dur bende yazayım güzelmiş kahvaltıya uyarım reçel sevmem zaten bizim kreşte öğle olmadan meyve saati oluyo bende tıkınıyorumAynen zor canım ama işte, bana hergün bir porsiyon da olsa beyaz yada kızmırı et ye dedii. Hiç fırsat bulamadın köfte yap at dolaba çıkar ondan ye dedi.. Bana beslenme öğünümü şöyle verdi bak;
iki günde bir yumurta olsun dedi,
Hafta da 3-4 gün yeşikllik tüket dedi,
Kahvaltıda bi kaç dilim tam tahıllı ekmek ye dedi,reçel falan tüketme dedi,
iki saat sonra bir porsiyon meyve ye dedi, meyvsim meyvesi
Sonra öğle yemeği ekmek bi kaç dilim yine
Sonra ara öğün bi miktar çerez ye dedi çok yemek şart değil,
bi saat sonra yoğurt ye bir kase
sonra en geç 8 e kadar akaşm yemeğini ye dedi ve et ürünü mutlaka tüket dedi
Pirinç makarna kızrtma hamur tatlu uzak dur dedi. Çok tatlı istersen sütlü tatlı hafta bir kez dedi.. gece sütünü iç yat dedi (sonrasında yemek yokkkkkk dedi:)
Haaftada bir kez mutlaka balık yiceksin dedii. Uydum bu programa az çok 3 haftada 800 gr aldım ve bebişim RABBİM e şükür gelişimi iyi dedi
Yani uyabildiğin kadar işte,,
,Aynen valla canım çalışırken zor oluyor, hele hamile kaldıktan sonra daha da zor şu yemek işleri.. Önüne geleni yiyemiyorsun malum.. sen sağlık ocağına daha yrnimi gidicen önceden açtırmadınmı dosya
dur bende yazayım güzelmiş kahvaltıya uyarım reçel sevmem zaten bizim kreşte öğle olmadan meyve saati oluyo bende tıkınıyorumöğlenleri mutlaka sebze yemeği yoğurt oluyo haftada 3 kez et artık dediğin gibi dolaba köfte yapıp koyayım ilkindidede sit ve atıştırma saatlerimiz oluyo seninkiyle biraz yerleri değişik cuma günleride bizim balık günümüz ama ben makarna ve pilav çok tüketiyorum her yemeğin yanında mutlaka ikisinden b iri olcak yoksa eşim yemez
,
Çalışan hamişler işiniz zor hakkaten Allah yardımcınız olsun .... Evet yaa gitmedim daha yeni gideceğim((
merhaba kızlarr bulantısı bnm gıbı hala devam eden varmı yemek yemek ıstıyorumm artıkk nolur gecsınn su bulantılarrr((
bugün 15 te kontroldeyiz inş
Rabbim bana da cinsiyet anketimize katılmayı nasip etsin inş
Günaydın Valide Sultanlar...
Dün gece yine karışık rüyalar gördüm..Aslında evde doğum yaptım rüyamda ve zırt diye çıktı ben anlamadan..Sonra çok hızlı büyüdü yavrum.2. gün konuştu.3. gün yürüdü gibi.birden boylandı falan..Hayra çıksın inş.
Dün hiç hissedemedim onu ama rüyamda kucağıma alıp koklayınca , sabah kalkar kalkmaz sevgiyle göbeğimi okşadım.
Daha şimdiden özledim ben oğlumu galiba
bu arada herkese mutlu bir gün geçirmesini dilerim.[/Q
canım benim hayırlar olsun
makarna konusunda haklı makarna kilo aldırmaktan ve enerji vermekten başka yayar sağlamıyo ama bak pilav için şöyle bi araştırma var bitanemYerlerini değiştir canım o problem değil.. Bak benden fazla makarna yiyen bi insan daha yoktu eskiden :) hatta makarnadan vazgeçmek patates kızartmasından vazgeçmek çok zordu ama doktorum şunu dedi , pilav boş yere sana kg aldırıp,şekerini tetiklemekten başka işe yaramas. Hamilelikte kendin için değil bebek için besleneceksen pilavı çıkar bi süre , çok canın isterse tabiki ye ama hergün değil.. Makarna çok canın isterse ya yoğurtla birlikte yada kıymalı ye ama öğün olurak yiceksin öyle bişeyin üste yemiceksin dedibende hafta bir yada 10 gün de bir bir kere yiyorum. Eşin yesin yine ama sen yeme bence, çünkü gerçekten sadece sana kg aldırıcak. Mesela bulgur daha iyidir diğerlerine göre vitamini vardır dedi..
makarna konusunda haklı makarna kilo aldırmaktan ve enerji vermekten başka yayar sağlamıyo ama bak pilav için şöyle bi araştırma var bitanem
Bu dönemde hem annenin hem de bebeğin ihtiyaç duyacağı vitaminlerin kaynağı olarak görülen pirincin tüketilmesi de, anne ve bebek sağlığı için oldukça önemli. California Rice Commissionun açıklamasına göre, Californiada yapılan pek çok araştırma; pirinçte yer alan farklı vitamin ve minerallerin hamilelikdöneminde anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ortaya koyuyor. Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan pirincin içeriğinde; protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2 vitaminleri ve demir bulunur. Hamilelik döneminde kadınlar, demire normal şartlardan iki kat daha fazla gereksinim duyarlar. Pirinç, kan şekeri düzeyini sabit tutması, hazmının kolay olması ve içerisinde bulunan zengin mineraller ile hamilelik döneminizin rahat geçmesine yardımcı bir besin türüdür. Ayrıca tansiyonu dengeleme etkisi ile özellikle hamilelik öncesi oluşabilecek yüksek tansiyonun önlenmesinde etkilidir. Pirincin içerisinde yer alan A vitamini; deri, saç ve diş eti sağlığı için gerekli bir vitaminken B1 vitamini; bebeğin gelişim döneminde hücre oluşumu, dolaşım sistemi ve sinir sistemi için vazgeçilmez bir vitamindir. Pirinçte yer alan minerallerden Kalsiyum ise, bebeğin sağlıklı vücut ve kemik yapısının oluşması ve aynı zamanda anne adayında meydana gelebilecek diş çürümesi, el ve ayak tırnaklarındaki güçsüzlükler ve kalsiyum eksikliğinde ortaya çıkabilecek bedensel ağrılar için birebirdir. Pirinç ayrıca hamileler için çok önemli olan folik asit alımı bakımından da zengin bir kaynaktır.
makarna konusunda haklı makarna kilo aldırmaktan ve enerji vermekten başka yayar sağlamıyo ama bak pilav için şöyle bi araştırma var bitanem
Bu dönemde hem annenin hem de bebeğin ihtiyaç duyacağı vitaminlerin kaynağı olarak görülen pirincin tüketilmesi de, anne ve bebek sağlığı için oldukça önemli. California Rice Commission’un açıklamasına göre, California’da yapılan pek çok araştırma; pirinçte yer alan farklı vitamin ve minerallerin hamilelikdöneminde anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ortaya koyuyor. Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan pirincin içeriğinde; protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2 vitaminleri ve demir bulunur. Hamilelik döneminde kadınlar, demire normal şartlardan iki kat daha fazla gereksinim duyarlar. Pirinç, kan şekeri düzeyini sabit tutması, hazmının kolay olması ve içerisinde bulunan zengin mineraller ile hamilelik döneminizin rahat geçmesine yardımcı bir besin türüdür. Ayrıca tansiyonu dengeleme etkisi ile özellikle hamilelik öncesi oluşabilecek yüksek tansiyonun önlenmesinde etkilidir. Pirincin içerisinde yer alan A vitamini; deri, saç ve diş eti sağlığı için gerekli bir vitaminken B1 vitamini; bebeğin gelişim döneminde hücre oluşumu, dolaşım sistemi ve sinir sistemi için vazgeçilmez bir vitamindir. Pirinçte yer alan minerallerden Kalsiyum ise, bebeğin sağlıklı vücut ve kemik yapısının oluşması ve aynı zamanda anne adayında meydana gelebilecek diş çürümesi, el ve ayak tırnaklarındaki güçsüzlükler ve kalsiyum eksikliğinde ortaya çıkabilecek bedensel ağrılar için birebirdir. Pirinç ayrıca hamileler için çok önemli olan folik asit alımı bakımından da zengin bir kaynaktır.
kızlar günlük mutlaka tükettiğiniz bi yiyecek varmıbebeğin gelişimine katkısı var diye sütten başka
Yerlerini değiştir canım o problem değil.. Bak benden fazla makarna yiyen bi insan daha yoktu eskiden :) hatta makarnadan vazgeçmek patates kızartmasından vazgeçmek çok zordu ama doktorum şunu dedi , pilav boş yere sana kg aldırıp,şekerini tetiklemekten başka işe yaramas. Hamilelikte kendin için değil bebek için besleneceksen pilavı çıkar bi süre , çok canın isterse tabiki ye ama hergün değil.. Makarna çok canın isterse ya yoğurtla birlikte yada kıymalı ye ama öğün olurak yiceksin öyle bişeyin üste yemiceksin dedibende hafta bir yada 10 gün de bir bir kere yiyorum. Eşin yesin yine ama sen yeme bence, çünkü gerçekten sadece sana kg aldırıcak. Mesela bulgur daha iyidir diğerlerine göre vitamini vardır dedi..
kızlar bende bugün işyerinden izin aldım biraz halsizlik var üzerimde. Sonra sağlık ocağına gittim. Bebişimin kalp atışını dinledim. Ay yavrum benim görseniz pat pat pat :) okuduğum kadarıyla birçok çalışan anne bugün evde dinleniyo :) Ay iyi oldu vala biraz dinlenim ya :):))
tetenoz aşısı vuracaklar ekimin 11 de 1 doz sonra bir ay sonra 1 doz daha vuracaklarmış. 13 Aralıkta genel izleme yapacaklarmış. Yav bu sağlık ocaklarıda baya ilgileniyomuş vala şaşırdım doğrusu:)
ayşecim geçen ay bende ishal oldum hemde mikrop kapmışım bir taraftan da kusuyordum sen şuan normal beslenmene ara vericeksin. benim doktorum uzmandı ilaç yazmadı ama ama bir yemek listesi verdi anında düzeldim.
aklımda kaldığı kadarıyla yazayım sana; öncelikle süt içemeyeceksin.(ishal geçene kadar) kepekli lifli şeylerden uzak duracaksın. beyaz ekmek ye.
yoğurt ayran peynir çok yemelisin çok iyi geliyor. sonra patates haşlaması bol bol ye. meyve olarak sadece muz ve şeftali yiyebilirsin. diğerleri yasak.yersen ishalin devam eder. yağlı yemek asla yok.
bol su içersin sebzelerinde geneli yasaktı... ama zaten bunu düzenli yaparsan 2-3 güne düzeliyorsun.
bide kesin çözüm miden kalkmazsa yap, bir kaşığa kuru türk kahvesi üstüne limon sık hemen yut yapailirsen mutlaka kesiyor...
ayy bende makarna çok seviorum patates kızartması hele allahtan haftada bir kere falan anca yapıyorum... ben fazla kilo almadım ama, orantısız alıcam diye çok korkuyorum. bir gün iştahliysam bi gün değilim ordan kurtarıyorum
ohh beee bi ben çalışıyorummm yatın valla sandalye tepesinde sırtım ağrıdı
Bugün bende sağlık ocağına gittim,işten firarım dedim hazır :) trioid teslterimi yapmaya.. Ama bana 20 haftadan sonra aklp atışlarını dinliyorus dedilerama senin iyi olmuş valla bebişini dinlemişsin yine çok goş.. :) Sağlık ocakları hamilelerin üstüne düşüyor evet canım benim aile hekimim cep tlf nu bile verdi bişi olunca ara beni diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?