2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ayyyy kıyamam ya
çok çok geçmiş olsun
ay çok acımıştır yavrum benim ya
ayyyy valla çok üzüldüm

Çok geçmiş olsun yavrum yaaa

Eli yanan benimle çok üzüldüm içim cız etti Rabbim şifa versin böyle bi durumda nedense eşin geldi aklıma bizde oğlum ufak bi düşsün hemen bana kızar bağırır öyleki yanında ben değil kendi olsa kendi düşürse yine beni suçlayacak bişey buluyor biz tam tartışırken oğlumun gülmesi bizi sakinleştiriyor eşi benim gibi olan varmı merak ettim doğrusu

Çok geçmiş olsun yavrum yaaa

Teşekkür ederim canım

Sağol canım Allah tüm yavrucukları korusun. Eşim sağolsun beni sakinleştiriyor böyle durumlarda ben panik oluyorum çünkü ne yapıcağımı şaşırıyorum

çok çok geçmiş olsun tatlım

çocuk bu düşe kalka büyüyecek ama gel de babalara bunu anlat

Canım ya, bununla büyük geçmiş olsun. Yaralı kuşun tez vakitte iyileşsin pır pır uçsun inşallah

ay canım ya okuyunca bizim içimiz acıdı o incecik bebek tenine yazık nasıl acıdı kimbilir o kadar ağladı, hiç acımadan çabucak iyileşir inşallah...

Sağol canım sorma valla o ağladıkça benim içim gitti Bi de uyurken elini yanağıma koyup da uyudu kuzum benim.

kıyamam, annede avunuyo...

kızım bugün boyunca ara ara kendi kendi sağ eliyle kafasını sağ tarafına vuruyo, bazen kulağına denk geliyo eli bazen değil ama hep sağ eliyle başınn sağ tarafına, bikaç kere üstüste vuruyo ara ara... kulakla igili bi sorun mu ki ne olabilir bilmiyorum...
inşallah kötü bişey değildir...

Eşim değil de sağolsun babam aynen öyle. ''Çocuk oraya gitmesin- şuraya gitmesin, aman düşer aman şaşar, siz çocuğa bakamıyorsunuz''- özellikle anneme tabii-

Kızıma karşı fazlasıyla koruyucu bir tavrı var ve en ufak şeyde suçu anneme atıyor. :)

Biz televizyonu duvara sabitlemeden önce babam kendi televizyonunu sabitledi kızım Allah korusun üzerine düşürürse diye, receiverin kablosuyla oynamasın Allah korusun elektrik çarpar diye televizyona takılan başka bir receiver aldı. Prizlere kapak taktı..Ha biz de yaptık ama babam hep bizden önce yaptı.

Babam gibi bir eşim olsaydı ne yapardım bilemedim şimdi. :)

Gecmis olsun brc arkadasim onlara hic bir sey olmasin valla dunya basimiza yikiliyor degil mi? Benim esim de asiri savunmacidir 4 yasindaki yigenimle bile gorusturmicek elinden gelse ailece cok pinpirikliler beni geriyorlar. Ben de diyorum bu cocugu benden cok kimse dusunemez bu mumkun degil. Onun cani yansa benim ki kadar kimsenin yanamaz diyorum biraz susuyor. Ama gercekten cok zorluyo esim beni ki ben cok dikkatliyimdir. Bu arada yakari arkadasim sana da yazicaktim vakit bulamadim benim oglum da surekli emmeye kalkiyor bence skintisi oluyor meme de teselli buluyor. Bazen 3 saat deliksiz uyurken bazen saat basi kalkiyor cunku. Memeyi kesene kadar katlanicaz sanirim gece beslenmesini kesmeye kiyamiyorum. Ya gercekten ac sa ya bende teselli ariyorsa diye dusunuyorum. Cunku memenin sadece doyurmayla baglantili olmadigini dusunuyorum. Bu arada bir gece annemde biraktimdemistin o gece napmis meme olmayinca. Arastirmalarima gore en fazla 3 gece dayanirsan vermemek icin memeyi sonunda alisip kendi almak istemicektir. 3 gece annenden yardim isteyip belki hic meme vermezsen o da alisir canim... bu arada hepinize gunaydinnnn...

evet canım sadece doymak için istemiyor memeyi kızım uykusu gelince canı sıkılınca istiyor..bende kıyamıyorum aslında ama gece cok yorucu olmaya basladı...evet annemde bıraktım 2 gece,gece orda uyudu sabah erkenden gıttım emzirdim..geceleri çok aglamamıs orda iki üç defa uyanmış annem pışpışlamış uyutmuş yada deam sütünü içince uyumuş gene...gece illa süt içicek yani meme yada biberon...acıkıyor gercekten sanırım

gecmıs olsun bende yüreğim agzımda gezıyorum peşinde butun gün...yalpalıyor hep yürürken bütün evi geziyor düşe kalka,küçük kazalarla geçer umarım sadece...

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar üzüntümü paylaştınız iyi ki varsınız bi sıkıntım olduğunda size anlatım hafifliyorum bi nebze Annelik zor gerçekten en zoru da bu suçluluk duygusuyla baş etmek sanırım. Allah yavrucuklarımızı kazalardan belalardan korusun inş.

çok çok geçmiş olsun tatlım

çocuk bu düşe kalka büyüyecek ama gel de babalara bunu anlat

ay canım ya okuyunca bizim içimiz acıdı o incecik bebek tenine yazık nasıl acıdı kimbilir o kadar ağladı, hiç acımadan çabucak iyileşir inşallah...

kıyamam, annede avunuyo...

gecmıs olsun bende yüreğim agzımda gezıyorum peşinde butun gün...yalpalıyor hep yürürken bütün evi geziyor düşe kalka,küçük kazalarla geçer umarım sadece...

Canım ya geçmiş olsun. Çocuk işte düşe kalka büyücek.Allah hepsini beterinden korusun. Yeşil çay merhemi yada tahinin üzerindeki yağ iz bırakmadan geçirir aklında olsun.

Birazda bizden bahsedelim. Ay kaç gündür Cansu'mla uğraşmaktan fenalardayım. Sütten kesmeye çalışıyorum bugün 2. gün. Ayrıca 9 gündür gece beslenmesini kaldırdık. Dün geceye kadar iyi gidiyordu ama dün gece resmen 20 dk. bir mızmız yaptı. Haliyle bugün ikimizde yorgunuz. Dün meme krizi tutunca göğsüme tahin sürdüm. Cansu tahinden nefret ediyo. Açtım önce kokladı baktı farklı ama yinede dayanamadı başladı midesi bulana bulana emmeye. Güleyimmi ağlayayımmı kız emmeyi bıraksın derken tahini sevecek İşe başlamama az kaldı. Herşey gözümde büyüyor. Evde olmak, çocuğunu kendin büyütmek gibisi yok. Hergün birşeyler öğreniyorken sen işe git elalemin derdiyle uğraş.

kzılar sinirlerim yıpranmış iyice, bu sabah kızım ağlıyo ben ağlıyorum öyle yedirmeye çalıştım kahvaltıyı,
hasta olmadıkça diş falan bi sıkıntı olmadıkça iyiyidi bizim yememiz, yani sabahları zorlansak da bazen diğer öğünler iyiydi,
şimdi nerdeyse bi haftadır hiçbi öğünü istemiyo saatlerce aç durabiliyo, usun süre aç kalıp bişeyleri ısırmaya başladığında yedirsem de yine yemek istemiyo anlamıyorum noluyo... geçer dedim yine diştir dedim yok geçmiyo gayet iyi diş olsa bu kadar uzun sürmezdi heralde, kilosu kızımın iyi ama derdim kilo değil ki hatta olmasa da olur kilosu iyi, yeter ki ben yeterli iyi beslendiğini göreyim bileyim, mümkün olduğunca yeterli beslemeye çalışoyorum yine de ama gerçekten çok yorucu ve yıpratıcı, hep böyle olan bebeklerin annnelerine hakkaten Allah sabır versin yardım etsin...
akşam 12yi bile geçiyodu yarımda falan sadece ve sadece 100cc süt içerek uyudu, sabah 10 da yine süt içmek istemiyo 130 cc sütü kaşıkla döke saça 80cc falan içmiştir heralde, 2 saat sonrasında kahvaltı hazırladım yumurta sarısı,peynir,zeytin,fındık,badem,bebe bisküvisi ve sütle ıslayarak, malzeme çok ama yarım kase falan oluyo bunlar, inşallah 1/3 i falan girmiştir karnına, nasıl bi mücadele döke saça anlatamam, her öğünden sonra mutfak dolaplarını yeri kalorifer peteğini falan siliyorum...

elektrik süpürgesine merakımız şimdi fırına geçti...
elektrik süpürgesinin kablosunu çekip onu ağzına sokma derdindeydi şimdi ben alıp salona getirdikçe o mutfağa fırına...
ben de top toplayıcı gibi peşinde...
hala kahvaltı yapmadım, şimdi ben yazıyorum kızım yine mutfakta :)
he bir de 5ltlik su bidonlarını devirip at yapıyo kendine...
ben kahvaltısını hazırlarken pek bi sessizdi bi baktım yatak odasında çekmeceyi açmiş çamaşırların tamamı yerde bizimki de yerde sessizce çekmecenin içini siliyo eller kollar içerde...
çok muzur oldular çok dikkate etmek lazım ...

Canim niye sutten kesiyorsun.hatirladigim kadariyla senin kizdaemdigi icin ekgida almiyordu dogrumu hatirliyorum.yemedigi icinmi kesiyorsun.
Benim kizda 8 martta 1 yasinda olacak ama hala 4-5 kasik tarhanadan baska bisi yemiyor.bende hic zorlamiyorum emziriyorum bolbol ne vqrsa azcok emiyor.eskiden yetmiyor diye kafaya takiyordum artik takmiyorum.masallah cok saglikli daha grip bileolmadi doktor emdigi icin dedi.eger kilosunda gelisiminde gerileme olmazsa 2 yasina kadaremzircem ins.

Canım yaa ben de ebruli gibi düşünüyorum. Niye kesiyorsun sütten? Hatırlar mısın ben de emme-çalışma konusunda sıkıntılanmış, sizden akıl danışmıştım.
Oğlum bakıcıda artık, gündüz uykusu teke düştü. Beşikte sallanarak uyuyor.
İşten gelince 5 dk kadar emiyor.
Gece yatarken emerek uyuyor,
Gece 30 sefer emmeye kalkıyor
Yok yok sanırım4-5 sefer uyanıyor.
Beslenme için değil, memede olmak için.
Oğlum bir ara göğsümü ısırmaya başlamış, artık dayanamaz olmuştum. O süreçte -emzir(e)meyen annelerden af diliyorum- o kadar özlemiştim ki emzirmeyi, emerek uyumasını.

Eki Görüntüle 995334 Saat gece 23.44 Cansu da uykunun u su bile yok. Tam gaz hareket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…