe oturacaktık fırından yemeği alıp arkamı dönmemle oğlumun elini fırına değdirip yakması bir oldu Haydii aç karnına hastanelere koştur nasıl canı yandıysa ağlayıp durdu arabada Hastaneye gidene kadar da su topladı avuç içi.Orda krem falan sürdüler de rahatladı biraz.Sonra elini sardılar şimdi yaralı kuş gibi bi eli sargılı uyuyor Ben artık bu çocuğun hızına yetişemez oldum.

Cnm bnm yaa cok gecmis olsun hemn gecer ins. Bundan sonra daha dikkatli olmamiz gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…