tabi bitanem mutlaka git bana aksatmadan gel dediler ben verdikleri tarihte gidiyorum çok güzel bişey cihazdan paşanın kalp atışlarını duyarsın ebeler sorularına da bkmadan yanıt veriyolar hem ne güzel kilon tansiyonun ölçülüp normal mi değilmi bilgileniyosun veee aşılarında çok önemli yarın sen oraya bende paşamı görmeye gideyim ayyyy heycan ki ne heycan patlama yaptı bende her didişimde daha farklı görüyorum ya birazda onndan böyle heycanlıyım bizim oğlanda çok hareketli teyzesi ama en çok ultrasona baktığımızda kolları kıpırdıyo bi indiriyo bi kaldırıyo ama biz artık bacakları devreye soktuk depik atıyo hele dün o kadar net attı ki dokunanlarda hissediyo maşasllahhhh paşamaaaa benimHım o zaman ben ızın alıp yarın bır gıdım. Guzel bırsey dımı devletın de bunu takıp etmesı guzel bırsey. Ay sımdı nasıl heyecanlısındır gıdınce bebısınıde goruceksındır. Ben doyamadım tosunuma. Gorsen teyzosu nasılda hareketlıydı.
günaydın güzeller ve fındıkları
Bir hafta daha başladı. Herkese güzel mutlu bir hafta olmasını dilerim.Artık cinsiyetler tamamlanıyor, çok az kişi kaldı sanırım bekleyen.
Artık sıra tekmelerde..Bn hala hissedemiyorum.Hatta bu haftasonu hamile gibi bile hissetmedim kendimi sanki göbek kasılmalarım geçti.Gerginliğim geçti.
Çok merak ediyorum bebişimi, çok sessiz bi hamilelik geçiriyorum.Daha da çok var kontrole 15 Ekim gelmez bana şimdi.
Bu arada kızlar pantolonlarımı giyebilmek için bi çözğm buldum.Sadece göbeğim çıktığı için giyemiyordum pantolonları.
Evdeki ince bir lastik tokayı pantolonu giydikten sonra düğmesinden takıyorum, ilmikten bi kere geçirip tekrar düğmeye takıyorum ve böylece pantolonlarımın beli lastikli olmuş oluyor.Zaten üstelerine de uzun bol tshırtler giyiyorum hiç görünmüyor fermuar açık olduğu ve lastik.
Deneyin derim ben şimdi tüm pantolonlarımı giyiyorum. Tabi bu çözüm de bi süre idare eder bizi.
güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim güzel anneler....
şekercik seninde kızın hayırlı olsun....allah hiçbirimizin bebeğini dört göz önünden ayırmasın.....
eşim kız olduğunu duyunca tasalanmaya başladı.....ya şimdi elin çocuğu gelecek benim kızımı alıp gidecek,ya eşi ona kötü davranırsa,ya üzerse diyor....içten içe gülüyorum....ohh iyi oldu birazda sen endişelen diye....üniversite dışarıda okusun bak bana söz ver yanında gidicez,dışarıda çalışsın yanında olucaz ne zaman evlenir eve döneriz diyor....adam delirdihali korkutucu böyle söylerken bile çenesi titriyor....
ebahcım bisim kinede aynı gün talipler çıktı, benim pofudukcumda delirdi bu ne yaa kız babası olmak nie bu kadar zor, bende bi sürü başlık parası isterim kimse alamas diyor :)
Erkekleri kız bebişler biras kokutuyor gerçekten :) Sonrada bana diyorki kızımı kendime bağlıcam, sana karşı iki olucas, ikimiz çıldırtırıs seni diyor :)
Grip olan arkadaşımmmmmm zencefil(az),tarcın limon, ıhlamur,karıştırıp kaynat.. öksürük için sıcak suya biras bal biras limon ve hakiki zeytinyağı damlat iç.. Boğazını temizlesin.. Kivi ye bol bol bide.. Geçmiş olsunnn inşallah..
günaydın güzel anneler ve melekleri
yorgun bir haftasonundan sonra ancak girebildim kimse farketmemiş merak da etmemiş zaten
haftasonu kendime ciciler almaya gittim babası da kızımıza tulum aldı Kanz dan aslında arkadaşımın kızına hediye olarak seçmiştim ama eşim bu çok güzel kızıma alıcam diyince aldıkçok şeker ya bakmaya doyamadım içinde olduğu günleri de görürüz inşallah sağlıkla doğsun da giydirelim bol bol da ip aldım renk renk örgüler örecem prensesime
brsfiliz, cemrem, şekercik ve ebahcım prens ve prensesleriniz hayırlı olsun gözünüz aydın
Canım bir kısmını sordum ben cvp vereyim :)
El ayak şişmeleri, tuzdan uzak dur ödem oluşuyor demek,tansiyonunda tetikliyodur.
Tetanoz aşısı için, sen bilirsin ama yaptırmanda fayda vardır nolur nolmas dedi, ameliyatta hastanede doğumda bişi olmas ama sonrasını bilemiyorum o yüzden yaptır ne olacak ki dedi :)
Şeker takibi 22 haftadan sonraydı yanlış hatırlamıyorsam
haftada bir ye tatlıyı çok istiyosan ve sütlü tatlı ye dedi doktorum bana ona göre dengele sende.
Bebeğin hareketlerini en az 18 hafta hissediyorsunuz dedi doktorum ısrarla bana :) ortalaması 20. haftadır diyor... :)
tesekkur ederım canım benım hepımıze hayırlı ugurlu olsun bebıslerımız saglıcakla kucaklarımıza bır alsak yavrularımızı. Ben henuz bırsey almadım yavruma. Haftasonu bebek arabası falan baktım oylesıne fıkır edıneyım dıye. Baston arabaları onerıyo genelde cevremdekıler
hmmm banada doktorum bence yaptır dedi gün verdi bugün için ama ameliyattaymış bende yarın yaptırcam 3lü testi artık sağlık ocağında tansiyonun ölçülüyo gülüm sonra kilon ve dosyana hayıt ediliyo takip amaçlı 16. haftada bebeğin kalp atışları dinleniyo işte ne kadar kilo aldın hangi ilaçları kullanıyosun onu yazıyolar bide tetenoz aşısı için gün veriyolar benimki ayın 28. yani bu cuma ilk aşımız var:18:
tabi bitanem mutlaka git bana aksatmadan gel dediler ben verdikleri tarihte gidiyorum çok güzel bişey cihazdan paşanın kalp atışlarını duyarsın ebeler sorularına da bkmadan yanıt veriyolar hem ne güzel kilon tansiyonun ölçülüp normal mi değilmi bilgileniyosun veee aşılarında çok önemli yarın sen oraya bende paşamı görmeye gideyim ayyyy heycan ki ne heycan patlama yaptı bende her didişimde daha farklı görüyorum ya birazda onndan böyle heycanlıyım bizim oğlanda çok hareketli teyzesi ama en çok ultrasona baktığımızda kolları kıpırdıyo bi indiriyo bi kaldırıyo ama biz artık bacakları devreye soktuk depik atıyo hele dün o kadar net attı ki dokunanlarda hissediyo maşasllahhhh paşamaaaa benim
rose cum:) hoş gelsin.. haftasonu pek katılamadık buraya valla ondan farketmedim kendi adıma :) ne güsel negüsel cicler alınmış :)
Saol canım evet bisimde prenses olucak kısmetse :) başlasın hazırlıklar, daha doğrusu devam etsin hihihi
Kızlar,
Doktora gidince aklıma hiç bir şey gelmiyor, sonra çıkınca ay şunu da sorsaydım keşke diyorum. Bu sefer yazayım dedim, ama yine aklıma bir şey gelmiyor? Sizce ne sormalıyım?
Aklıma gelenler:
- Şeker takibi ne zaman yapılıyor. Çok tatlıya düştüm, yemeklerden sonra gözlerim kapanıyor. Kontrole gerek var mı?
- El ve ayaklarım şişmeye başladı, normal mi? (Yüksek tansiyonum olduğu için ödem takibi bende çok önemli)
- Bebeğin hareketlerini hissetmiyorum.
- Tetanoz aşısı olmama gerek var mı?
- Sağlıklı beslenmiyorum? (Ay içim almıyo valla...O kadar iştahsız oldum ki? Ben üstelik 80 kiloluk gece)
Sizce?
tatlım sağlık ocağına gidip hamileyim diye kayıt yaptırıyosun ve seninorda bi kaydın oluyo senin aşıların kontrollerin ve bebeğin doğduğunda yapılcak aşılar varya onlar için gerekli bu yaptır biran önce ihmal etme aşı konusunda bilgide alırsın hem ben yaptırcam allah korusun insanın başına herşey geliyo sonra keşke demektense önlemini alalım derim benben hiç sağlık ocağına gitmedim
gitmekmi lazım
aşı içinde hiç kimse bişey demedi olmak gereklimi acaba
Saol canım Amin.. Darısı size inşallah. ben cmrt öğrendim valla yeni yani :)
açıkçası sağlıklı beslenme konusunda çoğu annenin içi almıyo normalde yediklerimi bile yiyemiyorum.Ben hala folik asit kullanıyorum başka bi hapa baslamama gerek var mı acaba ?
zaten çok sık olmuyo gülüm günde hatta 2 -3 günde bir çünkü bu haftada bol bol her vakit uyuyolarmış eee uyucaklar büyücekleray masallah canım benım bızım pasanın gecenlerde bıgun hıssettım gıbı geldı. Ama sımdılerde tık yok. Doktora sordum yırmıncı haftada dedı.
ben folik asiti 12. haftaya kadar kullandım sonra dokto bıraktırdı
şimdi gyneferon ve elevit kullanıyorum bide kan sulandırıcılarımı
doğuma kadar bunları kullanıcan dedi doktor
tatlım sağlık ocağına gidip hamileyim diye kayıt yaptırıyosun ve seninorda bi kaydın oluyo senin aşıların kontrollerin ve bebeğin doğduğunda yapılcak aşılar varya onlar için gerekli bu yaptır biran önce ihmal etme aşı konusunda bilgide alırsın hem ben yaptırcam allah korusun insanın başına herşey geliyo sonra keşke demektense önlemini alalım derim ben
ben hiç sağlık ocağına gitmedim
gitmekmi lazım
aşı içinde hiç kimse bişey demedi olmak gereklimi acaba
Benim doktorum baya bi ilgisizmiş Allaha emanet bırakmış yavrumla beniSen özele mi gidiyosun tatlım ?
Kızlar bırsey dıcem. Benım uc haftadır kabızlık sorunum oluyo doktora sormayıda unutmsum cumartesı gunu. Bu sorunu yasayan baska annısler varmı. Varsa neler yapıyorlar
Kızlar bırsey dıcem. Benım uc haftadır kabızlık sorunum oluyo doktora sormayıda unutmsum cumartesı gunu. Bu sorunu yasayan baska annısler varmı. Varsa neler yapıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?